základní část, 24. kolo
20.02.2010 19:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - SC Heerenveen 1:2

Trápení Waalwijku skutečně nezná konce. Na svém kontě již má neuvěřitelných dvacet porážek. Tu poslední si připsal během sobotního večera ve vyrovnaném střetnutí proti Heerenveenu, jemuž zisk tří bodů určitě nesmírně pomůže.

Úvod zápasu jasně patřil hostům, a to především zkušenému Geraldu Sibonovi. Ten byl k neudržení a už v 5. minutě předvedl báječnou střelu. Přímý kop z dobrých třiceti metrů sice příliš často neznamená pro gólmany velké nebezpečí, nizozemský kanonýr jej však zahrál na výbornou a Ohad Levita musel na jeho pokus vytáhnout obdivuhodný zákrok, jelikož míč letěl do pravého horního rohu brány.

Ve 12. minutě byl už i Levita ale krátký na další střelu Sibona, který tentokrát využil pozemního centru Djuriče a poprvé v zápase se zapsal do střeleckých statistik. Ještě do přestávky se sice snažil Waalwijk něco vymyslet, na konto si ale připsal jen pár pološancí, které Martina Lejsala příliš neohrožovaly.

Domácí fotbalisté ovšem ukázali, že to jsou žádní nazdárci v 58. minutě, kdy byli velmi blízko k vyrovnání. Idabdelhay se prezentoval velmi silnou ranou a někteří příznivci viděli, jak již míč směřuje do brány, když v tom se vynořil gólman Lejsal a vyrazil jej alespoň na roh. O zhruba deset minut později už však česká jednička tolik štěstí neměla a musela před soupeřem sklonit. Metaj i přes bránění Beerense poslal míč do pokutového území, kde jej usměrnil do sítě De Ceulaer.

Ani po vyrovnání ale Waalwijk nijak výrazně neožil, a proto zápas spěl do nerozhodného konce. Šest minut před koncem ale zahrál v šestnáctce rukou zadák Collin a rozhodčí se rozhodl odpískat penaltu. Všechny protesty domácích borců byly marné, a tak se exekuce penalty ujal Sibon. Svou ranou zařídil Heerenveenu nesmírně cenné tři body a vzdálení se od sestupových příček.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele