Previews

Primera División - preview 13. kola

Malaga jde do pondělní předehrávky s cílem vrátit se na pohárové příčky, sveřenci trenéra Pellegriniho jsou aktuálně sedmí. Soupeřem jim bude Santander, který se trápí a zatím se pohybuje v zóně sestupu.

Nizozemská Eredivisie - preview 13. kola

Feynoord padá tabulkou dolů a zastavit tento trend se pokusí na hřišti silného Vitesse. Den Haag má ve vzájemném duelu s Utrechtem možnost soupeře v tabulce přeskočit, Groningen přivítá Venlo a kolo uzavře nerovný duel posledního Excelsioru s vedoucím Alkmaarem...

Corgoň liga - preview 17. kola

Sedmnácté kolo slovenské Corgoň ligy se dohrává jediným nedělním zápasem, v němž se ve Zlatých Moravcích střetne domácí tým se Slovanem Bratislava. Těžko by to před startem sezóny někdo tipoval, ale v tuto chvíli jsou na tom domácí v tabulce lépe než věhlasný soupeř...

Ligue 1 - preview 14. kola

Brest a Valenciennes se pohybují nebezpečně blízko sestupových pozic, na čemž by mohly něco málo změnit jejich dnešní domácí zápasy proti Sochaux, respektive Auxerre. Kolo pak zakončí souboj prvního s předposledním, v němž se očekává výhra Paris Saint-Germain nad Nancy...

Bundesliga - preview 13. kola

V poslední době se trápící Stuttgart se chce dostat zpět na vítěznou vlnu a má k tomu ideální příležitost, doma hostí ve švábském souboji poslední Augsburg. Kolo pak uzavřel Hamburger SV, jenž by si proti Hoffenheimu rád připsal své první domácí vítězství v sezóně...

Serie A - preview 12. kola

Bologna s Cesenou se utkají krátce po poledni, pořádně sledované však budou až duely Juventusu s Palermem a Parmy s Udinese, v nichž se mohou měnit pozice na čele tabulky. Hraje se také v Janově, Catanii a Sieně, kolo pak zakončí večerní duel mezi AS Řím a Lecce...

Ruská Premier liga - preview 31. kola

Zenit a CSKA v pátek zaváhaly, čehož se v neděli proti Kubani bude snažit využít Dinamo Moskva. Hlavní město pak uvidí derby mezi Spartakem a Lokomotivem, ve skupině o záchranu se Tomsk pokusí o zázrak v Rostově...

Skotská Premier League - preview 15. kola

Skotská liga má v sobotu na programu kompletní kolo, tedy šest zápasů. Vedoucí Rangers si užívají pohodlného náskoku, který budou hájit proti St. Johnstone. Druhý Celtic se představí na půdě posledního Invernessu, Aberdeen hostí Motherwell, Hibernian přivítá Kilmarnock.

Portugalsko, nebo Bosna? Jen jeden z nich se podívá na Euro

Jako poslední odveta je na programu utkání mezi Portugalskem a Bosnou a Hercegovinou. Myslím, že mám důvod tvrdit, že půjde o to "nejlepší na konec". Ve dvou barážových dvojicích je prakticky rozhodnuto, na Euro mají poměrně blízko i Češi, zato v Portugalsku půjde o všechno. Po bezbrankové remíze z prvního duelu mají oba týmy k účasti na šampionátu stejně daleko.

Pro Irsko má být odveta s Estonskem pouhou formalitou

Prakticky o co hrát nebude již v Dublinu, kde domácí Irsko přivítá v barážové odvetě Estonsko, které si na Ostrovy veze čtyřbrankovou nadílku z prvního vzájemného klání. "Boys in Green" tak mají vysněný postup na mistrovství Evropy doslova nadosah, na podobném turnaji by se objevili po dlouhých deseti letech.

Turecko se v odvetě pokusí o zázrak proti Chorvatsku

Prakticky rozhodnutý se zdá barážový duel mezi Chorvatskem a Tureckem, na oba týmy však ještě čeká odveta, který může pořádně zamíchat kartami. Chorvaté nečekaně snadno zvítězili na půdě svého soupeře a před domácím zápasem mají tříbrankový náskok, i porážka je tak s přehledem pošle na Euro 2012.

Čechy čeká odveta, po níž mohou slavit postup na Euro

Čeští reprezentanti budou v úterní odvetě baráže o účast na mistrovství Evropy hájit v Černé Hoře dvoubrankový náskok. Tým trenéra Michala Bílka má k účasti na finálovém turnaji v Polsku a Ukrajině výrazně blíže a jeho cílem je umocnit šance vstřeleným gólem na půdě soupeře.

Tři roky poté: Turecko znovu zápasí s Chorvatskem

Jen po třech letech se v důležitém klání opět střetnou reprezentace Chorvatska a Turecka. Na Euro 2008 si to obě země rozdaly ve čtvrtfinále a co vracet mají svému soupeři především Chorvaté. Turci totiž díky své bojovnosti nakonec postoupili přes tehdejší Biličovu družinu do semifinále až po penaltách. Teď oba čeká baráž o Euro 2012.

Estonci se pokusí v baráži zaskočit také Iry

Pouhé dva kroky dělí Irsko od vytouženého postupu na nadcházející mistrovství Evropy. Na Trapattoniho svěřence ale každopádně nebude čekat nic snadného, jelikož barážový los jim přidělil za soupeře nevyzpytatelné Estonce. První duel se odehraje v pátek od 20:45 na tallinnské půdě.

Bosna se s Portugalskem porve o premiérový postup

O náboj nebude mít nouzi ani utkání v Zenicy, kde domácí Bosna a Hercegovina vyzve staré známé Portugalsko. Oba celky se již potkaly před necelými dvěma lety v baráži o účast na mistrovství světa 2010 Jihoafrické republice, tehdy se nakonec po dvou těsných výhrách radoval celek z Pyrenejského poloostrova. Bosňané tak mají svému soupeři co vracet.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele