Previews

Chile a Švýcarsko se mohou výrazně přiblížit osmifinále

Chile i Švýcarsko vstoupily do mistrovství vítězstvími. Případné další může jeden z těchto celků posunout už jistě do osmifinále, pakliže se v duelu Španělska s Hondurasem zrodí pro výherce takový výsledek, který bude znamenat postup. Především by tři body výrazně pomohly Švýcarům, je pak totiž na závěr čeká už jen papírově nejslabší Honduras.

Portugalsko čeká KLDR, soupeře potřebuje přestřílet

Ihned po rozlosování skupin bylo jasné, která bude tou papírově nejvyrovnanější. Ve skupině G se vedle sebe ocitly hned tři špičkové světové týmy - Brazílie, největší favorit na postup a veliký favorit na celkové prvenství, Portugalsko a Pobřeží slonoviny. Po bezbrankové remíze těchto dvou celků tak napoví až druhé zápasy. V tomto poměří síly Portugalci s KLDR.

Pobřeží slonoviny čeká další velikán, tentokrát Brazílie

V prvním zápase čelili fotbalisté Pobřeží slonoviny silnému Portugalsku a rozhodně si příliš neodpočinou ani ve druhém kole. Své schopnosti totiž musí předvést proti pětinásobným mistrům světa z Brazílie, kteří se budou snažit zvítězit a udělat tak razantní krok k postupu.

Slováci hrají s Paraguayí o všechno

V nedělních druhých zápasech skupiny F se prakticky začíná od nuly, protože ty dva úvodní skončily remízou 1:1. Nedělní program MS odstartují fotbalisté Slovenska, kteří budou chtít odčinit zpackaný závěr s Novým Zélandem v souboji s Paraguayí. Ta je s dělbou bodů spokojena, protože okradla úřadující mistry světa z Itálie o dva body.

Nic jiného než vítězství Italové proti Novému Zélandu neberou

Ve druhém kole čeká Itálii papírově nejslabší soupeř ve skupině, celek Nového Zélandu. Ten však v prvním utkání proti Slovensku naznačil své možnosti, a tak nemají Italové předem nic vyhráno. Navíc pokud si chtějí udržet klidnou šanci na postup do osmifinále, měli by zvítězit. Ve skupině mají zatím všechny týmy po bodu a souboj o jednotlivé pozice je tak plně otevřený.

Kamerun a Dánsko potřebují tři body. Kdo je získá?

Ve druhém utkání skupiny E na sebe narazí dva týmy, které své první zápasy prohrály a tak pro ně tento souboj bude nesmírně důležitý. Kamerun ztratil všechny body s Japonskem, kterému podlehl 0:1 a kouč Paul Le Guen byl po další porážce opravdu hodně naštvaný. Dánsko zase podlehlo favorizovanému Nizozemsku 0:2.

Australané se pokusí složit reparát proti dobře naladěné Ghaně

Situaci ve skupině D dnes řádně zamotali Srbové a zítra na to mohou navázat Australané, kteří po úvodním neúspěchu potřebují vítězství jako sůl. Soupeřem jim ovšem bude reprezentace Ghany, která na rozdíl od nich ve svém prvním vystoupení na turnaji připravila menší překvapení a je o tři body napřed...

Nizozemci i Japonci mohou udělat rozhodující krok k postupu

V rámci bojů ve skupině E proti sobě nastoupí dva úspěšné výběry úvodních střetnutí a vítěz z tohoto souboje už bude mít téměř jistotu postupu do osmifinále MS. Favoritem jsou sice Oranjes, nicméně Japonsko rozhodně nedá svou kůži zadarmo a chce mít též do závěrečného klání více klidu.

Angličané si proti Alžírsku nemohou dovolit zaváhat

Stadion v Kapském Městě uvidí v pátek večer souboj týmů, které v úvodu světového šampionátu připravili o lepší výsledek chybující brankáři. Anglický gólman Robert Green se svou hrubkou podepsal pod remízu 1:1 s fotbalisty USA a Alžířan Fauzí Čaučí dokonce pod porážku 0:1 se Slovinskem.

Slovinci si mohou v duelu s USA zajistit postup

Druhé zápasy ve skupině C hodně napoví o postupujícím do další fáze, může jim být Slovinsko, ale také Spojené státy. Oba celky na úvod nezklamaly, tedy alespoň co se výsledku týče. V případě výhry nad USA se mohou Slovinci radovat z historického úspěchu, ovšem nepředbíhejme, vždyť Bradleyho svěřenci potrápili a obrali o body velkého favorita z Anglie.

Srbové mají nůž na krku a za soupeře rozjeté Němce

Ve velice nazáviděníhodné pozici se nacházejí Srbové. Tým pasovaný na černého koně turnaje je po prohře s Ghanou na pokraji vyřazení a musí vyhrát, soupeřem mu ovšem bude německý výběr, který ve svém prvním představení na turnaji smetl Australany a navíc ekceloval i po herní stránce...

Francouzi budou usilovat proti Mexiku o reparát

V prvním utkání s Uruguayí reprezentace Francie všechny natěšené fanoušky pořádně zklamala. Nyní tedy bude usilovat o vylepšení své reputace proti Mexiku. Středoameričané však nehodlají dát svou kůži lacino a cítí velkou šanci na bodový zisk.

Řecko chce prolomit mizérii s Nigérií

Po prvních zápasech skupiny B jsou v ní karty dány jasně. Na postup si brousí zuby Korejská republika s Argentinou. Řecko s Nigérií proti sobě svedou tvrdý souboj, z něhož jedině vítěz bude mít výraznou naději na postup.

V souboji dvou úspěšných změří síly Argentina a Jižní Korea

Ve druhém kole skupiny B se proti sobě postaví celky Argentiny a Korejské republiky. Oba dva týmy vyhrály své úvodní zápasy a tak může jejich vzájemný zápas rozhodnout o prvním postupujícím do osmifinále.

Kdo se přiblíží postupu, domácí JAR nebo Uruguay?

Druhé vystoupení domácích fotbalistů proběhne na Loftus Versfeld Stadium. Postupové šance jsou zcela otevřené, JAR vybojovala v prvním zápase cenou remízu 1:1 s Mexikem a Uruguayci obrali o body posledního finalistu z Francie. Který z týmů v tomto klání zvítězí, velmi se přiblíží vysněnému postupu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele