základní část, 34. kolo
15.05.2011 14:30 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - NEC Nijmegen 1:1

Svěřenci kouče Maria Beena dlouho bojovali o vytouženou kvalifikaci Evropské ligy, ovšem poslední dvě kola se jim příliš nevydařila a dva nejvážnější kandidáti navíc nezaváhali. Domácí nesplnili ani jeden ze zadaných cílů, i když dvě kola před koncem Eredivisie měli k oběma za všech kandidátů asi nejblíže. Jenže po šokující prohře s Venlem nyní přišel jen nerozhodný výsledek s Nijmegenem.

Hosté sice přijeli na stánek De Kuip vyhrát a brousili si zuby alespoň na desátou pozici, avšak nakonec se musejí smířit s jedenáctým místem. To navíc uhájili jen tak tak před dotírajícím Heerenveenem. Nijmegen ovšem musí před začátkem nadcházejícího ročníku najít novou útočnou oporu. Ta současná odejde do belgických Brugg. Björn Vleminckx se totiž stal s dvaadvaceti trefami na kontě nejlepším střelcem celé Eredivisie.

A taková náhrada se rozhodně nebude hledat lehko. V závěrečném utkání v dresu NEC ale neskóroval. Diváci se na De Kuip dočkali branek jen v úvodním dějství. Hosté šli do vedení po necelé čtvrthodině zásluhou Lasseho Schoneho, domácí ovšem dokázali ještě do poločasu srovnat zásluhou nejlepšího klubového střelce tohoto roku Luce Castaignose. Ten se rozstřílel hlavně v jarní části sezóny a patnáct branek na kontě v žádném případě není špatný počin.

Hosté skórovali hned z první vážnější akce zápasu. Lasse Schone dokázal po průniku z dobrých třiceti metrů obelstít všechny protihráče a nakonec vystřihl parádní kousek. Jeho padáček zapadl přímo do horního růžku za bezmocného gólmana Erwina Muldera. Jenže po půlhodině bylo srovnáno. Dvě minuty před koncem poločasu vymyslel nádhernou akci Diego Biseswar.

Po jeho pasu se Castaignos ocitl na pravé straně a dokázal naprosto přesně zasáhnout balón pravačkou z voleje. Balón zapadl přímo do horního rohu za brankáře Jaspera Cillessena. Domácí byli lepší také ve druhém dějství. Blízko k vítězné trefě byli Georginio Wijnaldum a střídající Rick van Haaren, oba dva však stejně jako Leroy Fer po chybě Cillessena tři minuty před závěrečným hvizdem síť nerozvlnili.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele