Serie A - preview 17. kola

18.12.2019, 08:59, aktualizováno 22.12.2019, 08:31
Previews
Jenom čtyři zápasy má dnes na programu italská nejvyšší soutěž. Atalanta hostí AC Milán a hodlá napravit nezdar s Bolognou. Trápící se Neapol cestuje na trávník Sassuola, Parma je favoritem souboje s Brescií a Lecce bude měřit síly s Bolognou...
Atalanta Bergamo - AC Milán  (neděle 12:30)
Dva dny před Štědrým dnem se v Bergamu utkají dva týmy s ambicemi hrát příští rok Ligu mistrů. Atalanta a AC Milán. Domácí si jí vybojovali loni na úkor slavnějšího soupeře a i letos se jim daří lépe. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho jsou v zápase favoritem, doma však Milán už tři roky neporazili.

O Lize mistrů sní každý tým v Itálii a Atalantě se tento sen podařilo zrealizovat. Loni skončil klub z Bergama na třetím místě o bod před Milánem a automaticky tak postoupil do základních skupiny. Aby toho nebylo málo, tak pro nevyhovující podmínky svého stadionu musel odehrát tři zápasy v domovině AC na San Siru. Navíc pohádka jménem Atalanta stále pokračuje, Bergamaschi postoupili do osmifinále, kde se v únoru střetnou s Valencií.

Milán může Atalantě jenom závidět, jeho návrat do milionářské soutěže se stále nedaří a vše směřuje k tomu, že letos to také nebude. Rossoneri odstartovali novou sezonu katastrofálně a na čtvrté místo už ztrácejí jedenáct bodů. Pod Stefanem Piolim došlo k mírnému zlepšení, ale o víkendu AC zase ztratilo remízou 0:0 se Sassuolem, navíc při oslavách 120. výročí založení klubu. Při vší úctě k Sassuolu, pokud se chtějí Rossoneri zase někdy vrátit na vrchol, musejí podobné týmy doma porážet.

Utkání v Bergamu je pro AC Milán velmi důležité, jde o přímého pohárového konkurenta, navíc další ztráta by všechno znovu zkomplikovala. Milán loni na půdě Atalanty zvítězil a měl všechny trumfy k návratu do Ligy mistrů ve svých rukou, nicméně v dalších zápasech opět zbytečně poztrácel a nakonec se z velkého úspěchu radoval Gasperiniho tým.

Atalanta je sice až šestá, ale v kombinaci s Ligou mistrů jde pořád o dobré umístnění. Navíc ztráta na čtvrté místo není nějak závratná, činí jen čtyři body. O víkendu Bergamaschi prohráli v Boloni 1:2, což budou chtít před vlastními diváky odčinit. Chybět jim přitom bude střelec Duván Zapata, zatímco hosté postrádají obránce Duarteho a potrestanou dvojici Paquetá, Hernández.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Toloi, Palomino, Djimsiti - Castagne, De Roon, Freuler, Gosens - Pašalić - Gómez, Muriel
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Conti, Musacchio, Romagnoli, Rodríguez - Kessié, Bennacer, Bonaventura - Suso, Calhanoglu, Piatek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.89 - 4.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Lecce - Bologna FC  (neděle 15:00)
Z druhé poloviny tabulky na sebe narazí Lecce a Boloňa. Zápas nemá jednoznačného favorita, oba celky se spolu utkají po téměř osmi letech, přičemž poslední vzájemný duel skončil bezbrankovou remízou.

Lecce minulý týden poznalo teprve druhého přemožitele za poslední dva měsíce, když trochu nečekaně hladce prohrálo v Brescii. Kouč Fabio Liverani po zápase zuřil, protože jeho tým ani zdaleka nehrál to, co v předchozích zápasech. Ze samotné porážky si Giallorossi zas tolik nedělají, na druhou stranu podobná předvedená hra by byla proti Boloni neakceptovatelná.

Domácí jsou v tuto chvíli mimo sestupové příčky, ovšem žádným velkým náskokem se pyšnit nemohou (pouze dva body), navíc se neustále musejí koukat přes rameno. Utkání proti Boloni bude mít jedno velké specifikum, Lecce se v něm pokusí poprvé před vlastními diváky zvítězit. Po výhře Brescie v minulém kole zůstalo Lecce v této smutné statistice osamocené.

O tři příčky lépe si v tabulce vede Boloňa, ovšem s její formou to až do nedávna také nebylo růžové. Pravdou je, že se tým trenéra Siniši Mihajloviće zlepšil a porazil dva velice silné protivníky - Neapol a Atalantu. Dvě výhry se soupeři z horní poloviny tabulky potěší, ovšem důležitější zápasy Boloňu teprve čekají a v Lecce to je jeden z nich.

Obě strany se musejí vypořádat s marodkou. Lecce nepomohou Meccariello, Dumančić, Majer ani potrestaný Lapadula. Hosté budou bez Dijkse, Džemailiho i českého křídelníka Krejčího. Ze stejného důvodu jako Lapadula nenastoupí ani Danilo.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Rispoli, Lucioni, Rossettini, Calderoni - Petriccione, Tachtsidis, Tabanelli - Farías - Falco, Babacar
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Bani, Denswil, Mbaye - Soriano, Medel, Poli - Orsolini, Palacio, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 3.79 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Parma Calcio - Brescia Calcio  (neděle 15:00)
V neděli odpoledne vyběhnou k poslednímu zápasu tohoto roku také Parma s Brescií a mírnějším favoritem budou domácí. Parma si stále drží vysoký standard a ze sedmého místa může pomýšlet na pohárové příčky. Brescia zápasem na Ennio Tardini uzavře svůj "anglický týden", tedy že během jednoho týdne odehraje tři zápasy.

Parma patří k příjemným překvapením soutěže a pokud doma s Brescií uhraje alespoň bod, zakončí rok 2019 na velice pozitivním sedmém místě. Papírově jsou domácí favoritem, jenže právě to by mohl být problém. Parmě se daří v zápasech, kde není jednoznačným favoritem či kde je dokonce outsiderem. Mimořádně se jí začalo dařit venku, remízy s Interem, Fiorentinou či výhry na Sampdorii nebo v Neapoli jsou toho jasným důkazem.

Ducali po zápase na San Paolo v Neapoli čeká papírově slabší Brescia a prohrané zápasy se Spalem nebo Hellasem jsou pro takový typ zápasů varováním. Trenér D'Aversa čeká od svých svěřenců větší aktivitu, na druhou stranu není třeba bláznit, protože Parma má v tabulce nahráno, na rozdíl od soupeře.

Brescia po návratu Eugenia Coriniho dvakrát vyhrála, ale ve středu už proti Sassuolu narazila a prohrála 0:2. Každopádně díky předchozím výsledkům alespoň trochu zlepšila své postavení a na nesestupové pozice ztrácí jen dva body. Výhra v Parmě by byla pro fanoušky fantastickým dárkem, který by dost možná znamenal, že starý rok zakončí mimo sestupové pásmo. Tak jako tak čeká Brescii v příštím roce boj o záchranu a každý bod zvenčí má svojí velkou váhu.

V ofenzívě bude domácím scházet Inglese, Karamoh nebo Kucka. Zdravotní problémy má i Cornelius. Ani Brescia nebude v plném stavu, chybí jí zkušený Dessena i brankářská jednička Joronen.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Darmian, Iacoponi, Bruno Alvés, Gagliolo - Hernani, Brugman, Barillá - Sprocati, Kulusevski, Gervinho
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Alfonso - Sabelli, Cistana, Chancellor, Matějů - Bisoli, Tonali, Romulo - Špalek - Balotelli, Torregrossa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.49 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - SSC Neapol  (neděle 20:45)
Sassuolo má za sebou velice povedený týden. O víkendu remizovalo na San Siru v Miláně 0:0 a v týdnu dokonce přivezlo všechny body ze hřiště Brescie (2:0). Tedy ideální rozpoložení na poslední zápas v roce proti Neapoli. Hosté se zatím ani pod Gennarem Gattusem nevzpamatovali a další ztráta by byla před Vánocemi nepříjemnou záležitostí.

Hodně se toho už napovídalo i napsalo. Carla Ancelottiho nahradil ve funkci hlavního trenéra Gennaro Gattuso a pochybnosti o angažování hráčského bouřliváka ještě zesílily po nešťastné domácí premiéře s Parmou. Neapol prohrála na San Paolo 1:2, čímž navázala na předchozí nepovedené výsledky.

Gennaro Gattuso samozřejmě věří ve zlepšení a to by se mělo dostavit už proti Sassuolu. Připomeňme, že Parthenopei od poloviny října v lize nevyhráli, takže na tři body čekají už osm kol! Útěchou je pro fanoušky účast v osmifinále Ligy mistrů a takovým předvánočním dárkem soupeř z Barcelony.

Liga mistrů je na programu až v únoru a do té doby musí Neapol zabrat v Serii A. Sassuolo není nějak zvlášť oblíbeným soupeřem, byť Parthenopei mají lepší vzájemnou bilanci a s Neroverdi prohráli naposledy v roce 2015. Sassuolo však pravidelně sbírá remízy a vzhledem k situaci by byla případná dělba bodů pro hosty další nepříjemnou ztrátou.

Sassuolo je v dobrém rozpoložení. Remizovalo v Miláně s AC 0:0 a vyhrálo odložené kolo v Brescii 2:0. Na zlepšenou defenzívu bude spoléhat i proti Neapoli, od které se dá očekávat ofenzivní pojetí.

Neroverdi budou bez Chirichese, Defrela, Consigliho a Toljana. Posledně jmenovaný si odpykává karetní trest. Velké problémy se skladbou sestavy má Neapol. Ta se na Cittá del Tricolore musí obejít bez obránců Koulibalyho i Ghoulama, mimo jsou i další hráči užšího kádru Malcuit, Tonelli a Maksimović.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Muldur, Romagna, Ferrari, Kyriakopoulos - Magnanelli, Locatelli - Berardi, Djuričić, Boga - Caputo
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Manolas, Luperto, Mario Rui - Elmas, Allan, Zielinski - Lozano, Milik, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.75 - 4.33 - 1.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - Cagliari Calcio  (sobota 15:00)
Cagliari odmítá přestat snít a po poslední prohře s Laziem chce zase naplno bodovat. Los mu k tomu určil více než hratelného soupeře, protože Udinese se absolutně nedaří. A v soubojích s Cagliari mu příliš nepomáhá ani domácí prostředí.

Cagliari totiž z venkovních zápasů letos vozí body ve velkém. Vlastně je spolu s Juventusem jediným týmem, který venkovní duel ještě ani jednou neprohrál. V pomyslné tabulce venkovní formy patří Cagliari skvělé šesté místo a ze sedmi těchto duelů posbíralo už 13 bodů. Přitom jich spolu s Hellasem odehrálo mimo svůj stadion ze všech týmů nejméně. Celkově se dá aktuální sezona Cagliari označit za velmi úspěšnou.

Celek ze Sardinie se pohybuje na výtečné páté příčce a tu ještě vyšší ztratil, alespoň dočasně, teprve v minulém kole. Přímé měření s Laziem pro něj nedopadlo zrovna ideálně a ačkoli Cagliari dlouho vedlo, přeci jen rozhodla individuální kvalita. A ta byla jednoznačně na straně Lazia, které díky perfektnímu závěru utkání vyhrálo a v nastaveném čase vstřelilo dvě branky. Cagliari se cítilo hodně trpce, protože podle něj sudí nastavoval až příliš mnoho času, ale i takové situace do fotbalu zkrátka patří.

Teď je na hráčích a samozřejmě strůjci sardinského zázraku, trenérovi Rolandu Maranovi, aby se vrátili k vítězstvím. Nebo u toho dvojice diskvalifikovaných hráčů Nández s Olsenem. A také několik zraněných, mezi které patří Birsa, Castro, Pavoletti, Cragno nebo Ceppitelli. Zkrátka slušná část základní sestavy.

Ani domácí Zebry nebudou kompletní, schází jim Samir a Jajalo. A taky jim schází dobrá forma. Ještě v minulé sezoně by se Cagliari plácalo spolu s Udinese někde kolem 12. místa, v horším případě těsně nad pásmem sestupu.

Jenže zatímco Cagliari svou část odmítlo splnit a tvrdě jde za pohárovým snem, Udinese se absolutně nedaří. V posledních deseti soutěžních utkáních se mu povedlo vyhrát jen třikrát a teď je až na 17. místě. Jasně, mělo trochu i smůlu na soupeře, protože po remíze s Neapolí se dostavil Juventus. A na něj už Zebry jasně nestačily. Povede se jim překvapit Maranův výběr?
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - De Maio, Troost-Ekong, Nuytinck - Ter Avest, Fofana, Mandragora, De Paul, Stryger Larsen - Okaka, Lasagna
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Rafael - Cacciatore, Klavan, Pisacane, Pellegrini - Oliva, Cigarini, Ionita - Nainggolan - Simeone, J. Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.37 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - Janov CFC  (sobota 18:00)
Juventus ve středu zvládl předehrávku 17. kola Serie A, díky čemuž se dostal na první místo. Hozenou rukavici musí Inter zvednout a ideální šancí je pro něj domácí utkání s Janovem. Celek z přístavního města se totiž neobvykle trápí.

Pokud bych měl určit město s více týmy, které je pro mě v této fázi sezony největším zklamáním, pak je to jednoznačně Janov. Nedaří se totiž ani jednomu jeho zástupci a chvíli se dokonce oba pohybovali v sestupové propasti tak moc, že by z ní ani Kylo Ren už nevylezl. Sampdoria se díky změně trenéra mírně zvedá a zdá se, že Claudio Ranieri odvádí dobrou práci. Thiago Motta je na tom ale mnohem hůř.

Jeho Grifové jsou nyní až na předposledním místě v tabulce a za 16 odehraných kol se jim povedlo získat jen pouhých 11 bodů. Důvody jsou zřejmé. Ofenziva nefunguje a ještě horší je to v obraně. Zatímco útočníci Janova i přes výrazné změny a investice nastříleli jen sedmnáct branek, obrana pak vyloženě tápe. Doposud totiž dostala už 31 branek, což je po Lecce vůbec ten nejhorší výkon. Nepomáhá ani přítomnost mladého brankáře Radua, kmenového hráče právě Interu.

V posledních deseti soutěžních duelech vyhrál Janov jen dvakrát, z toho pouze jednou v rámci ligy. Minulé kolo pro něj rovněž bylo velkým zklamáním, neboť Grifové prohráli městské derby a kromě prestiže ztratili další důležité body. Historie vzájemných zápasů jim navíc vůbec nefandí, zvláště v Milánu. Ve městě módy totiž za posledních 15 let nevyhrál Janov ani jednou.

Nejen z toho má Inter samozřejmě radost. Do hry se totiž v hostujícím dresu nepodívají hráči jako Panděv, Kouamé, Favilli, Zapata, Lerager nebo Sturaro. I Nerazzurri samozřejmě mají dost svých vlastních potíží. K nim patří absence několika opor. Pro karty nemůže nastoupit Lautaro Martínez s Brozovićem. Zraněni pak jsou i nadále hráči jako Sánchez, Sensi, Barella, Gagliardini či Asamoah.

Inter se s Juventusem neustále přetahuje o první místo a zatím se mu to daří tak napůl. Ve chvíli, kdy má šanci konečně svého soupeře nechat daleko za zády, častokrát selhává. Několika zaváhání se nevyvaroval ani v poslední době. Remizoval s Římany v utkání, které se obešlo bez branek. Nejvíc ho ale (hned po vyřazení z Ligy mistrů) muselo mrzet minulé kolo.

V něm Nerazzurri narazili na Fiorentinu a byli jasným favoritem. Dokonce se v 9. minutě dostali do vedení a dlouho se jim dařilo kontrolovat utkání. Jenže nedokázali proměnit své šance a především Romelu Lukaku pálil slepými. Z toho nakonec rezultoval jediný povedený útok domácího týmu, z něhož srovnal Dušan Vlahović. Inter je v tuto chvíli tři body za Juventusem, který však už svůj zápas odehrál.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Godín, De Vrij, Škriniar - Lazaro, Vecino, Borja Valero, Agoumé, Biraghi - Esposito, Lukaku
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Biraschi, Romero, Criscito - Ghiglione, Radovanović, Schöne, Cassata, Pajač - Agudelo - Pinamonti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.57 - 6.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - SPAL 2013  (sobota 20:45)
Turín bude v neděli čelit SPALu a na něj se může dívat pozitivně. Dlouhodobě s ním totiž má velmi dobrou bilanci a hovoří pro něj i fakt, že SPAL je v tuto chvíli až na posledním místě! Trenér Semplici tak opět hraje o všechno.

Býci se na domácí půdě Olympijského stadionu postaví proti poslednímu týmu tabulky a budou jasným favoritem. Do karet jim hraje vlastně všechno. Z hlediska historie se na soupeře můžou těšit, protože v posledních sedmnácti vzájemných duelech na vlastním stadionu s ním vyhráli už čtrnáctkrát. Minulé dva domácí duely skončily výhrou Turína o gól.

Tým trenéra Waltera Mazzarriho se navíc dostává do solidní formy. V posledních pěti zápasech prohrál jen jednou, když nestačil na jasně lepší Inter. Jinak se mu ale povedlo třikrát vyhrát a notně si vylepšil své postavení v tabulce. Před rozehraným 17. kolem Serie A nabízí svým fandům 9. příčku a jen horší skóre ho dělí od Neapole. Minulé kolo přesto může vnímat jako selhání. Nad Hellasem totiž vedl dokonce už o tři branky, ale vedení prošustroval. Domácí naopak předvedli parádní konec a tři branky soupeři vrátili.

Což trenéra Mazzarriho pochopitelně hodně mrzí. Před utkáním se SPALem prohlásil: "Máme za sebou hodně nešťastné utkání, které nám opět ukázalo naše slabiny. Mysleli jsme si, že máme utkání v kapse a že se nám nemůže nic stát. V hlavách hráčů pak něco přepne a přestanou se tolik koncentrovat. Opět jsme si ukázali, že nesmíme nikdy nic vypustit, což budeme chtít demonstrovat proti SPALu."

Tým z Ferrary pak k podcenění přímo vybízí. Doposud se mu totiž povedlo posbírat jen ubohých devět bodů a to mu stačí jen na poslední místo. V deseti posledních kolech vyhrál jen jednou, naposledy mu tři branky nasázel AS Řím. Naneštěstí pro hosty je navíc fit kanonýr Andrea Belotti. Hrát ale nebudou domácí Iago Falqué, Lyanco, Edera, Parigini a Bonifazi. SPAL postrádá Farese, Recu, Salu a D‘Alessandra. I kvůli absencím dal nejméně branek v lize, jen deset.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, N’Koulou, Bremer - Aina, Baselli, Rincón, Ansaldi - Berenguer, Verdi - Belotti
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Berisha - Tomović, Vicari, Igor - Cionek, Missiroli, Valdifiori, Kurtić, Strefezza - Petagna, Floccari
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.86 - 5.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - AS Řím  (pátek 20:45)
Serie A servíruje úvodní zápas 17. kola trochu netradičně už v pátek večer a rovnou nabízí hodně atraktivní duel. Zápas dvou týmů, které mají mnoho společného, sehraje domácí Fiorentina s AS Řím. A oběma jde o hodně.

V horší situaci se samozřejmě nachází domácí celek. Tým, který jsme byli bývali zvyklí sledovat, jak se pere se zámožnějšími týmy o účast v pohárech, je na dně. Ne doslova, ale rozhodně k němu má mnohem blíž, než by jeho fanoušci chtěli. Viole patří až 13. příčka, což na první pohled možná není zas taková tragédie. Když si ale uvědomíte, že od 17. Udinese dělí populární toskánský celek jen dva body, tak to už je pořádné volání o pomoc.

A ta většinou nepřichází, i když se Viole daří jednou za čas oslovit fanoušky nějakým povedeným výkonem. Jako třeba naposledy, když se Viola utkala s Interem Milán. Velmi brzy s ním prohrávala po brance bývalého hráče Violy Valera, jenže nevzdala se. Na hřišti už sice nebyly opory jako Chiesa, Castrovilli nebo Badelj, ale přesto se Fialky dočkaly. V nastaveném čase totiž po parádním úniku srovnal na konečných 1:1 Dušan Vlahović a potvrdil svou dobrou formu.

Mladý Srb dal už tři ligové branky a další dvě přidal v Coppa Italia. V duelu s Římany narazí na ikonu z další země někdejší Jugoslávie, Edina Džeka. Vlahović ale případné srovnávání odmítá a na tento souboj se těší.

"Četl jsem nedávno články o tom, že nějakým způsobem hraju jako Edin Džeko a že to bude souboj mládí se zkušeností. Já to ale rozhodně nevnímám jako boj dvou hráčů. Džeko je ve světě pojem, má mnoho zkušeností a je jedním z nejnebezpečnějších hráčů v Itálii, zatímco já se musím pořád hodně učit a zlepšovat. Čeká mě ještě dlouhá cesta, abych vůbec mohl myslet na to, že někdy dosáhnu jeho úrovně. Navíc je to týmový sport, nerozhodují v něm jen jednotlivci."

Společných jmenovatelů mezi Fiorentinou a AS Řím je mnoho. Spojuje je rychlostní silnice A1 a po ní se vydalo už mnoho hráčů. Oběma směry. V sedmnácti letech například neuspěl mladý obránce Gianluca Mancini, který se přes Perugii a Atalantu dostal do základní jedenáctky Říma. Fiorentina nedala šanci ani dalšímu talentovanému hráči AS, Nicolu Zaniolovi.

Ve florentském klubu tragicky završil jinak dobrou kariéru někdejší Říman Davide Astori a ve vedení působí kromě trenéra Montelly jakožto bývalého hráče AS také Daniele Pradè. Tentokrát se Fiorentina nebude moci spolehnout na Ribéryho a problémy trápí také Chiesu.

Římané postrádají Cristanteho, Smallinga, Zappacostu a Santona s Pastorem, ale jinak se jim daří. Naposledy doma otočili utkání se SPALem a dali mu tři branky, což je katapultovalo na kýženou 4. příčku.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Caceres - Lirola, Pulgar, Badelj, Castrovilli, Dalbert - Boateng, Vlahović
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Florenzi, Mancini, Fazio, Kolarov - Veretout, Diawara - Zaniolo, Pellegrini, Perotti - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.52 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - Juventus FC  (středa 18:55)
Juventus čeká již v neděli italský Superpohár s Laziem odehrávající se v dalekém Rijádu. Proto se jeho zápas 17. kola italské nejvyšší soutěže odehraje už ve středu večer. Na stadion středečního soka to má mnohem blíž, protože jede jen do Janova.

Aby měl Juventus dostatek času na přípravu před utkáním o poslední možnou trofej kalendářního roku 2019, ligové vedení mu vyšlo vstříc a jeho zápas se Sampdorií přeložilo již na středu večer. Pár minut před sedmou se proto hvězdný klub často označovaný za vlajkovou loď italské kopané dostaví do pomyslného janovského přístavu zvaného Stadio Luigi Ferraris. V něm své domácí zápasy hraje Sampdoria, jejíž sezona se rozhodně nevyvíjí podle představ.

Vedení muselo sáhnout ke změně trenéra a ani pod zkušeným taktikem Claudiem Ranierim zatím Doria zrovna nezáří. V porovnání s Di Francescem je to samozřejmě nebe a dudy, ale přesto se současné 16. místo rozhodně nedá brát jako úspěch. Minulé kolo každopádně pro Dorii znamenalo velkou vzpruhu, neboť zvítězila v janovském derby a stačila jí k tomu jedna branka. Střídající Manolo Gabbiadini se prosadil pět minut před koncem a Doria navíc neinkasovala.

Sampdoria tím ukončila sérii tří porážek v řadě, která její rozlet opět přibrzdila a navíc ji stála vyřazení z Coppa Italia. Proti Juventusu může Sampdoria jen překvapit a tenhle stav jí často vyhovoval. S turínským gigantem poslední dva domácí duely zvládla vyhrát, což se nepodaří jen tak někomu. Juventus se domů se třemi body v kapse vracel z Janova naposledy v březnu 2019.

A trenér Ranieri doufá, že jeho tým dokáže Juventusu pořádně zatopit. "Proti Juventusu se nikdy nehraje snadno, ty zápasy jsou v podstatě podobné. Soupeř dominuje, ukazuje svoji kvalitu a vy hodně běháte. Snažíte se hrát maximálně soustředěně a nedělat chyby, jenže Juventus vás dokáže přinutit je udělat. Musíme si dávat dobrý pozor na jeho ofenzivní schopnosti, protože na každé pozici vepředu má hráče, kteří dokážou rozhodnout utkání vlastně sami."

Domácí Blucerchiati nebudou v duelu s Juventusem kompletní, i když jejich absence se netýkají primárně základní formace. Mimo hru jsou Barreto, Bertolacci, Jankto, Bonazzoli nebo Bereszyński. Staré dámě schází zraněný Khedira a také brankář Szczesny, přičemž Bentancur nemůže hrát pro karetní trest.

Staré dámě nevyšle začátek prosince úplně podle představ a připsala si dokonce první porážku v soutěži, od Lazia. Než se ale v Superpoháru bude moct pomstít, čeká ji duel se Sampdorií. Do toho jde ze druhého místa, byť po poslední výhře nad Udinese a zaváhání Interu stáhla jeho náskok. Od čela tabulky dělí Juventus jen skóre a pro jeho vylepšení je duel se Sampdorií ideálním řešením. Za posledních deset let nedal Juventus soupeři minimálně branku jen ve dvou případech.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Murillo, Colley, Ferrari, Murru - Vieira, Ekdal, Linetty - Ramírez - Gabbiadini, Quagliarella
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro - Emre Can, Pjanić, Matuidi - Bernardeschi - Dybala, Cristiano Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.52 - 4.39 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán16123132:1439
2.Juventus FC16123129:1639
3.SS Lazio16113238:1636
4.AS Řím1695229:1632
5.Cagliari Calcio1685332:2129
6.Atalanta Bergamo1684438:2528
7.Parma Calcio1673623:1924
8.SSC Neapol1656525:2121
9.Turín FC1663721:2421
10.AC Milán1663716:1921
11.Bologna FC1654724:2719
12.Hellas Verona1654717:2019
13.ACF Fiorentina1645720:2417
14.US Sassuolo1544726:2716
15.US Lecce1636720:3215
16.UC Sampdoria1643913:2515
17.Udinese Calcio1643911:2715
18.Brescia Calcio15411014:2613
19.Janov CFC1625917:3111
20.SPAL 201316231110:259
Zbývající zápasy
05.02. 00:00SS Lazio - Hellas Verona

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (177)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mají to zapotřebí jet někam šaškovat čmoudům arabským, na komorní stadion, kde nikdo nefandí..?

Reagovat
Largo

Prej de vo prestiž

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Minule to vepředu ve složení Ronaldo, Higuaín, Dybala docela fungovalo, tak uvidíme dneska! A doufám, že vzadu bude Demiral

Reagovat
M11

Demiral

Reagovat
M11

INCREDYBALA !!!

Reagovat
Pinturicchio

Ooooo, Pauloooooo

Reagovat
Pinturicchio

A luxus od Sasi, samozřejmě

Reagovat
10

génius

Reagovat
Pinturicchio

❤️

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Pískej konec!

Reagovat
M11

Sandro 2x

Reagovat
Melchior

nevím, proč se Sandro chtěl vymotat mezi třema

Reagovat
Pinturicchio

To jsou tak zbytečné chyby

Reagovat
M11

Danilo s Rabiotem na te prave strane to je bida

Reagovat
Melchior

nechápu, proč jsme se zbavili Cancela.. dozadu to byl bídák, ale v Serii A jsme stejně bránili tak 20% času zápasu a dopředu byl skvělej..

Reagovat
Pinturicchio

Protože na to vyloženě kaslal a v šatně prej kokotko.

Reagovat
Melchior

Reagovat
10

a v City sedí na lavičce...

Reagovat
Pinturicchio

Inter ho zničil.

Reagovat
10

přesně, to je nevratný, když už tě jednou pohltí mordor

Reagovat
Furia Ceca

Bonucci by mohl vyprávět... Jedinej Cannavaro měl kliku, že tam přišel už jako dospělej a nenechal se nakazit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
10

Hrůza

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
Melchior

neskutečný výskok

Reagovat
CR7RONALDO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Pinturicchio

Criiiiiiiiis

Saša odcinil

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre, vězni. Vyhrajte pro Sarriho Scudetto

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutocne načasovanie

Reagovat
Furia Ceca

Sandro je dneska zabijáckej

Reagovat
10

Trošku výskok

Reagovat
JuventusFC1897

Sandro 3 asistencie za polcas

Reagovat
Furia Ceca

On hraje Pjanić?! To je ale strašná tužka, když jsem si ho poprvé všiml při nástupu na 2. poločas!

Reagovat
ED91

Já říkal, že s Bentancurom to bolo ovela živšie a Pjanič často krát pôsobí tak zbytočne...

Reagovat
M11

At misto Rabiota da Fedeho.. horsi to nebude

Reagovat
M11

Matuidi

Reagovat
10

nejlepší defenzivní hráč Dorie

Reagovat
10

Danilo je taková brazilská verze Paulina De Ceglieho...úplně stejnej kačeří běh, jako kdyby běhal s ploutvema, čemuž odpovídá i to zpracování míče a centry, úplně jako DC

Reagovat
Furia Ceca

Já doufám, že je to jenom one-season náplast... Protože to není hráč ani na lavičku.

Reagovat
10

moc u něj nevidím nic, na základě čeho by se dalo do jarní fáze jít s nějakým optimismem, že půjde nahoru...

Reagovat
Furia Ceca

Kdyby Nedvěd s Agnellim nehonili přes léto děvky, tak jsme mohli mít výrazně lepší kraje a zálohu. Takhle jsme si nechali od ManCity vnutit Danila, protože nás tlačil čas...

Reagovat
M11

sranda za jake kluby si zahrál

Reagovat
10

to je taková chyba v Matrixu trošku

Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
10

je to von!

Reagovat
Pinturicchio

Bože, to je strašný dřevák ten Matu

Reagovat
smazaný uživatel

Kripel Matuidi to je paródia na futbalistu ten nemá ani pohyb ako futbalista

Reagovat
smazaný uživatel

Mě připadá jak kdyby se měl zlomit

Reagovat
Pipo123

Aké to je nezvyčajné vidieť Juve dostávať góly, 10 rokov to hrali na 1:0 a teraz také pekné zápasy majú

Reagovat
Melchior

a jediný rozdíl je v tom, že tam není Chiellini, který by to všechno dal do latě

Reagovat
Pinturicchio

Rabiot úplně bez zájmu, bez zápalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hroznej! Stejně jak Danilo a Matuidi

Reagovat
Pinturicchio

Škoda, skoro si o ty kuželky narazil potřetí

Reagovat
KillSwitch

Ronaldo má výskok ako Michael Jordan

Reagovat
M11

Kluci jsou uz tak trosku v arabii

Reagovat
smazaný uživatel

To bude komorní atmosféra

Reagovat
10

kdykoliv je Paratici v záběru, tak čumí do mobilu, celou sezonu si toho všímám

Reagovat
Largo

Sleduje El Clásico ne?

Reagovat
10

taky mě to napadlo

Reagovat
Zark

nejlepsi sou ale ty rozhovory s nim..vypada jak kdyby nekoho zabil a jen ceka nez si toho nekdo vsimne

Reagovat
10

vždyť jo, zabil naší zálohu

Reagovat
Zark

a malem prodal Dybalu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe to už je snad 6. neuznanej gól Ronalda..

Reagovat
10

Candrevovi takovej ofsajd s Parmou VAR pustil, Ronaldovi už podruhé v sezoně ne poprvé taky s Parmou - https://staticfanpage.akamaized.net/wp-content/uploads/sites/9/2019/08/ronaldo-fuorigioco-spalla.jpg

Reagovat
Melchior

Spíš teda nechápu, k čemu tam pak ty rozhodčí u VAR jsou, když tyhle situace skutečně neprověřujou nezávisle na verdiktu, nebo apelu rozhodčího? V normální situaci prostě musí ten týpek u VARu rozhodčímu říct, že to zkrátka ofsajd nebyl, ne?

Reagovat
Pinturicchio

Číňan to má osefovane.

Reagovat
cresposuper
Reagovat
smazaný uživatel

No nic, jde se na El Clasico

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba bude bodovat druhý z Janovských tymů

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo po celkem bídnim podzimu už dělené druhé místo ve střelcích na první místo to už nebude, ale Cirovi to s jeho nadpozemskou formou to nelze nepřát .

Reagovat
Pinturicchio

A už začíná být platný i ve hře.

Reagovat
Panděvova ofina

Co ten Kulusevski? Má cenu 40 mega? na devatenáct let je to fakt super hráč, i když se obávám, aby to nebyla "one seasson star"

Reagovat
Nuno čomes

Teď jsem to chtěl psát, protože ho nemám nasledovaného. Ta cena..?

Reagovat
cresposuper

Ma

Reagovat
10

Reagovat
Largo

Já bych s hodnocením ještě počkal. Ten hráč vyletěl nahoru za kolik, 5 měsíců?

Reagovat
Zark

a vytlaci barellu?

Reagovat
Largo

Jinej post. Kulusevski je křídlo. Barella střed.

Reagovat
cresposuper

Praveze Kulusevski ma podla mna skor vlastnosti na to, aby hral v strede, nieco podobne ako hra teraz Sensi u nas. Ale pravda, ze s Barellom by si navzajom nekonkurovali.

Reagovat
Zark

to byla trochu nadsazka ze by wonderkida nahradil one-season star

Reagovat
Largo

Vždyť on se do středu vůbec nehodí. Je výbušnej, rychlej, umí obcházet hráče. Klasický křídlo ve 3-5-2.

Reagovat
cresposuper

Kridlo do 352 ani nahodou, tam by ho zabijali defenzivne ulohy. Praveze ma super prehlad a nabeha toho strasne vela, vobec to nie je klasicke kridlo, ktore by primarne vyhladavalo situacie 1v1.

Reagovat
Zark

jasny mezzala

Reagovat
10

jednoznačně, mě hodně připomíná Saviće z Lazia

Reagovat
Zark

Milinkovic je liny na krok co jsem ho videl v par zapasech za lazio tuto sezonu .. uz bych ho asi ani nechtel

Reagovat
10

ale je to fotbalista, podívej se na maratonce Matuidiho, kterýmu to je k hovnu běhat jak Xixao

Reagovat
Zark

a v jakem Conteho systemu by ten stred hral?

Reagovat
Zark

teda kridlo

Reagovat
Largo

3-5-2. Křídlo, ofenzivní.

Reagovat
Zark

Reagovat
Largo

A Candreva je co, klasickej bek?

Reagovat
10

kde je v Conteho 5-3-2 ofenzivní křídlo?

Reagovat
Zark

leda sedici na lavičce

Reagovat
Largo

3-5-2. takovej ten typickej univerzal lestici lajnu, ideal pro Florenziho.

Reagovat
Largo

A Candreva je co? Klasickej bek?

Reagovat
10

wingback, v tom systému bych ho nenazval ofenzivním křídlem, ti nechodí v defenzivní fázi na úroveň stoperů

Reagovat
cresposuper

Vyhrat v tejto zostave bude maly zazrak. Dufam, ze v zalohe nastupi radsej Skriniar a nie Agoume.

Reagovat
Recoba Inter

byť bych tam Agoumeho viděl rád, tak start v základu by si měl zasloužit a ne ho hrát bo není de-facto jiné varianta

Reagovat
Largo

Forza ROMA!!!!!

Reagovat
Zark

Lahvovič má budoucnost

Reagovat
Alberto Aquilani

Ten rozhodca je tragický. Milenkovic dá Perottimu pecku lakťom s náprahom a odpíska faul Perottimu. Boateng prejde kopačkami gule Mancinimu a ani sa nepíska. A pred tým golom Violy bol jasný faul Caceresa na Zaniola, kedy mu prešiel nohu (BTW, Caceres potom na konci polčasu nechutne takmer zranil Džeka, takže mohol byť už kludne vonku). Škoda toho mrdnutého golu, mohlo to byť pokojné, takto z toho cítim nejaký prúser, ale hráme celkom dobre.

Reagovat
Largo

Taky se divím, že ten faul na Zaniola nezkoumal a nevrátil se k němu. Podle mě jasnej.

Reagovat
Largo

Nááááááááádhera!

Reagovat
Recoba Inter

No s kádrem jsme na tom jako Roma na začátku sezóny, ale dalo se to čekat. Conteho styl je fyzicky hodně náročný a s tak úzkým kádrem to není úplně vyrovnaná partie s Juventusem, je třeba zůstat soudný. Nicméně si pořád myslím, že můžeme podzim zakončit s klidnou hlavou nahoře a Janov zvládnout bo jsou letos opět marní (což je mi líto, mám ten klub vcelku rád, letos se jim sestup však už zřejmě nevyhne). To, že jsme tak vysoko je díky Conteho kvalitní práci, kterou u nás odvádí po všech stránkách Forza INTER, Forza CONTE a zítra se hodí napsat ještě Forza Lazio

Reagovat
Zark

jj, vám ted chybi cca 4 hraci.. jim schazelo tak 14.. ale skoro jako roma

Reagovat
Recoba Inter

4? tím myslíš koho? vykartovaného Lautara s Brozovicem? Plus Asamoah s Alexisem, díky Cuadradovi. Pokud je tvé početní maximum číslo 4, tak tě chápu. Jenomže skutečnost je jiná. Chce se to podívat trochu do hloubky a ne jen podle offiko zpráv. Já měl třeba zato, že dřevák Gaglia bude off, že je zraněnej, ještě pár dnů zpátky se o tom psalo. No nějak rychle se zázračně vyléčil, takže bude hrát. Stejně jako Valero. To, že Godin a Sensi jsou mezi náhradníky nic neznamená. V té sestavě nastoupí hráči, co hrají i se zraněním a to zkrátka není Ok. + chybí ještě Barella... jestli Romanistů chybělo 14 a ty to máš takto opravdu pečlivě nastudováno tak smekám, byť umíš pravděpodobně počítat pouze do 4... Já to myslel tak, že hráči ze základu prostě chybí a to je napendrek. Stejně jako tehdy pro ASko. To srovnání nejspíš nebylo na místě, ale i tak. V plné palbě rozhodně nejsme a zraněných je více než 5. Vánoční přestávku potřebujeme jako sůl. Před nabitým Lednem.

Reagovat
Zark

vidiš, napočítal jsi pět.. což je těch "cca 4", takže nasrat

Reagovat
Recoba Inter

ani číst to neumí...

Reagovat
Nuno čomes

Traged

Reagovat
Pinturicchio

Forza Janov!

Reagovat
smazaný uživatel

Vánoční svátky na prvním místě Forza Inter!

Reagovat
10

možná bych se podíval na tabulku, kde už je započítaná ta výhra Juventusu ve čtvrtek...Merry Fucking Christmas

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to myšleno tak, že dnes vyhrajeme a půjdeme před Juventus. Nebo ten snad do Vánoc odehraje nějaký další zápas v lize aby se na první flek dostal? Pokud vím, vzájemné zápasy se do tabulky započítají až na konci sezony, pokud mají dva (a více) týmů stejný počet bodů. Takže ty jsi teď buď a) ve stresu z toho shonu před Vánoci a prostě ti to nedocvaklo, nebo b) jsi jen naprosto hloupý. Já se ve tvém případě klaním spíš k variantě b).

Reagovat
10

Máš výjimečně pravdu. Měl jsem za to, že vzájemný zápas rozhoduje tabulku i během sezony, ne že je rozhodující rozdíl skóre. Takže vás snad Janov zle rozmrdá.

Reagovat
Koubinhor

někdy příště

Reagovat
10

jo, snad ta Neapol s Atalantou v lednu, tohle bylo dost naivní od nejhoršího týmu v lize, kterej ještě k tomu trénuje Interista

Reagovat
Zark

0:3 Pinamonti hattrick

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Zark

skoro

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Zark

njn, nemuzu zato ze mate na hovno odchovance...

a motta snad udela rychle adios z calcia

Reagovat
Recoba Inter

No snad.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanúšikovia Interu, veľmi tento klub nesledujem, ale všimol som si, že Diego Godín nenastupuje často v základnej zostave. V Atléticu bol zasa "pilierom" ich obrany. Nemá konštatné výkony alebo prečo tomu tak je ?

Reagovat
cresposuper

Trojclenna obrana mu moc nesedi, hra na otvorenejsom priestore, v ktorom viac vyniknu jeho slabiny, zvlast rychlost. Mne sa viac paci zlozenie Skriniar-De Vrij-Bastoni. Ale v zasade v tych dolezitych zapasoch hrava on a nie Bastoni.

Reagovat
smazaný uživatel

Vďaka

Reagovat
Largo

Bastoni i dneska vcelku solidni vykon. Ne ze by to proti Janovu bylo meritko.

Reagovat
cresposuper

Na jeho vek je velmi vyrovnany, okrem toho Higuainovho golu, pri ktorom zaspal, si nepamatam nejake vyznamne zavahania.

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!!

Reagovat
10

gól jak ze silvestrovskýho zápasu starý gardy, Janov je nedůstojně špatnej

Reagovat
Deki

přidat ještě jeden a v poklidu to dohrát...

tenhle Janov je opravdu hodně, hodně špatný. Motta nedožije Vánoc

Reagovat
cresposuper

Ja som teda cakal od Mottu pragmaticky futbal, ale pripada mi, akoby ich jedinym cielom bolo co najviac drzat loptu a nie ziskavat body... Nezmyselne zdlhava rozohravka a ziadna priamociarost. Koleduju si o nakladacku.

Reagovat
Recoba Inter

Dneska se mi zdá, že hrajem prima. Ale nevím jestli je to náma a nebo totálně neschopným Janovem.

Reagovat
Forza_Inter

Janov naozaj strateny..

Lazaro nepouzitelny.

Reagovat
cresposuper

Lazaro je Nagatomo s dredmi.

Reagovat
Recoba Inter

vypadá to tak

Reagovat
Deki

Reagovat
Recoba Inter

Lazaro by měl vysmahnout dokud je čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Lazaro neni na hostovani, vsak? Jeho sme kupili priamo tusim. Takze on sa nejaky ten cas v Interi zdrzi.

Reagovat
Recoba Inter

Neměl by, klub by měl rychle jednat, ať ten hráč není flop. S takovou tam zůstat nemůže. Na lavku drahej.

Reagovat
Nuno čomes

Janov je letos špatný. Ale ty už jsi jak Juve fans, kteří každý nás gol nebo výhru snižují jen tím, jak jsou ostatní proti nám na hovno nebo udělají hloupou chybí, ale vůbec neberou v potaz náš výkon tvl

Reagovat
Nuno čomes

*chybu

Reagovat
cresposuper

Tak podla mna sme podali dobry vykon, ale Janov bol fakt nedostojny, vsak v prvom polcase nevystrelili. Proti Juve a Napoli hrali vyrazne lepsie.

Reagovat
10

Reagovat
LesyJePan

To je zase zaciatok Atalanta uplne zasluzene vedie.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Pasalic

Reagovat
rossoneri89

Hra mačky (Atalanta) s myšou (AC)

Reagovat
smazaný uživatel

AC pôsobí odovzdane, ustrachane...

Reagovat
smazaný uživatel

Hakan, Suso, Kessie úplne v predu nulový...

Reagovat
smazaný uživatel

AC jede..

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle AC je radost

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
mastakillah

Pěkně to Iličič trefil

Reagovat
Zark

Duvan neDuvan

Reagovat
Yanek

Tenhle klub se překonává každý rok

Reagovat
Hagi79

Ještě jsem nezažil aby všichni do jednoho byli tak naprosto neschopní..

Reagovat
rossoneri89

Tak nám treba.... Chvalabohu teraz neuvidím zopár dní tie trápne ksichty Susa, Hakana, Kessieho a spol..... Tfuuuj

Reagovat
Ranoth

znasilnenie v priamom prenose

Reagovat
smazaný uživatel

kura co to je,vyhodit všechny a za tohle,berou prachy k soustruhum nahnat ,prašivci

Reagovat
LesyJePan

Prečo musím byt fanúškom AC?

Reagovat
REPLIKATOR

Musím?

Reagovat
LesyJePan

Fandím jednemu klubu cely zivot. Ked tak pozeram na tvoje oblubene kluby tak to moc nemozes chapat.

Reagovat
Fortex

Ten očividně nechápe snad nic.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

No pomaly všetci čo boli v AC majú smolu, Montela, Gattuso, Giampaolo, Sinisa, Ancelotti... Cutrone, Andre Silva, Bacca, Piatek....majú alebo mali problém sa presadiť.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele