Premier League - souhrn 36. kola

05.05.2017, 23:16, aktualizováno 08.05.2017, 22:51
Komentáře a souhrny
Chelsea porazila Middlesbrough a upevnila si vedoucí postavení. Swansea zvládla důležitý duel s Evertonem, Leicester City uspěl proti Watfordu. Manchester City porazil Crystal Palace a dotáhl se na Liverpool, který jen remizoval se Southamptonem. Chelsea se výrazně přiblížila titulu, neboť největší rival Tottenham překvapivě podlehl West Hamu United, Arsenal přehrál Manchester United...

Chelsea FC - Middlesbrough FC 3:0

08.05.2017 21:00

Góly: 23. Diego Costa, 34. Marcos Alonso, 65. Nemanja Matić

Chelsea je jen krůček od vysněného titulu a za jistých okolností ho může slavit už v příštím kole. Blues doma na Stamford Bridge sestřelili Middlesbrough a to doslova do nižší soutěže. Boro už se zachránit nemůže. Výhru Chelsea svými brankami zajistili Costa, Alonso a Matić.

Chelsea neponechala nic náhodě a dokonale využila zaváhání Tottenhamu, což v konečném důsledku znamená, že má tři kola před koncem soutěže na čele už sedmibodový náskok! A Chelsea byla lepším týmem od samého začátku. Už ve druhé minutě měl golman Guzan plné ruce práce s pokusem Marcose Alonsa, jehož střelu z ostrého úhlu dokázal vyrazit nad břevno. Také v další šanci byli domácí, ale na pobídku Hazarda těsně nedosáhl Costa. Tlak Chelsea nakonec vygradoval ve 23.minutě vedoucí brankou. Diego Costa zužitkoval klasický Fábregasův pas za obranu a Guzan poprvé inkasoval. Middlesbrough se do ofenzívy příliš nedostávalo, tempo hry jasně udávala Chelsea a ještě v průběhu prvního poločasu zvýšila svůj náskok. Azpilicueta poslal pas za obranou línii a Marcos Alonso z úhlu propasíroval balón za Guzanova záda. Golman Boro následně uchránil svůj tý od třetí inkasované branky, když zpacifikoval pokus Mosese.

Conteho svěřenci ovládali hru a nic nenasvědčovalo tomu, že by tomu mělo být ve druhém poločase jinak. Ve 46.minutě předvedli Blues další pohlednou akci a Pedro orazítkoval břevno! Třetí gól v hostující síti byl jen otázkou času. Cahill ho svým dalekonosným pokusem nedal, ale Matić už v 65.minutě ano. Srbský záložník si ve vápně zpracoval balón na prsa a pohotově zakončil, přičemž nasadil Guzanovi jesličky. Po hodině hry tak bylo hotovo.

Middlesbrough ve zbytku zápasu rezignovalo a jelikož už se Chelsea zbytečně dopředu nehnala, skončilo utkání výsledkem 3:0. Londýnský celek je jen kousek od zisku mistrovského titulu, na čele má tři kola před koncem už sedmibodový náskok. V Middlesbrough zavládne po dnešku zklamání, tým totiž s jistotou opouští Premier League.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Manchester United 2:0

07.05.2017 17:00

Góly: 54. Granit Xhaka, 57. Danny Welbeck

Arsenal zvládl důležitý souboj s Manchesterem United a jeho naděje na umístění v nejlepší čtyřce stále žije. Svěřenci Arsena Wengera ve šlágru kola na Emirates Stadium zvítězili 2:0 díky dvěma slepeným brankám v úvodu druhého dějství - trefili se Granit Xhaka a Danny Welbeck.

Red Devils od začátku tahali za kratší konec, avšak také oni si vytvořili několik zajímavých příležitostí, jejichž proměnění mohlo vývoj zápasu zcela změnit. V první půli excelovali především oba brankáři - nejprve se blýskl Petr Čech, jehož z úhlu po přihrávce Wayna Rooneyho prověřil Anthony Martial. Na druhé straně pak kouzlil David de Gea, jenž konečky prstů vytáhl křížnou ránu Aarona Ramseyho.

Španělská jednička Manchesteru si poté poradila i s tečovanou střelou Alexe Oxlade-Chamberlaina zpoza velkého vápna. Následně se ještě jednou předvedl Petr Čech, když musel hasit nedorozuměním mezi ním, Koscielnym a Holdingem. Tváří v tvář Rooneymu vytáhl perfektní zákrok.

Góly padaly až ve druhém poločase. V 54. minutě se ke střele z nějakých třiceti metrů odhodlal Granit Xhaka, svůj pokus otřel o záda Andera Herrery, od něhož balón zapadl pod břevno za bezmocného Davida de Geu. Záhy to bylo dokonce 2:0, na centr Oxlade-Chamberlaina si naskočil nekrytý Welbeck a prudkou hlavičkou do středu brány rozhodl o vítězi tohoto duelu.

Mourinhova ekipa totiž ve zbytku utkání nekladla příliš velký odpor a Gunners si v poklidu hlídali komfortní náskok. Nezaujatý divák, čekající od ostře sledovaného klání atraktivní fotbal, tak musel být zklamán, naopak domácí příznivci se radovali z velice důležitých třech bodů. Kýžené čtvrté místo ovšem stále opanuje Manchester City, který má vše ve svých rukou.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Southampton FC 0:0

07.05.2017 14:30

Góly: -

Liverpool propásl šanci poodskočit soupeřům v boji o třetí a čtvrté místo. V utkání se Southamptonem byl většinu zápasu lepší, měl ale obrovské problémy s tvorbou šancí. Jedinečnou příležitost rozhodnout pak propásl James Milner, který neproměnil pokutový kop. Muž zápasu Fraser Forster kromě penalty pochytal dalších sedm střel.

Za starou belu stál celý zápas, ale první poločas byl přece jenom o fous nudnější. Nejzajímavější čistě fotbalovou akci předvedl Roberto Firmino. Brazilský ofenzivní univerzál před vápnem Southamptonu obral o míč Romeua a jal se střílet. Jeho potenciálně nebezpečný pokus ale zblokoval Maya Yoshida, jenž při zranění Virgila van Dijka a lednovém odchodu Josého Fonteho do West Hamu převzal i vůdčí roli.

Ještě před svou hvězdnou chvílí se Fraser Forster dostal do permanence několikrát - rány Coutinha, Firmina i Cana však byly slabé a anglický gólman je snadno kryl. Diváci se tak nejlépe zabavili při cirkusových kouscích na lavičce Liverpoolu. Alberto Moreno si s lahví ve volných chvílích počínal o dost přátelštěji nežli Jürgen Klopp.

Ani přestávka s atraktivitou utkání nic nezměnila, zlomový okamžik tak přilétl jako blesk z čistého nebe. Lucasův centr do vápna zpracoval Origi na prsa a Stephens snad reflexivně do míče plácl loktem. Sudí Madley ukázal na puntík, penalty se chopil James Milner a... nedal! Desítkový specialista fotbalovou maturitu nesložil poprvé od listopadu 2009 - po 11 úspěšných pokusech v řadě. Penalta nebyla kopnutá špatně, Fraser Forster byl ale u tyčky dostatečně hbitě.

Anglický gólman si označení hvězdy zápasu zaslouží, byť většina z jeho osmi zákroků patří do sorty povinných. Tak jako čtvrt hodiny před koncem, kdy si poradil s ranou Coutinha i nepovedeným bodlem střídajícího Daniela Sturridge, který se velmi šikovně protáhl do šestnáctky. Forster se nicméně vytáhl v nastaveném čase, kdy zpod břevna vyškrábl nebezpečnou hlavičku dalšího žolíka Marka Grujiće. Hlavně jeho zásluhou skončil zápas bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Swansea City - Everton FC 1:0

06.05.2017 18:30

Góly: 29. Fernando Llorente

Swansea se vzpírá svému osudu a v tuto chvíli jí patří nesestupové sedmnácté místo. Labutě byly v zápase s Toffees mnohem nebezpečnějším týmem, ale prosadily se jen jednou, zásluhou Fernanda Llorenteho.

Everton nevyužil možnost dostat se před Arsenal a zůstává na sedmé příčce, pravdou je, že jakkoliv měl držení balónu na své straně, vypálit přesně dokázal jen dvakrát a to je málo.

Swansea si byla moc dobře vědoma oč hraje a podle toho také do zápasu vstoupila. V prvním poločase byla lepším týmem a také šla zaslouženě do vedení. Barry poslal na malé vápno načechraný oblouček a Fernando Llorente využil svých výškových parametrů, pověsil se do vzduchu a zařídil Labutím jednobrankový náskok. A to nebylo zdaleka všechno, domácí mohli náskok zvýšit, jenomže Ki-Song Jung byl na malé vápně na poslední chvíli zablokován. Everton si za první poločas prakticky nic nevytvořil a do šaten šel jako horší celek.

Ani po změně stran to s hrou hostí nevypadalo dobře. V 54. minutě to před Stekelenburgem znovu hořelo. Sigurdsson vrátil balón do šestnáctky, k němu se následně dostal aktivní Ayew a jeho volej jen těsně minula zařízení. Neuspěl ani Llorente, jeho hlavičku Stekelenburg zlikvidoval. Šance Swansea zůstaly nevyužity a Everton mohl trestat. Jednu z mála velkých šancí měl deset minut před koncem Romeu Lukaku, v nebezpečné příležitosti trefil jen boční síť. V 87. minutě zase hlavičkoval těsně vedle Mirallas a následně na balón nedosáhl Williams. Toffees toho v zápase moc nepředvedli a nakonec ve Swansea zaslouženě prohráli.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Stoke City 2:2

06.05.2017 16:00

Góly: 62. Junior Stanislas, 81. Ryan Shawcross (vl.) - 33. Lys Mousset (vl.), 73. Mame Diouf

Krásné utkání bylo k vidění na Vitality Stadium, který je domovinou Bournemouthu. Domácí si po přestřelce rozdělili body se Stoke a to zcela zaslouženě. Natolik zaslouženě, že zasáhla i ironie osudu, Shawcross a Mousset si totiž vstřelili vlastní góly.

Skóre se poprvé měnilo až ve 33.minutě, do té doby bylo tempo zápasu dobré a nechybělo nasazení, nicméně oba brankáři neměli mnoho práce. Každopádně ve 33.minutě se dostalo Stoke do vedení, když si při snaze odvrátit rohový kop vstřelil výstavní vlastní gól Lys Mousset. Bournemouth mohl okamžitě odpovědět, ale nebezpečný centr Pugha nikdo z domácích nezasáhl a následně už se v prvním poločase nic podstatného neodehrálo.

Po změně stran tempo hry neupadalo a k vidění bylo ještě více šancí a zejména branek. Po Allenově centru zakončoval z těžké pozice Arnautovič, ale skóre zůstalo neměnné. Stoke se nepodařilo zvýšit a místo toho přišlo vyrovnání. Smith potáhl balón k šestnáctce, poslal přihrávku do vápna, kde Junior Stanislas srovnal na 1:1.

Stoke se nehodlalo s remízou smířit a chtělo strhnout vedení opět na svojí stranu. Po rychlé akci Shaqiriho střílel Allen, ale pouze do bránícího protihráče. Hosté se dočkali v 73.minutě, po nedůrazném počínání domácí defenzívy. Na malém vápně byl zcela nepovšimnutý Mame Diouf, který nakonec dostal balón do sítě. Na tahu tak byl znovu Bournemouth a devět minut před koncem se mu po dalším závaru podařilo vyrovnat. Nepřehledná situace nakonec skončila dalším vlastním gólem, tentokrát v podání hostujícího Shawcrosse. Ale i remíza 2:2 byla pro oba málo, jak Bournemouth, tak i Stoke chtěli vyhrát a dělali pro to vše. Další branka už ale nepadla a to ani během čtyřminutového nastavení.

Více informací k zápasu

Burnley FC - West Bromwich Albion 2:2

06.05.2017 16:00

Góly: 56. Sam Vokes, 86. Sam Vokes - 66. Salomón Rondón, 78. Craig Dawson

Dva naprosto rozdílné poločasy si přichystaly soupeři na Turf Moor. Hrdinou utkání se tak dá nazvat Sam Vokes, který tragický zápas posunul k lepšímu úvodním gólem, aby v závěru zařídil domácím alespoň bod. West Bromwich si přes námitky Tonyho Pulise alespoň připsal po dlouhé době dva zásahy.

První poločas si přitom tento manažer jistě náramně užil. Hosté si přesně nepřihráli ani devadesátkrát, nevystřelili na branku, mimo tři tyče poslali míč třikrát. Burnley pak bylo o něco málo lepší. Jestli někdo z diváků včera navštívil jakékoliv utkání evropského šampionátu žen do sedmnácti let, musel o přestávce, znechucen poklesem kvality fotbalu, odejít.

Změna stran pak přinesla alespoň góly, ačkoliv se přesnost přihrávek u obou týmů nedostala ani na sedm z deseti. Na otevření skóre měl velký podíl především Barnes, který se nenechal zlákat simulováním v pokutovém území a po souboji s Liveromerem okamžitě vstal. Přihrávkou mezi nohama nešťastného zápasníka pak našel u přední tyče Vokese, který ze dvou kroků nedal brankáři šanci.

Přesně deset minut poté si na druhé straně namířil do vápna McClean, přihrávkou pod sebe za přispění jednoho z obránců našel Rondóna, který se obtočil kolem Tarkowského a pumelicí ke vzdálenější tyči vyrovnal. Stoper domácích byl v 78. minutě pozdě i u Dawsona, který si naběhl na rohový kop a hlavičkou z malého vápna poslal nepřesvědčivé hosty do nečekaného vedení.

Až čtyři minuty před koncem tak dostal výsledek konečnou podobu. Typicky zoufalý nákop z přímého kopu desítky metrů od branky soupeře namířil Brady přesně na Vokese, který zády k brance hlavičkoval před špatně vybíhajícím Fosterem a dotáhl tak Burnley k magickému čtyřicátému bodu.

Více informací k zápasu

Hull City - Sunderland AFC 0:2

06.05.2017 16:00

Góly: 69. Billy Jones, 90+2. Jermain Defoe

Hull utrpěl první domácí porážku pod Marcem Silvou a překvapivě si tak komplikuje boj o záchranu. Tu už má jistou Sunderland a nesnesitelnou lehkost bytí mezi elitou si zpříjemnil druhým vítězstvím nad Tigers v sezóně.

Vyrovnané první dějství mohlo vypadat úplně jinak, kdyby už ve čtvrté minutě zaskočil domácí Honeyman, který se po centru Jonese ocitl osamocený na hranici pokutového kopu. Jeho hlavička však mířila těsně vedle brankové konstrukce. S postupujícím časem sice získávali lehce navrch favorité, nicméně do poločasu ohrozil branku pouze Clucas, který střelou zpoza vápna nechal vyniknout Pickforda.

Stejným způsobem pak začala i druhá půle, kdy si za obranu na Pickfordův výkop vyběhl Anichebe, balón však napálil přímo do Jakupoviće. Odpovědět mohl N'Diaye, jehož našel u zapomenuté zadní tyče Grosicki, trefnou reakci však smazal nepovedenou střelou do odkryté branky. Vzápětí hlavičkoval podstatně lépe Marković, Pickford si ovšem pro cenu nejlepšího hráče utkání šel dalším parádním zákrokem a míč zpod břevna vytěsnil.

Skóre se tak měnilo až v 69. minutě, kdy pět obránců na malém vápně úspěšně prošli konkurzem do role tréninkových kuželů. Rohový kop u přední tyče prodloužil O'Shea a Billy Jones byl jediný, kdo se hnul směrem k míči. Jeho rybička překvapila i brankáře a hosté překvapivě vedli. Jen dvě slušné příležitosti pak měli Tigers k vyrovnání, Niassé ve velké šanci s dostatkem prostoru kolem sebe mezi tři tyče nazamířil, chvíli poté si Abel Hernandéz vylámal zuby na bezchybném Pickfordovi, který se tentokrát zaskvěl bravurním reflexem.

Tečku za nepovedenou sobotou pak udělal pomezní sudí, který v nastaveném čase snad jen neměl sílu na zvednutí praporku. Jinak se totiž nedá vysvětlit, proč při přímém kopu Larssona neupozornil na jasný ofsajd Defoeho, který pak hravě pojistil vítězství. Exekutor standardky posléze navíc udržel pro Pickforda čisté konto, když hlavičku Ranocchiy odkopl z brankové čáry. Hull tak bude potřebovat získat body od londýnských klubů nebo se s první ligou po roce rozloučí.

Více informací k zápasu

Leicester City - Watford FC 3:0

06.05.2017 16:00

Góly: 38. Wilfred Ndidi, 58. Riyad Mahrez, 90+3. Mark Albrighton

Další tři body si na své konto připisuje Leicester City, který dohrává sezonu s naprostým klidem. Lišky tentokrát nastříleli Watfordu tři branky a to po perfektním taktickém výkonu. Zásadní zlepšení pod trenérem Shakespearemtak pokračuje a Lišky jsou po další výhře už devátí.

Leicester byl v úvodu o něco aktivnějším týmem a po čtvrthodině hry se mohl ujmout vedení. Dobře sehraný signál při volném přímém kopu zakončoval Vardy přihrávkou na Simpsona, ale defenzíva Watfordu s vypětím všech sil nebezpečí zažehnala. Watford se také dokázal dostat do blízkosti Schmeichela, ten však žádný těžší zákrok tasit nemusel.

První gólová radost propukla ve 38.minutě, kdy Watford nedokázal odvrátit rohový kop a po sérii zmatcích se trefil přesně pod břevno Ndidi! Leicester ovládl první poločas spíše průměrného utkání.

Druhý poločas zahájil lépe hostující tým, nicméně Schmeichel stále nemusel výrazněji zasahovat. Lišky hrály trpělivě a v 58.minutě už vedly 2:0. Vardy prodloužil centr do běhu na Mahreze, který z úhlu procedil balón mezi nohy brankáře Gomese. A pak byl k vidění zase tentýž obraz hry, kdy se Watford marně snažil něco vymyslet a nějakým způsobem překonat obranný val domácích. Leicester předvedl výborný taktický výkon a v nastaveném čase vše korunoval třetí brankou. Dobře hrající Vardy potáhl balón, přihrál jej Albringhtonovi, který z voleje nádherným angličanem zvýšil na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

Manchester City - Crystal Palace 5:0

06.05.2017 13:30

Góly: 2. David Silva, 49. Vincent Kompany, 59. Kevin De Bruyne, 82. Raheem Sterling, 90+2. Nicolás Otamendi

Manchester City beze zbytku napravil zaváhání z minulého týdne a na domácí půdě rozstřílel Crystal Palace. Díky trefám Davida Silvy, Vincenta Kompanyho, Kevina de Bruynea, Raheema Sterlinga a Nicoláse Otamendiho Citizens ukořistili všechny body za výhru 5:0, která je díky lepšímu skóre posouvá před Liverpool na průběžnou třetí příčku, navíc se čtyřbodovým náskokem na pátý Manchester United.

Brzký výkop, stanovený na 13:30 zachytil domácí plně připravené. Již po dvou minutách se totiž Manchester ujal vedení, když chabé hlavičkové odvrácení Martina Kellyho po centru Sterlinga potrestal David Silva, jenž povedenou ranou z voleje vsítil svůj jubilejní padesátý gól v bledě modrých klubových barvách.

Na další výraznou šanci si museli diváci na Etihad Stadium počkat dobrou půlhodinu. Nejprve brankář Wayne Hennessey vytasil kvalitní zákrok proti střele Saného a gólový pokus Sterlinga pak musel na brankové čáře odklidit do bezpečí Patrick van Aanholt. Teprve pak se směrem dopředu osmělili i hosté, ovšem Bentekeho pokus si pohlídal Willy Caballero a van Aanholt svou ránu již uvnitř pokutového území hrubě neukočíroval.

Stejně jako hráči Palace nezachytili nástup favorita do první půle, totéž se opakovalo i po změně stran. Uplynuly sotva tři minuty a všichni užasle přihlíželi, jak dělovka svátečního střelce Vincenta Kompanyho míří neomylně do horního růžku Hennesseyho branky. Chvíli nato dorazil hosty Kevin de Bruyne, jenž nejprve z přímého kopu orazítkoval brankovou konstrukci a pak se přece jen zapsal na střeleckou listinu přízemní ranou z hranice šestnáctky, kde jej k zakončení vybídl Gabriel Jesús.

Ani za stavu 3:0 však Citizens neměli dost. Nejprve osm minut před koncem skóroval po Zabaletově hlavičkovém přiťuknutí Raheem Sterling a v samotném nastavení zakulatil drtivou výhru domácích stoper Otamendi po přímém kopu nezastavitelného De Bruynea.

Zatímco tým Pepa Guardioly udělal další potřebný krůček k zajištění kvalifikace do Ligy mistrů, Sam Allardyce si třetí prohrou za sebou mírně komplikuje záchranářskou misi. V příštím předposledním kole čeká Eagles přímý souboj s osmnáctým Hullem, který nyní zaostává o čtyři body.

Více informací k zápasu

West Ham United - Tottenham Hotspur 1:0

05.05.2017 21:00

Góly: 65. Manuel Lanzini

Předehrávka 36. kola nenabídla žádnou atraktivní podívanou, nicméně West Ham dobře organizovaným a bojovným výkonem vydřel proti favorizovanému Tottenhamu v londýnském derby důležité tři body a definitivně se zachránil v nejvyšší soutěži. Naopak Spurs po devíti vítězstvích v řadě nečekaně prohráli a vedoucí Chelsea jim může odskočit na propastných sedm bodů.

V prvním poločase si oba celky vytvořily po jedné velké příležitosti. Nejprve byl blízko gólu Tottenham - Adrián skákavou střelu Kanea vyrazil pouze před sebe, dorážka Alliho sice byla zblokována, jenže k balónu se opět dostal Harry Kane a tentokráte se již Adrián blýskl fantastickým reflexivním zákrokem, když nohou vykopl míč nad břevno.

Domácí zahrozili pár minut nato. Mark Noble vyslal do sprintu rychlého Lanziniho, před nímž na hranici faulu zasáhl vyběhnuvší Hugo Lloris, následnou střelu do odkryté brány pak Kouyaté nezvládl. Hammers se v těchto chvílích hodně zlobili na hlavního rozhodčího Taylora, zejména manažer Slaven Bilić se dožadoval odpískání pokutového kopu.

Po změně stran to s nebezpečnými situacemi před brankami obou týmů nebylo o moc lepší. Hodně akcí skončilo v předfinální fázi a když už se například Heung-mi Son k zakončení dostal, West Ham podržel brankář Adrián.

V 65. minutě přišel rozhodující moment celého utkání. Aaron Cresswell dokázal na dvakrát odcentrovat z levé strany, přetažený centr vrátil do ohně Sam Byram a po několika odrazech se sám na malém vápně ocitl Manuel Lanzini, který propálil Llorise a utíkal se radovat s fanoušky.

Družině Manuela Pochettina nepomohla ani změna rozestavení z 3-4-2-1 na 4-2-3-1, v útočné fázi chyběl nápad, moment překvapení. Naopak dobře bránící West Ham mohl své vedení ještě několikrát navýšit. V 77. minutě vyrobil obrovskou minelu Toby Alderweireld, jehož kličku uvnitř šestnáctky vystihl Jonathan Calleri a jen bravurní Hugo Lloris udržel Tottenham nad vodou.

Definitivní pojistku mohl přidat v samém závěru také střídající Ashley Fletcher, po spolupráci se Snodgrassem se ocitl sám před Llorisem, balón do sítě už ale propasovat nedokázal. Mrzet ho to však příliš nemuselo, krátce poté totiž zazněl závěrečný hvizd a na Olympijském stadionu mohlo propuknout nadšení.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC35273575:2984
2.Tottenham Hotspur35238471:2377
3.Liverpool FC362010671:4270
4.Manchester City35209670:3769
5.Manchester United351714451:2765
6.Arsenal FC34196966:4263
7.Everton FC3616101060:4158
8.West Bromwich Albion351291441:4545
9.Leicester City351271645:5443
10.Southampton FC341191439:4442
11.AFC Bournemouth361191652:6542
12.West Ham United361191645:5942
13.Stoke City3610111539:5241
14.Burnley FC361171837:5140
15.Watford FC351171737:5840
16.Crystal Palace361152046:6138
17.Swansea City361052141:6935
18.Hull City36972036:6934
19.Middlesbrough FC365131826:4828
20.Sunderland AFC35662328:6024

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1419)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele