Serie A preview - 23. kolo

17.02.2008, 09:23
Aktuality
Nejlepší kluby Apeninského poloostrova si své zápasy 23. kola kvůli účasti v Lize mistrů předehrály již v sobotu a v nedělních dohrávkách se tak představí týmy bojující o Pohár UEFA a o záchranu. Fiorentina se v utkání s Catanií bude chtít vrátit na čtvrtou příčku, na šesté zase bude Udinese odolávat náporu Sampdorie...
Inter Milán - AS Livorno  (sobota 16:00)
Lídr Serie A, Inter Milán, zahájí na domácím stadionu Giuseppe Meazza 23. kolo duelem s AS Livorno Calcio. Inter si jede stále svou a v kolonce prohry mu svítí krásná kulatá nula. Livorno si v dohrávce připsalo částečný skalp druhého milánského velkoklubu po remíze 1:1. Uvidíme jak se toskánský tým popere s "Neporazitelnými".

Nerazzurri jsou již jistě natěšení na úterní osmifinálový zápas Ligy mistrů s Liverpoolem, a tak by dost možná mohlo zrodit překvapení kola. Livorno totiž jde pod trenérem Camolesem stále herně nahoru. Sebralo body jak Římu, tak AC Milán a ukazuje tedy, že je více než důstojným soupeřem. Avšak i kdyby Inter zaváhal, tak pro Řím bude velmi těžké se na Nerazzurri dotáhnout. Giallorossi totiž čeká křest ohněm na půdě Juventusu Turín.

"Zatím nemyslíme na Liverpool, nad ním začneme přemýšlet až v neděli," řekl kapitán Interu Javier Zanetti. "Nejlepší způsob, jak se připravit na Ligu mistrů bude, když v sobotu vyhrajeme." Středopolař Esteban Cambiaso dodal: "Při kvalitě, jakou Serie A má, si nemůžete dovolit polevit v jedné soutěži, abyste hráli lépe ve druhé. Musíme dávat vše do každého zápasu a neustále se koncentrovat na naše cíle." Roberto Mancini nebude moci počítat se suspendovaným Patrickem Vieirou a Luis Jimenez zřejmě bude ještě odpočívat, jelikož jej zužovaly od zápasu s Catanií svalové problémy. Připraven nastoupit je uzdravený Dejan Stankovič.

Díky již zmiňované remíze na San Siru se Livorno dostalo již na rozdíl čtyř bodů od sestupového pásma. Trenér Giancarlo Camolese pochopitelně chrlil na své svěřence slova chvály po utkání s Rossoneri. "Přijal jsem tuto práci s nadšením. Jsem vděčný vedení, že jsem měl to štěstí a mohu pracovat s týmem, který věří ve svou vlastní práci. Náš cíl je vyhýbat se porážkám. Jsem šťastný, protože jsme hráli proti velkým hráčům a nebylo to, vzhledem k našim předchozím dvěma porážkám, vůbec lehké," prohlásil šťastný Camolese.

Pro Amaranto měl zápas s Milánem přeci jenom jeden špatný dopad. Kapitán a nejlepší střelec týmu, Francesco Tavano, si přivodil svalové zranění a nebude moci proti Interu nastoupit. "Doufáme, že Tavanovo zranění nebude nijak vážné. Musíme však počkat, pak teprve uvidíme, co přinesou vyšetření," dodal Camolese. Livorno však bude povzbuzeno návratem Davide Balleriho, který měl stopku.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Douglas Maicon, Nicolas Andrés Burdisso, Cristian Chivu, Maxwell - Javier Zanetti, Pelé, Esteban Matias Cambiasso, Dejan Stankovič - David Suazo, Hernán Jorge Crespo
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Marco Amelia - Alessandro Grandoni, Dario Kněževič, Fabio Galante - David Balleri, Nico Pulzetti, Daniele De Vezze, Antonio Filipinni, Giovanni Pasquale - Alessandro Diamanti, Erjon Bogdani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 4.85 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Parma - AC Milán  (sobota 18:00)
V jedné z předehrávek 23. kola přivítá FC Parma na Stadio Ennio Tardini AC Milán. Rossoneri jsou v současnosti pátí, pouhý bod za Ligu mistrů zaručující čtvrtou pozicí. Parma je na tom o poznání hůře. Krčí se na 17. příčce a pomalu ji do sebe vtahuje sestupová propast.

Rossoneri se odmítli usídlit na čtvrté místo, když v dohrávce pouze remizovali s Livornem. Navíc se milánským zranil střelec Ronaldo a musel se podrobit, naštěstí úspěšné, operaci kolene. Brazilský kanonýr je tak mimo hru na neurčitou dobu a je jisté, že nezasáhne do osmifinále Ligy mistrů s Arsenalem. Svěřenci Carla Ancelottiho již příští středu cestují na Emirates Stadium, kde je čeká první utkání s Gunners. Dá se tak očekávat, že se budou soustředit spíše na Ligu mistrů, avšak je jisté, že ani výsledek klání s Parmou nebude panu Ancelottimu lhostejný. Chce-li Milán hrát "milionářskou soutěž" i příští rok, musí proti týmům ze dna tabulky bezpodmínečně sbírat body.

FC Parma je na tom vcelku podobně jako její soupeř. Ducali mají také potíž se sestavou, dokonce stejně jako Milán s útokem. Zimní posila z Shaktaru Doněck, Cristiano Lucarelli, má totiž problémy se stehnem, zatímco Bernardo Corradi a Francesco Parravicini si odpykávají disciplinární tresty. Navíc zdravotně indisponován je obránce Ferdinand Coly. Pro trenéra Di Carla je to dosti prekérní situace, neboť už tak je pod ním křeslo dosti vratké, a navíc teď musí lepit tým proti evropským šampiónům. Milán má vyhlídky jednoznačně lepší. Parma jej neporazila již pět let a navíc nevykazuje v novém roce nikterak zázračnou produkci bodů. Ze všech pěti letošních zápasů získali Ducali všeho všudy dva body.

V útoku Milána se nejspíše představí italské duo "Pippo" Inzaghi – Alberto Gilardino. Záda by jim měl krýt zázračný spasitel Rossoneri z předminulého utkání, Alberto Paloschi. Druhý zázračný mladík, Alexandre Pato, je ještě stále na marodce, zatímco držitel Zlatého míče, Kaká, se již uzdravil, ale trenér Ancelotti si bude svou ofenzivní perlu šetřit na Arsenal. Zvláštní příchuť bude mít zápas pro Danieleho Boneru, který vyběhne na hřiště jako součást obranného stroje červenočerných proti svému bývalému týmu.
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Luca Bucci - Damiano Zenoni, Giulio Falcone, Fernando Couto, Paolo Castellini - Andrea Gasbarroni, Stefano Morrone, Luca Cigarini, Andrea Pisanu - Ferreira Reginaldo, Igor Budan
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Željko Kalač - Marcos Cafú, Alessandro Nesta, Daniele Bonera, Marek Jankulovski - Emerson, Yoann Gourcuff, Massimo Ambrosini - Clarence Seedorf - Fillipo Inzaghi, Alberto Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.20 - 3.10 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus Turín - AS Řím  (sobota 20:30)
Sobotní program Serie A nám přinese šlágr 23. kola mezi domácím Juventusem Turín a AS Řím. Druhý jmenovaný celek bude mírně ovlivněn nadcházejícím zápasem s Realem Madrid, na který věčné město netrpělivě čeká. Třetí Juventus je tak možná mírně favorizován, očekává se však vyrovnaná bitva.

Juventus ztrácí na Giallorossi čtyři body. Stará dáma bude chtít zajisté udělat vše, aby Řím o druhou příčku připravil. Ta totiž zajišťuje přímý postup do Ligy mistrů a Bianconeri by se tak vyhnuli předkolu. Nicméně Juventus je v té výhodě oproti Římu, že nehraje Ligu mistrů, a tak může na soupeře vletět v plné síle. Avšak Bianconeri mají teď v lize vcelku nevyrovnané výkony. "Po zaváháních proti Catanii a Cagliari jsme se okamžitě vzpamatovali a porazili Udinese a Livorno. V sobotu nás čeká Řím a naším cílem je Liga mistrů. Nejlepší by bylo skončit druhý, což by nám zaručovalo přímou účast v základních skupinách. Porazit Řím by mohl být velký krok vpřed v boji o druhé místo," řekl brankář Juventusu a italského národního týmu Gianluigi Buffon.

Celý Řím doufá, že právě proti Bianconeri prolomí kapitán Francesco Totti svou střeleckou smůlu. Totti je sice nejlepším střelcem Giallorossi s deseti brankami, avšak nedokázal vstřelit již ve třech utkáních po zranění gól. Totti bude mít o motivaci postaráno, Juventusu totiž nedal nikdy na jeho stadionu v lize branku, a tak svede těžkou bitvu s "Gigim" Buffonem. Brazilské křídlo ve službách Říma, Alessandro Mancini, má jasno: "Pro nás je nejdůležitější přivézt domů tři body. Nezáleží jestli budeme hrát dobře nebo špatně, hlavní je vyhrát. Bude to nesmírně těžký zápas proti týmu, který nás chce připravit o druhou pozici. Zápasy v Turíně nebyly nikdy lehké, avšak tyto utkání motivují hráče, aby ukázali jakou mají hodnotu. Bude to krásný zápas, jsme připraveni." Mancini stále věří, že je možné dostihnout Inter, když zbývá ještě 16 utkání. "Stále věřím, že boj o Scudetto je otevřený. Bude se hrát ještě spousta zápasů, včetně našeho přímého střetu s Interem, a to bude chvíle na stáhnutí náskoku."

Juventus na domácím hřišti prohrál pouze jednou a to s Udinese. Nicméně Juventus porážku v Friuliani v posledním kole vrátil, což svěřence Claudia Ranieriho jen povzbudí. Řím v minulém kole odčinil debakl ze Sieny a doma si poradil 2:0 s Regginou. Do sestavy Staré dámy se navrátí francouzský kanonýr David Trezeguet, který vyležel nachlazení a teploty. Jenže Vincenzo Iaquinta má úctyhodnou formu v těchto chvílích, a proto trenér Ranieri mu umožní nastoupit vedle kapitána Del Piera. Skvělá zpráva pro Luciana Spallettiho je, že se konečně uzdravil brazilský stoper Juan a bude tak moci pomoct týmu proti Bílému baletu.

Giovanni Cobolli Gigli, prezident Juventusu, si přeje, ať Alessandro Del Piero skóruje. "Jsem sentimentální osoba. I když hraje Iaquinta výborně, tak doufám, že Juventus porazí Giallorossi a vítěznou branku vstřelí Del Piero," řekl Gigli.
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Gianliugi Buffon - Jonathan Zebina, Nicola Legrottaglie, Giorgio Chiellini, Cristian Molinaro - Mauro German Camoranesi, Antonio Nocerino, Cristiano Zanetti, Pavel Nedvěd - David Trezeguet, Alessandro Del Piero
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alexander Doni - Cicinho, Christian Panucci, Philippe Mexes, Max Tonetto - Daniele De Rossi, David Cortes Pizarro - Rodrigo Taddei, Simone Perrotta, Alessandro Mancini - Francesco Totti
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.90 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Neapol SSC - Empoli FC  (neděle 15:00)
Zápasy Neapole jsou hodně bohaté na branky. Domácí vyznávají útočné pojetí hry a je otázkou, jak si poradí s obranou osmnáctého Empoli.

Neapol má velké problémy na hřištích soupeřů, kde prohrála již třikrát v řadě a pokud nebude pravidelně vyhrávat ani doma, bude se muset začít strachovat boje o udržení v soutěži. "Musíme obrátit list a hledět do budoucnosti. Proti Empoli potřebujeme zahrát dobrý zápas a získat důležité body. Máme velice mladý tým a musíme být trpěliví," upozorňuje ředitel nováčka soutěže Pierpaolo Marino.

Mezi tři tyče se při zranění Iezza opět postaví Matteo Gianello, mimo hru jsou také zranění Andrea Cupi a Gyorgy Garics a vykartovaný Matteo Contini. Do sestavy se naopak vracejí Paolo Cannavaro a Maurizio Domizzi.

Empoli před týdnem zvládlo duel s Laziem a udrželo těsný kontakt s týmy, které jsou v tabulce před ním. "Teď se musíme soustředit na další vítězství. Už několik týdnů hrajeme dobře, ale nezískáváme body," lituje obránce Felice Piccolo.

Empoli přicestuje do Neapole bez vykartovaného kapitána Vanucchiho, mimo hru jsou také Francesco Pratali a Levan Mchedlidze.
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Gianello, Grava, Cannavaro, Domizzi, Savini, Blasi, Pazienza, Hamšík, Mannini, Zalayeta, Lavezzi.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Bassi, Raggi, Marzoratti, Piccolo, Antonini, Busce, Marianini, Marchisio, Budel, Giovinco, Pozzi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.15 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Janov - Sampdoria Janov  (neděle 15:00)
Derby bývají hodně často vyhecovaná a jinak tomu nebude ani v tomto případě. Janov uvidí souboj devátého FC se sedmou Sampdorií.

Janovského derby se italská fanouškovská obec dočkala na podzim po dlouhých dvanácti letech a zápas přinesl zklamání. K vidění totiž nebyla ani jedna branka, ani nějaký záživný fotbal.

"Vždy se jedná o velké zápasy a nejinak tomu bude i nyní. Pochopitelně jsem připraven na to, co bude skvělým derby," hlásí prezident Sampdorie Riccardo Garrone. Jeho týmu se daří především na vlastním hřišti a díky tomu útočí na účast v příštím ročníku Poháru UEFA. Derby zmeškají Vincenzo Montella a Daniele Gastaldello, k dispozici už ovšem je kapitán Sergio Volpi a nastoupit by mohl i Paolo Sammarco.

"Jde o důležitý zápas, který se pokusíme vyhrát. Jsme v dobré formě a uděláme všechno proto, abychom potěšili naše fanoušky," slibuje domácí trenér Gian Piero Gasperini.

FC Janov doma vyhrál tři zápasy v řadě a vypadá to, že se mu v nováčkovské sezony vyhnou sestupové starosti. Velkou motivací pro domácí bude i fakt, že v případě výhry mohou v tabulce předskočit svého městského rivala. Velký otazník visí nad startem Omara Milanetta.
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Rubinho, Bovo, De Rosa, Criscito, Konko, Paro, Juric, Danilo, Rossi, Borriello, Leon.
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Castellazzi, Campagnaro, Sala, Accardi, Maggio, Palombo, Delveschio, Franceschini, Pieri, Cassano, Bellucci.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 2.80 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lazio Řím - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Tápající Lazio Řím, jemuž patří 13. příčka, doma přivítá osmou Atalantu. Římané nemají zrovna optimální formu, jelikož v posledních pěti zápasech zaznamenali svěřenci Delia Rossiho pouze jedno vítězství, Lazio přitom mělo před sezónou mnohem větší ambice.

Lazio venku nevyhrálo již od října loňského roku, a tak musí Biancocelesti sbírat body především doma, na Stadio Olympico. Naposledy prohrálo Lazio na půdě 18. Empoli a pro Římany to byla devátá prohra v této sezóně. Lazio je nyní pouhé čtyři body od sestupové zóny, takže musí bezpodmínečně zabrat. Biancocelesti hráli základní skupinu Ligy mistrů a svou účast v této soutěži si chtěli zopakovat i v příští sezóně. Takovýto průběh té dosavadní v týmu tedy nikdo nečekal.

Klubový president Claudio Lotito však svůj tým brání. "Nemohu být spokojený, ale náš tým je silný. Stále jsme v obtížné pozici, ale věřím, že hráči předvedou správné odhodlání. Za výkony, které jsme v předchozích zápasech předvedli, jsme si zasloužili mnohem více."

Atalanta předvádí v novém roce mnohem lepší výsledky než Lazio. Svěřenci Luigiho Del Neriho prohráli v letošním roce pouze jeden jediný zápas. Bergamaschi dokonce sebrali body některým "velkým rybám". Výhra proti AC Milán a remíza s Fiorentinou minulý týden hovoří za vše. "Remizovat s Violou nebylo jednoduché. Můj tým však pracoval tvrdě a na hřišti nechal vše," řekl Del Neri.

Hlavní cíl Bergamaschi je vyhnout se zbytečným ztrátám bodů. Nyní je lombardijský tým v bezpečí, 11 bodů od sestupového pásma a navíc je na dosah evropských pohárů. "Dostává se nám dobrých výsledků a hráči mají správnou mentalitu. Avšak na hřišti nesmíme myslet na to, jakou má kdo pozici, ale chtít vyhrát každý zápas. Musíme být nohama na zemi, proti Laziu nás čeká těžká zkouška," dodal Del Neri.

Na straně Atalanty se uzdravili Thomas Manfredini a Daniele Capelli. Nejlepší střelec Atalanty, Cristiano Doni, se vrací na hřiště po stopce. Hostům bude chybět obránce Aleksandar Kolarov. Fabio Firmani, Luciano Zauri a Massimo Mutarelli jsou stále zranění, zatímco Gaby Mudingayi je připraven svému týmu pomoci.
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Marco Ballotta - Valon Behrami, Sebastiano Siviglia, Sanchez Emilson Cribari, Lorenzo De Silvestri - Gaby Mudingayi, Cristian Daniel Ledesma, Cristian José Manfredini - Stefano Mauri - Goran Panděv, Tommaso Rocchi
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Ferdinando Coppola - Manuel Belleri, Claudio Rivalta, Maxmiliano Pellegrino, Gianpaolo Bellini - Adriano Ferreira Pinto, Fernando Damian Tissone, Diego De Ascentis, Antonio Langella - Cristiano Doni - Sergio Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.00 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Siena - FC Turín  (neděle 15:00)
Siena uvidí souboj o záchranu, domácí AC přivítá FC Turín.

Oba týmy dělí v tabulce pouhé čtyři body. Domácí jsou na sedmnácté příčce, hostujícímu týmu patří pozice dvanáctá.

Siena za sebou má obrovsky těžkou sérii zápasů, během níž se střetla s Juventusem, Interem, Palermem, Sampdorií, AS Řím a AC Milán. Celek bojující o záchranu rozhodně nepropadl a dvě výhry (v Palermu a doma s AS Řím) nejsou vůbec špatným vysvědčením.

"Teď už před sebou máme zápasy, které bychom měli vyhrát. V nich budeme pod daleko větším tlakem," ví velice dobře Paul Codrea. Siena v Serii A s Turínem nikdy neprohrála, k prodloužení této série nepřispějí Simone Vergassola a Daniele Galloppa.

Turín neprohrál již tři zápasy v řadě a lehce se vzdálil sestupovým pozicím. Stále však nemá vyhráno, jelikož na osmnácté Empoli má k dobru jenom pět bodů. V Sieně se na hřišti nepředstaví Matteo Rubin, Paolo Hernan Dellafiore, Aimo Diana a Gianluca Comotto.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Manninger, Rossettini, Portanova, Loria, De Ceglie, Jarolím, Codrea, Coppola, Locatelli, Maccarone, Frick.
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Sereni, Mota, Di Loreto, Natali, Pisano, Barone, Corini, Grella, Rosina, Stellone, Di Michele.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.60 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Citta di Palermo - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Palermu po slušné první polovině sezony začíná ujíždět vlak a nyní bude mít jednu z posledních možností nastoupit do pohárového kolotoče. Pokud neuspěje, může se mu šestá příčka vzdálit až na osmibodový rozdíl.

"Jsou to krušné časy, tato sezona měla být jiná. Musíme udělat všechno pro to, abychom se z toho dostali. V tuto chvíli je nejdůležitější porazit Cagliari," říká záložník domácích Tedesco.

Palermo z posledních šesti zápasů vytěžilo jenom čtyři body a v neděli se bude muset obejít bez svých ofenzivních hvězd, jelikož chybějí Amauri a Miccoli. K nim je třeba připočítat rovněž absenci Guany.

Cagliari již třikrát v řadě neprohrálo a oživilo naděje na záchranu, když na sedmnáctou Sienu ztrácí pouze pět bodů. "Je to skvělý tým. Sice se jim nedaří, ale nemůžeme je podcenit. Určitě jim pomohou i fanoušci," tuší trenér Carliari Davide Ballardini, kterému se do týmu vracejí Francesco Pisano a Robert Acquafresca. Vůbec poprvé byla k mistrovskému utkání nominována posila z portugalského Rio Ave Vitor Gomes.
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Fontana, Zaccardo, Biava, Barzagli, Cassani, Tedesco, Migliaccio, Simplicio, Balzaretti, Jankovič, Cavani.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Storari, Ferri, Lopez, Bianco, Agostini, Biondini, Parola, Conti, Foggia, Jeda, Larrivey.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.05 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Reggina Calcio - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Po slibné první polovině sezóny upadá pomalu Udinese do zapomnění. Friuliani se ze čtvrté pozice propadli až na šestou. Na půdě předposlední Regginy se tak budou chtít navrátit na vítěznou cestu. Nutno podotknout, že Udinese má za sebou náročné soupeře jako AC Milán, Inter či Juventus.

Jak již bylo řečeno, Udinese nemá poslední dobou dobré výsledky. Z pěti zápasů prohráli svěřenci Pasqualeho Marina hned tři souboje. Nicméně Reggina je na tom ještě hůře. Mezi Amaranto s Cagliari a zbytkem týmů se pomalu začíná utvářet bodová propast. Pokud tedy chtějí Ulivieriho hoši pomýšlet na záchranu, měli by proti Udinese získat alespoň bod.

"Můžeme čelit všem našim soupeřům. Například Juventus celý první poločas pouze bránil a byl zformovaný před Buffonem. Udinese je jedním z týmů, které předvádějí v současnosti nejlepší fotbal v Itálii. I přes několik za sebou jdoucích proher předvádí skvělé výkony. Proti Udinese je důležité rychle zdvojovat. Je důležité být psychicky připravený a bránit v 11 mužích," řekl Renzo Ulivieri, trenér Regginy.

I přes velký bodový rozdíl mezi oběma soupeři varuje brankář Udinese Samir Handanovič před sílou soupeře: "Čeká nás velmi bouřlivá atmosféra jako v Catanii či proti Neapoli. V několika předchozích zápasech jsme měli smůlu, jelikož jsme předvedli dobré výkony. Nicméně, vždy se máme co učit ze špatných zkušeností. Musíme zlepšovat náš charakter a naše osobnosti. Nemyslím si, že nízký věkový průměr našeho týmu je negativním aspektem. Ve fotbale je nejdůležitější umění, cynismus a odhodlání."

Antonio Floro Flores nahradí suspendovaný ofenzivní klenot Fabia Quagliarellu v útoku Udinese. Damiano Ferronetti bude pokračovat v záskoku za zraněného Giandomenica Mesta na pravém kraji zálohy Friuliani. Disciplinární tresty si odpykali Simone Pepe a Felipe. Raffaele De Martino, Giampiero Pinzi, Gyan Asamoah a Christian Obodo jsou mimo hru vlivem zranění.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Andrea Campagnolo - Maurizio Lanzaro, Carlos Adrian Suarez Valdez, Salvatore Aronica, Francesco Modesto - Simone Missiroli, Edgar Barreto, Luca Tognozzi - Luca Vigiani, Nicola Amoruso - Makinwa
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Samir Handanovič - Aleksandar Lukovič, Dias Dalbelo Felipe, Cristian Zapata - Damiano Ferronetti, Gaetano D'Agostino, Gökhan Inler, Andrea Dossena - Antonio Di Natale, Antonio Floro Flores, Simone Pepe
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 2.75 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Fiorentina hostí Catanii a bude se chtít vrátit na čtvrtou příčku před AC Milán. Viole se v sobotu vzdálila medailová třetí příčka, na níž ztrácí již devět bodů.

Fiorentina po čtyřech výhrách v řadě trochu ubrala plyn a z posledních dvou zápasů si na své konto připsala pouze jeden bod. Doma nejprve podlehla milánskému AC a závěr zápasu jí nevyšel ani v Bergamu, kde v poslední minutě přišla o výhru 2:1. "V posledních dvou zápasech jsme naší vinou ztratili body. Musíme být obezřetnější a hrát až do závěrečného hvizdu," ví moc dobře pro duel s Catanií vykartovaný Tomáš Ujfaluši.

"Stále věříme v postup do Liy mistrů. Můžeme to dokázat, ale bude to hodně těžké," dodává obránce českého národního týmu, vedle něhož není čerstvě k dispozici ani Massimo Gobbi. Hrát už ale mohou Christian Vieri, Pablo Daniel Osvaldo, Cristiano Lupatelli a Fabio Liverani. V sestavě by neměl chybět ani Adrian Mutu, který jedinou brankou rozhodl úvodní duel třetího kola Poháru UEFA proti Rosenborgu.

Catania se po světlejším období opět propadá směrem dolů, z posledních šesti zápasů vytěžila pouze dva body a je čtrnáctá. "Před naším domácím zápasem hrála Fiorentina v Poháru UEFA a porazila nás 1:0," upozorňuje kouč Silvio Baldini, že rozhodně nebude spoléhat na možnou únahu hráčů Violy. "Tvrdě jsme pracovali a někteří hráči se zotavili ze zranění," dodává Baldini, jemuž budou chybět Andrea Sottil, Giuseppe Mascara, Takayuki Morimoto a Gennaro Sardo.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey, Potenza, Dainelli, Gamberini, Pasqual, Donadel, Liverani, Montolivo, Santana, Pazzini, Mutu.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Polito, Alvarez, Silvestri, Stovini, Vargas, Baiocco, Edusei, Biagianti, Martinez, Spinesi, Colucci.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán22175046:1356
2.AS Řím22146240:2248
3.Juventus Turín22128242:1944
4.ACF Fiorentina22108434:2138
5.AC Milán22107534:1737
6.Udinese Calcio2296725:2733
7.Sampdoria Janov2294929:2631
8.Atalanta Bergamo2279634:3230
9.FC Janov2278723:2929
10.Citta di Palermo2277829:3728
11.Neapol SSC2276933:3427
12.FC Turín22412623:2624
13.Lazio Řím2258924:3123
14.Calcio Catania2258919:2623
15.AS Livorno2258925:3423
16.AC Siena22481025:3220
17.FC Parma22481025:3320
18.Empoli FC22471116:2919
19.Reggina Calcio22391018:3418
20.Cagliari Calcio22361317:3915

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Totti nedal Juve v lige gol?A co posledny zapas,ked dal dva goly...?

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, zapoměl jsem napsat, že ji nedal Juventusu na jejich stadionu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

juve as... tesim se... bude zapas

Reagovat
Slejdy

tojoteda kamoon

Reagovat
smazaný uživatel

tuhle fotku tu vidím už asi posté

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele