Premier League - preview 25. kola

02.02.2019, 08:55, aktualizováno 04.02.2019, 08:28
Previews
Manchester City nezaváhal proti Arsenalu a na tahu je nyní Liverpool. Reds cestují do Londýna a do cesty se jim postaví West Ham, který po solidním přelomu prosince a ledna porhrál poslední tři soutěžní zápasy v řadě...
West Ham United - Liverpool FC  (pondělí 21:00)
Liverpool se bude chtít vrátit na vítěznou vlnu, v cestě mu bude stát West Ham, který už nevyhrál tři zápasy v řadě.

Po úterní porážce Manchesteru City v St. James Parku se zdálo, že v boji o titul je už s velkou pravděpodobností rozhodnuto. Liverpool, ale nedokázal využít nabídnuté příležitosti a s Leicesterem pouze remizoval. Rozdíl mezi oběma je pětibodový. Mezi oba celky se tedy posunul Tottenham, který má za sebou úspěšný duel s Newcastlem.

Klopp bude opět moci využít služeb Jamese Milnera, který chyběl z důvodu karetního trestu v minulém zápase. Angličan by měl zaplout na pravou stranu obranné řady místo zraněného Alexandra-Arnolda. Nedá se čekat, že by Klopp přílišně experimetnoval se sestavou. Otazníky visí pouze nad pozicí středního obránce a středních záložníků. V prvním případě se obecně očekává, že Lovren, který proti Leicesteru pouze pozoroval dění na hřišti z lavičky, nahradí Matipa. Ve druhém případě má Klopp široký výběr možných kombinací. Nejpravděpodobnější se jeví start Jordana Hendersona po boku Giniho Wijnalduma. Předpoklad nasazení Jordana Hendersona souvisí s nevýrazným výkonem Keity. Keita se za půl sezóny v přístavním městě nedokázal přesvědčit německého manažera a jeho realizační tým, že by se měl stát členem základní sestavy. A jelikož se Sherdan Shaqiri potýká s poklesem formy, přicházejí zvěsti, že na jeho pozici pro tentokrát nastoupí Lallana.

West Ham jde do zápasu v pozici outsidera. Pellegriniho svěřenci nedokázali zvítězit v posledních třech utkáních. Obrana Hammers nefunguje, tak jak má. Inkasovat devět branek ve třech utkáních opravdu není vizitka, kterou by měla defenzivní řada klubu, usilujícího minimálně o střed tabulky, mít. Ačkoliv by se daly očekávat změny v sestavě, pravděpodobně k nim nedojde. Pellegrini kvůli vysoké marodce staví na hřiště to nejlepší, co má k dispozici a musí doufat v to, že se hráči opět vzpamatují. Ke změnám oproti poslednímu utkání by ho zřejmě donutila jen další zranění.

O výsledku zápasu by se dalo polemizovat, ale nedá se předpokládat, že by Liverpool měl v plánu zaváhat podruhé během několika dní. Je tak dobře možné, že pokud se hosté naladí na svou obvyklou frekvenci, bude mít obrana Hammers co dělat, aby zabránila několikabrankovému výprasku.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Cresswell - Ogbonna - Diop - Zabaleta - Rice -Noble - Felipe Anderson - Snodgrass - Antonio - Arnautovič
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Robertson - Van Dijk- Lovren - Milner- Wijnaldum - Henderson - Mane - Firmino - Lallana - Salah
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.82 - 5.58 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leicester City - Manchester United  (neděle 15:05)
V závěru vydřenou remízou s Burnley skončila v předchozím kole Premier League stoprocentní bilance Manchesteru United pod novým trenérem. Obrat o body bude Solskjaerovu družinu chtít trápící se Leicester, který naposledy zvítězil na Nový rok.

Puelovi svěřenci minulý týden překvapivě obrali o body lídra z Liverpoolu, a to díky Maguireově brance ze závěru první půle. Předtím si však připsali tři zbytečné porážky. Nejprve v Newportu vypadli z FA Cupu, následně na svém stadionu podlehli Southamptonu a kvůli inkasované brance v nastaveném čase odjeli s prázdnou i z Wolverhamptonu. Celek z King Power Stadium čelí hrozbě tří domácích ligových porážek v řadě poprvé od doby, co senzačně vyhrál titul. Síla Lišek spočívá ve schopnosti otáčet nepříznivý vývoj. Ze zápasů, v nichž Leicester prohrával, vytěžil už 13 bodů, což je nejvíce v celé soutěži. Nejlepším střelcem Foxes je dlouhodobá opora Jamie Vardy se sedmi brankami.

Domácí nastoupí již i s novou posilou Tielemansem. "Dává nám možnost hrát se třemi hráči v záloze a mít vyvážený útok. Umí skórovat, je to inteligentní hráč. Bude to s ním na soupisce velmi zajímavé," těší se Claude Puel.

Poslední utkání s Clarets bylo pro Rudé ďábly pod Solskjarem premiérovým hned v několika ohledech. Poprvé prohrávali, poprvé inkasovali více než jednu branku a především poprvé ztratili. Alespoň jeden bod vybojovali až v samotném závěru. V sedmaosmdesáté minutě z penalty snížil Pogba a v nastaveném čase rozjásal Old Trafford Lindelöf. Mimo svůj stadion jsou však nadále stoprocentní a po více než šesti letech můžou Red Devils slavit páté venkovní vítězství v řadě. V této sezóně se také pyšní velikou agresivitou v soubojích - vždyť jsou jediným celkem, který obdržel žlutou kartu ve všech dosavadních utkáních. Současný kádr Manchester United má hned několik důležitých jmen. Hned čtyři hráči se prosadili alespoň osmkrát. Mezi nimi je Paul Pogba, který měl prsty ve více než polovině branek pod Solskjarem, i Marcus Rashford, jenž si může připsat stý start v nejvyšší soutěži.

Dalším z nich je Anthony Martial. "Je to skvělý zakončovatel, má skvělé schopnosti, je mladý, inteligentní. Ví, že od něj očekávám více návratů, ale neviděl jsem moc dalších hráčů s tak rychlými nohami a schopnostmi v poslední třetině hřiště," říká manažer Ole Gunnar Solskjaer.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.79 - 3.59 - 2.07
více informací
Manchester City - Arsenal FC  (neděle 17:30)
Vrcholem fotbalového víkendu v anglické Premier League je střetnutí Manchesteru City s Arsenalem jakožto souboj dvou klubů z popředí ligové tabulky, které si jen stěží mohou dovolit další zaváhání. Zatímco domácí Citizens po překvapivé prohře na půdě sestupem ohroženého Newcastlu nabrali na vedoucí Liverpool ještě větší ztrátu, Arsenal v boji o elitní čtyřku potřebuje držet krok s Chelsea či Tottenhamem, jež své duely v tomto kole zvládly.

Soudě dle formy Manchesteru v nedávných týdnech a měsících se obhajoba ligového titulu jeví čím dál nepravděpodobněji. Svěřenci Pepa Guardioly si připsali již čtvrtou porážku z posledních devíti kol, přičemž předešlé čtyři prohry nasbírali za stěží uvěřitelných dvaasedmdesát zápasů. Chabou útěchou Citizens může být zaváhání Liverpoolu v zápase s Leicesterem, ze kterého nedokázal vydolovat více než bod. Ovšem i tak náskok Reds na čele narostl na pět bodů. Nyní navíc Manchesterské čeká malý křest ohněm v podobě trojboje s Arsenalem, Evertonem a Chelsea v rychlém sledu za sebou.

"Nezáleží, kolik bodů ztrácíme, předně musíme zlepšit naši hru," prohlásil Pep Guardiola. "Dokázali jsme to už dřív a dokážeme to znovu. Nic na tom nemění, zda zaostáváme o bod, dva, pět, šest nebo sedm. Ve hře jich stále zbývá dostatek a do konce sezony se může přihodit všelicos."

Díky vydřené výhře nad Cardiffem a následnému debaklu Chelsea na půdě Bournemouthu poskočil Arsenal po minulém kole na okamžik na vytoužené čtvrté místo, ovšem o to i nadále svádí anglické celky tuhý boj a pořadí se může snadno měnit takřka kolo co kolo. Pomoci Kanonýrům do zbytku sezony přišel z Barcelony na hostování záložník Denis Suárez, jenž může svému novému zaměstnavateli pomoci již nyní v neděli. Otazník pak visí nad stavem Laurenta Koscielného s Ainsleym Maitlandem-Nilesem, jež oba sužují zdravotní potíže, ale stejně jako Henrik Mchitarjan se již opětovně zapojili do tréninkového procesu a mohou se na Etihad Stadium objevit.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Laporte, Danilo - De Bruyne, Fernandinho, D. Silva - Sterling, Agüero, Sané
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Maitland-Niles, Mustafi, Koscielny, Kolašinac - Torreira, Xhaka, Guendouzi - Ramsey - Aubameyang, Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 7.49 - 11.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Newcastle United  (sobota 13:30)
Tottenham se po složitém týdnu, ve kterém nejprve padl v semifinále Ligového poháru na půdě Chelsea, načež se pár dní poté pakoval také z FA Cupu, zase vrátil na vítěznou vlnu, když ve středu dokázal otočit těžký zápas s Watfordem a díky výhře 2:1 si vytvořil komfortní náskok sedmi bodů na pátou příčku. O další tříbodový zápis se svěřenci Mauricia Pochettina budou pokoušet proti Newcastlu, který však do utkání půjde v mimořádně dobrém rozpoložení. Aby také ne, když v týdnu šokovali celou Anglii a na domácí půdě přehráli Manchester City 2:1.

Spurs si v lednu neprošli zrovna lehkým obdobím, kvůli zraněním jim ze sestavy vypadli klíčové osobnosti v podání Harryho Kanea či Dele Alliho, na asijský šampionát zase odjel útočník Son, načež na Kohoutech se toto oslabení logicky projevilo - v lize tedy zaváhali jen jednou, když doma smolně podlehli Manchesteru United, nicméně sluší se podotknou, že ani proti Fulhamu či právě Watfordu se vítězství nerodilo vůbec lehce a Spurs v obou případech zachránila až branka ze samotného závěru - ovšem vypadnutí jak z Ligového, tak Anglického poháru určitě mrzí. Pokud se nestane nic nečekaného, tak celek ze severu Anglie čeká další sezóna bez trofeje, na druhou stranu jak sám Pochettino naznačil, umístit se v první čtyřce je momentálně důležitější, než vyhrát trofej.

Newcastle také prožil zajímavý první měsíc roku 2019. Dlouho se spekulovalo o pozici Rafaela Beniteze, který byl nespokojený s nulovou aktivitou Strak na přestupovém poli, nicméně poslední dva lednové týdny španělskému stratégovi nepochybně zlepšily náladu. Newcastle nejprve na domácím hřišti v přímém boji o záchranu deklasoval Cardiff City, načež si v úterý vyšlápl i na Manchester City, který obral o všechny tři body. V poslední den přestupového období navíc Straky oznámily příchod rekordní posily - z Atlanty United se na sever Anglie stěhuje Miguel Almirón, za kterého byla vyplacena suma ve výši 24 miliónů eur.

Domácí budou opět postrádat zraněné trio v podobě Harryho Kanea, Dele Alliho a obránce Bena Daviese. Newcastle ještě nemůže využít služeb své rekordní posily, ta totiž ještě musí počkat, až obdrží platná víza. Do utkání by ovšem mohl zasáhnout Joselu, který se již zotavil ze zranění kotníku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.58 - 8.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Watford FC  (sobota 16:00)
Falmer Stadium uvidí souboj dvou mužstev, jejichž bodový zisk z posledních zápasů neodpovídá postavení ve středu tabulky. Domácí Brighton prohrál v lize třikrát v řadě, soupeř z Watfordu zvítězil jen jednou v předchozích šesti utkáních. Seagulls na začátku ledna vyřadili Bournemouth z FA Cupu, po zimní přestávce se však trápí. V té samé soutěži pouze remizovali s West Bromwichem, ještě předtím podlehli v lize Manchesteru United a Liverpoolu. V tomto týdnu už to vypadalo mnohem nadějněji - v poločase vedli na půdě Fulhamu zásluhou dvou tref Murrayho 2:0, po pauze ale naprosto vyhořeli a rozdílem dvou gólů prohráli. Kromě desetibrankového Murrayho, který se může trefit za svůj tým posté, se celek z jižní Anglie bude spoléhat na standardní situace, z nichž se žádný tým Premier League neprosadil vícekrát. Chris Hughton si uvědomuje, že jeho svěřence nečeká nic jednoduchého. "Watford je velmi dobrý tým, viděl jsem jej hrát ve středu večer proti Spurs a vedl si velmi dobře. Jeho hráči jsou konzistentní a myslím si, že v tabulce mohou skončit vysoko," tvrdí irský kormidelník. Hornets odehráli od Vánoc šest utkání v nejvyšší anglické soutěži, z nichž vyhráli jediné. Porážky s Chelsea a Tottenhamen jsou pochopitelné, stejně tak remíza v Bournemouthu. Domácí ztráty proti Newcastlu a Burnley ovšem patří do kategorie těch zbytečných. Ve středu se Gracíovi svěřenci střetli se družinou Mauricia Pochettina a dlouhou dobu si nevedli vůbec špatně. Ještě po osmdesáti minutách vedli, nakonec ale z Wembley odjížděli s prázdnou. Watford nemá ve svém středu tak výrazného střelce jako jeho soupeř. Nejvíce branek, šest, nastřílel Pereyra, jen o jednu méně má na kontě Troy Deeney. Právě tomu se v Brightonu daří. V dresu svého současného zaměstnavatele tam hrál čtyřikrát, přičemž ve třech případech se prosadil. Hosté si uvědomují, že sobotní střetnutí je pro ně velmi důležitým. "Je to pro nás složité, máme náročný rozpis a víme, že hráči Brightonu doma hrají dobře. Jsou silní a my se budeme snažit ukázat naši nejlepší obranu, jelikož ji potřebujeme, abychom měli šanci zvítězit," říká manažer Javi Gracia. Domácím se po reprezentačních povinnostech vrací Jahanbakhsh, možný je i start Bernarda. Na druhé straně bude pravděpodobně absentovat Doucoure, Femenía a Prodl.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Montoya, Duffy, Dunk, Bong - Groß, Stephens, Pröpper - March, Murray, Locadia
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Janmaat, Mariappa, Cathcart, Holebas - Hughes, Quina, Capoue, Pereyra - Deulofeu, Deeney
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.28 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Burnley FC - Southampton FC  (sobota 16:00)
Dva týmy se v lednu vyhrabaly ze dna a teď se utkají ve vzájemném zápase. Sean Dyche z Burnley i Ralph Hasenhüttl ze Southamptonu aspirují po boku Ole Gunnara Solskjaera o titul nejlepšího manažera měsíce ledna - oba za dvě výhry a dvě remízy. Teď se poměří navzájem - a pokud budeme mít štěstí, uvidíme i Petera Crouche!

Správně, legendární útočník, se vrátil do Premier League a pokusí se svoje konto o 108 ligových gólech ještě rozšířit. Do Burnley přišel místo Sama Vokese, jenž si stěžoval na nízké vytížení - Crouch se teď bude o minuty dělit i s Matějem Vydrou. I když nutno říct, že český útočník v lize nastoupil naposled ještě před Vánoci...

Neměl tak žádnou zásluhu na tom, že Clarets porazili Huddersfield i Fulham a uhráli remízu na hřišti Watfrodu a Manchesteru United. Po dvou gólech přitom vstřelili Wood s Barnesem, no a Fulham se porazil sám. A to doslova. Výsledek 2:1 zařídily dvě vlastní branky.

Southampton má totožnou bilanci - porazil Everton a vyhrál i v Leicesteru, no a remíza na Stamford Bridge taky není zrovna k zahození. Středobodem úspěchu Saints je záložník James Ward-Prowse, který v lednu nastřílel tři branky a patřil k největším hvězdám celé Premier League.

Stát na něm bude hra i v sobotu, snad spolu s Pierre-Emilem Hojbjergem, který by měl být fit i přes úraz na hlavě, který si přivodil v týdnu. Otazník visí nad Charliem Austinem. Burnley musí zvážit starty Gudmundssona a Bradyho, ale vypadá to s nimi obstojně.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Heaton - Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor - Hendrick, Westwood, Cork, McNeil - Wood, Barnes
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Bednarek, Stephens, Vestergaard - Valery, Hojbjerg, Romeu, Ward-Prowse, Targett - Redmond, Ings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.34 - 2.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chelsea FC - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
Z těžkého direktu se bude v sobotu vzpamatovávat Chelsea. Ta ve středu utrpěla nejhorší ligovou porážku od roku 1996, když na půdě Bournemouthu vybouchla a odvezla si ostudnou prohru 4:0. Maurizio Sarri navíc vypadá, že neví, kudy dál - jeho svěřenci ne a ne najít konzistentní formu, navíc Blues v lize přestali dávat branky.

S ofenzivou by jim tedy měla pomoci nová akvizice v podobě Gonzala Higuaina, jenže zdá se, že tomu chvíli potrvá, než se dostane do potřebné kondice. Chelsea má štěstí alespoň v tom, že na Stamford Bridge zavítá momentálně nejslabší tým celé Premier League - Huddersfield naposledy vyhrál na konci listopadu, a pokud by Londýňané ani tentokrát nebodovali naplno, měl by to italský stratég s bojem o první čtyřku už opravdu hodně těžké.

Jak měla Chelsea impozantní vstup do sezóny, tak od prohry s Tottenhamem je to v jejím podání nuda, šeď a v několika případech také naprostý zmar. Italský kouč žádá o trpělivost a více času, aby svým svěřencům vštípil svou herní filozofii, jenže ti ji, alespoň se tak zdá, v posledních týdnech jednoduše odmítají přijímat. Velkou slabinu představuje střílení branek - skvělá forma Edena Hazarda z prvních týdnů ročníků je fuč, načež najednou tu není nikdo jiný, kdo by Belgičana gólově zastoupil. Od začátku prosince Blues nastříleli v 11 zápasech 12 branek, což je skutečně trestuhodná bilance.

To Huddersfield se pomaluje smiřuje s tím, že se po dvou letech jeho prvoligová anabáze nezadržitelně chýlí ke konci. Letos sáhl i k výměně manažera, tento tah ale žádné zlepšení nepřinesl. Momentálně tak záchranu ztrácí hrozivých 12 bodů, a pokud se něco zásadního v následujícím měsíci nestane, v příštím ročníku Premier League jej již neuvidíme. Jak bídná forma Huddersfieldu je, dokumentuje i následující statistika - z posledních 11 ligových duelů totiž dokázal vytěžit jen jediný bodík.

Chelsea monitoruje stav Gonzala Higuaina, u kterého je otázkou, zda je po menší pauze připraven odehrát dva zápasy v rozmezí tří dní. Jinak má ale Maurizio Sarri k dispozici kompletní kádr. Huddersfieldu se vrací Philip Billing, k dispozici by již měla být i nová posila Karlan Grant.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 6.70 - 14.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Fulham FC  (sobota 16:00)
V dalším důležitém záchranářském souboji přivítá Crystal Palace hosty z Fulhamu. Domácí po povedeném prosinci a lednu přece jenom vytáhli paty ze sestupových pater, totéž se ovšem nedá říct o Fulhamu, který i nadále okupuje až devatenáctou příčku.

Domácí v podstatě v průběhu celého ročníku nepodávali špatné výkony, problém však byl v tom, že dobrá předvedená hra až příliš často nevedla k žádným bodům. To se změnilo až se začátkem prosince - Eagles od té doby porazili Burnley, Leicester City, Manchester City a nakonec také Wolverhampton. Krom toho se jim ještě podařilo remizovat s Cardiffem a Southamptonem, díky čemu se jim podařilo poskočit na patnáctou příčku, kde mají čtyřbodový náskok na sestupové pozice.

To Fulham v týdnu sice otočil utkání s Brightonem a připsal si veledůležité vítězství, i tak však svěřenci Claudia Ranieriho ztrácejí na nesestupové příčky hned šest bodů. Cottagers tak nutně potřebují zaznamenat nějakou šňůru výher v řadě, jinak se jim bohužel ze sestupového bahna vymanit nepodaří. Západolondýnský celek byl sice na Deadline day blízko příchodu minimálně dvou obránců, nakonec se však nepodařilo zrealizovat ani jeden transfer, což je pro Cottagers velká smůla, jelikož defenzivní řady posílit potřebovaly skutečně zoufale.

Palace bude chybět křídelník Wilfried Zaha, ten si totiž odpyká disciplinární trest za vyloučení proti Southamptonu. Mimo bude také Kouyaté, zatímco nad startem Tomkinse se vznáší otazník. Hosté nemohou počítat s dlouhodobě zraněným Alfie Mawsonem, otazník pak visí nad stavem Lazara Markoviče.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.61 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Everton FC - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
První šestka už je odskočená na rozdíl propastných deseti bodů, na dalších pozicích je však situace velmi vyrovnaná. Ti nejlepší ze "zbytku světa" se střetnou v sobotu na Goodison Parku. Domácí Toffees chtějí zastavit ofenzivně naladěné Vlky.

Everton v poslední době nepředvádí zrovna nejlepší výkony, i díky povedenému startu do sezóny ale drží osmou pozici, jen o dva body za svým soupeřem. Everton v předchozích deseti utkáních neremizoval a jeho výkony jsou jako na houpačce. Například nadělení pěti branek Burnley nebo domácí vítězství s Bournemouthem patří mezi úspěchy, kdežto vypadnutí z FA Cupu na půdě Millwalu si určitě za rámeček nedá. Silvovi svěřenci navíc nejsou přesvědčiví v zápasech s výše postavenými týmy, o čemž svědčí čtyři porážky při takovéto konstelaci v řadě. Hlavní postavou Liverpoolských je Richarlison, který už se ve všech soutěžích v této sezóně prosadil jedenáctkrát. Tím dorovnal zápis Ronneyho za celý předchozí ročník.

Další klíčová postava týmu, Idrissa Gueye, měla v přestupovém období blízko k transferu do PSG. "Je to velký profesionál a fantastický člověk. Opravdu má rád náš klub, rád za něj hraje. Když přijde klub jako PSG, je normální začít přemýšlet o budoucnosti, ale nyní již přestal. Trh je zavřený a nemám žádné pochybnosti, že uvidíme zase toho nejlepšího Idrissu," řekl manažer Marco Silva.

Wolverhampton v posledních třech utkáních sází jeden gól za druhým. Po vítězné sedmibrankové přestřelce s Leicestrem se Vlci dvakrát prosadili proti Shrewsbury a třikrát překonali brankáře West Hamu. Navázali na své úspěšnější druhé poločasy, neboť z těchto devíti branek padlo sedm po pauze. Motivací pro ně může být možnost jedenáctou výhrou v Premier League vyrovnat rekordní zápis ze sezóny 2010/2011. Spoléhat se hosté budou na osmigólového kanonýra Jiméneze a ve formě hrajícího Jotu, jenž měl prsty v sedmi brankách během šesti utkání.

Nuno Espiríto Santo má momentálně k dispozici pouze šestnáct hráčů do pole, vrásky na čele mu to ovšem nedělá. "Nemám obavy. Začali jsme sezónu s osmnácti hráči plus brankáři, nyní jich máme šestnáct plus brankáře, k tomu hráče z U23. S takto úzkým kádrem a náhradami musíme dát minuty každému hráči, jelikož věříme, že to je nejlepší způsob, jak se zlepšovat," tvrdí portugalský manažer.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Zouma, Baines - Gomes, Davies - Lookman, Sigurdsson, Richarlison - Tosun
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Dendoncker, Neves, Jonny - Moutinho - Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.34 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cardiff City - AFC Bournemouth  (sobota 18:30)
Hráči Cardiffu se nedávno propadli do sestupových vod a vzhledem k náročnému losu v závěru sezóny potřebují zabrat co nejdříve. V současné době se jim ovšem na útočné polovině nedaří, čehož bude chtít útočně naladěný Bournemouth zajisté využít.

Bluebirds od začátku tohoto roku sehráli pět zápasů, teprve v závěru toho posledního s Arsenalem se ale mohli radovat z branky. Předtím vyšli naprázdno i při porážce v Gillinghamu v rámci FA Cupu nebo ve veledůležitém střetnutí s posledním Huddersfieldem, které skončilo remízou. Právě Terriers jsou jediným týmem, který vstřelil méně branek než Velšani, jimž se po více než šedesáti letech může stát, že v nejvyšší anglické soutěži odejdou bez vstřeleného gólu ze tří domácích utkání v řadě. Sráží je především první poločasy, neboť v celé sezóně ještě neodcházeli do kabin s vedením v zádech. Bídná produktivita se odráží v tabulce kanonýru, kde se nejlepší střelec Cardiffu Paterson nachází se čtyřmi zásahy až na hranici padesátky.

Další ranou pro domácí byla ztráta nově podepsaného Saly, načež se jim nepodařilo sehnat dalšího útočníka. "Po tom, co se stalo, nechtěl nikdo přijít, takže to bylo velmi složité přestupové období. Stále se sbíráme po ranách, které utržíme. Jestli dost dobře, těžko říct," říká manažer Neil Warnock.

Mužstvo z jihu Anglie má výsledky naprosto závislé na tom, zda hraje doma nebo venku. Zatímco na Dean Courtu patří mezi nejlepší celky v lize, mimo své hřiště prohrálo sedmkrát v řadě. Nutno podotknout, že kromě Newcastlu šlo o samé těžké soupeře, nicméně i tak je to bilance děsivá. Pozitivně naladěni však fotbalisté Cherries budou díky středečnímu zápasu s Chelsea, kterou po bezbrankovém prvním poločase spláchli po pauze čtyřmi brankami. Co se týče klíčových postav, mají hosté čtyři kanonýry, kteří se prosadili vícekrát než kdokoliv ze soupeřových hráčů. Ten nejgólovější, Wilson, ovšem bude v tomto utkání chybět a Bournemouth se tudíž spoléhá hlavně na Kinga, který měl prsty ve čtyřech z pěti posledních branek svého celku.

Eddie Howe věří, že vítězství proti Blues jeho týmu pomůže. "Výhra proti Chelsea v nás snad spustí pocit, že můžeme soutěžit i s celky z nejlepší šestky. Myslím, že se nám to zatím dařilo, co se týče výkonů. Výsledky už byly horší. Hlavně bychom ale chtěli popřát hodně sil rodině Emiliana (Saly), fanouškům Cardiffu a každému, kdo je s tímto klubem spojen. V tomto složitém období na ně myslíme," tvrdí mladý lodivod.

Za Bluebirds by mohla nastoupit nová akvizice Bacuna, znovu naskočit jsou připraveni Camarasa a Murphy. Absentovat však stoprocentně bude Arter, který nemůže hrát proti svému mateřskému klubu. Hosté budou kromě Calluma Wilsona možná postrádat i Lermu, debut po drobném zranění si může připsat Solanke.
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Peltier, Manga, Bamba, Bennett - Bacuna, Gunnarsson, Ralls - Paterson, Niasse, Reid
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Boruc - Clyne, Cook, Aké, Smith - Stanislas, Surman, Gosling, Fraser - Brooks - King
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.39 - 3.49 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC24194155:1461
2.Manchester City24182463:1956
3.Tottenham Hotspur24180650:2454
4.Arsenal FC24145550:3347
5.Chelsea FC24145540:2347
6.Manchester United24136548:3545
7.Wolverhampton Wanderers24105930:3135
8.Everton FC2496935:3333
9.Watford FC2496933:3433
10.AFC Bournemouth241031137:4233
11.Leicester City24951030:3032
12.West Ham United24941130:3731
13.Brighton & Hove Albion24751227:3626
14.Newcastle United24661221:3224
15.Crystal Palace24651324:3323
16.Southampton FC24581126:4123
17.Burnley FC24651325:4523
18.Cardiff City24541520:4619
19.Fulham FC24451525:5317
20.Huddersfield Town24251713:4111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1124)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele