Primera División - preview 28. kola

15.03.2013, 08:25, aktualizováno 17.03.2013, 08:57
Previews
Souboj o čtvrté místo slibuje hodně dramatickou bitvu a dnes se na tuto pozici může vrátit Málaga v případě výhry nad Espanyolem. Od Barcelony se před zápasem s Rayem očekává pojištění jejího vedení v tabulce, doma bude favoritem i Sevilla, a to proti Zaragoze. Atlético cestuje do Pamplony, Granada hostí Levante...
Málaga CF - Espanyol Barcelona  (neděle 12:00)
Málaga patří k největším překvapením letošního ročníku Ligy mistrů, v níž dál kráčí zcela neohroženým způsobem. Po poslední velké bitvě si zajistila postup mezi osm nejlepších. Zápas ji ale stál mnoho sil - zbyly nějaké ještě na Espanyol?

Velká zápasová zátěž, pravidelně odebírající mnoho sil, tímto rytmem teď prochází ambiciózní celek. První klání s Portem se sice Málaze nepovedlo a o branku prohrála, ale na druhý pokus se jí již dařilo mnohem víc. Před vlastními fanoušky se trefili Isco a Roque Santa Cruz, jehož gól hlavou poslal Málagu do dalšího kola.

Úspěch v jedné soutěži ale často bývá vykoupen ztrátou koncentrace v jiné. Zvláště u nováčků typu Málagy, které schází dostatečná šíře kádru i zkušenosti. To si dobře uvědomuje i jeden z hlavních strůjců překvapivého úspěchu - zkušený lodivod Manuel Pellegrini.

"Naše vítězství nad Portem je famózním výsledkem. Pro tým i celé tohle skvělé město včetně výborných fanoušků. Naše pozornost se ale teď musí obrátit zpět k domácí soutěži, protože ta je pro nás stejně důležitá. Bojujeme o čtvrtou příčku a zatím na ní chceme zůstat," burcuje prošedivělý taktik své hráče.

"Teprve až budeme mít odehrány zápasy proti Espanyolu a Rayu, teprve pak se budeme moci soustředit na Ligu mistrů. Čeká nás těžké utkání proti skvělému soupeři, ale vše má svůj čas," naráží Pellegrini na silný Dortmund.

Souboj o čtvrtou příčku ale v žádném případě nebude jednoduchou záležitostí. Málagu dělí od osmého týmu v tabulce jen tři body. A dosažení dalších bodů vůbec nebude jednoduché - v La Lize se Málaze nedaří a již tři zápasy nevyhrála.

Třináctý Espanyol sice také ztrácí body kde může, ale stále ještě to stačí na dostatečnou vzdálenost od sestupových starostí. Zatím. Relativitu svého postavení si uvědomuje i trenér Javier Aguirre: "Je pravda, že potřebujeme na chvíli oddech. Jako tým bychom měli být více sehraní a kompaktnější," nabádá Aguirre své hráče.

"Proti Málaze nás nečeká nic jednoduchého, ale musíme jít do utkání s pocitem, že chceme hodit naše špatné výsledky za hlavu a znovu vyhrávat," dodává Aguirre. Ten bude moci využít absence Martina Demichelise, který ochořel. Nenastoupí pravděpodobně ani Julio Baptista, který ještě není zdravotně zcela fit.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Gámez, Lugano, Weligton, Antunes - Toulalan, Camacho - Joaquin, Isco, Piazon - Saviola
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - Mattioni, Colotto, Moreno, Capdevila - Forlín, Sánchez - Stuani, Verdú, Petrov - Garcia
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Real Zaragoza  (neděle 17:00)
Sezónu jako na houpačce prožívají letos v Seville, ambiciózní andaluský celek si nedokáže vytvořit několikazápasovou bodovou sérii a právě to je hlavní důvod jeho strádání na začátku druhé poloviny tabulky. Na stadion Ramona Sáncheze Pizjuana nyní přijede mužstvo, které stále hraje o holé přežití, totiž sedmnáctá Zaragoza...

Aragonský tým je přitom horkým kandidátem na sešup do druhé ligy. Od osmnácté Mallorky, která je v tuto chvíli prvním sestupujícím celkem, ho dělí jen dva body. A věřte, že je to právě Zaragoza, kdo má z celé ligy nejhorší aktuální formu. V překladu to znamená, že hosté čekají na ligový triumf už málo vídaných deset zápasů, během této série přitom získali pouhopouhé čtyři body za stejný počet remíz.

A tak se klub, který je vyhlášený svými záchranářskými kvalitami, najednou ocitl v nezáviděníhodné situaci. Ostatní týmy bodují, minimálně čas od času dokáží zvítězit a zvýšit tak své naděje na záchranu, jen Zaragoza stále čeká a trápí se. A tak se pod koučem Manolo Jiménezem prý už pořádně kýve trenérská sedačka...

Pravda, ani Sevilla si za své letošní válčení v rámci Primery rozhodně nemůže nijak zvlášť gratulovat, jedenácté místo zřejmě není tím, co si v Andalusii před sezonou představovali. Může za to především nestálost formy, vždyť domácí za celou sezonu pouze dvakrát dokázali naplno bodovat dvakrát v řadě, jinak stále střídajíc úspěšné výsledky s propadáky. Posledních šest kol Sevilla dokonce zcela pravidelně střídá vítězné zápasy s porážkami, a pokud tento trend udrží i v neděli, vzhledem k minulé prohře na půdě Mallorky by měl následovat plný bodový zisk.

Sázkařům jedničku na tiket navíc schvaluje také statistika vzájemných zápasů, posledních šest soubojů těchto dvou týmů, hraných v Andalusii, totiž skončilo úspěchem domácích. Naposledy se tak stalo letos v lednu v rámci pohárového čtvrtfinále, kdy si Sevillistas zajistili triumfem v poměru 4:0 hladký postup. Ligový duel v Zaragoze sice vyhrál tamní Real 2:1, jak již ovšem bylo, v Andalusii aragonský tým pravidelně nezvládá bodovat. A pokud odjede s prázdnou také v neděli, sestup se zase o něco přiblíží...
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop - Coke, Fazio, Botía, Navarro - Medel, Kondogbia - Navas, Rakitić, Manu - Negredo
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Sapunaru, Pintér, Álvaro, Abraham - Mari, Movilla - Rochina, Rodríguez - Montaňés - Postiga
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Atlético Madrid  (neděle 19:00)
Atlético Madrid se poslední tři zápasy trápí a ani jeden z nich nebodovalo naplno. Dvě remízy a jednu prohru by rádo odčinilo již proti Osasuně. Ani té není do zpěvu, po prohře z minulého kola tráví víkend na patnácté pozici.

Madridský celek se donedávna chlubil výbornou formou na domácím hřišti, ta ale v minulém kole skončila. V něm totiž dorazil Real Sociedad a stadion Vicente Calderóna vyloupil. O jedinou branku utkání se postaral Xabi Prieto a jeho tým mohl slavit nečekané vítězství. Díky třem bodům z tohoto klání Real Sociedad prohání ze čtvrtého místa právě Atlético. To je třetí, předskočil ho totiž Real Madrid.

Záložník Raul Garcia však věří, že se Atlético může znovu postavit na nohy a zvítězit. Prostředí Osasuny dobře zná, fotbalově tam vyrostl a ještě nedávno působil. "Není důvod k obavám nebo pesimismu. Na vlastním hřišti jsme ztratili všechny body teprve poprvé za celou sezonu," upozorňuje Garcia.

"Situace v týmu je dobrá, máme mezi sebou dobré vztahy a jsme odpočinutí. Jedeme do Pamplony vyhrát. S Osasunou se stalo něco zvláštního. Na začátku sezony se hráčům nedařilo, ale poté podepsali několik dobrých hráčů, vše se zlepšilo a líbí se mi i jejich hra. Vůbec nás nečeká jednoduchý zápas," svěřuje se Garcia novinářům.

"Každý ví, jak skvělí jsou fanoušci Osasuny a jak svůj tým podporují. Není lehké tam hrát. Jsem si jistý, že na nás budou vyvíjet tlak, nebude to úplně příjemné. Ale k fotbal to patří. Jaké budou mé pocity? Když jsem viděl, kam teď jedeme, těšil jsem se. Je to můj domov, takže to bude dost specifické. Chci se ale soustředit jen na svůj výkon a výhru Atlétika," dodává mladý záložník.

Trenérův asistent Alfredo Sanchez, který hovořil s médii místo hlavního kouče Mendilibara, řekl: "Je dost možné, že po ztrátě druhého místa bude Atlético ještě hladovější, ještě víc nebezpečné. Jedná se o velmi silný tým s mnoha individualitami. Nedají vám odpočinout ani na chvíli, hrají ostře a napadají. To se mi na nich líbí. Navíc trenér Simeone nespoléhá jen na útočníky, ale staví i na dobré defenzivě," skládá Sanchez kompliment svému rivalovi.

Kvůli kartám vynechá výlet do Pamplony Diego Godin, ze stejného důvodu Osasuna nemůže spoléhat na služby Franciska Silvy. Co se týká posledního utkání, Atlético v Madridu vyhrálo poměrem 3:1, o branky se postarali Miranda, Falcao a právě navrátilec Raúl Garcia.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Bertrán, Arribas, Flaňo, Damiá - Lolo, Oier - Cejudo, Armenteros, Las Cuevas - Nino
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Juanfran, Miranda, Díaz, Filipe - Turan, Suárez, Gabi, Koke - Costa, Falcao
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Rayo Vallecano  (neděle 21:00)
Barcelona má za sebou další úžasnou zkušenost s úspěšným koncem v rámci Ligy mistrů, po debaklu uštědřeném AC Milánu a postupu mezi osm nejlepších celků starého kontinentu se nyní Blaugranas vrací na domácí scénu. Nou Camp uvidí souboj Barcy s Rayem, které se už může považovat za zachráněné a může ak hrát v klidu.

Podle mnohých to bylo to poslední, co současné Barceloně chybělo ke statusu dokonalosti. Totiž zázračný obrat. Doteď totiž většinou vše od začátku šlapalo podle představ, Barca se do pozice, že se od ní očekává konec v soutěži, prostě nedostává. Letos to nastalo. Úvodní osmifinále milionářské soutěže v Miláně svěřencům stále se léčícího kouče Vilanovy vůbec nevyšlo, Katalánci na svědomitě hrajícího soupeře nestačili a prohráli 0:2.

V odvetě je tak čekala pořádně těžká práce, ovšem Messi a spol. to zase zvládli. Sám Argentinec dal dva góly, po jedné trefě přidali Villa a Jordi Alba a když se přidala i trocha štěstí v podobě Niangem nastřelené tyče, byl z toho postupový výsledek 4:0. Barca už navíc také zná svého dalšího soupeře, páteční los zavedl na Nou Camp Zlatana Ibrahimoviće s jeho PSG.

Blaugranas potřebovali úterní triumf jako sůl. Po dvou porážkách s Realem Madrid v průběhu jednoho týdne se začaly rojit pochybnosti o jejich dominanci, dokonce se ozývaly hlasy, že éra tohoto katalánského celku je u konce. Souboj s Milánem ovšem tyto spekulace rázně odmítl, Barca předvedla famózní výkon. Teď se vrací na ligovou scénu, kde i přes ztráty v uplynulých týdnech drží na čele desetibodový náskok, a to má přitom tento zápas s Rayem k dobru.

Také hostům se ovšem letos daří skvěle, jedenáct kol před koncem jsou prakticky jistě zachráněni a navíc ještě mohou v klidu zabojovat o pohárovou Evropu, na kterou momentálně z devátého místa ztrácejí pouhé tři body. "Vypadá to velmi dobře, ale ještě nekončíme. Dokud existuje teoretická šance na sestup, zůstaneme pokorní, je ale pravda, že už nám schází velmi málo a spíše si můžeme zbytek sezony užít a pokusit se o nějaká překvapení. Jako třeba v neděli," komentoval aktuální situaci Vallecas s narážkou právě na utkání na Nou Campu kouč Paco Jémez.

Rayu se od svého návratu do nejvyšší soutěže proti katalánskému gigantovi vůbec nedaří, že tří vzájemných duelů nezískal ani bod a tři porážky se navíc zrodily při ponižujícím skóre 0:16. Nyní ale madridské mužstvo cítí naději... Promění jí v překvapivé body?
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pinto - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Fábregas, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Rubén - Tito, Gálvez, Amat, Nacho - Trashorras, Figueras - Lass, Domínguez, Piti - Delibasić
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Levante UD  (neděle 21:00)
Na začátku února to vypadalo, že Granada "vezme roha" a hodně rychle se vzdálí sestupovým vodám, realita je ovšem jiná a týmu znovu hrozí pád. Poslední dobou se pak nedaří ani Levante...

Domácí začali únor výhrami nad Realem Madrid a Deportivem, další čtyři zápasy je ovšem vrátily zase rychle na zem. Po hrdinném výkonu proti Barceloně a porážce 1:2 přišly prohry s konkurenty v boji o záchranu Mallorcou a Celtou a před týdnem remíza se Zaragozou.

Aktuálně je tak Granada 16, na 18. Mallorcu má k dobru jenom tři body. "Hrajeme doma, takže je třeba myslet jenom na výhru. Levante je hodně silné a své soupeře do šancí moc nepouští. Musíme být trpěliví s tím, že nejdůležitějším zápasem pro nás je ten nejbližší," říká kouč Lucas Alcaraz.

"Hráči během tréninků pracují s nadšením, přístup je správný. Vyhrát jsme mohli kterýkoli z našich posledních zápasů, výkony špatné nebyly," dodává.

Granada naposledy vyhrála 9. února, Levante čeká na tříbodový zisk v ligové soutěži ještě déle, konkrétně od 26. ledna a domácího klání s Valladolidem. Série šesti zápasů bez výhry znamenala propad tabulkou na současné desáté místo a pokud chce valencijský celek udržet kontakt s dalšími konkurenty v boji o Evropu, musí dnes vyhrát.

Další nezdar pak přišel ve čtvrtek v Rusku, Levante v odvetě osmifinále Evropské ligy remizovalo s Kazaní 0:0 a jelikož se stejný výsledek zrodil i o týden dříve ve Španělsku, muselo se prodlužovat. V prodloužení byl úspěšnější Rubin, který dal dvě branky a postoupil mezi posledních osm.

"Na své hráče jsem velice pyšný. Nyní jsme sice trochu skleslí, ale musíme si uvědomit, že jsme psali klubovou historii. V Evropské lize jsme si vedli skvěle," vrací se k premiéře na evropské scéně trenér Juan Ignacio Martinez.

V hostující sestavě se už neobjeví Obafemi Martins, který odešel do Seattlu, mimo hru pak je Héctor Rodas a chybět možná budou i Juanfran, Barkero a Diop. Kompletní není ani Granada, chybět budou Dani Benítez, Fran Rico a Yebda.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Toňo - Nyom, López, Mainz, Siqueira - Torje, M. Rico, Recio, Nolito - Aranda, Ighalo
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munúa - López, Ballesteros, Navarro, Juanfran - Iborra, Diop - El Zhar, Barkero, García - Acquafresca
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Real Valladolid  (sobota 16:00)
Real Sociedad prožívá snovou sezonu a může dokonce pošilhávat i po Lize mistrů. Další překážkou v cestě za evropskými poháry bude pro baskický celek Valladolid, který na stadion Anoeta přijede uhájit poklidný střed tabulky, kde se momentálně nachází.

Po obrovském úspěchu v podobě výhra na doposud nedobytném stadionu Vicente Calderóna, jenž patří madridskému Atléticu, se mužstvo Philippa Montaniera posunulo dokonce na pátou příčku. Vzhledem k tomu, že čtvrtá Malaga obdržela od UEFA zákaz startu v evropských pohárech, znamená momentální pátá příčka dokonce kvalifikaci do milionářské Ligy mistrů. Francouzský trenér však krotí nadšení a řeči o Evropě označil za stále velmi předčasné. "Výhra na Atléticu nám pomůže vyrůst a nabýt ještě větší sebevědomí, ale zápas s Valladolidem je už další zápas a další nový problém," varoval Montanier na předzápasové konferenci.

"Do konce sezony se ještě bude hrát o mnoho bodů a je tak velmi brzy na to, abychom hovořili o Evropské lize nebo Lize mistrů. Co nyní musíme udělat, je vyhrát tento příští zápas." Montanier se i odvážil srovnat utkání s tím předchozím v Madridu, koneckonců každý z nich je za tři body: "Bude to stejně tak obtížné jako proti Atléticu, byla by chyba myslet si cokoli jiného. Valladolid doplňuje defenzivní hru s kvalitními útoky. Přijedou sem hrát opatrně s cílem bodovat, stejně jako my na Calderónu."

Montanierův protějšek na lavičce hostů, Miroslav Djukić, před utkáním apeloval na své mužstvo, aby předvedlo smělý výkon, neboť jedině tak mohou z Anoety neodjíždět s prázdnou. "Musíme být stateční a vyrukovat na ně. Sociedad je velmi útočně laděný celek, ale přesto jsou vyvážení. Daří se jim poslední dobou nadmíru dobře, ale i my jsme tvrdý oříšek na rozlousknutí," varuje soupeře Djukić. Srbskému kouči bude v utkání chybět Daniel Larsson, jehož na hřiště nepustí natržený sval v pravé noze. Nahradit by jej mohl Valder Rama, třebaže nejspíš nemá fyzickou kondici na celých devadesát minut hry.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - C. Martínez, González, I. Martínez, La Bella - Pardo, Illarramendi - Vela, Prieto, Griezmann - Agirretxe
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Hernández - Rukavina, Sereno, Rueda, Balenziaga - Rubio, Sastre - Bueno, Óscar, Omar - Manucho
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Athletic Bilbao  (sobota 18:00)
Getafe bude v sobotu pokračovat v honbě za pohárovým umístěním, jeho nejbližším soupeřem mu bude Athletic. Kouč madridského celku Luis García se nechal slyšet, že toto domácí utkání musí jeho svěřenci bezpodmínečně vyhrát, jestli chtějí udržet své naděje na přinejmenším sedmé místo.

Momentálně se v tabulce Getafe nachází na deváté příčce s dvoubodovou ztrátou na nejbližšího soupeře kvalifikujícího se do Evropské ligy. "Jakákoli osoba, trenér, každý na světě by chtěl hrát evropský fotbal," zasnil se na úvod García. "Když hrajete v Evropě, jde o velkou událost pro celý klub, hráči počínaje a tiskovým mluvčím konče. Věřím, že to můžeme dokázat, ztrácíme dva body a potřebujeme nastartovat bodově bohatou sérii."

"V posledních šesti zápasech jsme čtyřikrát vyhráli, jednou remizovali a jednou prohráli. V sobotu musíme zvítězit znovu, pokud chceme zůstat na dostřel ligové špičce. Jestli nevyhrajeme, začneme se pomalu po troškách propadat,"
varuje španělský kouč Getafe. Zároveň neopomněl upozornit na kvalitu ofenzivy Athleticu a od střetnutí očekává hru nahoru dolů. "Útočí v hojném počtu a s hráči, kteří jsou velmi dynamičtí, mají několik kvalitních fotbalistů, jako jsou Markel Susaeta, Oscar De Marcos nebo Iker Muniaín."

"Nejvíce vynikají v přechodu z obrany do útoku, jsou schopní přesunout míč úplně dopředu čtyřmi přihrávkami. Zápasy, které jsme s nimi v minulosti odehráli, byly vždy opravdu atraktivní. Čeká nás hra nahoru dolů a já jen doufám, že dokážeme Athletic předčit v efektivitě proměňování šancí,"
dodal na závěr García.

Ander Herrera, jenž se na soupisku Athleticu vrací poté, co kvůli karetnímu trestu chyběl u výhry 1:0 nad Valencií, si s trenérem soupeřova týmu na dálku notoval. "Myslím, že to bude skvělý zápas, se spoustou šancí na obou stranách, klíčové bude proměnit je. Bude to podle mě tak trochu šílené." Záložník baskického celku také odhalil, že jeho tým je nyní po dvou výhrách v řadě mnohem sebevědomější. Není se čemu divit, šest bodů ze zápasů s Osasunou a zmíněnou Valencií znamenaly vůbec první dvojnásobný úspěch za sebou v celé sezoně.

Nicméně stále klubu z Bilbaa chybí do spokojenosti jistota setrvání v nejvyšší lize. Osm bodů náskoku na sestupové příčky znamenají, že se Athletic musí mít stále na pozoru. "Dvě nedávné výhry nám dodaly sebedůvěru pokračovat ve stejném duchu nadále a můžeme si tak věřit v to, co předvádíme. Zároveň však nijak nepolevíme," ujišťuje Herrera.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - M. Torres, Lopo, Fernández, Escudero - X. Torres, Borja - León, Barrada, Castro - Colunga
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, José, Ekiza, Laporte - Ander, Iturraspe - Susaeta, Marcos, Gómez - Aduriz
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - RCD Mallorca  (sobota 20:00)
Na Real Madrid nemá Mallorca úplně nejlepší vzpomínky. Před vlastními fanoušky musel brankář Aouate do brány pro míč hned pětkrát. Od té doby se mnoho nezměnilo a před zápas na Santiago Bernabéu sídlí Mallorca na sestupové příčce.

Přesto by trenér Gregorio Manzano rád motivoval své hráče. Na první pohled jasný favorit totiž už několikrát zaváhal a toho by Manzano chtěl využít. Navíc se jeho svěřenci trochu probrali a v posledních dvou kolech vyhráli. Pokud mají završit tříbodový hattrick, potřebují velkou porci štěstí.

To se ale zdá nakloněno madridskému týmu. Třeba proto, že v rámci Ligy mistrů vyhrál na půdě Manchesteru United a postoupil do další fáze milionářské soutěže. O všechny body Real naposledy obrala Granada, které se podařilo vyhrát 1:0. To bylo ale na začátku měsíce února, od té doby je Real v podstatě stoprocentní.

"Náš tým se neustále zlepšuje, líbí se mi, jak na sobě hráči pracují. A výsledky se dostavily," říká nadšeně zkušený taktik Mallorky. "Na tyto pozitivní výsledky chceme navazovat, ideální by pak bylo začít s tím na Santiago Bernabéu. Pravdou je, že atmosféra v týmu je jedinečná. Mnohé individuality se sjednotily a nyní pracujeme jako celek," pochvaluje si Manzano.

Zároveň ale Manzano ví, že favoritem je stále tým z hlavního města. "Je důležité, že nás čekají i těžké zápasy, jako například tento. Myslím, že budeme hrát s vědomím, že každý tým je možné porazit, Real nevyjímaje. To taky zkusíme, klíčem pro nás bude rovnováha mezi defenzivou a útokem. Když se vyvarujeme zbytečných chyb, můžeme uhrát dobrý výsledek," zakončuje lodivod Mallorky.

Real má v zádech výbornou část sezony, vyhrál šest posledních klání. Dvakrát se radoval proti Barceloně, postup přes Rudé ďábly již byl zmíněn. Nejvyšší evropské ligy navíc čeká nadcházející reprezentační přestávka, do níž se zapojí také mnozí hráči Merengues. Proto je klání s Mallorcou klíčové a lze očekávat co možná nejsilnější sestavu.

Do ní jistě nezasáhne argentinské křídlo Di Maria, mladý záložník je stále zraněn. Přesto vládne v týmu výborná nálada a spokojenost po nedávných výsledcích. To dokládá asistent Aitor Karanka v rozhovoru s novináři. "Týmový duch pracuje na plné obrátky, jsme spokojeni s tím, jak si hráči vedou. Doufám, že v nastoleném trendu budeme ještě dlouho pokračovat."

Karanka se obrací také k nadcházejícím utkáním. Souboj s Mallorcou bude takovým první chodem, po němž přijdou důležitá střetnutí s Galatasarayem. To znamená, že se trenér José Mourinho postaví svým bývalým hráčům v barvách tureckého giganta, Wesleymu Sneijderovi a Didieru Drogbovi.

"Proti Mallorce musíme vyhrát, nic jiného nepřipadá v úvahu. To samé pro nás platí v Lize mistrů - byla by chyba si myslet, že Galatasaray je snadným soupeřem. Nic nehodláme podcenit," naznačuje legendární obránce.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
López - Arbeloa, Varane, Ramos, Marcelo - Khedira, Modrič - Callejon, Özil, Ronaldo - Higuaín
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Hutton, Nunes, Geromel, Luna - Pina, Tissone, Fontás - Alfáro, Víctor, Giovani
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Real Betis  (sobota 22:00)
Legendární stadion Mestalla přivítá napjatě očekávané utkání mezi domácí Valencií na sedmém místě a hosty ze Sevilly. Real Betis bude překvapivě favoritem, protože se na Netopýry dívá shora. Navíc má lepší současnou formu.

Domácí trenér Ernesto Valverde si je dobře vědom své pozice a také toho, že se Valencia již nemůže na nic vymlouvat. Čeká ji velmi důležitý moment v boji o evropské poháry, na které zatím nedosahuje. Stačí ale jeden pozitivní výsledek (nejlépe výhra v sobotu) a Netopýři se vznesou nad svého souseda.

Ten totiž netrpělivě přešlapuje na posledním místě s nádechem vstupenky do Evropské ligy. Ze tří posledních utkání zaznamenal sevillský celek dvě výhry a jednu remízu. Valverde dobře ví, že jeho soupeř drží trumfy v ruce, přesto je ochoten riskovat.

"Betis sem přijede, aby prodloužil svou velmi dobrou sérii. Mají silného týmového ducha, daří se jim a musíme si dávat pozor především na jejich rychlé protiútoky. Zkrátka nás čeká velmi složité utkání," nepopírá zkušený lodivod.

"Kdybychom ztratili utkání s Betisem, byla by to pro nás velká škoda. V žádném ze zbývajících zápasů už nesmíme udělat chybu. Nastávající zápas nás čeká nejbližší soused a rival v boji o poháry, takže je pro nás nanejvýš důležité uhrát dobrý výsledek," burcuje Valverde své hráče.

Často se hovoří o trenérově budoucnosti v klubu, ani po nedávné schůzce s vedením klubu však Valverde nesdílí touhu o ní mluvit: "Nemám pro vás žádné nové zprávy," uvádí trenér, jehož kontrakt vyprší již toto léto. Valencia bude v klíčovém boji postrádat Victora Ruize, Pabla Piattiho a Ricarda Costu. Do sestavy se naopak vrací duo Pereira - Rami.

V táboře soupeře panují velké obavy o zdravotní stav obránce Paulaa, o něm bude rozhodnuto až v den bitvy samotné. Kromě něj nenastoupí ani Damien Perquis a Salva Sevilla. K zápasu se v rozhovoru pro klubové stránky vyjadřuje i trenér Pepe Mel, který vůbec nepovažuje svůj celek za favorita.

"Je to velmi důležitý zápas proti rivalovi. My chceme tak vysoko, jak jen to půjde, takže sbírání podobných bodů z tak velkých zápasů je pro nás prioritou. Hrajeme proti týmu, který teprve nedávno opustil Ligu mistrů, což může být výhoda. Na druhou stranu, Valencia je tak zkušeným celkem, že se na něco podobného nelze spoléhat. Naším cílem je vyhrát a zůstat na pohárových příčkách," říká Mel.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Pereira, Rami, Mathieu, Guardado - Parejo, Banega - Feghouli, Jonas, Canales - Soldado
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adrián - López, Mario, Amaya, Nacho - Juan Carlos, Benat, Canas, Campbell - Pabón, Castro
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Celta Vigo  (pátek 21:45)
Páteční předehrávka nabídne souboj posledního celku tabulky s předposledním. Na první pohled žádné atraktivní utkání, přesto se máme na co těšit. Právě tyto celky jistě budou bojovat o každý bod.

Emotivní utkání je umocněno faktem, že se jedná o derby. Galicijské týmy z La Coruni a Viga mají před sebou velmi specifický zápas, který může o jejich prvoligovém osudu hodně napovědět. Mírným favoritem je Celta Vigo, která má na rivala šestibodový náskok.

Přesto si trenér Deportiva nemyslí, že by tento zápas měl znamenat lámání chleba. V předzápasovém rozhovoru Fernando Vazquez uvedl: "Nikdy jsem neměl rád tragédie. I když nechci bagatelizovat derby s Celtou, tak si nemyslím, že by to bylo rozhodující utkání. Není to naše poslední šance na úspěch," říká zkušený taktik.

"Případné tři body by nám dodaly trochu sebevědomí. Byly by jako kyslík, který město i tým zoufale potřebuje. Chceme vyhrát, to je snad jasné, ale stále nám ještě zbývá odehrát jedenáct utkání. Potřebujeme vyhrát sedm z nich, abychom se zachránili. To není nemožné," dodává lodivod posledního týmu tabulky.

Jeho protějšek na lavičce Celty zaujímá k zápasu podobný postoj. Abel Resino má za úkol zachránit Celtu, zatím je ale na předposledním místě. Páteční klání proto považuje za možnost nastartování nové série výher. Z posledních devíti utkání se ale jeho svěřenci z výhry radovali jen jednou. Na hřišti rivala dokonce na úspěch musí vzpomínat až do listopadu loňského roku.

"Čeká nás klíčový duel. Ne jen proto, že je Deportivo naším dávným rivalem, ale také proto, že potřebujeme uhrát na soupeřově půdě dobrý výsledek. To už se nám dlouho nepovedlo. Tým se neustále zlepšuje, ale musíme snahu z tréninků potvrdit především na hřišti. Jinak je to zbytečná práce," uvádí Resino.

"Když nevyhráváte, těžko se vám věří v záchranu. Teď je před námi poslední tým, takže máme velkou šanci vyhrát. Chceme toho využít a uklidnit naše fanoušky. Nebude to ale jednoduché, protože už je za námi mnoho zápasů," realisticky dodává Abel Resino.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona27232285:3071
2.Real Madrid27184566:2558
3.Atlético Madrid27183648:2457
4.Málaga CF27128738:2544
5.Real Sociedad27128745:3444
6.Real Betis271341039:3943
7.Valencia CF27126938:4042
8.Rayo Vallecano271321236:4341
9.Getafe CF271161037:4439
10.Levante UD271061132:4036
11.Real Valladolid27981035:3435
12.Sevilla FC271051239:4035
13.Espanyol Barcelona27881131:3732
14.Athletic Bilbao27951332:5032
15.CA Osasuna27771323:3028
16.Granada CF27761425:3827
17.Real Zaragoza27751525:3826
18.RCD Mallorca27661528:5024
19.Celta Vigo27651626:3823
20.Deportivo La Coruña27381629:5817

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (135)

Přidat komentář
Xavi

Dneska Depor musí! Je dobře, že to dávají v bedně, tohle derby si nenechám ujít, mohl by to být hodně dobrej fotbal. Každopádně oboum přeji záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Velká škoda, že zrovna tyhle 2 týmy jsou na sestup

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska musime vyhrat..doufam ze Riki vydrzi cely zapas, protoze za nej nemame v utoku nahradu..jinak nesouhlasim s trenerem, ze to jeste neni rozhodujici utkani..rozhodujici rozhodne je..asi naposledy v sezone bude vyprodany stadion a jestli zase prohrajem tak to zlomi i ten zbytek fanousku co tam jeste chodi a pred poloprazdnym stadionem se hraje tezko..naopak jestli vyhrajem tal tym i fanousci dostanou novy impulz u muze je to stmelit..

P.S. nepise se tradicni tym z La CorunĚ ale z La Coruni a jsou Galicijske tyma La Coruna a Vigo..obcas by si to po sobe chtelo precist redaktore..

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho má 90% podporu socios. Po třech letech v Realu Madrid. To je neuvěřitelný. Neuvěřitelný.

Reagovat
-Carles-

Reagovat
blaugrana

KA by sa mu podarilo túto sezónu urvať CHL s realom ,tak 100% odíde, ak nie, tak možno ešte tu sezónu ostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu proč ne. Podzim byl sice strašidelný a rozhodl o titulu, ale v CHL postoupil, v poháru je ve finále, Atletico dotáhl.Navíc posledních 5 zápasů s Barcelonou neprohrál a to už je nějaký počin.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevis prosimte neco vic nez "rozhodnuti trenera" o tom, ze ted proti Mallorece nebyl povolan Callejon?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím. Mě tam zase zaujalo to, že povolal stopera, který už měl dávno skončit a končí až letos a dalšího, který má smlouvu ještě na 4 roky, nechal doma. To mi nepřipadá jako tah od trenéra, který by měl zůstat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kde su tie casy ked z Deportiva siel v lige majstrov strach...18.09.2002 2002/03 CL Group stage 1 FC Bayern Munich - Deportivo La Coruna 2:3 (0:2) Makaay 3goly :-)

Reagovat
smazaný uživatel

tie časy sú dávno minulé, rovnako aj Oviedo, Alavés, Cádiz a nudná žltá ponorka tiež

Reagovat
One-Real

Verim ze Mallorcu sfouknem jak naposledy doma a Benzin by tam mohl poslat aspon 2 goly.

Reagovat
smazaný uživatel

hm, bez Lea a Javiho budem dúfať, že vydržíme aspoň 20 min bez gólu

vlastne keď sa dostaneme cez polku a Chori bude triezvy, tak by mohol nasimulovať nejakú penaltičku

inak dúfam, že bude chytať Oier

lebo

https://www.youtube.com/watch?v=ZiXhWOBXZpk (áno v bráne je Oier)

+

https://www.youtube.com/watch?v=bf53-37ZjTs

=

potencionálne náš druhý gól

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Snad tam da zase Marcela.

Reagovat
teenz

Sahin druhej gol dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

Díval jsem se 15 minut a Lewandowski je momentálně o pořádnej parník před naší dvojkou. A to se ani nebavím o koncovce, jen o hře.

Reagovat
teenz

Bohužel to tak je. Pipitu bych (ač řikám nerad) klidně ke Spurs a Benzemu ponechal. Určitě bych nenakupoval zase za několik desítek milionu a zkusil to s Moratou a Benzemou který minulej rok ukazoval, že když chce tak je výborný.

Jinak pro Sahina Furt mu věřím, že by mohl nahradit Xabiho.

Reagovat
Whites

Momentálně lepší hráč i vzhledem k ceně na trhu není.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro mi vyrazil dech, i když já mám na něho docela štěstí, vždycky mu to jde, když se dívám. Kolik on udělá práce pro tým, pro zálohu, je i rychlý, naprosto komplexní devítka a top útočník dnešní doby. Doufám, že ho nikdo nechce srovnávat s Hunterem, který je přesně na opačném konci ve známkování Kickeru. Pochopitelně na tom špatném. Ale tady je zase ten známý problém - nemá takové jméno - nejdřív se o někom musí rok kecat, jak je úžasnej a pak může přestoupit do Realu. My prostě nemůžeme udělat "nenápadný" nákup typu Mandžukić, i když pod Mourinhem je ta šance o něco větší, než pod Florentinem. Jestli útočníka, tak jeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Roberta beru všema deseti! Všechno co jsi napsal, on prostě je. A úplně nejvíc se mi na něm líbí to, jak dokáže podržet míč na hrotu, i když je tam sám. Ať ho dostane kamkoliv, tělem ho pokryje, počká, rozehraje. V jednom zápase snad v tomhle neudělal chybu, absulotně ty obránce odrovnával, to bylo senzační

Reagovat
smazaný uživatel

Diego López, Arbeloa, Varane, Sergio Ramos, Coentrão, Pepe, Cristiano Ronaldo, Kaká, Modric, Higuaín, Morata.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice nevim, proč Mou zrovna teď ty hráče tak šetří, když máme volňejc, ale snad tu Mallorcu i takhle smáznem

Reagovat
teenz

CR a Morata gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný. Ale doufám, že Pepe od léta nenahradí Essiena v záloze, i když se to nabízí.

Reagovat
teenz

Že by Pepe jen hasil díry v sestavě ? Na to je moc kvalitní. Khediru nesesadí a Xabi je Xabi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Pepe se svou jednou kreativní přihrávkou za měsíc asi těžko může být jakkoliv spojován s náhradou Xabiho..

Reagovat
teenz

Tím jsem jen narážel na spojení - náhrada v záloze.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to chapu, jen ze to vubec zminujes

Reagovat
smazaný uživatel

Do základu určitě ne. Ale co ho vyšoupl Varane, tak už je tam podruhé. A Essien doma u televize.

Reagovat
madridcan

Beckam sa dari

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouho jsem v tom hledal Beckhama, ale netrvalo dlouho a Segunda byla jasná

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl to je spojení, jsem to napsal jak neadrtálec

Reagovat
madridcan

Jasne, naco ciste konto?

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu jsem klidnej, Diego u nás víc jak gól nedostává .

Reagovat
OVi.77

co že to?

Reagovat
OVi.77

Real Madrid, protože mít číste konto je moc mainstream

Reagovat
teenz

Tyjo, co tam prováděl ten Coentrao.

Reagovat
madridcan

Pepe assist

Reagovat
smazaný uživatel

pche, a pak ze je Pipita kopyto

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

pepe krasna prihravka aj modric higuain uz musel toto keby neda

Reagovat
teenz

Modrič.

Reagovat
smazaný uživatel

Super, Lewandowského nechci .

Reagovat
smazaný uživatel

to je vtip toto

Reagovat
OVi.77

Jak vypadal ten druhý gol?

Reagovat
madridcan

rohovy kop jak inak...

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos ty goly souperu privolava.

Reagovat
teenz

Varane.

Reagovat
madridcan

Ruka bola no...

Reagovat
madridcan

Ale od stehna, spravne ignorovana...

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdym zapasem to kope vic a vic nahovno.

Reagovat
One-Real

Ramos se vzteka, ale ze tam ma zas volnyho hrace ho nezajima.

Reagovat
-Carles-

Za čo dostal Tissone žltú kartu?

Reagovat
One-Real

Ronaldo nabihal do vapna a on ho sundal rukama dolu uplne mimo hru.

Reagovat
smazaný uživatel

za faul

Reagovat
smazaný uživatel

to je katastrofa tie standartky

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, CR jde niz a niz. Tipnu si, ze to dotahne na 3 goly v sezone, tzn. prida jeden gol.

Reagovat
smazaný uživatel

aj ronaldo ale mal som na mysli branenie realu to je hroza...nechapem ako mozu stael dostavat rovnake goly...uplne zbytocne

Reagovat
smazaný uživatel

Jj.

Reagovat
smazaný uživatel

Coentrao s Kaka out, Marcelo s Ozilem in.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to chceme vyhrát, tak Pepe <-> Xabi, Kaká <-> Ozil.

Reagovat
smazaný uživatel

Marcela bych rad videl taky, v takovym zapase to chce aspon jednoho beka, co si dovoli vic nez centr na prvniho hrace (Coentrao) nebo klicku do stredu a naslednou nahravku zpet (Arbeloa). Vzhledem k poslednimu vykonu bych ho tam taky soupnul. Jinak souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak být na mě, tak tam dnes už není více hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Arbeloa a Ramos ven, Benzema a Özil dovnitř

Reagovat
DreamTeam

Reagovat
smazaný uživatel

skoro no...

Reagovat
One-Real

Existuje tým, který hůř brání a zároveň tak příšerně zahrává standartky?

Reagovat
smazaný uživatel

Příbram.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Existuje. Nedávno jsme s ním párkrát hráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Co k tomu už říct. To je každý centrovaný míč extrémní nebezpečí pro naši branku... Mallorca snad ze všech centrů zakončovala. No comment už.

Dopředu to taky neni žádná sláva, Cristiano 2 gólovky - nic a spojka, Morata je zatím hodně slabý, Higuaín dal aspoň ten gól. Mesut a Karim na hřiště bych to viděl.

Reagovat
One-Real

Bony už 25 gólů, sign him up!

Reagovat
smazaný uživatel

Vzivote bych ho nechtel At jde do toho Juve. Mam ho rad, ale ne k nam. Hlavne at nejde ani do toho Dortmundu..

Reagovat
One-Real

Já to myslel jako nadsázku. Ale myslim, že zrovna on je takovej typ hráče, že by se prosadil všude.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslim, že na ten TOP uplně nemá. JAk se jemnoval ten borec, co dal v Holandsku těch 35 gólů nebo dokonce 40 za sezonu? Nakej Alves? Pak sel Do Anglie nekam, uplne tam vyhorel. Z Holandsky ligy se ti TOP střelci prosazujou jinde většinou jen Holanďani, jinak moc ne..

Reagovat
Krausio_Real_M

Alfonso Alves

Reagovat
CHONG

Suárez

Bony je zabiják, válec kterému stačí ke skórování málo, ten podle mě nebude mít problém prosadit se kdekoliv, doufám, že ho jednoho krásného dne v dresu Realu uvidím hrát.

Reagovat
CHONG

Říkal jsem to tady už několikrát a žíkám to znovu: Já chci Bonyho

Reagovat
smazaný uživatel

Socky jsou neskutečně sympatické mužstvo

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
teenz

Cris

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bylo krásný.

Reagovat
One-Real

MODRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIC

Reagovat
teenz

Neuvěřitelný.

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

oooouuuu modic krasny golik

Reagovat
smazaný uživatel

Modrazo

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, to byl banan. A Pipita to nejak proziva dneska, to se mi libi.

Reagovat
smazaný uživatel

Každým zápasem lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOL, ale co chybelo, aby prestrelil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zas tak pod brevno to neslo no..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Super, ale myslím, že jsme v 50. minutě přišli a v 57. odcházíme.

Reagovat
Kenneth

A tohle vydělává 10 mega ročně.

Reagovat
teenz

Reagovat
Heisenberg

Teď by měl Modrič víc útočit, Xabi bude zataženej, doufám že něco připraví.

Mesut 7 min 2 asistence.

Reagovat
Footballer

Musí dávat loket do obličeje??

Reagovat
Heisenberg

Ronaldo málem ukopne hráči hlavu a stěžuje si.

Pepého si Heméd namazal na chleba.

Reagovat
One-Real

Morata vlasy, Pipita kila, jedinej Pepe zůstal na svým.

Reagovat
smazaný uživatel

konecne higuain ako ho pozname

Reagovat
One-Real

To je potence útočníků

Reagovat
smazaný uživatel

Odpocatej Xabi s takovym prostorem kolem sebe je proste bozi.

Reagovat
teenz

Reagovat
One-Real

Pipita dneska hrál fakt jako zhruba před 10 kily.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak teda vyletnici z Mallorcy dali sice dva goly, ale jinak byli dost hrozni.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska jsem viděl 2 zápasy, BVB a Real a oba dva nakonec parádní, i když to ze začátku nevypadalo.

Real hrál druhou půlku o dost líp a ta 10ti minutovka byla fantastická. Jsem rád, že si dali góly Gonzálo i Karim, to jim oboum pomůže. Mesut přišel a 2 áčka, libovka, Modričova rána výstavní a Cris tam měl možností na gólů víc, ale nakonec mu tam aspoň ten 1 spadnul.

Obrana dneska ale dost laxní a ty stadnartky, respektive centrovaný míče, docela se divim, že s tim už takovou dobu nikdo nedokáže něco udělat.

Reagovat
CHONG

Tak druhý poločas byl dle mého gusta, hlavně teda prvních patnáct minut, Lukova střela naprostá nádhera, Mesut to krásně rozhýbal a jsem moc rád, že Karim a Pipita se střelecky prosadili, snad jim to pomůže jako odrazový můstek pro zbytek sezóny, no a Cris je prostě bourák, ale o tom netřeba mluvit. HALA MADRID!

Reagovat
celeb

Zase sa previedli spanielski rozhodci. Soldado zakopne a Betis ma penaltu + vyluceneho hraca

Reagovat
smazaný uživatel

Trefil ho, respektive mu dal do střely nohu. Pokud se o něčem dá pochybovat, tak o tom, jestli to nebylo před vápnem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zápas je zatím tak úplně jasný, že už teď očekávám výsledek 1:1 po vlastním gólu Ramiho v 87. minutě. Betis zatím neškodný, po červené kartě samozřejmě očekávaně. Jediný náznak šance po (nečekaně) zkaženém balónu nejmenovaného domácího středopolaře připomínající jednoho filmového boxera z Philadelphie. Kouzlo levé lajny posledních let se snad po Jordiho odchodu přeneslo na tu pravou - oba kluci se tím očividně baví, Feg nejlepší na hřišti.

Reagovat
Kily

hmm, to vypadá, že máš věšteckou kouli z výprodeje, nebo na ní jsou zelené šmouhy a pak se ti logicky pletou stopeři Valencie a Betisu

Reagovat
LAM

Dnes bych to viděl na sestavu

Pinto-Alves,Pique,Mascherano(Bartra),Adriano-Busquets,Fabregas,Iniesta-Messi,Alexis,Pedro.

Doufám v co nejlepší fotbal a dost golů.

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Daniho by si mohl konečně zase zahrát Montoya a místo Iniesty Thiago..

Reagovat
LAM

No jo ale když bude hrát Thiago s Fabregasem vedle sebe tak si myslim že mezihra nebude nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

proč? Thiago je skvělej, dokonce si myslím, že dokáže otevírat obrany líp jak Xavi, dává víc průnikovek..A Cesc, když nehraje vysoko, tak je to pořád kvalita...

Reagovat
Rssa

Reagovat
alcantara

Song miesto Sergia.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sport 1 mě nehorázně sere.

Reagovat
CHONG

Pořiď si Sport 2 a nekňuč pořád.

Reagovat
Phillipinho

sestava: Pinto-Alves Pique Bartra Adriano- Thiago Song Fabregas- Alexis Messi Villa....jestli nedostane Bartra sanci behem zraneni Puyola,tak nvm co proti nemu maji...utok bych chtel takovy,ale tusim ze tam bude Pedro, nebot Villa ted hral 2 zapasy za sebou v zakladu

Reagovat
alcantara

Barcelona line-up (official): Pinto - Adriano Pique Mascherano Alba - Cesc Busquets Iniesta - Alexis Messi Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Thiago měl hrát, možná i Song.. za Villu i Alexisa

Reagovat
LAM

Velmi ofenzivní sestava ale dal bych místo Villy kterej hrál dva zápasy v řadě Pedra kterej by na straně víc běhal a dělal by tak většší prostor pro Lea.

Reagovat
madridcan

a hlavne hral hlavou napred

Reagovat
culé

Čo je s Montoyom?

Reagovat
alcantara

Tribuna

Reagovat
culé

Dlho som ho nevidel hrať, ak chce šetriť Daniho, tak by ho mal stavať.

Reagovat
Rssa

Nepěkná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele