Premier League - preview 8. kola

05.10.2019, 08:38, aktualizováno 06.10.2019, 11:55
Previews
Ve čtyřech nedělních zápasech Premier League se představí čtyři aspiranti na poháry. Arsenal a Manchester City přivítají na svých hřištích Bournemouth, respektive Wolverhampton, Chelsea a Manchester United naopak míří ven - Blues do Southamptonu, Red Devils do Newcastlu...
Arsenal FC - AFC Bournemouth  (neděle 15:00)
Nepříznivé výsledky rivalů v boji o umístění do čtvrtého místa nahrávají Arsenalu, aby na úvod sezony ukořistil co nejvýhodnější pozici a ve zbytku sezony si nabytý náskok hlídal. K tomu ovšem Kanonýři potřebují zlepšit doposud značně chaotickou souhru v ligových kláních a nejbližší příležitost k potvrzení, že jsou v tomto ohledu na správné cestě, budou mít svěřenci Unaie Emeryho v neděli doma proti Bournemouthu.

Zatímco v Premier League se Arsenal herně trápí a takřka každý bodový zisk se rodil jen horko těžko, v pohárových soutěžích jako by na trávník vyběhl zcela jiný tým. Tato nadsázka ani není daleko od pravdy, neboť například ve čtvrtečním duelu se Standardem Lutych udělal Emery hned deset změn v sestavě oproti pondělnímu zápasu s Manchesterem United a výsledkem byla zcela suverénní výhra 4:0. Největší pozornost na sebe strhl mladičký forvard Gabriel Martinelli, jenž stejně jako v ligovém poháru s Nottinghamem dokázal vstřelit dva góly a hlasitě si tak říká o větší herní prostor i v ligových zápasech.

Přesto lze očekávat, že přednost v základní sestavě dostane jiný talentovaný teenager Bukayo Saka, který i v čerstvých osmnácti letech patřil k nejlepším hráčům Kanonýrů na Old Trafford. Mimo hru zůstávají pouze Lacazette se Smithem-Rowem, ovšem bylo by překvapením, kdyby se v jedenáctce po čtvrtku udrželi i Héctor Bellerín a Kieran Tierney, kteří pokračují v pozvolné rekonvalescenci z předešlých zranění a navzdory kvalitním výkonům a viditelnému pozitivnímu přínosu na hru londýnského celku Emery nejspíše nebude chtít riskovat jakékoli nové zdravotní potíže z přílišné zápasové porce.

To hosté mají stále zraněných podstatně více. Mimo hru zůstávají Brooks, Daniels, Stanislas, Smith a Gosling, přičřemž nově se z reprezentační nominace omluvil i Chris Mepham z důvodu blíže neurčeného zranění. Jedinou pozitivní zprávou je tak pro manažera Eddieho Howea uzdravení Ryana Frasera a skvělá forma útočného dua Wilson - King, které by mělo chatrnou obranu Arsenalu pořádně prověřit. Callum Wilson ostatně do sítě Gunners skóroval v předešlých čtyřech vzájemných duelech již třikrát a Howe musel na tiskové konferenci odvracet spekulace o možném odchodu anglického forvarda do Manchesteru United.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Chambers, Sokratis, Luiz, Kolašinac - Guendouzi, Xhaka - Pepe, Willock, Saka - Aubameyang
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Stacey, S. Cook, Aké, Rico - L. Cook, Lerma, Billing - Fraser, C. Wilson, King
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.47 - 7.23
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Wolverhampton Wanderers  (neděle 15:00)
Citizens přivítají na domácím hřišti Wolverhampton a budou chtit brát tři body, aby ztráta na vedoucí Liverpool znovu nenarostla.

Od překvapivé porážky na hřišti Norwiche vyhrál tým z Manchesteru pět zápasů v řadě a bezpochyby počítá s tím, že tato série ještě nekončí. Důležité je podotknout, že v těchto utkáních inkasovali Citizens jediný gól. To rozprášilo obavy o tom, zda je Guardiolův tým schopen fungovat v defenzívě i bez zraněných Laporteho a Stonese. Paradoxně se zdá, že City jsou teď zase o něco silnější. A dávají Liverpoolu jasně najevo, že jsou stále ve hře o titul.

Chybět bude City hlavní hvězda Kevin De Bruyne, který si zatím svými dosavadními výkony říká o cenu pro hráče roku. Belgický záložník je ale zraněný, měl by podle trenérových slov nedělní zápas vynechat a jeho návrat se odhaduje na období po reprezentační pauze.

Wolves po špatném vstupu do sezóny také zažívají příjemnější období. V posledních čtyřech utkáních zůstali neporaženi, naposledy se jim ve čtvrtek podařilo díky gólu v nastavení zvítězit v Evropské lize nad Besiktasem. Výkon týmu v Turecku ale rozhodně nebyl přesvědčivý a je otázkou, zda nebudou Vlkům chybět síly pro nedělní zápas. Wolves zatím zůstávají ve stínu svých výkonů z minulé sezóny. To možná souvisí právě s bojem na dvou frontách, na který si hráči teprve musí zvyknout. Pokud budou chtít na Etihadu uspět, musí vylepšit koncovku, jelikož v posledních pěti zápasech vstřelili pouze pět branek.

Diego Jota zůstává na seznamu zraněných a bez portugalského útočníka tak asi Nuno Espirito Santo znovu využije v útoku spolupráce Jimenéze a Traoreho.

Jelikož Wolves v tuto chvíli nepředstavují takovou hrozbu jako dříve, dá se očekávat, že City na domácím hřišti zvítězí a prodlouží tak sérii neporazitelnosti.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Mendy - Otamendi - Fernandinho - Walker - David Silva - Rodri - Gundogan - Sterling - Mahrez - Aguero
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Rui Patricio - Jonny - Saiss - Coady - Boly - Doherty - Moutinho - Dendoncker - Neto - Traore - Jimenez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 9.02 - 20.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Chelsea FC  (neděle 15:00)
Blues budou chtít poprvé v této sezóně dvakrát za sebou zvítězit v lize, v cestě jim bude stát Southamptom, který se bude chtít po dvou porážkách předvést na domácím hřišti v tom nejlepším světle.

Pod vedením Franka Lamparda zatím Chelsea výsledkově tápe. Tým složený z mladých talentů předvádí pohledný fotbal, jen mu ještě chybí větší počet výher. Zdá se ale, že hráči konzistenci v tomto směru postupně získávají. V posledních třech utkáních vždy odcházeli ze hřiště se sladkým pocitem vítězství. I když pokud se podíváme na poslední zápas s Lille, nedá se rozhodně tvrdit, že by se jednalo o jednoznačnou výhru.

Pozitivem pro Lamparda je, že výkony jeho talentů nezůstaly bez povšimnutí. Abraham i Tomori si vysloužili pozvánku do reprezentace Anglie. Druhý jmenovaný je zatím zřejmě největším překvapením v týmu Blues. Mladík, který mohl skončit na hostování, pokud neodešel David Luiz, se teď muže pyšnit 81% úspěšností v soubojích, které podstoupil v lize.

Chelsea nebude mít k dispozici dvojici Emerson, Rudiger, která doléčuje zranění a pod drobnohledem bude Kante, který se po zranění vrací.

Saints se nacházejí v menší krizi, jelikož od remízy s Manchesterem United a výhrou nad Sheffieldem v lize nebodovali. Porazit Chelsea pro tým ze St. Mary's Stadium nebude lehký úkol. Pokud budou chtít Svatí uspět, musí svého soupeře přehrát ve středu hřiště a být produktivní v koncovce.

Důležitou roli v tomto herním plánu bude představovat bývalý hráč Chelsea Oriol Romeu. Právě on by měl být neprostupnou zdí v záložní řadě. Southamptonu bude chybět Soares s Djenepem, vzpruhou pak muže být, že se do sestavy vrací Adams, který musel vynechat minulý víkend zápas s Tottenhamem.

Favoritem utkání jsou Blues, kteří jdou ve svých výkonech nahoru a před reprezentační pauzou budou chtít brát všechny body.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Gunn - Yoshida - Vestergaard - Bednarek - Ward-Prowse - Romeu - Hojbjerg - Bertrand - Boufal - Ings - Redmond
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Arrizabalaga - Azpilicueta - Tomori - Zouma - James - Kovacic - Jorginho - Alonso - Mount - Willian - Abraham
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.53 - 4.03 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Manchester United  (neděle 17:30)
Nedělní program osmého kola završí duel Newcastlu s Manchesterem United v souboji dvou slavných klubů, jejichž stávající situace ani zdaleka neodráží bohatou historii. Zatímco domácí Magpies se po odchodu Rafaela Beníteze pod vedením Stevea Bruce trápí v sestupovém pásmu, Manchester jakožto aspirant na umístění alespoň do čtvrtého místa zůstává za očekáváním pouze ve středu tabulky a neuspokojivé výsledky s mátožnými výkony s sebou přináší čím dál větší tlak na manažera Oleho Gunnara Solskjaera.

Kádr Manchesteru v létě prošel malým zemětřesením, a přestože s příchodem dvojice Maguire, Wan-Bissaka přišlo viditelné zlepšení defenzivy, odchody Lukakua a Alexise umocněné chatrným zdravotním stavem Anthonyho Martiala s Marcusem Rashfordem a Paulem Pogbou přinesly vážné potíže v útoku a United tak po překvapivém čtyřbrankovém přídělu do sítě Chelsea skórovali v následujících devíti zápasech jen sedmkrát.

Naposledy se Rudí ďáblové protrápili venkovním duelem Evropské ligy na půdě Alkmaaru, kde si dokonce kuriózně za celých devadesát minut s nastavením nepřipsali ani jednu jedinou přesnou střelu mezi tři tyče. Vzhledem k absencím zmíněného Martiala s Pogbou a nově také Jesseho Lingarda by byl výrazně zlepšený výkon v Newcastlu překvapením. Mimo hru navíc při aktuální početné marodce zůstávají i krajní beci Shaw a Wan-Bissaka.

Vzhledem ke všem těmto okolnostem si Manchester v tuto chvíli snad ani nemohl přát snazšího soupeře, než právě Newcastle. Stejně jako Solskjaerův tým nedokázal v této sezoně ani jednou zvítězit na půdě soupeře, Magpies stále čekají na první domácí triumf a proti Manchesteru se jim tento počin podařil jen třikrát z posledních jednatřiceti pokusů.

Bilance samotného Stevea Bruce je pak ještě horší - zkušený manažer totiž na svůj bývalý klub z hráčské kariéry nedokázal vyzrát ani jednou, přestože již k tomu měl jednadvacet příležitostí. Pokud anglický kouč zlomí toto prokletí zrovna v neděli, stane se tak v jeho jubilejní 400. odtrénovaný zápas v Premier League. Bude se ovšem muset obejít bez vykartovaného Isaaca Haydena, jenž se nechal vyloučit v tragicky nepovedeném pětigólovém debaklu s Leicesterem, stejně jako dlouhodobých absentérů Lejeuna a Ritchieho. Návrat do hry naopak hlásí trio Gayle, Willems a Shelvey.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Manquillo, Lascelles, Schär, Dummett, Willems - Almirón, Longstaff, Ki, Saint-Maximin - Joelinton
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Young, Lindelof, Maguire, Tuanzebe - McTominay, Matić - Pereira, Mata, James - Rashford
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.00 - 3.46 - 2.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur  (sobota 13:30)
Sobotní předehrávku osmého kola obstarají Brighton s Tottenhamem, přičemž tento duel je obzvláště významný pro hostující tým. Spurs totiž v týdnu utrpěli v Lize mistrů historický debakl, když na domácí půdě podlehli mnichovskému Bayernu nevídaným skóre 2:7, což jen umocnilo spekulace o možném nesouladu v tottenhamské kabině a budoucnosti manažera Mauricia Pochettina. Nyní budou chtít potíží londýnského celku využít svěřenci Grahama Pottera, kteří se nacházejí nebezpečně blízko sestupovému pásmu.

Vůbec poprvé v 137 let dlouhé klubové historii Tottenham inkasoval v jediném zápase sedm branek a není nijak překvapivé, že i pro samotného Pochettina šlo o nejvyšší porážku trenérské kariéry. Argentinský kouč však doufá, že právě tato porážka jeho tým nabudí, stejně jako se přihodilo v devadesátých letech Newells Old Boys, kteří s Pochettinem v sestavě utrpěli v Copa Libertadores potupný příděl 6:0, ovšem posléze přesto prožili navýsost vydařenou sezonu.

"V prvním kole sezony jsme vyhráli, v tom druhém v Copa Libertadores proti San Lorenzu padli doma 6:0. Bylo to opravdu, ale opravdu utrpení, podobné tomu s Bayernem. V té samé sezoně jsme ale vyhráli argentinskou Premier League a v Copa Libertadores došli až do finále, kde jsme podlehli Sao Paulu až na penalty. Během šesti měsíců jsme to úplně otočili, někdy vás taková situace posílí, a tím samozřejmě zlepší," zavzpomínal Pochettino.

"To je to nejdůležitější, musíme být chytří a poučit se z toho," pokračoval argentinský manažer Tottenhamu. "Dneska je to ale odlišné, než jak tomu bylo před sedmadvaceti lety. Ale zážitek to byl i tak, bylo mi tehdy devatenáct a pohlížel jsem na to úplně jinak než dnes. Fotbal se sice mění, ale jeho základy a psychologie zůstávají stejné i po třiceti letech."

Na straně hostí lze očekávat četné změny v sestavě, přičemž minimálně jedna bude vynucená kvůli vyloučení Serge Auriera, jehož stejně jako ve zbytku zápasu minulého kola se Southamptonem pravděpodobně na pravém kraji obrany nahradí Moussa Sissoko. Odpočinku na lavičce by se mohli dočkat i Dele Alli či Heung-Min Son, kteří proti Bayernu nastoupili v základní sestavě.

Brighton na sobotní duel vítá zpět na soupisce Sollyho Marche, jenž po dvouzápasové absenci zvládl vyléčit poraněné steho, a připravený naskočit do hry alespoň z lavičky by mohl být i Davy Pröpper. Mimo hru naopak zůstávají Shane Duffy, Bernardo, Leandro Trossard a José Izquierdo. Seagulls od postupu do Premier League na Tottenham ještě nevyzráli a ze čtyř dosavadních ligových duelů uhráli jediný bod. Nyní k tomu však mají zdánlivě ideální šanci, neboť Spurs nedokázali v lize na hřišti soupeře zvítězit už devětkrát v řadě od lednového triumfu na půdě sestupivšího Fulhamu.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Webster, Dunk, Burn - Montoya, Stephens, Alzate, March - Gross, Maupay, Mooy
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Sissoko, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Ndombélé, Dier - Lamela, Eriksen - Moura, Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.79 - 3.99 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Burnley FC - Everton FC  (sobota 16:00)
Od čtvrté hodiny odpolední se spolu v sobotu utkají Burnley s Evertonem a navzdory letním předsezonním očekáváním do zápasu vstoupí v lepší výchozí pozici i rozpoložení první jmenovaní. Burnley pod vedením Seana Dyche zvládlo na rozdíl od minulého roku zachytit start a drží se ve středu tabulky, zatímco Everton doposud zůstává za očekáváním.

Clarets se doposud mohou spolehnout jak na zodpovědnou obranu, tak gólovou formu v podání útočníků, neboť na mistrný střelecký vstup do sezony Ashleyho Barnese nyní navázal třemi zásahy i jeho útočný kolega Chris Wood a v posledním kole proti Aston Ville pomohl vybojovat bod za remízu i Jay Rodriguez, jehož letní příchod odsunul Matěje Vydru v klubové hierarchii ještě o kousek dále na lavičku náhradníků.

Britskými médii dokonce nedávno prolétla zpráva, že samotný lídr italské soutěže Inter Milán má o Rodrigueze zájem, k čemuž se na předzápasové tiskové konferenci vyjádřil i Dyche. "Někdo se mi o tom zmínil. Musím říci, že za dobu mého zdejšího působení jsem už zaslechl spoustu zvláštních a zajímavých věcí, ale tohle jde určitě do mé top 10, možná i top 5, co se podivnosti týče. Přišel k nám teprve až teď v létě, vůbec netuším, odkud se to bere. A vůbec nevím o tom, že by se učil italsky, ale nikdy nevíte," pobavil dlouholetý manažer Burnley.

To hosté mají podstatně větší starosti. Zisk sedmi bodů z prvních čtyř kol ještě pro tým Marca Silvy vypadal slibně a zdálo se, že velká aktivita během letního přestupového období přináší ovoce, ovšem poté následovaly prohry s Bournemouthem, Sheffieldem United a Manchesterem City, které liverpoolský klub odsunuly až na patnáctou příčku pouhé dva body od sestupového pásma.

"Při pohledu na tabulku nejsme spokojení," připustil Silva. "Vím, jak se zlepšit - tvrdě na sobě pracovat, co nejtvrději, ukázat ještě větší touhu a zaujetí. Necítím kvůli těmto výsledkům větší tlak, jen narůstající snahu pracovat s hráči a vyžadovat od nich víc a víc. Máme kvalitu na to, abychom dosáhli na lepší výsledky, je jen na nás, abychom drželi pospolu a dokázali v zápasech předvést to, co bychom měli."

Na straně domácích zůstává pravděpodobně mimo hru Jack Cork, jenž v minulém kole utrpěl poranění ramene ve srážce s Johnem McGinnem a navzdory návratu do plného tréninkového zatížení do utkání ještě nezasáhne ani další středopolař Danny Drinkwater. Návrat naopak hlásí Johann Berg Gudmundsson, jenž se po více než měsíční absenci plně zotavil z potíží s lýtkem.

Také Everton hlásí dobré zprávy z marodky. André Gomes po měsíčním laborování s žebry naskočil zpět do tréninku a je dle Silvy připraven, stejně jako Theo Walcott, jenž naposledy s Manchesterem City utrpěl otřes hlavy, ovšem další šetření neprokázalo žádné dlouhodobější potíže. V tréninkovém zatížení je již i letní posila Jean-Philippe Gbamin, ovšem zápas na Turf Moor pro něj ještě přichází příliš brzy.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters - Gudmundsson, Hendrick, Westwood, McNeil - Barnes, Wood
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Mina, Digne - Schneiderlin, Delph - Richarlison, Sigurdsson, Bernard - Calvert-Lewin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.20 - 3.32 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - Leicester City  (sobota 16:00)
Zatím velmi podařená je tato ligová sezóna pro oba aktéry sobotního zápasu na Anfield Road. Domácí neztratili v sedmi kolech ani bod a vedou tabulku se slušným náskokem na Citizens, hned za klubem z Manchesteru je hostující Leicester, jenž získal bodů čtrnáct.

Mohlo by se zdát, že probíhající období je pro Liverpool snové, zdání by ale mohlo klamat. Mimo Premier League se mu totiž tolik nedaří, po jednom penaltovém úspěchu a jednom nezdaru v Superpohárech totiž nevstoupil nejlépe ani do Ligy mistrů. V Neapoli dokonce prohrál a ve středu se v sedmigólové přestřelce pořádně natrápil se Salcburkem.

To Foxes se mohou soustředit je na domácí soutěže. V lize dokázali porazit outsidery i Tottenham, ztratili pouze remízami na Stamford Bridge a proti Wolves a porážkou na půdě Manchesteru United. V EFL Cupu spláchli Luton, předtím vydřeli postup i přes Newcastle United, kterému minulý týden v Premier League dali pět branek.

Možná nejblíže ligovému titulu byli Reds pod Brendanem Rodgersem, který se teď vrací na místo činu na lavičce soupeře. "Jsem ten typ člověka, který je rád za úspěchy klubu a zejména za hráče jako Henderson a Milner, se kterými jsem pracoval a měl velmi dobrý vztah," říká současný manažer Leicesteru.

Dvě ze zmíněných pěti branek vstřelil Jamie Vardy, který je s pěti zásahy nejlepším střelcem "Lišek". Reds táhne ofenzivní trio Salah, Mané, Firmino, které má v součtu na kontě jedenáct gólů a sedm asistencí. Jürgen Klopp se musí potýkat s absencemi v zadní řadách. Zatímco Alisson už by se do brány mohl vrátit, na stoperu nemůže počítat s Matipem.

V posledním vzájemném duelu se sice soupeři rozešli smírně, předtím ale Reds soupeře pravidelně poráželi. Poslední výhru z Anfield Road se Foxes odvezli v květnu roku 2000. O tu další budou bojovat v sobotu od 16 hodin, dohlížet na vše bude sudí Chris Kavanagh.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Adrián - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Evans, Söyüncü, Chilwell - Ndidi - Pérez, Tielemans, Choudhury, Maddison - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.45 - 5.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Norwich City - Aston Villa  (sobota 16:00)
První střet nováčků letošního vydání Premier League se odehraje na Carrow Road. Norwichi ani Aston Ville se zatím příliš nedaří, pro oba celky tudíž půjde o velmi důležité utkání. Zatímco kanárci sídlí jen těsně nad zónou sestupu, Villans jsou na tom ještě o jednu příčku a bod hůř.

Odvaha, ta hráčům Norwiche rozhodně nechybí. Svou nebojácnost kanárci demonstrovali již v prvním kole, kdy houževnatě (byť neúčelně) bušili do obrany Liverpoolu, či v kole pátém, kdy svěřenci manažera Daniela Farkea nečekaně přelstili obhájce titulu Manchester City. Sbírat body se ale Canaries příliš nedaří. Kromě Citizens přemohli ještě Newcastle, ostatním soupeřům již však Norwich podlehl, což je hlavní důvod, proč v tabulce vězí až na sedmnáctém místě těsně nad sestupovým pásmem.

Aston Villa je na tom dokonce hůř než Canaries. VIllans přitom v létě mohutně investovali do kádru, jenže očekávné výsledky zatím nepřichází. Mužstvo manažera Deana Smithe po svém návratu do Premier League vyzrálo jen na Everton, vedle toho stihli ještě dvakrát remizovat, jinak ale hráči celku z Birminghamu odcházeli ze hřiště se svěšenými hlavami. Pokud se VIlla konečně nenastartuje, může zase rychle spadnout o patro níž do Championship.

Smith zatím není příliš nadšen z výkonů rekordní posily v historii klubu, útočníka Wesleyho. Ten se gólově zatím prosadil dvakrát. "Jeho výkon proti Burnley nebyl skvělý, sám byl později také prvním, kdo to uznal. Tento týden trénoval velmi dobře a bude chtít lidem ukázat, že se v něm mýlí. Nemá to jako jediný útočník lehké. Poučí se z toho. Stále je mu jen 22, bude se zlepšovat," věří manažer svému svěřenci.

Domácí kanárky trápí situace mezi třemi tyčemi. Tim Krul nebude hrát určitě a start Ralfa Fährmanna je nejistý, tudíž může dojít až na třetího v pořadí Michaela McGoverna, jenž se do hry dostal již před týdnem proti Crystal Palace. Dále zranění nepustí do hry obránce Timma Kloseho s Christophem Zimmermanem, záložníka Toma Trybulla a útočníka Onala Hernándeze. Otazníky pak visí nad zadákem Jamalem Lewisem a středopolaři Alexem Tetteyem s Mario Vrančićem.

Na straně hostů se v minulém kole zranil obránce Matt Targett, Villans už je ale zase k dispozici stejně jako jeho kolega ze zadních řad Tyrone Mings a záložník Henri Lansbury. Na marodce nadále zůstávají stoper James Chester s útočníkem Jonathanem Kodijou.
Norwich City - pravděpodobná sestava:
McGovern - Byram, Amadou, Geodfrey, Lewis - Leitner, McLean - Buendía, Stiepermann, Cantwell - Pukki
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Heaton - Guilbert, Engels, Mings, Targett - McGinn, Nakamba, Hourihane - El-Ghazi, Wesley, Grealish
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.63 - 2.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Watford FC - Sheffield United  (sobota 16:00)
Watford má osmý pokus na první výhru v sezóně. Trápící se sršni hostí v sobotu nováčka ze Sheffieldu, který se silných protivníků v elitní anglické soutěži nebojí a zatím se drží ve středu tabulky.

Sedm kol a stále nic. Watford se prostě nemůže chytnout a zůstává jediným celkem Premier League, který od srpna ještě nevyhrál. Naposledy sršni nestačili na vlky z Wolwerhamptonu. Hornets mají obrovské problémy se střílením gólů, dosavadní čtyři přesné zásahy nemohou manažera Quique Sánchez Florese uspokojit. Ani v obraně to není žádná hitparáda, byť zde velkou roli hraje osmibrankový debakl od Manchesteru City.

Sánchez Flores si dobře uvědomuje, že hned zkraje ročníku jde Watfordu o hodně. "Nepřipravujeme se na zápasy, ale na finále, protože to je to, co hrajeme. Víme, že situace není dobrá, ale stále je před námi spousta zápasů, takže máme šance. Cítím odpovědnost, nikoliv tlak. Jsem zde šťastný tak, jak jen můžu být. Beru na sebe všechny výsledky týmu od začátku sezóny, protože v té situaci žijeme, ale nemůžu brát dál. Nejde o drama, jsme ve špatné situaci, ale nejde o problém," uvedl čtyřiapadesátiletý španělský trenér.

Sheffield si ze všech letošních nováčku ligy vede zatím nejlépe. Blades se v nabyté tabulce drží na dvanáctém místě a nemají to daleko jak nahoru, tak dolů. United naposledy zaujali sympatickým výkonem proti lídrovi soutěže z Liverpoolu. Nakonec je však potopila školácká hrubka brankáře Deana Hendersona, jenž neudržel střelu Georginia Wijnalduma a pustil míč za svá záda, čímž de facto rozhodl o prohře svého týmu.

Na zápas ve Watfordu je ale Henderson dle manažera Chrise Wildera připraven stejně jako útočník Billy Sharp, který se vrací po třízápasovém trestu za obdržení červené karty. Další forvard David McGoldrick zůstává mimo hru kvůli problémům s třísly. Také domácím chybí útočník, konkrétně Troy Deeney. Naopak Will Hughes je již po zranění fit a dost možná zasáhne již sobotního duelu.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Kiko, Dawson, Mariappa, Holebas - Cleverley, Doucouré, Capoue - Hughes, Welbeck, Deulofeu
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Henderson - Basham, Egan, O'Connell - Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens - Robinson, McBurnie
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.34 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Crystal Palace  (sobota 18:30)
Sobotní program Premier League uzavře malé londýnské derby. West Ham a Crystal Palace dělí v tabulce čtyři pozice, ale jen jeden bod, hosté by se tak v případě výhry dostali právě před "Kladiváře". Domácí se navíc poprvé budou muset obejít bez zraněné brankářské jedničky.

West Ham si na start ročníku zatím nemůže příliš stěžovat. Kladiváři sice hned v prvním kole schytali debakl od Manchesteru City, avšak od té doby nepoznali hořkost porážky a pravidelně sbírají výhry a remízy. Těmito postupnými kroky se Hammers dostali až na páté místo, přičemž na záda jim koukají i takové týmy jako Tottenham, Chelsea či Manchester United.

Manažer West Hamu Manuel Pellegrini se snaží euforii krotit. "Jedinou věcí, o které se pokaždé bavíme s hráči, je následující zápas. Další hrajeme proti Crystal Palace. Poté potřebujeme odehrát třicet utkání, abychom zakončili sezónu. Nemyslím si, že je dobré myslet dopředu až do května. Daří se nám, protože hrajeme ve velkém tempu a děláme věci dobře. Musíme tak ale pokračovat, jestliže jsme vyhráli minule, neznamená to, že vyhrajeme i příště," upozornil zkušený stratég.

Také na straně Crystal Palace v současnosti převládají spíš pozitiva. Ani Eagles sice úvod zcela nevyšel, když si první výhru připsali až ve třetím kole, od té doby však až na jednu výjimku (prohra 0:4 na hřišti Tottenhamu) sbírají body. Zde je nutno opět zdůraznit letošní abnormální vyrovnanost Premier League, nicméně i tak "Orli" mohou být s devátou příčkou a jedenácti získanými body relativně spokojeni.

Hammers se nově musí vypořádat s absencí brankáře Lukasze Fabiańskiho, jenž si kvůli natrženému svalu nezahraje dva měsíce. Polský gólman tak na marodce doplní další lazary, obránce Winstona Reida a záložníka Michaila Antonia. Crystal Palace bude chybět kapitán Luka Milivojević, který v minulém kole viděl již pátou žlutou kartu v sezóně, tudíž si musí odpykat trest. Zranění pak nadále trápí stopera Mamadoua Sakha a útočníka Connora Wickhama.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Roberto - Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell - Rice - Jarmolenko, Noble, Fornals, Anderson - Haller
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Kelly, Cahill, Van Aanholt - McArthur, Kouyaté, Schlupp - Towsend, Ayew, Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.67 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC770018:521
2.Manchester City751127:716
3.Leicester City742113:514
4.Arsenal FC733112:1112
5.West Ham United733110:912
6.Tottenham Hotspur732214:911
7.Chelsea FC732214:1311
8.AFC Bournemouth732213:1211
9.Crystal Palace73226:711
10.Manchester United72329:79
11.Burnley FC723210:99
12.Sheffield United72237:78
13.Wolverhampton Wanderers71429:117
14.Southampton FC72147:117
15.Everton FC72146:127
16.Brighton & Hove Albion71335:106
17.Norwich City72059:166
18.Aston Villa71248:115
19.Newcastle United71244:135
20.Watford FC70254:202

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1385)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele