Serie A - preview 17. kola

09.01.2021, 09:06, aktualizováno 11.01.2021, 08:51
Previews
Radost hráčů Spezie (© AFP)
Spezia minulý týden senzačně vyloupila Neapol a toto vítězství chce nyní potvrdit v dohrávce sedmnáctého kola proti Sampdorii. Rovněž janovskému klubu se před několika dny dařilo, když vyzrál na Inter Milán...
Spezia Calcio - UC Sampdoria  (pondělí 20:45)
Spezia má před sebou další výzvu a po cenném skalpu Neapole by ráda porazila i Sampdorii Janov. Především pak na domácím stadionu Alberta Picca, kde po svém postupu do nejvyšší soutěže ještě nevyhrála. Potvrzovat velké vítězství budou i "Námořníci", kteří v týdnu zdolali Inter.

Minulý týden bylo veselo jak v La Spezii, tak v Janově. Domácí Spezia překvapila celý Apeninský poloostrov a nečekaně zvítězila v Neapoli 2:1. Stejným výsledkem si pak poradila s Interem Milán i Sampdoria. Dokáží ale oba účastníci na výsledek navázat nebo se zase propadnou do výsledkové šedi?

Spezia se zatím drží mimo sestupové příčky, ale její náskok je jen velmi těsný. Výhra v Neapoli přišla po dlouhých osmi kolech a nutno podotknout, že byla potřebná jako sůl. Nováček soutěže by stejně potřeboval zabrat i doma, kde se mu zatím vůbec nedaří. Společně s Turínem FC je jediným týmem Serie A, který ještě doma nedokázal nikoho porazit.

Hned třikrát se to podařilo Sampdorii, což ale také není žádná hitparáda. Každopádně přelom roku je pro "Námořníky" poměrně optimistický. V polovině prosince loňského roku zaregistrovali Ranieriho svěřenci dvě výhry a nyní přidali další. V tabulce tak poskočili na solidnější jedenácté místo a pomýšlejí i na vyšší mety.

Oba celky trápí rozsáhlá marodka, zejména pak domácí Spezii. Kouč Italiano musí oželet starty Zoeta, Galabinova, Mattiella, Ricciho, Acampory, Bastoniho i vykartovaného Ismajliho. Sampdoria je na tom o něco lépe, ale i její absence Prelece, Gabbiadiniho, Ferrariho a Silvy jsou citelné.
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Ferrer, Terzi, Chabot, Marchizza - Estevez, Agoume, Pobega - Gyasi, Nzola, Farías
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszynski, Colley, Tonelli, Augello - Candreva, Ekdal, Thorsby, Jankto - Keita, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.37 - 2.41
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Řím - Inter Milán  (neděle 12:30)
Interu se v minulém kole nedařilo, ale to hodlá napravit při nejbližší možné příležitosti. Jeden z hlavních favoritů na titul navštíví Věčné město, kde na něj budou netrpělivě čekat Vlci.

V neděli odpoledne, krátce po obědě, se do sebe pustí dva z těch nejlepších týmů Itálie. Domácí AS Řím přivítá v tradičně vyhecovaném utkání slavný Inter. A pokusí se překonat jeden sílící problém - svou formu proti týmům z těch nejvyšších pater. Vlkům se totiž absolutně nedaří s celky ze špičky a bez toho se na předních místech prostě dlouhodobě udržet nedá.

Největší potíží jsou pro AS obecně soupeři, kteří umí ihned a agresivně napadat rozehrávku Římanů. Pokud soupeř dostatečně presuje, obrana AS začne dělat chyby a působí propustně. Od Neapole dostala čtyři branky a stejný počet inkasovala také od Atalanty. Týmy hrající agresivně, které AS nedávají možnost ani čas kombinovat, dělají Římanům odjakživa velké potíže.

S týmy mimo první šestici většinou AS problémy nemá a i proto aktuálně drží skvělou třetí příčku. Proti nim prostě dříve či později najde skulinku v obraně a díky větší individuální kvalitě sbírá tři body celkem pravidelně. Jako například naposledy proti Crotone, s nímž si poradilo i bez Veretouta, Džeka, Spinazzoly nebo Pellegriniho v základu o dvě branky.

A trenér Paulo Fonseca doufá, že často zmiňovaný blok proti velkým týmům AS nyní rozbije. "Slýchám, že máme problémy proti velkým týmům z předních míst a soudě čistě dle výsledků se to možná tak může zdát. Ale nepociťuji na naší přípravě nic, čím bychom si to mohli vysvětlit. Připravujeme se na každé utkání na maximum, každé chceme vyhrát a nezáleží na jméně soupeře. Inter je ve skvělé formě a my musíme ukázat obrovskou touhu vyhrát."

Pravdou je, že by AS mohlo pomoci domácí prostředí. Na Olimpicu totiž Inter za posledních deset let pravidelných střetů vyhrál jen dvakrát. Pomoci by mu mohla také marodka, z níž by se mohl vrátit klíčový obránce Leonardo Spinazzola, mimochodem hráč, který před rokem z AS málem odešel právě do Interu výměnou za Politana. Jinak jsou ale mimo hru Zaniolo, Mirante, Pedro nebo Calafiori.

Interu schází Pinamonti s Vecinem a nově se k nim přidal také obránce D’Ambrosio. Ten si odnesl zranění z minulého kola, které se Interu vůbec nepovedlo. Nečekaně totiž prohrál se Sampdorií Janov, která si doma nechala všechny body za výhru 2:1.

Z hlediska Interu to ale byla první ztráta po osmi výhrách v řadě a Conteho tým je nadále velkým favoritem na Scudetto. Na první příčku mu aktuálně chybí jen bod a velkou zbraní (když je Lukaku k dispozici) je právě útok. Dal dohromady už 41 branek, takže se dá očekávat hodně ofenzivní utkání.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Mancini, Smalling, Ibañez - Karsdorp, Veretout, Villar, Spinazzola - Pellegrini, Mchitarjan - Džeko
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Hakimi, Barella, Brozović, Vidal, Young - Lukaku, Lautaro Martínez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.66 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Parma Calcio - SS Lazio  (neděle 15:00)
Parma po víkendu odvolala trenéra Fabia Liveraniho a na lavičku se vrací Roberto D'Aversa. Právě jeho Liverani v létě nahradil, ale s tradičním týmem Serie A neměl výsledky. Staronového kouče čeká těžký začátek, Parma totiž hosti ambiciózní Lazio.

Fabiu Liveranimu definitivně zlomila vaz porážka 0:3 v Bergamu. Ta by sama o sobě asi nepředstavovala takový problém, kdyby Ducali nečekali na ligové vítězství od 30. listopadu. Parma nevyhrála v sedmi zápasech v řadě a čtyřikrát po sobě dokonce prohráli.

Parmu teď čeká léčba pod Robertem D'Aversou, pod kterým se jí už dříve dařilo. Pětačtyřicetiletý rodák z německého Stuttgartu loni obsadil s Parmou jedenácté místo, ovšem v létě skončil a na jeho místo přišel Fabio Liverani, který ve stejné sezoně nedokázal zachránit Lecce. Jmenování Liveraniho do pozice hlavního kouče tak mnoho fanoušků nechápalo a zřejmě nechápe dodnes. Parma pod jeho vedení spadla na sestupové příčky a čeká jí boj o záchranu.

Soupeřem Ducali bude Lazio, které se stále drží na osmé pozici, aniž by to považovalo za úspěch. Římský celek zatím nedokáže vyrobit větší sérii výher a poměrně často ztrácí. Dvě ligové výhry v řadě zaznamenal jen na přelomu října a listopadu, jinak vůbec. Hned na nový rok ztratili Biacocelesti remízou 1:1 v Janově, ale v týdnu naposledy porazili 2:1 nebezpečnou Fiorentinu. Výsledky čtvrtého týmu uplynulé sezony jsou zatím nevyzpytatelné a příčky zaručující Ligu mistrů se vzdalují.

V loňské sezoně vyhrálo oba zápasy Lazio a pokaždé to bylo s čistým kontem. Výhra Parmy na Ennio Tardini už je docela vousatá, odehrála se před necelými devíti lety.

Návrat D'Aversy určitě nebude jednoduchý i z toho důvodu, že Parmu trápí rozsáhlá marodka. Už Liveranimu scházela celá řada hráčů a nejinak tomu bude i proti Laziu. Chybět budou Grassi, Kucka, Iacoponi, Caviglia, Gervinho, Gagliolo a Karamoh. Beze ztrát se neobejde ani hostující strana, za kterou nenastoupí Lulić, Fares a Correa.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Busi, Osorio, Bruno Alvés, Pezzella - Hernani, Brugman, Kurtić - Brunetta, Mihaila, Inglese
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Reina - Luiz Felipe, Acerbi, Radu - Lazzari, Luis Alberto, Leiva, Milinković, Marušić - Immobile, Caicedo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.12 - 4.06 - 1.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Udinese se pokusí rozpomenout na pár let starý úspěch, při němž doma nasázelo Neapoli tři branky. Poslední dobou ale spíš paběrkuje a to Neapol vítá. Ani Partenopei totiž nezabránili několika nepříjemným klopýtnutím.

Trenér Gotti má zase o čem přemýšlet. Jeho Udinese sice chvíli vypadalo velmi dobře a bodovalo i proti týmům jako Sassuolo nebo Lazio, ale v poslední době se mu zas nedaří. Bez dlouhodobě zraněného Ignazia Pussetta se totiž jeho ofenzivní síla podstatně smrskla a vepředu je to bída.

V pěti minulých kláních se Udinese prosadilo jen čtyřikrát. Kromě Pussetta mu schází také Deulofeu s Okakou, což už může pro klub jako Udinese představovat velký problém. Poslední duel, který se Udinese povedlo vyhrát, se zrodil až v jedenáctém kole proti naprosto marnému Turínu. Od té doby si připsalo jen tři body za tři remízy a dvě porážky.

Aktuálně 13. celek Serie A potřebuje najít nového střelce, protože zatím dal jen 17 branek, což je třetí nejhorší ofenziva ligy. Udinese navíc nemá s Neapolí moc dobré zkušenosti. Za tři měsíce to bude pět let od doby, kdy Udinese proti Partenopei naposledy vyhrálo. Dvěma góly se o to postaral současný tahoun United Bruno Fernades.

Od té doby se oba týmy utkaly devětkrát a z toho osmkrát se z výhry radovala Neapol. A šance na tři body má také nyní, byť postrádá několik důležitých hráčů. Mimo hru jsou Osimhen, Mertens, Koulibaly a Malcuit.

Neapol byla dlouho považována za černého koně ligy, ale v poslední době se několikrát dopustila faux pas. Z pěti minulých kol vyhrála jen jednou a minulý zápas byl vyloženě zklamáním. Neapol vedla nad Spezií a vše se zdálo v pořádku, ale několik individuálních chyb nováček nečekaně potrestal. Otočil skóre na 2:1 i bez vyloučeného Ismajliho.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, Bonifazi, Samir - Stryger Larsen, De Paul, Arslan, Pereyra, Zeegelaar - Nestorovski, Lasagna
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Maksimović, Manolas, Mario Rui - Zieliński, Bakayoko, Fabian Ruíz - Lozano, Petagna, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.10 - 3.53 - 2.01
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hellas Verona - FC Crotone  (neděle 15:00)
Polepšit si v tabulce o jednu příčku může v neděli veronský Hellas, který v poměrně slušném rozpoložení přivítá poslední Crotone. Svěřenci trenéra Ivana Juriće po novém roce neprohráli, po výhře na hřišti Spezie si přivezli bod i z Turína.

Hellas tak muže poskočit na osmou příčku a zároveň prodloužit novoroční neporazitelnost na tři zápasy. V této sezoně se až na pár výjimek Hellasu daří a v souboji s Crotone bude jednoznačným favoritem. Nicméně poslední dva domácí vzájemné zápasy skončily pro Hellas neúspěchem. V únoru 2019 remizovalo Crotone ve Veroně 1:1 a o rok dříve tam dokonce vyhrálo 3:0. Obecně vzato ale hovoří vzájemná bilance ve prospěch Hellasu a jakýkoliv jiný výsledek, než jeho vítězství bude považován za velké překvapení.

Crotone se totiž stále nedaří a klub zůstává na posledním místě tabulky. Závěr roku přitom vypadal hodně nadějně. Jenom za prosinec získali hosté sedm bodů, tedy převážnou většinu svého bodového zisku, ale po novém roce se nezvládli popasovat s náročným losem a prohráli jak na Interu 2:6, tak doma s AS Řím 1:3. Na druhou stranu Crotone v těchto zápasech nemělo co ztratit a podobné to bude i ve Veroně. Ještě dodejme, že hosté ztrácejí na nesestupové pozice pět bodů.

Domácím bude chybět několik důležitých hráčů, ovšem v minulosti už se s tím veronský celek dokázal popasovat. I v neděli odpoledne budou chybět Veloso, Vieira, Benassi, Favili a Lazović. Crotone hlásí jen dvě absence, kterými jsou Benali a Cigarini.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Dawidowicz, Magnani, Ceccherini - Faraoni, Tameze, Ilić, Dimarco - Zaccagni, Barák - Kalinić
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Magallan, Golemić, Cuomo - Molina, Zanellato, Eduardo, Vulić, Reca - Riviere, Messias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.67 - 4.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Cagliari Calcio  (neděle 18:00)
Cagliari v poslední době schytává jeden nářez za druhým a pozice trenéra Eusebia Di Francesca se řádně otřásá. Nedělní podvečer by mohl znamenat příjemnou změnu, protože proti Fiorentině se sardinskému celku tradičně daří.

Fiorentina se i s trenérem Prandellim docela trápí a rozhodně se zatím neudála taková změna, v jakou asi vedení věřilo. Fialky si sice jednou za čas vzpomenou na vlastní sílu a slavnější dny (jako třeba když Viola nečekaně vyprovodila Juventus třemi góly), ale to jsou spíš takové ojedinělé výkřiky. Obecně je Viola stále v problémech.

Zčásti asi i proto, že hráči, kteří by měli udávat tempo a vést ostatní, hrají hluboko pod svými možnostmi (jako Callejón s Pezzellou). Pokud už tedy hrají (zdravíme Francka Ribéryho). Ani nyní se francouzský útočník na hřiště nepodívá, protože se v minulém utkání s Laziem zranil. A k dispozici nebude ani talentovaný záložník Castrovilli, který pyká za karty.

Fialky se alespoň trochu utěšují faktem, že doma se jim proti Cagliari daří. Za posledních třicet let se Cagliari vracelo na Sardinii se třemi body jen dvakrát. A ani teď se ostrovnímu celku nedaří. Oba soupeři se v tabulce nacházejí hned vedle sebe odděleni pouhým bodem. Teď mu navíc schází Nández, Aresti, Faragò, Rog, Godín nebo Klavan.

Cagliari za 16 zápasů vyhrálo jen třikrát, trenér Di Francesco se ocitá pod neustálým tlakem a od pásma sestupu dělí Cagliari jen dva body. Není se čemu divit, protože Cagliari má velké potíže především v obraně. Ta dostala už 33 branek, což je v rámci ligy druhé nejvyšší číslo.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Igor - Lirola, Amrabat, Borja Valero, Bonaventura, Biraghi - Kouamé, Vlahović
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Zappa, Walukiewicz, Ceppitelli, Lykogiannis - Marin, Nainggolan - Pereiro, J. Pedro, Sottil - Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.81 - 4.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - US Sassuolo  (neděle 20:45)
Juventus ve středu zvítězil v Miláně a dostal se na příčky zaručující Ligu mistrů. Náročné rozlosování ale pro něho nekončí a už domácí duel se Sassuolem může být obtížnou zkouškou. Sassuolo to sice před nedávnem schytalo od Atalanty, ale z porážky se rychle oklepalo a získalo do tabulky další tři body. Neroverdi dělí od favorizované Staré dámy jen jeden bod, tak proč by se v Allianz Stadium nemohlo odehrát překvapení?

Upřímně to ale bude mít Sassuolo hodně těžké, protože za celou svojí historii v Allianz Stadium nikdy nevyhrálo. Starou dámu pak dokázalo porazit pouze v jednom případě v roce 2015. Na druhou stranu poslední dva duely skončily remízou a s bodem by byli De Zerbiho svěřenci určitě spokojeni.

Ne však Stará dáma, která po výhře na San Siru získala potřebné sebevědomí a samozřejmě tolik důležité body. Juventus se díky tomu posunul na třetí místo tabulky, avšak kolem evropských pohárů je soutěž hodně vyrovnaná a aby i po víkendu patřila domácím třetí příčka, budou muset nad Sassuolem vyhrát. Případné zaváhání nebo dokonce porážka by výhru nad AC Milán hodně znevážila. Andrea Pirlo byl se středečním výkonem hodně spokojen, stále se však podle jeho slov nejedná o pravý Juventus v nejlepší formě.

Výbornou sezonu zatím prožívá Sassuolo, které na Juventus ztrácí pouze jeden bod. Neroverdi nevstoupili do nového roku vůbec dobře a na půdě Atalanty schytali debakl 1:5. Žádné šrámy to však na týmu nezanechalo, protože hned následující kolo Sassuolo vyhrálo a udrželo si šesté místo v tabulce. Zatím je zřejmé, že hosté bojují o evropské poháry, byť se o nich nahlas nemluví. Sassuolo udělalo pod De Zerbim velký progres a někteří hráči dokonce pravidelně nastupují v italské reprezentaci. Hodně žádaným zbožím je záložník Manuel Locatelli, o kterého projevil zájem i Juventus.

Kouč Andrea Pirlo bude postrádat střelce Moratu i beky Matthijse de Ligta, Alexe Sandra a Juana Cuadrada. Roberto De Zerbi musí oželet starty Romagny, Ricciho a Berardiho.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Demiral, Bonucci, De Ligt - Chiesa, Arthur, Rabiot, Frabotta - McKennie - Ronaldo, Dybala
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio - Bourabia, Locatelli, Traoré, Djuričić - Boga, Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.51 - 8.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Benevento Calcio - Atalanta Bergamo  (sobota 15:00)
Ve středu se sice jedno kolo dohrálo, ale Serie A má nabitý časový harmonogram. Takže už v sobotu odpoledne se dočkáme prvních utkání kola sedmnáctého. A hned ten první střet slibuje dostatek akce. Do Beneventa totiž zavítá rozehraná Atalanta.

Benevento zatím patří k nejpříjemnějším překvapením ligy. Nepříliš majetný celek z pozice nováčka už několikrát ukázal, že má pro strach uděláno a jen tak něco ho nerozhodí. Pod vedením trenéra Pippa Inzaghiho obírá o body i mnohem lepší a zkušenější týmy. Naposledy to na vlastní kůži poznalo Cagliari.

Sardinskému celku se nedaří, předvádí velmi nevyrovnané výkony a trenér Di Francesco se pomalu začíná stávat další obětí. V utkání s jeho týmem Benevento ukázalo obrovskou mentální sílu a charakter, protože od začátku tahalo za kratší konec a po dvaceti minutách dokonce prohrávalo.

Ani to ho ale nesložilo a ještě do konce první půle Čarodějky dvěma góly otočily skóre! Aktuální desáté místo je sice překvapením, ale ne nezaslouženým. Jen ten útok by Benevento mohlo trochu vylepšit, zvlášť vzhledem k tomu, jaká persona sedí na jeho lavičce. V šestnácti zápasech si zatím Benevento poradilo s obranou soupeřů devatenáctkrát, z čehož plyne průměr 1,18 branek na zápas.

Atalanta se střílením branek naopak rozhodně nemá žádné potíže. A čekalo se, že na tom nebude moc dobře, když se rozkmotřila s Alejandrem Gómezem, který měl dlouhodobě lví podíl na gólech La Dea. I bez něj ale Atalanta jen v posledních pěti duelech nasázela 15 branek.

Benevento se proti Atalantě postavilo jen dvakrát a nejenže ji ani jednou neporazilo - dokonce jí nedalo ještě ani jednu branku. Tentokrát bude navíc bez hráčů jako Moncini, Caldirola, Iago Falque, Letizia, Volta nebo Viola. Atalanta naopak postrádá pouze záložníka Pašaliće.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Montipò - Foulon, Glik, Tuia, Barba - Ionita, Schiattarella, Hetemaj - Insigne, Caprari - Lapadula
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Romero, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Pessina, Iličić - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.57 - 5.07 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - Bologna FC  (sobota 18:00)
Až do dvanáctého kola Serie A se Bologně nepovedlo remizovat ani jednou. Momentálně ale hraje sérii pěti zápasů, v nichž vždycky vybojovala právě bod. Dočká se výhry proti tápajícímu Janovu?

Co by Janov dal za tolik remíz v poslední době? V rámci posledních deseti utkání první ligy totiž už šestkrát prohrál a tahle mizérie ho odsoudila na aktuální předposlední místo. Ono se totiž těžko boduje, když vaše obrana je velkým problémem a útok ještě horším. Defenziva Grifů totiž dostala už 30 branek a v posledních deseti duelech neudržela čisté konto ani jednou.

Útok není o moc lepší. Vlastně v rámci ligy existuje jen jeden tým s horší produktivitou, Parma s pouhými třinácti brankami. Pravda, Janov doplácí mimo jiné na to, že má množství trvalých absencí. Diskvalifikovaný Goldaniga, zranění Pandev, Pellegrini, Biraschi, Zapata, Cassata, Parigini nebo Sturaro, to už jsou citelné ztráty.

Ani Bologna nemá v tomhle úplně ideální pozici. Chybí jí opory jako Santander, Skorupski nebo De Silvestri, k tomu Medel s Mbayem a navíc je vykartován Svanberg. Ten nedohrál minulé kolo, v němž Bologna zase remizovala. Tentokrát s Udinese.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Masiello, Radovanović, Criscito - Ghiglione, Lerager, Badelj, Behrami, Czyborra - Šomurodov, Destro
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Tomiyasu, Paz, Danilo, Dijks - Schouten, Dominguez - Orsolini, Soriano, Barrow - Palacio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.43 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Turín FC  (sobota 20:45)
Na prvním místě Serie A nadále úřaduje AC Milán a v sobotu bude svojí pozici hájit proti druhému z turínských klubů - méně slavnějšímu Turínu FC. Hosty vede z pozice trenéra Marco Giampaolo, neúspěšný předchůdce stávajícího kouče Stefana Pioliho. Ani v tomto působišti nemá Giampaolo na růžích ustláno, hostům totiž patří v tabulce až sedmnácté místo.

AC Milán ve středu ztratil svojí ligovou neporazitelnost, která trvala od 8. března loňského roku a čítala úctyhodných 27 zápasů. Nad síly Rossoneri byl obhájce trofeje Juventus, který zvítězil na San Siru 3:1. Milánské ukončení série určitě mrzí, na druhou stranu na čele tabulky se pro ně nic nezměnilo, protože stejně tak zaváhal i městský rival Inter. Navíc AC nepředvedlo vyloženě špatný výkon, ale v zápase se projevila jeho určitá nezkušenost.

Svěřenci Stefana Pioliho se potřebují z premiérové porážky v sezoně co nejrychleji oklepat a nejlépe ukořistit tři body v dalším domácím zápase, tentokrát proti Turínu. AC Milán bude horkým favoritem, nicméně do utkání půjde výrazně oslaben. Už s Juventusem chyběly opory jako Ibrahimović, Bennacer nebo Tonali a před sobotním zápasem je situace ještě horší. Problémy s kotníkem do hry nepustí Hakana Calhanoglua a mimo zůstávají i Gabbia, Saelemaekers, Rebić a Krunić.

Turín bude mít na San Siru výhodu kompletního kádru a svojí roli by přeci jenom mohl sehrát i trenér Giampaolo, který milánské prostředí i většinu hráčů zná. Navzdory katastrofálnímu vstupu do sezony se výsledky Granaty trochu stabilizovaly, byť do ideálu to má pořád hodně daleko. Turín neprohrál čtyři zápasy v řadě, ale do tabulky zapsal jen šest bodů, kvůli třem remízám.

Plichtou začali hosté i v novém roce, když remizovali na domácím hřišti s Hellasem Verona 1:1. Veronští v Turíně vedli díky gólu Dimarca, ale šest minut před koncem srovnal Bremer.

AC Milán se s Turínem potkává celkem často a i když je vzájemná bilance na jeho straně, tak s Býky několikrát ztratil. Od 16. ledna 2017 až do minulého roku Turín s Milánem neprohrál. Loňský duel na San Siru rozhodla jediná branka Anteho Rebiće.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernández - Kessié, Tonali - Castillejo, Brahím Díaz, Hauge - Leao
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Lyanco, Bremer - Vojvoda, Lukić, Rincón, Linetty, Rodríguez - Verdi, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.06 - 5.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AC Milán16114135:1937
2.Inter Milán16113241:2136
3.AS Řím16103335:2433
4.Juventus FC1586132:1530
5.US Sassuolo1685329:2329
6.SSC Neapol1591532:1528
7.Atalanta Bergamo1584336:2128
8.SS Lazio1674525:2525
9.Hellas Verona1666420:1524
10.Benevento Calcio1663719:2621
11.UC Sampdoria1662825:2620
12.Bologna FC1645723:2917
13.Udinese Calcio1544717:2316
14.ACF Fiorentina1636717:2315
15.Cagliari Calcio1635823:3314
16.Spezia Calcio1635821:3114
17.Turín FC1626826:3312
18.Parma Calcio1626813:3112
19.Janov CFC1625916:3011
20.FC Crotone16231116:389

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (359)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele