Premier League - preview 11. kola

03.11.2018, 08:48, aktualizováno 05.11.2018, 08:32
Previews
Pondělní dohrávka Premier League nám přinese střetnutí posledního s předposledním celkem tabulky. Huddersfield Town, který stále čeká na první vítězství, na Kirklees Stadium hostí Fulham, který prohrál čtyři ligové duely po sobě...
Huddersfield Town - Fulham FC  (pondělí 21:00)
Je začátek listopadu a už tu máme záchranářský "six-pointer" jako vyšitý. Huddersfield jako jediný v Premier League ještě nevyhrál a se třemi body se pachtí na samém dně tabulky. Na sever Anglie přijede Fulham. Ten je sice v tabulce o příčku výše, ale jeho obrana je děravější než paměť fandů Tottenhamu, kteří zažili poslední ligový titul.

Cottagers dostali během uplynulých deseti kol 28 branek, což je nejvíc v této fázi Premier League v historii. Aby byli "na vrcholu" této nelichotivé statistiky i po dnešku, stačí jim dostat jeden gól. To by pro ně neměl být problém, avšak pokud mluvíme o Fulhamu jako o nejhůře bránícímu týmu ligy, vězte, že v ofenzivě není nikdo slabší Huddersfield.

Deset zápasů a pouhé čtyři góly. Manažer David Wagner na lavičce trpí a jeho útočníci stále hledají střelecké kopačky. Síť totiž zásadně rozvlňují jen obránci a záložníci. No a co Depoitre, Mounié a Diakhaby? 1 256 minut a čistá nula. Není divu, že Huddersfield ještě doma nedal ani jeden jediný gól - a pokud selže i dnes, stane se teprve druhým týmem v dějinách profesionálního anglického fotbalu, který na svém stadionu neskóroval prvních šest klání.

Využít však může prakticky kompletní kádr - chybí pouze záložník Danny Williams, který letos odehrál jen jeden zápas v ligovém poháru. Totéž platí pro Slavišu Jokanoviće, ten se bude muset obejít jen bez obránce Joeyho Bryana.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Durm, Schindler, Kongolo, Löwe - Hogg, Billing - Mooy, Pritchard, Sobhi - Depoitre
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Fosu-Mensah, Odoi, Ream, Sessegnon - Cairney, McDonald, Seri - Schürrle, Mitrović, Vietto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.33 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - Southampton FC  (neděle 16:00)
Suverén sezóny z modré části Manchesteru bude hájit vedoucí postavení proti Southamptonu. Hosté si o čelních příčkách mohou nechat jen zdát a spíše se ve zbytku sezóny budou soustředit na boj o záchranu.

Šestnáct zápasů, jediná porážka. Tak vypadá výčet soutěžních utkání Manchesteru City v aktuální sezóně. Ono jediné zaváhání přišlo v Lize mistrů proti francouzskému Lyonu, jinak je bleděmodrá mašina téměř nezastavitelná. Kromě Wolverhamptonu a Liverpoolu se pak nenašel nikdo, kdo by s Citizens dokázal alespoň remizovat. Není tak překvapením, že na čele ligové tabulky najdeme právě Guardiolův soubor - s nejlepším útokem i obranou Premier League.

Minimálně jeden hráč Manchesteru však takovou radost z výsledků svého týmu nemá. Kevin De Bruyne, tahoun loňské mistrovské jízdy. Hned na začátku sezóny se belgický šikula zranil a na trávníku chyběl více než dva měsíce. Ve čtvrtek se vrátil v ligovém poháru proti Fulhamu. Jenže ejhle, vyléčené koleno se opět ozvalo a středopolař Citizens tak opět musí na marodku. Tentokrát si od fotbalu odpočine minimálně měsíc.

Zmíněný souboj s Fulhamem Manchester zvládl a může tak opět přepnou na ligu, kde hostí Southampton. "Jsem ohromen kvalitou, kterou má Southampton ve středu hřiště a v útoku. Je velmi těžké nad nimi zvítězit. Musíme být ve střehu, dobře se pohybovat a hrát chytře. Bude to těžký zápas," předvídá Pep Guardiola.

Taková slova od vynikajícího manažera jistě zalichotí, otázkou však je, do jaké míry je Guardiola myslí vážně. Pryč jsou totiž dny, kdy Saints byli nebezpečnou štikou Premier League a bojovali v první polovině tabulky. Tvrdou realitu si klub z jihu Anglie vyzkoušel již loni a letos zažívá deja vu. Southampton opět kotví ve spodních patrech nedaleko pásma sestupu.

Saints se nedaří, přestože manažer Mark Hughes pracuje s kompletním kádrem. Uzdravit se stihl již záložník Pierre Højbjerg, ovšem těžko říct, zda to bude na Citizens stačit. Domácím kromě De Bruyneho chybí též obránce Nicolás Otamendi. Ilkay Gündogan se vrátil do tréninku poté, co vyléčil svalové zranění. Jeho start proti Southamptonu je však nejistý.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Kompany, Laporte, Mendy - B. Silva, Fernandinho, D. Silva - Sané, Agüero, Jesus
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Soares, Stephens, Hoedt, Bertrand - Romeu, Højbjerg - Redmond, Ward-Prowse, Elyounoussi - Ings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.00 - 26.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Crystal Palace  (neděle 17:00)
Svou neporazitelnost se Chelsea bude snažit prodloužit v duelu s Crystal Palace, který čeká na výhru momentálně již pět duelů. V případě vítězství se pak Chelsea může dotáhnout na druhý Liverpool.

Před sezónou by tipnul skutečně jen málokdo, že Blues zažijí takhle raketový start. Maurizio Sarri byl oznámen až na začátku července, měl tak jen málo času na to, aby hráčům vštípil svou filozofii. A ačkoliv měla Chelsea několikrát vážně pořádnou dávku štěstí - naposledy třeba v zápase s Manchesterem United, kdy Barkley vyrovnával až v 96. minutě - tak se stále může jako jeden ze tří týmů pyšnit ligovou neporazitelností. Do výborné pohody se mimochodem rozehrál Ross Barkley, který skóroval v posledních třech duelech.

To Crystal Palace v letošním ročníku slavilo plný bodový zisk jen dvakrát - nejprve hned v prvním kole, když si poradil s Fulhamem, podruhé pak v polovině září, když po gólu Zahy vyloupili Huddersfield. Od té doby však uhrál jen dvě remízy s Newcastlem a Arsenal, v ostatních třech zápasech zůstal poražen. Současné čtrnácté místo tak pravděpodobně není tím, co by si svěřenci Roye Hodgsona před sezónou malovali.

Chelsea by se do sestavy měl vrátit Eden Hazard, který se zotavil ze zranění zad, i když celý zápas ještě nejspíše nezvládne. Crystal Palace trochu vyděsilo zranění Wilfrieda Zahy, ten se však již dal dohromady a měl by nastoupit od první minuty. Mimo zůstávají Christian Benteke, Scott Dann a Joel Ward
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso - Jorginho, Kante, Barkley - Hazard, Morata, Willian
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Wan-Bissaka, Tomkins, Sakho, Van Aanholt - Kouyaté, Milivojevic, McArthur - Townsend, Jordan Ayew, Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.71 - 10.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Bournemouth - Manchester United  (sobota 13:30)
Ještě na konci srpna to vypadalo, že Anthony Martial kvůli Josému Mourinhovi Manchester United opustí. Francouzský křídelník se s manažerem rozhádal a ze začátku sezóny i kvůli tomu nedostával moc prostoru. A najednou je Martial nejlepším hráčem měsíce a zápas od zápasu tahá United i Mourinha z bryndy. Na hřišti Bournemouthu bude muset znovu zářit, jinak to vypadá na další průšvih.

Jasně, oproti situaci před několika týdny jsou na tom teď Rudí ďáblové docela obstojně. Ale přesto, pouhá dvě vítězství z posledních osmi soutěžních zápasů, to je pořád velká mizérie a není divu, že je José Mourinho po fulhamském Jokanovićovi stále druhým největším kandidátem na titul nejdříve vyhozeného manažera Premier League.

Zásluhou Martiala každopádně United třikrát za sebou v lize neprohráli. Po heroické otočce s Newcastlem uhráli cenný bod na Stamford Bridge a naposled doma udolali Everton. Teď ovšem vyjíždí na půdu Bournemouthu, což je v současné formě sok zhruba podobné kvality.

Cherries už od začátku působení v Premier League platí za sympatickou štiku praktikující aktivní a ofenzivní fotbal, navíc vedenou jedním z nejprogresivnějších mladých manažerů Eddiem Howem. Před třemi lety se třeba uvedli mimo jiné výhrou na Stamford Bridge nebo nádherným výkonem právě proti Man United, kdy nešťastným skonem nenarozeného dítěte obtěžkaný Harry Arter dovedl Cherries k vítězství 2:1.

Pohříchu je to však jediný úspěch pro Bournemouth v nedávných vzájemných utkáních. Z posledních pěti střetů uhrál tým z jihu Anglie jediný bod a na Goldsands dvakrát prohrál. Na druhou stranu je nutno dodat, že asi ještě nikdy neoplýval tak báječnou formou jako nyní.

Bavili jsme se o nevábné bilanci United - vězte, že Bournemouth vyhrál z minulých šesti soutěžních klání hned pět. Třikrát navíc udržel čisté konto a postoupil do čtvrtfinále ligového poháru. Nejde navíc o žádné náhody, Cherries své protivníky přehrávají a často poráží rozdílem třídy. Tak jako Fulham nebo (výsledkově) Watford.

Howeovi bude do zápasu scházet útočník Joshua King, který stále laboruje s kotníkem. Proto pravděpodobně oproti zvyklostem setrvá v rozestavení na tři stopery a jediného útočníka. Otazník visí ještě nad zdravotním stavem Simona Francise. United postrádají Marouana Fellainiho a Antona Valenciu.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Francis, S. Cook, Aké - Smith, Lerma, L. Cook, Daniels - Brooks, Wilson, Fraser
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - Fred, Matić, Pogba - Mata, Lukaku, Martial
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.00 - 3.79 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Brighton vyhrál tři prvoligové zápasy poprvé od roku 1981, čemuž vděčí za opuštění nebezpečných pater tabulky a uvelebení se v jejím klidném středu. Není však radno usnout na vavřínech, nejen zkušení bardi Premier League vědí, že skvělou sérii může ještě snadněji vystřídat dlouhá krize. Kór, když další výjezd je na půdu Evertonu.

Brighton & Hove Albion v říjnu válel, hlavně zásluhou skvěle fungující defenzivy a pohotového střelce Glenna Murrayho. Tři výhry 1:0 zní spíš jak z arsenálu Josého Mourinha, nebo jarně úsporného Leicesteru z mistrovské sezóny. Manažer Seagulls Chris Hughton ovšem tvrdí, že jeho tým nepředvádí maximum svého potenciálu a má na to se ještě zlepšit.

Co se týče obrany, moc to však nejde. Matthew Ryan chytá jako polobůh a před sebou má dva bohy v podobě Shana Duffyho a Lewise Dunka. Oba dva dohromady v říjnu zblokovali 13 střel, což nemá v Premier League obdoby. Daří se i nestárnoucímu Brunovi na pravém beku nebo Kayalovi uprostřed zálohy.

Vše zkrátka funguje a není důvod, proč by nemohlo i nadále - Hughton může využít stejnou sestavu jako před týdnem proti Wolverhamptonu. Nějaká větší kreativita směrem dopředu by však rozhodně nezaskočila. Pascal Gross je však podobně jako Davy Propper mimo hru, a tak se zraky fanoušků upírají hlavně na talisman a odchovance týmu Sollyho Marche, který má operovat pod jediným útočníkem Murraym.

No a pak tu máme Everton, jenž naproti tomu vyrukuje s ofenzivním kvartetem ve složení Richarlison, Sigurdsson, Bernard a Walcott. Brighton bude muset opravdu spoléhat na pevnou obranu, protože tohle brazilsko-severské seskupení má potenciál ničit i větší překážky. Obzvlášť doma, kde teď nedávno Toffees hladce porazili Fulham i Crystal Palace.

Po neúspěchu na Old Trafford navíc svěřenci Marca Silvy nutně potřebují vyhrát, aby se udrželi v kontaktu s mizejícím čelem tabulky. Teda, spíš tou druhou vlnou v podobě Bournemouthu, Watfordu či právě Man Utd, které Everton pravděpodobně vyzve v boji o pozice zajišťující účast v příštím ročníku Evropské ligy.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Zouma, Digne - Gueye, Gomez - Walcott, Sigurdsson, Bernard - Richarlison
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Bruno, Duffy, Dunk, Bong - Jahanbakhsh, Stephens, Kayal, Izquierdo - March - Murray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.07 - 6.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Watford FC  (sobota 16:00)
Bude jedenáctý pokus konečně tím úspěšným? Newcastle je jedním ze dvou prvoligových týmů v Anglii, který stále čeká na své první ligové vítězství v nové sezoně, a tým Rafaela Beníteze je tak na pokraji nechvalného přepisování historických statistik, nemluvě o čím dál větších sestupových obavách. Dalším soupeřem, který Magpies hodlá obrat v St. James‘ Parku o všechny body, bude rozjetý Watford.

"Není to samozřejmě nic příjemného, když nevítězíte, a přitom jste tomu tak blízko," zoufá si manažer Newcastlu. "Kdybychom k tomu měli daleko, dalo by se říci ‚Dobře, nedokážeme to‘, ale my to můžeme dokázat. Ukázali jsme to už loni a stejně tak i v řadě letošních zápasů."

"Věřím, že to můžeme zvládnout, musíme si neustále zachovávat víru, protože nedostáváme příliš mnoho branek a v mnoha zápasech jsme si vytvořili šance," pokračoval Benítez s neustálým hledáním pozitiv. "Chce to jen trochu štěstí v jednom zápase, v němž vstřelíte první gól, pak už zápas kontrolujete, a rázem bude všechno jinak."

Zatímco Newcastle na domácí půdě prohrál všechny dosavadní zápasy, Watford se naopak těší dobré formě a do utkání vstupuje ze skvělého sedmého místa. Přesto manažer Javi Gracia neočekává žádnou procházku růžovým sadem. "Mají dobrý tým a velmi dobrého trenéra. Usilují o svou první výhru, tvrdě na sobě pracují, aby na ni dosáhli, a my musíme být připravení na těžký, náročný zápas."

Domácí se budou muset obejít bez nemocného stopera Ciarana Clarka, stejně jako dlouhodobě zraněného Floriana Lejeunea. Watfordští se stále nemohou plně spolehnout na zdravotní stav kapitána Troye Deeneyho, stejně jako čerstvě uzdravivšího Nathaniela Chalobaha, ovšem oba byli zapsáni na zápasovou soupisku.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Yedlin, Lascelles, Fernández, Dummett - Ritchie, Shelvey, Diamé, Kenedy - Pérez - Muto
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Femenía, Mariappa, Cathcart, Masina - Hughes, Doucouré, Capoue, Pereyra - Success, Deulofeu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.26 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Burnley FC  (sobota 16:00)
Kladiváři v minulem kole zastavili sérii dvou porážek, když na hřišti Leicesteru city remizovali 1:1, samotný výsledek však nakonec nikoho pořádně nezajímal - duel totiž zastínila tragická nehoda vrtulníku, při které zahynul majitel Leicesteru. Vzhledem k letnímu posílení a angažování manažera Pellegriniho zatím West Ham patří ke zklámáním letošního ročníku - sbírku současných osmi bodů by jistojistě potřebovali rozšířit. To Burnley se bude oklepávat z dvou drtivých duelů, proti favoritům v podobě Manchesteru City a Chelsea se jim hrubě nedařilo.

Stává se to pomalu tradicí, každopádně West Ham v posledních třech ročnících zkrátká není schopen zachytit vstup do sezóny. Nejinak tomu bylo i letos, kdy si hráči londýnského celku na úvod připsali hned čtyři porážky, přičemž minimálně proti Bournemouthu a Wolverhamptpnu se nějaký bodový zisk očekáva. Situace se poté sice zlepšila, Hammers z náledujících tří duelů vytěžili 7 bodů, jenže od té doby zase jako když utne. S Burnley je tak bodový zisk naprostou nutností.

To hosté mají za sebou těžké dva týdny, které se zejména brankáři Hartovi nemohly líbit. Clarets nejprve vycestovali na půdu Manchesteru City, kde přes veškeré snažení anglického brankáře inkasovali pětkrát. Tebtýž hráč se měl co činit i o týden později proti Chelsea, kde opět několik situací zachránil, přesto však čtyřikrát lovil míč ze sítě. Burnley se prozatím může pochlubit jen dvěma tříbodovými zápasy v této sezóně, a pokud nechce mít velké starosti o záchranu, musí tuto sbírku brzy rozšířit.

Domácí se musí obejít bez distancovaného kapitána Noblea, který si odpyká druhý ze třízápasového trestu. Levý bek Cresswell má naproti tomu potíže s tříslem a jeho start je nejistý. Mimo jsou ještě dlouhodobě zranění Carroll, Lanzini, Wilshere a Yarmolenko. Hosté monitorují stav Jacka Corka, o jehož startu se rozhodne až před zápasem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.09 - 6.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cardiff City - Leicester City  (sobota 16:00)
Cardiff před čtrnácti dny zaznamenal svůj první ligovou výhru v této sezóně, když na vlastním hřišti přemohl Fulham výsledkem 4:2. Nutno podotknout, že jim k tomuto vítězství zadáci londýnského celku pořádně pomohli, když natropili hromadu chyb. Minulý týden ještě deset minut před koncem drželi nadějný výsledek 1:2 na hřišti slavného Liverpoolu, nakonec však odešli s čtyřgólovým přídělem. To Leicester výsledek klání s West Hamem vlastně vůbec neřešil - tento celek totiž zasáhla tragická nehoda vrtulníku, při které zahynul majitel - a celé město včetně fotbalistů a fanoušků se tak ponořilo do hlubokého smutku.

Cardiff se zatím nedokázal plně přizpůsobit tempu Premier League, tři body vytěžil jenom ze zápasu s Fulhamem, v ostatních duelech pak body sbíral spíše sporadicky. Bod do tabulky si připsal ještě za remízy s Huddersfieldem a Newcastlem, v ostatních duelech však odešel poražen s hrozivým skóre 5:21, což svědčí o tom, že svěřenci trenéra Warnocka musí zapracovat především na defenzivní fázi.

Leicester zaznamenal veskrze průměrný start do ročníku, jenže po událostech minulého týdne se fotbalové výsledky staly nepodstatnými. Hráči, fanoušky a vlastně celé město přišlo o oblíbeného majitele, který toho pro klub udělal skutečně mnoho a byl jedním ze strůjců mistrovského zázraku. Ještě uprostřed týdne nebylo jasné, zda se utkání bude vůbec hrát, nakonec však hráči v sobotu odpoledne skutečně vyběhnou na trávník a pokusí se uctít památku zesnulého majitele tím nejlepším možným způsobem.

Leicesteru se vrací kapitán Wes Morgan, naopak Daniel Amartey bude v nejbližších čtyřech měsících absentovat. Cardiffu bude chybět vykartovaný Joe Ralls a zranění Jazz Richards, Danny Ward a Lee Peltier.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.44 - 3.41 - 2.27
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arsenal FC - Liverpool FC  (sobota 18:30)
Sobotní program jedenáctého kola anglické Premier League nabídne obzvláště bohatou nadílku sedmi zápasů, přičemž ten nejočekávanější je na pořadu dne v 18:30, kdy se utkají Arsenal s Liverpoolem. Vzájemná utkání těchto dvou ambiciózních a ofenzivně laděných klubů v posledních letech přinesly pokaždé atraktivní podívanou s nebývalým množstvím gólů a nic nenasvědčuje tomu, že by se na tom letos mělo něco měnit.

Přestože se Arsenal po dvou porážkách na úvod sezony proti Manchesteru City a Chelsea výsledkově zvednul a z dalších třinácti soutěžních duelů hned dvanáctkrát vyhrál a pouze jednou remizoval, papírovým favoritem bude na Emirates Stadium Liverpool. Reds totiž pod vedením Jürgena Kloppa proti Kanonýrům ještě ani jednou neprohráli a ve všech pěti posledních střetnutích jim nastříleli přinejmenším tři branky. Defenziva Arsenalu se navíc ani se změnou manažera a novými posilami nejeví o nic pevnější a nepříjemnou situaci ještě umocňují početné zdravotní potíže.

Poté, co si současně přivodili svalové zranění oba leví beci Monreal s Kolašinacem, se minulé kolo zranil i jejich pravonohý spoluhráč Héctor Bellerín a Unai Emery zničehonic disponuje pouze jedním plně zdravým bekem v podobě 34letého Stephana Lichtsteinera. Obavy také nadále panují okolo stavu kotníku Sokratise Papastathopoulose, což z defenzivy Arsenalu činí vzhledem k absenci dalších dvou stoperů Koscielného s Mavropanosem učiněný lazaret. Možné nasazení Granita Xhaky na levý kraj proti hvězdnému Mohamedu Salahovi děsí nejednoho příznivce Gunners ze spaní, ovšem při neúčasti vykartovaného Guendouziho je švýcarského záložníka potřeba i ve středu pole, a tak by se mohli nečekaného startu dočkat i čerstvě uzdravivší Ainsley Maitland-Niles či Carl Jenkinson.

Jürgen Klopp obdobné starosti se složením defenzivy nemá, zato má omezený počet možností, co se středních záložníků týče. Kromě Nabyho Keity totiž nestihne sobotní zápas ani Jordan Henderson. "Hendo se pravděpodobně vrátí do tréninku na začátku příštího týdne," potvrdil německý manažer a jedním dechem dodal, že Keitův návrat do hry bude ještě rychlejší, avšak zápas s Arsenalem tak jako nestihnou oba. Klopp také odvracel dotazy na stav Mohameda Salaha, jenž se na tréninku prezentoval s bandáží na zápěstí.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Lichtsteiner, Mustafi, Holding, Maitland-Niles - Torreira, Xhaka - Iwobi, Özil, Aubameyang - Lacazette
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Gomez, Lovren, Van Dijk, Robertson - Milner, Wijnaldum, Fabinho - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.89 - 3.92 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur  (sobota 20:45)
Tottenham prožil těžký týden - nejprve v Champions League opět nedotáhl slibně rozjetý zápas, deset minut před koncem byl vyloučen brankář Lloris a jeho spoluhráči nakonec důležité vedení neudrželi, čímž si zase o něco více zkomplikovali možný postup ze základní skupiny Champions League. V pondělí pak ve Wembley Kohouti podlehli Manchesteru City a čeůo tabulky se jim tak vzdálilo již na pět bodů. To Wolverhampton si užívá solidní vstup do soutěže, nováček soutěže potvrdil předsezónní ambice a z úvodních deseti klání vytěžil solidních patnáct bodů.

Tottenham sice v Premier League prožil jeden ze svých nejlepších startů, přesto ale atmosféra okolo klubu není úplně idylická. Zčásti za to mohou špatné výsledky v základní skupině Ligy mistrů, které Kohoutům dávají jen minimální naději na postup, svůj podíl také bude mít i neúspěšné stěhování na nový stánek, které bylo odloženo minimálně do začátku minulého roku. Kouč Mauricio Pochettino pak bude vnitřně určitě zklamaný z absence jakýchkoliv posil, které by klub posunuly zase o něco dál. Zatímco v minulých letech bylo patrné, jak se Tottenham sune vpřed, letošní rok může být prvním rokem stagnace pod argentinským trenérem, s čímž zcela jistě nebude spokojený.

Wolverhampton sice poslední dva zápasy nezvládl, předtím se však mohl pochlubit šestizápasovou šňůrou bez porážky, při které o body obral i hvězdný Manchester City. Zatím se zdá, že se týmu předsezónní posílení povedl opravdu náramně, i když pravdou je, že by Vlci mohli střílet více branek - současné skóre 9:9 sice svědčí o tom, že defenziva funguje nadmíru spolehlivě, v ofenzivní fázi však určitě je prostor ke zlepšení.

Domácí se musí obejít bez křídelníka Dioga Joty, jinak jsou však připraveni v plné síle. Tottenham bude postrádat záložník Diera a Wanyamu stejně jako obránce Rose a Vertonghena.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.37 - 3.38 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City1082027:326
2.Liverpool FC1082020:426
3.Chelsea FC1073024:724
4.Arsenal FC1071224:1322
5.Tottenham Hotspur1070316:821
6.AFC Bournemouth1062219:1220
7.Watford FC1061316:1219
8.Manchester United1052317:1717
9.Everton FC1043316:1415
10.Wolverhampton Wanderers104339:915
11.Brighton & Hove Albion1042411:1314
12.Leicester City1041516:1613
13.West Ham United102269:158
14.Crystal Palace102267:138
15.Burnley FC1022610:218
16.Southampton FC101456:147
17.Cardiff City101279:235
18.Fulham FC1012711:285
19.Newcastle United100376:143
20.Huddersfield Town100374:213

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1101)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele