Previews

Repete evropského finále! Německo proti Španělsku

Pro mnohé možná předčasné finále. Rozjetí Němci, kteří vyřadili takové týmy jako Anglie či Argentina, se ve druhém semifinálovém duelu střetnou se Španěly - úřadujícími mistry Evropy; podle žebříčku FIFA dokonce s druhým nejlepším týmem planety. Připodobnění k finále ale není žádným bludem. Vždyť před dvěma lety se oba týmy střetly o korunu nejlepšího týmu našeho kontinentu!

Prvním finalistou může být Nizozemsko, nebo Uruguay

Už jen dva kroky zbývají k tomu, aby se onen vyvolený mančaft stal po čtyřech letech novým mistrem světa ve fotbale. Pochopitelně že o tenhle úspěch stojí týmy Nizozemska i Uruguaye, které si to o finále v Jižní Africe rozdají proti sobě. Zatímco Oranjes by měli jistotu medaile po 32 letech, Charrúas dokonce po dlouhých šedesáti.

Paraguay vs. Španělsko: Komu se podaří zapsat do dějin?

Druhá sobotní konfrontace jihoamerického a evropského fotbalu a zároveň poslední čtvrtfinále nám nabídne duel Paraguaye proti mistrům Evropy ze Španělska. Tohle utkání by mělo mít nejjasnější favorita ze všech čtvrtfinálových duelů, ale fotbal nám již mnohokrát prokázal, že papírové předpoklady a statistiky na hřiště nepatří.

Oplatí Argentinci Němcům porážku z MS 2006?

Fotbalový svět téměř přestává dýchat při pomyšlení, jaká bitva se strhne v sobotním čtvrtfinále na mistrovství světa v JAR. Tak jako před čtyřmi lety, také letos na sebe narazí Argentina a Německo. Na posledním turnaji v roce 2006 uspěl tehdy domácí, německý výběr až na penalty a všichni čekají, jestli se nyní bude konat odveta či nikoli.

Uruguay sní o medaili, napřed ale musí ve čtvrtfinále vyřadit Ghanu

Nevelká Uruguay má za sebou bohatou fotbalovou historii a fanoušci věří, že letos budou moci odstartovat po dlouhé době bouřlivé oslavy. Již současná účast ve čtvrtfinále mistrovství světa je považována za mimořádný úspěch, Jihoameričané ale končit ještě nechtějí, a proto hodlají vyřadit také Ghanu, posledního zástupce afrického kontinentu.

Startuje čtvrtfinále: Stoprocentní Nizozemci jdou na Brazílii

První čtvrtfinále mistrovství světa slibuje velezajímavou podívanou. Nizozemsko na mistrovství světa ještě ani jednou nezaváhalo, Brazílie jednou remizovala. Oba týmy jsou doma kritizovány za nepříliš ofenzivní pojetí hry. Jak dopadne mezikontinentální souboj titánů?

Poslední osmifinále nabídne pyrenejské derby mezi Španělskem a Portugalskem

Už nyní je jisté, že Evropa přijde v osmifinále o dalšího fotbalového velikána. Po vyřazení Anglie si bude balit kufry také horší z dvojice Portugalsko - Španělsko. Ani jeden výběr ovšem nechce chvíle beznaděje a smutku zažít, a proto obě strany hodlají zapnout na ty nejvyšší obrátky a svého protivníka přehrát.

Dotáhne Honda Japonsko do čtvrtfinále? Proti stojí Paraguay

Jihoamericko-asijskou konfrontaci nám přinese utkání Paraguaye s Japonskem. Mírnějším favoritem v tomhle utkání by měl být právě tým z Jižní Ameriky, ale rozhodně se nedá říct, že půjde o jasnou záležitost.

Brazílie versus Chile - konečně ofenzivní koncert?

Dva nejlepší týmy Jižní Ameriky - tedy alespoň podle kvalifikace na světový šampionát - se utkají v pořadí pátém osmifinálovém klání. Brazílie na mistrovství světa ještě neprohrála, Chile první místo ve skupině uniklo o pouhé dvě branky...

Slováci si věří i na Nizozemce

V pondělním osmifinále se v jihoafrickém Durbanu proti sobě postaví týmy Nizozemska a Slovenska. Zatímco účast Oranjes ve vyřazovací části MS byla očekávaná, ta slovenská na úkor úřadujících mistrů světa Italů je překvapující. Holanďané si zařídili postup do osmifinále prakticky již ve svém druhém zápase, to naši východní sousedé bojovali až do posledních vteřin.

Při cestě za zlatem čeká Argentinu další zastávka: Mexiko

Základní skupinou prošla Argentina, na rozdíl od některých fotbalových velmocí, jako nůž máslem a neztratila ani jediný bod. Jenže tentokrát si už žádné zaváhání dovolit nemůže a opět musí za každou cenu hrát na vítězství. V osmifinálovém klání na ní čeká přijatelné Mexiko.

Osmifinálová bitva evropských velmocí: Německo versus Anglie

První ze tří ryze evropských osmifinálových bitev se uskuteční mezi tradičními velmocemi Německem a Anglií. Ani jedno z mužstev nehrálo v základní skupině na hranici svých možností a všichni tedy s napětím očekávají, že se nyní předvedou v plné kráse.

Ghana bude v osmifinále zachraňovat čest Afriky proti USA

Ve druhém osmifinálovém utkání mistrovství světa na Royal Bafokeng Stadium v Rustenburgu se představí ambiciózní USA proti jedinému africkému zástupci mezi nejlepšími šestnácti celky, Ghaně. Vítěz se utká s jedním z dvojice Uruguay - Korejská republika.

Osmifinále odstartuje souboj Uruguaye s Jižní Koreou

Už není možnost úniku. Buď se vyhraje a postoupí šampionátem dál, nebo se prohraje, skončí a odjíždí domů. Tak nelítostné je play-off mistrovství světa, které v Jihoafrické republice načne osmifinálový souboj mezi Uruguayí a Korejskou republikou. A popravdě, těžko hledat na úvod favorita.

Honduras bude chtít zmařit postupové plány Švýcarsku

S velmi malou šancí na postup budou do svého třetího zápasu na letošním mistrovství světa vstupovat reprezentanti Hondurasu. Vyslanci středoamerické země se mohou společně s Alžírskem stát jediným týmem na MS, který nevstřelí gól, nebo se také mohou podobně jako Slovensko postarat o další fotbalový zázrak - k tomu ale budou muset o čtyři góly přehrát Švýcarsko a doufat v jednogólovou výhru Chile nad Španělskem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele