Serie A - preview 24. kola

05.02.2011, 09:02, aktualizováno 06.02.2011, 08:40
Previews
AC Milán cestuje do Janova a má šanci pojistit si svůj náskok v tabulce. Lazio hostí Chievo, Inter ve večerním šlágru přivítá AS Řím. Neapol je favoritem v duelu s Cesenou, Palermo chce loupit v Lecce...
Bologna FC - Calcio Catania  (neděle 12:30)
Těžký test čeká v neděli po obědě Bolognu, která hostí Catanii a má slušnou šanci se alespoň na chvíli výrazně vzdálit sestupovým příčkám. Na svého dnešního soupeře, který je sedmnáctý, má totiž tříbodový náskok a pokud zvítězí, bude mít chvilku klidu. V opačném případně se vrátí do boje o udržení.

Bologna jde do zápasu povzbuzena posledním výsledkem z Udinese, kde od ní většina očekávala prohru, ale Felsinei nakonec přivezli velice cenný bod. Přitom Udinese mělo na kontě výhru nad Juventusem i Interem a bylo ve formě. Bologna se tak zatím hodně srdnatě vyrovnává s tíživou situací, která v klubu panovala a vyústila v odečtení třech bodů. Před zápasem s Catanií navíc Bolognu žene ještě jeden fakt, doma letos ztratila pouze jedinkrát, s AC Milán.

Jelikož je Catania nejhorším celkem soutěže na hřištích soupeřů, má Bologna reálnou šanci, že se vrátí do středu tabulky. Diego Simeone sice v minulém zápase poprvé u kormidla Catanie bodoval, když remizoval v Ceseně, ale stále to ještě není ono. To všichni u Rossazzurri vědí.

Zatímco domácí mají před utkáním až na Garicse kompletní kádr, hosté se musejí obejít bez Biagiantiho, Izca, Capuana, Carboniho a Potenzy. Nastoupit by již měla nová posila Schelotto, Lodi se objevil už v minulém zápase.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Moras, Portanova, Britos, Rubin - Perez, Mudingayi, Ekdal - Della Rocca - Meggiorini, Di Vaio
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez, Silvestre, Spolli, Marchese - Schelotto, Ledesma, Lodi - Gomez, Ricchiuti - Maxi Lopez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.05 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brescia Calcio - AS Bari  (neděle 15:00)
Nesmírně důležité utkání se odehraje na stadionu Maria Rigamontiho v Brescii. Domácí výběr trenéra Iachiniho přivítá poslední Bari, a to pokud zde neuspěje, s velkou pravděpodobností se v italské nejvyšší soutěži nezachrání.

Brescia nedávno vyměnila trenéra, Berettu nahradil staronový lodivod Iachini a tento tah se ihned osvědčil. Předposlední celek soutěže totiž vybojoval vysoce cenný bod na Olympijském stadionu v Římě, kde hrál s tamním AS 1:1. Situace v tabulce se sice příliš nezměnila, nicméně bod proti tak těžkému soupeři se počítá, navíc hráčům to může pomoci po psychické stránce.

Výsledek by to ale chtělo potvrdit, a to nejlépe v domácím prostředí proti poslednímu Bari. Trenér Iachini si je vědom nesmírné důležitosti tohoto utkání, zároveň ale tuší, že souboj bude o mnoho náročnější, než ten v Římě. Přeci jenom v hlavním městě Itálie neměla Brescia vůbec co ztratit, zatímco v zápase s Bari by měla minimálně bodovat.

Bari má nůž na krku a pokud nezvládne utkání v Brescii, nejspíše ho čeká sestup. V minulém kole svěřenci kritizovaného trenéra Ventury sehráli poměrně vyrovnanou partii s mistrovským Interem Milán, když dvakrát inkasovali až v nastaveném čase. Jenomže co je to platné, když je přísun tolik důležitých bodů opět nulový. Situace Bari je velmi kritická, skoro by se dalo říci, že se rovná klinické smrti.

"Nedáme se! Musíme ale začít hrát lépe a především v útoku si musíme počínat agresivněji. Věřím mým hráčům, že do zápasu s Brescií dají všechno," prohlásil trenér posledního mužstva Serie A Giampiero Ventura.

Hosté budou v tomto utkání pravdy postrádat Belmonteho, Barreta a vykartovaného Bentivoglia. Domácí jsou v kompletním složení, hrát nebude pouze Dallamano.
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Arcari - Zebina, Bega, Zoboli - Zambelli, Hetemaj, Zanetti, Filippini, Berardi - Diamanti, Eder
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - A. Masiello, Rossi, Glik, Parisi - Codrea, Gazzi, Donati - Almiron - Okaka, Rudolf
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SS Lazio - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Lazio se chce udržet v první čtyřce, a aby to platilo i po tomto kole, bude muset doma porazit houževnaté Chievo. Naopak hosté z Verony si chtějí po Neapoli připsat další cenný skalp a s tím spojené klíčové body.

Biancocelesti po výhře nad Fiorentinou bodovali i v klíčovém utkání na půdě milánského AC a udrželi se v první čtyřce, která zaručuje Ligu mistrů. Lazio ale rozhodně nemá vyhráno, dotahuje se Udinese a konkurenční AS Řím má zápas k dobru, udržení zmiňovaných pozic bude tedy nesmírně obtížné. Zápas s AC Milán ale napověděl, že se může Lazio měřit s kýmkoliv. "V obraně jsme odehráli perfektní zápas. Hráči odvedli skvělou práci a drželi zálohu Milána na uzdě. Musíme tuto intenzitu v obraně udržet a i nadále dělat dobré výsledky," pohovořil spokojeně Edy Reja. V dalším kole se Rejovi svěřenci představí doma proti Chievu, které vydolovalo z posledních dvou zápasů plný počet bodů.

Chievo nejprve zvítězilo na půdě Brescie celkem snadno 3:0 a tento výsledek pak potvrdilo proti favorizované Neapoli, když vyhrálo pro změnu 2:0. Druhý tým soutěže byl proti obraně Fly Donkeys bezmocný a dá se říci, že zaslouženě prohrál.

"Byl to skvělý zápas a pro nás velké vítězství. Ale k obraně naší pozice vede ještě dlouhá cesta. Třicet bodů z třiadvaceti zápasů je dobrý počin, avšak nikoli dostatečný. Musíme nadále pokračovat v práci, protože štěstí se může otočit vždy, když to nečekáte," prohlásil trenér Chieva Pioli.

Edy Reja nemůže počítat se službami Del Nera, Meghniho, Garrida, Rocchiho, Diakitého a Floccariho. Všichni zmiňovaní mají zdravotní potíže. Marodku má i Chievo, i když ne tak početnou. Hrát nebudou Luciano, Marcolini a Andreolli.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Lichtsteiner, Biava, Dias, Radu - Brocchi, Matuzalem, Mauri - Hernanes - Kozak, Zarate
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Mandelli, Cesar, Mantovani - Fernandes, Rigoni, Pulzetti - Bogliacino - Pellissier, Moscardelli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - AC Cesena  (neděle 15:00)
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Santacroce, Cannavaro, Aronica - Maggio, Gargano, Yebda, Zuniga - Hamšík, Lavezzi - Cavani
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Dellafiore, Pellegrino, Von Bergen, Santon - Caserta, Colucci, Parolo - Giaccherini, Jimenez - Bogdani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - AC Milán  (neděle 15:00)
Dvanáctý Janov hostí v rámci 24. kola vedoucí AC Milán a rád by hlavního adepta na Scudetto obral o body. Při současné formě Grifů a Rossoneri se to zdá být nemožné, avšak ukáže teprve samotný duel.

Janov před sezonou pomýšlel na evropské poháry, ale na ty už dosáhne jen stěží a při současné formě bude vůbec rád, když skončí v poklidném středu tabulky. Grifové jsou totiž šest bodů od sestupu, a to není vzhledem k avizované formě a počtu zbývajících kol zrovna hodně. V minulém kole Janov znovu prohrál, na stadionu Artemia Francchiho nestačil na Fiorentinu.

"Není to výsledek, který jsme chtěli. Jsem zklamaný, protože tohle byl zápas, který jsme měli vyhrát. Nehráli jsme dobře, plýtvali jsme šancemi. Teď se musíme soustředit sami na sebe a na náročné utkání proti AC Milán," netajil své zklamání z porážky 0:1 lodivod Grifů Davide Ballardini. Jeho svěřenci to budou mít v zápase s AC hodně těžké.

Milánu se totiž venku daří, a to tak, že z jedenácti zápasů odjížděl s prázdnou pouze v jednom případě. A právě to dělá z AC vedoucí tým soutěžě, vždyť jeho domácí bilance není zdaleka tak dobrá. Zrovna v minulém kole Rossoneri ztratili, když doma jen remizovali s Laziem 1:1.

"Lazio hrálo defenzivně a my měli navíc smůlu. Vytvořili jsme si šest gólových šancí a dvakrát nastřelili tyčku. Myslím, že v tomto okamžiku, kdy hrajeme každé tři dny, jsme si nemohli vést lépe," reagoval na zápas s Laziem trenér Allegri. A má pravdu, milánská marodka je hodně početná, přesto i s novou sestavou dokáže AC sbírat body, a to je hodně důležité.

Trenér Ballardini bude postrádat pouze zraněné Antonelliho s Bosellim. Zato trenér Allegri má mnohem více starostí, marodka AC se ani tento týden nikterak nevyprázdnila a do zápasu opět nezasáhnou Boateng, Zambrotta, Inzaghi, Amelia, Nesta, Strasser, Ambrosini, Abate, Legrottaglie a konečně mozek hry Andrea Pirlo.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Eduardo - Mesto, Kaladze, Dainelli, Criscito - Konko, Milanetto, Kucka, Rossi - Floro Flores, Palacio
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Bonera, Thiago Silva, Yepes, Antonini - Gattuso, Van Bommel, Merkel - Robinho - Cassano, Ibrahimovič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.15 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
US Lecce - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Lecce se pohybuje jen pár příček nad sestupovou propastí, a proto potřebuje bodovat. Palermo ale v současné formě představuje těžkého soupeře a na Apeninský poloostrov si jede pro body.

Svěřenci trenéra De Cania se ale honosí také poměrně více než slušnou formou, vždyť tým už pět kol v řadě nepoznal hořkost porážky, a to hrál například s Laziem, Fiorentinou, nebo AC Milán. Lecce díky tomu opustilo sestupové příčky a aktuálně má dokonce náskok tří bodů na osmnáctou Cesenu. Lecce mělo pochopitelně i dost štěstí, hlavně v minulém kole, kdy o své výhře rozhodlo až v nastavení brankou Ernesta Chevantóna.

Štěstí mělo i Palermo. To doma přehrálo slavný Juventus 2:1 a nadále bojuje o účast v evropských pohárech pro příští sezonu. Sicilanům patří sedmá pozice a nebýt doslova promrhaného náskoku na půdě Interu Milán, bylo by postavení v tabulce ještě lepší.

Mezi oběma mužstvy je rozdíl propastných třinácti bodů, avšak to by v utkání vůbec nemělo hrát roli. Důležitější je aktuální forma a tu jak Lecce, tak i Palermo má velmi solidní. Ve prospěch ostrovanů přeci jenom hovoří vzájemná bilance, nicméně na stadionu Via del Mare se jim nikdy nepodařilo zvítězit.

Domácí nastoupí bez zraněného Giuliatta, totéž platí i o dvojici Ofere, Di Michele. Beze ztrát se to neobejde ani na druhé straně, zdravotní potíže do hry nepustí Pinillu, Goiana a Balzarettiho.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Rosati - Tomovič, Ferrario, Fabiano, Brivio - Munari, Vives, Giacomazzi - Olivera - Jeda, Corvia
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Munoz, Bovo, Darmian - Migliaccio, Bačinovič, Nocerino - Iličič, Pastore - Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.15 - 3.10 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Parma FC - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paci, Lucarelli, Gobbi - Galloppa, Dzemailli, Valiani - Angelo, Amauri, Giovinco
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruč - Comotto, Gamberini, Camporese, Pasqual - D'Agostino - Marchionni, Montolivo, Behrami, Santana - Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.95 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Inter Milán - AS Řím  (neděle 20:45)
Nedělní program a celé kolo uzavře očekávaný duel mezi Interem Milán a AS Řím, kteří změří síly v tradičním souboji. Nerazzurri pokračují pod trenérem Leonardem ve stíhací jízdě za první příčkou, Římané se pohybují na rozhraní Ligy mistrů a Evropské ligy.

Pod novým trenérem dosud Inter prohrál jen jediný zápas, zbytek vyhrál a považte sami - jen v jednom zápase (prohraný nepočítaje) nedokázal vstřelit tři nebo více branek. To je hodně solidní bilance a pokud Nerazzurri v neděli večer uspějí, budou na vedoucí AC Milán ztrácet už jen čtyři body.

Leonardo musel v posledních dnech určitě rozmýšlet, jakou pošle do zápasu sestavu, především jak bude vypadat složení útoku. V Bari totiž experimentoval s nasazením Eto'a, Milita a Pazziniho zároveň a ovoce to neneslo. Až se stažením Milita a nasazením Sneijdera, který se po dlouhých týdnech vrátil do akce, přišly vážnější ohrožení soupeřovy branky. Proto je pravděpodobné, že matný Milito zůstane nyní sedět a nastoupí Eto'o s Pazzinim a pod nimi Sneijder.

Podobné problémy v útoku mají i u Vlků. Claudio Ranieri se totiž musí vypořádat s konkurencí v podobě Tottiho, Meneze, Vučiniče a Borriella a rotační systém týmu příliš nevyhovuje, zejména první tři jmenovaní si již několikrát stěžovali, když začínali zápas na lavičce. Pro blížící se duel by měla vše usnadnit Tottiho chřipka a špatná Menezova forma, tudíž by se přešlo na rozestavení 4-4-2 s Borriellem a Vučiničem v útoku. Vedle Tottiho Giallorossi postrádají Pizarra, Brighiho a Adriana.

Početná je rovněž marodka Interu. Mimo jsou Stankovič, Mariga, stopeři Lucio se Samuelem a Julia Cesara v péči lékařů vystřídal Castellazzi. Svůj čtyřzápasový distanc načne Christian Chivu.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Ranocchia, Cordoba, Nagatomo - Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta - Sneijder - Eto'o, Pazzini
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Cassetti, Juan, N. Burdisso, Riise - Taddei, Perrotta, De Rossi, Simplicio - Borriello, Vučinič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.40 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Udinese Calcio - UC Sampdoria  (sobota 18:00)
Zcela opačné příběhy nyní prožívají hráči Udinese a Sampdorie. Zatímco Bianconeri našli formu, již šest zápasů nenašli přemožitele a stoupají tabulkou až k pohárovým příčkám, Sampdorie putuje tabulkou na druhou stranu. V posledních sedmi zápasech totiž vyhrála jen jednou.

Prezident janovského klubu Riccardo Garrone však fanoušky prosí, aby stáli za týmem i v době, kdy se nedaří. Po středeční prohře s Cagliari klesli Blucerchiati na 12. místo ke konkurenčnímu Janovu. Na hře Sampdorie se zásadním způsobem podepsal odchod dvou klíčových útočníků, bez Giampaola Pazziniho a Antonia Cassana nedokázala Doria vstřelit gól už ve čtyřech zápasech v řadě.

"Máme tým skvělých profesionálů, kterým naprosto věřím," reagoval na poslední bučení fanoušků Garrone, jenž mohl zaslechnout i volání po odvolání kouče Domenica Di Carla. "Žádám fanoušky, aby tým podpořili, protože jen to nám může pomoci."

Na špatné formě soupeře bude chtít vydělat Udinese, které naopak hraje ve velké pohodě a má na dosah příčky zajišťující Evropské poháry. To je po špatném startu sezóny skvělá zpráva. Doma navíc Bianconeri neprohráli od 19. září, Sampdoria zase venku nezvítězila od konce listopadu.

"Věříme, že se můžeme do evropských pohárů kvalifikovat," věří obránce Pablo Armero, jehož tým v posledních týdnech porazil Inter i Juventus. "Pokud vyhrajeme i v sobotu, uděláme další krok, aby se nám to povedlo."
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Belardi - Benatia, Zapata, Domizzi - Isla, Pinzi, Inler, Asamoah, Pasquale - Sanchez, Di Natale
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Curci - Zauri, Martinez, Lucchini, Ziegler - Mannini, Palombo, Tissone, Guberti - Biabiany, Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.55 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Juventus FC  (sobota 20:45)
Trápící se Juventus zajíždí na horkou půdu sardinského Cagliari. Ze stadionu Sant'Elia se vždy vozí body velmi těžce, ale pokud chce Stará dáma nadále pomýšlet na evropské poháry, či dokonce na Ligu mistrů, musí zde bodovat.

Není to tak dávno, co Alessandro Matri oblékal dres Cagliari. Uběhlo pár dní a Matri se zase podívá na stadion Sant'Elia, jenže tentokrát už v dresu Juventusu. Sardiňané sice přišli o jednu ze svých klíčových postav, avšak proti Sampdorii to nebylo znát. Cagliari vyhrálo na stadionu Luigi Ferraris 1:0 a v tabulce je deváté.

"Po odchodu Matriho jsem hráčům sdělil, že pokud dosud pracovali na sto procent, teď budou muset makat na stojedna procent. Za to, co předvedli proti Sampdorii, si zaslouží pochvalu,” nechal se slyšet kouč Roberto Donadoni.

Juventus jakoby zase usnul, do Vánoc se týmu dařilo, slušná série neporazitelnosti je vynesla až na pozice zaručující Ligu mistrů, jenomže to už je teď minulostí. V roce 2011 se fotbalistům Juve vůbec nedaří, což koneckonců potvrdili i na Palermu, kde prohráli 2:1. Zápas na Sardinii bude pro ně obrovskou zkouškou, pokud ho nezvládnou, zřejmě se jim Liga mistrů vyhne i pro příští rok.

Ve prospěch Staré dámy hovoří vzájemná bilance, Cagliari dokázalo slavný turínský celek porazit za posledních pět let pouze dvakrát, přičemž Juve zvítězilo šestkrát.

Roberto Donadoni bude postrádat Lanera a brankáře Agazziho. To Juve je na tom o poznání hůře, zranění jsou Rinaudo, De Ceglie, Quagliarella, Toni, Traore, Pepe a Iaquinta.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Pelizzoli - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Biondini, Conti, Nainggolan - Cossu - Lazzari, Acquafresca
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Grygera, Bonucci, Chiellini, Grosso - Krasič, Aquilani, Felipe Melo, Marchisio - Matri, Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.15 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán23146339:1848
2.SSC Neapol23134636:2243
3.Inter Milán22125539:2441
4.SS Lazio23125629:2141
5.AS Řím22116532:2539
6.Città di Palermo23114838:2937
7.Udinese Calcio23114837:3037
8.Juventus FC2398637:2935
9.Cagliari Calcio2395927:2332
10.Chievo Verona2379725:2230
11.ACF Fiorentina2277822:2328
12.UC Sampdoria2269720:2327
13.Janov CFC2276918:2127
14.Bologna FC2278724:3026
15.Parma FC23671022:2925
16.US Lecce23661122:3924
17.Calcio Catania23581019:3023
18.AC Cesena23561217:2921
19.Brescia Calcio23541418:3119
20.AS Bari23351514:3714
Bodové odečty
Bologna FC-1nezaplacené daně
Bologna FC-2neuhrazené výplaty

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (843)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele