Serie A - preview 26. kola

06.03.2021, 08:43, aktualizováno 08.03.2021, 08:47
Previews
San Siro (© AFP)
Atraktivní dohrávkou bude dnes zakončeno 26. kolo italské ligy. Inter Milán vede tabulku a může si vzít zpět svůj šestibodový náskok, proti ovšem bude Atalanta, která v rámci Serie A brala tři body čtyřikrát po sobě a opět bojuje o Ligu mistrů...
Inter Milán - Atalanta Bergamo  (pondělí 20:45)
Inter zvládl další důležitou bitvu v boji o mistrovské Scudetto, ale válka bude v jeho případě ještě zatraceně dlouhá. V pondělní dohrávce 26. kola Serie A jej navíc čeká velmi nepříjemný soupeř. Na San Siro zavítá Atalanta.

A s ní to Inter dlouhodobě nemá jednoduché. Z posledních šesti vzájemných duelů totiž vyhrál jen jedno utkání a hned čtyřikrát se urodila remíza. Jen pro úplnost, to je druhý nejhorší výkon Interu. Pouze proti římskému AS se mu dařilo ještě méně (6 zápasů bez výhry v řadě).

Když už má Inter den, dokáže si s Gasperiniho týmem pohrát jako kočka s invalidní myší. Jako v roce 2017 nebo o dva roky předtím, když vyhrál o tři a víc branek. A velkou šanci na ofenzivní podívanou máme také v pondělí večer, protože je to právě Inter, který se pyšní nejlepší ofenzivou ligy. Pardon, Romelem Lukakem.

Přirozeně je právě Belgičan hlavní hybnou silou útoku Interu, jeho tahounem a mužem, bez něhož by celý Inter dosahoval polovičních výsledků. Na kontě ale nemá jen 18 branek, nýbrž i osm asistencí, což je pro něj v osobní rovině rekordní sezona. A když zrovna nemůže Lukaku, najde se za něj náhrada.

Jako v minulém kole, kdy si Inter poradil s překvapivě tvrdě bojující Parmou. Tentokrát se Lukaku neprosadil, ale místo něj si dva góly připsal na konto Chilan Alexis Sánchez, který Interu zajistil tři body. I díky nim se Conteho mašina usadila na prvním místě s náskokem šesti bodů na AC.

Hned za ním se ale skrývá právě celek z Bergama. Samozřejmě je mezi oběma týmy propast deseti bodů, ale Atalantě by stačilo vyhrát tento duel a věci by mohly snadno nabrat rychlý spád. Inter se však opírá o jednu nepopiratelnou výhodu. Má většinu důležitých hráčů zdravou. A to platí i tentokrát.

Bergamaschi jsou na tom mnohem hůř. Mimo hru jsou totiž stále Hateboer, Kovalenko, Lammers a Šutalo, což je zvlášť v případě prvně jmenovaného obránce nepříjemné. Přesto se Atalanta dokázala i přes nevýrazný až negativní začátek sezony dostat zase do formy. A to přesto, že musela vyřešit velký problém ohledně Alejandra Gómeze.

V Lize mistrů sice dostala od Realu Madrid lekci z produktivity a její šance na postup jsou před odvetou ve Španělsku menší, ale v Serii A se dere vzhůru v duchu hesla "Sky is the Limit". Po Sampdorii si poradila také s Crotone, kterému nasázela pět branek. Celkově jich má na kontě už 60, tedy jen o dvě méně než Inter coby jasný lídr ve skórování. No, máme se na co těšit.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Hakimi, Barella, Brozović, Eriksen, Perišić - Lukaku, Lautaro Martinez
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Romero, Djimsiti - Maehle, De Roon, Freuler, Gosens - Pessina - Iličić, Muriel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.70 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - Janov CFC  (neděle 12:30)
Nedělní program 26. kola Serie A začne ve Věčném městě, kde se domácí Vlci pokusí zatnout zuby do Grifů. Janovská návštěva by pro ně mohla být dobrou kořistí, protože právě v Římě CFC vůbec nedokáže vyhrávat.

Je to, jako kdyby měl Janov z návštěvy Říma fobii. Když se zde naposledy radoval ze tří bodů proti AS, psal se rok 1990! Od té doby tým trenéra Davideho Ballardiniho na další vítězství čeká. Domácí se navíc právě na Olimpicu mýlí jen málokdy. Z 13 duelů odehraných na svém slavném stadionu AS vyhrálo devětkrát a jen jednou bylo doma poraženo. To z něj dělá aktuálně druhý nejúspěšnější tým v lize, pouze Inter je doma lepší.

AS má dost vlastních starostí a jednou z nich je neúspěch proti týmům z předních míst tabulky. Vlci se v této kategorii potkávají se žalostným až tragikomickým výkonem a právě neschopnost porážet i přímé rivaly je tím, co je tak vzdaluje od Ligy mistrů. Naposledy AS prohrálo v přímém boji s milánským AC. Pak se mu ale povedlo vyhrát ve Florencii, což nebylo snadné. Vítěznou trefu zaznamenal Amadou Diawara až dvě minuty před koncem utkání a ještě ji musel potvrdit VAR.

Do duelu v Římě jdou svěřenci trenéra Fonsecy opět bez svého lídra Edina Džeka a především bez motoru záložní řady, protože se v minulém kole zranil Jordan Veretout. Navíc obránce Kumbulla dostal v minulém kole další kartu, která ho do tohoto utkání nepustí.

Hostující Grifové postrádají jen Pellegriniho a počítat mohou se čtyřmi bývalými hráči AS, Strootmanem, Destrem, Scamaccou a Zappacostou. Potřebovali by okamžitou vzpruhu, protože janovský celek nevyhrál už ve čtyřech duelech. V současné chvíli mu po další remíze se Sampdorií patří až 13. místo.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Lopez - Mancini, Cristante, Smalling - Karsdorp, Villar, Diawara, Spinazzola - Pellegrini, El Shaarawy - Mayoral
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Masiello, Radovanović, Criscito - Zappacosta, Zajc, Badelj, Strootman, Czyborra - Destro, Šomurodov
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.84 - 7.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - AC Milán  (neděle 15:00)
V neděli odpoledne čeká AC Milán další těžká zkouška na hřišti Hellasu Verony. Slavný celek v posledních týdnech klopýtá a ze zadních příček už se na něho mocně dotahují Juventus a Atalanta. Tři body by milánský tým potřeboval, ale Hellas je letos pro každého tvrdým oříškem.

Milán bude mít ve Veroně situaci o to obtížnější, že mu chybí celá řada klíčových hráčů. Zranění jsou Ibrahimović, Çalhanoğlu, Mandžukić, Bennacer, Maldini i Rebić. Byl to problém proti Udinese a může to být problém i proti Hellasu. Stefano Pioli bude muset dát přednost hráčům z lavičky, kteří v současnosti neoplývají zrovna ideální formou. A do toho ještě druhý tým Serie A čeká čtvrteční utkání Evropské ligy proti Manchesteru United.

AC Milán se od ledna potýká s výsledkovými výkyvy a nejenže přišel o první místo, ale postupně se ztráta na Inter vyšplhala na šest bodů. V důsledku toho je v ohrožení i druhá příčka, na kterou se dotírají Juventus a Atalanta. Rossoneri v týdnu ztratili doma s Udinese, když alespoň bod vydřel v nastavení pokutovým kopem Franck Kessié. Ztráta Pioliho svěřence o to více zamrzela, že přišla po důležitém vítězství v Římě. Zatímco doma AC Milán neexceluje, venkovní bilanci má jednoznačně nejlepší v celé Itálii.

Hellas se letos pohybuje ve druhé polovině tabulky daleko za sestupovými příčkami a je tak trochu postrachem celků z popředí tabulky. Sámo AC by mohlo vyprávět, neboť s Hellasem v prvním zápase na San Siru remizovalo. Veronští minulý týden obrali o body i Juventus a v týdnu na to navázali výhrou v Beneventu 3:0.

Domácí budou chtít minimálně poslední výkony zopakovat a třeba i připomenout výsledek z prosince 2017, tehdy doma AC Milán přejeli třemi góly. Tentokrát se budou muset obejít bez Ruegga, Kaliniće, Colleyho a Vieiry.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Ceccherini, Gunter, Magnani - Faraoni, Tameze, Veloso, Lazović - Barák, Zaccagni - Lasagna
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Kjaer, Romagnoli, Hernández - Tonali, Kessié - Castillejo, Krunić, Hauge - Leao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.32 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Parma Calcio  (neděle 15:00)
Fiorentina si v těchto dnech připomíná odkaz svého někdejšího kapitána Davideho Astoriho, který by ale s tím, co jeho kolegové předvádějí, rozhodně nemohl být spokojen. Další šanci dostat se do tempa cítí Viola proti podobně tápající Parmě.

Fiorentina se potácí od neúspěchu k neúspěchu a trenér Cesare Prandelli rozhodně nepřinesl do kabiny svěží vítr. Respektive v kombinaci se špatně sestaveným kádrem průměrných hráčů se mu nepovedlo zlepšit výsledky. Jen tři duely z posledních deseti Fiorentina ovládla natolik, že si připsala tři body, což není zrovna moc dobrá bilance.

V minulém kole byla hodně blízko bodu proti AS Řím, jenže dvě minuty před koncem nepohlídala jednoduchý náběh Diawary a inkasovala rozhodující gól. To znamená, že jí stále patří až 14. místo s tím, že za 25 odehraných zápasů nasbírala jen stejný počet bodů. Tentokrát by ale mohla uspět, protože ve dvou minulých utkáních s Parmou si připsala bod a ještě nikdy se jí v historii nestalo, že by nevyhrála tři duely po sobě.

Postrádá ale několik důležitých hráčů. Karetního hříšníka Ribéryho doplní zranění Castrovilli, Igor, Kouamè a Bonaventura. Parma také nebude kompletní a absence se dotknou zvlášť jejího útoku. Schází jí totiž Conti, Cornelius, Gervinho, Nicolussi Caviglia a Zirkzee.

A pokud potřebuje nějaká řada nejvíc zlepšení, je to v případě Parmy právě ofenziva. Tým trenéra D‘Aversy totiž zatím dal jen 20 branek, což je suverénně nejhorší výkon v celé lize. Ani obrana ale Parmu nedrží nad vodou, protože dostala už 49 branek a je v tomto ohledu druhou nejprostupnější obranou ligy po posledním Crotone. Minulé kolo jí také nepřineslo mnoho radosti, protože Parma prohrála o jednu branku s milánským Interem.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Martinez Quarta - Venuti, Amrabat, Pulgar, Borja Valero, Biraghi - Eysseric - Vlahović
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Osorio, Bani, Gagliolo, Pezzella - Kucka, Hernani, Kurtić - Karamoh, Man, Mihaila
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.42 - 4.47
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Crotone - Turín FC  (neděle 15:00)
Situace Crotone je každým kolem horší a horší a ztráta na nesestupové pozice se už vyšplhala na devět bodů. Ani za tohoto stavu domácí nehází flintu do žita a pokusí se zvrátit stav věcí v zápase proti Turínu. Granata je na tom lépe, nicméně také se nachází v sestupovém pásmu.

Otloukánkem letošní sezony je jednoznačně FC Crotone. Od začátku sezony si kalabrijský celek užil jen tři výhry, přičemž té první se dočkal až prostředkem prosince loňského roku. Situace byla před nedávnem natolik neúnosná, že se vedení rozhodlo vyměnit trenéra a Stroppu nahradilo Cosmim. Crotone se zatím z výsledkové krize nevymanilo a v týdnu prohrálo v Bergamu vysoko 1:5.

Do konce Serie A ještě zbývá třináct kol, takže je prostor se situací něco udělat, nicméně je jasné, že každou další porážkou bude záchrana těžší a těžší. Duel s Turínem je v tomto případě poměrně zásadní.

Granata se aktuálně také nachází v sestupovém pásmu, byť má o dva odehrané zápasy méně. V týdnu Turínští vůbec nestartovali - důvodem byl koronavirus. A tak posledním výsledkem je výhra 1:0 na hřišti Cagliari a celková série šesti zápasů bez porážky. K tomu je však nutné dodat, že hned pětkrát se dělily body.

Hosté budou na hřišti Crotone favoritem, byť tam od roku 2016 nevyhráli. Zápas má svojí důležitost a dá se také očekávat více taktiky před bezhlavým útočením.

Crotone se bude muset obejít bez čtveřice Djidji, Benali, Vulić a Cigarini. Všichni laborují se zraněním. Složitá je situace v táboře Granaty. Zranění i koronavirus si vybírají svojí daň a kouč Davide Nicola musí oželet starty Nkouloua, Bremera, Belottiho, Baselliho, Singa, Linettyho, Murrua a Buongiorna.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Cuomo, Luperto, Golemić - Pereira, Zanellato, Molina, Messias, Reca - Di Carmine, Simy
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Lyanco, Rodriguez - Vojvoda, Rincon, Mandragora, Lukić, Ansaldi - Zaza, Bonazzoli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.33 - 3.48 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UC Sampdoria - Cagliari Calcio  (neděle 18:00)
Sampdoria si hoví ve středu tabulky a pozici bude chtít ještě vylepšit proti obrozenému Cagliari. Hosté po změně trenéra ožili, vyhráli dva zápasy v řadě a vyšplhali se ze sestupového pásma.

Cagliari se dlouho odhodlávalo ke změně trenéra a i když s Eusébiem Di Francescem nepochopitelně prodloužilo smlouvu, série bez výhry ho donutila jednat. Příchod Leonarda Sempliciho se zatím jeví jako trefa do černého. Cagliari vyhrálo po dlouhé době dva zápasy v řadě a nabírá na sebevědomí. To bude chtít ukázat i na Luigi Ferraris v Janově, kde se mu dlouhodobě nedaří vítězit. Naposledy se to povedlo v roce 2012.

V týdnu Cagliari udolalo Boloňu gólem Daniele Ruganiho a ještě předtím porazilo 2:0 v záchranářském souboji Crotone. Sardiňané mají teď na nesestupové pozici náskok jednoho bodu, ovšem pozor! Osmnáctý Turín má hned dva zápasy k dobru.

O poznání větší klid panuje v Sampdorii. Kouč Claudio Ranieri drží "Námořníky" ve středu tabulky a tři zápasy bez vítězství zatím nejsou důvodem k panice. V minulém kole Sampdoria remizovala v janovském derby 1:1, když na gól Zappacosty odpověděl čtvrthodinu před koncem Lorenzo Tonelli.

Oba celky už jsou na nedělní bitvu nachystány a obejít se musí bez dvojice hráčů. V případě Sampdorie se jedná o Torregrossu a Leticu, zatímco Cagliari přicestuje bez Roga a Sottila.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszynski, Yoshida, Kolo, Agudello - Jankto, Thorsby, Ekdal, Damsgaard - Keita Baldé, Quagliarella
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Ceppitelli, Godin, Rugani, Nandez - Marin, Nainggolan, Duncan, Lykogiannis - Pavoletti, Joao Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.46 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - Bologna FC  (neděle 20:45)
Boj o Ligu mistrů zůstává v Itálii nadále otevřený a brousit si zuby může i šestá Neapol. Partenopei na šestou Atalantu ztrácejí, a pokud chtějí zůstat v kontaktu, měli by si v domácím prostředí s Boloňou poradit. Rossoblu v týdnu po čtyřech zápasech padli a pod Vesuvem chtějí překvapit.

Už jsou to téměř dva měsíce, co Neapol dokázala slepit alespoň dvě vítězství v řadě. Nevyrovnanost výkonů jí v tuto chvíli hodně sráží a je to hlavní příčinou toho, proč figuruje až na šestém místě tabulky. Po výhře nad Beneventem si Gattusovi svěřenci nedokázali poradit se Sassuolem a remíza 3:3 na Cittá del Tricolóre byla další ztrátou na cestě za vysněným cílem.

Po vyřazení z Coppa Italia i Evropské ligy je Serie A jedinou soutěží, na kterou se může Neapol naplno koncentrovat. V neděli večer ji čeká nepříjemný soupeř v podobě Boloni, ta má v uplynulých dvou letech dokonce lepší vzájemnou bilanci. Neapol sice v listopadu vyhrála na Renato Dall'Ara 1:0, ale před tím Boloňu nedokázala ve třech případech v řadě porazit a dvakrát z toho dokonce prohrála.

Forma Boloni ale není kdovíjaká. Porážka na Cagliari přerušila čtyřzápasovou neporazitelnost a klub zůstal na dvanáctém místě tabulky. S aktuálním umístěním zřejmě panuje spokojenost, i když vyhráno na severu Itálie rozhodně nemají. V tuto chvíli je rozdíl mezi dvanáctou Boloňou a osmnáctým Turínem osm bodů, nicméně Granata má dva zápasy k dobru.

Gennaro Gattuso bude postrádat jen útočníky Lozana a Petagnu, kdežto jeho protějšek Siniša Mihajlović má celou řadu absentérů. V Neapoli určitě nezasáhnou Santander, Faragó, Tomiyasu, Baldursson, Hickey, Dijks a Domínguez.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Koulibaly, Rrahmani, Ghoulam - Fabian Ruiz, Demme - Politano, Mertens, Insigne - Osimhen
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Danilo, Soumaoro, Mbaye - Svanberg, Poli, Skov Olsen - Soriano, Sansone, Barrow
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.63 - 6.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spezia Calcio - Benevento Calcio  (sobota 15:00)
Italská Serie A má na programu 26. kolo a v něm zahajující duel dvou nováčků Spezie Calcio a Beneventa. Oba týmy se pohybují ve druhé polovině tabulky s pětibodovým náskokem na sestupové pozice.

V sobotu odpoledne tak dojde na klasický záchranářský duel. I když mají oba týmy náskok, pět bodů třináct kol před koncem rozhodně nic neznamená a jak Spezia, tak i Benevento to dobře vědí.

S výpadkem formy se potýká především Benevento, které už devět zápasů v řadě nevyhrálo. Naposledy si svěřenci trenéra Filippa Inzaghiho poradili s Cagliari 2:1, ovšem to se psal začátek ledna. Následovala série výsledků, jenž se nedobrala konce ani v týdnu, kdy Čarodějky podlehly hladce Hellasu 0:3. Mimochodem stejným výsledkem skončil i první vzájemný duel se Spezií.

Domácí v týdnu také prohráli o tři góly, ale na půdě Juventusu se s tím tak nějak i počítalo. Spezia si v únoru vyšlápla na Sassuolo a především pak na AC Milán, který doma porazila 2:0. Od té doby ale získala jen bod s Parmou (2:2) a co se týče záchranářských prací, rozhodně nemá ještě vyhráno.

Spezia se s Beneventem dobře zná z působení v nižší soutěži. Oba celky hrály dlouho Serii B a co se týče celkové vzájemné bilance, má o něco více navrch Benevento.

Trenéři Italiano a Inzaghi nebudou mít k dispozici kompletní kádry. Na straně domácích chybějí Rafael, Pobega, Mattiello, Saponara i brankář Provedel. Benevento se zase musí obejít bez Falquého a Letizii.
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Zoetl - Ferrer, Ismjali, Erlić, Marchizza - Estevez, Leo Sena, Maggiore - Verde, Nzola, Gyasi
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Montipó - Depaoli, Glik, Caldirola, Barba - Hetemaj, Schiattarella, Viola - Ionita, Caprari - Gaich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.42 - 3.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - US Sassuolo  (sobota 18:00)
Dacia Arena se v sobotu odpoledne stane dějištěm napínavého klání mezi dvěma týmy, které v minulém kole shodně zastavily dva favority. Domácí Udinese bude chtít navázat na skvělé představení proti AC i v zápase se Sassuolem.

AC Milán možná není ve zrovna ideální formě, ale stále se jedná o druhý tým tabulky, která má velký potenciál a kvalitní hráče. Udinese pro něj mělo být snadným soustem. Ale místo toho se mu v hrdle pořádně vzpříčilo, až se nejednomu fanouškovi AC udělalo nevolno. Udinese totiž ještě v nastavení nad AC vedlo! Nakonec muselo litovat naprosto hloupého zkratu obránce Stryger-Larsena, který zahrál rukou a musel pak sledovat, jak Kessié srovnává z penalty na konečných 1:1.

Přesto se dá s klidem říct, že Udinese se dostává do stále lepší kondice. Z posledních šesti duelů prohrálo jen jednou a třikrát se radovalo ze tří bodů. Vylepšená forma ho vynesla až na 11. příčku, dost daleko od pásma sestupu.

Dvě místa nad Udinese figuruje jeho sobotní sok, Sassuolo. Tomu se v poslední době vůbec nedaří a jen marně vzpomíná na povedený start do ligového ročníku. V minulém kole ale dokázalo po brilantním závěru obrat o dva body i Neapol.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, Nuytinck, Bonifazi - Stryger Larsen, De Paul, Arslan, Walace, Zeegelaar - Pereyra - Nestorovski
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Marlon, G. Ferrari, Kyriakopoulos - Obiang, Locatelli - Berardi, Djuričić, Traorè - Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.36 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Juventus FC - SS Lazio  (sobota 20:45)
Lazio prochází velmi špatným obdobím, kdy jeho forma nápadně začíná připomínat loňský úpadek na jaře. Aby neměl trenér Simone Inzaghi těch starostí málo, obavy v něm musí vzbuzovat jméno dalšího soupeře. Lazio totiž v sobotu navečer zavítá do Turína, aby se zde utkalo s domácím hegemonem.

Juventus se pomalu začíná připravovat na rozhodující duel v Lize mistrů, který musí vyhrát, aby postoupil. První duel v Portu se mu moc nepovedl a trenér Andrea Pirlo by nyní potřeboval velmi kvalitní výkon. Tím ale jeho svěřenci zatím příliš známí nejsou. Juventus sice celkem pravidelně boduje, ale i z tábora jeho největších příznivců se často ozývají nesouhlasné výkony a postřehy k tomu, jak legendární záložník koučuje jejich tým.

Juventus stále čerpá velkou podporu z domácího prostředí, kde se mu enormně daří. Vyhrál zde už devět zápasů z dvanácti, prohrál jediný. V součtu to znamená, že pouze dva týmy, Inter Milán a AS Řím, jsou doma lepší. Ve třech minulých domácích zápasech se Juventus vždy radoval z plného počtu bodů a tuhle tradici by rád prodloužil také v duelu s Laziem.

Do tohoto zápasu půjde po hladkém vítězství nad Spezií, které nasázel tři branky. Jednu z nich měl na svědomí opět Cristiano Ronaldo, bez nějž si trenér Pirlo Juventus moc představit neumí. Dokonce tak, že Ronalda nechá hrát i v době, kdy sám evidentně potřebuje odpočinek.

Na předzápasové tiskové konferenci ostatně Pirlo řekl: "Je pravda, že Ronaldo hraje velké penzum zápasů a sám by si určitě odpočinek zasloužil. Ale taky je pravda, že teď máme v útoku hodně absencí a Ronaldo bude muset zatnout zuby a ještě to vydržet. Ale v tomhle směru nemám žádné obavy, protože je to opravdový lídr a profesionál, který bojuje pro tým až do poslední chvíle."

Těch absencí má Juventus opravdu dost a to na obou koncích hřiště. Mimo hru jsou pro zranění hráči jako Arthur, Bentancur, Bonucci, Chiellini, De Ligt nebo Dybala, přičemž karty nepustí do hry Frabottu.

Lazio postrádá pouze trojici Lazzari, Luiz Felipe a Radu. Ale kromě jiného postrádá také formu. Z posledních pěti odehraných duelů Lazio už třikrát prohrálo, padlo v lize s Interem a Bolognou, přičemž od Bayernu Mnichov dostalo potupné čtyři branky. Minulé kolo se ho netýkalo, protože turínské FC nedostalo od místní hygieny povolení k odletu a zápas byl prozatím odložen.

Právě s Juventusem si ale Lazio čas od času ví rady. Z deseti posledních vzájemných duelů s ním prohrálo jen pětkrát a čtyřikrát se samo radovalo z výhry. Pozor si Římané musí dávat především v první půli, protože právě v prvním dějství inkasovali nejvíc svých branek. Celkově 19 z dvaatřiceti, což je 59%. Nikdo z týmů v lize tak vysoké číslo nemá.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, Demiral, A. Sandro - Chiesa, McKennie, Rabiot, Ramsey, Bernardeschi - Morata, C. Ronaldo
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Reina - Patric, Hoedt, Acerbi - Marusić, Milinković-Savić, Leiva, Luis Alberto, Lulić - Correa, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.76 - 4.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán25185262:2559
2.AC Milán25165448:3053
3.Atalanta Bergamo25147460:3249
4.Juventus FC24147348:2049
5.AS Řím25145650:3847
6.SSC Neapol24142852:2844
7.SS Lazio24134738:3243
8.Hellas Verona25108734:2738
9.US Sassuolo2499640:3736
10.UC Sampdoria25941234:3731
11.Udinese Calcio25781027:3429
12.Bologna FC25771132:3828
13.Janov CFC25691027:3727
14.ACF Fiorentina25671226:3825
15.Spezia Calcio25671232:4625
16.Benevento Calcio25671225:4725
17.Cagliari Calcio25561427:4121
18.Turín FC23311933:4120
19.Parma Calcio25291420:4915
20.FC Crotone25331924:6212

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (343)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele