Previews

Hvězdné Španělsko bude dobývat švýcarskou obrannou tvrz

Mistři Evropy ze Španělska na úvod skupiny H změří síly se Švýcarskem. O favoritovi utkání není pochyb, "La Roja" jsou považováni za jednoho z největších favoritů letošního mistrovství světa, o čemž svědčí i jejich momentální forma, neprohráli už osmnáct reprezentačních zápasů v řadě.

Černý kůň z Chile začne proti outsiderovi z Hondurasu

V zahajovacím utkání poslední skupiny H na sebe narazí celky Hondurasu a Chile. Oba týmy se na šampionát probojovaly po letech a oba dva nechtějí své fanoušky zklamat.

Brazílie na úvod proti KLDR, jasnější favorit by se hledal těžko

Souboj Davida a Goliáše přinese úterní souboj skupiny G mezi Brazílií a Severní Koreou. Dojde k velmi kontrastnímu setkání, zatímco Brazilci s pěti tituly vládnou mistrovství světa, Severokorejci jsou v žebříčku FIFA až na 85. místě, což z nich dělá největšího outsidera na turnaji.

Rozdupou Sloni pro začátek nepříjemné Portugalsko?

Los základních skupin opět fotbalistům Pobřeží slonoviny nepřál. Také letos, podobně jako před čtyřmi lety, totiž hned v první části turnaje změří síly s opravdovými velikány. Na úvod si to rozdají s ambiciózními Portugalci.

Slovensko v premiéře na MS poměří síly s Novým Zélandem

Úterní program šampionátu odstartuje v Rustenburgu zápasem skupiny F mezi Novým Zélandem a Slovenskem. Právě pro naše východní sousedy, kteří jsou pasováni za mírného favorita tohoto duelu, je to historicky první účast na závěrečném turnaji. To Novozélanďané si sice odbyli premiéru před 28 lety ve Španělsku, ale dalšího šampionátu se dočkali až letos.

Obhájci titulu Italové zahajují proti nevyzpytatelné Paraguayi

Poslední světový šampión z Itálie zahájí svou cestu turnajem úvodním zápasem proti Paraguayi. Právě o těchto dvou týmech se hovoří jako o největších kandidátech na postup ze skupiny F, a tak se očekává vyrovnaný souboj.

Japonsko a Kamerun čeká klíčové utkání hned na úvod

Pro asijský i africký celek může být úvodní utkání skupiny E klíčové. Oba výběry si totiž brousí zuby na druhé postupové místo, jasným favoritem je totiž Nizozemsko. Prohra by znamenala značné komplikace, ne-li dokonce hodně malou naději na postup.

Cestu favorizovaných Nizozemců odstartuje souboj s Dánskem

Ve skupině E sice neznáme dosud výsledek ani jednoho duelu, z výpravy Nizozemska jde už ale v současnosti pořádný strach. Všichni totiž ví, že když budou mít Oranjes svůj den, jsou k nezastavení. Jako první se o tom mohou přesvědčit Dánové, kteří tak hned na úvod musí zapnout na plné otáčky.

Obhájce bronzu Němce čekají na úvod nebezpeční Australané

V neděli večer vstoupí do programu šampionátu také jeden z širšího okruhu favoritů Německo, které je mnohdy označováno za turnajový tým a rádo by to potvrdilo i v Jihoafrické republice. Na úvod jej ale nečeká nic snadného, Austrálie totiž již na minulém mistrovství demonstrovala svoji sílu...

Ghana touží po úvodním vítězství, proti ale bude Srbsko

Srbové přijeli na turnaj jako jeden z nejméně předvídatelných celků. Jedna část veřejnosti v nich vidí černého koně šampionátu, podle druhých se možná nedostanou ani za hranice základní skupiny. Hodně tedy napoví již jejich úvodní duel proti Ghaně, která také nemá malé ambice.

O dobrou výchozí pozici se střetne Alžírsko se Slovinskem

Na Peter Mokaba Stadium v Polokwane se odehraje nesmírně důležité utkání z hlediska postupových ambicí skupiny C, narazí na sebe Alžírsko a Slovinsko. Konfrontace severoafrického fotbalu s evropským je lákavá, oba celky patří mezi outsidery celého šampionátu, ovšem oba mají velmi reálnou šanci dostat se mezi šestnáct nejlepších.

Football versus soccer aneb Anglie pro začátek čelí USA

Albion má prý konečně reálnou šanci uspět a přivézt domů alespoň nějaké medaile. Capello má být tím rozhodujícím faktorem. Jenže Jonathan Spector, sám působící v anglickém West Hamu, pokládá sobotní duel za "nejjednodušší ve skupině". Na Američanech prý zatím neleží žádný tlak, takže si na favorita bezmezně věří. Jak asi dopadne souboj "socceru" a "footballu"?

Maradonu čeká premiéra, Argentina se střetne s Nigérií

Letos to již musí vyjít! Na posledních čtyřech turnajích nikdy Argentinci nebojovali o medaile, a proto nyní věří ve zlomení tohoto prokletí. Dopomoci má k tomu především hvězdný kanonýr Lionel Messi a Diego Maradona na trenérské lavičce. O kvalitě výběru a formě se Argentina pokusí přesvědčit všechny odborníky hned v prvním zápase, v němž poměří síly s Nigérií.

Korea i Řecko potřebují vstoupit do těžké skupiny výhrou

Ač Řecko s Jižní Koreou nepatří na šampionátu do skupinky věhlasných reprezentací, které mají udělat díru do světa, v žádném případě nelze oba celky odepisovat. Úspěchy jim totiž rozhodně nechybí. Vždyť Řekové se stali před šesti lety mistry Evropy, Korea o dva roky dříve postoupila až do semifinále světového šampionátu.

Nevyzpytatelná Uruguay se pokusí na úvod zaskočit Francii

Jako první ze širšího okruhu favoritů odstartuje svou pouť na mistrovství světa Francie. Před čtyřmi lety sahala po vítězné trofeji, letos je ale její situace o poznání jiná - zemi galského kohouta se příliš nevěří. Parta okolo Francka Ribéryho ovšem chce hned v prvním zápase proti Uruguayi ukázat svou sílu a vykročit do dalších bojů tou správnou nohou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele