základní část, 24. kolo
19.02.2010 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Roda JC - Heracles Almelo 2:1

Almelo opět potvrdilo, že jeho forma v poslední době jen klesá. Zatímco na podzim bylo schopné překvapit nejednoho protivníka, nyní to je jen bída a utrpení. Naposledy své fanoušky fotbalisté Heraclesu zklamali v duelu s Rodou, který prohráli 1:2.

Přitom začátek se jim podařil na výbornou a velmi rychle šli do vedení. Přesnou hlavičkou na bližší tyči se prezentoval Everton Ramos da Silva a domácí borce pořádně zaskočil, jelikož ti si určitě představovali mnohem lepší start do utkání.

Jenže své příznivce hráči Heraclesu poměrně zklamali i v nadcházejících minutách, kdy se rozhodně příliš do zakončení nedostávali. Celkově se hrála velmi vyrovnaná partie, které chyběly výraznější momenty. Velká změna přišla až v samotném závěru, těsně před přestávkou. V hlavní roli se ocitl Anouar Hadouir, který pálil nebezpečně z hranice pokutového území. Na zkušeného Martin Pieckenhagena však nevyzrál.

Po změně stran to už Roda rozjela skutečně ve velkém a Heracles častokrát nevěděl, kde mu hlava stojí. Hodně smůly měl Yulu-Matondo. Po centru Junkera efektivně totiž zakončil skutečně jen těsně vedle. Belgický útočník s exotickým jménem dostal ale šanci na reparát. Jenže o moc lépe si nevedl. Přesně po hodině hry mu palebnou pozici připravil Hadouir, jenže opět se zaskvěl Pieckenhagen.

Závěr zápasu však Roda zcela ovládla a zaslouženě otočila stav utkání. Centr Hadouira nikdo z hostujících obránců nedokázal odvrátit a De Fauw už příliš problémů se zakončení neměl. Zanedlouho dostali domácí fotbalisté dokonce možnost zahrávat pokutový kop, jenže ten Hadouir neproměnil a zápas spěl do nerozhodného konce. V předposlední minutě ale zaúřadoval De Jong a rozhodl o nesmírně cenném vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele