základní část, 34. kolo
15.05.2011 14:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Utrecht - AZ Alkmaar 5:1

Utrecht na závěr sezóny předvedl naprosto famózní výkon a dokázal se s fanoušky rozloučit jak se sluší a patří. Spokojen ovšem může být pouze na půl. Vzhledem k výhře Heracles nad Den Haagem totiž nakonec zakončí tento ročník na devátém místě tabulky. Do horní poloviny se tak přeci jen vešel, ovšem kvalifikace o Evropskou ligu mu nakonec utekla. Naopak Alkmaar i přes obrovský debakl může být spokojenější.

I před posledním utkáním už měl na 99 % jistotou čtvrtého místa zaručující přímý postup do Evropské ligy, ovšem vzhledem k této vysoké prohře se ještě musel o své umístění obávat. Naštěstí pro něj ale Groningen na stánku PSV pouze bezbrankově remizoval. Do sítě se celkem trefili jen tři střelci. Na straně domácích dal hattrick Dries Mertens a dvě branky přidal Ricky van Wolfswinkel, za hosty snižoval Maarten Martens.

Přitom domácí nebyli lepší po celý průběh a v podstatě ovládli pouze krátké minutové úseky. Nejprve totiž hned v úvodní čtvrthodině vsítili v rozmezí tří minut dvě trefy, v závěrečné desetiminutovce pak po snížení soupeře během pěti minut skórovali hned třikrát. Nicméně jejich produktivita byla v tomto klání vskutku smrtící. Mertens otevřel gólový účet zápasu už v desáté minutě a za další tři minuty přidal druhou branku.

Nejprve se po krásném sólu probojoval do středu vápna a pokořil bezmocného gólmana Sergia Romea přízemní střelou k pravé tyči. Ve 12. minutě se jeho kroucená rána za argentinského gólmana do branky odrazila od vzdálenější tyče - 2:0. Poté se gólově utkání odmlčelo a diváci viděli další trefu o více jak padesát minut později. Po pasu Stijna Schaarse zakončoval zblízka přesně hlavou střídající Martens.

Jenže konec utkání se hostům vůbec nepovedl. Po nahrávce Mertense se naprosto fantasticky do míče opřel van Wolfswinkel a pravačkou z voleje definitivně uklidnila kouče Tona du Chatniera. V 85. minutě pak sám hrdina utkání Mertens pronikl až na hranici vápna a elegantně završil svoje vystoupení. V 87. minutě pak ještě přidal rozhodující úder Van Wolfswinkel do prázdné branky a debakl byl na světě - 5:1.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele