Serie A - preview 24. kola

17.02.2012, 08:26, aktualizováno 19.02.2012, 08:33
Previews
AC Milán se může vrátit na první příčku, potřebuje k tomu ale vyhrát v Ceseně. Udinese hostí Cagliari a potřebuje vyhrát, pokud se chce udržet v boji o titul, totéž platí před zápasem v Palermu pro Lazio. AS Řím hostí Parmu...
US Lecce - AC Siena  (neděle 12:30)
Tak trochu boj o záchranu se dá očekávat na stadionu Via del Mare, kde se utká Lecce se Sienou. Toskánský celek také bojuje o přežití, v poslední době má ale velkou oporu v brankáři Pegolovi.

Lecce se poslední dobou vůbec nedaří, z posledních třinácti zápasů vyhrálo jen dvě utkání. Tato smutná statistika ho umístila na hranici sestupového pásma z té horší strany. Proti Atalantě se Lecce trochu zvedlo a dokázalo udržet remízu, stále to ale není ono. A dobře to ví i trenér Serse Cosmi.

"Nám všem je tady už dlouho jasné, že zápas proti Sieně bude velmi těžký a také klíčový. Pro nás je opravdu velmi důležitá výhra," říká Serse Cosmi. "Bude to klíč k naší budoucnosti, hodně věcí se od výsledku bude odvíjet. Proto do zápasu potřebujeme dát všechno, co můžeme, odevzdat se. Doufám, že se brzy vrátíme na vítěznou vlnu."

Trenér Cosmi si je vědom důležitosti reakce fanoušků a jejich podpory: "Potřebujeme podporu našich fanoušků, zvlášť teď. Odevzdáme maximum, ale potřebujeme jejich pomoc. Siena má mnoho slabin, pokusíme jich využít."

Sieně se na cestách z vlastního stadionu nedaří, dokázala nasbírat pouze pět bodů. Navíc ještě nevyhrála. Siena sídlí pět bodů a dvě místa nad Lecce, nic ale nesmí podcenit. Případný neúspěch by mohl za určitých okolností místa prohodit. Trenér Sannino očekává, že jeho svěřenci budou získávat body také mimo svůj stadion.

"Do Lecce si jedeme pro výhru," říká odhodlaně Sannino. "Způsob, jakým jsme se vypořádali s Římem, mě potěšil a nechal klidným. Pokusíme se na to navázat," říká odhodlaně Sannino.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Oddo, Carrozzieri, Miglionico - Cuadrado, Giacomazzi, Blasi, Delvecchio, Brivio - Di Michele, Bojinov
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grosso - Giorgi, Vergassola, Gazzi, Brienza - Destro, Calaiò
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.15 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Novara Calcio - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Po senzační výhře na půdě Interu Milán se Novara představí doma a soupeřem jí bude Atalanta. Domácí věří, že triumfem v Miláně zlomili výsledkové prokletí a že se nakonec úspěšně zachrání. Proti Atalantě to tak bude hon na další tři body.

Novara Calcio předvedla v minulém kole precizní obranu a brankou Andrey Caracciola ve druhém poločase porazila Inter Milán na jeho půdě 1:0. Svěřenci trenéra Mondonica tak vytěžili ze soubojů s Interem plný počet šesti bodů, což by před sezonou málokdo čekal. "Proti Interu jsme hráli velký zápasy a vyhráli ho. Musíme tomuto výsledku dát kontinuitu a vyšplhat se tabulkou vzhůru. Momentálně se soustředíme na nedělní zápas proti Atalantě, nebude to snadný zápas," očekává těžkou bitvu trenér Mondonico. Atalanta v prvním zápase Novaru porazila 2:1.

Dařilo se i hostům. Atalanta doma udolala Janov 1:0 a připsala si další tři body. Nerazzurri už jsou třináctí, k dobru mají před sestupovými pozicemi devět bodů. "Proti Janovu jsme odehráli solidní zápas a zasloužili si vyhrát. Musíme i nadále hrát tímto způsobem. K záchraně Serie A jsme na správné cestě, chce to však v neděli potvrdit a získat tři body," rovněž pochválil své hráče Stefano Colantuono.

Novara bude postrádat Ludiho, Dellafioreho, Marianiniho a Morimota. K tomu ještě musíme připočíst vykartované Radovanoviče, Porcariho a Morganellu. S týmem Atalanty je to podobné, zranění jsou Carmona a Capelli, na Doniho s Manfredinim se pak vztahuje karetní trest.
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Rinaudo, Lisuzzo, Centurioni, Garcia, Gemiti - Jensen, Pesce, Rigoni - Jeda, Caracciolo
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Stendardo, Lucchini, Peluso - Schelotto , Cigarini, Brighi, Moralez - Marilungo - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.15 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Čtyřiadvacáté kolo zavítá také na Marassi, což je skvělá zpráva pro celý Janov. Ten totiž právě z domácího prostředí získává drtivou většinu bodů, zatímco venku to je těžká bída. Tým Pasqualeho Marina přivítá Chievo, proti němuž bude chtít prodloužit vítěznou sérii. Tedy tu domácí.

Pod Marinem Grifové všechny tři domácí zápasy vyhráli - a to hostili Udinese, Neapol a Lazio. Všechny tři celky porazili shodně 3:2. Venku to je ovšem jiná písnička, tam Marino čtyřikrát prohrál, navíc jen naposledy v Atalantě nedostal vyšší gólový příděl.

Vůbec obrana je v Janově velkým problémem. Na počet inkasovaných branek je ta janovská nejhorší v lize, méně čistých kont pak udržela už jen poslední Novara. Přitom mají Grifové v bráně Sebastiena Freye, jenž často čaruje.

Marino se bude snažit v neděli vyřešit, jak jinak nahradit zraněného Alberta Gilardina. Klíčový útočník je totiž kvůli zranění mimo hru a Janovu se od jeho odchodu do péče lékařů ještě nepodařilo skórovat. Grifům by se nesmírně hodilo probuzení Gisueppeho Sculliho, jenž se po návratu z Lazia ještě úplně nechytil.

Chievo sice na Marassi nepřijede s předem svěšenou hlavou, ovšem současná forma není nijak oslnivá. Gialloblu prohráli tři z posledních čtyřech utkání a pomalu se blíží sestupovým vodám.

Hosty pro změnu trápí střelecká potence. Jen Cesena dala letos méně gólů, a tak byla po posledních neúspěších Chieva vznešena otázka, zda by neměl kouč Mimmo Di Carlo vyzkoušet jinou taktiku. Rozestavení se třemi útočníky, kteří nemají přílišnou podporu zálohy, totiž evidentně příliš nefunguje. Uvidíme, jestli Di Carlo na Marassi něco změní. Sestavu bude stavět bez zraněného Sammarca.

Domácí jsou bez Mesta, Antonelliho, Bova, Morettiho a Gilardina.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Rossi, Granqvist, Kaladze - Jankovič, Biondini, Kucka, Veloso, Constant - Sculli, Palacio
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Andreolli, Cesar, Dramé - Bradley, Rigoni, Hetemaj - Cruzado - Thereau, Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.93 - 3.20 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Cesena - AC Milán  (neděle 15:00)
O záchranu hrající Cesena se pokusí překvapit milánské AC, bude k tomu mít jednak výhodu domácího prostředí, ale také kompletnějšího kádru, neboť Rossoneri stále trápí rozsáhlá marodka. Je však jasné, že favoritem je AC Milán.

Velice smolné kolo mají za sebou fotbalisté Ceseny. V Římě na Olympijském stadionu vedli nad Laziem už o dvě branky, ale nadějný výsledek neudrželi a nakonec podlehli výsledkem 2:3. Tím si Cesena ještě více zkomplikovala už tak složitou situaci. Na sedmnácté místo, které jako poslední znamená záchranu, ztrácejí Arrigoniho hoši už propastných sedm bodů.

"Nebyl to výsledek, který bychom chtěli. Jsem zklamán, neboť to byl zápas, který jsme měli vyhrát, navíc na hráčích bylo celý týden vidět velké odhodlání. Prostě ve druhém poločase jsme nehráli dobře. Teď se musíme soustředit sami na sebe a připravit se na těžké utkání s AC Milán," prohlásil zklamaný Arrigoni.

AC Milán, to je úplně jiná kapitola. Rossoneri během týdne rozstříleli Arsenal 4:0 a jednou nohou nakročili do čtvrtfinále Ligy mistrů. "Proti Arsenalu jsme viděli nejlepší Milán v sezoně. Nic jsme jim nedovolili a naopak jsme si vytvořili dost šancí, abychom nakonec vyhráli větším rozdílem. Každopádně musíme nadále zůstat pokorní a tvrdě pracovat," chválil své svěřence trenér Massimiliano Allegri. V lize si naposledy Milán poradil s Udinese, na stadionu Friuli zvítězil 2:1 a vyhoupl se do čela Serie A.

Absence obou táborů se rozhodně nedají srovnávat. Zatímco Ceseně budou scházet jen Djokovič, Moras a Von Bergen, milánskému celku budou chybět Nesta, Cassano, Yepes, Gattuso, Merkel, Strasser, Seedorf a vykartovaný Ibrahimovič.
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Comotto, Rodriguez, Benalouane - Ceccarelli, Santana, Colucci, Parolo, Pudil - Iaquinta, Mutu
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Bonera, Thiago Silva, Mesbah - Nocerino, Ambrosini, Muntari - Boateng - Maxi Lopez, Robinho
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.50 - 3.80 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Parma FC  (neděle 15:00)
Trenér Luis Enrique nelibě nese styl hry a nasazení, které jeho hráči předvedli v utkání proti Sieně. Parmě se naopak daří a potvrdit to bude chtít také na Stadio Olimpico.

Řím předvedl opravdu špatný výkon bez proměněných šancí, a tak se možná v evropských pohárech budeme muset bez AS odejít i příští roky. Španělský trenér tak žádá po hráčích naprosto jiný přístup a agresivnější napadání. Beze změn by se mohlo stát, že to bude Enriqueho poslední sezona.

"Nehráli jsme vůbec dobře, nedokázali jsme přesně číst úmysly soupeře a celkově se nám nedařilo," říká Španěl."Hráli jsme jako někdo jiný, bylo to úplně bez života. Chtěli jsme hrát úplně jinak, ale skončili jsme jinde. Hrajeme mnohem hůř, než jsme si vytyčili. Potřebuje rapidní zlepšení."

Řím vyhrál pouze jeden zápas z posledních pěti a kritika na hráče i trenéra neustává. Sedmé AS ztrácí bod na Inter, který také trpí menší ztrátou identity. Milánský velikán hrál své utkání již v pátek, takže v případě úspěchu by jej mohlo AS přeskočit.

Parma nebude jednoduchým soupeřem, poslední dobou ji tvrdý přístup trenéra Donadoniho velmi prospívá. Na výhru ve Veroně navázala Parma remízou s Juventusem, což se v této sezoně mnoha týmům rozhodně nedaří. Dvanáctá Parma má ještě dva zápasy k dobru, takže se dá očekávat vzestup tabulkou.

Donadoni dokázal tým motivovat natolik, že jeho svěřenci prohráli pouze jeden zápas z posledních deseti. "Rosteme každým zápasem, tady to všichni cítí," říká záložník Gianluca Musacci. "Daří se nám vyhrávat a v tomto trendu chceme pokračovat."

"Hrajeme koncentrovaně, od začátku až do konce. Neztrácíme ze zřetele náš cíl a jde to mnohem lépe než dřív. Na svých výsledcích chceme stavět i v Římě," zakončuje záložník.

Hosté se ale budou muset velmi snažit, AS na své půdě neprohrálo od konce října. I když se mu nedaří, jeden faktor přehlédnout nemůžeme - vzhledem k nestálosti výkonů si nelze být jistý, jak zápasy AS dopadnou. Kromě Gabriela Paletty může trenér Donadoni počítat se všemi hráči, AS bude bez Burdissa, suspendovaného Kjaera a obránce Cicinha.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Rosi, Juan, Heinze, Taddei - Gago, De Rossi, Pjanič - Totti - Lamela, Osvaldo
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Ferrario, Lucarelli, Zaccardo - Valiani, Mariga, Morrone, Musacci, Modesto - Giovinco, Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - Cagliari Calcio  (neděle 20:45)
Udinese čeká velmi zajímavý zápas s PAOK Salonica. Předtím se ale musí vypořádat s Cagliari, což je určitě podobně nevyzpytatelný soupeř.

Udinese ztratilo svůj stylový rekord a poprvé padlo - nestačilo na AC Milán. Navíc se nedokázalo prosadit v prvním zápase s PAOK v rámci Evropské ligy. Udinese tak cestuje do Řecka s otevřeným výsledkem. Je tu tedy velmi vysoká možnost, že jejich koncentrace v rámci ligy nebude na takové úrovni.

"Budeme myslet na jeden zápas po druhém, postupně. Ještě není čas myslet na PAOK. Teď se chceme koncentrovat na Cagliari," říká brankář Handanovič.

"Samozřejmě by bylo určitě mnohem lepší cestovat do Řecka s výhodou, nějakým vstřeleným gólem. Ale to je fotbal. Pokusíme se udělat vše pro postup. V minulých týdnech jsme inkasovali mnohem víc branek, než jak jsme byli zvyklí. Teď potřebujeme pracovat na naší obraně."

Udinese se nebude moci spolehnout na dvě své opory - obránce Islu a kapitán Di Nataleho. Chilský obránce bude chybět až do konce sezony, což je pro celou hru velká ztráta. Mladý univerzál je velkou oporou týmu a zajímají se o něj nejlepší týmy Evropy.

Kapitán a hvězda týmu, Antonio Di Natale, se dokázal prosadit už sedmnáctkrát a je nejlepším střelcem Serie A. Další branky nepřidá minimálně tři týdny kvůli poranění zánártní kůstky. Udinese prohrálo poslední dvě utkání a nachází se na čtvrtém místě. Na třetí Lazio ztrácí bod.

Za poslední tři zápasy získalo Cagliari sedm bodů, což není vůbec špatné. Naposledy se Cagliari dokázalo prosadit dvakrát do sítě Palerma a odváží si tři body. Díky tomu je sardinský celek na devátém místě.

Jenže Cagliari nevyhrálo na hřišti soupeře už od začátku prosince. Trenér Ballardini si moc dobře uvědomuje, že potřebuje body. "Budeme čelit těžkému soupeři, Udinese je skvělým týmem," říká Ballardini.

"Já jsem ale přesvědčen, že můj tým může uhrát dobrý výsledek, pokud uděláme vše, co je v našich silách. Když se budeme soustředit jako proti Palermu, můžeme i vyhrát," uzavírá trenér.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Danilo, Domizzi - Basta, Fernandes, Pazienza, Asamoah, Armero - Torje, Floro Flores
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Dessena, Ekdal, Nainggolan - Thiago Ribeiro - Pinilla, Ibarbo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - SS Lazio  (neděle 20:45)
Těžký zápas odehraje v rámci 24. kola Lazio. Biancocelesti totiž cestují na horkou sicilskou půdu do Palerma a zde se vždy obtížně získávají body. Oba celky pak mají co napravovat, Palermo porážku na Sardinii, Lazio zase domácí kolaps proti Atléticu Madrid.

Palermo po čtyřech povedených zápasech nestačilo na Cagliari, kterému podlehlo 1:2. Hlavní příčinou neúspěchu se ukázala být absence Fabrizia Miccoliho. "Daří se nám lépe, když hrajeme s Miccolim. To on je náš orientační bod v útoku. Je skvělé ho mít do zpátky do zápasu s Laziem, což bude pro nás obtížný soupeř," prohlásil trenér domácích Bartolo Mutti.

Biancocelesti museli během týdne spolknout nepříjemnou pilulku v podobě domácí porážky od Atlética Madrid. Lazio si prohrou 1:3 výrazně zkomplikovalo postup do další fáze Evropské ligy, v odvetě za týden bude muset zvítězit několikagólovým rozdílem. "Atlético si zasloužilo vyhrát. Byli v mnohem lepší kondici a také nám to ukázali. Budeme se snažit výsledek zvrátit, ale bude to obtížné. Doufám, že se nám pro odvetu vrátí někteří hráči," nehází flintu do žita trenér Edy Reja.

V Serii A patří Laziu třetí místo zaručující Ligu mistrů. V minulém kole Biancocelesti otočili nepříznivý vývoj proti Ceseně. S tou prohrávali už 0:2, nakonec však slavili vítězství 3:2.

Trenér Bartolo Mutti bude mít oproti svému protějšku Rejovi jednu velkou výhodu, a sice že bude mít až na Bačinoviče kompletní kádr. Absence jednoho hráče je pro Lazio doslova nepředstavitelná, i v tomto utkání totiž budou scházet Radu, Rocchi, Biava, Brocchi, Cana a Mauri. Vykartovaní jsou dále Diakité a Konko.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Viviano - Pisano, Silvestre, Mantovani, Balzaretti - Migliaccio, Donati, Barreto - Iličič - Budan, Miccoli
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Zauri, Stankevičius, Dias, Garrido - Ledesma, Matuzalem - Gonzalez, Hernanes, Candreva - Klose
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Calcio Catania  (sobota 20:45)
Juventusu v minulém kole možná sudí upřeli penaltu a tento zákrok nezůstal bez povšimnutí trenéra Conteho. Ten i přesto žádá své hráče, aby ukázali charakter a získali tři body. Catania ale nepatří mezi slabé soupeře.

Sudí Mazzoleni čelí tlaku, protože podle hráčů Juventusu se v jejich prospěch měly kopat hned dvě penalty. Mazzoleni ale žádné prohřešky proti fotbalovým pravidlům neviděl a jeho píšťalka zůstala němá. To se ukázalo i na výsledku, Parma obrala Juventus o dva body a trenér Antonio Conte se cítil okraden.

"Možná měli rozhodčí strach písknout penaltu ve prospěch Juventusu," míní Conte. "My ale žádáme stejné podmínky pro všechny."

"Rozhodčí by ale měli mít odvahu písknout rozhodující penaltu i tehdy, když by byl výsledek nerozhodný a do konce nezbývalo moc času. Je to opravdu trochu zneklidňující, protože v tomto zápase jsme byli jasně lepším týmem a zasloužili jsme si vyhrát. Místo toho jsme byli obráni o dva body."


"Teď se budeme soustředit na další utkání a budeme chtít získat co nejvíce bodů," zakončuje mladý trenér.

Proti Parmě získala "Stará dáma" pouze bod, což je její druhá remíza v řadě. To znamená, že je Juventus stále druhý, o bod za AC Milán. Conteho tým ale za celou sezonu ještě ani jednou neprohrál a má zápas k dobru.

Juventus se musí zlepšit především před bránou soupeře, v posledních dvou zápasech nevstřelil ani jeden gól. Podobnou starost ale nemusí mít Montellova Catania, která v minulém kole rozstřílela Janov poměrem 4:0.

Čtrnáctá Catania má navíc dva zápasy k dobru. Zápas bude speciální například pro obránce Marca Mottu, jenž je na Sicílii na hostování právě z Juventusu. "Bylo velmi důležité, že jsme vyhráli, posouvá nás to dál," říká obránce. "Budeme čelit Juventusu a potřebujeme ukázat stejné nadšení a herní styl, pokud máme uhrát dobrý výsledek."

"Juventus si naprosto zaslouží vrchní pozice tabulky. Nebude vůbec jednoduché vyhrát, ale uděláme vše, co bude v našich silách," slibuje Motta.

Domácí nebudou moci počítat například se záložníkem Arturem Vidalem.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Padoin, Pirlo, Marchisio - Pepe, Quagliarella, Vučinič
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Košický - Motta, Legrottaglie, Spolli, Marchese - Izco, Lodi, Almiron - Goméz, Bergessio, Barrientos
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.85 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Bologna FC  (pátek 20:45)
V generálce na Marseille se Inter Milán střetne s Boloňou. Pro Nerazzurri budou mít tyto dva zápasy nesmírnou důležitost. Zpackaná sezona se totiž stále dá napravit úspěchem v milionářské soutěži, avšak Ranieriho svěřenci si musejí nejprve spravit renomé ligovým zápasem s Boloňou.

Inter Milán má za sebou další nepovedené ligové utkání a jeho šance na Scudetto už jsou takřka mizivé. Domácí ztrácí na vedoucí AC Milán už propastných jedenáct bodů a nedá se příliš očekávat, že by se ještě zapojili do hry o celkové prvenství. Nicméně stále je ve hře účast v Lize mistrů, i na třetí pozici ztrácejí Nerazzurri dost, ovšem šest bodů už se dá smazat. Po další porážce s Novarou se začali ozývat i nespokojení fanoušci, což chápe trenér Ranieri. "Je přirozené, že naši fanoušci nejsou v tomto okamžiku spokojeni. Ale my se nevzdáme, potřebujeme jen dělat věci správně a pořádně a jsem si jistý, že se zase vrátíme na vítěznou trať."

Inter proti Boloni nebude brát nic jiného než vítězství. Pouze tři body totiž dodají Ranieriho svěřencům psychickou podporu a vzpruhu a to jak do zápasu s Marseille, tak i do dalších kol Serie A.

Boloňa se za posledních pět kol může pyšnit neporazitelností. Opravdu, tým od porážky s Římem neprohrál, byť tedy celkem čtyřikrát remizoval - naposledy v Lecce 0:0. Situace hostů se tak zlepšila, aktuálně je Boloňa na sedmnácté příčce, avšak k dispozici má náskok čtyř bodů a hned dvě utkání k dobru! Na stadionu Giuseppeho Meazzy to však bude složité, svěřenci trenéra Pioliho tam v novodobé historii nad Interem nikdy nezvítězili.

"Bude to těžký zápas. Fakt, že Inter prohrál své poslední utkání, je pro nás a pro tento zápas to nejhorší. Inter bude chtít ukázat, že minulý zápas byla náhoda. Je to silný tým, který musíte respektovat a obávat se ho," varuje před soupeřem trenér Boloni Pioli.

Inter stále nebude moci využít služeb Guarina, vedle něj jsou mimo i Samuel, Milito, Stankovič a Alvaréz. Tým trenéra Pioliho je na tom o poznání lépe, chybět totiž bude pouze Loria.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Ranocchia, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Poli - Sneijder - Pazzini, Forlán
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Raggi, Portanova, Antonsson - Pulzetti, Perez, Mudingayi, Morleo - Ramirez, Taider - Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.00 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - SSC Neapol  (pátek 20:45)
Před očekávaným zápasem s Chelsea čeká Neapol těžký test v podobě zápasu na stadionu Artemia Franchiho ve Florencii proti místní Fiorentině. Viola dva zápasy po sobě vyhrála a v nastoleném trendu hodlá pokračovat. Stejné je to i s Neapolí, která pro změnu přerušila pětizápasovou sérii bez výhry.

Fiorentina má za sebou dvě velice povedená ligová utkání. V tom prvním Rossiho svěřenci vyzráli na Sienu, kterou udolali 2:1 a ve druhém si zase smlsli na silné Udinese (3:2). Rázem se Viola posunula na jedenácté místo, avšak s neodehranými dvěma zápasy.

"Myslím si, že se tým dostal zpátky na správnou cestu, avšak teď bude důležité na předchozí úspěchy navázat," věří v další zisk trenér Delio Rossi. Fiorentina se utká se silnou Neapolí a jistě se bude jednat o delikátní záležitost. Diváci však pevně doufají, že vzájemný souboj Fiorentiny a Neapole konečně nabídne branky a nikoliv bezbrankovou nudu, jaká byla k vidění v předchozích dvou zápasech.

Neapol v minulém kole přerušila pětizápasovou bilanci bez porážky a konečně si připsala plný počet bodů! Stalo se tak v domácím prostředí proti Chievu, Neapol vyhrála díky brankám Britose a Cavaniho 2:0. Azzurri však stále okupují jen sedmou příčku a do evropských pohárů to v tuto chvíli mají přeci jenom dále. Pravdou však je, že Mazzarriho svěřenci stále bojují na všech frontách, avšak jakékoliv spekulace o šetření či dokonce vypuštění jednoho zápasu ve prospěch druhého jsou dementovány.

"Je to pro nás velmi důležitý zápas. Proti Fiorentině by neměl nikdo polevit ve výkonu, jinak tím riskuje, že nenastoupí v příštím zápase Ligy mistrů," vyvrátil jakékoliv šetření posil trenér Walter Mazzarri.

Fialky budou postrádat Kröldrupa, Kharju a vykartovaného Lazzariho. Na druhé straně je situace ještě o poznání lepší, hrát nebude pouze Vargas.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruc - Gamberini, Natali, Nastašič - Cassani, Behrami, Montolivo, Salifu, Pasqual - Amauri, Jovetič
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Rosati - Campagnaro, Cannavaro, Britos - Maggio, Džemaili, Inler, Dossena - Hamšík, Lavezzi - Cavani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán23145445:2047
2.Juventus FC221210033:1346
3.SS Lazio23126537:2442
4.Udinese Calcio23125634:2241
5.Inter Milán23113934:3036
6.AS Řím23105836:2735
7.SSC Neapol23810538:2434
8.Città di Palermo23941033:3431
9.Cagliari Calcio2379722:2430
10.Janov CFC23931131:4330
11.ACF Fiorentina2177723:1928
12.Parma FC2277827:3428
13.Atalanta BC2389626:2727
14.Calcio Catania2169627:2927
15.Chievo Verona23761019:3027
16.AC Siena2258922:2223
17.Bologna FC2157918:2622
18.US Lecce23461322:3818
19.AC Cesena22441415:3416
20.Novara Calcio23371320:4216
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (833)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele