Nizozemská Eredivisie - preview 34. kola

15.05.2011, 08:22
Previews
O držiteli nizozemského titulu rozhodne přímý souboj Ajaxu s Twente. Domácí zatím na svého konkurenta ztrácejí, v případě výhry ale bude titul jejich. Eindhoven bude v Groningenu hrát o naději na druhou pozici. Dnes se také rozhodne o třetím sestupujícím, nejhorší výchozí pozici má Excelsior.
Heracles Almelo - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Poslední kolo holandské Eredivisie nabídne souboje o záchranu, o titul, ale také souboje, které se hrají čistě z povinnosti. Právě takovým utkáním bude souboj domácího Heraclesu proti ADO Den Haag.

Heraclesu se v poslední době opravdu dařilo. Z posledních deseti utkání totiž dokázal získat úctyhodných dvaadvacet bodů za sedm vítězství a jednu remízu. Poslední duel odehrál Heracles na půdě Bredy, kde dokázalo Almelo po nepříznivém prvním poločase duel otočit a nakonec zvítězit těsně 2:1.

"Poslední duely nám vycházely. Dařilo se nám a já jsem na svůj celek hrdý," nechal se slyšet domácí stratég Bosz.

Právě Den Haag zabral Heraclesu sedmé místo. Hosté tedy rozhodně budou chtít ukázat, že jim sedmá příčka patří zaslouženě. Den Haagu se v poslední době však herně nedařilo. Poslední duel na domácí půdě ADO nezvládlo a Groningenu podlehlo 2:4.

"Ano je to úsměvné, že hrajeme právě s Heraclesem. Hodně v Almelu toužili po naší sedmé příčce. Nakonec jsme ji však uhájili a můžeme se těšit na playoff o Evropskou ligu. Věřím však, že si v Heraclesu zahrajeme skvělý fotbal. Rozhodně se na toto utkání těšíme," prohlásil trenér ADO van den Brom.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 4.00 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - FC Twente  (neděle 14:30)
Závěr letošního ročníku Eredivise nabídne nesmírně dramatickou a napínavou podívanou. O vítězi mistrovského titulu totiž rozhodne až vzájemný souboj mezi nejlepšími dvěma týmy tabulky - Ajaxem a Twente.

V lepší pozici se před úvodním hvizdem nachází obhájci loňského prvenství z Enschede. Na svém kontě mají o bod více, a tak jim bohatě bude stačit také remíza. V Ajaxu si ale nepřipouštějí, že by mohli zaváhat a po sedmi letech touží opět nad hlavu zvednout trofej pro vítěze nejvyšší nizozemské soutěže.

"K Twente sice chováme hodně respektu, ale jsem si jistý, že máme dostatek schopností k tomu, abychom je s podporou našich fanoušků dokázali porazit," prohlásil na předzápasové tiskové konferenci trenér domácího celku Frank De Boer. "Toto je nepochybně vůbec nejdůležitější zápas v mé trenérské kariéře, ale zatím se cítím vcelku uvolněný," pokračoval bývalý vynikající hráč.

Ten má na současném umístění Ajaxu skutečně lví podíl. Amsterdamskému celku po řadě nepřesvědčivých výsledků už moc odborníků nevěřilo, ovšem s příchodem přísného De Boera se hodně věcí výrazně změnilo k lepšímu. Ajax začal opět pravidelně vyhrávat a odstartoval stíhací jízdu za vedoucí dvojicí Twente, Eindhoven.

Nyní to ale bude mít neuvěřitelně těžké. Twente sice není celek, který by se mohl chlubit řadou hvězd na své soupisce, i přesto ale důležité souboje zvládá a jeho vedoucí příčka není žádným překvapením. Letos dokonce dokázal porazit Ajax hned ve dvou případech. Nejprve se mu povedlo nad celkem z hlavního města vybojovat Superpohár, před týdnem naopak vyhrál Nizozemský pohár.

Také do třetice v Twente věří, že mohou svého soupeře přehrát. "Jdeme si pro vítězství. Ajax má sice výhodu domácího prostředí, ale je dost možné, že zápas neodehrají v nejlepší formě. Utkání se může vyvíjet jakýmkoliv směrem, ale jsem přesvědčený, že máme šanci," prohlásil gólman Nikolaj Michajlov.

Co se zraněných týče, jsou na tom domácí o poznání hůře. Zapomenout totiž musí na výpomoc od Maartena Stekelenburga, Mounira El Hamdaouiho a Rasmuse Lindgrena. V posledních zápasech schytali řadu ran také obránci van der Wiel a Alderweireld, oba by ale měli nastoupit. To hostující lodivod Michel Preud'homme nemusí řešit žádné absence a podle všeho nasadí svou nejsilnější sestavu.
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Vermeer; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Boilesen; De Zeeuw, Eriksen, Anita; Sulejmani, S. De Jong, Ebecilio.
FC Twente - pravděpodobná sestava:
Boschker; Rosales, Wisgerhof, Douglas, Buysse; Landzaat, Brama, Janssen; Ruiz, L. De Jong, Chadli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.50 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - NEC Nijmegen  (neděle 14:30)
Fotbalisté Feyenoordu sice zahájili před několika koly stíhací jízdu a dokázali dokonce porazit i slavný PSV Eindhoven, ovšem minulou naprosto nečekanou prohrou si výrazně zkomplikovali situaci. Nyní totiž mají na kontě třiačtyřicet bodů a ztrácejí na desáté pozici tři body na osmou příčku zaručující kvalifikaci Evropské ligy. Situaci tak nemají vše ve svých rukách, ovšem soupeře pro zisk tří bodů vcelku přijatelného.

Nijmegen už nemůže myslet na pohárovou Evropu, avšak stále živí sen alespoň na horní polovinu tabulky. A ta je v tuto chvíli velmi reálná. Utrecht totiž narazí na silný Alkmaar a těžko bude získávat body, hostům tak stačí na stánku De Kuip zvítězit a zřejmě by se na vytouženou pozici dostali. V tuto chvíli je Nijmegen jedenáctý a ztrácí na svého nedělního protivníka jeden bod, má tedy vše ve svých rukách.

Feyenoord naposledy přijel na půdu předposledního Venla, které ještě nemělo zcela jistou ani baráž. Nicméně domácí překvapili a svůj bodový účet rozšířili, když poprvé v sezóně zvítězili nad silnějším protivníkem v poměru 3:2. Nijmegen naopak v předchozím klání před čtrnácti dny doma naprosto nečekaně deklasoval Rodu 5:0, když si čtyři branky na konto připsal Bjorn Vleminckx a vrátil se do čela tabulky střelců Eredivisie.

Domácí kouč Mario Been dobře ví, že osmé místo je už spíše vytouženým snem. "Musíme doufat v zaváhání Utrechtu a Heracles musí prohrát výrazným rozdílem s Den Haagem, na což spoléhat nemůžeme," je si dobře vědom situace. Feyenoord čeká po sezóně mírná obměna kádru. Been ale věří, že z mladých hráčů se opravdu začnou stávat hvězdy. "Jsem přesvědčen, že příští rok budeme mít tým, který bude předvádět vyrovnané výkony. Tato sezóna byla pro nás velkou zkušeností, příště budeme moudřejší," uvedl s velkým sebevědomím Been.

Hostující stratég Wiljan Vloet rozhodně nehodlá utkání vypustit už z jednoho důvodu. "Jsme profesionálové a každé klání chceme vyhrát. Navíc my můžeme skončit na deváté pozici a je pro nás velkým lákadlem posunout se o dvě příčky vzhůru. Pokud naopak duel nezvládneme, hrozí nám propad o jednu pozici. Do zápasu proto dáme opravdu všechno. Minulý týden jsme předváděli nádherný ofenzivní fotbal a tento zápas byl pro mě vrcholem tohoto ročníku. Na závěr bychom rádi zopakovali podobný výkon," uvádí.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - Mokotjo, De Vrij, Bahia, Martins Indi - Meeuwis, Wijnaldum, Fer - Biseswar, Castaignos, Ryo.
NEC Nijmegen - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Nuytinck, Otten, Zomer, Amieux - Sibum, Schøne, Davids - George, Vleminckx, Goossens.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 4.00 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SBV Vitesse - SBV Excelsior  (neděle 14:30)
Další zajímavý duel s příchutí záchranářských prací. Domácí Vitesse totiž drží náskok tří bodů na svého momentálního soupeře z Excelsioru, kterému by se právě tyto tři body hodily.

Domácí celek z Arnhemu hájí momentálně čtrnáctou příčku s náskokem pouhých tří bodů na pozici, která zaručuje boje o udržení v baráži. Těmto utkáním by se určitě Vitesse chtělo vyhnout a svou případnou výhrou by navíc pomohlo i o příčku horšímu De Graafschapu. Vitesse však trápí forma, která připomíná spíše houpací křeslo než celek, který před sezonou vyhlašoval, že by rád bojoval o střed tabulky. Poslední duel Vitesse nevyšel, podlehlo 1:2 v Eindhovenu.

Soupeř z Rotterdamu má prakticky stejné problémy, ovšem nátlak je na hráče SBV mnohem větší. Vitesse stačí remíza, ale Excelsior musí za každou cenu zvítězit. Po tímto nátlakem se bude hráčům hrát špatně, ovšem stejnou situaci zažili proti Utrechtu. V minulém kole se však SBV duel povedl a na domácí půdě vyprovodilo Utrecht výsledkem 3:1.

"Musíme. Čeká nás zápas, který by nám měl vyjít. Ovšem domácí celek také musí bodovat. Bude to těžké. Pokud to nevyjde, nedá se svítit. Věřím, že se letos v nejvyšší soutěži udržíme," prohlásil trenér SBV Alex Pastoor.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.75 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Groningen - PSV Eindhoven  (neděle 14:30)
Po boji o titul určitě nejsledovanější zápas závěrečného kola Eredivisie. PSV Eidhoven nyní potřebuje získat tři body, aby si ještě alespoň udržel naději na druhou příčku zaručující účast v Lize mistrů. Pokud se mu to povede, pravděpodobně se mu tento cíl plní. O šanci na titul sice díky zbytečným prohrám v závěru sezóny přišel, stále má však o co hrát. Jenže v boji s pátým celkem tabulky to určitě nebude žádná legrace.

Groningen by si totiž rád udržel současnou pozici a možná se ještě dokonce pokusil o čtvrtou příčku. Ta je v tuto chvíli ale vzdálena opravdu na míle daleko. Groningen má dvoubodový náskok na Rodu i Den Haag. Den Haag se utká doma s Hearcles a dá se očekávat zisk tří bodů, Roda narazí na Heerenveen a také nemá daleko k posunu o jednu příčku vzhůru. Groningen zvládl veledůležité střetnutí v posledním kole právě s Den Haagem.

Dokázal totiž na jeho půdě zvítězit 4:2 a připsal si velmi cenné tři body, probojoval se proto na pátou pozici. Nyní záleží pouze na tom, jakého soupeře v kvalifikaci Evropské ligy dostane. Předtím si připsal též cenné vítězství nad Nijmegenem v poměru 3:1 a po bídném období začíná jeho forma růst alespoň na konci ročníku. PSV po vypadnutí ve čtvrtfinále Evropské ligy zaváhalo jen na půdě Feyenoordu a prohrálo 1:3, ale to ho možná stálo titul.

Stratég favorizovaného celku Fred Rutten dobře ví, že úkol je vskutku jediný. "Oba celky mohou vyhrát. My chceme, by u nás byla Liga mistrů, naopak Groningen ještě může skončit čtvrtý a dostat se přímo do Evropské ligy," vidí velice vyrovnaně ambice obou celků před utkáním. "Je pro nás zklamání, že se nestaneme mistry Eredivisie, ale druhé místo by pro nás bylo nakonec úspěchem," snaží se povzbudit své svěřence.

V sestavě ale musí řešit jednu velkou komplikaci. Kvůli karetnímu trestu totiž nebude připraven maďarský špílmachr a klíčový hráč záložní řady Balázs Dzsudzsák. "Je to velká škoda, že nebude hrát. Máme spoustu nadějných borců, na jeho místo, to si ale musím ještě nechat v klidu projít hlavou," neprozradil v tuto chvíli náhradu. "Groningen hraje velmi tvrdě, my musíme spoléhat na podporu fanoušků," dodává Rutten.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.80 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Willem II - NAC Breda  (neděle 14:30)
V duelu mezi Willemem a Bredou už skutečně nepůjde o nic podstatného. O pozicích obou klubů je před posledním kole v podstatě rozhodnuto, a tak si budou moci užít zápas bez zbytečného stresu. I proto fanoušci věří, že se dočkají zajímavé střelecké podívané.

Ještě před několika lety čeřil Willem vody v Lize mistrů a pohyboval se v horní polovině tabulky. Letošní ročník pro něj ale dopadl katastrofálně. Během léta nedokázal posílit své mužstvo dostatečně kvalitními posilami, a tak začal jeho velký pád, který se příliš nepovedlo přibrzdit ani během zimní přestávky.

V jarní části sezóny si už sice Willem nevedl tak špatně, i přesto ale nebyl schopný se o záchranu nějak výrazněji poprat. V posledních týdnech sice ještě srdnatě bojoval (porazil například Alkmaar), v minulém kole ale dostal jednoznačnou stopku od Twente, s nímž prohrál vysoko 0:4.

Nyní má ovšem vynikající příležitost, jak se s Eredivisie vítězně rozloučit. Breda totiž očividně tápe, a tak je jisté, že to bude mít také na tilburgské půdě nesmírně těžké. Její forma je doopravdy bídná, o čemž nejlépe svědčí pouhých sedm bodů vydolovaných z posledních deseti ligových zápasů. V minulých třech kolech navíc pokaždé vyšla naprázdno.

Jediné, co jí může výrazně dodávat před nadcházejícím duelem sebevědomí, jsou výsledky z nedávných vzájemných měření sil. Ještě před několika lety bilance mezi oběma týmy více méně vyrovnaná, v posledních kláních ale měla vždy navrch Breda.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.30 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Roda JC - SC Heerenveen  (neděle 14:30)
Rodě už sice místo na příčkách zaručující účast v play off nikdo nevezme, i přesto je ale z jejího tábora cítit také před závěrečným kolem odhodlaná nálada. Se svými fanoušky se bude chtít rozloučit vítězně v utkání s Heerenveenem.

Aktuálně patří fotbalistům z Kerkrade výborná šestá příčka. Za svými zády ale mají nepříjemného protivníka v podobě Den Haagu, a tak by se jen velmi neradi nechali přeskočit. Do play off chtějí jít pochopitelně z co nejvýhodnější pozici.

V minulém kole ale každopádně Roda utrpěla hodně potupný debakl. Do Nijmegenu jela jako vyrovnaný protivník, jenže nakonec se vracela s ostudným výsledkem 0:5. Hned čtyři góly nechala vstřelit kanonýrovi Björnu Vleminckxovi, který se tak pravděpodobně stane nejlepším střelcem letošního ročníku.

Před tímto nepovedeným utkání si však Roda vedla vcelku úspěšně. Na kontě měla pětizápasovou sérii bez prohry, když hned ve čtyřech případech brala tři body. V posledních třech domácích zápasech navíc pokaždé vyhrála.

To pochopitelně borce z Heerenveenu příliš těšit nemůže, jelikož je jim jasné, že na ně bude čekat ohromně těžké loučení s letošním ročníkem. Náladu jim kalí bezpochyby také hodě bídné jaro, na které nebudou na severu Nizozemska ani náhodou vzpomínat v dobrém.

Heerenveen se sice nachází až na dvanáctém místě, i přesto má ale kladné skóre. Je to způsobeno především jeho častými prohrami o jediný gól. Tolik potřebné štěstí mu letos skutečně v mnoha duelech chybělo, a tak doufá, že alespoň v samotném závěru mu ukáže vlídnější tvář a pomůže k výhře nad Rodou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 4.00 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
BV De Graafschap - VVV Venlo  (neděle 14:30)
Zajímavý duel bude možno vidět v De Graafschapu. Tamní BV totiž vyzve v boji o záchranu již jistého účastníha baráže o udržení Venlo.

Domácí hájí momentálně patnáctou příčku, která zaručuje setrvání v nejvyšší soutěži, ovšem náskok na dotírající Excelsior činí pouhé tři body. BV tedy musí alespoň bodovat, pokud se nechce spoléhat na zaváhání právě Excelsioru v Arnhemu. Poslední utkání však domácímu celku nijak nevycházela a z deseti posledních uhráli pouze devět bodů, když dvakrát ochutnali chuť vítězství a třikrát se rozešli se soupeřem smírně. Poslední duel navíc De Graafschapu přinesl velkou ránu v podobě debaklu na půdě AZ Alkmaar, který svého soupeře vyprovodil výpraskem 5:1.

"Tato sezona se nám nevyvedla tak, jak jsme chtěli. To se však ve fotbale občas stává. My musíme jít dál, čeká nás utkání s VVV, které prakticky nemá o co hrát. My potřebujeme alespoň bod a věřím, že bude těžké jej získat. Venlo nám nic nedá zadarmo, ale domácí prostředí nám pomůže. Bude to zajímavý duel," prohlásil trenér domácího celku Kalezič.

To VVV Venlo už nemá o co bojovat. Na předposledním místě již zůstane a v následujících dnech si zahraje v baráži o udržení. Poslední duel Venlu vyšel náramně. V domácím prostředí vyzvalo probuzený Feyenoord Rotterdam a po skvělém utkání nakonec domácí celek zvítězil těsně 3:2.

"Je nepříjemné hrát s pocitem, že už nemůžeme s postavením v tabulce nic dělat. Musíme však v tomto utkání najít motivaci a navázat na povedené utkání s Feyenoordem. Věřím, že právě tehdy můžeme BV porazit. Bude to každopádně lákavé utkání," nechal se slyšet trenér VVV Dirk Jan Derksen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Utrecht - AZ Alkmaar  (neděle 14:30)
Jedno z nejzajímavějších utkání celého kola pochopitelně po souboji o titul. Alkmaaru totiž v tuto chvíli patří čtvrtá pozice a zřejmě už na ní zůstane. Nejenže se utká s papírově slabším protivníkem, ale především má tříbodový náskok na pátý Groningen, který navíc hraje na půdě PSV Eidhoven. AZ tak zřejmě nakonec ukořistí po nepovedeném startu do Eredivisie ten největší skalp, na který mohl dosáhnout.

Čtvrtá pozice domácím zaručuje přímou účast v Evropské lize, což rozhodně není až zase tak špatný výsledek. Alkmaar se přiblížil svému cíli v minulém kole, kdy Roda i Den Haag prohrály a naopak výběr kouče Gertjana Verbeeka deklasoval před vlastním fandy De Graafschap v poměru 5:1. Předtím ale zažil velkou ostudu a mohl už dávno mít současnou pozici jistou. Jenže porážka na půdě beznadějně posledního Tilburgu všechno zatím oddálila.

Alkmaar prohrál se svým sokem 1:2 a vypadalo to, že se bude z tohoto výsledku oklepávat ještě hodně dlouho. Naštěstí pro něj se okamžitě vrátil do staré formy a jeden výpadek hodil za hlavu. Utrecht je silný především před vlastními fandy, o čemž svědčí minulá dvě klání. Doma dokázal po divokém výsledku 4:2 zdolat konkurenční Heerenveen, avšak následně podlehl na půdě šestnáctého Excelsioru 1:3.

Verbeek bude postrádat trio Adam Maher - Hobie Verhulst - Giliano Wijnaldum, všichni tři totiž reprezentují výběry do devatenácti let. Karetní trest si musí odpykat Hector Moreno, kvůli zranění krku možná nebude chytat Joey Didulica.

Verbeek považuje sezónu za celkem úspěšnou. "Myslím, že jsme v tomto ročníku hráli velice dobře. Neměli jsme sice potřebné zkušenosti na umístění v první trojici, ovšem důležitý souboj s Groningenem, Den Haagem a Rodou nakonec asi zvládneme," dodává spokojeně. "Na závěr sezóny ale nesmíme utkání vypustit a spoléhat na zaváhání Groningenu. Půjdeme do zápasu naplno a věřím, že dokážeme zvítězit," dodává vzápětí.

Utrecht se ještě může posunout na osmé místo před Heracles. Velice nepříjemné zranění na tréninku utrpěl Mihai Neşu. Rumunský obránce nizozemského Utrechtu si poranil krční páteř a musel být pět hodin operován.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.15 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente33218464:3171
2.AFC Ajax33217569:2970
3.PSV Eindhoven33208579:3468
4.AZ Alkmaar33178854:3959
5.FC Groningen331751165:5256
6.Roda JC331412765:5054
7.ADO Den Haag331661163:5254
8.Heracles Almelo331371362:5646
9.FC Utrecht331281350:5044
10.Feyenoord Rotterdam331271452:5343
11.NEC Nijmegen3310121156:5542
12.SC Heerenveen3310101360:5440
13.NAC Breda331151743:6038
14.SBV Vitesse33981641:5735
15.BV De Graafschap338111430:5635
16.SBV Excelsior33951941:6532
17.VVV Venlo33632434:7521
18.Willem II33362437:9715

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (43)

Přidat komentář
juveforever

Ajax pome! už sa patrí vyhrať titul

Reagovat
AjaxFans

Jj,den D,tak snad už to konečně urvem

Reagovat
smazaný uživatel

Twente! Remíza stačí a ta se taky stane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska další velké zklamání pro Ajax a jeho fanoušky, nakonec bude až třetí, tam kde tuto sezónu patří...

Reagovat
smazaný uživatel

Twenty first century patří do středu tabulky, tam kde příští sezony zas bude!!!! Ajax titul a tři hvezdičky na dresu. Na to může Twente čekat tak 1000 let.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

AFC Ajax - FC Twente na to se dnes mrknu

Reagovat
AjaxFans

Kukni,jak se slaví titul v Amstru

Reagovat
smazaný uživatel

Podme Twente, dneska titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to bude zase zhulenců ve městě...

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci hlavně aby se z toho dostal Mihai Nesu

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední zpráva je taková, že poprvé mluvil s manželkou, nicméně zatím necítí nohy ani ruce :(:(

Reagovat
AjaxFans

Siem

Reagovat
Stiksxx

trefil to luxusně

Reagovat
AjaxFans

Tak ještě asi změním názor na jeho prodej

Reagovat
smazaný uživatel

podme AJAX spravte mi radosť aspoň vy ked už inter to nedokázal

Reagovat
AjaxFans

Máte to někde se zvukem?Pojebaný sopcast

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ajax má konečne titul

Reagovat
AjaxFans

Kua je to tam

Reagovat
smazaný uživatel

aby jste se nepo.....

Reagovat
AjaxFans

po takové době se klidně i po....

Reagovat
smazaný uživatel

to věřím, ale jo tak jednou za 7 let nebo jak dlouho to beru

Reagovat
smazaný uživatel

Že to ale byla dlouhá doba.

Reagovat
AjaxFans

Moc moc.Jsem to říkal,že budem slavit doma dneska Díval ses?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, já neviděl zápas Ajaxu ani nepamatuju . Možná když jsme s nima hráli pohár UEFA, jak dostal Emanuelson červenou kartu. Sice Ajaxu fandím cca stejně dlouho jako Spartě, ale už pěkně dlouho to je jen platonické fandění .

Reagovat
AjaxFans

To je chyba,desn ses měl dívat.Na Lazio sleduješ někdy?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne . Já fotbal v televizi (na kompu) nesleduju skoro vůbec. Aktivně podporuji či sleduji jen Spartu. Zápas Lazia jsem viděl naposled v listopadu (možná to byl prosinec) 2003, když jsme je porazili 1:0 . Mně fotbal v telce dost často uspává a neudržím moc pozornost. Ale občas nějaký ten fotbal zkouknu v hospodě na plátně.

Reagovat
AjaxFans

Aha.Mizím do hospy,v pátek jsem tam nechal snad bundu a zjistil jsem to až teď.

Reagovat
smazaný uživatel

A bylo to aspoň tenhle pátek ?

Reagovat
AjaxFans

Myslím,že jo,ale ruku do ohně bych za to nedal.Ptal jsem se v hospě a bunda tam není,po tom,co jsem jí řekl,že byla ráno zima,mě bylo řečeno,že nekteři i v zimě chodili dom v triku a bunda v hospě.

Reagovat
Stiksxx

gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

PSV největší bída...

Reagovat
smazaný uživatel

pi..!

Reagovat
smazaný uživatel

I přesto...PSV forever!!!!!!!!!!!

Reagovat
Stiksxx

finále EL je naše.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně bych bral příští rok první příčku v Eredivisie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

tak to každopádně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele