Premier League - preview 10. kola

25.10.2019, 09:12, aktualizováno 27.10.2019, 08:41
Previews
Liverpool hraje doma s Tottenhamem a může si vzít zpět svůj šestibodový náskok na čele tabulky. Manchester United cestuje do Norwiche, Arsenal čeká těžké derby proti Crystal Palace a Newcastle se doma popere s Wolverhamtonem...
Newcastle United - Wolverhampton Wanderers  (neděle 15:00)
Souboj dvou týmů z druhé poloviny tabulky otevře nabitý nedělní program Premier League. Jen těsně nad sestupovými vodami se vyskytuje Newcastle, který hostí postupně se zvedající Wolverhampton.

Hráči "Strak" se trápí především směrem dopředu, pouhých pět vstřelených branek znamená nejhorší ofenzivu spolu s Watfordem, nikdo z hráčů se navíc neprosadil více než jedenkrát. Právě útočná část způsobuje nízký bodový zisk Magpies, kteří v celé sezóně dokázali porazit jen dva favority - Tottenham a Manchester United. Minulý týden však na dalšího nestačili, když s prázdnou odjeli ze Stamford Bridge.

Respekt ze soupeře má i Steve Bruce. "Wolves mají dobré hráče, kteří hrají v určitém systému velmi dobře. Jsou určitě hrozbou a dobrým týmem. Hrajeme doma proti solidnímu mužstvu, ale víme, že jsme schopni vyhrát, pokud předvedeme maximum," říká manažer Magpies.

"Vlkům" dělal spolu s Evropskou ligou nabitý program na začátku sezóny velké problémy a rezultoval v zisk jen tří bodů po pěti kolech, poté se však Wolves zvedli a čtyřikrát v řadě neprohráli. Dokázali navíc porazit i obhájce titulu Citizens, na což však nenavázali minulý víkend, kdy doma ztratili proti Southamptonu. Zpět do vítězného módu se dostali ve čtvrtek v Bratislavě, kde proti Slovanu dokázali otočit nepříznivý vývoj a zásluhou Saïsse s Jiménezem odvézt všechny body.

Na nejlepšího střelce Jiméneze budou hosté spoléhat i nyní, zato nemohou počítat se zraněnými Bolym, Netem a zřejmě ani Bennettem. Černobílí postrádají zraněné Carrolla se Schärem a vykartovaného Haydena.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Yedlin, Fernández, Lascelles, Clark, Willems - Almirón, M. Longstaff, S. Longstaff, Saint-Maximin - Joelinton
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennett, Coady, Saiss - Doherty, Dendoncker, Moutinho, Jonny - Traoré, Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.01 - 3.10 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Arsenal FC - Crystal Palace  (neděle 17:30)
Byť se nový ročník Premier League přesouvá teprve do desátého kola, může nedělní odpoledne leccos napovědět o šancích jednotlivých týmů na celkové umístění. Jedním z adeptů na ukořistění vysněné kvalifikace do Ligy mistrů je Arsenal, který se však pod vedením Unaie Emeryho herně trápí. Nyní Kanonýry čeká nepříjemný sok v podobě Crystal Palace, které do značné míry ukončilo tažení Arsenalu za čtvrtým místem v předešlé sezoně.

Eagles tehdy v závěru dubna překvapivě na Emirates Stadium zvítězili 3:2 a po letošním triumfu na Old Trafford si mohou směle troufat na další zaskočení favorita. Tým Roye Hodgsona se ostatně pohybuje v tabulce rovněž vysoko a v případě výhry dokonce Arsenal předskočí na pátém místě.

Zatímco hosté měli celý týden na přípravu ligového klání, Arsenal se ve čtvrtek utkal v Evropské lize s Vitórií Guimaraes. Výrazně obměněná sestava Kanonýrů se proti portugalskému celku dlouho trápila a vysvobození přinesl až v samém závěru střídající Nicolas Pepe, jenž se blýskl raritním kouskem v podobě dvou gólů z přímých kopů a vlastnoručně tak zápas otočil na 3:2 ve prospěch svého týmu. Letní rekordní posila z Lille tak po nevýrazných úvodních výkonech v novém dresu zdánlivě nakopla své působení v severním Londýně a bude zajímavé sledovat, zda na čtvrteční galapředstavení naváže i proti Palace.

Kromě Pepeho se předzápasová tisková konference Unaie Emeryho točila ještě kolem jedné další velké hvězdy Arsenalu, a to Mesuta Özila. Německá superstar totiž navzdory suverénně nejvyššímu platu ze všech hráčů jen kolo co kolo vysedává na tribuně, což vyvolává o to větší spekulace a nevoli veřejnosti v době, kdy se Arsenalu nedaří vytvářet si dostatek brankových příležitostí. Emery však odmítl zacházet do detailů a jen potvrdil, že za svým rozhodnutím si stojí a má v tomto ohledu i podporu klubového vedení.

Poněkud specifický bude nedělní duel i pro Wilfrieda Zahu, jenž v létě mocně toužil právě po přestupu do Arsenalu, ovšem nabídka Kanonýrů ani zdaleka neodpovídala požadavkům Crystal Palace, a tak se Zaha musel smířit se setrváním v klubu, zatímco Arsenal sáhl po jeho reprezentačním spoluhráči Nicolasi Pepem. Nyní se tak nabízí srovnání umu obou hráčů v přímé konfrontaci, která může jejich zápasovou motivaci ještě umocnit.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Chambers, Sokratis, Luiz, Kolašinac - Guendouzi, Xhaka - Pepe, Ceballos, Saka - Aubameyang
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Tomkins, Cahill, Van Aanholt - McArthur, Milivojević, Kouyaté - Zaha, Ayew, Schlupp
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.59 - 6.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Tottenham Hotspur  (neděle 17:30)
Od finále Ligy mistrů uběhlo necelých pět měsíců, které se pro oba aktéry nesly zcela v opačném duchu. Zatímco Liverpool v Premier League válí a suverénně vede tabulku, Tottenhamu se zatím nedaří.

Ačkoliv v pohárových soutěžích existují vady na kráse probíhající sezóny v podání Reds, v ligové soutěži si fanoušci nemohou stěžovat. První ztráta přišla až minulý týden, v devátém kole, když muži od řeky Mersey pouze remizovali na půdě hlavního rivala na Old Trafford. Za to ještě mohli být rádi, neboť až v závěru srovnával skóre Lallana.

Obzvláště skvostná je domácí bilance Liverpoolských. Ti na Anfieldu vyhráli jedenáct předchozích ligových zápasů, série neporazitelnosti je dlouhá dokonce čtyřiačtyřicet utkání. Pomáhá jim také rozmanitost na útočné polovině. Sedm posledních branek totiž vsítilo sedm odlišných hráčů.

Průměrné až tristní jsou v této sezóně výkony a výsledky Spurs. Ze třinácti odehraných soutěžních zápasů vyhráli jen čtyři, za rámeček si nedají zejména domácí "sedmičku" od Bayernu, jednoznačnou porážku v Brightonu nebo vypadnutí z poháru v Colchesteru. Na druhou stranu se na náročný zápas naladili na jedničku, v úterý spláchli Crvenou Zvezdu 5:0. Po dvou trefách zapsali Kane a Son, jednu přidal Lamela.

A jak se daří Kohoutům mimo svůj stadion? To jejich příznivci snad radši ani nechtějí vědět. Na anglické scéně totiž nevyhráli již třináct po sobě jdoucích venkovních utkání, deset z nich dokonce prohráli hned v základní části. Poslední vítězství se datuje do poloviny ledna, kdy uspěli na půdě Fulhamu.

Jürgen Klopp se do hodnocení situace protivníka příliš pouštět nechtěl. "Nemohu říct nic o jejich situaci. Jak bych to vůbec mohl srovnávat se situací naší? Není možné posuzovat to z vnější. Novináři se vždy ptají na naše názory na jiné kluby a hráče, ale na to by člověk musel být v dané situaci a rozumět jí," říká německý manažer.

Dobrou zprávou pro domácí je, že nakonec mohou využít oba klíčové krajní beky, jak Robertsona, tak Alexandera-Arnolda. Naopak zdravotní potíže trápí Matipa, na hřiště se určitě nepodívá Shaqiri. Do brány hostí se vzhledem k Llorisově zranění zřejmě postaví Gazzaniga, návrat do sestavy by mohl hlásit Sessegnon.

Nejlepší střelec každého ze soupeřů se pyšní pěti ligovými góly. Za červené je to Mané, Spurs táhne Harry Kane. Mimochodem žádný z jeho spoluhráčů nedokázal vstřelit více než dvě branky. Napravit to mohou od nedělních 17:30 v duelu, který řídí sudí Taylor.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Winks, Sissoko, Ndombele, Lamela - Son, Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.73 - 6.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Norwich City - Manchester United  (neděle 17:30)
Manchester United stále pokračuje v mizérii, v její ukončení doufá v desátém kole na hřišti Norwiche. Ani domácím to příliš nejde, nezvítězili v posledních čtyřech zápasech a výrazně se propadli tabulkou.

No Pukki, no party. Norwich jakožto nováček Premier League vstoupil do soutěže jako uragán a totéž platilo o jeho hlavním střelci Teemu Pukkim. Finský kanonýr se v prvních pěti kolech trefil šestkrát, přičemž Canaries posbírali stejný počet bodů. Od té doby ale jako když utne. Pukkimu to nestřílí, tudíž se trápí celý tým. Kanárci se totiž stihli propadnout na předposlední devatenácté místo v tabulce.

Naposledy uhrál Norwich alespoň bod proti Bournemouthu, ani to však není to, co by manažer Daniel Farke chtěl. "Vždy hrajeme na výhru. Proti Bournemouthu byla k vidění hodně pozitiv, včetně prvního čistého konta a prvního bodu z venkovních zápasů. Je to dobré pro sebevědomí," řekl Farke před nedělním zápasem.

United jsou na tom o pár bodů i pozic lépe než Canaries, jenže zklamání s výkonu a výsledků je na jejich straně ještě větší. Rudí ďáblové prostě patří mnohem výš než do druhé poloviny tabulky. Začátek sezóny jim ale vůbec nevyšel, trápí se snad každým zápasem. Pouhé dvě výhry a celkově deset získaných bodů nemůže fanoušky Red Devils uspokojit.

Ani proti Norwichi neočekává manažer Manchesteru Solskjaer snadnou práci. "Když jsem Norwich sledoval v prvním zápase proti Liverpoolu, viděl jsem tým s velkou kuráží. Díky tomu uhráli skvělé výsledky proti Newcastlu a Manchesteru City,"řekl Nor, který je v poslední době pod tlakem ze všech stran.

Cnaaries trápí rozsáhlá marodka, na které figurují Ralf Fährmann, Timm Klose, Christoph Zimmermann, Mario Vrančić a Grant Hanley. United mají podobný problém, mimo hru jsou Paul Pogba, Luke Shaw, Nemanja Matić, Diogo Dalot and Eric Bailly.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.13 - 3.67 - 1.96
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester City - Aston Villa  (sobota 13:30)
Manchester City se v úterý výborně naladil, když v Lize mistrů rozprášil Atalantu Bergamo, o víkendu jej ale čeká další šichta, tentokrát v Premier League. Obhájci titulu doma přivítají nováčka Aston Villu, která se začíná probouzet a stoupá ode dna. Domácí si nebudou moci dovolit zaváhání, jinak jim hrozí, že od nich vedoucí Liverpool zase víc odskočí.

Zatímco v uplynulé sezóně se bleděmodrý vlak z Manchesteru nezastavoval téměř vůbec, letos již musel učinit několik zastávek, aby doplnil palivo. Guardiolova mašina táhne vagóny plné ostrých nábojů, i ty ale dokážou minout. Od srpna se tomu stalo dvakrát, v Norwichi a doma proti Wolverhamptonu. Jen dvě klopýtnutí, řeknete si. Jenže Liverpool nechybuje v podstatě vůbec a na trati s cílem v podobě vítězství v Premier League si stihl na obhájce Citizens vypracovat osmibodový náskok.

Proto by měl strojvedoucí Guardiola hnát lokomotivu plnou parou vpřed. Po reprezentační přestávce se mu to zatím daří. City před týdnem v poklidu zvítězili na hřišti Crystal Palace, upevnili si druhé místo v tabulce a lehce stáhli manko na Liverpool, jenž po mátožném výkonu remizoval v červené části Manchesteru, tedy na Old Trafford u United. Ani následně v Lize mistrů Citizens nezaváhali, rozstříleli Atalantu a upevnili si vedoucí příčku ve své skupině.

Aston Villa v pohárové Evropě nefiguruje, tudíž se její hráči mohli celý týden připravovat na supertěžký zápas na Etihad Stadium. Villans však mohou jet do Manchesteru relativně uvolněni. Po počátečním strádání totiž zabrali a poslední tři ligové duely neprohráli, přičemž v těch posledních dvou zvítězili. Rázem Villa vyskočila na dvanácté místo, dokonce před hrozivě trápící se Manchester United.

Ani Citizens se mužstvo z Birminghamu nehodlá zaleknout. "Jsou skvělým týmem s neuvěřitelně dlouhou rekordní šňůrou vítězství v Premier League napříč posledními dvěma, třemi sezónami, nejsou však neomylní. Nebudeme čelit mužstvu nadlidí, přestože tak občas vypadají. Je to tým, který dokáže vyrobit chyby. Když se tak stane, musíte je potrestat," řekl odhodlaně manažer Aston Villy Dean Smith.

Jediným hráčem hostů, který do Manchesteru neodcestuje, je Jota, který se zotavuje po operaci kýly. Fit už jsou naopak Jonathan Kodija, Kortney House, a také James Chester, jenž může odehrát vůbec první utkání v sezóně. Problémy Citizens s nedostatkem stoperů nově alespoň částečně řeší návrat Johna Stonese, Aydemic Laporte je však nadále mimo hru. K němu a dalšímu dlouhodobému marodovi přibyli na injury list také Rodri s Oleksandrem Zinčenkem.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Cancelo, Stones, Otamendi, Mendy - De Bruyne, Gündogan, D. Silva - B. Silva, Agüero, Sterling
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Heaton - Guilbert, Engels, Mings, Targett - Mc Ginn, Nakamba, Hourihane - El-Ghazi, Wesley, Grealish
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.07 - 16.30 - 32.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Everton FC  (sobota 16:00)
Tabulkovými sousedy jsou po devíti kolech Everton a Brighton, ovšem rozhodně ne v patrech, v jakých by si přály. "Racky" totiž dělí před vzájemným zápasem od pásma sestupu pouhopouhý bod, Toffees dva.

Seagulls vstoupili do sezóny solidně, když z prvních dvou duelů vytěžili čtyři body, od té doby však dokázali zvítězit jen jednou, a sice když zaskočili Tottenham. Fatálními pro ně v závěru sezóny mohou být ztráty proti konkurentům, jakými jsou Southampton, Burnley nebo minulý týden Aston Villa.

Ani muži z Liverpoolu si nevedou dobře. Minulý víkend sice udolali West Ham, tomu však předcházela čtyřzápasová ¨série porážek. Ještě horší to je s venkovní bilancí - mimo Goodison Park Toffees získali jeden jediný bod, což z nich dělá druhý nejhorší celek v lize v tomto ohledu.

Na výhru proti "Kladivářům" chce navázat Marco Silva. "Hráli jsme opravdu dobře, ukázali jsme kvalitu. Je to pro nás klíčový moment. Neznamená to, že od teď vyhrajeme všechny zápasy do konce sezóny, ale musíme takto hrát stále," nabádá portugalský manažer.

Žádný ze soupeřů se nemůže pyšnit ofenzivní hvězdou. Jediným, kdo dal více než dvě branky, je domácí Maupay se třemi. Brightonu budou chybět potrestaný Mooy a zranění Izquierdo s Bernardem, Everton se zřejmě musí obejít bez Miny.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Montoya, Webster, Dunk, Burn - Groß, Pröpper, Stephens, Alzate - Connolly, Maupay
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Sidibe, Keane, Holgate, Digne - Gomes, Delph - Walcott, Iwobi, Bernard - Richarlison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.33 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Watford FC - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Anglická Premier League o víkendu pokračuje desátým kolem a jeden tým stále čeká na své první ligové vítězství v nové sezoně. Watford již sice na katastrofální vstup do soutěže zareagoval změnou manažera, ovšem ani jmenování Quiqueho Sáncheze Florese nepřineslo okamžité úspěchy a španělský kouč bude doufat, že právě sobotní domácí duel s Bournemouthem pomůže jeho týmu odlepit se ze dna tabulky.

Hornets doposud získali pouze čtyři body za remízy, přičemž Flores je zodpovědný za tři z nich, a přestože po jeho nástupu přišel ještě hrozivý debakl 8:0 od Manchesteru City, v posledních týdnech se watfordská defenziva jeví o poznání pevněji, o čemž svědčí jediný inkasovaný gól na půdě Tottenhamu či čisté konto v duelu s Sheffieldem United. Bournemouth v tomto ohledu představuje dobrý zatěžkávací test, neboť tým Eddieho Howea se dlouhodobě prezentuje útočným pojetím hry a Callum Wilson již v předešlých devíti kolech stihl nasázet hned pět branek.

Téma početných manažerských změn na watfordské lavičce přišlo řadu i během Howeovy tiskové konference, neboť anglický manažer je zosobněním pravého opaku - od jeho jmenování do role manažera Cherries v roce 2012 se již ve Watfordu vystřídalo osm jmen. "Mají to takto nastavené a doposud jim to fungovalo. Zažili už velké úspěchy, podobné jako my, jen jich dosáhli jiným způsobem. A musí se nechat, že angažují skutečně dobré manažery. Sice se často točí, ale každý z nich byl špička," vyzdvihl Howe klubové vedení soupeře.

"Historicky si Watford vede v Premier League velmi dobře. Postup, konsolidace, dobré výsledky rok co rok, postupné budování kádru a příchody nových hráčů, kteří do klubu zapadli," pokračoval manažer Bournemouthu, pro nějž je stávající pozice Hornets překvapením. "Myslím, že to nebude nic permanentního, věřím, že se zvednou a ukáží, že mají opravdu dobrý tým. Jejich postavení vůbec nesmíme brát v potaz a raději se budeme koncentrovat na naši vlastní hru."

Před rokem Cherries na Vicarage Road ukořistili drtivou výhru 4:0, ovšem Howe obdobně jednoduchý zápas neočekává. "Vedle toho jsme s nimi loni měli i zábavnou remízu doma, která byla vážně šílená (3:3). Tenhle stadion už dobře známe, nikdy nás tady nečeká nic lehkého a letos to nebude jiné. Jejich vstup do sezony neodráží týmovou kvalitu, mají velmi dobré hráče a skvělého manažera. Bude to těžký zápas."

Domácí se budou muset obejít bez Dannyho Welbecka, jenž si přivodil vážné svalové zranění a bude svému týmu chybět několik měsíců. Kvůli karetnímu trestu si v sobotu nezahraje ani krajní bek Jose Holebas a z operace kolene se stále zotavuje i kapitán Troy Deeney. Na straně hostí se vrací do hry Jefferson Lerma, ovšem Brooks, Stanislas či Gosling zůstávají mimo hru.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Cathcart, Dawson, Kabasele - Janmaat, Cleverley, Chalobah, Doucouré, Masina - Deulofeu, Pereyra
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Smith, Cook, Aké, Rico - Wilson, Lerma, Billing, King - Solanke - Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.58 - 3.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Sheffield United  (sobota 16:00)
Sobotní program nabídne také souboj West Hamu s Sheffieldem, tedy dvou celků, které si na startu sezóny vedly nad očekávání dobře. Kladiváři ještě dvě kola zpátky atakovali první čtyřku, po dvou porážkách se však propadli až na jedenáctou pozici. Naproti tomu Sheffield si po senzační domácí výhře nad Arsenalem polepšil a poskočil dokonce na průběžné deváté místo.

West Ham si sice na samotném začátku sezóny připsal pořádný debakl, když na vlastním stánku nestačil na mistrovský Manchester City, pak se ale parta Manuela Pellegriniho zmátořila a rozjela šestizápasovou šňůru neporazitelnosti, v jejímž rámci Kladiváři porazili Watford, Norwich a hlavně Manchester United, načež po bodu si ještě připsali v kláních s Bournemouthem, Aston Villou a Brightonem. Nicméně poslední týdny pak klubu z východního Londýna rozhodně nevyšly podle představ. Před reprezentační pauzou na Olympijském stadiónu přivítali Crystal Palace a po šedesátiminutové dominanci se také Kladiváři v druhé půli konečně ujali vedení. Místo potvrzení náskoku ovšem po ruce ve vlastním pokutovém území o náskok přišli, načež špatně odbráněná standardní situace nakonec znamenala, že domácí celek vyšel ze zápasu s prázdnou. Manažer Pellegrini pak rozhodně nemohl být spokojen s výkonem svých svěřenců na půdě Evertonu, kde West Ham naprosto propadl a zcela po zásluze podlehl 2:0.

Od Sheffieldu se toho před sezónou zas tak moc nečekalo, úvodní týdny sezóny však ukazují, že se se svěřenci Chrise Wildera musí počítat. Ti sezónu zahájili remízou s Bournemouthem, na což navázali výhrou s Crystal Palace a těsnou domácí porážkou s Leicesterem. Srpen pak zakončili velkým překvapením, když na Stamford Bridge dotáhli dvoubrankové manko a remizovali 2:2. Od té doby prohrál Sheffield ještě dvakrát, v obou případech na domácí půdě a shodným výsledkem 0:1, když nestačil na Southampton a Liverpool. Krom toho ale překvapivě zdolal Everton a Arsenal a k tomu si ještě připsal bod za remízu na hřišti Watfordu, což mu v konečném důsledku vyneslo devátou pozici v tabulce.

West Hamu se do sestavy vrací obránce Aaron Cresswell, mimo hru však stále zůstává stoper Winston Reid. Hosté se budou muset obejít bez dvojice Duffy a Eastwood, jinak by ale manažer Wilder měl mít k dispozici kompletní kádr.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.43 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Rozjetá Chelsea se svou vítěznou sérii pokusí prodloužit na půdě Burnley, které ale na domácí půdě rozhodně nepředstavuje lehkou překážku. V případě vítězství mohou Blues i nadále dotírat na druhý Manchester City a pokud dle předpokladů Tottenham nepřehraje momentálně první Liverpool, mohou mít svěřenci Franka Lamparda na svého londýnského konkurenta po víkendu již osmibodový náskok. Naopak Burnley by se v případě příznivého výsledku mohlo posunout až na šestou příčku tabulky.

Svěřenci Seana Dycheho jsou na domácím stánku obvykle velmi nepříjemným soupeřem, se kterým oněch devadesát minut opravdu hodně bolí. Ani letos tomu zatím není jinak - Burnley se na Turf Moor prozatím představilo čtyřikrát, přičemž jediným týmem, který si odvezl plný bodový zisk, byl Liverpool. Zbývající klání se Southamptonem, Norwichem a Evertonem pak domácí celek zvládl vítězně a přitom ani jedinkrát neinkasoval. Favorita tak v sobotním podvečeru rozhodně nečeká lehký oříšek.

Chelsea vedenou Frankem Lampardem čekal složitý start do sezóny, od porážky s Liverpoolem v druhé polovině září se však v Londýně začalo blýskat na lepší časy. Blues od té doby vyhráli všech šest soutěžních duelů, když si v ligovém poháru poradili s Grimsby, v ligové soutěži přemohli postupně Brighton, Southampton a Newcastle, zatímco v Champions League vyloupili stánky Lille a po velmi dobrém výkonu se ve středu radovali z výhry i na hřišti loňského semifinalisty nejprestižnější klubové soutěže, Ajaxu Amsterdam. Nyní tak před trenérem londýnského celku čeká trochu jiný úkol - musí se postarat o to, aby jeho svěřenci ve svém snažení nepolevili a udrželi si i nadále vysokou výkonnost.

V tomto snažení však Lampardovi nepomůže čtveřice Barkley, Rüdiger, Kanté a Christensen, všechny čtyři jmenované totiž ze hry vyřadí krátkodobé zranění. Mimo pak ještě bude také dlouhodobý marod Ruben Loftus-Cheek. Burnley se do zápasové nominace vrací Jack Cork a Ashley Barnes, do hry ovšem určitě nezasáhne Danny Drinkwater, který je v Burnley na hostování právě z Chelsea, načež otazník se pak vznáší nad zdravotním stavem Chrise Wooda, o jehož případném startu se rozhodne až těsně před utkáním.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.04 - 4.02 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Southampton FC - Leicester City  (pátek 21:00)
Zcela opačný průběh má první čtvrtina sezóny v případě dvou pátečních soupeřů, Southamptonu a Leicester. Hosté jsou nejbližším pronásledovatelem dua hlavních favoritů, zatímco domácí se potácejí na hraně sestupu.

Přitom ještě po reprezentační pauze to se Saints vypadalo slušně. Po dvou úvodních nezdarech vytěžili ze tří zápasů sedm bodů, když dokázali obrat o body i Manchester United. Jenže i vinou těžšího losu se opět poměrně zasekli a z posledních čtyř utkání získali jediný bod, a sice za minulý víkend, kdy remizovali s Wolves.

Bídné jsou zejména výsledky na St Mary's Stadium, kde domácí fanoušci viděli svůj tým je jednou remizovat a třikrát prohrát. Na vítězství čekají dohromady s minulou sezónou již šest zápasů. Jejich naděje se budou obracet zejména k nejlepšímu střelci Ingsovi, jenž se trefil již čtyřikrát.

Pro hráče Foxes je zatím klíčové to, že neztrácí body doma ani proti outsiderům. Mrzet je tak může jen úvodní remíza s Vlky, dalšími ztrátami totiž byly remíza na Stamford Bridge a porážky na Old Trafford a Anfieldu. Díky tomu tak v tabulce drží třetí pozici, když ztrácí pouhé dva body na obhájce titulu Citizens.

Pyšnit se mohou zejména defenzivou - lepší z celé ligy mají jen suverénní Liverpool a Sheffield. Na druhé polovině hřiště je (opět) táhne zejména Jamie Vardy, který nasázel šest ze šestnácti branek svého týmu.

Nutnost velkého výkonu si uvědomuje Ralph Hasenhüttl. "Leicester má fantastické hráče a pro mě není náhodou, že jsou v tabulce tak vysoko. Víme, že jde o těžkého soupeře. Musíme ukázat soustředěný výkon, jinak to bude velmi těžké," říká manažer Svatých.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Gunn - Bednarek, Yoshida, Vestergaard - Valery, Romeu, Hojbjerg, Bertrand - Ward-Prowse, Redmond - Ings
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Evans, Söyüncü, Chilwell - Ndidi - Barnes, Tielemans, Praet, Maddison - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.36 - 2.48
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC981021:725
2.Manchester City961229:919
3.Leicester City952216:817
4.Chelsea FC952219:1417
5.Arsenal FC943213:1215
6.Crystal Palace94238:1014
7.Tottenham Hotspur933315:1312
8.Burnley FC933312:1112
9.Sheffield United93338:712
10.AFC Bournemouth933313:1312
11.West Ham United933311:1312
12.Aston Villa932415:1311
13.Wolverhampton Wanderers925212:1211
14.Manchester United924310:910
15.Everton FC93158:1310
16.Brighton & Hove Albion92349:129
17.Southampton FC92259:168
18.Newcastle United92255:148
19.Norwich City921610:217
20.Watford FC90455:214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (943)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele