Premier League - preview 13. kola

24.11.2018, 08:25, aktualizováno 26.11.2018, 08:10
Previews
Dva týmy ze spodní poloviny tabulky obstarají pondělní dohrávku třináctého kola anglické ligy. Burnley by rádo ukončilo pět zápasů trvající čekání na výhru a po této stránce je na tom lépe Newcastle, ten před reprezentační přestávkou vyhrál své první letošní dva duely...
Burnley FC - Newcastle United  (pondělí 21:00)
Třinácté kolo Premier League uzavře v pondělí večer souboj sousedů v tabulce Newcastlu United a Burnley. Oba týmy mají po 12 odehraných zápasech shodný počet bodů, a tak je pro ně pondělní zápas velmi důležitý. V minulé sezóně skončily vzájemné zápasy 1:1 a 1:0 ve prospěch Burnley.

Burnley se v poslední době moc nedaří, což lze přičíst obtížnému losu. Po debaklech 0:5 od lídra tabulky Manchesteru City a 0:4 od čtvrté Chelsea Burnley prohrálo i proti West Hamu a to 2:4. Zlepšení přišlo až v posledním zápase, kdy Burnley dokázalo remizovat s Leicesterem City 0:0. Hostující Newcastle se pokusí navázat na svoji formu z předešlých tří zápasů, ve kterých získal 7 z dosavadních 9 ligových bodů. Navíc poslední dvě kola skončila po výsledcích 1:0 proti Watfordu a 2:1 proti Bournemouthu vítězně a lepší forma je tak zcela očividně na straně hostů.

Ani jeden z týmů ve svém kádru nemá žádného hráče, který by výhradně svými góly táhl celý tým. U obou celků můžeme najít více jednogólových a dvougólových střelců, podíl na vstřelených brankách se tak rozděluje poměrně rovnoměrně. Na metu dvou vstřelených branek v kádru Newcastlu dosáhli útočníci Joselu a Salomón Rondón. To u Burnley to jsou forvardi Vokes s Barnesem, záložník Gudmundsson a obránce Tarkowski.

Burnley určitě nebude moci pro tento zápas počítat s pěticí hráčů a to s Popem, Gibsonem, Wardem, Wellsem a Waltersem. Nepravděpodobný je pak start u záložníků Gudmundssona a Defoura a pochybnosti panují i u Tarkowskiho. Marodka Newcastlu je sice o něco menší, ale také poměrně početná. Strakám v tomto zápase nepomohou Dummet, Lejeune a Sterry. Otazníky do poslední chvíle visí i nad Lascelles, Mutem a Jonjo Shelveyem.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Lowton, Long, Mee, Taylor - Gudmundsson, Defour, Cork, Brady - Vokes, Wood
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Yedlin, Schär, Fernández, Manquillo - Ritchie, Ki, Diamé, Kenedy - Pérez, Rondón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.15 - 2.77
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AFC Bournemouth - Arsenal FC  (neděle 14:30)
Po dvou porážkách na úvod a následné šňůře sedmi výher nyní Arsenal v Premier League rozjel novou sérii remíz, která se před reprezentační přestávkou vyšplhala na číslo tři. Kanonýři tak nyní v honbě za umazáním náskoku konkurence na čele tabulky musí zdolat Bournemouth, který se však na úvod sezony těší velice dobré formě a případě vítězství svého nedělního soka může v tabulce stáhnout na rozdíl jediného bodu.

Dobrou zprávou pro manažera Eddieho Howea je uzdravení Joshuy Kinga, jenž vinou poraněného kontíku vynechal předešlé čtyři zápasy. "Joshua King je na tom lépe, trénuje s týmem a budeme z jeho možného návratu nadšení," pochvaluje si dlouholetý kouč Cherries. "Jsme na tom mnohem lépe než po zápase s Newcastlem, kdy měla řada hráčů zdravotní potíže. Reprezentační přestávka nám dala šanci se o hráče postarat a před nedělním duelem jejich kondici zhodnotíme."

Oba týmy v posledních kolech nabraly bodové ztráty, ovšem i tak do třináctého kola vstupovaly jakožto šestý a pátý nejlepší tým soutěže. "Myslím, že na papíře náš zápas slibuje velmi dobrou podívanou," prohlásil Eddie Howe. "Pokud bude každý z našich jedenácti hráčů kvalitní, máme šanci na dobrý výsledek. Bude zajímavé sledovat, čí ofenziva nakonec převáží, bude to stejně tak i bitva pro naše obránce."

Zatímco Bournemouth se musí v nadcházejících měsících vypořádat s absencí Adama Smithe, který si přivodil vážné poranění kolene, Arsenal prožívá totéž po operaci kotníku Dannyho Welbecka, a navíc se stále nemůže na svém levém kraji hřiště spolehnout na Nacha Monreala, jehož svalové potíže ani po několikatýdenní pauze odmítají polevit. Obavy okolo útočného dua Lacazette-Aubameyang, kteří shodně předčasně opustili své národní týmy, se však rozptýlily a nejlepší střelci Arsenalu by měli být plně připraveni. Mimo hru tak zůstávají pouze stopeři Koscielny s Mavropanosem, zato Sokratis Papastathopoulos je již plně zdráv a bude usilovat o opětovné probojování do základní sestavy, ať už přes Shkodrana Mustafiho nebo Roba Holdinga.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Francis, S. Cook, Aké, Daniels - Brooks, Lerma, L. Cook, Fraser - King - Wilson
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Bellerín, Mustafi, Holding, Kolašinac - Torreira, Xhaka - Mchitarjan, Özil, Aubameyang - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.38 - 3.61 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Wolverhampton Wanderers - Huddersfield Town  (neděle 17:00)
Huddersfield Town v posledních dvou zápasech získal čtyři z dosavadních sedmi bodů v aktuální ligové sezóně a jeho vyhlídky před klíčovou části sezóny jsou tak o něco růžovější, než byly dvě kola zpět. To Wolves po slibném úvodu Premier League, kdy v prvních 8 kolech nasbírali díky třem remízám a čtyřem výhrám skvělých 18 bodů, pomalu ztrácejí dech a z posledních čtyř zápasů si odnesli tři prohry a jednu remízu.

Oba dva týmy budou mít tak dostatek motivace proto, aby se v nedělním zápase předvedly a urvaly si důležité body pro sebe. Wolverhampton se bude moci spolehnout hlavně na svého mexického útočníka Raula Jimenéze, který v letošní sezóně už třikrát skóroval a na další čtyři góly nahrál. Huddersfield může Wolverhamptonu závidět produktivitu, počet vstřelených gólů Vlků je přesně dvojnásobný.

Problém se vstřelenými góly Huddersfieldu se asi nejlépe demonstruje na počtu střelců. Žádný z hráčů Huddersfieldu nenastřílel více než jeden gól. A co je ještě důležité, polovinu gólů mají na svědomí obránci, útočná fáze tak nemá svou oporu a Huddersfield se musí spoléhat i na standardní situace.

O to víc bude Huddersfield bolet také fakt, že se pro nedělní zápas vykartoval pilíř obrany dánský obránce Zanka, který do této chvíle odehrál 11 z dosavadních 12 zápasů. Pro zranění ramene bude David Wagner postrádat i dalšího obránce, na kterého se mohl v této sezóně spolehnout a to Chrise Löweho. Wolverhampton se bude muset obejít bez Battha, Jonnyho a Enobakhareho.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Bennet, Coady, Boly - Doherty, Moutinho, Rúben Neves, Rúben Vinagre - Hélder Costa, Raúl Jiménez, Cavaleiro
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Stankovic, Schindler, Kongolo - Hadergjonaj, Mooy, Hogg, Billing, Durm - Pritchard - Mounie
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 3.72 - 7.14
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Brighton & Hove Albion - Leicester City  (sobota 16:00)
Sobotní program Premier League přinese i souboj dvou celků ze středu tabulky. Domácí Brighton zahájil sezónu rozhodně nad očekávání a v úvodní části si vytvořil solidní náskok na sestupové pozice, Leicester naproti tomu plní předsezónní prognózy a pohybuje se v poklidném středu tabulky. Bohužel dění okolo klubu v posledních týdnech klidné rozhodně nebylo, když celou Anglii zalil smutek poté, co při letecké havárii zahynul majitel mistra z roku 2016.

Brighton se momentálně nachází na solidní dvanácté pozici, přitom z úvodních sedmi duelů loňský nováček vytěžil pouze sedm bodů za jedno šokující vítězství nad Manchesterem United a dvou remízách s Fulhamem a Southamptonem. Následovala však série tří těsných výher v poměru 1:0 - nejprve nad West Hamem, následně nad Newcastlem a hattrick svěřenci Chrise Hughtona završili proti Wolverhamptonu. Z půdy Evertonu či Cardiffu již sice fotbalisté Brightonu žádné body nepřivezli, navzdory tomu mohou být se svým startem spokojení.

Leicester ročník zahájil těsnou porážkou na půdě Manchester United, následovala výhra s Wolverhamptonem a Southamptonem. KC Stadium poté vyloupil dominantní Liverpool, Liškám pak hrubě nevyšlo ani utkání na hřišti Bournemouthu. Posléze však svěřenci Clauda Puela opět zabrali a připsali si dvě vítězství v řadě - nejprve s Huddersfieldem a následně s Newcastlem. Po porážkách s Evertonem a Arsenalem přišla remíza s West Hamem, po které došlo k letecké havárii a celý Leicester se ponořil do smutku. Lišky od té doby porazily Cardiff a remizovaly s Burnley, fotbal však tou dobou ve městě rozhodně nebyl na prvním místě.

Brightonu se po zranění vrací Pascal Gross, fit je také Davy Propper, mimo však bude Dale Stephens, který si začíná odpykávat třízápasový trest. Hostům možná bude scházet Jamie Vardy, kterého trápí svalový problém, stejně tak do zápasu nezasáhne také Harry Maguire.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.14 - 2.79
více informací
Fulham FC - Southampton FC  (sobota 16:00)
V sobotu se proti sobě na londýnském Craven Cottage postaví dva týmy ze spodní části tabulky. Southampton ani Fulham v této sezóně neprožívají příliš šťastné období, domácí jsou dokonce s 5 body na dně pelotonu a jeho poslední ligová výhra je datována na konec srpna. I přesto se pokusí ve 13. kole Premier League porazit Soton a dotáhnout se na něho v ligové tabulce.

Fulham nad Southamptonem naposledy vyhrál v září 2004 a tak jeho případný úspěch bude prvním za dlouhé období. Naposledy se v anglické nejvyšší soutěži oba týmu potkaly během ročníku 2013/2014 a Southampton z obou utkání vyšel po výsledcích 2:0 a 3:0 jako vítěz.

Southampton v tomto ligovém ročníku zatím body nesbírá pomocí výher, ale remíz. Nerozhodným stavem skončily zápasy Saints už v pěti případech a právě díky ním se drží nad sestupovými příčkami. Dosavadní jedinou výhru v letošní sezóně si "Svatí" připsali proti Crystal Palace ve 4. kole Premier League. V minulém zápase proti Watfordu drželi celý zápas nadějný stav 1:0, avšak v 82. minutě José Holebas tvrdou tečovanou střelou jejich naději na tři body zničil.

Fulham už 6 zápasů v řadě nevyhrál a jestli to podobným stylem půjde dál, v příští sezóně celek z Londýna v nejvyšší anglické fotbalové soutěži neuvidíme. V ofenzivní části hry se přitom Cottagers daří, 5 gólů dokázal nastřílet srbský útočník Mitrović, se 4 góly mu zdatně sekunduje Němec Schürrle. Problémem Fulhamu je bezesporu chabá obrana, 31 obdržených branek ze 12 zápasu mluví samo za sebe.

Za domácí zítra určitě nenastoupí záložník McDonald a André-Frank Zambo-Anguissa. Dále otazník visí nad startem obránce Joe Bryana, který v letošní sezóně zasáhl zatím pouze do 4 zápasů. Southamptonu s jistotou nepomohou Gallagher a McQueen. Do utkání velmi pravděpodobně nezasáhnou ani Elyounossi, Ings, Lemina a Long.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Sergio Rico - Christie, Odoi, Mawson, Le Marchand - Schürrle, Cairney, Chambers, Ryan Sessegnon - Mitrović, Vietto
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Cedric, Yoshida, Hoedt, Targett - Højbjerg, Lemina - Gabbiadini, Amstrong, Redmond - Austin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.78 - 3.27 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Manchester United - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Po reprezentační pauze přichází na řadu opět Premier League a s ní se o slovo přihlásí i Manchester United, který bude na domácím hřišti napravovat nepovedené derby, ve kterém po jednoznačném průběhu podlehl městskému rivalovi 3:1. To Crystal Palace zakončilo zápasový blok před poslední reprezentační pauzou tohoto roku prohrou s Tottenhamem 1:0 a ve zbytku sezóny mají svěřenci Roye Hodgsona také co napravovat.

Manchester United prozatím prožívá sezónou plnou zklamání. Vše začalo neúspěchem na přestupovém poli, kde manažer Mourinho nezískal posily, po kterých tolik toužil. Fanoušci United nemohou být spokojeni ani s výsledky, ani s herním projevem, který stále zůstává býti poměrně nudným. Rudí ďáblové sice opět začali otáčet zápasy v samých závěrech, ovšem to je asi jediné pozitivum posledního měsíce a půl. Parta okolo portugalského stratéga je momentálně na osmé příčce se sedmibodovou ztrátou na čtvrtý Tottenham, a pokud se v následujících měsících chce prokousat zpět na příčky zajišťující účast v Champions League, má před sebou skutečně mnoho práce.

Crystal Palace momentálně už sedm zápasů čeká na vítězství, naposledy se svěřenci Roye Hodgsona radovali ze tří bodů na hřišti Huddersfieldu v polovině září. Ačkoliv herně to v některých zápasech od Eagles nebylo špatné, výsledkově je to tedy pořádná bída - z dosavadních dvanácti duelů vyhráli jen dvakrát, k tomu přidali stejný počet remíz a hned osmkrát odešli bodově naprázdno. Není tedy divu, že momentálně balancují těsně nad sestupovou propastí.

United se do sestavy vrací Paul Pogba, který kvůli zranění vynechal duel s MAnchesterem City. Plně k dispozici je také Romelu Lukaku a Marcus Rashford, mimo však bude Luke Shaw, který si odpyká jednozápasový trest za nasbírání pěti žlutých karet. Hosté již mohou počítat s Wilfriedem Zahou, který kvůli zranění vynechal poslední zápas s Tottenhamem. Připraven je pak i James Tomkins a obránce Mamadou Sakho.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.49 - 7.91
více informací
Watford FC - Liverpool FC  (sobota 16:00)
Ve stíhací jízdě za vedoucím Manchesterem City budou fotbalisté Liverpoolu pokračovat v souboji s Watfordem, který se letos ukazuje být dosti nepříjemným soupeřem. Fotbalisté z okraje Londýna zažili velmi dobrý úvod sezóny, z nějž vytěžili 20 bodů a momentálně se vyhřívají na solidním sedmém místě tabulky. V sobotu odpoledne je však čeká soupeř, který v letošní sezóně ztratil body jen třikrát a v rámci anglické nejvyšší soutěže ještě nenašel přemožitele.

Watford zažil start do sezóny z kategorie úžasných, když z úvodních čtyř duelů vytěžili plný počet bodů. S postupem času však svěřencům Javiho Gracii přece jenom trochu docházel dech, nejprve těsně podlehl Manchesteru United, následně jen remizoval s Fulhamem, na což navázal další porážkou, tentokráte na hřišti Arsenalu. Následovalo kolaps týmu proti Bournemouthu, který Sršňům nadělil čtyřgólový příděl. Následně však Watford opět zabral a připsal si dvě důležitá vítězství s Wolverhamptonem a Huddersfieldem, následovala prohra s Newcastlem a kontroverzní remíza na hřišti Southamptonu, kde domácímu celku nebyla uznána regulérní branka.

To Liverpool může být s úvodními dvanácti koly maximálně spokojen. V ligové soutěži zatím z jeho strany nepřišlo žádné laciné zaváhání, všechny těsné zápasy zvládla družina okolo Jürgena Kloppa bravurně a hlavně se konečně může opřit o pevnou defenzivu. Body ztratila pouze v přetěžkých duelech s Chelsea, Manchesterem City a Arsenal. V Lize mistrů to pak už ale taková sláva není, tam si Reds zavařili prohrou s Bělehradem a v posledních dvou zápasech se ještě bude mít co ohánět, aby vůbec postoupila do vyřazovacích bojů.

Watfordu se po karetním trestu vrací záložník Etienne Capoue, k dispozici již bude také obránce Sebastian Prödl a plně fit je také útočník Troy Deeney. Liverpool může počítat s Jordanem Hendersonem, kvůli drobnému zranění však bude chybět záložník Adam Lallana.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.17 - 4.46 - 1.56
více informací
West Ham United - Manchester City  (sobota 16:00)
Manchester City doposud nejeví sebemenší známky mistrovské kocoviny a k obhajobě ligového titulu hodlá vykročit dalším úspěšným výjezdem do Londýna, kde jej na olympijském stadionu uvítá West Ham United. Domácí pod novým manažerem Manuelem Pellegrinim podávají výkony střídavé kvality a zkušený chilský manažer se bude chtít proti prvnímu týmu tabulky, a navíc svému předešlému zaměstnavateli, patřičně vytáhnout.

To samé, co pro Pellegriniho, platí i pro Pabla Zabaletu, dlouholetou oporu zadních řad Citizens, jenž závěr vrcholové kariéry tráví ve východním Londýně a měl by se objevit v základní sestavě West Hamu. Kladiváře po tomto navýsost náročném duelu čeká o poznání snazší los, neboť v dalších osmi ligových kolech čekají soupeři výhradně z druhé poloviny tabulky s jedinou výjimkou v podobě Watfordu. Dobrou zprávou je vypršení karetního trestu pro kapitána Marka Noblea, stejně jako uzdravení Jacka Wilshera či Andyho Carrolla. Mimo hru bude v sobotu pouze vykartovaný Robert Snodgrass.

Tým Pepa Guardioly letos mocně usiluje o překonání už tak nebývalých rekordů z loňské sezony, a kromě ligové tabulky vévodí Premier League také v počtu vstřelených branek či počtu střel na bránu. Oproti situaci před reprezentační přestávkou se však anglický šampion potkává s početnější marodkou. Zatímco Bernardo Silva si v portugalském dresu přivodil pouze lehké zranění, Benjamin Mendy musel podstoupit operaci kolene a bude vyřazen ze hry na dobré tři měsíce. Šance prosadit se do základní sestavy by se tak mohli chopit Ilkay Gündogan s Fabianem Delphem. Pozitivem je pro Guardiolu naopak situace okolo Sergia Agüera, jenž nezasáhl do utkání argentinské reprezentace a mohl tak načerpat síly na nadcházející náročný program.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Zabaleta, Balbuena, Diop, Cresswell - Rice - Diangana, Obiang, Noble, Anderson - Arnautovic
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Laporte, Delph - Gündogan, Fernandinho, Silva - Sterling, Agüero, Sané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.90 - 7.06 - 1.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Cardiff City  (sobota 16:00)
V 12. kole nejvyšší anglické soutěže se ve vzájemném střetnutí představí devátý Everton a osmnáctý Cardiff. Naposledy se proti sobě tyto dva týmy postavily v roce 2014 a všechny tři body bral Everton, jenž díky gólům Colemana a Deulofeua tehdy v Goodinson Parku vyhrál 2:1. Bluebirds se v posledních týdnech odráží ode dna a určitě budou chtít navázat na výhru z minulého týdne a jít z lepší pozice do klíčových kol letošní sezóny Premier League.

Cardiff před reprezentační pauzou zdolal díky gólům Patersona a Bamby Brigton 2:1 a po druhé výhře v letošní sezóně si připsal veledůležité tři body, čímž se odpoutal právě na rozdíl tří bodů od posledního Fulhamu. I kvůli mizérii ryze ofenzivních hráčů je zatím nejlepším střelcem waleského klubu původem obránce momentální hrající na hrotu útoku Callum Paterson se třemi góly, který udeřil i v minulém utkání.

Evertonu se poměrně daří, po ospalém vstupu do úvodu sezóny Toffees zařadili vyšší rychlostní stupeň a dávají o sobě čím dál víc vědět. V posledních týdnech je sice zbrzdila prohra s Manchesterem United, ale celek z Liverpoolu se z toho dokázal oklepat, následně porazil Brighton a v minulém kole remizoval s druhou Chelsea, která tento ročník moc bodů zatím nerozdala.

To Everton si letos na ofenzivní sílu zatím stěžovat nemůže. Vděčí za to hlavně jeho dvěma ofenzivním oporám a to Brazilci Richarlisonovi, který má na kontě zatím 6 gólů a Islanďanovi Sigurdssonovi, který za prvním jmenovaným zaostává pouze o jednu branku.

O to víc bude právě Sigurdsson chybět kvůli svému drobnému zranění. Další hráči, který nebudou Evertonu v zápasu proti Cardiffu k dispozici, jsou Ramírez a Cuco Martina a pravděpodobně také Kenny, Lookman a André Gomes. Na rozdíl od milého zápasu se může zapojit Kurt Zouma, který v posledním kole nemohl nastoupit proti své mateřské Chelsea. To marodka Cardiffu je o něco kratší, v dalším zápase nemohou počítat pouze se Zohorou a pravděpodobně ani s Mendez-Laingem a obráncem Jazzem Richardsem.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Mina, Digne - Gueye, Adnré Gomes - Walcott, Sigurdsson, Bernard - Richarlison
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Manga, Morrison, Bamba, Cunningham - Harris, Gunnarsson, Ralls, Murphy - Camarasa - Paterson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.34 - 8.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Jedna věc je neprohrávat. Maurizio Sarri udělal z Chelsea stroj, který zpravidla kontroluje hru a zásadně neprohrává. Od začátku sezóny to dělá už 18 zápasů a stále nic. Mašina se ale trošku zasekává, Eden Hazard ztratil svou dechberoucí formu a Blues čekají na suverénní výkon už od oslav 100 let Československa. V sobotu vyjíždí na Tottenham a výkony z posledních týdnů na něj rozhodně stačit nebudou.

Když se jeden podívá na poslední výsledky Sarriho ekipy, napadne ho, že tahle kritika je nemístná. Před domácí remízou s Evertonem Chelsea vyhrála pět soutěžních zápasů za sebou, tak co je za problém? Předváděné výkony ovšem nejsou ideální a Londýňané poslední dobou vítězí s notnou dávkou štěstí nebo v nudném stylu. A to je něco, co někdejší kouč Neapole nemůže potřebovat.

Je docela symbolické, že Tottenham sbírá body rovněž jako na běžícím páse - vyhrál šest z posledních sedmi ligových duelů. Ještě víc než u jeho sobotního soupeře pro něj však platí, že fanoušci u zápasů buď trnou nebo dokonce trpí. Spurs vítězí podobně jako legendární Mourinhova Chelsea, nebo Man Utd s Van der Sarem a Vidićem v nejlepších letech. O gól, upachtěně, bez radosti, se štěstím. Všechny nedávné výhry - s Crystal Palace, Wolves, West Hamem nebo Cardiffem - mají tytéž přívlastky.

Tak jako tak, zápasy Chelsea a Tottenhamu mají v posledních letech větší zvuk. Od chvíle, kdy se Kohouti plnohodnotně zapojili do boje o špičku tabulky, jsou vzájemná klání o něco víc než jen lokální derby. A vznikají památné vzpomínky - jako na finále ligového poháru 2015 ve prospěch Chelsea, semifinále FA Cupu loni v květnu s Matićovou geniální pumelicí. Anebo zápas na Stamford Bridge, ve kterém se rozhodlo o titulu pro Leicester.

Tehdy fotbalisté Tottenhamu nezvládli zápas mentálně a předvedli něco, co je spíš k vidění v Sunday League. Jeden z protagonistů ostudného chování Mousa Dembélé je zraněný, stejně jako Danny Rose, Davinson Sánchez a Kieran Trippier. Nad Janem Vertonghenem visí otazník. Chelsea má naproti tomu k dispozici kompletní kádr.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Foyth, Alderweireld, Davies - Sissok, Dier, Winks - Alli, Eriksen (Lucas) - Kane
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Alonso - Kanté, Jorginho, Kovačić (Barkley) - Willian, Morata, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.38 - 2.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City12102036:532
2.Liverpool FC1293023:530
3.Chelsea FC1284027:828
4.Tottenham Hotspur1290320:1027
5.Arsenal FC1273226:1524
6.AFC Bournemouth1262421:1620
7.Watford FC1262417:1420
8.Manchester United1262420:2120
9.Everton FC1254319:1519
10.Leicester City1252517:1617
11.Wolverhampton Wanderers1244412:1316
12.Brighton & Hove Albion1242613:1814
13.West Ham United1233614:1812
14.Newcastle United122379:159
15.Burnley FC1223712:259
16.Crystal Palace122288:178
17.Southampton FC121568:218
18.Cardiff City1222811:258
19.Huddersfield Town121476:227
20.Fulham FC1212911:315

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (759)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele