Premier League - preview 10. kola

27.10.2018, 08:20, aktualizováno 29.10.2018, 08:35
Previews
Pondělní dohrávka Premier League nabídne očekávaný šlágr mezi Tottenhamem a Manchesterem City. Úřadující anglický šampion se může opět zapsat do historie, neboť pokud vyhraje ve Wembley, stane se prvním klubem mimo Londýn, jenž na půdě hlavního města vyhraje pětkrát za sebou...
Tottenham Hotspur - Manchester City  (pondělí 21:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.88 - 4.10 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Burnley FC - Chelsea FC  (neděle 14:30)
Svou letošní neporazitelnost bude na Turf Moor v neděli odpoledne hájit Chelsea, které tento status zachránil minulý týden Ross Barkley až brankou z 96. minuty. Pokud pak Londýňané chtějí zůstat v kontaktu s vedoucími dvěma týmy v podobě Liverpoolu a Manchesteru City, pak si nemohou dovolit žádné zaváhání. To Burnley se oklepává z těžkého debaklu, minulý víkend se totiž fotbalisté v čele s Joem Hartem vydali na půdu Citizens - bývalému brankáři tohoto klubu však návrat pěkně zhořkl, když inkasoval potupného "bůra".

Burnley v minulém roce patřilo k těm nejpříjemnějším překvapením, není však velkým překvapením, že se jim takovou formu nepodařilo udržet. Svěřenci Seana Dycheho se letos mohou pyšnit pouze dvěma výhrami, když přemohli Bournemouth a Cardiff. Bodovat se Burnley ještě podařilo proti Southamptonu a Huddersfieldu, v ostatních pěti duelech však odešlo poraženo. Na minulý týden pak parta okolo Joa Harta bude chtít jistě velmi rychle zapomenout, v konfrontaci s Manchesterem City totiž neobstáli a inkasovali hned pět branek.

To Chelsea vstup do sezóny vyšel náramně, zisk jednadvaceti bodů z úvodních devíti utkání není vůbec špatným základem do dalších bodů. Londýňané měli letos kolikrát štěstí, když výsledek zachraňovali až v samotném závěru, a nejinak tomu bylo i minulý víkend, když remízu 2:2 vystřelil až v šesté minutě nastavení náhradník Barkley. Maurizio Sarri však může být spokojen s tím, jak rychle se jeho svěřenci adaptovali na nový herní styl, otázkou však zůstává, zda si konzistentní výsledky udrží i do budoucna. Mnozí experti se shodují, že Chelse nakonec tempo s vedoucí dvojicí neudrží a osudnou se jí stane především absence gólového útočníka.

Burnley se do sestavy konečně vrací Robbie Brady, který byl mimo od prosince minulého roku. Mimo by měl být také Ben Gibson a Aaron Lennon. U hostů visí otazník nad startem hlavní hvězdy, Edena Hazarda, kterého trápí problémy se zády. Jinak by však měli být hosté v plné síle.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Lennon, Defour, Cork, Gudmundsson - Hendrick - Vokes
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso - Jorginho, Kanté, Barkley - Willian, Morata, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.06 - 4.63 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Crystal Palace - Arsenal FC  (neděle 14:30)
Po úspěšném vystoupení v Evropské lize se musí londýnský Arsenal rychle přeorientovat zpět na domácí soutěž, kde jej v nedělní odpoledne čeká městský rival Crystal Palace. Kanonýři budou v Selhurst Parku usilovat již o dvanácté vítězství napříč všemi soutěžemi za sebou, ovšem jakkoli je jejich stávající bilance úctyhodná, manažer Unai Emery si dobře uvědomuje, že je stále hodně co zlepšovat.

Zápasy Arsenalu jsou v posledních týdnech a měsících v jednom ohledu navlas stejné - Emeryho tým vždy o svém triumfu rozhodne až po zlepšeném výkonu v druhé půli, zatímco v té první zaostává a může být v poločase mnohdy rád za nerozhodný stav. Obzvláště patrný byl rozdíl v obou poločasech v minulém kole s Leicesterem, který do zápasu vstoupil mnohem lépe a neměl daleko k výraznějšímu než jednobrankovému vedení, avšak po změně stran Arsenal přepnul na vyšší obrátky a především zásluhou Mesuta Özila soupeře zcela rozebral.

Zahrávat si však s matnými vstupy do zápasu se Kanonýrům nemusí brzy vyplatit, což si Emery dobře uvědomuje: "Každý zápas je příležitostí se zlepšovat a tohle k tomu patří. Nejdůležitější ale je, že si v poločase vše vyříkáme," uvedl Emery, který však jedním dechem dodal, že na zlepšení výkonu v první půli musí s týmem nadále pracovat.

Crystal Palace letos poněkud zůstává za očekáváním, neboť od loňského nástupu Roye Hodgsona panuje v klubu dobrá atmosféra, což se odrazilo na zlepšení do té doby prachbídných výsledků. Hlavním kamenem úrazu je letos střelecká nemohoucnost Eagles, kteří se nemohou spolehnout ani na jednoho hrotového útočníka a jsou doposud zcela závislí na tom, co zrovna předvede největší hvězda klubu Wilfried Zaha. A jelikož si toho jsou protivníci s každým dalším kolem čím dál více vědomi, výsledkem jsou nicotné dva góly z posledních šesti ligových duelů.

Hodgson ovšem i nadále zůstává přesvědčen, že se brzy situace v ofenzivě londýnského klubu obrátí k lepšímu. "Je to samozřejmě problém, ale v tuto chvíli s tím nelze udělat nic moc jiného než na sobě pracovat, nadále se pokoušet vytvořit si brankové příležitosti a doufat, že některé z nich se povede proměnit. Nepatříme k týmům, které by často zahazovaly pokutové kopy, ale zrovna minule jsme jeden neproměnili," vrátil se zkušený kouč k nepovedenému zápasu s Evertonem. "Ale takové věci se stávají většinou právě tehdy, když se vám nedaří. Hráči vědí, co se od nich očekává, a mají kvality na to, aby góly dávali."

Domácí se stále musí obejít bez dlouhodobě zraněných Warda s Bentekem, zatímco Arsenal řeší v posledních týdnech nečekané komplikace na postu levého beka. Duo Monreal-Kolašinac totiž trápí drobné svalové potíže, a tak je možné, že se opět atypické role dočká buďto Stephan Lichtsteiner, nebo Granit Xhaka.

O něco příjemnější starosti bude mít Emery také s obsazením brankářského postu, neboť se již ze zranění stihl zotavit Petr Čech, jehož náhradník Bernd Leno v době Čechovy absence podával kvalitní výkony a hlasitě si řekl o setrvání v roli jedničky. Mimo zápasovou soupisku zůstávají Ainsley Maitland-Niles i Laurent Koscielny, kteří se již vrátili do tréninkového procesu, ovšem do vrcholové zápasové kondice se ještě stále nedostali.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Wan-Bissaka, Tomkins, Sakho, Van Aanholt - McArthur, Kouyaté, Milivojević, Schlupp - Townsend, Zaha
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Bellerín, Mustafi, Holding, Monreal - Torreira, Xhaka - Iwobi, Özil, Aubameyang - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.51 - 3.88 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - Everton FC  (neděle 17:00)
V neděli odpoledne přivítají Rudí ďáblové na svém stánku Everton a budou usilovat o vylepšení své ligové pozice, se současnou desátou příčkou totiž v žádném případě nemohou být spokojení. Manažer Jose Mourinho minulý týden už už sahal po sladkém vítězství na Stamford Bridge, kolaps jeho týmu z 96. minuty však znamenal, že odjížděl pouze s jedním bodem - to by za normálních okolností nebyl žádný velký problém, jenže United po katastrofálním začátku ztrácejí na první čtyřku už 7 bodů a nutně tak potřebují nastartovat pořádnou sérii vítězství, jinak se čelu tabulky nemohou přiblížit. Oproti tomu Everton může být se vstupem do ročníku relativně spokojený, zisk 15 bodů není vůbec špatným počinem a momentálně se také Toffees mohou pochlubit sérií tří vítězství v řadě.

Je to už klasický syndrom spojený se jménem Joseho Mourinha - tomu se v třetích sezónách prostě nedaří tak, jak by si představoval. Všichni si jistě vzpomínáme na trápení londýnské Chelsea v sezóně 2015/16, tentokráte to jsou United, kteří mají našlápnuto předvést něco podobného. Rudí ďáblové sice na úvod porazili Leicester, následovaly však porážky s Brightonem a Tottenhamem. United se však přece jenom zmátořili a po výhrách na půdě Burnley a Watfordu se zdálo, že je jakákoliv krize zažehnána. Jenže následně se na Old Trafford jen remizovalo s Wolverhamptonem, na hřišti West Hamu došlo po matném výkonu k překvapivé porážce a rázem se hojně spekulovalo o budoucnosti Joseho Mourinha na lavičce týmu z Manchesteru. Před reprezentační přestávkou to s ním vypadalo zle nedobře, když jeho celek prohrával po čtvrthodině hry s Newcastlem 0:2, parádní obrat na konci však týmu přinesl 3 body a trochu jej polil živou vodou - však nebýt kolapsu ze samého závěru, předvedli by Mourinhovi hoši ten stejný kousek i minulou sobotu na Stamford Bridge. Mírný optimismus však opět zchladil duel s Juventusem, ve kterém byli United jasně horší a po zásluze odešli poraženi po výsledku 1:0.

Everton sice nemohl být spokojen s tím, jak se mu dařilo v úvodních pěti ligových duelech - to se totiž ze tří bodů radoval jen jednou, když přemohl Southampton, na své konto si ještě připsal další tři body za tři remízy (s Wolverhamptonem, Bournemouthem a Huddersfieldem), načež doma prohrál s West Hamem. Po další porážce na hřišti Arsenalu již možná někteří Evertonians začali propadat panice a báli se toho, aby se neopakoval loňský vstup do sezóny, jejich miláčci však od té doby zabrali a vyhráli tři zápasy v kuse. Pokud by se jim pak povedlo vyhrát i na Old Trafford, jasně by ostatním týmům ukázali, že se s nimi musí pořádat.

Domácím se po zranění vrací ofenzivní záložník Jesse Lingard, stejně tak by do utkání mohl zasáhnout i Scott McTominay, naopak dvojice Fellaini a Sanchez zůstává i nadále mimo. To Marco Silva momentálně nehlásí žádné nové zdravotní potíže, naopak by do sestavy mohl přivítat Yerryho Minu, který by se mohl poprvé představit v zadních řadách hostujícího celku.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Young, Smalling, Lindelof, Shaw - Matič, Pogba - Rashford, Mata, Martial - Lukaku
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Zouma, Digne - Gueye, Andre Gomes - Walcott, Sigurdsson, Bernard - Richarlison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.70 - 4.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Desáté kolo anglické Premier League se obejde bez obvyklé předehrávky a místo toho nabídne na úvod šestici zápasů od čtvrté hodiny odpolední. Jedním z nich je i duel Brightonu s Wolverhamptonem, tedy souboj loňského nováčka soutěže s tím letošním. Oba týmy se nachází v dobrém rozpoložení, neboť se úspěšně drží ve středu tabulky s výrazným náskokem na obávané pásmo sestupu.

Zatímco Brighton hodlá rozvinout stávající sérii dvou vítězství za sebou, hosté naopak chtějí odčinit nedávné zaváhání proti Watfordu, které uťalo jejich vlastní dlouhou šestizápasovou sérii bez porážky. "Po každém špatném výsledku a výkonu se musíme odrazit zase zpátky nahoru," burcuje manažer Nuno Espírito Santo. "Předně se musíme starat o naše úkoly a herní plán. Musíme se zlepšit."

Wolves jsou jediným týmem v lize, který kuriózně do všech dosavadních zápasů nasadil základní sestavu ve zcela totožném složení. Nyní je však tato tradice v ohrožení, neboť Nuno možné změny nevyloučil: "Uvidíme, máme k dispozici celý kádr."

To domácí mají o poznání více starostí se zdravotním stavem svých hvězd. Pascal Gross se již sice vrátil do tréninkového procesu, ovšem sobotní střetnutí pro něj přichází ještě příliš brzy a vážné obavy panují také nad možným startem nejlepšího střelce klubu Glenna Murrayho. Zkušený pětatřicetiletý útočník totiž v minulém kole utrpěl nepříjemné zranění hlavy a musel po okamžité cestě do nemocnice podstoupit rozsáhlá vyšetření.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Bruno, Duffy, Dunk, Bong - Jahanbakhsh, Stephens, Kayal, Izquierdo - March - Locadia
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Moutinho, Neves, Jonny - Costa, Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.16 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fulham FC - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Je to tři a půl roku, kdy se naposled setkali. Tehdy byl Fulham v druholigovém útlumu, zatímco Bournemouth k upřímnému šoku všech expertů suverénně Championship ovládal. Tehdy, v březnu 2015, vyhráli Cherries na Craven Cottage suverénně 5:1 a obrana Fulhamu byla roztrhána na hadry. A vlastně by se nebylo čemu divit, kdyby se podobný scénář opakoval i dnes.

Dlouho v Premier League totiž nebyl tým, jehož defenziva by byla v tak dezolátním stavu. Ve fotbale totiž samozřejmě platí, že individuální moment dokáže rozhodnout zápas v útoku. Ale jen propracovaná obrana celého týmu může pomáhat vyhrávat zápasy pravidelně. A Fulham je z tohohle hlediska suverénní adept na padáka.

Pětadvacet gólů v devíti zápasech je pěkně mizerná bilance, ale pořád to není nic přelomového. Ale dostat během posledních třech týdnů 12 gólů - a z toho čtyři od zoufale bezzubého Cardiffu, který v onom utkání poprvé v sezóně vyhrál a navíc zdvojnásobil svůj gólový účet. To je ryzí a nefalšovaná ostuda.

A taky velmi přísně vztyčený ukazovák pro Slavišu Jonakoviće, protože před Fulhamem dnes stojí soupeř, jehož ofenziva rozhodně má parametry na to, abychom se dočkali další kanonády. Ryan Fraser, David Brooks, Callum Wilson a Joshua King tvoří velmi úderný kvartet schopný pokořit i silnější soupeře.

To ostatně dokazují zápas co zápas, ostatně i proto jsou na šestém místě tabulky za mimořádně silnou pěticí na špičce. Když hrál Bournemouth naposled venku, rozdrtil 4:0 Watford a právě zmíněná čtveřice měla učiněné žně. Jen před týdnem se tenhle stroj zasekl a byla z toho podivná bezgólová remíza v jižanském derby se Southamptonem.

Ale něco podobného se nyní očekávat nedá. Kór když je konečně fit i další do party Junior Stanislas, jenž už dával i důležitý gól z penalty proti Crystal Palace. Chybí jen levý bek Charlie Daniels, kterému do stoprocentní kondice ještě tak týden, dva chybí.

Fulham se naproti tomu může těšit z návratu kapitána a talismanu - záložníka Toma Cairneyho. Ten si kvůli zranění kotníku zahrál od srpna pouhých 26 minut. Obránce Joe Bryan je mimo hru, naopak jeho kolega Timothy Fosu-Mensah by měl být i přes potíže s ramenem fit.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Bettinelli - Fosu-Mensah, Mawson, Odoi, Le Marchand - Anguissa, McDonald, Seri - Schürrle, Mitrović, Sessegnon
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Francis, S. Cook, Aké, Smith - Brooks, L. Cook, Lerma, Fraser - King, Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 3.67 - 2.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Southampton FC - Newcastle United  (sobota 16:00)
Jen těžko lze najít na anglické prvoligové úrovni zápas dvou utrápenějších celků, než jakými jsou Southampton a Newcastle. Oba týmy se potácejí v dolních patrech tabulky s mizerným skóre, a ještě mizernějším bodovým ziskem, a tak bude jejich střetnutí o to důležitější pro možné nastartování doposud bídné sezony.

Přestože domácí Saints zvládli za prvních devět kol nastřádat o čtyři body více, skóre sobotních soupeřů je navlas stejné 6:14, což z nich činí jedny z nejhorších ofenziv Premier League. Obzvláště domácí mají co napravovat, neboť nedokázali vsítit gól již v posledních čtyřech zápasech. Manažer Mark Hughes však alespoň navenek zůstává sebevědomý a očekává brzké zlepšení. "Více by mě znepokojovalo, kdybychom se po zápase podívali na počet vytvořených šancí a zjistili, že jich bylo málo. My si je ale stále vytváříme a pouze je neproměňujeme, nic jiného nás zpátky nedrží."

Také Hughesův protějšek Rafael Benítez odmítá panikařit, přestože Newcastle s dvěma body po devíti zápasech prožívá vůbec nejhorší vstup do sezony v celé klubové historii. "Jsme už tak blízko k tomu, abychom si připsali první vítězství. Musíme věřit, že to můžeme dokázat."

Dobrou zprávou pro španělského manažera je uzdravení Salomona Rondóna, byť start urostlého forvarda rovnou v základní sestavě je po několikatýdenní absenci nejistý. Domácí naopak mají k dispozici takřka kompletní kádr, neboť i Mario Lemina se podle všeho zotavil z drobného zranění kolene.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Cédric, Stephens, Hoedt, Bertrand - Elyounoussi, Hojbjerg, Lemina, Redmond - Gabbiadini, Ings
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Yedlin, Lascelles, Fernández, Dummett - Ritchie, Shelvey, Diamé, Kenedy - Pérez - Muto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.48 - 4.14
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Watford FC - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
Jen dva týmy v letošní Premier League ještě nemohly během devíti kol oslavit radost z vítězství. Jeden z nich je Huddersfield, který se trápí na všech frontách - a dokonce i v ligovém poháru selhal už srpnu. Teď se Terriers vydávají na hřiště Watfordu ve snaze dopřát si první triumf.

V posledních pěti zápasech získal Huddersfield jediný bod a vypadá to s ním už velmi zle. Trápí se hlavně v koncovce, vždyť za celou sezónu se ještě ani jeden ofenzivní hráč gólově neprosadil. Když už náhodou svěřenci Davida Wagnera skórují, je to většinou standardka a robustní obránce na listině střelců.

To Watfordu to hlavně zezačátku sezóny pálila náramně. Gray, Deeney, Pereyra a další, Hornets byli dlouho na špičce tabulky. Pak ale přišla drobná výsledková krize a svěřenci Javiho Gracii se zařadili zhruba tam, kam papírově patří. I když sedmé místo je možná trošku nad jejich plány.

Před týdnem senzačně vyplenili stadion houževnatého Wolverhamptonu - a zásluhu na tom má hlavně Gerard Deulofeu, jenž v roli falešné devítky zářil - a zářit by měl asi i tentokrát. I proto, že Troy Deeney kvůli zranění asi zápas nestihne. Vrací se ale obránci Holebas s Kabaselem.

Huddersfield vítá zpět křídelníka Ramadana Sobhiho, který byl dva měsíce mimo hru kvůli zranění kolene. Otazník visí nad stavem stopera Terence Kongola.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Femenía, Cathcart, Kabasele, Holebas - Hughes, Doucouré, Capoue, Pereyra - Success - Deulofeu
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Zanka, Schindler, Lowe - Hadergjonaj (Kongolo), Mooy, Hogg, Billing, Durm - Pritchard - Depoitre
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.54 - 5.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Cardiff City  (sobota 16:00)
Druhé místo, dvacet tři získaných bodů, dělená nejlepší obrana - zdálo by se, že v družině Jurgena Kloppa je všechno růžové. Výsledkově tomu tak sice je, nicméně s předvedenými výkony už německý stratég tak spokojený být nemůže - jeho celku sice tentokráte funguje defenziva, nicméně má naopak problém s fází ofenzivní, kde se hlavní hvězdy týmu potýkají se ztrátou formy. Kometa loňské sezóny - Egypťan Salah - ovšem prožil vydařený týden, nejprve minulý víkend rozhodl klání s Huddersfieldem, načež skóroval i uprostřed týdne v duelu Champions League. To Cardiff konečně zažil tolik kýžený pocit vítězství, když minulý týden na domácím hřišti přemohl londýnský Fulham.

Liverpool je v lize stále neporažený, body zatím ztratil jen za dvě remízy s dalšími kandidáty na celkové prvenství - plichtu na Stamford Bridge zachraňoval parádní ranou v závěru Sturridge, za bod z duelu s Manchesterem City zase mohou být vděční především Mahrezovi, který ke konci duelu neproměnil pokutový kop. Utkání s Cardiffem by mělo být dle papírových předpokladů jednoznačnou záležitostí - hosté mají po Fulhamu druhou nejhorší defenzivu v lize a bodovat se jim zatím podařilo jen v konfrontacích s celky ze spodku tabulky, konkrétně pak právě Fulhamem, Huddersfieldem a Newcastlem United.

Liverpoolu si každopádně bude muset poradit bez zraněného Jordana Hendersona a Nabyho Keity - kapitána Liverpoolu trápí problém se stehenním svalem, stejnou potíž pak hlásí i letní posila Reds. Hosté budou pravděpodobně postrádat Harryho Artera a Joshe Murphyho, stoprocentně mimo bude kvůli disciplinárnímu trestu Joe Ralls, naopak na pár minut by již mohl být připraven Gary Madine.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Fabinho - Shaqiri, Firmino, Mane - Salah
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Manga, Morrison, Bamba, Bennett - Richards, Camarasa, Gunnarsson, Josh Murphy - Reid - Paterson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 11.40 - 32.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - West Ham United  (sobota 18:30)
V týmu šampiona z roku 2016 už zase není klid - v médiích se hojně spekuluje o případné trenérské rošádě, při které by prý manažera Puela mohl klidně nahradit nedávno odvolaný kouč Monaka, Jardim. Pravdou je, že Lišky si připsaly veskrze průměrný start do ročníku, kdy na svém kontě mají po devíti duelech přesně 12 bodů. To jejich soupeř na tom byl v úvodu sezóně ještě daleko hůře, svěřenci Manuela Pellegriniho totiž v úvodních čtyřech kláních vůbec nebodovali, a ačkoliv se poté na malou chvíli zase zmátořili, v posledních dvou týdnech jsou opět bez bodu.

Leicester do sezóny vstoupil těsnou porážkou na hřišti Manchesteru United, následovala pak série dvou výher s Wolverhamptonem a Southamptonem. Následně byl nad jejich síly favorizovaný Liverpool, který si z KC Stadium odvezl hubenou výhru 2:1. Od té doby svěřenci kouče Puela ještě dvakrát vyhráli - s Huddersfieldem a Newcastlem - ovšem třikrát odešli poraženi, když nestačili postupně na Bournemouth, Everton a v pondělí také na rozjetý Arsenal.

Kladiváři zase po výrazných letních investicích znovu nemohou být spokojeni a musí se pídit po tom, proč jejich kádr není schopen maximalizovat svůj potenciál. Když už to začátkem září vypadalo, že se tahle mašina konečně rozjíždí, přišel zase v říjnu menší úpadek. Zatímco v září svěřenci kouče Pellegriniho padli jenom v duelu s Wolverhamptonem, načež vyloupili Goodison Park, bod uhráli s favorizovanou Chelsea a jako třešničku na dortu si poradili i s Manchesterem United, v říjnu je situace zcela opačná, kdy Kladiváři ještě nebodovali. Nad jejich síly totiž byly týmy Brightonu a Tottenhamu Hotspur.

Domácí monitorují stav svého hlavního kanonýra, Jamese Vardyho, kterého trápí žaludeční potíže. Mimo hru bude také Wes Morgan, který si odpykává disciplinární trest, naopak Demarai Gray by již měl být k dispozici. West Ham v týdnu přišel o křídelníka Yarmolenka, u kterého byla potvrzena ruptura achillovy paty, což pro tohoto hráče znamená brzký konec sezóny. Na listině zraněných pak dále figurují Andy Carroll, Manuel Lanzini, Pedro Obiang a Jack Wilshere
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Amartey, Evans, Maguire, Chilwell - Mendy, Ndidi - Pereira, Iheanacho, Maddison - Vardy
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Zabaleta, Balbuena, Diop, Cresswell - Noble, Rice - Diangana, Snodgrass, Felipe Anderson - Arnautovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.53 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City972026:323
2.Liverpool FC972016:323
3.Chelsea FC963020:721
4.Arsenal FC970222:1121
5.Tottenham Hotspur970216:721
6.AFC Bournemouth952216:1217
7.Watford FC951313:1216
8.Everton FC943215:1215
9.Wolverhampton Wanderers94329:815
10.Manchester United942315:1614
11.Leicester City940515:1512
12.Brighton & Hove Albion932410:1311
13.Burnley FC922510:178
14.West Ham United92168:147
15.Crystal Palace92165:117
16.Southampton FC91356:146
17.Cardiff City91268:195
18.Fulham FC912611:255
19.Huddersfield Town90364:183
20.Newcastle United90276:142

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1140)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele