Serie A - preview 24. kola: Turínské derby

25.02.2023, 09:07, aktualizováno 28.02.2023, 09:10
Previews
Juventus Stadium (© AFP)

Čtyřiadvacáté kolo je roztaženo do více dní, svůj program přitom zakončí v úterý hned dvěma zápasy. AS Řím bude plnit roli favorita na půdě posledního Cremonese, přičemž večer se o městský primát budou rvát v Turíně. Stará dáma by se ráda ještě více přiblížila příčkám zajišťující pohárovou Evropu...

US Cremonese - AS Řím

úterý 18:30

Čtyřikrát v řadě dokázal AS Řím vyhrát nad Cremonese, než se proti němu tento skromný celek postavil v Coppa Italia a připravil mu nepříjemnou facku znamenající vypadnutí. V úterní dohrávce chce pohárový účastník odplatu i s úroky.

Dlouhodobě mají římští Giallorossi s Cremonese velmi dobré zkušenosti a to i na jejich půdě. V sedmi posledních duelech v Cremoně dokázali pětkrát vyhrát, jednou se body dělily a jen jednou se z výhry radovalo Cremonese. Jenže nejčerstvější zkušenost Vlků s ligovým nováčkem patří mezi největší zklamání sezony. Právě na Cremonese totiž skončil sen Vlků o vítězství Coppa Italia, protože Cremonese svou urputnou hrou po Neapoli vyřadilo i AS!

A Giallorossi se teď budou chtít pomstít. Tým trenéra Josého Mourinha je znovu na koni, alespoň morálně. Dokázal totiž zvrátit negativní výsledek ze Salzburgu a doma na Olimpicu Rakušany vyprovodil z Evropské ligy po výhře 2:0. Za ní stála někdejší palermská spolupráce mezi Dybalou a Belottim, kterým posloužil vynikající nahrávač a autor obou asistencí Leonardo Spinazzola.

S vyhlídkou na Real Sociedad coby jméno dalšího soupeře se AS může pustit opět do ligových bojů. A v nich nesmí polevit, protože jej brzy čeká Juventus a od šesté Atalanty třetí Římany dělí jen tři body. Tentokrát duel s Cremonese vynechá vykartovaný Smalling a zraněný Darboe, jinak má Mourinho všechny hráče k dispozici. Domácí nemohou nasadit jen Chirichese.

Cremonese od doby, kdy porazilo AS, prohrálo v lize dvakrát a jednou zvládlo remizovat. Na první výhru v soutěži pořád ale čeká. A především proto se stále nachází až na posledním místě s pouhými devíti body na kontě. Na první nesestupovou příčku momentálně ztrácí tým trenéra Ballardiniho už deset bodů.

US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Ferrari, Bianchetti, Aiwu - Sernicola, Benassi, Pickel, Meité, Valeri - Tsadjout, Okereke

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Llorente, Ibañez - Karsdorp, Wijnaldum, Cristante, Zalewski - Solbakken, El Shaarawy - Belotti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.43 - 3.59 - 1.73

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Juventus FC - Turín FC

úterý 20:45

Už hodně dlouho se Turín snaží ovládnout město a porazit v přímém souboji slavný Juventus, ale zatím marně. Další šanci má proti účastníkovi Evropské ligy v úterní dohrávce 24. kola, kdy opět pocestuje na půdu Allianz Stadium.

Turínské Derby della Mole patří mezi tradiční šlágry ligové tabulky a zcela jasně v nich vyniká právě Juventus. Ten totiž s druhým turínským celkem neprohrál už v posledních sedmnácti utkáních! Třináctkrát z toho se mu povedlo zvítězit a jen čtyřikrát se povedlo Turínu uzmout slavnějšímu soupeři aspoň bod. Tahle bilance má ale vzestupnou tendenci, protože dvě z těchto čtyř remíz se udály v rozmezí posledních čtyř měřeních sil.

Tentokrát půjde už o derby s pořadovým číslem 156 jen v první lize. V rámci Serie A ztratil Juventus všechny body jen jednou za posledních 33 zápasů (prohrál 2:1 v dubnu 2015)! Současná sezona Juve je abnormální, protože mu bylo odečteno 15 bodů, což ho z příček zajišťujících Ligu mistrů poslalo původně do druhé poloviny tabulky. Ani to ale tým trenéra Massimiliana Allegriho nezlomilo a dál si klestí cestu vzhůru.

Juventus má pořád šanci na poháry, neboť od šesté Atalanty ho dělí jen devět bodů, což se vzhledem k tomu deficitu zdá jako neuvěřitelný počin. Navíc se Bianconeri perfektně prezentují i v probíhajícím ročníku Evropské ligy. A velebí při tom jediné jméno - Ángela Di Maríu, který táhne Juventus svými výkony často sám. Jako například teď proti Nantes, kdy se postaral o všechny tři branky svého týmu a hned ta první byla naprosto výstavní.

Juventus se taky opírá o skvělou obranu, která zatím inkasovala jen 17 branek a jen o dvě zaostává za nejlepší defenzivou Itálie z Neapole. Nezbývá mu ale doufat, že Argentincovi vydrží zdravím, což je jediná věc, která ho limituje vlastně celou kariéru. K dispozici pro napjatě očekávané derby každopádně nebudou vykartovaný Locatelli a zranění Kaio Jorge, Pogba, Chiesa, Milik nebo Miretti.

Svého provinilce má i Turín, karty do hry nepustí obránce Ainu. Marodka je řádně zaplněna i u Býků, tentokrát na ní jsou Lazaro, Zima, Berisha, Ricci, Pellegri či Vlašić. Turín je i přes mírnou nevyrovnanost ve výkonech pořád na devátém místě a od Juventusu ho v tuto chvíli dělí jen jeden bod. Jurićův tým pořád sní o Evropě, i když s ohledem na tápající ofenzivu (jen 24 vstřelených branek) to bude mít hodně náročné.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, Bremer, Alex Sandro - Cuadrado, Fagioli, Paredes, Rabiot, Kostić - Di María, Vlahović

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Djidji, Schuurs, Buongiorno - Singo, Linetty, Ilić, Vojvoda - Mirančuk, Karamoh - Sanabria

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.44 - 5.76

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Hellas Verona - ACF Fiorentina

pondělí 18:30

Fiorentina zvládla odvetné utkání s Bragou i přes trochu dramatický úvod a raduje se z postupu, ale nemá moc času na oslavy. Její počínání v Serii A totiž rozhodně není adekvátní. A tým trenéra Italiana čeká další náročný sok v podobě zlepšujícího se Hellasu.

Dívat se na tabulku a doufat v to, že bude mít postavení obou týmů nějakou hodnotu, by se Fiorentině nemuselo vyplatit. Hellas sice stále bojuje o holé přežití a stále se mu nedaří vylézt aspoň na chvíli z pásma sestupu, ale tím by se Viola neměla nechat zmást. Faktem je, že Hellas z posledních šesti utkání v lize prohrál jen dvakrát, když nestačil na kombo Inter - AS Řím. Jinak ale udivuje solidní formou.

Pod vedením trenéra Zaffaroniho opět zpevnil obranu a i s pomocí Slováka Dudy je z něj mnohem nebezpečnější soupeř než na podzim. V roce 2023 se mu daří enormně a jeho forma pouze z tohoto období by ho vynesla dokonce na příčky znamenající poháry! Zdá se tedy, že veronský celek konečně našel pravého zachránce, který ho vyvede z temnot sestupové propasti na světlo a setrvání mezi italskou elitou ho nemine.

Proti Fiorentině se ale Hellasu nedaří a to ani na domácí půdě. Prohrál totiž šest z posledních osmi domácích duelů s ní a to bude chtít napravit. Problémy by ale mohl mít s marodkou. Zaffaronimu totiž chybí zraněná pětice Veloso, Hrustic, Henry, Djuric a Sulemana.

Viola naopak bude kompletní a potřebuje každou vzpruhu, aby trochu zlepšila své výkony. Což o to, v Konferenční lize jí to jde jako málokomu a čerstvě dokázala otočit i duel s Bragou, ale Serie A je pro ni trápení.Třicet inkasovaných branek, čtrnácté místo a náskok jen sedmi bodů na sestupové potíže je prostě zoufalství.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Maignan, Hien, Coppola - Depaoli, Taméze, Duda, Doig - Lazović, Ngonge - Gaich

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodô, Martinez Quarta, Igor, Biraghi - Bonaventura, Amrabat, Mandragora - Nico Gonzalez, Jović, Saponara

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.21 - 2.29

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

SS Lazio - UC Sampdoria

pondělí 20:45

Lazio zvládlo svou roli favorita a postoupilo dál přes rumunskou Kluž, i když jeho výkon mohl být mnohem lepší. Teď už je ale čas, aby Římané obrátili list a soustředili se na Sampdorii. Ta je sice dlouhodobě snad nejmarnějším týmem v lize, ale občas překvapí.

Pondělní utkání mezi unaveným pohárovým účastníkem z Říma a potápějící se Dorií teoreticky slibuje pro domácí jasnou záležitost a tři body. Z pohledu Sampdorie by tohle mohlo být kolo, kdy neslavně klesne až na samotné dno. Protože pokud by prohrála, což je velmi pravděpodobná varianta, a Cremonese by v úterý dokázalo překvapit AS Řím, což se mu už nedávno povedlo v poháru, tak by Doria padla až na poslední příčku.

Vzhledem k tomu, jak moc se "daří" týmu trenéra Dejana Stankoviće, se to vyloučit nedá. Doria sice potěšila své fanoušky remízou s ambiciózní Monzou a následně obrala o body překvapivě i Inter, od něhož dokázala neinkasovat, ale celkově je tahle sezona jedno velké trápení. A to na úrovni vedení klubu, mimo fotbalových afér Massima Ferrera a především výsledků. Už můžeme s klidem říct, že ani změna kouče nepřinesla Dorii žádný zisk.

S pouhými dvěma výhrami a žalostnými jedenácti vstřelenými góly za 23 odehraných utkání se člověk ani nemůže moc divit, že je janovský celek v takových potížích. A markantní je to právě na Olimpicu. Doria totiž Lazio na jeho půdě porazila naposledy v roce 2005, kdy Doria vyhrála díky brankám Kutuzova s Flacchim 2:1.

Ze všech týmů v aktuální tabulce nedrží Lazio proti nikomu delší sérii domácích úspěchů. Římanům teď bude scházet zraněné trio Romagnoli, Pedro a Radu, zatímco hosté přijedou bez Pussetta, Güntera, Contiho a Yepese.

Sarriho mužstvo zatím zvládá boj na dvou frontách statečně a poté, co postoupilo v Konferenční lize přes Kluž díky domácí těsné výhře, bude chtít druhou ligovou výhru v řadě. Minule si v lize poradilo s nebezpečnou Salernitanou a díky třem bodům se udrželo na pátém místě. Na vysněnou Ligu mistrů ztrácí jen dva body a rozhodně se jí nechce vzdát.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Hysaj, Casale, Patric, Marušić - Milinković-Savić, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Murillo, Nuytinck, Amione - Leris, Winks, Cuisance, Augello - Djuričić - Lammers, Gabbiadini

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 4.61 - 10.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Bologna FC - Inter Milán

neděle 12:30

Nedělní odpoledne nabídne střet Thiaga Motty s jeho někdejším klubem, s nímž ho pojí silné pouto. Inter, který se na půdě Felsinei představí, se dostává do solidní formy a po úspěchu v Lize mistrů bude chtít další body i ze Serie A.

Bologna se dokázala oklepat z nepříjemné porážky, kterou jí vystrojila Monza. V minulém kole se totiž dokázala vzchopit a v nervydrásajícím závěru nakonec díky brance Riccarda Orsoliniho porazila bojovnou Sampdorii. I díky tomu se udržela na současné osmé příčce a zdánlivě může snít o evropských pohárech, což by byl samozřejmě nadplán.

Trenér Motta ale ví, že svou formu musí Bologna potvrzovat pravidelně, aby měla šanci uspět. "Jsem moc rád, že jsme zvládli utkání se Sampdorií, které bylo mnohem náročnější, než by tabulka napovídala. Ale kluci bojovali do posledních chvil, nevzdali jsme se a byli jsme odměněni. Inter možná bude unaven po utkání v Lize mistrů, ale to nic neznamená. Má dostatečně kvalitní i široký kádr, takže budeme muset ukázat maximum našich možností."

Inter se může znovu spoléhat na belgického kanonýra Romelua Lukakua. Ten sice prožívá svou historicky asi nejhorší sezonu v profesionálním fotbale srovnatelnou jen s marnou sezonou, kdy přestupoval z Anderlechtu do Chelsea. Letos to není o moc lepší, zatím dal jen čtyři branky a nastupoval minimálně. Přesto ale po zranění zase dokazuje, že má status kanonýra. A to velmi efektivního, byť je tahle bilance trochu zkreslená nízkou minutáží. Faktem ale je, že mu na gól stačí průměrně jen 20 minut!

Jeden (rozhodující) měl na svědomí v duelu Ligy mistrů s Portem, takže do Portugalska pojede milánský celek v lepším rozpoložení a s větší nadějí na vytoužený postup. Z posledních šesti soutěžních duelů Inter vyhrál pětkrát, zase se mu daří udržovat tempo a je z něj jediný (i když hodně vzdálený) vyzyvatel Neapole. Sídlí na druhém místě a udržuje si bodový odstup od svých dalších pronásledovatelů. Naposled si v lize snadno poradil s Udinese, kterému dal tři branky.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Cambiaso, Posch, Lucumì, Kyriakopoulos - Dominguez, Schouten - Orsolini, Ferguson, Soriano - Barrow

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Onana - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozović, Çalhanoğlu, Dimarco - Lautaro Martínez, Lukaku

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.16 - 3.85 - 1.74

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Salernitana Calcio - AC Monza Brianza

neděle 15:00

Do boje o záchranu je namočená Salernitana a proti Monze by se jí hodilo získat tři body. Hosté jsou v o poznání klidnějších vodách a teprve minulý týden přišli o slušnou sérii neporazitelnosti. První vzájemný duel v letošní sezoně ovládla jasně Monza.

V listopadu se oba celky střetly v Monze a byla z toho jasná záležitost. Monza zvítězila 3:0 a právě tehdy nastartovala šňůru sedmi zápasů bez porážky - na nováčka více než slušný počin. Teprve minulý týden prohrála, když se nad její síly ukázal být obhájce AC Milán (0:1). Hosté se ale za svůj výkon nemuseli stydět a v Salernu se budou chtít na vítěznou sérii vrátit.

Domácím se daří o poznání hůře a od sestupových příček je dělí už jen čtyři body. Salernitana v uplynulých třech kolech nebodovala a mrzet jí musí zejména zápas s Hellasem Verona, který byl přímou záchranářskou konfrontací. V tuhle chvíli má Salernitana pořád náskok a záleží na ní, jestli ho navýší nebo si situaci zkomplikuje.

Salernitana určitě nebude kompletní. Trenér Sousa nemá k dispozici Troost-Ekonga, Fazia ani vykartovaného Bronna. Také Monza hlásí absence, jmenovitě Rovellu a karetní hříšníky Marlona s Birindellim.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Gyomber, Daniliuc, Pirola - Candreva, Coulibaly, Bohinen, Bradarić - Bonazzoli, Vilhena - Piatek

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Caldirola, Marí, Izzo - Ciurria, Rovella, Pessina, Carlos Augusto - Mota Carvalho, Caprari - Petagna

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.81 - 3.42 - 2.11

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Udinese Calcio - Spezia Calcio

neděle 18:00

Spezia s novým koučem na lavičce doufá v zázrak proti Udinese. Domácí Zebry se sice pohybují pořád ještě v první polovině tabulky, ale je to zásluhou snad jedině vynikajícího podzimu, protože jejich aktuální forma by značila spíš boj o přežití.

Udinese si musí dávat pozor a hlídat si záda, neboť forma jejího nejbližšího soupeře se vyznačuje mnohem lepšími výkony. A vzhledem k tomu, že se jedná o ambiciózní projekt dua Berlusconi - Galliani, pak nejde snadno klást před Monzu nějaké limity. Na Udinese ztrácí bojovná Monza jen jeden jediný bod. A to i proto, že z posledních šesti duelů se povedlo Udinese vyhrát jen jednou.

V minulém kole navíc nestačila na Inter a dostala od něj tři branky, což ještě zvýšilo tlak na trenéra Sottila. A to je něco, s čím mají velmi konkrétní a soudobé zkušenosti i ve Spezii. Klub amerických majitelů z rodiny Plateků se totiž nachází jen těsně nad pásmem sestupu a v podstatě se mu každý další hrací den přibližuje víc a víc. Na což se vedení klubu z La Spezie rozhodlo reagovat a dotáhlo ke konci angažmá trenéra Fabia Sempliciho. Jestli to byla dobrá volba, to ukážou až další dny.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becão, Pérez, Masina - Pereyra, Samardžić, Walace, Lovrić, Udogie - Thauvin - Beto

Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Amian, Caldara, Nikolaou, Reca - Ekdal, Bourabia - Gyasi, Agudelo, Verde - Nzola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.79 - 4.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AC Milán - Atalanta Bergamo

neděle 20:45

AC Milán zlepšil své výkony a vrátil se na pozice zaručující Ligu mistrů, o tu však bude muset vést i nadále tuhý boj. O víkendu čeká Rossoneri zápas na San Siru s Atalantou Bergamo, přičemž půjde o přímý souboj o evropské poháry, navíc nesmírně důležitý pro oba celky. Srpnové měření sil z úvodu sezony skončilo remízou 1:1.

Tři hubené výhry 1:0 vrátily AC Milán zpět do hry a i když už se o obhajobě titulu nemluví, pořád je pro Rossoneri důležité dostat se znovu do Ligy mistrů. V nejprestižnější klubové soutěži aktuálně účinkují a nevedou si vůbec špatně. V prvním osmifinále porazili Tottenham 1:0 a v odvetě za čtrnáct dní mají menší výhodu.

Jednobrankovým vítězstvím Milána skončil i poslední ligový duel proti dobře hrající Monze a Stefano Pioli věří, že jeho tým si poradí i s papírově silnější Atalantou.

"Jako vždy to bude otevřený zápas. Je to důležité utkání, protože oba celky usilují o Ligu mistrů. Očekávám tvrdý zápas, je to přímá konfrontace. Atalanta má všechny vlastnosti skvělého týmu: organizaci, techniku a kondici," varoval na tiskovce Pioli.

Co se hostů týče, ti letos poháry nehrají a o to více se mohou soustředit na ligové zápasy. Jenomže výkony v Serii A čas od času pokulhávají, což Orobici sráží. Jen v únoru si klub připsal dvě nečekané porážky v zápasech, ve kterých se očekával plný počet bodů. Proti trápícímu se Sassuolu z toho byla porážka 0:1 a minulý týden Atalanta doma senzačně nestačila na Lecce (1:2). Díky tomu Gasperiniho svěřenci spadli na šestou příčku.

Vzájemné zápasy jsou v posledních letech poměrně nevyzpytatelné. AC Milán bral v srpnu v Gewiss Aréně remízu 1:1, ale předtím celek z Bergama třikrát v řadě porazil. Ještě v lednu 2021 však Atalanta vyhrála na San Siru jasně 3:0 a netřeba pro milánské fanoušky vzpomínat prosincové střetnutí z roku 2019. Tehdy Orobici ponížili Milán pěti brankami.

Stefano Pioli nemůže počítat s Bennacerem ani Calabriou, oba by přitom patřili do základní jedenáctky. Fanoušci budou znovu vyhlížet případné nasazení Zlatana Ibrahimoviće, který už se uzdravil z dlouhého zranění kolene a v minulých dvou kolech figuroval na soupisce. Útočník Rossoneri má v případě vstřelení gólu zaděláno na nový rekord, protože by se stal nejstarším střelcem v historii soutěže. Zpět do branky se vrací Mike Maignan, který se konečně vyléčil ze zranění.

Jinak podobné problémy s absencemi má i Gasperini a v Miláně se bude muset obejít bez Hateboera, Zapaty, Pašaliće a vykartovaného Demirala.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Kalulu, Thiaw, Tomori - Messias, Krunić, Tonali, Theo Hernández - Díaz - Leao, Giroud

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Toloi, Djimsiti, Scalvini - Zappacosta, Maehle, Koopmeiners, De Roon, Ruggeri - Hojlund, Lookman

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.43 - 3.33

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Empoli FC - SSC Neapol

sobota 18:00

Empoli čeká už čtyři zápasy na výhru a moc rádo by tuhle sérii ukončilo. Při pohledu na jméno a formu jeho nadcházejícího soupeře to ale nevypadá moc pravděpodobně. Do Toskánska totiž v sobotu odpoledne zamíří suverénní Neapol.

Empoli by si rádo vzpomnělo na poslední utkání, které na Stadio Carlo Castellani proti Neapoli odehrálo. Psal se duben minulého roku a Empoli sice prohrávalo o dvě branky, ale během posledních deseti minut se nečekaně prosadilo hned třikrát a svého slavnějšího soka porazilo! Dokonalý obrat tehdy vedl mladý střelec Andrea Pinamonti, který se prosadil dvakrát.

Ten už v Empoli nefiguruje, protože ho v létě koupilo Sassuolo, ale místo něj září v dresu skromného toskánského celku jiná jména. Trenér Paolo Zanetti patří k nim, ale hlavní zájem velkých klubů vzbuzují zejména brankář Guglielmo Vicario, bek Fabiano Parisi nebo mladý ofenzivní talent Tommaso Baldanzi, který se nedávno přiznal, že jeho velkým fotbalovým vzorem je čerstvý mistr světa Paulo Dybala.

Empoli se i díky nim pohybuje na skvělé dvanácté příčce a dostalo méně branek než třeba Bologna nebo dokonce AC Milán. Momentálně nemá k dispozici vykartovanou dvojici Akpa Akpro a Bandinelli, zraněn zůstává Mattia Destro. Hosté přijedou bez zraněného Raspadoriho.

Přijedou ale ve skvělé náladě, protože týmu trenéra Spallettiho se daří všechno, na co sáhne. Čerstvě sehrál utkání v Lize mistrů proti Eintrachtu a vedl si velmi dobře. V Německu udržel nulu a dal dvě branky. Serie A pak pro Partenopei představuje ještě příjemnější podívanou. V případě výhry totiž mohou navýšit náskok na druhé místo už na luxusních 18 bodů, což je lákavá představa. V lize dosud prohráli jen jednou a není divu, když dostali pouze patnáct branek.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Ebuehi, Ismajli, Luperto, Parisi - Haas, Marin, Grassi - Baldanzi - Caputo, Satriano

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Mário Rui - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Lozano, Simeone, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.45 - 4.75 - 1.46

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

US Lecce - US Sassuolo

sobota 20:45

Sassuolo v tomto tisíciletí ještě nikdy neslavilo tři body na půdě Lecce a další šanci bude mít v sobotu večer. Na stadionu Via del Mare jej ale čeká soupeř, který získal v sezoně ještě o tři body víc a nebude pro něj snadným soustem.

To ostatně Lecce dokázalo v sezoně už několikrát. Nepříjemný, agresivně hrající a systematicky bránící Lecce, které ale rozhodně nezapomíná ani na ofenzivu. Takový mix stvořil věhlasný sportovní ředitel Pantaleo Corvino a trenér Marco Baroni jej udržuje ve formě. Ligový nováček jen v poslední době obral o body AS Řím, s nímž remizoval a následně dokonce porazil Atalantu!

Giallorossi teď každopádně čeká duel bez čtyř absencí. Zraněni jsou Dermaku, Pongračić a Umtiti, kromě nich si nezahraje ani Di Francesco. Potíže s karetními provinilci má i Sassuolo, kterému nepomůže žádaný útočník Laurienté. Na Atalantě si v nedávné době smlslo i Sassuolo, ale od té doby si dokázalo připsat jen bod s Udinese. Naposledy nepředstavovalo žádnou hrozbu pro lepší Neapol a patří mu až 15. místo.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Ceccaroni, Gallo - González, Hjulmand, Blin - Strefezza, Colombo, Banda

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Zortea, Erlić, Ruan, Rogerio - Frattesi, López, M. Henrique - Berardi, Pinamonti, Defrel

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.14 - 3.07

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
23
20
2
1
56 : 15
62
2
Inter Milán
23
15
2
6
44 : 27
47
3
AS Řím
23
13
5
5
30 : 19
44
4
AC Milán
23
13
5
5
39 : 30
44
5
SS Lazio
23
12
6
5
39 : 19
42
6
Atalanta Bergamo
23
12
5
6
42 : 26
41
7
Juventus FC
23
14
5
4
36 : 17
32
8
Bologna FC
23
9
5
9
30 : 33
32
9
Turín FC
23
8
7
8
24 : 25
31
10
Udinese Calcio
23
7
9
7
31 : 28
30
11
AC Monza Brianza
23
8
5
10
28 : 31
29
12
Empoli FC
23
6
10
7
22 : 29
28
13
US Lecce
23
6
9
8
24 : 26
27
14
ACF Fiorentina
23
6
7
10
24 : 30
25
15
US Sassuolo
23
6
6
11
26 : 35
24
16
Salernitana Calcio
23
5
6
12
25 : 44
21
17
Spezia Calcio
23
4
7
12
19 : 39
19
18
Hellas Verona
23
4
5
14
20 : 34
17
19
UC Sampdoria
23
2
5
16
11 : 38
11
20
US Cremonese
23
0
9
14
17 : 42
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (121)

Přidat komentář
LesyJePan

Vraj sa chceme vysrať na projekt s Interom a staviat vlastny stadion so 70 000 miestami cardinale ma u mna prvy a mozno jediny plusovy bod …

Reagovat
Rudy

Drzim palce, dej vedet az se zacne opravdu stavet Takovych projektu uz bylo z obou stran

Reagovat
LesyJePan

Samozrejme, vieme ako to v Taliansku chodí. Ale aspoň sa píše

Reagovat
Alberto Aquilani

Mňa znova dostáva ten rímsky štadión. Už som tých projektov zažil pomaly viac ako prestupných rokov. Najnovšie má byť v časti Pietralata (odporúčam vygoogliť), kde vlastne nie je nič, a tam kde nie je nič je obrovská plocha na ktorej je iba hmyz, potkany a bezdomovci. Ale pár miestnych začalo protestovať, pretože v roku 2013!!! im tam sľúbili že im tam vybudujú nádherný park

BTW, môj prvý koment po novom dizajne. Chcelo to veľa premáhania.

Reagovat
Rudy

Pribehy stadionu jako z Hradce. Kapitola zivota

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
10

dnešní titulní stránka Gazzetty mluví o tajným místě, který vybral Zhang pro nový stadio Interu...nejdřív prý ale musí prodat orgány všech hráčů Interu od u12+

Reagovat
GEGE

Reagovat
Zark

Reagovat
10

a to tajný místo je údajně někde v provincii 海南 (海南)

Reagovat
The Krupy

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
mastakillah

Rete

Reagovat
mastakillah

Kvara Osimhen

Reagovat
Furia Ceca

Milanisti, Maignan se skutečně vrací? To by byla před odvetou s Totáčem skvělá zpráva

Reagovat
Furia Ceca

Jsem myslel, že hrajeme večer a ono to je v úterý...

Reagovat
GEGE

BENTORNATO MAGIC MIKE! FORZA MILAN!

Reagovat
Zark

ORSOLINIII

Reagovat
10

že by konečně Riccardo začal předvádět, co se od něj dlouho čekalo? posledních 13 zápasů - 7 gólů, 3 asistence, 136 minut na gól z křídla

Reagovat
Largo

Hodne mu pomaha Motta, pry s nim ma skvelej vztah. A je na nem konecne videt, ze ho to bavi.

Reagovat
Zark

Má to v Bologni vymyšlené, Barow mu vše odběhá a Orsolini si pak jen vezme jeho čísla Soriano na druhé straně naopak ztrácí pomalu všechny ambice na nebezpečné křídlo.

Kdo se mi potom hodně líbí jsou ještě Dominguez a stopeři Bologni. Ti dnes hráli ve velké pohodě.

Reagovat
Forza_Inter

ten útok je hrozne nedostatočný... aj kvalitou aj šírkou. v lete musi prist k obmene

Zaujimave meno na 4. utocnika moze byt Gift Orban z Gentu - 20 rokov, skvele zakoncenie. V Gente 3+0 za 4 zapasy, predtym norska druha liga 19 golov za 24 zapasov.

Reagovat
10

Gift Orbán

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Orbán je vskutku "dáreček", no

Reagovat
Forza_Inter

to meno je nakokot no

Reagovat
Tomanatura

V nemcine ho to presne vystihuje

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
zurix_new

Pořád je i přes to všechno druhý nejlepší v lize, průser jepodle mě hlavně v obranné fázi a obraně samotné.

Reagovat
LesyJePan

Tie nove dresy su nadherné. Dlho sa mi tak náš dres nepáčil.

Btw. tie 4. a dalsie rady dresov to je taka moda len v taliansku? Inde to moc nevídam…

Reagovat
smazaný uživatel

Je to spolupráca medzi mladou parížskou módnou značkou KOCHÉ + PUMA + AC MILAN a keďže je Miláno hlavným mestom módy, tak sa niet čo čudovať, že prišlo k takejto vydarenej spolupráci. Táto spolupráca zahŕňa štvrtý dres, šortky, brankársku súpravu a predzápasovú bundu. Značka KOCHÉ mala v minulosti spoluprácu aj s NIKE + PSG. Momentálne spolupracuje s PUMOU aj na streetwear oblečení a obuvi.

Reagovat
FORZAMILAN

Díky za vysvětlení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Melchior

Pěkná...

Reagovat
AC.Milan

Theo

Reagovat
Largo

Reagovat
FORZAMILAN

Šajtle

Reagovat
Morgue

Nádhera Theo. Pohlazení po duši! :)

Reagovat
LesyJePan

Wtf uz malo byt rozhodnuté

Reagovat
maras93

Co zas nedají..

Reagovat
GEGE

ne asi ty vole zase soutěž kdo zahodí větší golovku a pak se budem třepat do poslední minuty o výsledek...

Reagovat
Morgue

To je spálených šancí, až z toho bolí oči..

Reagovat
LesyJePan

Messias!

Reagovat
maras93

Konečně

Reagovat
Largo

Daje!

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
FC Porto FC

Co tomu AS zas jebe

Reagovat
Bily

Jak to říct, domácí útočník se trefí polo holení do vinglu (pěkný gól), pak je jasný, že tým s 0 výhrami nasadí "prešovský beton"

na vápně čeká 8 stavařů a dělají zeď

Reagovat
Maritazzi

No, na což taktickej mág ještě nenašel ani jednou řešení.

Reagovat
smazaný uživatel

Čaute, jdu to Turína a Juventus hrá doma zápas tehdy, víte mi poradit, kde koupit nejlépe lístky? Díky moc.

Reagovat
Bily

FUCK YOU pane Žlutý

Reagovat
$dolar$

Jak tohle muze bejt penalta?

Reagovat
Airus

Max mile překvapil a posadil Paredese

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Zark

Reagovat
10

Paredes mu nedal noc jiných možností, to už by byl trolling za hranou i na Maxe

Reagovat
Airus

Jen aby to fakt byl Max. A né že se Paredes rozhodl že hrát nebude

Reagovat
10

To on se rozhodl dávno, ale Max ho tam furt dával

Reagovat
Zark

Tpč, grande bremer

Reagovat
10

z BBC jsme to dopracovali na tyhle vypelichaný kanárky

Reagovat
Furia Ceca

Jedno "béčko" (nebo spíš béčko bez uvozovek) nám zbylo

Reagovat
Zark

bohužel "ten nejhorší a nejlabilnější"

Reagovat
10

Kolik takových gólů z pozice Danila už jsme tuhle sezonu dostali?

Reagovat
M11

Super, ze jim prodluzujem smlouvy..

Reagovat
10

Ten Sandro by byl vrchol, ten je v invalidním důchodu asi 4 roky a oni ho chtějí taky prodloužit...

Reagovat
Zark

taky jsem myslel, že jde o jen o vtip, toho bývalého fotbalistu už snad nemůžou prodloužit

Reagovat
10

To by byl bohužel důkaz toho, že se nic měnit nebude...

Reagovat
10

Chápe Vlahović, že když stojí a nabíhá si pokaždý za stoperem soupeře, nejde mu nahrát a k míči se nedostane?

Reagovat
M11

JUAN !!!

Reagovat
10

Panitaaaa

Reagovat
10

Po centru Kostiće...dali jsme tuhle sezónu gól jiným způsobem?

Reagovat
Zark

pokud něco nevykouzlí ADM, tak ne

Reagovat
Zark

JUAAAAAAAAAAAN

Reagovat
M11

Uz asi jen tak 5. neodpiskany faul na Fagioliho

Reagovat
10

Chiffi se úplně posral

Reagovat
M11

Nechci byt zaujaty.. ale Dusan je zase nejhorsi na place.. o parnik

Reagovat
10

On neudělá dobře nic, nemá ani základy...85m

Reagovat
M11

Silenost.. za 40 bych ho pustil

Reagovat
Furia Ceca

To je hráč k hovnu... já bych ho v létě prodal, dokud má nějakou cenu, protože u něj je fakt nebezpečněj náběh na flop. Kean s Milikem nejsou o nic horší a jsou třikrát levnější.

Reagovat
10

Jak nejsou o nic horší? I nejzmatetenější verze Moiseho má větší přínos pro hru než on, Milík je proti němu Van Basten

Reagovat
smazaný uživatel

Smrdí Zaniolem, který byl ale aspoň zadarmo, na ze 90

Fyzický hráč s dobrými atributy, ale nízkou herní inteligencí, který brutálně potřebuje rozvíjet pod vedením někoho, kdo se mu bude věnovat.

Allegri nechává útok improvizovat stejně jako Mourinho a takoví hráči prostě velmi rychle degradují, protože bez jasných instrukcí a plánu útočné hry prostě neví, co dělat. Italiano ho měl, takže Dušanovy slabiny nehrály prim v jeho výkonech.

Pod Sarrim, Spalettim by taky hrál lépe.

Reagovat
Zark

Tpč, grande bremer (2)

Reagovat
10

Ten je úplně v prdeli, ale sleduj co dělá a kde je při tom gólu Danilo

Reagovat
PP

Ooooo, to byl ale krásný timing náběhu a přihrávky.. skvělá akce.

Reagovat
M11

DANILO !!!

Reagovat
10

Zrovna jsem psal, jak se při tom gólu Tora otáčel před míčem jak dítě na něj jsem snad ještě vysazenější než na Dušana...

Reagovat
M11

Kazdy druhy gol jde pres nej.. kapitan voe

Reagovat
10

Ale všichni ho chválí...pro mě je to symbol úpadku

Reagovat
M11

To je to same jak si vsichni mysli, ze mame dobrou obranu.. nepochopis

Reagovat
10

To je s přehledem nejslabší článek toho týmu

Reagovat
Zark

na hodinky máme v poslední době štěstí

Reagovat
Zark

kde mu je vůbec konec

Reagovat
10

Poslal Cagliari do Serie B a teď čeká, až na to zase nějakej magor zapomene a angažuje ho

Reagovat
Zark

inter by mu měl dát druhou šanci

Reagovat
10

bylo by to koncepční řešení

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Furia Ceca

Zaplať pánbůh za brankovou technologii, jinak bychom měli poloviční množství vstřelených gólů

Reagovat
PP

Ten Vlahovič je nemehlo.. to je hrozné..

Reagovat
stuff

Este keby hrali aj za nerozhodneho stavu, ta fasa vykon

Reagovat
Zark

pěkná akce, škoda břevna

Reagovat
PP

který to byl Juventin jak teď na brejk letěl od půlky a hodil si skluza zcela mimo hráče? To sem dlouho neviděl..

Reagovat
Zark

to jsem ani nepostřehl, ale podle popisu jasný Rabiot

Reagovat
10

On hraje?

Reagovat
Zark

je neviditelnej no. ideální šance místo něj hodit Pogbu

Reagovat
Zark

tak prý jo

Reagovat
10

Linetty a jeho asi 6. žlutý faul na Fagioliho bez karty

Reagovat
10

Polpo

Reagovat
stuff

Tak toto som necakal!

Pogbooooom

Reagovat
stuff

De sci aj na toho som zabudol

Reagovat
M11

BREMER !!!

Reagovat
10

Tak už jen Dušan a je to komplet

Reagovat
Zark

tomu ani ef efekt nepomůže

Reagovat
10

Tak Adri, no

Reagovat
M11

Reagovat
stuff

Bremerinho!

Reagovat
Airus

Super, vedeme o gól. Čas stáhnout půlky a calmovat před vlastní brankou bez balónu

Reagovat
M11

RABIOT !!!

Reagovat
Juventus 14

Ja tedy nevim. Furt tady od slyším - Danilo hrůza, Bremer hrůza, Rabiot na hřišti není, Quad splašená hrůza...vždyť jsou to naši "rozdíloví" hráči!

Reagovat
DelPiero137

Davnejsie som nevidel zapas Juve (obcas 5-10min), ako je natom Miretti? Je tam kvalita, nadej ze bude hrat zaklad? Ci to by bolo na Maxa moc davat tam dvoch mladikov.

Reagovat
Furia Ceca

Miretti je zraněnej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele