Premier League - preview 4. kola

31.08.2019, 08:51, aktualizováno 01.09.2019, 08:23
Previews
Everton před týdnem prohrál na půdě Aston Villy a tento výsledek se pokusí odčinit doma proti Wolverhamptonu, který stále čeká na první ligovou výhru. Hodně živo bude odpoledne v Londýně, v dalším derby se proti sobě postaví Arsenal a Tottenham...
Everton FC - Wolverhampton Wanderers  (neděle 15:00)
Zatímco v minulé sezóně obsadily Wolverhampton a Everton sedmou a osmou pozici, letos to v jejich podání taková sláva není. Toffees ve třech zápasech vstřelili jediný gól, i to jim ale stačí na čtyři body. Wolves jsou na tom o gól lépe, za tři remízy ale o bod hůře.

Muži z Goodison Parku do sezóny vstoupili bezbrankovou remízou na půdě Crystal Palace a následnou výhrou proti Watfordu, nadějný vstup do sezóny ale zhatila porážka od Aston Villy. Náladu si Liverpoolští spravili v Ligovém poháru proti Lincolnu, do dalšího kola totiž postoupili po brankách Digneho, Sigurdssona, Iwobiho a Richarlisona.

O co se může Everton zejména opírat? O domácí prostředí. Od začátku března v něm totiž neinkasovali, posledních pět utkání navíc zvládli za plný počet bodů i proti soupeřům jako Chelsea, Arsenal nebo Manchester United.

Marco Silva si uvědomuje sílu soupeře. "Minulý ročník se jim opravdu povedla, letos to je už třetí sezóna, kdy drží tým skoro pohromadě, díky čemuž se dobře znají. Jsou silný tým, nebezpečný z protiútoku. Vždy budou velmi pevní vzadu a budou čekat na brejky a standardky, aby nám zatopili," varuje manažer Toffees.

Vlci vzhledem k účasti v evropských pohárech a na obou frontách si vedou zcela odlišně. Zatímco z druhého předkola Evropské ligy postoupili do základní skupiny hladce po šesti výhrách nad Crusaders, Pjunikem a Turínem, v lize třikrát pouze remizovali.

Zatímco bezgólová plichta v Leicesteru a domácí výsledek 1:1 s Red Devils se dají považovat za úspěch, rozejití se smírně s Burnley určitě ne. Přestože se Raúl Jiménez v lize prosadil jen jednou z penalty a Diogu Jotovi se nepoštěstilo ani to, v Evropě ukazují, že svou slinu neztratili. Mexičan je se šesti góly nejlepším střelcem předkol, Jota mu se třemi trefami zdatně sekunduje.

Ligový debut v dresu domácích si může odbýt Fabian Delph, který se vrací po zranění. Jediným nedostupným hráčem je momentálně jejich jediným nedostupným hráčem, Vlci by měli mít kompletní tým.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Mina, Digne - Schneiderlin, Gomes - Richarlison, Sigurdsson, Bernard - Calver-Lewin
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Gibbs-White, Neves, Moutinho, Jonny - Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.24 - 3.67
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Arsenal FC - Tottenham Hotspur  (neděle 17:30)
O vyvrcholení čtvrtého kola se od 17:30 postarají Arsenal s Tottenhamem v prestižním severolondýnském derby, které jen zřídkakdy postrádá dramatické zvraty, spoustu branek a kontroverze všeho druhu. Pro oba týmy jde o veledůležitý zápas, tím spíše, že v minulém kole shodně ztratily a nyní mají možnost odskočit hned na úvod sezony konkurentům v boji o umístění na předních příčkách.

Tatam jsou doby, kdy Arsenal pod vedením Arséna Wengera nepodlehl svému úhlavnímu rivalovi ve dvaceti zápasech po sobě a pravidelně v tabulce končil výše - naopak z posledních deseti duelů Gunners zvítězili pouze dvakrát a již tři sezony po sobě se museli před Spurs v souhrnném bodovém součtu sklonit. Přesto budou Kanonýři mírným favoritem, neboť Unai Emery loni dokázal na Mauricia Pochettina v obou vzájemných ligových duelech, byť z Wembley si nakonec kvůli neproměněné penaltě Piérra-Emericka Aubameyanga odvezl pouze remízu. Stojí však za připomenutí, že v případě zopakování téže situace se tentokráte s přítomností videorozhodčího bude penalta opakovat kvůli předčasnému vběhnutí hráče Spurs do pokutového území.

Už jen při skládání základní sestavy čeká na Emeryho nejeden oříšek. V sobotu klub oficiálně opustil zkušený Nacho Monreal, který zamířil na sklonek kariéry do Realu Sociedad, a posun do základní sestavy tak čeká nerozehraného Seada Kolašinace, zatímco letní posila Kieran Tierney se stále zotavuje ze zranění. Bosenský reprezentant se cítí daleko lépe na postu křídelního beka než jako člen čtyřčlenné defenzivy, a tak je pravděpodobné, že Emery sáhne ke změně formace oproti předešlým duelům, přestože před sezonou avizoval touhu stavět především na rozestavení 4-2-3-1.

Velkou neznámou je rovněž složení středu zálohy, kam se po gólu do sítě Liverpoolu tlačí Lucas Torreira, ovšem nárok na porci minut mají i Ceballos, Guendouzi, Willock a Xhaka, přičemž plně připraven má být i Mesut Özil, jenž spolu s Kolašinacem prožil hrozivý start sezony v podobě přepadení na ulici a následnými obavami o své bezpečí, které musela několika zatčeními řešit londýnská policie i najatá ochranka. O odvaze španělského kouče pak bude svědčit (ne)nasazení útočného tria Aubameyang-Lacazette-Pépé.

Navzdory plnohodnotnému přechodu na nový stadion již v průběhu předešlé sezony a atraktivnímu přestupovému období, v němž do klubu dorazily mladé hvězdy jako Ndombélé, Lo Celso či Sessegnon, se Tottenhamu vstup do nové sezony příliš nevydařil. Po přemožení nováčka z Aston Villy na poslední chvíli sice Spurs s obří dávkou štěstí šokovali na Etihad Stadium remízou 2:2 proti dominantnímu Manchesteru City, ovšem v třetím kole ostře narazili na domácí půdě proti podceňovanému Newcastlu, jemuž po unylém výkonu podleli 0:1.

Mauricio Pochettino připustil, že kvůli přestupovým spekulacím a končícím smlouvám několika předních hráčů v čele s Janem Vertonghenem a Christianem Eriksenem není jeho tým v ideálním rozpoložení, což může platit i nyní, neboť uzávěrka hráčských transferů ve většině evropských zemí končí až v pondělí. Další komplikací je navíc pro hosty zdravotní stav Kylea Walkerse-Peterse či zmíněného Ndombélého, kteří do nedělního derby nenastoupí, a mimo hru nejspíš zůstane i Eric Dier, zatímco Dele Alli se teprve čerstvě vrací do hry po vlastním zranění.

Pozornost příznivců Spurs tak bude ležet především na Harrym Kaneovi, jenž po dvou střeleckých výpadcích čelí svému oblíbenému soupeři - v dosavadních devíti duelech proti Arsenalu má anglický reprezentant úctyhodný průměr rovného gólu na zápas.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Chambers, Sokratis, Luiz - Maitland-Niles, Guendouzi, Xhaka, Kolašinac - Ceballos - Pépé, Aubameyang
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Alderweireld, Sánchez, Vertonghen - Sissoko, Eriksen, Winks, Rose - Moura, Kane, Son
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.67 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Manchester United  (sobota 13:30)
Manchester United ve dvou zápasech nedokázal navázat na úvodní výhru proti Chelsea a stal se tak jedním z řady mužstev, které mají po třech kolech čtyři body. O bod vzad je Southampton, jenž poprvé vyhrál před týdnem. Utkání na St. Mary's Stadium vykopne další víkendový program Premier League.

Cokoliv jiného než další dramatickou bitvu o udržení chtějí v probíhající sezoně vidět fanoušci Southamptonu. Kdysi nepříjemný soupeř favoritů a účastník Evropské ligy se minimálně v posledních dvou letech propadl do suterénu Premiér League. Zatím to však na nějaké výrazné zlepšení nevypadá. Saints poprvé vyhráli až před týdnem, kdy využili dlouhého oslabení Brightonu, předtím ale nestačili na Burnley a Liverpool, tudíž jsou v tabulce až na osmnáctém místě.

Manažer Southamptonu Raplh Hasenhüttl ale věří, že se jeho mužstvo bude jen zlepšovat, zvlášť po poslední výhře 1:0 v Ligovém poháru nad Fulhanem. "Po posledních dvou zápasech získáváme větší sebevědomí. Udrželi jsme dvakrát v řadě čisté konto a dokonce máme jen pár zraněných. Máme dobré náhradníky, kteří se těší, až budou hrát."

Sice hned třináct příček před Southamptonem, ale jen o bod více než Saints má Manchester United. Vyrovnaný úvod sezóny stvořil nesmírně nabitou tabulku Premier League po třech kolech. Svým dílem k tomuto jevu přispěli také Rudí ďáblové. Ti v prvním kole sfoukli Chelsea, následně však pouze remizovali ve Wolverhamptonu a před týdnem na Old Trafford po obrovském dramatu podlehli Crystal Palace. Red Devils nejprve dotáhli jednobrankové manko, aby v nastavení senzačně kapitulovali podruhé.

Ole Gunnara Solskjaera, lodivoda manchesterského celku, trápí především defenzivní činnost svých svěřenců. "Čistá konta jsou vždy základem, na kterém lze stavět. Začali jsme dobře proti Chelsea, víme však, ze dvou branek proti Palace jsme se mohlo vyvarovat. Věříme, že v Southamptonu budeme silnější."

Saints se nově zranil Nathan Redmond, který tak na marodce doplní Moussu Dejepa. Kvůli menším zdravotním komplikacím pravděpodobně nebude hrát ani Michael Obafemi a nad startem Ryana Bertranda se vznáší otazníky. United chybí obránci Eric Bailly, Diogo Dalot, Luke Shaw a Timothy Fosu-Mensah a útočník Anthony Martial.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Gunn - Bednarek, Vestergaard, Danso - Valery, Ward-Prowse, Romeu, Hojbjerg, Bertrand - Adams, Ings
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Young - McTominay, Pogba, James - Mata, Rashford, Lingard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.08 - 3.53 - 2.01
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chelsea FC - Sheffield United  (sobota 16:00)
Po vybojované výhře na hřišti Norwiche jsou fotbalisté Chelsea v o dost větší pohodě. K čemu jsou pozitivní výkony na hřišti, když nepřináší bodové zisky? Zásluhou mladých anglických pušek Tammyho Abrahama a Masona Mounta se Blues odrazili ode dna Premier League a mohou směle vyzvat dalšího nováčka. Na Stamford Bridge přijede Sheffield United.

Oba týmy mají po třech kolech na kontě čtyři body - ale zatímco u Sheffieldu je to velmi pozitivní zápis, Chelsea radostí nejásá. Po porážce na Old Trafford a domácí remíze s Leicesterem byla situace nově tvořícího se mužstva pod Frankem Lampardem značně varchlatá. Těsný triumf 3:2 z Norwiche patřil do kategorie "zaplať pánbůh". Další tři body by před reprezentační pauzou hodily Londýňany již do poměrně ucházející pozice.

Jenže Sheffield United nedá svou kůži lacino. Viděli jsme ostatně, jak houževnatý tým Chrise Widera je - remíza v Bournemouthu a vítězství proti Crystal Palace jsou přesně ty momenty, je mohou nováčka Premier League upokojit a pošťouchnout k herní pohodě. Proti Leicesteru ostatně taky nebyl daleko od bodu, a to už hovoříme o týmu s ambicemi na pohárovou Evropu.

Sheffield United na Chelsea narazil naposled v sezóně 2006/07, ano, tedy v době, kdy Frank Lampard ještě válel uprostřed zálohy - a kdy taky třeba Phil Jagielka tvrdil muziku u Blades, než načal svou dvanáctiletou etapu v Evertonu. Ze dvou výher bez inkasované branky se každopádně radoval současný šéf Blues (v Sheffieldu dokonce skóroval).

Zadáky hostí nečeká žádná lehká šichta, a nejen kvůli rostoucí formě Abrahama s Mountem. Ani historické hledisko nehovoří zrovna pro Sheffield, vždyť ten inkasoval ve všech posledních 30 (!) výletech na Stamford Bridge. Poslední čisté konto je staré skoro sto let.

Výhodou pro Blades je naopak absence hvězdy Chelsea N’Gola Kantého, jehož kotník si vyžaduje klid i přes reprezentační pauzu. Mimo hru je také Pedro s Antoniem Rüdigerem. I oni se spolu s Callumem Hudson-Odoiem blíží návratu. No a Sheffield pravděpodobně nebude moci využít Johna Flecka ani Keana Bryana.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Christensen, Zouma, Emerson - Jorginho, Kovačić - Pulisic, Barkley, Mount - Abraham
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Henderson - Basham, Egan, O'Connell - Baldock, Lundstram, Norwood, Feeman, Stevens - Robinson, McGoldrick
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.91 - 8.47
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Aston Villa  (sobota 16:00)
Roky spolu nastupovali ve stoperské dvojici. Vyhráli spolu Ligu mistrů, Evropskou ligu i Premier League. Chelsea ale odvál čas a nyní se John Terry s Garym Cahillem setkávají v netradičních pozicích. Letitý kapitán Blues je asistentem v Aston Ville, zatímco jeho mladší souputník "dožívá" v obraně Crystal Palace.

A zatím to je důstojné dožívání. Cahillův debut znamenal šokující vítězství 2:1 na Old Trafford, což je vlastně šok tak nějak napůl. Podobně jako Arsenal, Liverpool a Manchester City - i Manchester United má u poslední domácí ligové porážky stejné jméno. Crystal Palace.

Eagles evidentně na velké soupeře umí, ale zároveň by vůbec nebylo překvapením, kdyby se návrat na domácí půdu a (velmi relativně) povinná výhra nad nováčkem s Aston Villy takříkajíc zvrtnul. A nejenom proto, že svěřenci Deana Smithe před týdnem poprvé vyhráli. I proto, že to ke Crystal Palace tak nějak patří.

Když už jsme ale zmínili triumf Villans, je potřeba ho rozvést. Porazit Everton v jeho tehdejším rozpoložení byl totiž taky docela solidní počin. Toffees do té doby v PL neinkasovali, načež od Wesleyho a El-Ghaziho dostali hned dva štulce. A zatímco Palace vypadlo v ligovém poháru na penalty s Colchesterem ze čtvrté ligy, Aston Villa si pošmákla na Crewe bez potíží (6:1).

Hosté však budou v Selhurst Parku postrádat Matta Targetta, který si ve zmíněném utkání v týdnu poranil stehenní sval. Připojil se tak k již absentujícím Jamesu Chesterovi a Jonathanu Kodjiovi. Crystal Palace postrádá stopery Mamadoua Sakha a Jamese Tomkinse. Otazník visí i nad dalším zadákem Scottem Dannem.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Kelly, Cahill, Van Aanholt - McArthur, Milivojević, Kouyaté - Zaha, Ayew, Schlupp
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Heaton - Guilbert, Engels, Mings, Taylor - Douglas Luiz - Jota, McGinn, Grealish, Trezeguet - Wesley
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.45 - 3.41
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leicester City - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Těžko prostupnou obranu Leicesteru bude chtít překonat Bournemouth. Domácí jsou po třech kolech nečekaně čtvrtí, přičemž ani jednou neprohráli. Hosté ztratili všechny body poprvé v minulém kole.

Leicester je důkazem, jak málo stačí po třech kolech k tomu, aby se tým mohl ocitnout na příčkách zaručujících Ligu mistrů. Foxes k průběžnému čtvrtému místu stačila jediná výhra a dvě remízy k tomu. Základ úspěchu Lišek ale leží v pevné obraně. Brankář Kasper Schmeichel totiž doposud za svá záda pustil jen dva míče a spolu s parťáky z obrany je základním stavebním kamenem Leicesteru.

Ani Bournemouth si nevede zrovna zle. V prvním kole Cherries neudrželi vedení a se Sheffieldem remizovali, následně ale zvládli utkání na hřišti druhého z nováčků, Aston Villy. Družina Eddie Howea podlehla poprvé až před týdnem dominantnímu Manchesteru City.

Z Leicesteru má Eddie Howe vcelku pochopitelný respekt. "Leicester se ohromně zlepšil, Brendan (Rogers, manažer Foxes - pozn. red.) si zaslouží velké uznání. Jedeme tam s vědomím, že nás čeká velký zápas."

Do sestavy Leicesteru by se po zraněních mohli vrátit Ben Chilwell a Wilfred Ndidi. Bournemouthu bude až do konce sezóny chybět Charlie Daniels, jenž si vážně poradil koleno. Mimo hru jsou také Simon Francis s Lewisem Cookem.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Evans, Söyüncü, Chilwell - Ndidi - Pérez, Tielemans, Choudhury, Maddison - Vardy
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Mepham, S. Cook, Aké - Smith, Billing, Lerma, H. Wilson, Fraser - King, C. Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.09 - 5.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Oblíbený soupeř čeká ve čtvrtém kole Premier League na fotbalisty Manchesteru City. Ti se na domácí půdě potkají s Brightonem, s nímž od jeho návratu do Premier League ještě nezaváhali. Kromě čtyř ligových zápasů jej udolali i v FA Cupu.

Citizens prožívají relativně povedený vstup do sezóny. Zvládli penaltový rozstřel v Community Shieldu proti Liverpoolu, vyhráli oba venkovní ligové zápasy a zaváhali pouze v utkání na Etihadu, když hodně smolně pouze remizovali s Tottenhamem. To je také jejich jediná ztráta od lednového duelu s Newcastlem.

Z jedenácti dosud nastřílených branek se hned o desítku postarala dvojice Sterling, Agüero. První jmenovaný nastřádal šest gólů, argentinský snajpr čtyři. Jeho start v základní sestavě je hodně pravděpodobný, neboť konkurent Jesus se stejně jako Stones v týdnu vrátili do tréninku a jejich start je ve hvězdách. Kdo bude chybět určitě, to jsou dlouhodobě zranění Sané a Mendy.

O změnách ve hře Brightonu pod novým vedením mluvil Pep Guardiola. "Budou hrát s pěti lidmi vzadu, čímž mohou být agresivnější ve vysokém presinku. Začali dobře, v zápase proti Southamptonu hráli 55 minut v deseti," říká španělský manažer.

Forma Seagulls má v této sezóně spíše sestupnou tendenci. Na úvod přišlo překvapivě jednoznačné vítězství na půdě Watfordu, aby z následného domácího dvojzápasu proti West Hamu a Southamptonu vytěžili pouze bod. Natrápili se i v úterním pohárovém zápase, v Bristolu vyhráli až trefou Murrayho v nastavení.

Loni třináctibrankový kanonýr zatím v letošním ročníku nejvyšší anglické soutěže gólově mlčí a přebrat za něj útočné povinnosti tak musejí jiní - nikomu se to ale zatím nepovedlo více než jednou trefou. Jeden ze střelců Florin Andone navíc vinou červené karty zůstane za postranní čarou, kde doplní zraněné Bissoumu, Izquierda a Schelotta.

Graham Potter se na nadcházející duel těžší. "Je to vzrušující, velká výzva, že hrajeme proti nejlepšímu týmu. Vždy je skvělou příležitostí hrát proti obhájcům, zvláště na jejich stadionu. Ačkoliv je to nejtěžší výzva, je to také možnost pro nás něco se o sobě naučit," tvrdí loňský kormidelník Swansea.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Otamendi, Laporte, Zinchenko - De Bruyne, Rodri, D. Silva - B. Silva, Agüero, Sterling
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Duffy, Dunk, Burn - Montoya, Pröpper, Stephens, March - Groß, Maupay, Trossard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 11.30 - 28.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Watford FC  (sobota 16:00)
Ačkoliv se Newcastle a Watford, oba dva aktéři sobotního duelu ve městě nad řekou Tyne, nacházejí na samém dně tabulky, jeden podstatný rozdíl mezi nimi je. Hornets totiž na rozdíl od svého soupeře nezískali ani bod a většina týmů jim je již odskočená.

Magpies jsou po třech kolech asi na tolika bodech, kolik se od nich čekalo. Po předpokládané porážce s Arsenalem přišla druhá, nepříjemná, v Norwichi, tu ale vynahradili senzačním vítězstvím na půdě Tottenhamu, kde se o vítězství postaral Joelinton. Severoangličané vstoupili i do Ligového pohárů, z nějž zase vinou porážky od Leicesteru rychle vypadli.

"Když se dostaneme na šest bodů, bude to pro nás skvělý začátek. To je můj cíl. Od doby, co jsem přišel, se hráči naladili na to, co chceme hrát - tedy vyjma hrozného výkonu v Norwichi. V obraně vypadáme silně, jen se musíme zlepšit ofenzivně, zejména co se týče hry na balónu," hledá problémy Steve Bruce.

Watfordští fanouškům v úvodu sezóny mnoho radosti neudělali. První dvě utkání proti Brightonu a Evertonu prohráli bez jediné vstřelené branky, v tom třetím s West Hamem sice skórovali, i tak ale nakonec ztráceli dva góly. Jen slabou útěchou je hladké pohárové vítězství nad třetiligovým Coventry, pod nímž se trefami podepsali Sarr, Janmaat a Penaranda.

Javi Gracia si z postavení svého týmu v tabulce nic nedělá. "Netrávím moc času sledováním tabulky, rozdíly jsou minimální a myslím, že není dobré mluvit o pozicích, když jsou odehrány jeden, dva nebo zápasy, protože vše se může rychle změnit," věří španělský manažer.

Bilance vzájemných zápasů je v poslední pětiletce výrazně na straně Sršňů. Ty zvládly hned pět ze sedmi posledních utkání včetně dvou v FA Cupu, jednou remizovaly a jednou prohrály. Navíc je netrápí ani žádné nové zdravotní problémy, kromě operovaného Deeneyho má realizační tým k dispozici kompletní kádr. Zato čerstvě zranění Ritchie a Saint-Maximin Strakám určitě nepomohou.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Schär, Fernández, Dummett - Manquillo, Hayden, Shelvey, Longstaff, Atsu - Joelinton, Almirón
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Femenía, Dawson, Cathcart, Holebas - Hughes, Doucouré, Capoue, Pereyra - Deulofeu, Gray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.29 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Norwich City  (sobota 16:00)
Solidní začátek sezóny mají za sebou dva sobotní soupeři, West Ham a Norwich. Zatímco domácí ukazují stoupající formu, u nováčka Premier League se o tom mluvit vzhledem k vypadnutí z Ligového poháru mluvit nedá.

Kladiváři začali nový ročník pětigólovým debaklem 0:5 od obhájce titulu z Manchesteru, poté však body začali sbírat. Po remíze v Brightonu dokázali zvítězit na půdě Watfordu, o což se postarali proměněnou penaltou Noble a dvěma brankami Haller, a ve Worthington Cupu i v Newportu proti místnímu celku z League Two.

"Očekávám zápas podobný tomu proti Watfordu. Norwich hraje stejný systém a hrál ho i proti Chelsea a Liverpoolu. Jedná se o velice silný tým a musíme zahrát dobrý zápas, abychom získali tři body," varuje zkušený lodivod Manuel Pellegrini.

Canaries neměli v úvodu sezóny štěstí na los. Hned na úvod si dojeli pro hladkou porážku na Anfield, o dva týdny později nezvládli domácí přestřelku proti Chelsea. Mezitím si ovšem připsali první vítězství po návratu na nejvyšší úroveň, když doma přehráli Newcastle i zásluhou hattricku Pukkiho. Právě finský snajpr je nejlepším kanonýrem celé soutěži se svými pěti brankami ze šesti týmových, přičemž na tu zbývající asistoval.

"West Ham si v minulé sezóně vedl dobře a udělal také dobrou práci na přestupovém trhu. Víme, že čelíme špičkovému soupeři s mnoha možnostmi v ofenzivě. Přestup Hallera jejich ambice jenom dokazuje a my je musíme respektovat," tvrdí manažer hostů Daniel Farke.

Bilance ze vzájemných duelů v posledních sedmi letech je poměrně vyrovnaná. Sobotní soupeři proti sobě odehráli šest soutěžních utkání, v nichž dvakrát slavil West Ham a jednou Norwich.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Fredericks, Diop, Ogbonna, Masuaku - Noble, Rice - Yarmolenko, Lanzini, Anderson - Haller
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Aarons, Hanley, Godfrey, Lewis - Leitner, Trybull - Buendía, Stiepermann, Cantwell - Pukki
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.90 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Liverpool FC  (sobota 18:30)
Fotbalisté Liverpoolu jsou už jediným stoprocentním celkem v Premier League. Nyní ho čeká jeden z oblíbenějších soupeřů - Burnley dokázali porazit ve všech třech posledních vzájemných zápasech.

Clarets vstoupili do sezóny na jedničku, když dokázali jednoznačně přehrát Southampton. Porážka na Arsenalu a remíza ve Wolverhamptonu určitě také nejsou nijak ostudné výsledky, hodně nečekaná však byla porážka v úvodním zápase Ligového poháru proti Sunderlandu. Po Rodriguezově zahajovací brance (na níž mimochodem asistoval Matěj Vydra) totiž třikrát inkasovali a s Worthingtonem Cupem se loučí.

"Na začátku sezóny předvádíme dobré výkony. Čtyři body jsou dobrým ziskem, vzhledem k zápasům, jaké jsme měli. Náš kádr se zlepšil, stejně tak jeho znalost prostředí Premier League, to vám ale nic nezaručí," říká manažer Sean Dyche.

Hosté z Anfieldu mají v úvodu nového ročníku napilno. Kromě tří vítězných ligových zápasů proti Norwichi, Southamptonu a Arsenalu totiž sehráli i dva duely o Superpohár. Zatímco ten anglický proti Manchester City vinou pokutových kopů prohráli, penaltový rozstřel ve finále Evropského superpoháru s Chelsea jim přinesl první trofej.

Hlavními tahouny Reds jsou i v úvodu nové sezóny křídelníci Salah a Mané, oba si již připsali tři góly. Ještě o gól více má na kontě domácí Haller. Zatímco Burnley budou chybět ze zdravotních důvodů Brady a Defour, Liverpool postrádá Keitu a nadále brankáře Alissona.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters - Lennon, Westwood, Cork, McNeil - Barnes, Wood
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Adrián - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.69 - 5.39 - 1.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC33009:39
2.Manchester City321010:37
3.Arsenal FC32014:46
4.Leicester City31203:25
5.Manchester United31116:34
6.Burnley FC31115:34
7.Tottenham Hotspur31115:44
8.Brighton & Hove Albion31114:34
9.Sheffield United31113:34
10.Crystal Palace31112:24
11.AFC Bournemouth31114:54
12.Everton FC31111:24
13.West Ham United31114:74
 Chelsea FC31114:74
15.Wolverhampton Wanderers30302:23
16.Aston Villa31024:53
17.Norwich City31026:83
18.Southampton FC31023:53
19.Newcastle United31022:43
20.Watford FC30031:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1138)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele