Primera Division - preview 7. kola

01.10.2011, 09:55, aktualizováno 02.10.2011, 09:05
Previews
V neděli se venku představí Barcelona i Real Madrid. Katalánci mohou jít vítězstvím nad Gijónem do čela, Bílý balet jim v případě výhry nad Espanyolem bude v patách. Zajímavou podívanou slibuje duel mezi Atlétikem Madrid a Sevillou. Už ve 12 hodin se střetnou Real Sociedad s Bilbaem. Betis od čtyř hostí Levante.
Real Sociedad - Athletic Bilbao  (neděle 12:00)
Utkání mezi Realem Sociedad a Athletic Clubem je velkou událostí pro baskický region, duel pravidelně poutá velkou pozornost a nejinak tomu bude i v neděli po obědě. A nic na tom nemění ani fakt, že se jednomu klubu v lize vůbec nedaří...

Athletic se loni prodral až k příčkám zajišťujícím pohárovou Evropu a v té se mu po trochu podivném postupu daří. Nejprve vyhrál v Bratislavě, ve čtvrtek pak doma porazil posílené PSG. V Primera Division je to ovšem bída, jenom dvě remízy z pěti zápasů znamenají předposlední místo v tabulce.

"To, co se nám povedlo ve čtvrtek, bude nepodstatné, pokud nedokážeme vyhrát v lize, což je pro Athletic prioritní soutěž. Musíme pokračovat v dobrých výkonech, v tom případě se dostaví i výsledky a všichni budou spokojenější. La Liga je soutěží, na níž se musíme soustředit. Začátek se nám vůbec nepovedl, nyní tak potřebujeme vyhrát více, než kdykoli předtím," říká odhodlaně útočník Fernando Llorente.

Hostující tým bude o první ligovou výhru v sezoně usilovat bez distancovaného Ekizy a mimo hru zůstává Ander Herrera, fit naopak bude Muniain.

V loňských vzájemných zápasech se pokaždé radoval domácí celek - na podzim vyhrál Real Sociedad 2:0, v Bilbau se domácí radovali po výhře 2:1.

Real Sociedad zatím může být spokojen se vstupem do nové sezony. Prohrál sice poslední dva venkovní zápasy, i tak má sedm bodů a je v horní polovině tabulky.

"Baskické derby znamená skvělou zkušenost. Jsem hodně netrpělivý, už se nemohu dočkat. Nějaká derby jsem zažil již ve Francii," říká domácí kouč Philippe Montanier, který má i slova chvály pro svého protějška Marcela Bielsu: "Je to fantastický trenér a ve Francii je velmi populární. Každý trenér má svou filosofii a to je jenom dobře pro fotbal."
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo, Dani Estrada, Demidov, Íñigo Martínez, De la Bella, Mariga, Illaramendi, Xabi Prieto, Griezmann, Aranburu, Agirretxe.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz, Iraola, Mikel San José, Amorebieta, De Marcos, Javi Martínez, Iturraspe, Susaeta, Gabilondo, Muniain, Llorente.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.40 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Levante UD  (neděle 16:00)
V Seville se potkají dva kluby, kterým skvěle vyšel start do nové sezony. Je to vidět i při pohledu na tabulku, vždyť bráno z pohledu před začátkem tímto kola, potkávají se lídr se třetím...

Betis jako jediný vyhrál všechna čtyři úvodní utkání a usadil se na první místě, z něhož ho v sobotu sesadila Valencia. Té pomohl i minulý týden a v něm porážka nováčka na půdě Getafe.

"Zaslouží si být takhle vysoko, vyhráli poslední tři zápasy, je to zkušený a skvěle organizovaný tým a je velmi těžké ho porazit," vysekl valencijskému celku poklonu domácí kouč Pepe Mel.

Do sestavy Betisu se vrátí Benat Etxebarria, fit naopak ještě nebude Ruben Castro. Ofenzívu pak povede Roque Santa Cruz, který v posledním duelu před vlastními fanoušky dal dvě branky.

Levante začalo sezonu remízami na hřištích Getafe a Santanderu, pak následovala senzace v podobě výhry nad Realem Madrid. A ta tým řádně nakopla, vždyť poté vyhrál ve Vallecanu a doma si poradil s Espanyolem.

"Víme, o co nám v lize jde a jaké jsou naše cíle. S hráči se vůbec nebavíme o tom, že budeme hrát v popředí tabulky. Realitou je, že i když po tomto kole budeme mít čtrnáct bodů, což by samozřejmě bylo skvělé, zůstane naším cílem záchrana," říká kouč Juan Ignacio Martinez.

Martinez může vybírat z kompletního kádru, do něhož se vrátili rekonvalescent Carlos Aranda a Xavi Torres. Zvláštní motivaci bude mít Arouna Kone, který v Levante hostuje ze Sevilly.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Casto, Chica, Amaya, Dorado, Nacho, Benat, Iriney, Juanma, Sevilla, Montero, Santa Cruz.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munua, Venta, Ballesteros, Nano, Del Horno, Torres, Iborra, Valdo, Ruben Suarez, Juanlu, Kone.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.60 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Sevilla FC  (neděle 18:00)
Ve šlágru kola španělské nejvyšší soutěže se tentokrát nepředstaví ani Barcelona, ani Real. Nejzajímavější duel proti sobě svede Atlético Madrid a Sevillu, tedy osmý a šestý tým tabulky. Domácí mají po manitě s Barcou co napravovat, hosté pro změnu šťastně porazili Valencii a na tento výsledek chtějí navázat.

"Jediné pozitivum ze zápasu s Barcelonou vidím v tom, že teď víme, že s ní budeme hrát zase až za půl roku. Zkusili jsme hrát ofenzivně, a to nevyšlo. Tak jsme se zkusili zatáhnout, ani to nevyšlo. Barcelona je tým z jiné galaxie, musím přiznat, že jsme neměli sebemenší šanci," přiznal kouč Atlética Gregorio Manzano.

Toho vůbec čeká velmi prestižní duel, ještě v loňské sezoně totiž do zápasu těchto dvou celků vedl s cílem vyhrát Sevillu. "Samozřejmě, že to pro mě znamená něco víc. Ale jsem v klidu, protože pro mě se prakticky nic nemění. Pořád chci se svým týmem vyhrávat, a to ať už je to Sevilla, nebo Atlético. Těším se," dodal Manzano.

Jeho tým, vypadalo to, najel na vítěznou vlnu, veškeré ambice však zase o něco zmírnil uplynulý týden. O pětigólové manitě od Barcelony už šla řeč, v týdnu pak Atléti pouze remizovali s Rennes v rámci skupinové fáze Evropské ligy. Alespoň bod navíc musel zachraňovat až v samotném závěru Juanfran.

Sevilla letos stále ještě neprohrála, připsala si jen dvě remízy a tři výhry. Naposledy se před týdnem utkala s Valencií, dohrávala o devíti, čelila penaltě, přesto nakonec zvítězila po těžko uvěřitelném vývoji 1:0 gólem uzdraveného kanonýra Kanoutého.

"S úvodem sezony asi nemohu být nespokojen. Divil jsem se, kolik lidí nás před začátkem soutěže odepisovalo z bojů o poháry, o to pyšnější jsem, že jsme zase tady a zase silní," prozradil Marcelino Toral, lodivod Sevilly.

Atlético má konečně zcela prázdnou marodku, Manzano mlže počítat se všemi členy kádru. Vůbec poprvé by se na hřišti měli od první minuty potkat všechny ofenzivní hvězdy, tedy Diego, Reyes, Arda a Falcao. Seville chybí vykartovaní Escudé a Trochowski. Atlético by mělo mít větší motivaci zvítězit, je tedy favoritem zápasu.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Sílvio, Godín, Domínguez, Filipe Luis - Tiago, Gabi, Diego - Reyes, Falcao, Arda Turan
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Varas - Coke, Cáceres, Spahič, Fernando Navarro - Navas, Medel, Rakitič, Perotti - Kanouté, Negredo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.50 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Gijón - FC Barcelona  (neděle 20:00)
Další hrozbě debaklu od Barcelony bude zítra čelit Sporting Gijón, tento souboj uzavře program sedmého kola La Ligy. Barcelona se, zdá se, konečně naplno rozjela, začala své soupeře drtit a nejinak by měl podle papírových předpokladů dopadnout i zápas na půdě Sportingu. Jenže pozor, domácí věhlasného soka nejednou dokázali pořádně potrápit...

Tak si připomeňme poslední tři vzájemné měření sil. Jarní část sezony 2009/2010 přinesla hubenou barcelonskou výhru 1:0, kterou zařídil Pedro. Je podzim roku 2010, zápas je ještě vyrovnanější, až ho nakonec rozhodně jediným gólem David Villa. A zatím naposledy se setkání Sportingu a Barcelony událo v únoru tohoto roku, zápas skončil remízou 1:1, pokud byl však někdo o něco blíže tříbodovému zisku, byli to domácí!

Jenže čas zase pokročil a situace je poněkud jiná. Zatímco Sporting se plácá s jediným bodem na kontě na posledním místě ligové tabulky, Barcelona se po nepřesvědčivém úvodu rozjíždí do svého obvyklého tempa. V lize to naposledy pocítilo Atlético, které odjelo z Nou Campu s manitou. Stejný, tedy pětigólový, příděl si odnesl barcelonský soupeř i ve druhém kole základních skupin Ligy mistrů, v podstatě tréninkovým soupeřem se stalo běloruské BATE.

"Moc dobře víme, co nás čeká, tedy nejtěžší zápas v sezoně. Každý se chce na nejlepší tým planety vytáhnout, ani my nejsme výjimkou. Je jasné, že naše šance nejsou nikterak velké, ale uděláme všechno pro to, abychom byli Barceloně důstojným soupeřem. Pochopitelně počítáme body, budou se hodit do boje o záchranu, ale tohle není ten zápas, ve kterém by menší klub jako Sporting požadoval nějaký zisk. Nezáleží na tom, jak budeme hrát my, ale jak bude hrát Barca. Jedno ale slíbit můžu, pro dobrý výsledek uděláme maximum," zhodnotil předzápasovou situaci Manuel Preciado, trenér Sportingu a velký obdivovatel úřadujícího šampiona.

Barcelona má drobné problémy se složením základní sestavy. Mimo hru je totiž stoper Puyol, toho by měl nahradit Mascherano, z útočníků pak dlouhodobě chybí dvojice Alexis - Afellay. Asi největší starosti však Guardiolovi bude dělat záloha, kde k indisponovanému Iniestovi nově přibyl také Fábregas, jenž si při tréninku poranil stehenní sval a bude tři týdny odpočívat, v základní jedenáctce tak pravděpodobně dostane další šanci mladý Thiago. Sportingu chybí Novo a Carmelo. Očekávám krásné utkání s velkým počtem branek, přičemž většinu z nich pravděpodobně dají Blaugranas.
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Juan Pablo - Lora, Botía, Hérnandez, Canella - Castro, Álvarez, de las Cuevas, Rivera - Barral, Sangoy
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Alves, Mascherano, Piqué, Abidal - Xavi, Busquets, Thiago - Pedro, Messi, Villa
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 14.00 - 7.50 - 1.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - Real Madrid  (neděle 22:00)
V 7.kole zatím nečekaně vyrovnané La Ligy se Espanyol střetne doma s Realem Madrid. Domácí zatím v této sezoně doma neprohráli, nicméně jsou až na 12.místě, jejich soupeř díky výpadku proti Levante a Racingu sedmý.

Espanyol určitě bude chtít využít dobrou domácí serii a přidat další korálek na šňůru vítězství. Motivace jim rozhodně chybět nebude, protože Real je v posledních pěti zápasech vždy porazil a navíc s nulou na gólovém účtě a z toho třikrát v jejich svatyni. Trenér Pochettino navíc Bílý balet nikdy neporazil.

Bílý balet dvěma výhrami zažehnal výsledkovou krizi a bude chtít pokračovat, ač jim v tom nepomůže řada hráčů. Dobrou zprávou může být forma Kaká, v zápase Ligy mistrů proti Ajaxu nejlepšího na hřišti.

Trenér Pochettino bude postrádat pro chřipku Álvara Vázqueze a pro zranění Jordi Amata a Pandianiho. V brance bude odchovanec Álvarez, před ním obranná čtveřice DIdac, Moreno, Forlín a López. Baena a Márquez se postaví do středu zálohy, na krajích se objeví Thievy a Slovák Weiss, Verdů bude na spojce a Sergio García na hrotu.

Kouč Mourinho nemůže počítat se zraněnými Benzemou, Coentrãem, Pepem, Sahinem a rovněž Carvalhem. Mimo bude rovněž Di María, vyloučený proti Rayu.

Do branky se postaví Casillas, stoperská dvojice bude mít podobu Varane - Ramos, na becích si zahrají Marcelo a Arbeloa, na pivotu nastoupí Xabi a Khedira. Útočné kvarteto bude mít složení Kaká a Cristiano Ronaldo na krajích zálohy, Özil na spojce a Higuaín na špici.

Utkání mezi Espanyolem a Realem začne na stadionu Cornellá Prat ve 22.00 CET a bude ho řídit Teixeira Vitienes.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Álvarez - J.López, Forlín, Moreno, Didac - Baena, J.Márquez - Thievy, Verdú, Weiss - S.García
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Marcelo, S.Ramos, Varane, Arbeloa - Xabi, Khedira - Kaká, Özil, C.Ronaldo - Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.50 - 5.50 - 1.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - RCD Mallorca  (sobota 18:00)
Sedmé kolo španělské Primera División načne souboj jedenácté Osasuny s desátou Mallorcou, která bude chtít navázat na tříbodový zisk s Realem Sociedad, domácí se zase mohou opřít o lepší historickou bilanci ve vzájemných utkáních.

Mallorca totiž před dvěma lety dokázala v Pamploně zvítězit, před tímto okamžikem se jí to však nikdy nepodařilo. Domácí na vysokou prohru s Barcelonou v poměru 0:8 zareagovali po svém, dvakrát za sebou totiž remizovali, ještě předtím navíc vyhráli. Když to všechno hezky sečteme, vyjde nám jedenáctá příčka.

Mallorca bodovala sice jen dvakrát, na druhou stranu ovšem v obou případech svého soupeře zdolala, a proto je teď před sobotním sokem o bod - desátá. Po úterní rezignaci kouče Michaela Laudrupa však hosté řeší daleko závažnější problém, totiž kdo je bude nadále trénovat. Skloňovala se i jména jako Caparrós, Aragonés, Arconada nebo Soler, zatím ale stále není nic jistého. Tedy až na jednu věc, totiž že Mallorcu bude ve víkendovém duelu sedmého kola koučovat dosavadní asistent Miguel Angel Nadal.

"Jsem tu, abych ihned pomohl týmu zlepšit své výkony a výsledky. Počítám s tím, že jsem pro mnoho lidí pouze jakousi záplatou, ovšem já cítím, že mám týmu co dát a budu se rvát až do doby, kdy to přestane fungovat," slíbil svého času úspěšný fotbalista.

Osasuna se v důležitém a dost možná záchranářském souboji bude muset obejít bez Roversia, Masouda, Sergia a Echaideho, mírné zdravotní komplikace naopak překonal Kike Sola. Hosté přijeli bez Cácerese a Nuňese. Domácí jsou mírným favoritem, nejpravděpodobněji se jeví výhra o gól.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Bertrán, Rubén, Flaňo, Damía - Puňal, García - Cejudo, Nino, Lamah - Sola
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Zuiverloon, Chico, Ramis, Cendrós - Nsue, Martí, Pina, Castro - Víctor, Hemed
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.50 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Real Zaragoza  (sobota 18:00)
V sedmém kole La Ligy se na domácí půdě Villarrealu představí hráči Realu Zaragoza. Oba týmy mají po pěti odehraných zápasech pět bodů a obsazují tak 14. a 15. příčku. Ale zatímco u Zaragozy to není až tak překvapivé, fanoušci Žluté ponorky jen s nostalgií vzpomínají na tým, který skončil loni na čtvrtém místě.

Záložník Villarrealu Borja Valero je ale optimistický. V posledních dvou ligových zápasech dosáhli domácí na výhru a remízu, a tak se zdá, nebereme-li v úvahu tristní výkony v Lize mistrů, že adept na pohárové příčky nabírá konečně ten správný směr.

V La Lize Žlutá ponorka nejprve podlehla Barceloně 0:5, pak uhrála remízu 2:2 se Sevillou, na to znovu prohrála s nováčkem Granadou, no a nakonec porazila Mallorcu 2:0 a smírně se rozešla s Athleticem. Úterní zápas Ligy mistrů se jí ale vůbec nevydařil, pod Vesuvem totiž prohrála s Neapolí 0:2.

"V každém zápase se naše hra zlepšuje, děláme velké pokroky, a to je nejdůležitější. Hrát Ligu mistrů je velice obtížné. Je to soutěž plná kvalitních týmů a my jsme věděli, že nás nečeká nic jednoduchého. Máme velice silnou skupinu, a ačkoli se nám úvod nevydařil, stále je možnost bojovat o postup a té se nevzdáme," říká Valero.

"Minulý rok jsme si nasadili laťku hodně vysoko, a tak každý fanoušek očekává, že budeme porážet jednoho soupeře za druhým. Tak tomu ale samozřejmě být nemůže, nelze vyhrát všechny zápasy, ačkoli si myslím, že máme dostatečně silný tým na to, abychom dokázali zvítězit nad kýmkoliv. Je důležité věřit v sebe samotné, jinak bychom nevyhráli ani jedno utkání," doplňuje.

Villarreal se bude muset obejít bez dvou útočníků, a to Nilmara a Marca Rubena. Brazilec má potíže s kolenem, zatímco u Argentince přetrvává zranění nártu, které si přivodil při zápase s Athleticem.

Útočník Helder Postiga, který v létě přestoupil do Zaragozy ze Sportingu Lisabon, je přesvědčený, že jeho tým má na víc než na 15. příčku. Zaragoza z pěti utkání vyhrála jen jedno, přesto není její hra nikterak špatná a v zápase s ambiciózní Málagou měla blízko k senzační výhře. Vítězný gól Postigy ale nebyl kvůli kontroverznímu ofsajdu uznán, a tak zápas skončil remízu.

"Kdyby byl můj gól uznán, byli bychom v mnohem lepší pozici, než ve které se nacházíme nyní. Ale to je již minulost, teď na to musíme zapomenout a bojovat znovu od začátku," říká portugalský internacionál.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
D. López - Mario, Zapata, Musacchio, Catalá - B.Valero, D. Guzmán, Bruno, Cani - Camuňas, Rossi
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Paredes, D. Silva, Lanzaro, E. Juárez - R. Micael, Ponzio - J.Carlos, Lafita, L.García - H. Postiga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.70 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Santander - Rayo Vallecano  (sobota 18:00)
Asi nejméně očekávaný duel sobotního programu uvidí stadion El Sardinero, kde domácí Racing přivítá Rayo. Oba celky od sebe dělí jediný bod, Santander je až osmnáctý, Rayo najdeme na třináctém místě.

Zatímco domácí na první ligovou výhru v sezoně stále čekají, Vallecano už si všechny tři body jednou připsalo, když před dvěma týdny udolalo Getafe. A hosté se stoprocentně neztratili ani v dalších dvou duelech, nejprve těsně podlehli rozjetému Levante, před týdnem pak Rayo sice nestačilo na Santiago Bernabeu na Real, za svůj výkon se však rozhodně stydět nemusí.

"Nechci mluvit za všechny, ale pro mě osobně to byl jednoznačně největší zážitek v kariéře. Vždyť jsme hráli na jednom z nejslavnějších stadionů světa proti jednomu z nejlepších celků světa, navíc jsme dali dva góly a dlouho favoritovi vzdorovali," hodnotí s odstupem času stoper Raya Bernardo.

Racing sice dokázal Real o body připravit, ke smůle tohoto klubu se však jednalo o jeden ze dvou bodových zisků v sezoně, podruhé se to podařilo před týdnem, kdy se zrodila remíza se Sportingem 0:0. "Spokojen být pochopitelně nemůžu, ovšem v naší hře jsou vidět záblesky zlepšení. Teď je pro mě podstatné, aby se podobné věci děly častěji, pak nebudeme mít problém," věří trenér Racingu Héctor Cúper.

Domácím se dal zdravotně do pořádku zkušený útočník Munitis, jenž hned nastoupí od úvodního hvizdu a hře Racingu zřejmě výrazně pomůže. Zranění však stále neopustilo Kennedyho a Acostu, ti do hry nezasáhnou. Hosté přijeli Bez Raula Brava, jinak jsou kompletní a nepřekvapili by, kdyby uhráli minimálně bod.
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Toňo - Francis, Álvaro, Bernardo, Christian - Arana, Tziolis, Diop, Serrano - Munitis - Stuani
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dani - Tito, Arribas, Jordi, Casado - Movilla, Fuego - Piti, Michu, Botelho - Tamudo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.10 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Granada CF  (sobota 20:00)
Pořádně nabitý program pro Valencii ještě ani zdaleka nekončí, jen pár dní po náročném duelu Ligy mistrů s Chelsea čeká Netopýry nevyzpytatelný souboj s nováčkem z Granady. Domácí v minulém kole podlehli Seville, takže mají co napravovat, to však také Granada, která je až sedmnáctá.

Ve středu večer Valencia hostila Chelsea, skóre sice otevřela legenda Blues Lampard, ovšem Soldado v závěru z penalty srovnal a upravil tak na konečných 1:1. V sobotních večerních hodinách je tu přitom další důležitý zápas, tentokrát ligový. Remíza s Chelsea mimochodem znamená druhý bod pro Los Noches v letošní sezoně Ligy mistrů, což znamená třetí místo ve skupině. V domácí nejvyšší soutěži začala Valencia skvěle, chvíli dokonce vévodila tabulce Primera División, po porážce se Sevillou (0:1) však přišel pokles až na příčku sedmou.

Granada se zatím v La Lize spíš rozkoukává a projevuje se to i na výsledcích. Pět utkání - čtyři body za vítězství nad v nedobré formě hrajícím Villarrealem a remízu s Osasunou - to není vizitka hodná týmu, který se chce vyhnout sestupovým starostem. "Nezáleží nám na tom, jestli skončíme desátí, nebo sedmnáctí. Klíčem k úspěchu je záchrana, víc neřešíme. Proto je důležitý každý bod, budu rád za každý drobný krůček v této cestě," vysvětluje Fran Rico, jeden z pouhých dvou úspěšných střelců Granady v letošní sezoně.

Valencia bude kvůli náročnému programu šetřit některé hráče, od první minuty by neměli nastoupit Pablo, Jonas a nejistý je start také Soldada a Banegy. Zraněný je Mehmet Topal, kvůli disciplinárním prohřeškům si pak trest v podobě stopky na další utkání odpykají Jordi Alba a Aritz Aduriz, oba v posledních utkáních inkasovali červenou kartu.

Hráči Granady přijeli v plném počtu, přesto nemají moc šancí na nějaký bodový zisk. Valencia je jednoznačným favoritem, překvapením by nebyl ani vyšší rozdíl ve skóre ve prospěch domácích.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Miguel, Rami, Ruiz, Mathieu - Albelda, Banega - Piatti, Jonas, Canales - Soldado
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Nyom, Diakhaté, Mainz, Siqueira - Rico, Yebdá - Abel, Martins, Benítez - Geijo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Getafe CF  (sobota 22:00)
V sedmém kole La Ligy se na půdě ambiciózní Málagy představí hráči Getafe. Zatímco domácí si s desíti body z pěti utkání drží šestou, tedy pohárovou příčku, hosté se zatím se čtyřmi body drží na příčce šestnácté.

Obránce Málagy Joris Mathijsen věří svému nizozemskému společníkovi Ruudu van Nistelrooyovi, že konečně prolomí svoji gólovou impotenci, a otevře si tak nový střelecký účet - tentokrát v modrobílých barvách andaluského týmu. Letní posila, vyhlášený kanonýr Nistelrooy, přišel do klubu, aby svými góly rozhodoval zápasy, ale to se zatím neděje. Přestože nastoupil do všech dosavadních pěti utkání Primera División, ani jednou neposlal míč do sítě, zatímco další posily, jmenovitě Santi Cazorla a Joaquín Sanchez, již dohromady obstaraly šest ze sedmi gólů týmu.

Mathijsen, který hrál s Nistelrooyem po boku i minulou sezónu v Hamburku, si je ovšem jistý, že produktivní 35letý útočník znovu brzy najde svoji střeleckou slinu. "Ruud je útočník a má rád střílení gólu. V utkání se Zaragozou měl k němu velice blízko. Jsem si jistý, že už brzy bude moci oslavit svůj první gól za Málagu," říká nizozemský obránce, kteří věří, že zbytek týmu svým útočníkům pomůže více než v předchozích zápasech.

"Potřebujeme zlepšit útok a ten většinou začíná od obránců. Pokud útočník nedostane dobrý míč, nemůže skórovat, to je jasné. Toto musíme pro příští zápasy zlepšit," pokračuje.

I přes Nistelrooyovo trápení si Málaga s novou tváří vede velice dobře. Úvodní zápas sice prohrála se Sevillou 1:2, ale poté čtyřikrát zvítězila a jednou remizovala, takže si z možných 12 bodů připsala do tabulky hned 10. To ji vyneslo na šestou příčku a na překvapivě vedoucí Real Betis ztrácí pouhé dva body.

Nizozemský reprezentant Mathijsen, který Málaze pomohl udržet již čtyři čistá konta, hodnotí šance svého týmu proti Getafe takto: "Procházíme velice dobrým období a máme velkou sebedůvěru. Velkou škodou byla remíza se Zaragozou, neboť jsme měli na výhru, ale o to víc se budeme snažit naš zaváhání napravit výhrou nad Getafe."

Getafe do nové sezóny nevstoupilo vůbec dobře. Z prvních čtyř utkání ukořistilo pouhý jeden bod, ale v pondělí si trochu spravilo chuť, když ukončilo vítězné tažení nováčka Realu Betis, kterého porazilo 1:0.

Toto vítězství vyprostilo svěřence Luise Garcíi ze sestupové zóny, Getafe se přesto nachází na nepříliš lichotivém 15. místě. Trenér García Plaza ví, že zápas proti utrácející Málaze nebude vůbec jednoduchý, přesto sní o bodovém zisku: "Málaga má skvělé hráče jako Nistelrooye, Mathijsena, Cazorlu a další a je jasné, že půjde o jeden z nejtěžších zápasů sezóny. Přesto se předem nevzdáváme. I papírově silnější Real Madrid jsme na Santiagu Barnabeu velmi potrápili, i když to nikdo nečekal."
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Gámez, Demichelis, Mathijsen, Eliseu - Toulalan, Duda - Joaquín, Baptista, Cazorla - Nistelrooy
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - Mané, Lopo, C. Díaz, Valera - Lacen, R. Pérez - Abdel, D. Castro, P.León - Miku
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.75 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Betis54019:612
2.FC Barcelona532022:411
3.Levante UD53207:311
4.Sevilla FC53206:311
5.Real Madrid531116:510
6.Málaga CF53117:210
7.Valencia CF53118:610
8.Atlético Madrid52128:67
9.Real Sociedad52126:67
10.Espanyol Barcelona52035:76
11.RCD Mallorca52033:56
12.CA Osasuna51313:106
13.Villarreal CF51225:95
 Rayo Vallecano51225:95
15.Real Zaragoza51225:115
16.Getafe CF51134:74
17.Granada CF51132:74
18.Racing Santander50323:83
19.Athletic Bilbao50235:82
20.Sporting Gijón50142:91

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (117)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajtra do čela.

Reagovat
m0rientes9

Betis doma vyhra s Levante, takze tazko

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vocasisko

To si nemyslím, Levante to má taky slušně našláplé a ta počáteční euforie kolem Betisu začne, bohudík a nebo taky bohužel, upadat.

Reagovat
Kily

tak ona začne upadat i euforie okolo Levante, v tomhle zápase mě nepřekvapí nic

Reagovat
vocasisko

To je fakt, ale Levante hrálo dobře i na jaře minulé sezóny, nebýt nevydařeného podzimu, mohli na tom být ještě líp a není kolem nich takové halo jako kolem Betisu. Nejvíc mě na Betisu sere, že tu všichni vyhlašujou jak je to sympatický tým a to jen proto, že po postupu se jim povedlo počáteční nadšení a jsou na špici, nakonec budou rádi za záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Betis Levante porazí

Reagovat
smazaný uživatel

zejtra tam sou zajimavejsi zapasy atletico - sevilla, barca - gijon, real - espanyol ale i dneska se rad podivam, ta malaga me minule zas tolik nepresvedcila tak na ne kouknu dneska

Reagovat
Kenneth

Chelsea prý nabídla 23 mil za Khediru.

Reagovat
smazaný uživatel

forintov?

Reagovat
Kenneth

Těma budete brzo na Slovensku platit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan
Reagovat
Kenneth

Radši by měli trénovat, Espanyol se neporazí sám od sebe.

Reagovat
madridcan

ale no,nebud tak prisny. Ja si skor myslim,ze taketo odreagovanie je niekedy dobre. Mali teraz toho dost. A este aj tvoja druha veta moze vyzniet trosku komicky kedze posledne roky to tak bolo Ale ako nechcem sa na to spoliehat,ale ked si vezmes minuly rok ako nam Ikera vylucili uz v prvej minute a v druhom polcase sa mi zda,ze Espanyol ani nevystrelil na branu a to mohli ist v poslednej minute do brejku a radsej sa zasekli na cca polovici ihriska,tak sa asi nieje coho az tak bat. Nenavist voci Barcelone(FC) je velmi velka a my mame istych 6 bodov prakticky kazdy rok zo zapasov s nimi.

Reagovat
Kenneth

Já si spíš myslím že grilovačku by potřebovali fanoušci Realu který se na poslední trapné výkony museli koukat, hráči by měli makat co to jde.

Reagovat
madridcan

Rayo,Ajax

Reagovat
Kenneth

Rayo nebyla žádná labutí básen. A Ajax se mi vůbec nelíbil, přehráli nás na vlastním hřišti.

Reagovat
madridcan

No,ale prave si musis uvedomit,ze Real mal nahrate a cez vikend hrali znova,tak sa nepretrhnu

Reagovat
X-bano-X

To sa ti ako vážne páčil výkon proti Ajaxu? V strede obrany tam boli diery ako v ementáli. Ak by to bolo na polčas 2:2 alebo 3:3 nikto by nemohol povedať nič. Obrana zlá, hra na domácom ihrisku na brejky....

Reagovat
madridcan

To je pravda,ale treba trosku brat ohlad aj nato,ze Real sa potom nikde neponahlal a setrili si sily.Aj ked pravda je taka,ze nejaky ten inkasovany gol som cakal...

Reagovat
smazaný uživatel

bary v okoli z tebe maj asi radost pac evidentne jim delas slusny trzby

Reagovat
madridcan

zajdem si sem-tam do barov a diskotek,ale skor davam prednost piti na chatach alebo bytoch Ked viem co pijem,lebo vela barov ma vo zvyku napisat,ze sa jedna o Finsku alebo Absolut alebo Spisku a ja dostanem jemnu vodku respektive gazdove ovocie. A to iste sa týka aj piv...

Reagovat
Kily

jaké je věkové rozložení návštěvníků diskoték na Slovensku? Já byl na diskotéce naposledy, když jsem končil v dorostu, s kámošem jsme tam přišli, zjistili, že jsme o pět let starší než třetí nejstarší návštěvník a znechuceně jsme zase odešli. A co vím, tak se to zase tak moc u nás za ty roky nezlepšilo

Reagovat
Kenneth

A to ti vadilo?

Reagovat
Kily

poměrně ano, nejsem zrovna nadšený z toho, když se okolo motají nějaké namalované mařeny, co si hrají na velké dámy a přitom jim je třináct nebo čtrnáct

Reagovat
smazaný uživatel

Diskotéky v okolí VŠ intrákov, tam také mareny nenájdeš

Reagovat
Kenneth

Kily Kily, nežijeme v 80. letech, facebooková generace je hold všude. Proto chlastám radši v hospodě, na chatě a diskotékám se vyhýbám.

Reagovat
Kily

já ne?

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Kily

jenom jsem chtěl vědět, jestli na tom je tak špatně ještě někdo, i když samozřejmě uznávám, že to byl poměrně naivní dotaz, jelikož mám za to, že to bude podobné. U nás na diskotéce jsem byl naposledy před více než osmi lety a do konce života už tam nepůjdu, chodím tam akorát na dovolené

Reagovat
Kenneth

To to bylo i dřív tak hrozné? Měl sem ten pocit že doména 13ti letých začala někdy s příchodem facebooku.

Reagovat
Kily

k nám se tahle móda dostavila právě už tehdy. S klukama z dorostu jsme si zvykli chodit před zápasem i po zápase do jednoho baru, který pak začala okupovat právě tahle mládež. Nechci to tedy nějak přehánět a vztahovat i na jiné bary, jelikož jinde to samozřejmě bylo lepší, ale i tak celkově platilo pravidlo, že když na diskotéku, tak jedině ve velké partě, protože jenom tak předejdeš tomu, že se tam po necelé hodině přestaneš bavit a půjdeš do nejbližšího nonstopu

Reagovat
madridcan

Tak samozrejme,ze tu mame aj diskoteku kde je kinder mafia,ale cca tri-styri diskoteky su tu fakt na urovni a neni sanca,zeby si tam stretol napriklad deviatacku zo zakladnej skoly.

Reagovat
vocasisko

tak to si piš, že zrovna Espayol se nechá porazit sám od sebe

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol sa poráža sám už nejaký ten čas

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kily

nezahlédl jsem tam nikde Pepeho, že on se po informaci, že se nebude podávat syrové maso, sebral a šel jinam?

Reagovat
smazaný uživatel

ja ho tam vidím

Reagovat
Kily

jo, už taky, červené tričko

Reagovat
Footballer

sorry...

Reagovat
Footballer

je tam, v červeném tričku

Reagovat
madridcan

CR7 ako fifty Len bez retaze z kolotoca na krku...

Reagovat
vocasisko

Při dnešním raním tréninku utrpěl Cesc Fabregas svalové zranění na pravé noze, přesněji má natažený dvojhlavý sval stehenní. Podle prvních odhadů by měl být mimo tři týdny.

...

tak se nám to hezky sere

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je velmi zlá správa

Reagovat
vocasisko

naštěstí máme teď ale poměrně lehký program, na 3 posty teda máme Sergia, Xaviho, Keitu a Thiaga + se asi bude muset vrátit do zálohy Mascherano... ale to je snad jasná věc, při uzdravení Puyola a Piqueho, podle mě se nemusíme ničeho bát

Reagovat
Kenneth

To by můj trumf ve fantě proti Plzni.

Reagovat
madridcan

dovtedy bude v poriadku si myslim

Reagovat
Kenneth

Možná, ale pochybuju že ho nasadí, proti Plzni to musí zvládnout i se zálohou Bukva - Mascherano - Keita.

Reagovat
vocasisko

proti plzni chce hrát každej hráč, viz Ibra kterej taky náhle nastoupil a to měl být ještě týden mimo hru

Reagovat
Kily

navíc už by tou dobou mohl být fit i Iniesta, no nemáš moc pěkné vyhlídky

Reagovat
smazaný uživatel

tahle zaloha nenastoupi nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je pěkně v hajzlu. Sáncheze neuvidím, Iniestu neuvidím, Cesca neuvidím, aspoň že program by se měl zvládnout i bez nich, Sporting zatím letos tápe...

Reagovat
Rssa

Čekal jsem, kdy to přijde, Cescovo zdraví je poslední dobou (1-2 sezóny) hodně chatrné. Ach jo, když pominu, že ve fantě jsem si vybral právě jeho a Legendu, tak se nám bortí záloha, obrana taky není nejzdravější a útok je teď taky závislý na zdraví MVPčka...

Reagovat
madridcan

jak sme vlastne natom vo Fante?

Reagovat
Rssa

To chceš, abych tady veřejně napsal, že jsi nade mnou nebo to fakt nevíš?

Reagovat
madridcan

nie,staci co si napisal Musim sa pochvalit ked ma chytila pociatocne vzrusenie z Fanty pri mojej premiere A este sa musim pochvalit z dovodu,ze uz to bude podla mna len horsie,kedze take stastie,ze Cristiano odohral taky zapas ako moj kapitan a este aj Jadson,Ballack(pri striedani) a Soldado(tesne pred koncom) daju gol plus Azpilicueta,ze udrzi ciste konto proti Dortmundu, uz mat tak skoro nebudem

Reagovat
Rssa

Příští kolo budu klesat ještě více, zranění mě kosí jak Barcelonu . Snad se konečně chytí BVB.

Reagovat
Kenneth

WILDCARD.

Reagovat
Rssa

Nejde, v té naší fantě na wildcard nehrajeme

Reagovat
madridcan

Teraz takych sprav bude pribudat si myslim-hraci sa radsej zrania,akoby mali hrat proti Česku respektive Plzni

Reagovat
DreamTeam

jako bych to nerikal ze bude brzy out

Reagovat
smazaný uživatel

tak to teď máme 5 hráčů na 5 postů. Zastupitelnost budou dělat mladíci. Tohle nás může stát síly na konci sezony.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Je to celkem v pohodě, alespoň to vyšlo na reprezentační pauzu.

Reagovat
smazaný uživatel

Neslyšel někdo z vás o dvacetidílné kolekci DVD Historie nejlepší ligy světa? Vždy to popisuje danou dobu, ukazuje nejdůležitější zápasy a góly, celkově to vypadá hodně dobře. Skoro to vypadá, že budu mít program na víkend.

Reagovat
Kily

neslyšel, ale jdu se po tom podívat, nezní to vůbec špatně

Reagovat
Kily

navíc to bude anglicky a nebudu si muset lámat hlavu s italštinou nebo španělštinou

Reagovat
smazaný uživatel

Není no.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Viděl jsem to cca před rokem a příliš mě to nezaujalo...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak to mám dokonce ještě v PC, z března letošního roku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se snad aspoň dozvím něco nového...

Reagovat
smazaný uživatel

Real je nejjj a proto vyhraje la ligu, ligi mystrů a španělskej pohár a superpohár

Reagovat
smazaný uživatel

Reallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll je nejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Reagovat
smazaný uživatel

fake?

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to vidím nezvykle jednoznačně na 5 jedniček.

Reagovat
smazaný uživatel

no zatim tam jsou tri jednoznacne dvojky

Reagovat
smazaný uživatel

Zara vede na Madrigalu ... Ty Ponorky jsou nezvykle a nečekaně v prdeli. Kdo by to po odchodu dvou hráčů čekal ...?

Reagovat
smazaný uživatel

jj snad.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ponorky by mali nabrať iný kurz, inak to s nimi dobre nedopadne

Reagovat
smazaný uživatel

Villa je letos

Reagovat
smazaný uživatel

zatiaľ s prehľadom

Tamudo a Movilla

Santander je túto sezónu dosť slabučký, budú mať čo robiť, aby sa vyhli vypadnutiu

Aupa Rayo!

Reagovat
smazaný uživatel

Baleáři dvě pentle ...

Reagovat
mickey mouse

a ta druhá byla ještě k tomu vymyšlená

Reagovat
smazaný uživatel

3 plichty ...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodca v Maleg neskutočná pi*a.

Reagovat
Kily

co se tam děje?

Reagovat
smazaný uživatel

Čistá pentla pre Malagu nepísknutá. Getafe odpíska všetko...aj keď zafúka vánok. Je mi zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli se mi to jen zdá. Ale některé názory, postřehy a komentáře, které používají borci komentátoři ze Sport TV, se až moc nápadně podobají těm z místních preview.

Reagovat
Kily

nezdá, místní previews jsou vítanou kořistí komentátorů SportTV, kteří si je rádi kopírují a následně jejich čtením televizní diváky dostávají do zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Mi se to zdálo nějaké pofidérní.

Reagovat
vocasisko

co takhle zkusit ze srandy, do nějakýho preview u nějakýho horšího zápasu, nablít pořádný srance a pak se smát tomu, co ti komentátoři vypustí z pusinky?

Reagovat
Kily

už jsem cosi i navrhoval, ale jsem proti, židli si pod sebou kvůli legraci řezat nebudu

Reagovat
miky10

Reagovat
miky10

jojo, běžná záležitost

Reagovat
smazaný uživatel

Jooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo. Dúfam, že tie zvratky z Getafe pôjdu do 2. ligy. A ten kretén čo dnes pískal príde o licencii.

Reagovat
Al Capone

vyhrajem 2:0, Pipita dá dva goly a ukáže, že má na to být útočník číslo jedna

!HALA MADRID!

Reagovat
madridcan

Baskicke derby na poludnie a Atletico o siestej vecer...Tak si to teda uzite,Cinania

Reagovat
smazaný uživatel

ja si to užívam a nie som číňan

keby sa to hralo večer, tak sa vyserú na derby a dajú tam barcu alebo real

Reagovat
smazaný uživatel

dneska od 6,8 a 10ti jasnej program

Reagovat
Kenneth

Carvalho,Coentrao,Pepe,Di Mária out. No na tu dnešní sestavu jsem kurva zvědavej. Tipnu si.

Svatý Iker - Arbeloa - Ramos - Varane - Marcelo - Xabi - Khedira - Kaká - Ozil - CR - Higuaín

Reagovat
Kenneth

Ikdyž nevím jestli jsme s tímhle schopní něco uhrát na Espanyolu.

Reagovat
madridcan

Najpravdepodobnejsia aj ked mozno Jose aj tak posunie Ramosa na kraj na stopera da Albiola. Este by som skusil nasadit aj Callejona,ktory by mohol mat aku-taku motivaciu

Reagovat
Kenneth

Ramos je ale lepší než Albiol, takže snad to Mou uvidí. Callejona bych tam dneska nedával, tohle je důležitý zápas a neumím si představit kde by měl hrát.

Reagovat
madridcan

No tak to samozrejme,ze je lepsi ako Albiol,ale uz velakrat sa stalo,ze napriek obmedzenym moznostiam na stoperovi,dal Ramosa na kraj.

Reagovat
Kenneth

Uvidíme uvidíme, možná nakonec nenastoupí Varane.

btw. četl si tohle? Podľa španielskych médií, Zinedine Zidane odporúča vedeniu Realu Madrid 20 ročného belgičana Edena Hazarda. Zidane si myslí, že Hazard je veľmi talentovaný futbalista a čaká ho vynikajúca budúcnosť. Florentino Pérez pre zmenu požiadal Zidana, aby sledoval 22 ročného útočníka Javiera Pastoreho, ktorého obdivuje a je jeho veľkým fanúšikom.

Reagovat
madridcan

prakticky nic nove...Neviem kedy si chce vedenie uvedomit,ze po svete beha strasne vela uzasnych futbalistov,ale Real nemoze mat vsetkych.

Reagovat
Kenneth

Kdybych si měl vybrat mezi Hazardem,Pastorem a Neymarem tak si beru Neymara.

Reagovat
madridcan

ja nikoho,ja som spokojny s tym co mame.Po sezone mozno nejakeho stopera starsieho,ktoremu by nevadilo kryt chrbat Pepemu s Varanem

Reagovat
Kenneth

Jenže on někdo takový stejně přijde. Pastore je utopie, ten šel do PSG. Viděl bych to spíš na Neymara, to je stroj na peníze.

Reagovat
Kenneth

Stovečka pro Ikera a Raúla

Reagovat
smazaný uživatel

Llorente to je technika

Reagovat
smazaný uživatel

gól od polovice

Reagovat
homeles8
Reagovat
smazaný uživatel

Paráda Bilbao

Reagovat
smazaný uživatel

Llevanteeeeeeeeeeeeee.

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés - Alves, Mascherano, Abidal, Adriano - Xavi, Busquets, Thiago - Messi, Pedro a Villa.

Abidal uprostřed s jeho letošní formou trochu se bojím. Čekal sem nasazení Keity venku, ale s Thiagem se mi ta záloha líbí víc. Tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

sopcast na real prosím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele