36. kolo
08.05.2017 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea smetla Middlesbrough a je jen krůček od titulu

Chelsea je jen krůček od vysněného titulu a za jistých okolností ho může slavit už v příštím kole. Blues doma na Stamford Bridge sestřelili Middlesbrough a to doslova do nižší soutěže. Boro už se zachránit nemůže. Výhru Chelsea svými brankami zajistili Costa, Alonso a Matić.

Chelsea neponechala nic náhodě a dokonale využila zaváhání Tottenhamu, což v konečném důsledku znamená, že má tři kola před koncem soutěže na čele už sedmibodový náskok! A Chelsea byla lepším týmem od samého začátku. Už ve druhé minutě měl golman Guzan plné ruce práce s pokusem Marcose Alonsa, jehož střelu z ostrého úhlu dokázal vyrazit nad břevno. Také v další šanci byli domácí, ale na pobídku Hazarda těsně nedosáhl Costa. Tlak Chelsea nakonec vygradoval ve 23.minutě vedoucí brankou. Diego Costa zužitkoval klasický Fábregasův pas za obranu a Guzan poprvé inkasoval. Middlesbrough se do ofenzívy příliš nedostávalo, tempo hry jasně udávala Chelsea a ještě v průběhu prvního poločasu zvýšila svůj náskok. Azpilicueta poslal pas za obranou línii a Marcos Alonso z úhlu propasíroval balón za Guzanova záda. Golman Boro následně uchránil svůj tý od třetí inkasované branky, když zpacifikoval pokus Mosese.

Conteho svěřenci ovládali hru a nic nenasvědčovalo tomu, že by tomu mělo být ve druhém poločase jinak. Ve 46.minutě předvedli Blues další pohlednou akci a Pedro orazítkoval břevno! Třetí gól v hostující síti byl jen otázkou času. Cahill ho svým dalekonosným pokusem nedal, ale Matić už v 65.minutě ano. Srbský záložník si ve vápně zpracoval balón na prsa a pohotově zakončil, přičemž nasadil Guzanovi jesličky. Po hodině hry tak bylo hotovo.

Middlesbrough ve zbytku zápasu rezignovalo a jelikož už se Chelsea zbytečně dopředu nehnala, skončilo utkání výsledkem 3:0. Londýnský celek je jen kousek od zisku mistrovského titulu, na čele má tři kola před koncem už sedmibodový náskok. V Middlesbrough zavládne po dnešku zklamání, tým totiž s jistotou opouští Premier League.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Tuxedo

5:0

Reagovat
hradec

CHE 4:0 MID

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Hazard, Pedro, Costa

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
frederik

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

dostat 3x goly jaslami to sa nevidi casto

Reagovat
efellipe

nechybělo moc a mohly být 4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele