Nizozemská Eredivisie - souhrn 24. kola

19.02.2010, 22:41, aktualizováno 21.02.2010, 16:27
Komentáře a souhrny
PSV v poslední minutě ztratilo výhru se Spartou a vede už jen o bod před Twente, které si poradilo s Willemem. Ajax rozstřílel 4:0 Vitesse. Alkmaar včera ztratil dvoubrankové vedení ve Venlu, Heerenveen zvítězil ve Waalwijku. Utrecht vyhrál v Bredě a upevnil si postavení v horní polovině tabulky.

AFC Ajax - SBV Vitesse 4:0

21.02.2010 14:30

Góly: 18. Siem de Jong, 21. Luis Suárez, 27. Paul Verhaegh (vl.), 58. Siem de Jong

V pořadí jedenáctou domácí výhru v Eredivisii si připsali fotbalisté Ajaxu, kteří nastříleli bezmocnému Vitesse celkem čtyři branky. Statistika z Amsterdam Arena musí budit v soupeřích obrovskou hrůzu. Skóre 42:3 a jen jedno zaváhání z dvanácti utkání na začátku soutěže se Spartou Rotterdam potvrzuje naprostou dominanci Ajaxu před domácími fandy.

Domácí svého soupeře nenechali na pochybách, že jdou vstříc čtvrté ligové v řadě, už od úvodních minut hry. Na první gólovou šanci si Ajax počkal do 18. minuty. De Jongovi vypracoval pozici ke skórování Pantelič a amsterdamský záložník rozvlnil hezky síť levačkou.

O tři minuty to bylo již 2:0, když Suarez nadvakrát dorážel balón do branky po rohovém kopu de Zeeuwa. Vydařenou gólovou pasáž ve 27. minutě uzavřela další, vlastní branka Verhaegha, jenž zamířil pod tlakem dotírajícího soupeře De Zeeuwa hlavou přímo za záda svého brankáře Velthuizena.

Na konečných 4:0 pak v 58. minutě zvyšoval svou druhou trefou v utkání De Jong, jemuž stejně jako v 18. minutě hezky nabil Pantelič. Ve zbytku utkání, kde si Ajax tři body v pohodě pohlídal, si už alespoň brankář Velthuizen zasahal na míč, dvakrát lapil výtečně Christianův pokus a v poslední minutě vychytal také střídajícího Rommedahla.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Sparta Rotterdam 1:1

21.02.2010 14:30

Góly: 14. Otman Bakkal - 90+3. Rydell Poepon

To, v co věřil opravdu málokdo, se stalo skutečností a PSV jako jediný z holandských účastníků Evropské ligy nezvládl své vystoupení. Proti zachraňující se Spartě uhrál pouze remízu a podruhé v jarní části se slabším protivníkem ztratil. Udržel si sice vedení na čele, ovšem jeho náskok na Twente se snížilo na pouhý jeden bod a před Ajaxem se ztenčil na sedm bodů. Sparta po zázraku zůstává od baráže dva body, poskočila dokonce na 14. místo.

K vidění byl podobný scénář jako v duelu mezi Feyenoordem a Den Haagem. Domácí šli po necelé čtvrthodině hry do vedení, jenže v dalším průběhu ho nedokázali pod vidinou neschopnosti hostujícího útoku navýšit a v nastavení na to doplatili. Na zvrácení stavu už vskutku čas nezbyl. Vyrovnávací trefu zařídil střídající Rydell Poepon, který byl na hřišti pouhých dvacet minut a stal se tak hrdinou zápasu.

Domácí si vytvořili první možnost po akci Balazse Dzsudzsaka a hned z toho byla branka. Ten zatáhl balón ke kraji vápna a v něm uvolnil osamoceného Otmana Bakkala, jenž přesně trefil škvíru na vzdálenější tyči. O tři minuty později mohlo být hotovo, po Bakkalově centru a prodloužení Danka Lazoviče to zkoušel Ibrahim Afellay, jenže branku o něco minul. Sparta hned poté odpověděla střelou Ruuda Knola, jenže gólman Andreas Isaksson pokus kryl.

PSV pokračovalo v náporu i v druhém dějství branku ale ne a ne vstřelit. Nejprve po rohovém kopu Dzsudzsaka hlavičkoval nad mexický obránce Francisco Rodriguez, poté trestuhodně poslal Ola Toivonen nad branku sraženou ránu střídajícího Dannyho Koevermanse. 22letý Poepon tak za trest složil úspěšně maturitní zkoušku, když všem utekl a přízemní ranou pokořil bezmocného Isakssona - 1:1.

Více informací k zápasu

FC Twente - Willem II 1:0

21.02.2010 14:30

Góly: 54. Peter Wisgerhof

Twente stejně jako v loňském ročníku neláme žádné rekordy v počtu vstřelených branek, na důležité body to ale stačí. Na rozdíl od PSV proti předposlednímu Tilburgu překvapení nedopustilo a dotáhlo nejtěsnější náskok do úspěšného konce. Jeho ztráta na Eindhoven se proto snížila na pouhý bod a je tak zpátky ve hře o titul. Tlburgu se pozice zaručující účast i v příštím ročníku vzdálila na šest bodů a jeho ambice výrazně klesly.

Přitom hosté nepředvedli úplně špatný výkon a v prvním poločase se dokonce hrálo nerozhodně, nicméně po necelých deseti minutách hry v tom druhém zasadilo Twente rozhodující úder a útočně se trápící Tilburg neměl proti skvěle pracující defenzívě loňského vicemistra sebemenší naději. O jedinou trefu se netradičně postaral pravý bek Peter Wisgerhof, který tak trumfl všechny své favorizovanější kolegy.

Twente se tlačilo do útoku od úvodních minut. Nejprve Miroslav Stoch po necelé čtvrthodině hry vyzval ke skórování Blaise Nkufa, ten ale nevyzrál na gólmana Maikela Aertse, který odvrátil jeho pokus z deseti metrů na roh. Po půl hodině zahrozil vážněji levý obránce Twente Dwight Tiendalli, jeho ránu z 20 metrů však vyrazil Aerts mimo. Hosté se poprvé ukázali před půli po centru Sergio Zijlera, který podskočil gólman Sander Boschker, ovšem pokus z blízkosti od Franka Demougeho vykopl z brankové čáry Slobodan Rajkovic.

Ihned po pauze bylo veseleji v táboře Twente. Přímý volný kop Theo Janssena prodloužil hlavou Bryan Ruiz a Wisgerhof ho už z blízkosti pouze doklepl do sítě. O tři minuty později mohl bleskově srovnat Mitchell Donald, jenže jeho hlavička přesná nebyla. Dvakrát mohl vyrovnat také Demouge, avšak proti jeho nepříliš razantním pokusům vždy dobře zasáhl Boschker. Ke konci mohl navýšit Wout Brama, na druhé straně naposledy vypálil Demouge, stav už ale zůstal až do závěrečného hvizdu nezměněn.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag 2:2

21.02.2010 12:30

Góly: 23. Georginio Wijnaldum, 76. Jon Dahl Tomasson - 10. Giovanni van Bronckhorst (vl.), 90+2. Danny Buijs

Tak tohle čekal asi málokdo a fotbalisté Feyenoordu možná začínají být v lehkém útlumu. V nedělní dohrávce přivítali na svém stánku zachraňující se Den Haag a i když ten má celkem přijatelnou formu, tým bojující o poháry by neměl takhle zaváhat. Feyenoord si sice udržel pohodlně své čtvrté místo s osmibodovým náskokem, nicméně s těmito výkony o něj může klidně přijít. Den Haag zůstává šestnáctý, jeho manko na záchranu se ale snížilo na pouhý bod.

Přitom domácí přišli o cenné vítězství až v nastaveném čase, podcenili tak konec i začátek zápasu. Prohrávali už po deseti minutách, po velkých bojích však na čas zvrátili stav čtvrthodiny před koncem díky tradičnímu dánskému zabijákovi Jon Dahl Tomassonovi. Ovšem hosté využili poněkud rozhozené obrany a v pravý čas udeřili, Feyenoord již odpovědět nemohl. Rozhodující branku vsítil tvořivý záložník Danny Buijs.

Feyenoord nezačal příliš dobře a hned z první akce inkasoval. K tomu skóre otevře Giovanni Van Bronckhorst, tedy jeho pravý bek. Po krásném uvolnění poslal balón do vápna Karim Soltani' a Bronckhorst ve snaze odvrátit poslal skluzem balón za bezmocného brankáře Roba Van Dijka. Nicméně tento úder Feyenoord ještě nepoložil a následně ještě v polovině prvního dějství bylo srovnáno.

Předtím se pokusil hlavičkou srovnat "hříšník" Van Bronckhorst, jenže minul. Georgino Wijnaldum byl už přesnější, zakončil totiž svůj krásný dvacetimetrový průnik a zamířil přímo do levého dolního rohu. Feyenoord poté převzal kontrolu nad kláním, jenže na další výraznou šanci si musel počkat až po hodině hry. V 61. minutě krásně unikl střídající Roy Maakay a předložil lahůdku Tomassonovi, ten ale selhal a proti němu neskutečně kolem tyče vyrazil tygřím skokem strážce klece Robert Zwinkels.

Dánský útočník se konečně prosadil čtvrthodiny před koncem, kdy dorazil do sítě střílený centr Roye Maakaye. Domácí chtěli jako obvykle dohrát poklidně závěr a drželi balón na svých kopačkách, avšak v nastavené třetí minutě zahrával přenádherný rohový kop střídající Richard Knappe. Na načechraný balón si naskočil na zadní tyči právě Buijs a poté neměl problém rozvlnit síť před prázdnou brankou - 2:2.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - FC Groningen 0:2

20.02.2010 20:45

Góly: 8. Goran Lovre, 48. Tim Matavž

Nijmegen ukončil šňůru čtyř vítězství v řadě, když na domácí půdě narazil na Groningen, který si s domácím celkem poradil a lehce jej porazil 2:0.

Utkání začalo lépe pro hráče v domácích barvách. Ti se okamžitě do svého soupeře zakousli, avšak po pár minutách jejich úvodní tlak pominul a na řadu přišli hosté, kteří tvrdě udeřili. Běžela 8. minuta utkání a domácí Zomer si potáhl míč středem hřiště, kde o něj lacině přišel. Míče se chopil Leandro Bacuna a okamžitě hledal nabíhajícího Lovreho. Ten si počínal před brankářem jako mazák a tvrdou ranou otevřel skóre.

Po půlhodině hry tomu mohlo být ještě jinak a pro hosty mnohem veseleji. K míči se v dobré pozici náhodou dostal Danny Holla. Předkopl si míč, obešel bránícího protihráče a tvrdou ranou vyzkoušel usazení brankové konstrukce domácí branky, když jeho projektil orazítkoval břevno.

S blížícím se koncem prvního poločasu se do dobré pozice dostal Bjorn Vleminckx, který se dostal k míči po přímém kopu svého spoluhráče, avšak v chumlu nedokázal zachovat klid a branku netrefil. Tím skončil první poločas.

Hosté do druhé půle vstoupili ve velkém stylu a již od samého úvodu na Nijmegen doráželi. Z jejich drtivého tlaku vzešel i další gól. Na vlastní polovině založili rychlý protiútok, na jehož konci stál Matavz. Když převzal míč v plné rychlosti, tak diváci jen zatajili dech a čekali, jak dopadne souboj mezi hostujícím hráčem a domácím brankářem. Matavz zachoval chladnou hlavu a přesnou koncovkou zvýšil na 2:0.

Neuběhlo mnoho a hosté se znovu zapisovali do statistik. Psala se 59. minuta a nesportovním chováním se prezentoval hostující Bacuna, který si nevybíravě vyskočil na domácího Sibuma a rozhodčí jej bez váhání poslal předčasně o sprch.

Domácí cítili šanci, avšak hosté dokonalou obranou nedovolili zvrat v utkání. Duel v tu chvíli ztratil na fotbalovosti, a tak se spíše dohrával. Závěrečnou šanci si na konto připsal domácí Sibum, avšak jeho pokus letěl vysoko nad. I díky tomu tak utkání skončilo 2:0 pro hostující Groningen.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - SC Heerenveen 1:2

20.02.2010 19:45

Góly: 68. Benjamin De Ceulaer - 13. Gerald Sibon, 84. Gerald Sibon (pen.)

Trápení Waalwijku skutečně nezná konce. Na svém kontě již má neuvěřitelných dvacet porážek. Tu poslední si připsal během sobotního večera ve vyrovnaném střetnutí proti Heerenveenu, jemuž zisk tří bodů určitě nesmírně pomůže.

Úvod zápasu jasně patřil hostům, a to především zkušenému Geraldu Sibonovi. Ten byl k neudržení a už v 5. minutě předvedl báječnou střelu. Přímý kop z dobrých třiceti metrů sice příliš často neznamená pro gólmany velké nebezpečí, nizozemský kanonýr jej však zahrál na výbornou a Ohad Levita musel na jeho pokus vytáhnout obdivuhodný zákrok, jelikož míč letěl do pravého horního rohu brány.

Ve 12. minutě byl už i Levita ale krátký na další střelu Sibona, který tentokrát využil pozemního centru Djuriče a poprvé v zápase se zapsal do střeleckých statistik. Ještě do přestávky se sice snažil Waalwijk něco vymyslet, na konto si ale připsal jen pár pološancí, které Martina Lejsala příliš neohrožovaly.

Domácí fotbalisté ovšem ukázali, že to jsou žádní nazdárci v 58. minutě, kdy byli velmi blízko k vyrovnání. Idabdelhay se prezentoval velmi silnou ranou a někteří příznivci viděli, jak již míč směřuje do brány, když v tom se vynořil gólman Lejsal a vyrazil jej alespoň na roh. O zhruba deset minut později už však česká jednička tolik štěstí neměla a musela před soupeřem sklonit. Metaj i přes bránění Beerense poslal míč do pokutového území, kde jej usměrnil do sítě De Ceulaer.

Ani po vyrovnání ale Waalwijk nijak výrazně neožil, a proto zápas spěl do nerozhodného konce. Šest minut před koncem ale zahrál v šestnáctce rukou zadák Collin a rozhodčí se rozhodl odpískat penaltu. Všechny protesty domácích borců byly marné, a tak se exekuce penalty ujal Sibon. Svou ranou zařídil Heerenveenu nesmírně cenné tři body a vzdálení se od sestupových příček.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - AZ Alkmaar 3:3

20.02.2010 19:45

Góly: 55. Adil Auassar, 69. Ruben Schaken, 75. Michael Uchebo - 30. Pontus Wernbloom, 61. Simon Poulsen, 62. Mounir El Hamdaoui

Venlo je doma zkrátka k neporažení. I když mu neuvěřitelně teče do bot, vždy dokáže včas zatáhnout za záchrannou brzdu a nakonec vybojovat alespoň bod. A to platilo také v souboji s Alkmaarem, kde se domácím opětovně povedl závěr. Během utkání prohrávali 0:1 a pak dokonce v polovině druhé části 1:3, jenže stačili ještě do závěrečného hvizdu dvě branky přidat a dokonce sahali po všech třech bodech. I za jeden korálek jsou ale i tak určitě rádi.

Alkmaar propásl možnost osamostatnit se na páté pozici a i když se na ní probojoval, hned dva soupeři mají stejný počet bodů. Venlo se neustále drží kolem středu tabulky a sestupu se stále vzdaluje, ovšem rozhodně nesmí ve zbývajícím průběhu nic vypustit, protože sedm bodů k dobru nemusí v této fázi ještě nic znamenat. I přes šest branek, které fanoušci viděli, ani jeden střelec nezaznamenal dva zásahy a potvrdil se tak u obou výběrů hlavně týmový výkon.

Na začátku se celky pouze oťukávaly a vůbec to nevypadalo, že se schyluje k dramatické přestřelce. Venlo se však mohlo přesně v polovině úvodního dějství dostat do překvapivého vedení, když se Garcia probojoval před branku soka, avšak nadvakrát skvěle zlikvidoval jeho pokusy gólman Sergio Romero. A proto o pár minut později Alkmaar zaútočil, trefil se Pontus Wernbloom.

Ten dostal krásný dlouhý pas za obranu od Maartena Maartense a svůj průnik zakončil střelou pod tělem bezmocného strážce Kevina Begoise. Do konce půle domácí neodpověděli, jenže jakmile uplynulo deset minut v části druhé, začaly se dít věci. Během dvaceti minut se totiž urodily všechny zbývající trefy a poslední čtvrthodina gólově osiřela. Nejprve srovnal stav v 55. minutě Adil Auassar, jenž tvrdou ranou do horní části klece nedal Romeovi pražádnou naději.

Jenže Alkmaar je pověstný svou drtivou ofenzívou a o šest minut později se opět radoval z vedení. Před Begoisem se ocitl Simon Poulsen a krásným padáčkem ho přehodil. Za necelou minutu se zdálo být rozhodnuto, náskok navýšil Mounir El Hamdaoui, jenž dostal další milimetrový centr od Maartense a podobně jako Poulsen předvedl technickou finesu. Venlo se dostalo do hry dvacet minut před koncem, po průniku Michaela Ucheba uklidil balón do sítě Ruben Schaken. A právě Uchebo čtvrthodiny před koncem stanovil nerozhodný stav, když zblízka nemohl hlavou minout.

Více informací k zápasu

NAC Breda - FC Utrecht 0:2

20.02.2010 18:45

Góly: 25. Nana Asare, 86. Dries Mertens

Breda nezvládla své domácí utkání s Utrechtem a i díky zbytečnému vyloučení prohrála se svým soupeřem poměrem 0:2.

Utkání začalo opatrně a oba celky spíše vyčkávaly na chyby svého soupeře. Ty ovšem nepřicházely, a tak se utkání měnilo na boj, ve kterém převládaly osobní souboje uprostřed hřiště. Duel nepřinášel žádné šance, ovšem ve 25. minutě přišla první a hned branková příležitost.

Hostující Mulenga se dostal k míči a úplně osamocený si našel cestu k domácí brance. Tam si rozmyslel střelu a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Asareho. Ten si míč dokázal prostrčit mezi obránci a tvrdou ranou poslal hostující celek do vedení.

Domácí evidentně tuto situaci nezvládli a psychika týmu rapidně klesla. Neuběhlo mnoho a přišel další okamžik, který definitivně rozhodl o osudu utkání. Domácí útočník Lurling si vyšlápl na Jacoba Lenskyho a jeho ostrý faul ocenil rozhodčí okamžitě červenou kartou.

Tím první poločas skončil a na řadu přišel poločas druhý. V tom se okamžitě blýskl dobrou individuální akcí Nijholt, avšak z jeho šance nic nebylo. Poté přišlo zase hluché období. To trvalo dlouho a hlediště opustilo mnoho návštěvníků. Blížil se samotný konec a přišla 86. minuta a s ní poslední hřebíček do rakve domácímu celku.

V perfektní šanci se díky chybě domácí obrany objevil Dries Mertens. Využil své rychlosti a ihned se dostal před domácího brankáře a tvrdou ranou upravil konečný výsledek na 2:0.

Více informací k zápasu

Roda JC - Heracles Almelo 2:1

19.02.2010 20:45

Góly: 76. Davy De Fauw, 89. Marcel de Jong - 9. Everton

Almelo opět potvrdilo, že jeho forma v poslední době jen klesá. Zatímco na podzim bylo schopné překvapit nejednoho protivníka, nyní to je jen bída a utrpení. Naposledy své fanoušky fotbalisté Heraclesu zklamali v duelu s Rodou, který prohráli 1:2.

Přitom začátek se jim podařil na výbornou a velmi rychle šli do vedení. Přesnou hlavičkou na bližší tyči se prezentoval Everton Ramos da Silva a domácí borce pořádně zaskočil, jelikož ti si určitě představovali mnohem lepší start do utkání.

Jenže své příznivce hráči Heraclesu poměrně zklamali i v nadcházejících minutách, kdy se rozhodně příliš do zakončení nedostávali. Celkově se hrála velmi vyrovnaná partie, které chyběly výraznější momenty. Velká změna přišla až v samotném závěru, těsně před přestávkou. V hlavní roli se ocitl Anouar Hadouir, který pálil nebezpečně z hranice pokutového území. Na zkušeného Martin Pieckenhagena však nevyzrál.

Po změně stran to už Roda rozjela skutečně ve velkém a Heracles častokrát nevěděl, kde mu hlava stojí. Hodně smůly měl Yulu-Matondo. Po centru Junkera efektivně totiž zakončil skutečně jen těsně vedle. Belgický útočník s exotickým jménem dostal ale šanci na reparát. Jenže o moc lépe si nevedl. Přesně po hodině hry mu palebnou pozici připravil Hadouir, jenže opět se zaskvěl Pieckenhagen.

Závěr zápasu však Roda zcela ovládla a zaslouženě otočila stav utkání. Centr Hadouira nikdo z hostujících obránců nedokázal odvrátit a De Fauw už příliš problémů se zakončení neměl. Zanedlouho dostali domácí fotbalisté dokonce možnost zahrávat pokutový kop, jenže ten Hadouir neproměnil a zápas spěl do nerozhodného konce. V předposlední minutě ale zaúřadoval De Jong a rozhodl o nesmírně cenném vítězství.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven24195053:1562
2.FC Twente24194145:1961
3.AFC Ajax24174369:1755
4.Feyenoord Rotterdam24128435:2144
5.AZ Alkmaar241131040:2836
6.FC Utrecht2499626:2236
7.Heracles Almelo241131032:3436
8.FC Groningen2496932:3333
9.NAC Breda2496933:3733
10.VVV Venlo24610834:3528
11.NEC Nijmegen24771029:4028
12.Roda JC24751229:4426
13.SC Heerenveen24821427:4226
14.Sparta Rotterdam24661224:4024
15.SBV Vitesse24651325:4223
16.ADO Den Haag24571225:4222
17.Willem II24521726:4717
18.RKC Waalwijk24402019:4512

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

VVV!!!!!! FOREVER IN MY HEART!!!! (az po Juve samozrejme x))

pekny vysledek Venlo

Reagovat
fantomas

Groningen zase našláp. To bude titul jako vyšitej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to Twente výborný výsledky

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

. Už jim taky ale pomale dochází dech

Reagovat
smazaný uživatel

v to doufám, že to nevydrží do konce soutěže, PSV má zase těžký program, takže by to nakonec mohlo klapnout, ale my musíme vyhrávat, vyhravát a vyhrávat, pokud chceme titul, tak nic jinýho nezbejvá!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Twente Síce výkon , ale podstatné sú 3 body, Ajax môže dávať 10 gólov za zápas, dôležité je, že aj výsledkami 1:0 sa dá dopracovať k titulu

Reagovat
smazaný uživatel

však ono se to v tom haluzáckým Enschede obrátí a nakonec na ně bude čekat 3.místečko

Reagovat
smazaný uživatel

Nené, Twente su luckeri , túto sezónu určite nie, zopakuje sa scenár Alkmaaru

Reagovat
AjaxFans

Kdepak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo, twente su haluzaci ale ajax su mantaci, co robili na zaciatku sezony? spali? a teraz by chceli titul, titul ma byt za celu sezonu nie za druhu polovicu ... psv to vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Ajax, alespoň tu LM by ukopat měli..

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, ale nejlepší by bylo vyhrát titul a jít do LM přímo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele