36. kolo
05.05.2017 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

West Ham United - Tottenham Hotspur 1:0

Předehrávka 36. kola nenabídla žádnou atraktivní podívanou, nicméně West Ham dobře organizovaným a bojovným výkonem vydřel proti favorizovanému Tottenhamu v londýnském derby důležité tři body a definitivně se zachránil v nejvyšší soutěži. Naopak Spurs po devíti vítězstvích v řadě nečekaně prohráli a vedoucí Chelsea jim může odskočit na propastných sedm bodů.

V prvním poločase si oba celky vytvořily po jedné velké příležitosti. Nejprve byl blízko gólu Tottenham - Adrián skákavou střelu Kanea vyrazil pouze před sebe, dorážka Alliho sice byla zblokována, jenže k balónu se opět dostal Harry Kane a tentokráte se již Adrián blýskl fantastickým reflexivním zákrokem, když nohou vykopl míč nad břevno.

Domácí zahrozili pár minut nato. Mark Noble vyslal do sprintu rychlého Lanziniho, před nímž na hranici faulu zasáhl vyběhnuvší Hugo Lloris, následnou střelu do odkryté brány pak Kouyaté nezvládl. Hammers se v těchto chvílích hodně zlobili na hlavního rozhodčího Taylora, zejména manažer Slaven Bilić se dožadoval odpískání pokutového kopu.

Po změně stran to s nebezpečnými situacemi před brankami obou týmů nebylo o moc lepší. Hodně akcí skončilo v předfinální fázi a když už se například Heung-mi Son k zakončení dostal, West Ham podržel brankář Adrián.

V 65. minutě přišel rozhodující moment celého utkání. Aaron Cresswell dokázal na dvakrát odcentrovat z levé strany, přetažený centr vrátil do ohně Sam Byram a po několika odrazech se sám na malém vápně ocitl Manuel Lanzini, který propálil Llorise a utíkal se radovat s fanoušky.

Družině Manuela Pochettina nepomohla ani změna rozestavení z 3-4-2-1 na 4-2-3-1, v útočné fázi chyběl nápad, moment překvapení. Naopak dobře bránící West Ham mohl své vedení ještě několikrát navýšit. V 77. minutě vyrobil obrovskou minelu Toby Alderweireld, jehož kličku uvnitř šestnáctky vystihl Jonathan Calleri a jen bravurní Hugo Lloris udržel Tottenham nad vodou.

Definitivní pojistku mohl přidat v samém závěru také střídající Ashley Fletcher, po spolupráci se Snodgrassem se ocitl sám před Llorisem, balón do sítě už ale propasovat nedokázal. Mrzet ho to však příliš nemuselo, krátce poté totiž zazněl závěrečný hvizd a na Olympijském stadionu mohlo propuknout nadšení.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

WHU sa stalo to, čoho sa obávam aj ja po presune na Wembley. Z výletu na Olympijský štadióne nemám taký "strach", ako keď sa hralo na úzkom trávniku v Upton Parku. Jedine uzdravenie Carrolla by mohlo znížiť naše šance na plný bodový zisk. Povinné tri body.

Lloris - Dier, Alderweireld, Vertonghen - Walker, Dembele, Wanyama, Davies - Eriksen, Alli - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Wembley sa obávam aj ja ale West Ham nieje tam kde je kvôli štadiónu...to len v minulej sezóne skončili vyššie inak je ich obvyklá pozícia okolo 10. miesta. Každopádne je to ďalšie derby ktoré treba vyhrať...jeden "kladivár" napísal na twitter pred NLD že "West Hame je lepší klub, vačší" tak treba dokázať že to tak nieje...a ešte k tomu Wembley..mám z toho obavy ale rekordy, aj keď tie negatívne, sú na to aby sa prekonávali tak snáď sa Spurs prekonajú a otčia ten nepriaznivý rekord vo Wembley vo svoj prospech hneď v prvých zápasoch sezóny COYS ♥

Reagovat
popltak

A měl pravdu ten kladivář.

Reagovat
OnlyWHU

Jde to i bez Carrolla...., že.

Reagovat
smazaný uživatel

ide

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Trippier, 2x Kane

Reagovat
popltak

West Ham si po zápase může zajít do KFC, easy win.

Reagovat
OnlyWHU

TAK CO?

Reagovat
OnlyWHU

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

0:2 Kane, Dele

Reagovat
OnlyWHU

Zasloužená výhra po skvělým výkonu! Hezkej fotbalovej zážitek. Všichni z WHU na jedničku. Kohouti bez větší šance. Konečně klid... COYI!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně výkon, které bychom měli podávat celou sezónu. Kouyaté a Lanzini mě baví čím dál víc a snad v létě přijde kvalitní útočník.

Reagovat
OnlyWHU

..a skvělí Ried + Ádrian!! Jinak samo souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jinyho napsat,nez Come on you IRON'S

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele