Nizozemská Eredivisie - souhrn 34. kola

15.05.2011, 16:30
Komentáře a souhrny
Ajax porazil Twente, oplatil mu porážku z finále poháru a po sedmi letech získal nizozemský titul. Třetí místo zbylo na PSV, čtvrté místo i přes vysokou porážku udržel Alkmaar...

Heracles Almelo - ADO Den Haag 3:0

15.05.2011 14:30

Góly: 72. Willie Overtoom (pen.), 85. Willie Overtoom, 88. Samuel Armenteros

Heracles doma zvládl utkání, které mělo býti zadostiučiněním vůči pohárové Evropě, o kterou bude bojovat právě Den Haag. Hostující ADO však své lepší postavení v tabulce nepotvrdilo a odjíždělo tak s porážkou 3:0.

Utkání začalo v klidném tempu. Vše nasvědčovalo tomu, že jde spíše o přátelské utkání. První poločas prakticky nenabídl žádnou šanci a tak se šlo do poločasu číslo dvě. V tom se již začalo trochu hrát a je docela dost možné, že to bylo následkem velkého odchodu většiny fanoušků.

První velká šance přišla až po hodině hry, když z uctivé vzdálenosti ke střele natáhl hostující Dmitri Bulykin. Jeho ránu však domácí brankář kryl.

V 71. minutě se však urodila ohromná příležitost pro domácí. Timothy Derijck fauloval v pokutovém území Mark-Jana Fledderuse a rozhodčí okamžitě nařídil pokutový kop pro domácí. K tomu se postavil střelec Overtoom a v 72. minutě poslal domácí do vedení.

V 85. minutě se pro domácí opět urodila možnost zvýšení vedení a nebyl u toho nikdo jiný než ostrostřelec Overtoom. Ten si tentokrát pohrál s bránícími obránci a parádní ranou poslal Heracles do vedení 2:0. Neuběhlo však mnoho a o pouhé tři minuty později bylo v Almelu ještě veseleji. Hostující zadák Kum se dopustil velké hrubice, když nedokázal zpracovat míč a domácí Armenteros se okamžitě objevil před brankářem Den Haagu sám. Svou pozici potvrdil brankou a stanovil konečné skóre 3:0.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - FC Twente 3:1

15.05.2011 14:30

Góly: 23. Siem de Jong, 46. Denny Landzaat (vl.), 78. Siem de Jong - 48. Theo Janssen

Dlouholeté čekání Ajaxu na mistrovský titul je u konce. Svěřenci trenéra De Boera dnes totiž zvládli klíčový duel s Twente a mohou slavit. Enschede se tak muselo spokojit pouze s druhou příčkou.

Úvod zápasu moc vzruchu nenabídl, jelikož oba týmy se snažily hlavně nepředvést nějaké zaváhání. Ajax se sice častokrát dostal až do šestnáctky Twente, tam ale pokaždé narazil na výborně bránící hostující zadáky, kteří jeho útočné výpady spolehlivě odvraceli.

V 19. minutě ovšem domácím hráčům scházelo ke vstřelení branky doopravdy málo. Sulejmani si na hranici šestnáctky narazil s Eriksenem, jenže následné zakončení mu moc nevyšlo - ve skluzu poslal míč asi půl metru nad.

Fotbalisté z Enschede se poté ocitli pod velkým tlakem, který podle očekávání vyústil v úvodní branku Ajaxu. Van der Wielův centr proletěl celým pokutovým území až na zadní tyč, tam se zjevil nikým nehlídán záložník Siem De Jong a pohodlně zakončil. Twente se sice po tomto momentu dostalo na chvilku do hry, brankář Vermeer ale mohl zůstat v klidu.

Velká příležitost hostů přišla v 35. minutě. Chadli pláchl po levé straně hřiště, do vápna poslal výborný centr, avšak zkušený Denny Landzaat na něj těsně nedosáhl. Hned z protiútoku naopak mohlo Twente podruhé inkasovat. Ebicilio utekl obráncům a chtěl gólmana Michajlova obstřelit, míč však poslal vedle. Blízko vyrovnání bylo Twente pro změnu těsně před přestávkou, kdy Landzaatova dalekonosná střela proletěla jen těsně okolo domácí brány.

Vstup do druhého dějství vyšel Ajaxu nadmíru dobře. Velmi rychle šel do dvoubrankového vedení a dokonce se ani moc nenadřel. Vlastní gól si totiž vsítil hostující Landazaat, který nešťastně usměrnil za záda brankáře Michajlova centr van der Wiela. Uběhly ale pouhé dvě minuty a svěřenci trenéra De Boera poprvé inkasovali. Zpoza pokutového území napřáhnul Theo Janssen a míč překvapivě skončil až v síti.

Hodně sporný moment přišel v 52. minutě. Michajlov ve vápně stáhl evidentně k zemi De Jonga, rozhodčí ovšem celou situaci jako nedovolenou neposoudil. Hra měla po změně stran opravdu rychlý spád a diváci byli svědky zajímavé podívané.

Twente se sice muselo hnát za každou cenu do útoku, ale defenzíva Ajax byla pevná a bezchybná. Až v 77. minutě si vybrala slabší chvilku, když nechala hlavičkovat neobsazeného Chadliho. Ten ale nakonec stejně nemířil přesně. Na místo toho domácí zanedlouho navýšili své vedení. De Jong dostal vynikající přihrávku za obranu, přehodil padajícího Michajlova a mohl se radovat z druhého gólu.

V samotném závěru už Ajax žádné drama nedovolil a s přehledem si došel pro vítězství, které mu zajistilo po sedmi letech opět vysněný titul. V Amsterdamu se tedy dneska bude určitě slavit ve velkém.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - NEC Nijmegen 1:1

15.05.2011 14:30

Góly: 43. Luc Castaignos - 12. Lasse Schöne

Svěřenci kouče Maria Beena dlouho bojovali o vytouženou kvalifikaci Evropské ligy, ovšem poslední dvě kola se jim příliš nevydařila a dva nejvážnější kandidáti navíc nezaváhali. Domácí nesplnili ani jeden ze zadaných cílů, i když dvě kola před koncem Eredivisie měli k oběma za všech kandidátů asi nejblíže. Jenže po šokující prohře s Venlem nyní přišel jen nerozhodný výsledek s Nijmegenem.

Hosté sice přijeli na stánek De Kuip vyhrát a brousili si zuby alespoň na desátou pozici, avšak nakonec se musejí smířit s jedenáctým místem. To navíc uhájili jen tak tak před dotírajícím Heerenveenem. Nijmegen ovšem musí před začátkem nadcházejícího ročníku najít novou útočnou oporu. Ta současná odejde do belgických Brugg. Björn Vleminckx se totiž stal s dvaadvaceti trefami na kontě nejlepším střelcem celé Eredivisie.

A taková náhrada se rozhodně nebude hledat lehko. V závěrečném utkání v dresu NEC ale neskóroval. Diváci se na De Kuip dočkali branek jen v úvodním dějství. Hosté šli do vedení po necelé čtvrthodině zásluhou Lasseho Schoneho, domácí ovšem dokázali ještě do poločasu srovnat zásluhou nejlepšího klubového střelce tohoto roku Luce Castaignose. Ten se rozstřílel hlavně v jarní části sezóny a patnáct branek na kontě v žádném případě není špatný počin.

Hosté skórovali hned z první vážnější akce zápasu. Lasse Schone dokázal po průniku z dobrých třiceti metrů obelstít všechny protihráče a nakonec vystřihl parádní kousek. Jeho padáček zapadl přímo do horního růžku za bezmocného gólmana Erwina Muldera. Jenže po půlhodině bylo srovnáno. Dvě minuty před koncem poločasu vymyslel nádhernou akci Diego Biseswar.

Po jeho pasu se Castaignos ocitl na pravé straně a dokázal naprosto přesně zasáhnout balón pravačkou z voleje. Balón zapadl přímo do horního rohu za brankáře Jaspera Cillessena. Domácí byli lepší také ve druhém dějství. Blízko k vítězné trefě byli Georginio Wijnaldum a střídající Rick van Haaren, oba dva však stejně jako Leroy Fer po chybě Cillessena tři minuty před závěrečným hvizdem síť nerozvlnili.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - SBV Excelsior 1:4

15.05.2011 14:30

Góly: 62. Martí Riverola - 33. Guyon Fernandez, 78. Geert-Arend Roorda, 85. Geert-Arend Roorda, 90. Tim Vincken

Vitesse na domácí půdě nezvládlo domácí utkání s Excelsiorem a jen díky lepšímu skóre se zachránilo. O záchranu bojující Excelsior bojoval celé utkání a zaslouženě zvítězil 1:4.

Utkání začalo v rychlém tempu, které nastavily zejména hostující hráči. Ti se hned od úvodních minut tlačili do zakončení, avšak v jejich kombinaci vždy scházela finální myšlenka. První větší šance přišla tak až ve 33. minutě, když se míče zmocnil Guyon Fernandez a chytrou střelou přehodil vyběhnutého brankáře domácích a poslal tak SBV do vedení.

Největší šance domácích přišla těsně před závěrem prvního poločasu a to zásluhou exsparťanského Wilfrieda Bonyho. jeho dalekonosná rána však hostujícího brankáře nepřekvapila a stav se tak nezměnil.

Druhý poločas začali domácí hráči aktivněji. Zejména Bony zatápěl hostující obraně. Důležitý moment přišel v 63. minutě, ve které se právě Bony uvolnil a skvělou přihrávkou našel Martiho Riverolu, který pohotovou střelou srovnal.

Radost domácích ovšem zničil Roorda. Tomu parádně vyšla desetiminutovka a dvěma brankami v 78. repektive 85. minutě strhl vedení na stranu Excelsioru, který v té době na hřišti doslova kraloval. Bylo jen otázkou času, kdy že padne další branka. Ta přišla v nastaveném čase, když se k odraženému míči dostal Tim Vincken a prostřelil vše co mu stálo v cestě a stanovil tak i konečný výsledek duelu 1:4.

Více informací k zápasu

FC Groningen - PSV Eindhoven 0:0

15.05.2011 14:30

Góly: -

PSV Eindhoven zahodil šanci dostat se alespoň na druhou příčku, a tedy zahrát si v příští sezóně o účast v kvalifikaci Ligy mistrů, a po remíze 0:0 v Groningenu končí třetí za prvním Ajaxem a druhým Twente. Domácí skončili po základní části pátí a budou se o Evropskou ligu prát v následujícím play-off.

Domácí, kteří hráli celou první půli lepší fotbal, si vytvořili svou první šanci zápasu už ve 3. minutě utkání. Enevoldsen se snažil svým centrem najít Bacunu, jenže ten na něj nedosáhl a dokonce se nepříjemně srazil s hostujícím brankářem Isakssonem. Groningen mohl jít do vedení i po půlhodině hry, ale Stenmanovu hlavičku vyrazil do bezpečí Isaksson.

Boeren se dostali do první vážnější možnosti až ve 37. minutě. Hutchinson pěkně přihrál Toivonenovi, ten však se svou střelou naložil bídně a zamířil mimo. Nejlepší šanci celého druhého poločasu si vytvořili ve 47. minutě. Hutchinson z rohového kopu nacentroval na Rodrígueze, jenž ovšem trestuhodně hlavou přestřelil.

Hosté začali zvyšovat obrátky, k dorážce Lense se najednou dostal Toivonen, který však trefil jenom tyčku. Na druhé straně zase v 57. minutě narazila Kieftenbeldova rána o břevno. Posledních deset minut hrálo PSV o deseti, vyloučit se totiž nechal Hutchinson. Avšak domácí přesilovku nevyužili, zápas nakonec skončil spravedlivou remízou.

Více informací k zápasu

Willem II - NAC Breda 0:1

15.05.2011 14:30

Góly: 89. Julian Jenner

O sestupu Willemu bylo rozhodnuto už dávno, a tak se dnes jeho hráči toužili s Eredivisie rozloučit alespoň vítězstvím. Jejich přání se ale bohužel nesplnilo. Nad jejich síly byla tentokrát Breda, která rozhodla o svém jednogólovém vítězství až minutu před koncem normální hrací doby.

Oběma celkům už o nic podstatného nešlo a na hřišti to bylo také vidět. Hrálo se skutečně ve vlažném tempu a bez pořádných šancí.

Willem ale každopádně nezačal vůbec špatně a svého soupeře určitě svou počáteční aktivitou zaskočil. Nejblíže brance byl záložník Lasnik, který sice vyslal nebezpečnou ránu, jenže nepřesnou. To Breda byla po většinu první půle naprosto bezzubá. Za zmínku snad stojí jen nepřesná hlavička Janseho.

Druhá polovina už byla přeci jen o něco atraktivnější. Opět začali o poznání lépe domácí fotbalisté. Gólman ten Rouwelaar se musel činit, aby dokázal zlikvidovat Gravenbeekovu nebezpečnou střelu. Willem se skutečně snažil a dělal pro vítězství mnohem více než Breda, avšak nakonec zůstal bez jediného bodu.

V 89. minutě se totiž hosté dostali do ojedinělé šance a patřičně toho dokázali využít. Julian Jenner si potáhl míč do šestnáctky a poté krásnou ranou do pravého horního rohu zařídil pro Bredu vítězství.

Více informací k zápasu

Roda JC - SC Heerenveen 0:0

15.05.2011 14:30

Góly: -

Střetnutí Rody a Heerenveenu slibovalo vyrovnaný fotbal, což se také víceméně potvrdilo. Ani jeden celek nedokázal vstřelit vytoužený gól, a tak zápas vítěze nepoznal.

Na letošní sezónu určitě nebudou v Heerenveenu vzpomínat v dobrém. Na své konto si připsali nejhorší umístění za posledních sedmnáct let. I proto chtěli dnes svěřenci trenéra Janse za každou cenu zvítězit. To se jim ale nepovedlo.

Celkově zápas diváky moc bavit nemohl, jelikož nabídl jen pár zajímavých šancí. Jedna z nich každopádně přišla hned v samotném úvodu. De Fauw sice hlavičkoval z výborné pozice, i přesto jej ale dokázal vychytat gólman Vandenbussche.

Zanedlouho zahrozil také Heerenveen, konkrétně záložník Christian Grindheim. Ten měl skutečně gól na kopačkách, míč ale poslal vedle. První poločas nakonec uzavřely střely Delorgeho a Junkera, se kterými si ale s přehledem poradil jistý Vandenbussche.

Belgický gólman hostujícího celku měl plné ruce práce také krátce po změně stran. To byl přinucen likvidovat gólový pokus Skouba, který využil perfektního centru Janssena, jenže míč do sítě propasírovat nedokázal.

Heerenveenu už sice o nic podstatného nešlo, i přesto na hřišti působil poněkud nervózně a mnoho věcí mu nevycházelo tak jak by si představoval. Nakonec mohl být rád, že neinkasoval. De Fauwovu hlavičku totiž vykopával až z brankové čáry Martinus, Delorgeho dělovka z dálky naopak orazítkovala břevno.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - VVV Venlo 1:0

15.05.2011 14:30

Góly: 6. Rydell Poepon

De Graafschap potvrdil domácí roli favorita a díky povedenému začátku dokázal doma zvítězit těsným výsledkem 1:0 nad VVV Venlo.

Utkání začalo v klidném tempu, ovšem domácí celek po krátké chvíli převzal kompletní kontrolu nad utkáním. Již v 6. minutě se do skvělé šance dostal domácí Poepon, který se po přihrávce od De Riddera dokázal prosadit a poslal domácí celek do překvapivě brzkého vedení.

Domácí celek držel taktovku pevně ve svých rukách a hostujícímu týmu nepovolil prakticky nic. Jedenáct minut před přestávkou se do výborné možnosti dostal domácí Yuri Rose. Jeho následná střela však postrádala na síle a hostující brankář si s ní hravě poradil.

První poločas tedy přinesl vedení domácího celku. Na řadě bylo dějství číslo dvě a s ní se očekávala převážně honba hostů za vyrovnáním. Druhý poločas však začal velmi poklidně. Hosté jakoby o hru ani nejevili zájem. S blížícím se koncem utkání se však skvělou individuální prací blýskl domácí Jussi Kujala, který si poradil s dvěma bránícími hráči a následným centrem vybídl Bargase ke skórování. Jeho levačka však nedokázala připraveného brankáře VVV překonat. Utkání tak skončilo nejtěsnějším možným výsledkem 1:0.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - AZ Alkmaar 5:1

15.05.2011 14:30

Góly: 10. Dries Mertens, 12. Dries Mertens, 83. Ricky van Wolfswinkel, 85. Dries Mertens, 87. Ricky van Wolfswinkel - 65. Maarten Martens

Utrecht na závěr sezóny předvedl naprosto famózní výkon a dokázal se s fanoušky rozloučit jak se sluší a patří. Spokojen ovšem může být pouze na půl. Vzhledem k výhře Heracles nad Den Haagem totiž nakonec zakončí tento ročník na devátém místě tabulky. Do horní poloviny se tak přeci jen vešel, ovšem kvalifikace o Evropskou ligu mu nakonec utekla. Naopak Alkmaar i přes obrovský debakl může být spokojenější.

I před posledním utkáním už měl na 99 % jistotou čtvrtého místa zaručující přímý postup do Evropské ligy, ovšem vzhledem k této vysoké prohře se ještě musel o své umístění obávat. Naštěstí pro něj ale Groningen na stánku PSV pouze bezbrankově remizoval. Do sítě se celkem trefili jen tři střelci. Na straně domácích dal hattrick Dries Mertens a dvě branky přidal Ricky van Wolfswinkel, za hosty snižoval Maarten Martens.

Přitom domácí nebyli lepší po celý průběh a v podstatě ovládli pouze krátké minutové úseky. Nejprve totiž hned v úvodní čtvrthodině vsítili v rozmezí tří minut dvě trefy, v závěrečné desetiminutovce pak po snížení soupeře během pěti minut skórovali hned třikrát. Nicméně jejich produktivita byla v tomto klání vskutku smrtící. Mertens otevřel gólový účet zápasu už v desáté minutě a za další tři minuty přidal druhou branku.

Nejprve se po krásném sólu probojoval do středu vápna a pokořil bezmocného gólmana Sergia Romea přízemní střelou k pravé tyči. Ve 12. minutě se jeho kroucená rána za argentinského gólmana do branky odrazila od vzdálenější tyče - 2:0. Poté se gólově utkání odmlčelo a diváci viděli další trefu o více jak padesát minut později. Po pasu Stijna Schaarse zakončoval zblízka přesně hlavou střídající Martens.

Jenže konec utkání se hostům vůbec nepovedl. Po nahrávce Mertense se naprosto fantasticky do míče opřel van Wolfswinkel a pravačkou z voleje definitivně uklidnila kouče Tona du Chatniera. V 85. minutě pak sám hrdina utkání Mertens pronikl až na hranici vápna a elegantně završil svoje vystoupení. V 87. minutě pak ještě přidal rozhodující úder Van Wolfswinkel do prázdné branky a debakl byl na světě - 5:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AFC Ajax34227572:3073
2.FC Twente34218565:3471
3.PSV Eindhoven34209579:3469
4.AZ Alkmaar34178955:4459
5.FC Groningen341761165:5257
6.Roda JC341413765:5055
7.ADO Den Haag341661263:5554
8.Heracles Almelo341471365:5649
9.FC Utrecht341381355:5147
10.Feyenoord Rotterdam341281453:5444
11.NEC Nijmegen3410131157:5643
12.SC Heerenveen3410111360:5441
13.NAC Breda341251744:6041
14.BV De Graafschap349111431:5638
15.SBV Vitesse34981742:6135
16.SBV Excelsior341051945:6635
17.VVV Venlo34632534:7621
18.Willem II34362537:9815

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (83)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Super Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulácia do Amsterdamu k nezaslúženému titulu (no tento ročník si ho asi nezaslúžil nik) . Našťastie vďaka tragickému finišu PSV si zahrajeme aspoň tú LM.

Reagovat
Stiksxx

bída...ale větší práci uděláme v EL ale tu sme mohli hrát i po 3. miístě v LM

Reagovat
domingo

Tyvole, dneska proste nic nevyjde ...

Reagovat
Godwinson

Přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle remizoval. To je úspěch

Reagovat
domingo

No ale Rangers a Ajax, wtf.

Reagovat
smazaný uživatel

No taky jsem to chtel presne naopak

Reagovat
domingo

Jo a Sampdoria.

Reagovat
smazaný uživatel

KAMPIOEN !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

do háje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iHawX

AJAX

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přeci jenom nakonec Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

4. místo je po tom hrozném začátku úplně skvělé. Gratuluju do Ajaxu

Reagovat
dantetomas

superajax...

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Filip12

letos získaly ve svých zemích týmy na které bychom před cca 2-3 lety nesázely Ajax Dortumnd Porto Plzeň

Reagovat
smazaný uživatel

Porto vyhrává už tak 8 let pořád (myslím,že s jednou výjimou), ae jinak souhlas

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

Porto má za posledních deset let asi 7 titulů nebo kolik. A Ajax o titul bojuje každý rok, loni to bylo taky pěkně těsné.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně Ajax!

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, aspoň majú pohár, teraz zaleži veľa natom akého súpera dostanú či si zahraju LM tohto roku mali priliš brutalnu skupinu inter, slepice, bremy.

Reagovat
rufus

Ajax i Rangers slaví, paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Obojí naprostej hnus.

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Mě zkrátka uchvátil kdysi fotbal Van Hooijdonka

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to je super

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

ajax je nejlepší tým když už ne světa, tak slespoň evropy!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ak myslíš Evropu jako Severní Nizozemí, tak asi jo

Reagovat
Footballer

Ajáááx

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Zrazu koľko fanúšikov Ajaxu

Reagovat
smazaný uživatel

No, to že má někdo radost z titulu Ajaxu, respektive oceňuje zvednutým palcem titul Ajaxu, nemusí nezbytně znamenat, že je jeho fanoušek, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak minimálne sympatizant ano, ja predsa nedám palec klubu, ktorý mi je ukradnutý.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli vyhraje Plzeň titul (jako že nevyhraje!!!), tak se pak podívej, kolik dostane palců od lidí, kteří Plzni nefandí, ba dokonce ve stejné lize fandí někomu jinému.

Reagovat
domingo

Treba ode me

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Keď ti je Plzeň sympatická, tak dáš palec. Inak je to nepochopiteľné V tejto diskusii (Eredivisie) sa tu točilo viacmenej 7-8 diskutérov plus-mínus Bony fans. Preto som na to narážal

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem to pochopil, proč jsi to psal. Tak s tou Plzní to je trochu jinak, není jim sympatická Plzeň, ale jim nesympatická Sparta.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže z tohto pohľadu je Twente nesympatický malý Davidek, čo si dovoluje na sympatického Goliáša Ajax?

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň je extrémně nesympatická, ale kdokoli zabrání Spartě získat titul si palec zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

To je prístup Nepriateľ môjho nepriateľa je na chvilku priateľ.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Sparta je prostě zlo

Reagovat
domingo

Reagovat
AjaxFans

Nemělo jich Twente tady loňi taky dost?Je to tu jaxi klidné oproti loňsku

Reagovat
smazaný uživatel

Sieme, brácha ss s tebou nebude bavit hodně dlouho

Reagovat
AjaxFans

Ale bude,zas si to rozdělili,jeden pohár a druhý titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ajax dnes vyhrál zaslouženě a myslím, že ten titul si po sedmi letech pořádně vychutná...

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda Ajax konečně ale kdo by to v průbehu sezony čekal. Moc se nedařilo a ke všemu odešeli velý opory týmu...

Reagovat
Tomanatura

Velká gratulace

Reagovat
AjaxFans

Dík

Reagovat
smazaný uživatel

tak už má titul BVB a Ajax, což je super..škoda Celticu a Arsenalu, AS Řím je taky dávno ze hry..tak teď ještě ať l´OM zabojuje!

Reagovat
AjaxFans

Landzaat to tam pěkně foukl,kdyby chtěl,tak to tak nedá nikdy

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Stiksxx

Gratuluju zdejším klukům k zisku nizozemského titulu

Reagovat
AjaxFans

Gracia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

užijtě si to chlapi protože tohle ste si vybrali na dalších 7 let dopředu.

Reagovat
AjaxFans

Tak loňi to bylo hodně těsné a kdysi předtím to bylo sváma jen o skóre.

http://www.ajaxshop.nl/en/ajax-special-offers-and-new/nieuw/ajax-t-shirt-kampioen-20102011

Reagovat
afc ajax

paráda chlapci za dnešný zápas sme si to zaslúžili ! ináč ten janssen je iný .... takého arogantného blbca som už dávno nevidel!!

Reagovat
smazaný uživatel

užijtě si to chlapi protože tohle ste si vybrali na dalších 7 let dopředu. To psalo co za individuum, PRO VŠECHNY MONGOLOIDY- 30 titulů, 18 x vítěz NL poháru, 4x LM, vítěz uefa, vítěz PVP, a tu bude někdo hlásat kdo cca do 10 let sestoupí do 2. nizozemské ligy, něco o 7 letech? Bravo

Reagovat
smazaný uživatel

A hele, nizozemský gloryhunter z CZ

Reagovat
Stiksxx

tady někdo žije v historii

Reagovat
smazaný uživatel

Příští rok už vyhrajeme PSV

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podle mě si Ajax titul letos absolutně nezasloužil, každopádně smekám před De Boerem, který se nebál ani dát šanci mladým, Ozbilizovi, Ebiciliovi, Blindovi a posadil El hamdaouiho, de Zeewa. Jinak z Ericksena vyroste světový hráč dle mě.

Reagovat
AjaxFans

Demy včera hrál,Mounir má podkolení šlachu v liši,tak proto nehrál.Ale jinak jsem rád,že jsme zařadili Ebicilia,Arase,Boilesena.Jsem zvědavý na Lodeira,zatím mu jde lámání noh,Fishera, Castilliona.

A titul by si letos nezasloužil asi nikdo,ale měli jsme víc štestí

Reagovat
Stiksxx

mě se u vás začíná líbit ten Ebicilio

Reagovat
AjaxFans

Musí hodně zapracovat na síle střely

Reagovat
smazaný uživatel

Já to myslel obecně od doby, co skončil Jol, nemyslel jsem pouze konkrétně zápas s Twente.

Reagovat
AjaxFans

Jola jsem měl rád,škoda že odešel,ale Frank si vedl lépe než on,asi ho hnalo ajaxácké srdce.

Reagovat
afc ajax

no jasné on je náš.!

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo si ho letos zasloužil??

Reagovat
Stiksxx

bony

Reagovat
AjaxFans

jedině

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax sehrál během sezony podstatně více horších zápasů než Ajax s Twente, samozřejmě je to dané odchodem Suareze, po jehož odchodu se přestalo dařit El Hamdouimu, toť můj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

*než PSV s Twente tam má být samozřejmě

Reagovat
Stiksxx

PSV si za to může samo. Kdyby nebyli takoví maštaláci, tak mohli vyhrát ligu s náskokem dobrejch 8 bodů..ale to může říct i Ajax a Twente. Proto mlčim a jen si to myslim

Reagovat
afc ajax

máš pravdu majster je ten kto má na konci viac bodov!takže tak

Reagovat
Stiksxx

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele