Serie A preview - 24. kolo

23.02.2008, 08:46, aktualizováno 24.02.2008, 08:40
Previews
V neděli se v Itálii odehraje osm zápasů, v nichž bude k vidění hned několik zajímavých duelů. AS Řím přivítá na svém hřišti Fiorentinu, Udinese změří síly s Janovem FC, Sampdoria se pokusí potrápit neporažený Inter Milán, fotbalisté Palerma zajíždí na San Siro, kde se utkají s Rossoneri...
FC Turín - FC Parma  (sobota 18:00)
Na Olympijském stadionu v Turíně zahájí 24. kolo italské nejvyšší soutěže duel mezi domácím FC Turín a "křižáky" z Parmy. Domácím v současnosti patří 13. příčka, avšak od poslední sestupové pozice, kterou obývá právě Parma, je dělí pouhé čtyři body.

Toro bude do zápasu posilněno dvěma navrátilci do sestavy. Obránce Gianluca Comotto a záložník Aimo Diana si odpykali disciplinární trest, díky kterému chyběli v utkání se Sienou (0:0). Přestože Siena je na tom o něco hůře než Turín, byl prezident turínského klubu Urbano Cairo více než spokojen s bezbrankovou remízou. "Tvrdím, že toto je dobrý bod. Získali jsme jej venku, navíc proti soupeři, který předvedl v předchozích zápasech, že dokáže čelit komukoliv. Avšak pomalu se přibližujeme konci tabulky, což je dobrý důvod k připomenutí, že nesmíme ztrácet body," řekl Cairo.

Domácí jsou na svém stadionu velmi silní, což potvrzuje fakt, že na Olympijském stadionu podlehlo FC Turín svému soupeři pouze dvakrát. Zato Parma je venku velmi slabá. Gialloblu nezaznamenali mimo Stadio Ennio Tardini žádnou výhru a domů přivezli celkově pouhé čtyři body z třiatřiceti možných. Turín je tak lehce favorizován.

"Nutně potřebujeme venku vyhrát. Po zápase s Milánem minulou sobotu se remíza jevila jako dobrý výsledek, avšak nebyla. Naši přímí konkurenti totiž zaznamenali také úspěchy. Musíme být v klidu, ale zároveň nesmíme polevit, jelikož pozice v tabulce nám to nedovoluje. Nicméně máme vlastnosti a kvalitu na dostání se z této situace," řekl zadák Gialloblu Paolo Castellini.

Hlavní příčina neúspěchů Parmy ve venkovních zápasech tkví v útoku. Útočníci Gialloblu vstřelili mimo své hřiště pouhých šest branek v jedenácti utkáních. Pokud se tedy chtějí křižáci vymanit ze sestupového pásma, tak musí dávat venku branky. Domenico Di Carlo hlavně doufá, že najde svou střeleckou formu obávaný kanonýr Cristiano Lucarelli.

Domácím bude chybět suspendovaný obránce Marco Motta a brankář Alberto Maria Fontana, jehož na tréninku zranil Alvaro Recoba. Jediný absentující na straně Parmy je záložník Daniele Dessena, vlivem jednozápasového distance.
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Matteo Sereni - Gianluca Comotto, Marco Di Loreto, Cesare Natali, Marco Pisano - Aimo Diana, Eugenio Corini, Paolo Zanetti, Nicola Lazetič - Roberto Stellone, Alessandro Rossina
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Luca Bucci - Damiano Zenoni, Giulio Falcone, Fernando Couto, Paolo Castellini - Ferreira Reginaldo, Stefano Morrone, McDonald Margia, Andrea Pisanu - Bernardo Corradi, Cristiano Lucarelli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.75 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Reggina Calcio - Juventus Turín  (sobota 20:30)
V druhém sobotním utkání 24. kola zavítá třetí Juventus Turín do města Reggio di Calabria, kde svede bitvu na stadiónu Oreste Granillo s předposlední Regginou Calcio. Pokud Juventus vyhraje, dostane se, alespoň do konce utkání AS Řím – Fiorentina, na druhé místo.

Stará dáma v minulém kola zaznamenala vítězství ceněné zlatem. Juventus totiž na svém stadiónu porazil druhý AS Řím brankou Del Piera a dotáhl se tak na Giallorossi na rozdíl pouhého bodu. Jelikož Římané přivítají doma silnou Fiorentinu, je dost možné, že se po tomto kole dostanou Bianconeri na kýženou druhou pozici, právě před AS Řím. Na Scudetto však již Bianconeri nepomýšlí. Vše totiž nasvědčuje tomu, že se i sezóna 2007/2008 ponese v duchu černé a modré, tak jako ta loňská. Inter má náskok už jedenáct bodů na Řím a dvanáct na Juve.

"Museli bychom získat ještě hodně bodů a Inter nevypadá na to, že by zpomalil tempo. Soustředíme se tedy na tým, který je před námi v tabulce, a tím je Řím. Prostě se musíme zaměřit a soustředit na každý zápas," řekl kapitán Staré dámy Alessandro Del Piero. Serie A má nyní nabitý program, jelikož je vložené kolo doprostřed týdne. Z toho důvodu se Claudio Ranieri rozhodl nechat odpočívat Gigiho Buffona, jehož místo zaujme Emanuele Belardi.

Reggina je na tom velmi špatně. Letos zvítězila pouze jednou a navíc se mezi ní a Cagliari utváří pomalu bodová propast. Chtějí-li tedy svěřenci Renza Uliveriho pomýšlet na záchranu, tak musejí bezpodmínečně zabrat. Avšak i přes nepříznivé výsledky vyslovil prezident klubu Pasquale Foti trenérovi Uliverimu důvěru. "Věříme v Uliveriho schopnosti. Má zkušenosti, je profesionál a já jsem přesvědčen, že udělá vše pro to, aby zachránil tým před sestupem," prohlásil Foti.

Zápas bude mít zvláštní kouzlo pro útočníka Amaranto Nicolu Amorusa. Zahraje si totiž proti svému bývalému klubu. Claudio Ranieri bude postrádat zraněného Vincenza Iaquintu, suspendovaného Antonia Nocerina a Davida Trezegueta, kterého skolila chřipka. Tmavočervený dres Regginy nebudou moci obléknout zranění Miguel Garcia, Simone Missiroli a Fabio Ceravolo.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Andrea Campagnolo - Maurizio Lanzaro, Carlos Adrian Suarez Valdez, Salvatore Aronica - Bruno Cirillo, Edgar Barreto, Luca Tognozzi, Francesco Modesto - Franco Brienza, Nicola Amoruso - Stephen Makinwa
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Emanuele Belardi - Zdeněk Grygera, Nicola Legrottaglie, Giorgio Chiellini, Cristian Molinaro - Mauro Camoranesi, Mohamed Sissoko, Cristiano Zanetti, Pavel Nedvěd - Raffaele Palladino, Alessandro Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.20 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Empoli FC - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Empoli má ideální šanci poskočit v tabulce. Pokud doma porazí Catanii, posune se před svého soupeře a může mu patřit čtrnáctá příčka.

Domácí si v posledních dnech řádně zvedli sebevědomí a už nejsou na sestupových pozicích. Empoli doma nejprve přehrálo Lazio a před týdnem si přivezlo tři body z Neapole. "Tři body z Neapole jsou důležité a zároveň odměnou za výborný výkon v celém zápase. Udělali jsme krok v tabulce a naše pozice je daleko lepší. Každopádně nesmíme usnout na vavřínech a nyní doma chceme porazit Catanii," hlásí záložník Davide Moro.

Empoli za výhru v Neapoli zaplatilo krutou daň, útočník Nicola Pozzi si totiž vážně poranil koleno a letošní sezona pro něho předčasně skončila. Dvouzápasový trest si odpykává Felice Piccolo, jejich posty v základní sestavě by měli obsadit Francesco Pratali a Luca Saudati.

Catania naposledy poznala chuť vítězství v prosincovém duelu s Udinese, ze hřišť soupeřů si pak výhru letos nepřivezla ani jednou. Po slibném závěru roku 2007 tak celek ze Sicílie naplno nebodoval již sedmkrát v řadě a v tabulce se propadl na čtrnáctou pozici.

"Všechny zápasy až do konce sezony jsou pro nás důležité. V Empoli potřebujeme získat tři body, tím spíše, když nás poté ve středu čeká AC Milán," uvědomuje si důležitost nedělního zápasu Jorge Martinez. Tomu budou na hřišti chybět zranění spoluhráči Takayuki Morimoto, Andrea Sottil a Giacomo Tedesco, kvůli kartám nemůže hrát Christian Silvestri.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Bassi, Raggi, Marzoratti, Pratali, Antonini, Marchisio, Moro, Busce, Vanucchi, Giovinco, Saudati
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Polito, Alvarez, Terlizzi, Stovini, Vargas, Izco, Edusei, Baiocco, Martinez, Pia, Mascara
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.80 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Juventus prohrál v Reggině a AS Řím tak má šanci pojistit si druhou příčku. Proti bude Fiorentina, která okupuje čtvrtou pozici.

Giallorossi ztrácejí na vedoucí Inter již jedenáct bodů a titul jim tak stále více mizí v dáli. Sebevědomí si však zvedli v úterý, kdy dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející zápas s Realem Madrid a španělský klub doma porazili 2:1.

"Ukázali jsme svou vyzrálost. Neměl jsem svým hráčům co vytknout, odehráli jsme dobrý zápas. Teď musíme věřit, že podobně budeme hrát i v Madridu," prohlásil kouč Luciano Spalletti.

Domácí do utkání nenastoupí kompletní. Chybět bude především vykartovaný Mancini, zraněný je stoper Juan. Stelecké trápení chce prolomit Francesco Totti, římský kapitán na jedenáctý zásah sezony čeká již pět zápasů.

Rovněž Fiorentina je stále ve hře v evropských pohárech, ve třetím kole Poháru UEFA udolala Rosenborg a zajistila si postup do osmifinále. "Na Stadio Olimpico to pro nás bude velice těžké. Ale jsem přesvědčen, že odehrajeme dobrý zápas," nepochybuje trenér Cesare Prandelli, jemuž budou chybět Potenza, Pasqual, Osvaldo, Pazzini a Santana.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni, Cicinho, Mexes, Ferrari, Tonetto, De Rossi, Aquilani, Taddei, Perrotta, Vučinič, Totti.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey, Ujfaluši, Kroldrup, Gamberini, Gobbi, Kuzmanovic, Jorgensen, Montolivo, Semioli, Vieri, Mutu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.15 - 4.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - AC Siena  (neděle 15:00)
Atalanta, hledající ztracenou formu, na svém hřišti přivítá v nedělním programu 24. kola Sienu. Ta si z posledního zápasu s Turínem odvezla bod, a to jí pomohlo vyšplhat ze sestupové propasti. Na tomto výsledku bude chtít stavět i proti Atalantě, které se v posledních zápasech absolutně nedaří. Tento fakt obzvláště podtrhuje statistika vítězství z posledních devíti zápasů, kdy se domácím podařilo vyhrát pouze jednou.

Domácí trenér Luigi Del Neri dělá všechno pro to, aby vrátil svůj tým zpět na vítěznou vlnu, ale bohužel zatím neúspěšně. Zranění zůstávají Carrozzieri a Costinha. Za žluté karty je suspendovaný Capelli a Atalanta, která v minulém kole utrpěla tříbrankovou porážku na půdě Lazia, se s těmito absencemi bude muset vyrovnat. Zatím to vypadá, že k sedmému utkání naskočí Manuel Belleri.

Trenér hostující Sieny už bude moci do základní sestavy počítat s klíčovým hráčem Simonem Loriou, což je pro fanoušky určitě před důležitým utkáním dobrá zpráva. K dalšímu startu je také připravena lednová posila Manuel Coppola, který ma na svém kontě za Sienu zatím jen jedno utkání. Naopak Houssine Kharja, jenž je zde na hostování, je suspendován.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Coppola, Belleri, Rivalta, Pellegrino, Bellini, Ferreira Pinto, Tissone, De Ascentis, Padoin, Doni, Floccari
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Manninger, Rossetini, Portanova, Loria, DeCeglie, Vergassola, Codrea, Galloppa, Locatelli, Rigano, Frick
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.05 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - FC Janov  (neděle 15:00)
Udinese Calcio v minulém kole přerušilo nepříznivou bilanci posledních zápasů výhrou 3:1 na hřišti Regginy a výkon by chtělo potvrdit i v utkání proti desátému celku ligy janovskému FC. Hosté se museli smířit s porážkou v městském derby se Sampdorii. Do Udinese jedou s vidinou bodového zisku.

Domácí Udinese se v zápase s Regginou vrátilo do bojů o kvalifikaci Ligy mistrů. Svěřenci trenéra Pasquala Marina po porážce s Juventusem a Neapolí klesli na šesté místo a na vysněnou Ligu mistrů ztrácejí pět bodů. V dálkovém souboji s Fiorentinou a s Milánem si další ztrátu bodů nemohou dovolit. Nováček z Janova letošními výkony příjemně překvapuje, přesto by byl zisk bodu velkým úspěchem. Varováním pro Udine jsou i poslední tři zápasy, které Janovští sehráli na hřištích soupeře. FC Janov si odvezla tři body ze Stadia Olimpico v utkání s Laziem a v posledním utkání obrala i trápící se Livorno remízou 1:1. Na prázdno vyšla v utkání s AC Milán.

Domácí tedy zápas rozhodně nemohou nikterak podcenit. Chybět bude vykartovaný Simone Pepe a také stále zranění Raffaele De Martino, Gyan Asamoah, Christian Obodo a Giandomenico Mesto. Dobrou zprávou je návrat italského reprezentanta Fabia Quagliareli.

Hosté nemohou nastoupit bez brazilského středopolaře Danila jenž byl z týmu po víkendovém derby vyřazen. Ve středu pole by ho měl nahradit Matteo Paro nebo krajan Fabiano. Brazilský obránce Wilson si bude muset na svůj debut v dresu Janova ještě počkat, neboť je stále zraněn. Na hrotu hostující vyrukují se třemi útočníky Leonem, Borriellem a Scullim. Rozestavení 3-4-3 užíva i Udinese Calcio, a tak se dá předpokládat ofenzivní představení.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Zapata, Felipe, Lukovic - Ferronetti, D’Agostino, Inler, Dossena - Floro Flores - Quagliarella - Di Natale
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Konko, De Rosa, Criscito - Rossi, Milanetto, Juric, Fabiano - Leon, Borriello, Sculli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 2.90 - 5.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sampdoria Janov - Inter Milán  (neděle 15:00)
V rámci 24. kole italské Serie A zavítá dosavadní lídr Inter Milán na Luigi Ferraris Stadio, kde se utká se sebevědomou Sampdorií. Inter bude chtít odčinit nevydařené vystoupení v Lize mistrů, kde podlehl 0:2 Liverpoolu a jeho šance na postup do další fáze výrazně klesly. Napravit tento neúspěch ale nebude nijak jednoduché, jelikož sedmá Sampdoria bojuje o pohárové příčky a před vlastním publikem příliš bodů nerozdává.

Přestože si Nerazzurri výhrou v minulém kole pojistili vedení a mají před AS Řím v domácí soutěži luxusní náskok 11 bodů, po porážce v Lize mistrů nepanuje v klubu úplně dobrá nálada. Trenér Roberto Mancini se ale bude své svěřence snažit nabudit a chce plnou soustředěnost. Nejen pokleslou morálkou bude muset milánský kouč řešit. Další problémy totiž nastávají v rozsáhlé marodce. Inter nejspíše nastoupí ve stejné sestavě jako v minulém kole. Momentálně největší problémy se objevují v obranné linii, kde si v zápase na Anfield Road přivodil zranění kolene Ivan Cordoba a na tribuně se připojí k Walteru Samuelovi. I v záložní řadě chybí několik hráčů v čele s Luisem Jimenezem a Olivierem Dacourtem. Nenastoupí také ani Aparecido Cesar a nejspíše ani Patrick Vieira, který po zranění teprve nabírá fyzickou kondici. Tyto absence nahrávají mladému Pelemu, který by mohl dostat další šanci. V útoku si nejspíše odpočine dvojice Cruz – Ibrahimovič, kterou nahradí Crespo se Suazem.

Na domácí straně nebude moci trenér Walter Mazzarri počítat s uzdraveným kapitánem Sergiem Volpim, který si odpykává trest, takže záložní řada bude nejspíše poskládána podobně jako v minulém kole trojicí Palombo – Delvecchio – Franceschini. Také zbytek základní sestavy by měl zůstat oproti minulému kolu beze změn. Absentovat budou také Montella a Sammarco.
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Castellazzi; Campagnaro, Sala, Accardi; Maggio, Palombo, Delvecchio, Franceschini, Pieri; Cassano, Bellucci
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar; Maicon, Burdisso, Chivu, Maxwell; Zanetti, Pele, Cambiasso, Stankovic; Suazo, Crespo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.00 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Cagliari Calcio - Lazio Řím  (neděle 15:00)
Poslední tým soutěže Cagliari hostí na domácí půdě loňský třetí celek římské Lazio. Domácí potřebují každý bod, nejlépe hned všechny tři. Klub prezidenta Massima Celina totiž ztrácí na pozice zajišťující start v příštím ročníku Serie A už šest bodů.

Domácí sice v posledním utkání prohráli 2-1 na půdě Palerma, ovšem za svůj výkon se nemusí stydět. To, že se Cagliari zvedá, dokazují i poslední dva výsledky v domácím prostředí. Nejprve otočili svěřenci trenéra Davida Ballardiniho v samotném závěru utkání výsledek s Neapolí a poté doma remizovali s Parmou 1-1. V utkání proti hráčům Biancocelesti to budou mít ale hodně těžké.

Klub z věčného města také neprožívá povedenou sezonu. Současné výkony Lazia se od těch z minulé sezony mnohem liší. Kádr se přitom vůbec nezměnil a klíčoví hráči zůstali. Je tedy složité říci, v čem je problém. Římané dokonce v přestupovém období posílili a pravdou je, že účastník letošního ročníku Ligy mistrů jde tabulkou vzhůru. V posledním utkání přivodili debakl Atalantě Bergamo 3-0.

Prezidenti obou klubů, jak Massimo Celino, tak i Claudio Lotto by rádi viděli svá mužstva v tabulce úplně jinde. Jistotu totiž nemá ani Lazio. Současně dvanáctý celek je totiž pouze 5 bodů od sestupových vod. V souboji dvou trápících se celků nebude mít k dispozici trenér domácích Davide Ballardini Michela Ferriho a záložníka Daniela Contiho, který si ještě odpykává karetní trest. Na druhé straně se bude muset Lazio vypořádat s absencí Fabia Firmaniho, Luciano Zauriho a Massima Mutarelliho, kteří jsou na listině zraněných.

Dobrou zprávou je návrat Aleksandra Kolarova. Utkání by mělo mít i "českou stopu", nastoupit by totiž mohl v dresu bleděmodrých obránce David Rozehnal. Pikantní bude souboj i pro čtyřiadvacetiletého Pasquala Foggiu, jenž ještě nedávno oblékal dres Lazia. Motivace by oběma týmům neměla chybět.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Storari - Pisano, Lopez, Bianco, Agostini - Biondini, Vitor Gomes, Parola - Foggia, Jeda - Matri
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Ballotta - Behrami, Siviglia, Rozehnal, Kolarov - Mudingayi, Ledesma, Manfredini - Mauri - Pandev, Rocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 2.90 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Livorno - Neapol SSC  (neděle 15:00)
Na Stadio Armanda Picchiho sehrají v rámci 24. kola domácí AS Livorno utkání s SSC Neapolí. Oba týmy patří do druhé poloviny tabulky. Hosté z Neapole jsou jedenáctí. Domácí Livorno se krčí na patnáctém místě, jen 2 body od sestupového pásma.

Livorno se propadá tabulkou níž a níž. V minulém kole podlehlo na San Siru vedoucímu celku soutěže Interu Milán. Plný počet bodů si naposledy svěřenci trenéra Giancarla Camoleseho připsali 20. ledna, když před domácím publikem porazili Empoli 1:0. Již více než měsíční čekání na vítězství by mohli domácí zlomit právě proti staronovému nováčkovi z Neapole, která poslední dobou stejně jako Livorno nezažívá nikterak oslnivé období.

Čtyři body v posledních pěti utkání není na tým jako Neapol, která utratila v přestupovém období téměř 15 milionů liber, dost dobré. Domácí porážka od Empoli 1:3 byla minulý týden pro fanoušky velkým šokem. Tým trenéra Edy Reja je se sedmadvaceti body ve středu tabulky, přesto prezident klubu Aurelio De Laurentiis věří, že se jeho týmu podaří kvalifikovat do poháru UEFA.

Pro trenéra Edyho Reja jde o smutné období. Navíc se v tomto utkání musí obejít bez střelce Marcela Zalayety a Maurizzia Domizziho. V defenzívě by se měl vedle Paola Cannavara postavit Matteo Contini. Ve středu zálohy bude operovat talentovaný Slovák Marek Hamšík. Útočné trio Partenopei nejspíše vytvoří kanonýr Roberto Sosa, Ezequiel Lavezzi a Daniele Mannini.

Domácí Livorno má problémy se složením útoku. Trenér Giancarlo Camolese nejspíše nebude moci počítat s dvěma klíčovými hráči Franceskem Tavanem a Diegem Tristánem. Oba dva nejsou stoprocentně fit, a tak začnou na lavičce náhradníků. Zasáhnout do hry by mohli ve druhém poločase. Útočnou sílu vytvoří Alessandro Diamanti a Erjon Bogdani. Absence Tristana s Tavanem je pro domácí velké oslabení.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Amelia - Grandoni, Knezevic, Galante - Balleri, Pulzetti, De Vezze, A.Filippini, Pasquale - Bogdani, Diamanti
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Gianello - Grava, P.Cannavaro, Contini, Savini - Blasi, Pazienza Hamsik - Mannini, Sosa, Lavezzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.85 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Citta di Palermo  (neděle 20:30)
Ve 24. kole se pokusí fotbalisté Milána naplno bodovat proti aktuálně 8. celku tabulky Palermu. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho by potřebovali nutně tři body. Jejich start v příštím ročníku Ligy mistrů je nejistý, jelikož na čtvrtou Florentinu ztrácejí tři body. Palermo vyhrálo na Sicílii poslední vzájemný souboj 2:1, a tak jim mají červenočerní co oplácet.

AC Milán i nadále prožívá krizi. V jarní části sezony sice začalo sbírat body, ovšem střelecky jsou na to primadony z Milána velice špatně. V posledních deseti zápasech nastříleli pouze 14 branek. Pro srovnání, městský rival Inter nastřílel v 10 zápasech 22 branek! Navíc Rossoneri vyšli střelecky naprázdno jak v posledním utkání s Parmou, tak i v prvním zápase osmifinále Ligy mistrů proti Arsenalu Londýn. Znepokojivá je i bilance na domácí půdě. AC vyhrálo pouhé tři utkání a to je na vítěze Ligy mistrů a Mistrovství světa klubů velice málo.

Palermo má proti Milánu skvělou bilanci. Naposledy dokázalo vyhrát před domácím publikem 2-1 a před rokem dokonce na San Siru vyhrálo 2-0. V letošní sezoně jsou výkony Palerma hodně nejisté a spíše připomínají jízdu na horské dráze. Siciliané si nedokáží udržet stálou formu. Z deseti utkání vyhráli čtyři a pětkrát odešli pokořeni. Dělba bodu nastala v jediném případě, a to v domácím utkání s římským Laziem. Potvrzení letošních výkonů je i vypadnutí v poháru UEFA s Mladou Boleslaví. Současná osmá příčka je pro Palermo taktéž velké zklamání.

Do utkání by měl být připraven zasáhnout mladíček Alexandre Pato, jenž si přihodil zranění v již zmiňovaném utkání proti Arsenalu, naopak k dispozici by neměl být brankář Dida, který se kuriozně zranil na lavičce náhradníků v poločase utkání s Parmou. Post mezi tyčemi by měl zaujmout Zeljko Kalac. Vedle zraněného brankáře Didy bude chybět také jeho krajan Ronaldo. Předpokládat se dá i fakt, že někteří hráči mají za sebou náročné utkání na Emirates Stadium, a tak by mohl Carlo Ancelotti pořádně zamávat sestavou. Nicméně do útoku by se měl po boku Kaká objevit Fillipo Inzaghi či Alberto Gilardiho.

Palermo ani po poslední výhře nad Cagliari 2-1 nepřesvědčilo předvedenou hrou prezidenta klubu Maurizia Zampariniho a na stadionu Giuseppeho Meazzy to rovněž nebudë mít vůbec jednoduché. Sicilský klub se může těšit z návratů Amauriho, Fabrizia Miccoliho a Roberta Guany. Všichni tři zmiňovaní by měli nastoupit od začátku utkání
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Zeljko Kalac - Cafú, Daniele Bonera, Kahkaber Kaladze, Marek Jankulovski - Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini, Yoann Gourcouff - Kaká- Alberto Gilardino.
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Alberto Fontana - Cristian Zaccardo, Giuseppe Biava, Andrea Barzagli, Federico Balzaretti - Roberto Guana, Giulio Migliaccio, Fabio Caserta - Edinson Cavani, Fabrizio Miccoli - Amauri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.55 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán23185048:1359
2.AS Řím23146340:2348
3.Juventus Turín23138243:1947
4.ACF Fiorentina23118436:2241
5.AC Milán23108534:1738
6.Udinese Calcio23106728:2836
7.Sampdoria Janov23104930:2634
8.Citta di Palermo2387831:3831
9.Atalanta Bergamo2379734:3530
10.FC Janov2378823:3029
11.Neapol SSC23761034:3727
12.Lazio Řím2368927:3126
13.FC Turín23413623:2625
14.Calcio Catania23581020:2823
15.AS Livorno23581025:3623
16.Empoli FC23571119:3022
17.AC Siena23491025:3221
18.FC Parma23491025:3321
19.Reggina Calcio23391119:3718
20.Cagliari Calcio23361418:4115

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
M11

Dnes se dostanem aspon na chvili na 2.misto

Reagovat
M11

na sport 1 zase dostava prednost spanelska uz me to pekne sere

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsi sám..

Reagovat
M11

tak sem se seredne spletl... chjo... proste pentla v 92 co na to rict

Reagovat
smazaný uživatel

Slušný výsledek po poločase..

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio dnes ozivi nadeji na pohar UEFA vytezstvim v Cagliari.A duel Empoli-Catania under 2.5 branky.

Reagovat
GEGE

doufám že Římani dneska porazí Fialky a AC se dostane na čtrvté místo

Reagovat
Slejdy

podle me je dame

Reagovat
GEGE

doufám že jo

Reagovat
smazaný uživatel

S tim AS nevim nevim maji pred vrcholem sezony a Fialky nejsou zadne orezavatka tim padem mi vychazi x.

Reagovat
Slejdy

ja vim ze fiore maji kvalitu..ale doma si myslim ze tak 2:0 dame ... musi proste..myslim si ze inter nebude brat 3 body ze sampdorie

Reagovat
Slejdy

to nema obdoby daji polocas AS Řím a ted tam naserou zase ten carling cup chjo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele