Serie A - preview 13. kola

23.11.2019, 09:24, aktualizováno 25.11.2019, 08:36
Previews
Hned dva zápasy má dnes na programu italská nejvyšší soutěž. Lecce mělo s Cagliari původně hrát včera a vinou špatného počasí a podmáčeného terénu byl nakonec duel přeložen na pondělní odpoledne. Večer si to pak rozdají SPAL a Janov...
US Lecce - Cagliari Calcio  (pondělí 15:00)
Fotbalisté Cagliari budou na stadionu Via del Mare usilovat už o čtvrtou výhru v řadě a prodloužení série bez porážky na jedenáct zápasů. Sardiňané jsou vzhledem ke své formě favoritem, na druhou stranu Lecce umí potrápit kterýkoliv tým a určitě není bez šance. Svěřenci Fabia Liveraniho by potřebovali vyhrát, protože tři body naposledy brali koncem září.

Lecce patří v tabulce až šestnácté místo, což by sice na konci soutěže znamenalo záchranu, ale v tuto chvíli je od sestupových příček vzdáleno pouze bod. Jihoitalský celek vyhrál jen dvakrát, zato čtyřikrát remizoval a body by se u proti Cagliari hodily. Domácí nevyhráli už v sedmém utkání v řadě a i když je Fabio Liverani s herním projevem svých svěřenců spokojen, jen body dokáží tým udržet v Serii A. Naposledy si Giallorossi připsali porážku 2:4 od Lazia, ale na herní výkon by chtěli proti Cagliari navázat.

Na stadion Via del Mare zavítá tým, který letos neprohrává. Cagliari je vůbec největším překvapením v soutěži a po dvanácti kolech si hýčká pozici zaručující Ligu mistrů. Deset zápasů bez porážky a aktuálně už tři výhry v řadě jsou toho důkazem. Kouč Rolando Maran však zůstává pevně nohama na zemi a v Lecce očekává velicetěžké utkání. "Budeme čelit aktivnímu týmu, který dává hodně gólů. Tabulka k nim není úplně spravedlivá, nevyhráli sice dva zápasy v řadě, ale zastavili Juventus a Milán a ztížili život Laziu. Jsme si hodnot soupeře vědomi, nicméně se soustředíme sami na sebe a na naší hru," uvedl Rolando Maran.

Oba celky se spolu utkají po takřka deseti letech. V sezoně 2011/2012 se utkaly naposledy a pokaždé vyhrál hostující tým.

Falco, Meccariello, Majer a Babacar, to jsou hráči, které Lecce nebude moci v neděli večer využít. Podobnou marodku má i Cagliari a kouč Maran se musí obejít bez Cragna, Pavolettiho, Ceppitelliho, Birsy a Pellegriniho.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Rispoli, Lucioni, Rossettini, Calderoni - Petriccione, Tachtsidis, Tabanelli - Mancosu - Lapadula, La Mantia
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Olsen - Cacciatore, Pisacane, Klavan, Lykogiannis - Ionita, Cigarini, Rog - Nainggolan - Joao Pedro, Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 3.58 - 2.27
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SPAL 2013 - Janov CFC  (pondělí 20:45)
Janovu chybí už jen kousek k tomu, aby se namočil do sestupových vod. Tuhle katastrofu má celek z přístavního města šanci odvrátit v pondělní dohrávce 13. kola, kdy jede do Ferrary. Nad SPALem však za poslední tři roky nevyhrál ani jednou.

Janovské CFC se v pondělí večer dostaví na Stadio Paolo Mazza, kde se na něj chystá SPAL. A těší se na něj zejména jeho obránci, kterým se právě proti Janovu enormně daří. SPAL totiž udržel čisté konto už v sedmi duelech z posledních jedenácti. Lépe to obraně SPALu šlo jen proti Turínu a Atalantě. Naposledy se body dělily, stejně jako v předchozích třech případech. Moc branek bychom asi čekat neměli, protože ani jednou za minulých pět utkání nepadly víc než dva góly.

A brankář Etrit Berisha by moc rád tuhle sérii protáhl. "Víme o tom, že se nám proti Janovu daří. To ale není dílo nějaké náhody, nýbrž tvrdé práce. Možná nám to vědomí nějak víc pomáhá, takže si víc věříme. To je obecně hodně důležitá vlastnost, navíc jsme jako fotbalisté tak trochu pověrčiví. V poslední době se nám moc nedaří, což je další motivace konečně zase zabrat a výsledkově si polepšit."

SPAL vyhrál v minulých deseti duelech jen dvakrát, když porazil Lazio a Parmu. Aktuálně už ale nevyhrál pět zápasů v řadě a touží zlepšit svou předposlední pozici. Pokud by se mu teď povedlo vyhrát, svého soka by vystrnadil ze 17. pozice a vzal si jeho místo, což je další motivace navíc. Trenér Fabio Semplici nebude mít k domácímu utkání kompletní kádr, protože mu schází D'Alessandro, Fares, Strefezza, Cionek a také Tomović.

Ani Janov nedorazí v plné síle. Kromě dvojice Saponara - Sturaro je velkou ztrátou především útočník Kouamé, jeden ze světlých bodů celkově jinak špatného úvodu sezony. Mladý útočník si přetrhl zkřížený vaz v koleni a už se zotavuje po operaci. Ani Janov si v tabulce nemůže zrovna pískat, za což může z velké většiny nepovedená vize trenéra Andreazzoliho. Ta ho nakonec stála místo a z tábora janovského celku zaznívá na novice Mottu samá chvála. Ještě by to chtělo ty výsledky.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Berisha - Felipe, Vicari, Igor - Sala, Murgia, Missiroli, Kurtić, Reca - Petagna, Paloschi
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Ghiglione, Romero, Zapata, Criscito - Lerager, Schöne, Cassata - Pandev, Pinamonti, Agudelo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.31 - 2.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - Parma Calcio  (neděle 12:30)
Jen dvě výhry z posledních deseti kol si na své konto připsala Boloňa. Severoitalský celek by potřeboval zabrat, protože jeho odstup od sestupových pozic se ztenčil na pouhé tři body. Na stadion Renato Dall'Ara zavítá necelých sto kilometrů vzdálená Parma, tedy tým, který se pohybuje těsně za pohárovými příčkami.

Forma je jasně na straně hostujících Ducali, kterým se ale proti Boloni zas tolik nedaří. Loni tu Parma prohrála vysoko 1:4, zatímco v Parmě se oba celky rozešly smírně 0:0. Parma vyhrála na Renato Dall'Ara naposledy v roce 2012, jen dva roky před svým pádem do nižších soutěží.

Boloňa loni oslňovala Itálii dobrými výkony a i letos nezačala vůbec špatně. Elán ji však vydržel jen do třetího kola, od poloviny září pak Rossoblu vyhráli jediné utkání a v tabulce se postupně propadli až na patnácté místo. Bojům o záchranu by se vedení rádi vyhnuli, tím pádem je nejvyšší čas zase začít sbírat body. Pochopitelně situace je uvnitř klubu specifická, vzhledem k onemocnění Siniši Mihajloviće, který se z pozice hlavního trenéra nemůže týmu věnovat tolik, jak by potřeboval a Boloně se při suplování asistenta Miroslava Tanjgy prostě nedaří. Přesto v klubu věří, že se vše nakonec v dobré obrátí a pomoci by k tomu měla i reprezentační přestávka. Parma by přitom mohla být dobrým soupeřem na "rozjezd".

V žádném případě ale nejde o snadného soupeře. Parma pravidelně boduje a drží se na velice pěkném osmém místě. V Boloni však nebude moci počítat s útočným tandemem Gervinho-Inglese, což by mohl být velký problém. Kouč D'Aversa navíc nepočítá ani s dalšími marody, kterými jsou Grassi, Karamoh, Cornelius i karetní hříšník Hernani. Parma v minulém kole senzačně porazila AS Řím 2:0, ale dokáže podobný výsledek zopakovat i v Boloni?
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Mbaye, Tomiyasu, Denswil, Krejčí - Medel, Džemaili - Orsolini, Svanberg, Sansone - Palacio
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Darmian, Iacoponi, Bruno Alves, Gagliolo - Brugman, Scozzarella, Barillá, Kucka - Kulusevski, Sprocati
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.71 - 4.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Pomalu to budou dva roky, co Hellas šokoval stadion Artemia Franchiho vysokou výhrou 4:1. Veronský celek tím dokonale oplatil Fiorentině předchozí domácí porážku 0:5. V neděli se střetne s Fiorentinou znovu a opět to vypadá na nevyzpytatelný výsledek. Viola zatím neustálila své výsledky a i proto jí dělí od domácího mužstva jen jeden bod.

Hellas před reprezentační přestávkou sahal po bodech na půdě Interu Milán, nakonec ale závěr nezvládl a nadějné vedení ztratil. Rozhodující branku přitom vstřelil sedm minut před koncem Nicoló Barella. Porážka na Interu nebyla překvapivá, Hellas čekají mnohem důležitější zápasy a soupeři. Především doma chtějí Gialloblu bodovat a to i proti Fiorentině, která je přeci jenom mírnějším favoritem.

Vincenzo Montella stále nemůže najít optimální tempo a Fiorentina pod jeho vedením celkem pravidelně ztrácí body. Naposledy se tak stalo v Cagliari, kde Viola dokonce pětkrát inkasovala. Pouze jedno vítězství za posledních pět kol, taková statistika staví Montellu do další těžké pozice, hlasy požadující jeho odvolání totiž opět začaly sílit.

Tým kolem hvězdného Francka Ribéryho nebo talentovaného Federica Chiesy by rád zaútočil na evropské poháry, pokud však nezačne pravidelně vítězit, stěží to dokáže. Právě utkání na stadionu Bentegodi by Fiorentina potřebovala zvládnout, protože na Ligu mistrů už ztrácí propastných osm bodů, na Evropskou ligu pak o dva méně.

Chorvatský kouč Ivan Jurić nebude moci nasadit celou řadu zraněných hráčů, jmenovitě se jedná o Kumbullu, Badua, Bessu, Tuptu, Velosa i útočníka Pazziniho, který dres Violy oblékal. Ani hosté z Florencie nebudou kompletní, zdravotní potíže má Terzić, zatímco duo Castrovilli, Pulgar si odpykává karetní trest.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Gunter, Empereur - Faraoni, Amrabat, Pessina, Lazović - Zaccagni, Verre - Di Carmine
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Caceres - Lirola, Benassi, Badelj, Zurkowski, Dalbert - Ribéry, Chiesa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.53 - 3.36 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Brescia Calcio  (neděle 15:00)
Římané chtějí hodně rychle zapomenout na nepovedené minulé kolo a s ním spojenou porážku od Parmy. Po pauze je uvítá opět stadion Olimpico, kam se podívá nováček z Brescie. A v jeho středu teď rozhodně nepanuje dobrá atmosféra.

Už ve třech minulých duelech Římané nedokázali nad Brescií vyhrát, jednou se dokonce aktuální nováček radoval z výhry 2:1. To bylo ještě v éře, kdy barvy Brescie oblékali Éder, Andrea Caracciolo nebo Alessandro Diamanti. Co by za taková jména teď Brescia dala. Nováček letošní sezony je totiž na dně, a to doslova. Mizerné výkony mu zajistily průběžné poslední místo se ztrátou dvou bodů na sedmnáctý Janov a jejich dalším soupeřem bude velmi motivovaný tým.

Jinými slovy, pro trenéra Fabia Grossa to není nic příjemného. A že by mu jeho vlastní hráči nějak zvlášť pomáhali, to se říct nedá. V minulém kole prohráli po ostudném výkonu s Turínem, který si s chutí zastřílel. Debakl o čtyřech brankách dotáhl k dokonalosti Aleš Matějů, který se už před koncem první půle nechal vyloučit. Další spánkový deficit trenérovi přidělává samotný expert na problémy, Mario Balotelli. Zkušený Ital na čtvrtečním tréninku nejevil při taktickém rozboru dostatečný zájem a trenér Grosso ho spěšně odeslal domů.

Že by si světová ikona problematičnosti mohla něco takového dovolit díky perfektním výkonům, to se rozhodně říct nedá. Někdejší obrovský talent italského fotbalu nastoupil jen do sedmí duelů a dvakrát skóroval. Na trávníku slavného stadionu se ale nejspíš neobjeví, stejně jako vykartovaný bek Matějů nebo zraněný veterán Dessena.

Domácímu týmu se marodka slušně vyprazdňuje, což musí trenéra Paula Fonsecu velmi těšit. Na lavičce by mohl být připraven Lorenzo Pellegrini a vedle něj také Armén Mchitarjan, který se za účelem uzdravení dokonce vzdal reprezentace. Římané mají jinak proti Brescii celkově velmi dobrou bilanci. Prohráli jen dvakrát v posledních sedmnácti duelech první ligy. Teď ale musí zapracovat na vylepšení výsledků na Olimpicu.

V šesti domácích duelech letos získali Giallorossi jen 11 bodů, což je nejhorší výsledek od sezony 2012/2013. Brescia si počíná opačně - hned šest bodů z celkových sedmi získala mimo svůj stadion a teď plánuje další. "Vlci" jsou ale jasným favoritem a nehodlají připustit, aby se opakovalo minulé kolo. Těsně před pauzou se totiž na půdě Parmy prezentovali velmi vlažným a unaveným výkonem.

Ten jim nestačil ani na bod, AS Řím dokonce nedal ani jednu branku. Tím pádem se musel na úkor Lazia rozloučit se třetí příčkou a spadl až na místo 6. V posledních deseti ligových kolech prohráli Římané jen dvakrát a v neděli odpoledne plánují přidat sedmou výhru. Do domácího utkání nemůžou nastoupit zranění Kalinić, Cristante a Zappacosta.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Santon, Mancini, Smalling, Kolarov - Diawara, Veretout - Ünder, Zaniolo, Kluivert - Džeko
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Joronen - Sabelli, Chancellor, Cistana, Martella - Romulo, Tonali, Bisoli - Ndoj - Donnarumma, Torregrossa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.70 - 9.53
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - SS Lazio  (neděle 15:00)
Lazio se po nepříliš povedeném startu, který provázela vlna kritiky směrem k trenéru Inzaghimu, dostalo do sedla. Současný třetí celek tabulky z něj nehodlá seskočit a připravit by ho o něj nemělo ani Sassuolo. To zatím hraje hluboko pod svými možnostmi.

Evropská liga je pro Biancocelesti prozatím zapovězeným místem a hrubě se jim v ní nedaří. Serie A, to je jiná. Římané vyšoupli ze třetího místa svého úhlavního nepřítele a usadili se na něm doufajíc v delší sérii. V první italské lize prohráli naposledy koncem září a od té doby pravidelně sbírají body. Aktuálně drží sérii skvělých čtyř výher.

Lazio je jedním z týmů, které musí mrzet načasování nedávno skončené reprezentační pauzy, která rozhodně nepřišla vhod. Naposledy si totiž tým trenéra Simoneho Inzaghiho pohrál s nováčkem z Lecce a nasázel mu čtyři branky. Otázkou bude, jak si celek z hlavního města poradí s pauzou. Všechny indicie zatím naznačují, že by to nemusel být vůbec problém.

Právě proti Sassuolu se totiž Římanům perfektně daří. Dlouhodobě patří Neroverdi mezi nejoblíbenější soupeře Lazia a jejich vzájemné zápasy to jen potvrzují. Od roku 2013, kdy Sassuolo s definitivní platností postoupilo do první ligy a usadilo se mezi italskou elitou, vyhrálo Sassuolo jen dva duely s Laziem.

Ve prospěch Lazia navíc hraje také jeho kádr. Ten sice nepatří k nejširším, ale v poslední době se mu vyhýbají zranění. Aktuálně chybí trenéru Inzaghimu pouze Marušić, který má menší zdravotní problémy. To Sassuolo může hovořit o epidemii, protože jeho marodka je zaplněná. Do hry se teď nechystají hráči jako Pegolo, Defrel, Rogerio, Chiriches, Berardi, Ferrari nebo Traorè.

Sassuolo se zatím musí spokojit s až třináctou příčkou, která rozhodně není maximem pro tým z Reggio Emilia. V posledních deseti kolech Serie A se Sassuolo radovalo z výhry jen čtyřikrát, naposledy právě v minulém kole. To se mu doma podařilo zesměšnit obranu Bologně a nastřílet jí tři branky. Lazio ale bude nepoměrně náročnější sok.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Romagna, Marlon, Kyriakoupoulos - Locatelli, Obiang, Magnanelli - Djuričić, Caputo, Boga
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Luiz Felipe, Acerbi, Radu; - Lazzari, Milinković-Savić, Lucas Leiva, Luis Alberto, Lulić - Correa, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.29 - 4.39 - 1.64
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - Udinese Calcio  (neděle 18:00)
Sampdoria se škrábe z posledních tří příček a opustit by je mohla už v neděli. Před vlastními fanoušky na stadionu Marassi se utká s Udinese, které taky zrovna nezáří. Navíc je to už delší dobu, kdy se Zebry v Janově radovaly z výhry.

Konkrétně od prosince roku 2012, kdy utkání rozhodly trefy Danila s Di Natalem. To byly ještě časy Enza Marescy, Sergia Romera nebo Maura Icardiho, kteří tehdy v Janově váleli. Od té doby ale většinou vyhrává domácí celek, kterým tentokrát bude Sampdoria. Blucerchiati můžou nadávat na nevhodné načasování reprezentační přestávky, která na ně dolehla v momentě, kdy se jim začínalo dařit. V minulém kole sice Doria na těsnou výhru nad SPALem nenavázala, ale přesto mohla mít radost.

Dokázala totiž remizovat s Atalantou a ještě udržela její útočníky na uzdě. Což už se nepovede každému a Doria byla ještě nedávno navíc týmem v naprostém herním i psychickém rozkladu. Maestro Claudio Ranieri ji ale postupně dává dohromady a výsledkem prvních týdnů jeho práce je současné odlepení se ode dna. Přesto má Doria jen naprosto nepřijatelných 9 bodů.

Ranieri ale věří, že se jeho týmu bude dařit stále víc. "Máme za sebou pár dní volna a během nich jsme měli většinu hráčů tady. Což logicky vítám, protože jsme spolu mohli pracovat nerušeně a bez komplikací. Stále se musíme některé herní a taktické stereotypy učit, ale mám z toho dobrý pocit. Pracujeme na tom, abychom se především a nejprve zvedali nahoru a postupovali tabulkou. Dobrý herní projev je samozřejmě žádaná nadstavba."

Ta se aktuálně nedaří ani jeho soupeři. Udinese rozhodně neoslňuje a jeho současná 12. pozice není ničím, nad čím by fanoušci jásali. Udinese dalo jen osm branek, tři z nich ale právě jinému janovskému týmu, CFC.

Domácí trenér Ranieri nebude moci k duelu použít služby zraněného tria Bereszyński, Bonazzoli a Seculin, zatímco hosty trápí spíš karetní hříšníci. Na janovský pažit se nepodívají Becao s Okakou. Zápas bude specifický pro Fabia Quagliarellu, loňského nejlepšího střelce ligy. Ten v dresu Udinese odehrál 73 prvoligových duelů a vstřelil v nich 25 branek.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Depaoli, Ferrari, Colley, Murru - Linetty, Vieira, Ekdal, Jankto - Quagliarella, Gabbiadini
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Opoku, Troost-Ekong, Nutyinck - Larsen, Mandragora, Jajalo, De Paul, Sema - Nestorovski, Lasagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.33 - 4.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Juventus FC  (sobota 15:00)
Už od tří hodin se v sobotu utkají dva účastníci Ligy mistrů Atalanta a Juventus. Stará dáma se přetahuje o prvenství s Interem a v Bergamu by potřebovala získat všechny body a to rozhodně nebude snadné. Bergamaschi v minulé sezoně s Juventusem ani jednou neprohráli a dokonce ho vyřadili z Coppa Italia.

Je to bilance, kterou se nemůže pochlubit žádný jiný tým v Itálii. Atalanta loni s Juventusem ani jednou neprohrála, dvě ligové remízy podpořila postupem v Coppa Italia, Juventus přitom doma porazila rozdílem třídy 3:0. I přesto všechno zůstává turínský velkoklub favoritem. Svěřenci Maurizia Sarriho letos v lize ještě neprohráli a po vítězství v derby d'Italia proti Interu se ujali průběžného vedení v soutěži, které trvá doteď. Bianconeri před reprezentační přestávkou porazili AC Milán 1:0 a v sobotu je čeká náročný duel proti nepříjemnému soupeři v Bergamu. "Nejlépe to vystihl Guardiola, který řekl, že hrát s Atalantou je jako jít k zubaři. Jsou technicky dobří a agresivní, nebute to snadné, zvláště u nich doma," prohlásil na tiskové konferenci Maurizio Sarri.

Juventus je hegemonem Apeninského poloostrova již několik let a i tentokrát je největším aspirantem na titul, byť mu přibyl jeden vážný konkurent - Conteho Inter. Krom tradičního boje o titul se hosté koncentrují i na Ligu mistrů, kterou tolik touží vyhrát. V týdnu čeká Starou dámu domácí zápas s Atlétikem Madrid a jakkoliv jde o prestižní duel, Juventus už má postup do jarní fáze v kapse.

O postup do další fáze bude usilovat i Atalanta Bergamo, ta sice začala premiérovou účast v milionářské soutěži špatně, ale remízou 1:1 proti Manchesteru City si uchovala šance. Atalanta ztrácí na dvojici Dinamo Záhřeb - Šachtar Doněck čtyři body a před sebou má zápasy právě s těmito soupeři. V úterý na milánském San Siru hostí chorvatského šampiona.

Atalanta si ale nemůže dovolit ztrácet ani v domácí soutěži, kde se po třech zápasech bez výhry propadla na páté místo tabulky. Orobici ztrácejí na první čtyřku jen dva body, takže situace není zdaleka tak dramatická, jak by se mohlo na první pohled zdát, ovšem ze zadní pozic se tlačí další týmy v čele s Římem, Neapolí nebo Fiorentinou.

Nepříjemnou zprávou pro Giana Piera Gasperiniho je další absence Josipa Iličiče, který neuspěl s odvoláním za trest v zápase proti Cagliari. Slovinský forvard obdržel distanc na dva zápasy a ten zůstává v platnosti. Krom něho nebude hrát ani Malinovskyi. Juventusu nepomůže Cristiano Ronaldo, jehož střídání proti Milánu média hojně řešila a sám Maurizio Sarri se nechal slyšet, že Portugalská hvězda není zdravotně v pořádku. Naopak k dispozici je po zranění Blaise Matuidi, zatímco Chiellini a Alex Sandro zůstávají na marodce.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Toloi, Palomino, Djimsiti - Castagne, De Roon, Freuler, Gosens - Gómez, Pašalić - Muriel
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, De Scigilio - Khedira, Pjanić, Matuidi - Bernardeschi, Higuaín, Dybala
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.52 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - SSC Neapol  (sobota 18:00)
Návrat Carla Ancelotti na San Siro je vždy velkou událostí, bývalý úspěšný kouč Milána však nemá na růžích ustláno a v Neapoli je po sérii špatných výsledků pod velkým tlakem. Parthenopei jsou aktuálně sedmí, což je v příkrém rozporu s před sezonními cíli a útokem na titul. AC Milán si vede ještě hůře, je pouhé čtyři body od sestupu a už stihl vyměnit trenéra. Vyhrát potřebují oba celky, radovat se však může jen jeden.

Bezpochyby jde stále o velký šlágr, byť jeho účastníci si zdaleka nevedou tak, jak by chtěli. Milánskému AC se stále nedaří zpět na vytoužené pozice a letos je to opravdu velká bída. Před sezonou klub angažoval Marca Giampaola, ale ten se na lavičce dlouho neohřál a byl nahrazen Stefanem Piolim. Jenomže výsledky se nedostavily ani pod čtyřiapadesátiletým rodákem z Parmy.

Stefano Pioli se sice nechal slyšet, že herní výkon v posledním zápase proti Juventusu byl dobrý, kýžené body však nepřinesl. Rossoneri totiž mají velké problémy s produktivitou, loňský objev Krzysztof Piatek se střelecky zasekl a zatím se nenašel nikdo, kdo by góly dával. Už brzy by to mohl vyřešit návrat Zlatana Ibrahimoviće, se kterým Milán jedná. Ve hře jsou ale i jiné týmy, které mohou nabídnout více peněz i účast v evropských pohárech. Další alternativou do útoku je i francouzský mistr světa Olivier Giroud.

Jedna výhra z pěti zápasů, celkově už sedm porážek, taková je bilance AC Milán v této sezoně. Neapol se zase může "pochlubit" čtyřmi zápasy v řadě bez vítězství. Carlo Ancelotti má pod Vesuvem velmi nahnutou pozici a pokud by prohrál i utkání v Miláně, mohla by to být jeho konečná. Napolitáni před reprezentační přestávkou neporazili SPAL (1:1), Atalantu (2:2), AS Řím (1:2) ani Janov (0:0).

Neapol navíc neztrácela jen v domácí soutěží, ale také v Lize mistrů. Naposledy před vlastními diváky remizovala i se Salzburgem a stále nemá jistý postup do osmifinále. Přitom už ve středu ji čeká těžký zápas na půdě úřadujícího vítěze milionářské soutěže Liverpoolu. Neapol má na třetí Salzburg náskok čtyř bodů a pokud by duel na Anfield Road nezvládla, pořád bude mít situaci ve svých rukou.

Milánu budou chybět Fabio Borini, Samu Castillejo i potrestaní záložníci Calhanoglu s Bennacerem. Čtyři ztráty hlásí i Parthenopei a Carlo Anceloti se musí vypořádat s absencemi Malcuita, Milika, Ghoulama a Maria Ruie.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Conti, Musacchio, Romagnoli, Hernández - Paquetá, Bíglia, Krunić - Suso, Piatek, Bonaventura
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Luperto - Callejón, Allan, Fabia Ruiz, Insigne - Lozano, Mertens
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.46 - 2.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - Inter Milán  (sobota 20:45)
Sobotní program 13. kola zakončí očekávaný duel dalšího aspiranta na titul, který si bude moci vybít zlost ze ztráty prvního místa na městském rivalovi Juventusu. Nerazzurri totiž večer cestují do Turína k utkání s domácími Býky, kteří nutně potřebují bodovat.

Už více než tři roky čekají Nerazzurri na to, až porazí Býky z Turína. Z něj se jako vítězové vraceli dokonce až v roce 2015 a moc rádi by tuhle sérii ukončili. Potřebují totiž každý bod, aby co nejdéle dýchali na záda dalšímu turínskému celku, Juventusu. Od něj Inter před začátkem 13. kola dělí jeden jediný bod a zdá se, že souboj o titul v Itálii bude po delší době zase trochu zajímavý. K tomu má Inter všechny předpoklady.

Trenér Antonio Conte dokázal s Interem prozatím pracovat velmi dobře. V Lize mistrů sice Inter nepředvádí takové výkony, jaké si fanoušci slibovali a představovali, ale v Serii A se jim daří nepoměrně lépe. Za dvanáct kol Inter získal už 31 bodů z šestatřiceti možných a dál pronásleduje Juventus. V minulém kole vydřel výhru nad Hellasem a ukázal svůj charakter. Hráči trenéra Conteho totiž prohrávali velmi brzy a ještě po hodině hry se jim nedařilo překonat obranu před gólmanem Marcem Silvestrim.

Dobrou zprávou pro příznivce milánských Nerazzurri je jejich venkovní forma. Žádný tým v Serii A nezískal venku tolik bodů jako Inter, který vyhrál všech šest venkovních duelů. Po reprezentační pauze trenér Conte žádné nové absence řešit nemusí, takže mu schází jen Sánchez, Politano, Asamoah a možná také Sensi, který stále není stoprocentně fit. Inter se navíc pyšní třetí nejlepší ofenzivou soutěže.

To Býci jsou na tom v porovnání se soupeřem podstatně hůř. Mezi jejich absence se počítají hráči jako Iago Falqué, Lyanco, Laxalt, Bonifazi nebo Baselli, který má stále menší svalové potíže. A množství zranění není to nejhorší, co musí turínští Býci řešit.

Především je pak musí trápit jejich forma. Zkušený trenér Walter Mazzarri se dočkal velké kritiky za to, jak neefektivní jeho celek je a kolik bodů už poztrácel. Turín byl aspirantem na boj o evropské poháry, ke kterým se v minulé sezoně hodně přiblížil. Jenže ze dvanácti zápasů v této sezoně prohrál rovno polovinu a je až na průměrné 11. příčce.

Jeho dříve pevná a těžko prostupná obrana dostala už 17 branek, což je pro brankáře Sirigua a spol. oproti minulému roku velká změna. V posledních deseti soutěžních duelech Turín vyhrál jen dvakrát a jeho výkony se nijak výrazně nepodařilo ustálit. Druhá z těch dvou výher se zrodila v minulém kole, kdy Turín i díky dvojici Belotti - Berenguer roztrhal domácí Brescii a nasázel jí 4 branky.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Bremer - Aina, Lukić, Rincon, Meitè, Ansaldi - Belotti, Verdi
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Godin, De Vrij, Škriniar - Candreva, Barella, Brozović, Gagliardini, Biraghi - Lautaro, Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.97 - 3.54 - 2.04
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC12102020:932
2.Inter Milán12101126:1231
3.SS Lazio1273228:1324
4.Cagliari Calcio1273223:1224
5.Atalanta Bergamo1264230:1822
6.AS Řím1264220:1422
7.SSC Neapol1254321:1519
8.Parma Calcio1252518:1517
9.ACF Fiorentina1244418:1916
10.Hellas Verona1243510:1115
11.Turín FC1242615:1714
12.Udinese Calcio124268:1814
13.US Sassuolo1141621:2113
14.AC Milán1241711:1613
15.Bologna FC1233616:2012
16.US Lecce1224615:2510
17.Janov CFC1223714:269
18.UC Sampdoria122377:199
19.SPAL 2013122287:188
20.Brescia Calcio1121810:207

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (137)

Přidat komentář
Agent z Melmacu

penalta pre Juve

Reagovat
Recoba Inter

Je to možné.

Reagovat
Yzemi

Pokud to bude v 95té minutě a vyhrajeme o gól pak bude vše jak má být...

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Largo

Forza Roma!!!

Reagovat
smazaný uživatel

DeŠílijo, Khedira, Matuidi, Bernardeschi - najednou tak nějak nelituju, že to neuvidím

Reagovat
sankakofi

Na Bernu majú pekné nervy už aj fanúšikovia na zahraničných weboch... Takže nielen my

Reagovat
sankakofi

Ja to tvrdím už dlho, ale čo narobím keď sa ľudia idú posrať z toho, že je Talian a vraj sympaťák...

Reagovat
10

Tam s ním měli menší trpělivost už rok před náma, hodně z nich už od přestupu, protože šel od Fialek a za raketu...

Reagovat
Pipo123

Luis Alberto spojí i další část kariéry s Laziem. Ofenzivní španělský fotbalista v dohledné době podepíše nový kontrakt platný do června 2024, díky němuž si ročně vydělá 2,5 milionu eur. (football-italia.net)

Reagovat
JuventusFC1897

Stream niekto prosim

Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
JuventusFC1897

Dik

Reagovat
Pinturicchio

A nedá tam toho Ramseyho a nedá.

Reagovat
sankakofi

Namiesto Bernu ideálne

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pinturicchio

To je odstřelovač.

Reagovat
sankakofi

Chceš stratiť loptu? Daj ju 33ke

Reagovat
Pinturicchio

Do Vánoc lavička, ať se vzpamatuje.

Reagovat
sankakofi

Neprajem nikomu zranenie a ani jemu, ale ak pojde dolu a na miesto neho Costa alebo Ramsey vzde to naša spása...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pinturicchio

On je učí sarriball nebo sarrivoeyball?

Reagovat
M11

Pravda se ukazala

Reagovat
sankakofi

Wojto je frajer..

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus tu plichtu drží ani neví jak ...

Reagovat
Pinturicchio

Ví, štěstí je prostě na straně dobra dneska.

Reagovat
mato Kreator

urcite nie

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
mato Kreator

take puky v ociach mam ked vidim ako hraju zle

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máš pravdu

Reagovat
Pinturicchio

Jj, teď už zase jo.

Reagovat
Koubinhor

ten to narval do plna.... btw koukam na windy na radar a ta severni italie bude zase plavat tj na vodni polo spise... aby se hralo vubec hralo vecer v turine

Reagovat
smazaný uživatel

duo Be-Be dojebe všetko čo sa dá...

Reagovat
sankakofi

Rozpraval som sa prednedávnom s jednou Polkou a oytal som sa ci je v Poľsku Lewandowski megastar, ona mi povedala, že je ale že podobne si vážia aj Szczesneho a že je podľa nich vo svete málo diceneny

Reagovat
netopier

dobrých brankárov je plná prdel

Reagovat
smazaný uživatel

..normálne by som fúkol penaltu pre atalantu za ruku cuardada, telom sa do neho oprel a on spadol ako závora na priecestí a loptu chytil do rúk..dovi dopo VAR a pena..

Reagovat
ED91

Ani nie...

Reagovat
Pinturicchio

Nechci zakriknout, ale MdS zatím dobrý.

Reagovat
sokar

prečo majú hráči Juve na lavom líci tú červenú bodku? aký to má význam?

Reagovat
smazaný uživatel

..lebo sú v p..

Reagovat
Pinturicchio

Akce proti násilí na ženách.

Reagovat
sokar

dik

Reagovat
sankakofi

Dnes je to zase raz výkon

Reagovat
RKBoy

tak ked si spomeniem ako vela fanúšikov od nás vyplakávalo ,že ten Sarriho futbal je nuda, tak to s týmto maglajzom čo hrá s Juve bol futbal nebe a dudy..

zatial som videl každý zápas Juve v sezone a ani raz som tam nevidel Sarriho rukopis.. deravá a slabá záloha , laxné bránenie , ležérne prihrávky ,lacné straty lopt a neefektívny presing.

Reagovat
RKBoy

tu sa naskytá otázka ,či je ten káder dostatočne kvalitný..resp. vyhovujúci pre Sarriho futbal.. a myslím ,že problém je oboje.. zvlášt tá záloha je žalostná, to sa nedá porovnávat tým čo mal v Neapole či u nás.

Reagovat
ED91

Reagovat
The Krupy

Agnelli chcel v lete trénera ktorý bude hrať pekný futbal.

Ok.

Reagovat
Zark

srat na pohledny fotbal... hlavni sou 3 body

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
CHONG

Fakt to tak máš?

Reagovat
Zark

jo.. aji pod allegrim jsme to tak hrali.

Reagovat
CHONG

Jako jo, já to měl dřív stejně, hlavně tři body a je už jedno jak, ale poslední dobou si říkám, že pokud uděláme titul nebo jinou velkou trofej, ale dojdeme k tomu celosezónní nekoukatelnou sračkou, tak k čemu mi jako fanouškovi ten titul (či jiná trofej) bude

Reagovat
Pinturicchio

K machrování na EF a jinde.

Reagovat
Zark

Reagovat
Zark

ja to tak neberu.. kdybych se chtel divat na koukatelny fotbal, tak si zapnu prave treba atalantu nebo neapol nebo lierpool atd.

ale uz jen diky tomu kolik lidi nas tady hejtuje je kazda, byt usmolena vyhra, super.

Reagovat
CHONG

Možná je to tím, že toho volného času mám přeci jen o dost méně než dřív a tak je pro mě důležitější, aby ty hodiny strávené sledováním fotbalu byly plnohodnotnou zábavou, než abych si na konci sezóny řekl, fajn, tak máme titul...

Reagovat
Gazdo

Tak v tom pripade bol pre vas Allegri idealny trener

Reagovat
Zark

jo, max byl v pohode

Reagovat
ED91

Možno si presýtený úspechov a potom už nemáš takú pasiu z výsledku, keď je ubojovaný.

Reagovat
CHONG

Nevím, jestli jsem přesycený z těch dvou titulů za posledních deset let Jinak proti ubojovanému výsledku vůbec nic nemám, ale zápas samotný mě musí bavit, čehož se mi u Realu poslední dobou celkem často nedostává

Reagovat
ED91

Tak musí ti byť jasné, že som narážal na posledné úspechy v LM. V ktorej víťazstvo stavám osobne vyššie ako ligový titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Proto mi to léta nevadilo,hrál Arsenal krásnej fobal,bez trofeje,a co..ted nemame ani hru,ani body,a trofeje už vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Oni to jinak neumí dřeváci.

Reagovat
lajka30

Tak to zase Juventus bude potřebovat nějakou tu penaltičku.

Reagovat
M11

PIPOS !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle snad není možné

Reagovat
ED91

Dať gól bez penalty?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, mít tak nehorázné štěstí každopádně jak jsem psal níž, zasloužíte uznání za to jak jste přepnuli po gólu na 1:0, od té doby bylo na hřišti jen jedno mužstvo

Reagovat
ED91

mentalita vincente

Reagovat
Pinturicchio

Gonzaloooooo

Reagovat
The Krupy

Mentalita veľkého klubu

Reagovat
CHONG

V tomhle jste neskuteční.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to s těma rukami teda? Tohle za mě pentle nebyla, ale jestli dali z VAR místnosti pokyn na přezkoumání, tak tam něco bylo? Letos se v tom vůbec neorientuji ...

Reagovat
M11

PIPINOS !!!

Reagovat
Pinturicchio

Gonzalooooooi

Reagovat
Mihal

Reagovat
smazaný uživatel

I když to píšu nerad, tak Juve dnes zaslouží uznání za to, jak po inkasovaném gólu zapnuli ...

Reagovat
Pinturicchio

Frojler dobrá kunda

Reagovat
Pinturicchio

6 minut?

Reagovat
M11

PAULITO !!!

Reagovat
Pinturicchio

Pauloooooooo

Reagovat
Zark

podme ted.. Forza toro

Reagovat
Mihal

Dufam, ze Inter bude hrat este vacsiu sracku ako Juve dnes a tiez vyhra...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Mihal

Chapem, ze si z toho smutny

Reagovat
Pinturicchio

Jj, trochu, ale chuť si spravím večer, až Toro vyhraje.

Reagovat
Mihal

To uz ovplyvnujete aj ine zapasy?

Reagovat
Zark

uz davno

Reagovat
Pinturicchio

Juventus neovlivňuje žádné zápasy.

Reagovat
Mihal

Tak sa chlapci dohodnite

Reagovat
Zark

ted sme te zmatli a budes zit v cernomodre nejistote

Reagovat
Mihal

Na to som uz zvyknuty, to bude v pohode

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Zark

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Nuno čomes

My s prehledem. Nepotřebujem jak oni.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Mihal

Keby som nevidel datum tvojej registracie tak si myslim, ze mas 10 rokov...

Reagovat
ED91

Reagovat
FuckT

Dostat job v klube ako Juventus je fakt mega. Prakticky vsetko co si naordinoval moze byt uplne na picu ale zachrania ta individuality a inertia, a nebolo tomu tak len teraz. And yet you're a millionaire.

Reagovat
sankakofi

Trefné

Reagovat
To som ja

Slabý budú stále vyplakávať,silný sa nikdy nevzdá

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
ED91

Reagovat
The Krupy

Reagovat
FuckT

Kto tu vyplakava? Iba sa zamyslam, a nechapem preco sa tu hned musia diat taketo veci... To je ta demokracia? :D Say sth unconventional and you're dead... Forza Juve, nech vyhra ten co vie vyhravat.

BTW, suhlasim s tebou. Nedavno jeden biolog vynasiel vakcinu na polio virus a rozhodol sa ju nepatentovat, cim sice prisiel o miliony, ale taktiez umoznil dostupnost danej vakciny mnohym, ktori by si ju inak nemohli dovolit a zraloci by zase raz zarabali na utrpeni malych deti.

Kazdy mame svojich hrdinov ulozenych na inom mieste, a tam v tom odstavci vyssie sa skryva jeden z mojich. Sophie Scholl, nech mame aj zenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos jste všechno jen ne silní

Reagovat
To som ja

Kto chce rozumieť tomu čo tým myslím tak pochopí a nebude sa vysmievať alebo filozofovať,nebolo to myslené na konkrétnu osobu,ale všeobecne

Reagovat
FuckT

Ci uz to bolo myslene tak alebo onak, je to jedna z tych nasich dnesnych beznych cliche trapnych a prazdnych fraz, oblubovana najma pokryteckymi kapitalistami a tymi, ktori v chudobe ospevuju ich ideologie. Tak nudne a otrepane, ze smrt sa po jej precitani cloveku javi ako dokonaly prospekt.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnotím jen vaše výkony, nehledám v tom nic hlubšího.. ani se nevysmivam.

Reagovat
smazaný uživatel

Dovolte malé OT: Rok se s rokem sešel a je tady třetí ročník soutěže o největšího dementa. Někteří se celý rok pracně snažili o to, aby zvýšili svoje šance, a tak jsem sám zvědav, jak dopadne tento ročník.

Hlasování je jednoduché, stačí, když napíšete tři největší dementy na EF dle Vašeho uvážení. Toho, co umístíte jako prvního, dostane 3 body, druhý dva body a třetí bod.

Svrhne někdo loňského vítěze valloireho? Třeba předloňský šampion Owny? Je to na vás.

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/70100/

Reagovat
GEGE

Jack is back!!po dlouhé době zase trocha radosti...hrozně jsem mu to přál...

Reagovat
M11

Reagovat
snuff24

Juve is d best klub in Italy end lajk a fanboj of inter am dželes

Reagovat
ED91

Reagovat
Yanek

Piatek strašně splasknul, je slabý na míči i v osobních soubojích. Plus ty jeho vyjádření jak brzo přestoupí. Myslím, že ho brzo čeká Janov. Další by měli následovat, je tam hodně adeptů.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos nepřijít conte do interu tak ligu vyhrajeme v 25 kole a muze to dohrat Primavera.Neskutecny jak šla Neapol dolu.K tomu vůbec nikdo se nezlepsuje vyjmka toho Interu, ale tam myslím ze to dlouho nebude trvat.Od AS,AC.Je to proste sileny.Ta Neapol ale tam uz se me nelibi ani ty stanice jako Koulibaly,Allan, ti jsou úplně vycuchli a potrebuji změnu.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Cca pred rokom Inter viedol proti Turín po polčase 2-0 a skončilo to 2-2. Snáď sa to nezopakuje.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Turínu*

Reagovat
lnterista

Snad bude Barella v poho

Reagovat
smazaný uživatel

Lautaro ďalší gól, z neho bude poriadny snajper na ďalšie roky. Už len s ním predĺžiť zmluvu a dať výkupnú klauzulu na 300 mil. eur. A nejaký klub ako City alebo PSG môžu z neho urobiť najdrahšieho hráča planéty Pri tom brutálnom daždi to dnes asi v suchom tričku nebude Ale aspoň si hráči tie svoje platy nejako zaslúžia. Obrovská škoda zranenia Barelly, keby prihral Lukakovi do tutovky, tak by sa to stať nemuselo. Asi karma. V zime budeme musieť ešte získať jedného záložníka, ideálne zo Serie A, aby hneď mohol nastúpiť do ostrých zápasov

Reagovat
Inter Eterno Amore

Marotta povedal, že Inter je veľký klub a nebude predávať svojich najlepších hráčov, tak snáď to dodrží. Barella musí byť fit na Slaviu inak to bez neho a Sensiho bude asi mission impossible.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavii zfoukneme jak papír!

Reagovat
Inter Eterno Amore

tak snáď

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě

Reagovat
Inter Eterno Amore

Gabigol

Reagovat
cink

myslis ze je realne ze to prenese do evropy?

Reagovat
Nuno čomes

Ne.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
I*M

Stihnout minutu před koncem 2 góly, žlutá a červená. To se jen tak nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

V pondělí ve 3 odpoledne, to je pěkný příklad fotbalu pro fanoušky

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ten zápas se měl hrát včera, že. Tak to možná udělali kvůli fanouškům Cagliari

Reagovat
Lech

Umel by mi tu nekdo (asi fams AS) vysvetlit, pric nebyl uznanej ten gol Zaniola? Mel jsem pocit ze nebyl uznanej gol Dzeka, pritom ten je vsude napsamej jako regulerni a o Zaniolovi ani zminka

Reagovat
KillSwitch

až teraz som si uvedomil, že to Olsen chytá za Cagliari som v šoku..začínam mať zlý pocit, že som dal 2X

Reagovat
KillSwitch

celý čas hovorím o tom, že ten Olsen je čistý cock a ani dnes ma nevyviedol z omylu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele