základní část, 24. kolo
21.02.2010 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Sparta Rotterdam 1:1

To, v co věřil opravdu málokdo, se stalo skutečností a PSV jako jediný z holandských účastníků Evropské ligy nezvládl své vystoupení. Proti zachraňující se Spartě uhrál pouze remízu a podruhé v jarní části se slabším protivníkem ztratil. Udržel si sice vedení na čele, ovšem jeho náskok na Twente se snížilo na pouhý jeden bod a před Ajaxem se ztenčil na sedm bodů. Sparta po zázraku zůstává od baráže dva body, poskočila dokonce na 14. místo.

K vidění byl podobný scénář jako v duelu mezi Feyenoordem a Den Haagem. Domácí šli po necelé čtvrthodině hry do vedení, jenže v dalším průběhu ho nedokázali pod vidinou neschopnosti hostujícího útoku navýšit a v nastavení na to doplatili. Na zvrácení stavu už vskutku čas nezbyl. Vyrovnávací trefu zařídil střídající Rydell Poepon, který byl na hřišti pouhých dvacet minut a stal se tak hrdinou zápasu.

Domácí si vytvořili první možnost po akci Balazse Dzsudzsaka a hned z toho byla branka. Ten zatáhl balón ke kraji vápna a v něm uvolnil osamoceného Otmana Bakkala, jenž přesně trefil škvíru na vzdálenější tyči. O tři minuty později mohlo být hotovo, po Bakkalově centru a prodloužení Danka Lazoviče to zkoušel Ibrahim Afellay, jenže branku o něco minul. Sparta hned poté odpověděla střelou Ruuda Knola, jenže gólman Andreas Isaksson pokus kryl.

PSV pokračovalo v náporu i v druhém dějství branku ale ne a ne vstřelit. Nejprve po rohovém kopu Dzsudzsaka hlavičkoval nad mexický obránce Francisco Rodriguez, poté trestuhodně poslal Ola Toivonen nad branku sraženou ránu střídajícího Dannyho Koevermanse. 22letý Poepon tak za trest složil úspěšně maturitní zkoušku, když všem utekl a přízemní ranou pokořil bezmocného Isakssona - 1:1.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

22letý Poepon tak za trest složil úspěšně maturitní zkoušku, když všem utekl a přízemní ranou pokořil bezmocného Isakssona - 1:1.

Který kokot to zase psal ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele