Serie A - souhrn 24. kola: Juventus ovládl turínské derby

25.02.2023, 19:57, aktualizováno 28.02.2023, 22:49
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů Juventusu (© AFP)

Juventus v derby porazil Turín FC a udělal další krok k pohárovým příčkám. První výhru v sezoně si připsalo Cremonese, které šokovalo AS Řím. Neapol navzdory více než půlhodinovému početnímu oslabení potvrdila roli favorita v Empoli a osmou po sobě jdoucí ligovou výhrou si upevnila pozici na čele Serie A. Partenopei aktuálně mají k dobru propastných 18 bodů na Inter, který v neděli prohrál s Bolognou. AC Milán si naopak poradil s Atalantou...

Juventus FC - Turín FC 4:2

28.02.2023 20:45

Góly: 16. Juan Cuadrado, 45+1. Danilo, 71. Bremer, 81. Adrien Rabiot - 2. Yann Karamoh, 43. Tonny Sanabria

Turínské derby opět vyznělo lépe pro slavný Juventus, který opravdu bojuje, aby co nejdřív nahradil body ztracené odečtem. Dnes si fanoušci opravdu přišli na své, protože obě jedenáctky daly dohromady hned šest branek!

Turínské derby snad ani nemohlo začít lepším způsobem. Pouhé dvě minuty stačily k tomu, aby se poprvé měnilo skóre. A trochu překvapivě ne kvůli aktivitě na straně Juventusu, ale Turína. Po rohovém kopu se totiž míč ve vápně zastavil o Yanna Karamoha a mladý útočník dokonale využil nabízené šance. Na jeho pohotové zakončení neměl brankář Szczesny nárok a "Býci" vedli!

Juventus se nechtěl nechat zahanbit a po devíti minutách se dožadoval penalty Filip Kostić. Ten ale svému pádu slušně řečeno hodně přidal a sudí se k jeho hereckým etudám stavěl dosti odměřeně. Přesto se Juve brzy dočkalo vyrovnávací branky. Po šestnácti minutách právě Kostić dokázal přejít přes protihráče a naservíroval balon obloučkem na zadní tyč, kam si seběhl Juan Cuadrado. Na jeho umístěnou ránu už neměl brankář Milinković-Savić nárok a kapituloval.

Dvě branky v rychlém sledu dávaly slibovat, že dnešní utkání by nemusela být taková nuda jako v Cremoně. Navíc se díky nim probudili i dosud nepříliš hluční fanoušci. Jejich nadšení ještě zvýšilo svou frekvenci, když se po půlhodině hry začal rozcvičovat Paul Pogba, dosud neustále zraněný hráč s potenciálem pozvednout celou zálohu Juve.

Hosté se dostali k další šanci pár minut před koncem první půle, když si na Rodriguezův centr naskočil Tonny Sanabria a sledoval, kterak se brankář Wojciech Szczesny zase jednou vytáhl! Turín ale pokračoval v aktivitě a byl za ni odměněn. Ilić udržel míč a poslal prudkou přihrávku do vápna, kam si naběhl Antonio Sanabria. Tomu už nedělalo velké potíže sklepnout míč na první tyč Polákovy brány! Jenže ani to Turínu nepomohlo k poločasovému vedení. V nastaveném čase Di Maríův centr našel hlavičku perfektně naskakujícího Danila a díky jeho prudké hlavičce se míč zatřepotal v síti - 2:2.

Hodně divoký poločas skončil a byl tou nejlepší pozvánkou, aby se diváci znovu vrátili. Do něj vlétli domácí skvěle, protože od další branky dělilo Juventus jen pár centimetrů. Vlahović totiž trefil jen břevno! Na opačné straně poslal míč těsně vedle Singo. Břevno posléze trefil i Turín, konkrétně utaženou ranou Karol Linetty.

Juventusu nakonec pomohlo střídání. Federico Chiesa přišel do hry v 69. minutě a jen po dvou minutách odcentroval míč do vápna, kde se do něj opřel Gleison Bremer! Standardní situace dnes dělaly zásadní rozdíl, protože osm minut před koncem si na další centr naběhl Adrien Rabiot a usměrnil Kostićovu vybídku do sítě - 4:2.

Více informací k zápasu

US Cremonese - AS Řím 2:1

28.02.2023 18:30

Góly: 17. Franck Tsadjout, 82. Daniel Ciofani (pen.) - 71. Leonardo Spinazzola

Skoro sedmadvacet let to trvalo, než si Cremonese připsalo první výhru v Serii A. Potřebovalo k tomu tak nedůstojného protivníka, jakým bylo dnes navečer mužstvo z Říma. Cremonese se opět povedlo utkání s "Vlky" a doma si připsalo první výhru v sezoně.

Až do dnešního večera Cremonese čekalo na výhru. A tu mu zajistil kouč Ballardini, který po dlouhé době dokázal AS porazit. Na vítězství v první lize ostatně čekal ligový nováček téměř 27 let! Dnes se o tříbodovou radost postarali Tsadjout a střídající veterán Ciofani, který v závěru proměnil nařízenou penaltu. Nervy na uzdě navíc neudržel trenér José Mourinho, který dostal červenou kartu hned po změně stran a utkání s Juventusem bude sledovat jen coby divák.

Cremonese je takovým poltergeistem AS Řím. Vyřadilo ho jen před pár týdny z Coppa Italia, což byl samo o sobě dost velký šok. A dnes se tenhle šok ještě prohloubil. Perfektně hrající obránce Valeri sklepl míč od Benassiho do vápna, k němu se dostal útočník Franck Tsadjout a na jeho přesnou ránu neměl brankář Rui Patrício nárok - 1:0 pro domácí.

A pak samozřejmě nastalo dlouhé dobývání ze strany AS, přičemž domácím se stačilo "zakopat" u vlastního vápna a občas hrozit z brejků. Šanci si AS vytvořit nedokázalo. Hosté navíc měli pocit, že sudí nepíská úplně rovinu a něco v tom duchu pronesl hned na začátku druhé půle kouč Mourinho směrem ke čtvrtému sudímu. Ten zavolal hlavního a rozhodčí Piccinini poslal Mourinha na tribunu.

Hostům pomohla až změna rozestavení a několik střídání. Dvacet minut před koncem si na parádní Manciniho pas naběhl Leonardo Spinazzola a sám před Carnesecchim nezaváhal.

Jenže tahle radost měla jepičí život, protože Okereke o deset minut později zavadil o nohu brankáře Ruie Patrícia, vědom si toho, že míč už do sítě nedostane, a Piccinini pískal penaltu pro domácí. Tu se štěstím proměnil Daniel Ciofani a Cremonese slavilo velký úspěch.

Více informací k zápasu

SS Lazio - UC Sampdoria 1:0

27.02.2023 20:45

Góly: 80. Luis Alberto

Římané si doma podle očekávání poradili s janovskou Sampdorií a dál bojují o Ligu mistrů. Dnes jim to Blucerchiati rozhodně neusnadnili, utkání musela rozhodnout až trefa z konce zápasu.

Lazio šlo do domácího utkání jako jasný favorit a doufalo, že v pohodě uhraje tři body. Při pohledu na formu jeho soupeře to měla být snadná záležitost, protože Doria se abnormálně trápí a prakticky není schopná dostat se z pásma sestupu. Defenzivní trojka Zanoli, Nuytinck a Amione měla navíc bránit kanonýra Immobileho s jeho parťáky Andersonem a Pedrem.

Právě zkušený Brazilec Felipe Anderson se jako první pokoušel získat pro Lazio výhodu, jenže jeho ránu srazil na poslední chvíli zaskakující Rincón. Španělskou spolupráci Luise Alberta a Pedra zase ukončil v rozhodujícím momentu Amione. Nutno říct, že Doria dnes nehrála špatně a zejména její rychlý až agresivní presink dělal občas domácímu Laziu potíže. Možná to bylo i tím, s jakou obětavostí se do bránění zapojovali ofenzivně ladění hráči Blucerchiati, především pak Sam Lammers.

Lazio se i proto dočkalo první velké šance vlastně až v samém závěru první půle. Veterán Pedro se dostal k míči, který Audero jen vyrazil, a napálil tyč! Od ní se balon odrazil k nohám Cira Immobileho, jenže domácí kanonýr napálil balón vysoko nad bránu! A trápení Sarriho mužstva pokračovalo i po změně stran. Hosté výborně zahrávali i ofsajd systém, což se Laziu pochopitelně vůbec nelíbilo.

Immobile dnes pálil jednu šanci za druhou a po hodině hry taktéž minul, když prakticky sám před Auderem vypálil zase příliš vysoko! Domácím se ale jeho zvýšená aktivita přeci jen vyplatila. Deset minut před koncem utkání pro ně rozhodl o třech bodech Luis Alberto, který si počkal za vápnem na špatně odražený míč a nádherným technickým obstřelem ho poslal k tyči! Na tohle už následně Sampdoria odpověď nenašla.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - ACF Fiorentina 0:3

27.02.2023 18:30

Góly: 12. Antonín Barák, 38. Arthur Cabral, 89. Cristiano Biraghi

Fialky zabraly i v lize a po úspěšném tažení evropskými poháry se hodlají dostat výše i v Serii A. K tomu jim dneska pomohlo jednoznačné vítězství nad domácím Hellasem, do jehož sítě spadl míč třikrát. Jednou se proti bývalým spoluhráčům prosadil i Antonín Barák.

Fialky od prvních minut dávaly jasně najevo, že dneska si do Verony přijely pro všechny tři body. Po deseti minutách se zatřásla zadní opěrná tyč za bránou Hellasu po dělovce Nicoláse Gonzáleze. To bylo varování, z něhož si Hellas nevzal poučení a brzy inkasoval. Po dalších dvou minutách se Jonathan Ikoné prohnal až do vápna soupeře a v něm zpětnou nahrávkou oslovil Antonína Baráka. Ten chytře počkal, až bránící Faraoni odcouvá pryč a neomylně zasunul!

Hellas se nevzdal a zejména Lasagna v jeho útoku dával vědět, že domácí jsou stále přítomní. Jenže po krásném pasu do ideálního prostoru ve 29. minutě poslal Lasagna merunu hlavou pryč. Naopak přesně zamířila opět Viola. Psala se 38. minuta, když Rolando Mandragora zahrával rohový kop hostí. Míč si ve vápně našel špatně pokrytý Arthur Cabral, a tak trochu ho krkolomně v pádu lýtkem poslal se štěstím do brány. Brankář Lorenzo Montipò zasahoval opět marně.

První půli uzavřel sprintující obránce Dodò, jehož pokus brankář Montipò vyrazil k Barákovi. A český záložník pálil z dorážky těsně vedle. Hellasu se v útoku moc nevedlo, a když už se dostal do zakončení, jako třeba v případě mladíčka Braafa, tak brankář Terracciano byl na místě. Dlouhou dobu jsme se nedočkali nějaké větší šance, až v 87. minutě měl Gaich na hlavě snížení. Zaskočila ho ale tyč.

A pak si Viola dovolila něco málo vídaného. Domácí faulovali na vlastní polovině a Cristiano Biraghi na nic nečekal. Okamžitě napálil balón směrem na domácí bránu a střelou z takové dálky brankáře Montipa naprosto zaskočil!

Více informací k zápasu

AC Milán - Atalanta Bergamo 2:0

26.02.2023 20:45

Góly: 25. Juan Musso (vl.), 86. Junior Messias

AC Milán po třech předchozích výhrách nejtěsnějším poměrem 1:0 potvrdilo dobrou formu i v ostře sledovaném duelu s Atalantou a po výhře 2:0 se vyhouplo na třetí místo tabulky se sedmačtyřiceti body, za druhým Interem je navíc jen vinou horšího skóre. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho dominovali na trávníku od samého začátku a tříbodový zisk si naprosto zasloužili. Naopak celek z Bergama prohrál v Serii A podruhé za sebou a je šestý s jednačtyřiceti body.

Domácí vstoupili do tohoto utkání s velkou aktivitou a první větší možnost si vypracovali již po necelých sedmi odehraných minutách, kdy se za defenzívou protivníka zjevil zcela osamocený kanonýr Giroud, avšak po vynikajícím pasu Rafaela Leãa zakončoval z první příliš vysoko. Mírný favorit přeci jen vedl po pětadvaceti minutách hry, hodně smolný moment potkal brankáře Juana Mussa.

Giroud připravil balón pro Thea Hernándeze, jehož razantní projektil ze střední distance orazítkoval bližší konstrukci a míč se pak odrazil právě od zad plachtícího Mussa přímo do sítě. AC si pak hlídalo hubený náskok a soupeře vůbec k ničemu nepouštělo, pojistit ho mohlo přesně po odehrané hodině. V obrovské možnosti opět selhal nezastavitelný Giroud, jenž z bezprostřední blízkosti nevyzrál na vynikajícího strážce Atalanty.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem byl poprvé vidět pozdější hrdina Junior Messias, který však po přihrávce před hranici brankového území zvolil příliš prudké zakončení a hostující svatyni přestřelil. V 74. minutě se poprvé od konce května podíval na trávník jednačtyřicetiletý švédský forvard Zlatan Ibrahimovič a po operaci kolenních vazů odehrál necelých dvacet minut.

Hosté začali hrát ve zbývajícím průběhu na obrovské riziko a v 86. minutě inkasovali podruhé. Rozhodnout dokázal jednatřicetiletý brazilský útočník Messias, když po další skvostné kolmici Rafaela Leãa zachoval v obležení dvou protihráčů chladnou hlavu a vyběhnutého Mussa přehodil ukázkovým lobem. V dresu Atalanty nastoupil ke svému druhému soutěžnímu střetnutí v Serii A teprve jednadvacetiletý český záložník Lukáš Vorlický, v 84. minutě totiž vystřídal nizozemského špílmachra Teuna Koopmeinerse.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Spezia Calcio 2:2

26.02.2023 18:00

Góly: 22. Beto, 55. Roberto Pereyra - 6. M'Bala Nzola, 72. M'Bala Nzola

Udinese letos usiluje o pohárové příčky a dlouhodobě předvádí konstantní výkony, nyní ovšem po špatném startu do utkání a následném otočení vývoje neudrželo jednobrankový náskok a s podceňovanou Spezií pouze remizovalo 2:2. V Serii A tedy nevyhrálo již popáté za sebou a v tabulce mu patří devátá pozici s jednatřiceti body. Hosté naopak získali velmi cenný bod v boji o holé přežití a jsou sedmnáctí s dvaceti body.

Outsider tohoto nedělního utkání vstoupil do 24. kola naprosto fantasticky a hned svou první větší možnost po necelých šesti odehraných minutách přetavil ve vedoucí gól. Po chybné rozehrávce soupeře vysunul Ekdal svou kolmicí rozběhnutého M'Bala Nzolu, jenž obešel jednoho protihráče i brankáře Silvestriho a z mírného úhlu pak zamířil doprostřed odkryté branky. Po necelé čtvrthodině hry mohl dokonce navýšit náskok svého týmu Bourabia, ale jeho chytrý lob se mezi tři tyče nevešel.

Svěřenci trenéra Andrey Sottila dokázali srovnat stav přesně v polovině úvodního dějství. Portugalský útočník Beto přelstil ofsajdovou past po finální kolmici Successe, ukázkově se zbavil gólmana Drągowskiho a poloprázdnou branku nemohl minout. Stejný hráč opět zahrozil krátce po odehrané půlhodině, jenomže tomu na poslední chvíli balón odskočil a pak zakončující Roberto Pereyra trestuhodně selhal ve stoprocentní pozici.

Udinese se dostalo do očekávaného vedení zhruba deset minut po přestávce. Své předchozí zaváhání napravil právě Roberto Pereyra, když po nahrávce Lovriče napřáhl ze čtrnácti metrů a nádherně zavěsil přímo pod břevno. Spezia se však nevzdala a v 72. minutě zajistil konečnou remízu svým druhým gólem v utkání Nzola.

Šestadvacetiletý angolský útočník tentokráte po brejku tři na tři totiž propálil Silvestriho razantním projektilem z dvanácti metrů. Necelých deset minut před závěrečným hvizdem chtěl rozhodnout aktivní Beto, ale hostující strážce Drągowski vytáhl perfektní zákrok a svůj výběr výrazně podržel.

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - AC Monza Brianza 3:0

26.02.2023 15:00

Góly: 52. Lassana Coulibaly, 66. Grigoris Kastanos, 71. Antonio Candreva

Po třech porážkách v řadě Salernitana konečně zabrala. Obecně neprožívá povedené období, alespoň však svůj aktuální bodový zisk z posledních sedmi zápasů, včetně tohoto, rozšířila na číslo šest, a vzdálila se na jistější odstup od sestupového pásma. Monza absolutně nezvládla druhý poločas, předvedla jeden z nejmizernějších výkonů v této sezóně a zaslouženě padla.

První poločas ještě žádnou branku nenabídl, nutno ovšem podotknout, že klidně mohl. Jenže Piatek v 17. minutě z dobré pozice hlavičkou netrefil bránu, o pár chvil později pokus Candrevy zablokoval bránící Izzo a následně ani Daniliuc nezamířil do prostoru třech tyčí. Monza se mohla prosadit ve 40. minutě, nicméně Ciurria se svou hlavičkou nedokázal vyzrát na gólmana Ochou.

Až po obrátce zkrátka došlo na ony změny skóre. V 51. minutě Candreva přenechal balón ve vápně Coulibalymu, ten technicky zkusil zacílit na vzdálenější tyčku a udělal moc dobře. Jeho parádní zakončení totiž zaplulo přesně do horního růžku brány, k němuž se hostující brankář Cragno jenom marně natahoval.

Na pohledný gól pak navázal v 65. minutě jeho spoluhráč Kastanos. Bradarič unikl po levé straně, posílal poté přihrávku do nebezpečných míst, míč přitom tečoval vracející se stoper Pablo Marí pouze k nohám kyperského reprezentanta, a ten z halfvoleje tvrdě udeřil.

Definitivně si pak Salernitana pojistila vítězství v 71. minutě, to když Cragno sice dokázal vyrazit Piatekův dalekonosný projektil, nicméně pouze před sebe, takže dorážející Candreva měl již snadnou práci skórovat.

Nepovedený duel pak Monza ještě podtrhla v 87. minutě. Hrála totiž od té doby v oslabení poté, co druhou žlutou kartu a následnou červenou vyfasoval střídající Donati. Ten totiž před možným únikem Piateka drknul do balónu nešťastně rukou. Ani se nehádal, okamžitě se po vyloučení odebral do kabin, jež měl ve finále takřka za rohem.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Inter Milán 1:0

26.02.2023 12:30

Góly: 76. Riccardo Orsolini

Po úterní dohrávce se dost možná změní majitel druhého místa, protože právě to dnes dali k dispozici hráči Interu. Nerazzurri totiž nedokázali reálně ohrozit skvěle bránící Bolognu a navíc sami vyrobili chybu, kterou Bologna díky Orsolinimu neváhala potrestat.

Trenér Thiago Motta coby hráč hájil barvy Interu a dnes ho chtěl o body obrat. Jeho Bologna se zatím prezentuje velmi zajímavě a občas umí zaskočit i velké jméno. Že to budou domácí zkoušet i dnes, bylo jasné. Zejména ve dvanácté minutě si ale Inter musel pořádně oddechnout. Ferguson našel u vápna Musu Barrowa a jeho rána skončila v síti! Naštěstí pro milánský tým ale sudí gól odvolal, protože v dráze letu míče stál domácí záložník Domínguez.

Bologna dál kousala a v 18. minutě zachránilo Inter břevno. Tvrdou ránu Cambiasa vyrazil brankář Onana jen vedle sebe k Sorianovi, který obstřelem trefil jeho břevno! Útok Interu naproti tomu prakticky neexistoval a snad jen zakončení Lautara Martíneze z konce poločasu stálo za řeč. I to ale mířilo vedle. Trochu aktivněji začali hosté hrát po změně stran. K volnému míči se v domácí šestnáctce dostal Hakan Çalhanoğlu, jenže pálil nesmyslně nad.

Po dalších několika minutách nahrával Orsolini na Barrowa, který ale místo snadné střely ještě vylepšoval pozici pro Soriana. A jeho ránu stihl zablokovat stoper Acerbi. Dvacet minut před koncem o sobě dal vědět i střídající Džeko, ale Skorupski byl připraven. Pak vyrobil obrovskou hrubku stoper D’Ambrosio, který namazal u půlky míč Schoutenovi. Domácí záložník rychle vyslal kolmici na Riccarda Orsoliniho a 26letý Ital si poradil s Onanou velmi sebevědomě - 1:0.

Více informací k zápasu

US Lecce - US Sassuolo 0:1

25.02.2023 20:45

Góly: 65. Kristian Thorstvedt

Lecce na svou solidní formu z minulých týdnů nenavázalo. Naposledy si dokonce nečekaně vyšláplo venku na Atalantu, proti Sassuolu, které naopak v předešlém kole nestačilo na lídra z Neapole, však neumělo vsítit jedinou branku. I Neroverdi naopak jednou síť rozvlnili, a to prostřednictvím Kristiana Thorstvedta, a utnuli tak svému soupeři sérii tři duelů bez porážky.

Hosté byli už v prvním poločase bezpochyby nejbezpečnějším mužstvem. V 18. minutě se v tutové pozici objevil Bajrami, jehož parádně do vápna uvolnil svou kolmicí Matheus Henrique, avšak albánský reprezentant z blízkosti na brankáře Falconeho trestuhodně nevyzrál. Ten si dokonce počínal natolik dobře, že míč zkrotil bez jakéhokoli vyrážení do své rukavice.

Ve 29. minutě bylo Sassuolo znovu blízko skórování. Na hranici brankového území se po jemném obloučku, který zprava vyprodukoval Bajrami, ocitnul Ruan, jenomže hlavičkování se mu vůbec nezdařilo, takže vystřelil pouze vedle brány. Zaslouženě odměny se výběr z Emilie-Romagny dočkal až ve druhém dějství, to když v 65. minutě centr z rohového čtvrtkruhu od Berardiho zužitkoval na bližší tyči hlavou střídající Thorstvedt.

Lecce mohlo na nepříznivý vývoj utkání zareagovat snad jen jednou jedinkrát, a to v 82. minutě, leč jeho největší možnost v tomto měření sil nakonec ve vyrovnání nevyústilo. Bránící Erlič, jenž strážil číhajícího Colomba, nedopravil balón do bezpečí, vlastně tedy jen nabil pušku svému protihráči Gabrielovi Strefezzovi, ten ale zamířil ze své hlavně pouze trestuhodně mimo bránu.

Více informací k zápasu

Empoli FC - SSC Neapol 0:2

25.02.2023 18:00

Góly: 17. Ardian Ismajli (vl.), 28. Victor Osimhen

Empoli nepřekvapilo velikána italské kopané a Neapol si přivlastnila po právu všechny tři body. Vicario byl překonán dvakrát, z toho jednou vlastním spoluhráčem.

Před Empoli se otevíral hodně náročný úkol, protože toskánský celek čelil v sobotu odpoledne lídrovi z Neapole. A snad jedině vynikající brankář Vicario spolu s kreativním útokem znamenali jistou (byť hodně malou) šanci na body. Jenže od prvních minut bylo víceméně jasné, že Neapol, nehledě na častější zápasovou zátěž, bude hrát prim. Muži rozestavení bezprostředně před Vicariem museli řešit ataky jak Osimhena, tak Kvaracchelii.

A když náhodou tohle duo nemělo svou ideální formu, pomohli mu sami domácí. Jako v 17. minutě, kdy Kvaracchelia poslal elegantně se snášející míč na zadní tyč, kde dostal Lozano moře času na centr z první. Ten sice nepotkal nikoho z jeho spoluhráčů, ale nevadilo to, protože míč si v krkolomné snaze o odklizení napálil do vlastní sítě Ardian Ismajli.

Sotva se Empoli začalo znovu koncentrovat na svoji hru, dostalo druhý zásah. O dvanáct minut později si vzal míč Piotr Zieliński, který vypálil tvrdě zpoza vápna. Brankář Guglielmo Vicario tentokrát skákavý míč vyrazil jen před sebe, kde jeho obránci opět zaspali. Toho snadno využil Victor Osimhen, který na rozdíl od nich počítal s touhle variantou a míč jednoduše dopravil za bezbranného Vicaria.

Chuť si Vicario spravil ještě před koncem první půle, kdy musel hbitě z brány ven proti Osimhenovi. Teď ale svou úlohu zvládl velmi dobře a udržel naděje Empoli ještě trochu nad vodou. To mohl další trefou změnit Hirving Lozano, jenže mexický útočník pálil deset minut po změně stran jen těsně vedle pravé tyče brankáře Vicaria. Neapol nakonec nezlomil vaz ani stupidní až brutální faul Mária Ruie, který kopl soupeře mezi nohy a v 68. minutě šel do sprch.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
24
21
2
1
58 : 15
65
2
Inter Milán
24
15
2
7
44 : 28
47
3
AC Milán
24
14
5
5
41 : 30
47
4
SS Lazio
24
13
6
5
40 : 19
45
5
AS Řím
24
13
5
6
31 : 21
44
6
Atalanta Bergamo
24
12
5
7
42 : 28
41
7
Juventus FC
24
15
5
4
40 : 19
35
8
Bologna FC
24
10
5
9
31 : 33
35
9
Udinese Calcio
24
7
10
7
33 : 30
31
10
Turín FC
24
8
7
9
26 : 29
31
11
AC Monza Brianza
24
8
5
11
28 : 34
29
12
ACF Fiorentina
24
7
7
10
27 : 30
28
13
Empoli FC
24
6
10
8
22 : 31
28
14
US Lecce
24
6
9
9
24 : 27
27
15
US Sassuolo
24
7
6
11
27 : 35
27
16
Salernitana Calcio
24
6
6
12
28 : 44
24
17
Spezia Calcio
24
4
8
12
21 : 41
20
18
Hellas Verona
24
4
5
15
20 : 37
17
19
US Cremonese
24
1
9
14
19 : 43
12
20
UC Sampdoria
24
2
5
17
11 : 39
11

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
mastakillah

AVANTI NAPOLI

Reagovat
Martin9719

Válec.

Reagovat
danko10

Lucianone <3

Reagovat
PP

Jak silnou pozici má Neapol v podobě udržení Chviči a Osimhena? S tím, co předvádí Chelsea se obávám, že je veme oba naráz..

Reagovat
Furia Ceca

Nevím, ale z Neapole se obecně nikdo moc nehrne... Všechny velký hvězdy, co pak přece jen šly za lepším, byly v Neapoli x let, nejrychleji odešli Cavani s Higuaínem – oba po třech letech. Hamšík, Lavezzi, Jorginho, Insigne, Mertens, Koulibaly – ti všichni byli v Neapoli roky.

Kvaratshkelia o Neapoli prohlásil, že je to nejkrásnější město, ve kterým kdy byl, navíc je to Realista a v Neapoli bude v létě teprve rok. Podle mě z Neapole spěchat nebude, zůstane několik sezón a počká si na Real.

U Osimhena si naopak netroufám odhadovat vůbec nic.

Já každopádně doufám, že oba zůstanou i po týhle sezóně. Calcio potřebuje světový hvězdy jako jsou Osimhen, Kvaratshkelia, Leao, Dybala, ADM, Chiesa před zraněním apod.

Reagovat
Forza_Inter

zo sportoveho hladiska to pre Kvichu ani Osimhena nedava do Chelsea zmysel

jedine ak platovo, ale to uz si podla mna pockaju na ten Real ked tak. toto leto to na prestup nevidim

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Osimhena bych bral třeba do Bayernu a to by smysl mělo, jen nevěřím že o něj budeme mít velký zájem United by taky dával smysl a nebo fakt počkat až na ten Realek

Reagovat
Martin9719

Pokud se Osimhen někam hodí tak je to buď k nám nebo do Bayernu.

Reagovat
Milan.B

Do viktorky??

Reagovat
Martin9719

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol mu bude muset hodně přidat už teď a může to být i více než Mudrykovych 3,2 čistého.

Reagovat
PP

Reagovat
Mönchengladbach

Liga jednoho týmu.

Reagovat
GEGE

Tohle už mělo solidní parametry až na zakončení. Otázka je jestli jsme byli fakt tak dobří nebo Atalanta tak tragická. Thiaw neskutečná skála. S ním ta tří členná obrana dává smysl.

FORZA MILAN!

Reagovat
Milan.B

Reagovat
10

To jsem si včera říkal taky, protože Atalanta vypadala jak tým ze Serie B, takhle jsem je viděl v sezoně několikrát. Tím ale nechci nijak snižovat výkon AC, to napadání bylo skvělý a v první půlce Atalanta víceméně nepřešla půlku.

Reagovat
Zark

Bez Ilicice s Gomezem už to je jen tým samých dělníků

Reagovat
10

To je pravda, romantika a kreativita se z toho týmu úplně vytratila. Působí na mě jako taková farma pěstující hráče pro PL, všechno stejný typy hráčů bez nápadu, ale fyzicky silných, rychlých, jak přes kopírák. Pak na ně někdo vybafne s pressingem jako včera AC a nedostanou se přes půlku. Dřív tam měli podobný hráče, ale vždycky tam byl génius typu Papu, Josip nebo i Muriel.

Reagovat
Zark

Má to něco do sebe no, z toho týmu se postupně vytratila genialita a je to nahrazeno pracovitostí, ale to v těžkých zápasech nefunguje, nejsou tam ti rozdíloví hráči, co dříve. Krom výše zmíněných sešup na wingbacích, kde byl nebezpečný Golsens a fotbalista Castagne, dnes to lepí vyčíhlým Zappacostou. Boga taky nebyla kdovíjaká trefa, na poměry Atalanty předražený hráč, ale jak říkáš, zapadá do toho, co se líbí na ostrovech. Lookman možná nějaký góly dá, ale jde vidět, že jede jen díky systému, kdovíjaký hráč to taky není a nikdy nebyl a takových je tam celá řada už. Reprodukce více nezajímavých hráčů, než naopak.

Reagovat
10

ty WB jsou taky zásadní rozdíl, jak říkáš...nejen Gosens a Castagne, už předtím Conti se Spinou byli úplně jinde, hlavně měli čísla, o kterých se těm současným ani nezdá

Reagovat
smazaný uživatel

Nazdar Zark ,som tu po dlhsej dobe a..... Kde je chat? Uz to zrusili? ak budes mat cas tak odpis. Dik

Reagovat
Zark

Čus sando, jj prej kvůli nízké návštěvnosti zrušili chat, který s přechodem na nový web už nebude snad aspoň poštu dají co nevidět dokupy

Reagovat
Melchior

Včera se mi výkon Atalanty nelíbil, ale když jsem viděl, co za míče dokázal občas udržet Hojlund, tak mi zase 75 mega za Vlahoviče přišlo vyhozených do koše.

Reagovat
10

Zrovna včera si ho Thiaw namazal na chleba, ale obecně je rozhodně vhodnější typ hráče pro Maxe než Dušan, kterej se většiny soubojů ani neúčastní, natož aby je vyhrál...taky už se o Hojlundovi a zájmu Juve píše, akorát spolu s dalšími týmy jako Real, Arsenal atd.

Reagovat
Zark

tak snad nebudeme za šašky, a počkáme až dá 20+ a jeho cena poroste, jako u Vlahoviče. Co s těma jeho šesti že

Reagovat
10

přesně, zatím je na Juve moc levnej, těch 45m je pod naší úroveň

Reagovat
smazaný uživatel

Ze zápasu jsem neviděl ani vteřinu. Jak to vypadalo? Úplná hrůza nebo se našly i pozitivní věci? Kdo hořel, kdo něco zahrál? Díky.

Reagovat
Forza_Inter

cau

Podmienky tazke - dazd vietor a otrasne ihrisko nam nepomohli. Realne sme mali 2 velke sance za cely zapas.

pvy polcas sme boli horsi, prvych 20min dokonca pod tlakom. jeden z najhorsich polcasov sezony urcite. Bologna mala brvno a tesne neuznany gol.

druhy polcas o nieco lepsi ale stale podpriemerny. Bologna hrala odvaznejsie dopredu, to nam chybalo. Gol po chybe Dambrosia. Gosens jednoznacne najlepsi hrac (ano..) dobre aj Basto a Calha ale obrana pri gole zaspala - nekoncentrovanost.

Mkhi a Dumfries hrozne. Za mna by tomu velmi pomohol od nejakej 60. Asllani ale zas ho kouc odignoroval.

Reagovat
Csaplárova past

Osimhen v létě do Chelsea za 145 mega.

Reagovat
Melchior

Blbý je, že se takhle rozehrál. To si Neapol obhájí tehdejší plusvalenzu

Reagovat
danko10

Tato sympaticka partia poloamaterov z Cremony doteraz nevyhrala. Nas si ale tuto sezonu povodila pre istotu uz dvakrat.

Portugalsky strateg zas raz ukazal genialitu, ktoru nedokazem docenit. 70 minut v rozostaveni 731 a zvysnych 20 pre zmenu v 226. Uzasne. Nadcasove. K videniu na kazdej Slovenskej dedine, kde sa pokusaju hrat fotbal, kazdu nedelu.

Reagovat
Maritazzi

Naštěstí už mě to ani nesere, tam není vůbec nic. A můžeme se zaklínat jakýmkoliv hráčem. Herní plán funguje možná proti soupeřum, co to lacině otvíraj, pozdrav do Bergama a Salzburgu, jinak to bylo dnes krásně vidět, jak si zahráli třeba útočníci.

Reagovat
danko10

Belottiho mi je luto. Zas to odmakal ako blazon, aby sa bez lopty pozeral, ako ju hodinu strka Zalewski do stredoveho kruhu okolo Dybalu. To su veci pre fajnsmekrov.

Reagovat
Maritazzi

Mám strach, že ze Zalewskiho bude do roka úplná troska, kterou pak budou křísit někde ve West Hamu nebo v Parmě, to záleží jak se na něm tady maestro stačí ještě podepsat. To je fakt začarovanej kruh, budem hrát kvůli Mourinhovi tuhle tužku a ještě kvůli němu odejde těch pár hráčů, který za něco stojí

Reagovat
danko10

Mne Zale pripada cim dalej, tym menej ako fotbalista. Miestami mi pripada byt este hlupejsi, nez bol Calafiori. A teda neviem, ci zrovna toto je Mourinhom.

Reagovat
Largo

Přesně tak, nedalo se na to dívat a výsledek jde za tvrdohlavým Mourinhem. Patrício taky dávno není jistotou.

Reagovat
Kixi Syhimour

Řím

Reagovat
pastal

Banda která si to jde odchodit stačí soupeř který trochu běhá a pak si musí 20x nahrát mezi sebou v obraně než prelezou půlku nějaká aktivita tam není a přímočarý průnik už vůbec nee maximálně nakopy na 50 metrů Hnus Mourek musí jít nejlépe do PSG ať nám ještě dají prachy ale bez LM odejde Dybala, Belotti a Smalling no čekají nás krásné zápas ještě a trochu těch nervů než bude konec sezóny.Jo a náš kapitán tak to je machr válet se na hřišti když mu nikdo nic neudělá a tvůj tým prohrává tak to klobouček dolů v okrese by mu dali co proto v kabině ne tak na takové úrovni ikdyz dneska co předvedli to nebylo ani na ten okres

Reagovat
smazaný uživatel

Gallo zůstane, Dybala je holt Dybala, takový hráč je dárek, ale nikdo se nemůže zlobit, že půjde. Smallinga nahradíme nějakým wonderkidem z Francie nebo Bundesligy a třeba se nebude bát nahrát dva metry dopředu.

Dá se hrát i bez takových.

Reagovat
pastal

Obrana když hraje Smalling a obrana když nehraje je sto a jedna.Je to klíčový obránce má výkonost a oni skudli drobné aby ho podepsali.Ten někdo může dojít a bude stát 15 a více nevím v čem je problém mu nechát 3,5 za sezónu!!!! Můžou to zachránit odehrané zápasy prý že se mu automaticky prodlouží u Dybaly je taky něco čím ho můžou nechát v týmu myslím že mu musí dát 6 mega ale to platí jen pro italské týmy do zahraničí může jít myslím za 12 někde psali za 20.No uvidíme ale když nebudou makat a odchodi to tak tam může být kdokoliv a bude to stát za hovno nasazení dneska neměli.

Reagovat
smazaný uživatel

Pouze a jen protože hrajeme tento připosraný nízký blok a zbavujeme se míče. On má topové staré dobré základy, svoje hlavy vyhraje, umí předskočit soupeře, trochu číst hru, umí vyblokovat hráče i střelu. Ale bojím se, že příští rok už půjde dolů stejně jako šel ke konci Fazio, když ještě nastupoval. Stejně jako jde letos Rui.

Dříve nebo později ho stejně budeme muset nahradit.

Marotta vrátí Lukaka, prodá další panáky a nějak Paula podepíše. Ano, klauzule se ruší navýšením platu na 6 mega. Za mě nemá smysl ho v týmu mít, když není obklopen adekvátní kvalitou a hrou.

Od konce přestupáku, co odešel Zaniolo, mu nemá kdo odtáhnout hráče a je věčně obklopen třemi soupeři, a bohužel se to snaží vyřešit sám, což většinou končí ztrátou.

Mě vítězství po dvou rozích za 5 minut nebo jeden slušný poločas odvety s RB neoklamou. Za únor jsme měli mít 12 bodů, máme 7, proti spodku tabulky. Ta hra je tragická, včera se potvrdilo, že jsme se vrátili k Fonsecovi před Eurem, tzn. Spina potáhne míč a něco vymyslí. Včera se tam zjevil jako Inzaghi a Mancini OPĚT skvělý míč, toto on umí. Ale to bylo vše. Otupělý Juventus dal čtyři góly a dvě břevna.

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to všechno jen ne šok.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Greny

Juventus se odvolal jo? Byla by prdel kdyby řekli ok máte částečně pravdu a odečetlo jim třeba 25

Reagovat
10

Tahle vyšší instance nemůže měnit výši trestu, může ho jen potvrdit, nebo zrušit.

Jinak žalobce svazu požadoval oficiálně -9 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vidíš procentuálně, že se to zruší/zůstane?

Reagovat
10

to nejde odhadnout ale jsem spíš optimista...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže i přes to, jak letos hrajete, můžete v klidu udělat druhé místo a o titul nehrát jen kvůli tomu, že Neapol letos tak šlape.

Tohle je fakt reálný obrázek současné kvality SA ...

Reagovat
10

To si říkám docela často, udržení současného tempa sbírání bodů z posledních 15ti kol by na konci bez odečtu znamenalo 87 bodů, tedy o bod víc, než AC se Scudettem minulou sezonu...

Pokud nedojde k nějaký epidemii zranění, tak to asi Max nějak uhraje, zvlášť s hráči, který se vrací po zranění, ta lavička prostě musí udělat rozdíl, to je ohromná páka proti konkurenci, která takový možnosti nemá.

Reagovat
Shevchenko

A kdy se o tom má rozhodnout?

Reagovat
10

někdy duben/květen snad

Reagovat
Phillipinho

Muzu se zeptat, ma nekdo zkusenost ve vstupenkama na zapas Neapole? Jdou koupit normalne pres ofiko stranky nebo potrebuju nejakou "supporter card", o ktere jsem se docetl. Diky moc

Reagovat
stuff

Ja som tam bol na Barcu a nevedel som si bez tej ich divnej karty kupit listok online. Ale neviem, ci na mieste by to slo. Ale bez vacsich problemov som si na dialku vybavil aj listok aj karticku

Reagovat
smazaný uživatel

Kámoši tam byli zhruba 14 dní zpět a lístky koupili normálně na místě ,,,,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele