Eredivisie - preview 24. kola

19.02.2010, 08:25, aktualizováno 21.02.2010, 08:53
Previews
PSV Eindhoven se na jaře daří a suverenitu bude chtít potvrdit i proti Spartě Rotterdam. Twente hostí Willem II a vedle útoku na první pozici si musí zároveň dát pozor na Ajax, který doma přivítá Vitesse. Feyenoord hraje s Den Haagem...
Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag  (neděle 12:30)
Feyenoord Rotterdam dlouho útočil na třetí pozici, ovšem nyní podle mnohých nemá v konkurenci Ajaxu příliš velkou naději a strachovat by se zřejmě měl i o čtvrtou příčku. Poslední výsledky totiž napověděly, že domácí mančaft má problémy se střílením branek a sedmibodový náskok před ostatními konkurenty nemusí být vůbec dostačující. A stáhnout devítibodové manko na Ajax se v tuto chvíli zdá být neřešitelným úkolem.

Nicméně samá negativa by se na tábor sebevědomého mančaftu házet neměla, zatím je to pro něj velmi úspěšná sezóna a návrat do pohárů je vskutku blízko. Nyní se pokusí minimálně udržet náskok na domácím stánku De Kuip, kde přivítá zachraňující se Den Haag. Ten je v současnosti na šestnácté, barážové pozici a potřebuje každý bod jako sůl. Feyenoord nezvítězil dvakrát po sobě, teď by se tedy rád vrátil na vítěznou vlnu.

Den Haag nemůže myslet na pravidelné sbírání bodů, avšak na druhou stranu je velmi silný ve vlastním prostředí a dokáže v důležitých soubojích vyhrávat. Potvrdil to právě v minulém duelu, kde doma zdolal předposlední Tilburg a dotáhl se na záchranářské pozice na dva body. Jeho situace proto není vůbec kritická, nedávno totiž zdolal překvapivě také Heerenveen 2:1. Ale ve Feyenoordu se mu nedaří, naposledy zde dvakrát prohrál 1:3.

Feyenoord chystá oproti minulému utkání jednu změnu, místo vykartovaného Biseswara se na hřišti objeví Sekou Cisse. Kouč Mario Been dobře ví, kudy by mohla vést cesta: "Máme spoustu hráčů, kteří jsou schopni zahrávat standardní situace a pokusíme se využít naší pestrosti. Důležité bude využít rychlých protiútoku po křídlech, právě po stranách bychom rádi vedli většinu akcí," maluje si světlou budoucnost.

"V jednoduchosti bude naše síla," dodal na závěr Been. Pro Den Haag to bude velmi pikantní duel v tom, že hned pětice hráčů užšího výběru kdysi hájila barvy Feyenoordu. Ten bude kvůli zranění postrádat Kevina Hoflanda (zánět mandlí) a Daniho Fernandeze (koleno), ohrožen start je též u Karim El Ahmadiho (kotník). Hosté se nemohou spolehnout na Aleksandara Rankoviće (koleno) a Mitchell Piqueho (noha), jistotu zatím nemá ani Ook Lex Immers (kotník).
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Van Dijk - De Vrij, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst - El Ahmadi, De Guzman, Fer - Wijnaldum, Tomasson, Cissé.
ADO Den Haag - pravděpodobná sestava:
Zwinkels - Danny Buijs, Bosschaart, Derijck, Kum - Van den Bergh, Luijckx, Toornstra - Hulst, Milic, Soltani.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.75 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - SBV Vitesse  (neděle 14:30)
Ajax pokračuje ve své pouti dotáhnout druhé Twente a zatím vychází v jeho případě vše podle předpokladů. Na domácí půdě je k nepřekonání, a tak si proti Vitesse půjde v tomto kole pro další tři body.

Konečně se začalo amsterdamským borcům výkonnostně dařit podle představ, přesto fanoušci nemohou být spokojeni. Nedávno totiž vedení klubu oznámilo finanční problémy, v minulém roce hospodařilo s velkým schodkem, a tak je nutné vyhlásit období, během něhož se začne šetřit. "Je prostě jasné, že budeme muset výrazně omezit naše výdaje," prohlásil finanční ředitel Jeroen Slop.

Vyloučeny tak nemohou být ani letní prodeje klíčových hráčů. Prvním na řadě je bezpochyby Luis Suárez, který stále zatím zcela jasně vede tabulku střelců. Za poslední tři kola navíc nastřílel hned pět branek, a tak není třeba pochybovat nad tím, koho budou zadáci Vitesse hlídat nejpečlivěji. Radost jim určitě dělá fakt, že do zápasu zřejmě nenastoupí Marko Pantelič. Pokud se jeho zranění potvrdí, na tribuně může doplnit dvojici Gabri, Lindgren.

Vitesse má Ajaxu co vracet, vždyť na podzim ostudně doma prohrálo s tímto soupeřem vysoko 1:5 a na konto si připsalo nejvyšší porážku v letošní sezóně. Jenže vyhrát v Amsterdam aréně může být pro arnhemské fotbalisty nadlidský úkol. Na tomto stadiónu totiž naposledy zvítězili před necelými devíti lety. Venku navíc nejsou nijak mimořádně silní, a tak všichni očekávají jasné vítězství Ajaxu.

V posledních zápasech se Vitesse příliš nedařilo. Na výhru nyní čeká už dlouhá čtyři kola, během nichž uhrálo pouze dvě remízy. Podobně jako Ajax, tak také Vitesse se musí obejít bez dvou fotbalistů. Jedná se o Rogiera Molhoeka a Wiljana Pluima. Možná však nenastoupí ani Sinan Kaloglu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - Sparta Rotterdam  (neděle 14:30)
Ani v tomto duelu by PSV nemělo mít nějaké výrazné problémy a chce tak minimálně uhájit tříbodový náskok před dotírajícím Twente. PSV totiž v jarní části sezóny ztratilo body pouze jedinkrát s podceňovaným Arnhemem. Nyní by malinko mohly chybět síly po těžkém vystoupení v Evropské lize na půdě Hamburku, avšak zachraňující se Sparta by neměla být vážnějším protivníkem.

Eindhoven sice nedrtí protivníky silou buldozeru, na rozbití obranného bloku to ale téměř vždy stačí. Více gólů nastřílel pouze Nijmegenu, jinak vypadl z národního poháru a ve vzduchu proto reálně visí pouze jedna trofej, v Evropské lize je totiž mnohem větší konkurence. Ve čtvrtek nestačil na půdě Hamburku těsným poměrem 0:1.

Sparta se rozjíždí velmi opatrně a ani úvod jarní části jí příliš nevyšel, jenže zlepšený výkon proti Venlu i přes oslabení po celý druhý poločas věští lepší zítřky. Sparta je prozatím na patnáctém místě o dva body před sestupovou bránou, nicméně ve vyrovnaném spodku existuje celkem reálná možnost na udržení. Na body z Philips Stadion reálně příliš myslet nemůže, prohrála zde desetkrát v řadě a překvapení by nemělo být k vidění ani nyní.

Kouč PSV Fred Rutten by měl mít k dispozici kompletní kádr, lehké zranění v duelu s Hamburkem utrpěl pouze Orlando Engelaar a ten by už měl být připraven. Rutten má před utkáním poněkud smíšené pocity: "Je to trochu zvláštní, moc jsme chtěli ve čtvrtek uspět, den jsme smutnili. Teď je však před námi další výzva a my ji musíme přijmout."

Na druhou stranu Rutten dobře ví, že Sparta by pro jeho svěřence neměla být tak velkým soustem: "Doma bychom měli vyhrávat bez ohledu na to, s kým se střetneme. Sparta má však mladý, talentovaný tým a je velmi ambiciózní. Nesmíme nic podcenit," varuje všechny optimisty Rutten. Hosté nepřivezou vykartovaného Donovana Slijngarda, nahradit by ho měl Ruud Knol. Připraven bude ale Kevin Strootman.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - Willem II  (neděle 14:30)
Twente po dlouhé době narazí na velmi snadného soupeře, případnou ztrátu by si z tohoto utkání jistě vyčítalo velmi dlouho. Tilburg totiž pomaličku polehoučku začíná ztrácet naději na záchranu a zřejmě se bude muset podobně jako Waalwijk smířit s pádem do druhé ligy. Situace sice není ztracena, Tilburg by se však musel rapidně zlepšit. Twente je druhé a rádo by minimálně udrželo tříbodové manko na PSV, nic než výhru tedy brát nemůže.

Na podzim se loňskému vicemistrovi až zase tak nedařilo v pohárech, za to v lize byl suverénní. Nyní je k vidění zcela opačná situace. Ve čtvrtek si totiž Enschede poradilo s Brémami a ukázalo svou sílu, má proto nakročeno do osmifinále Evropské ligy, což by byl celkem solidní úspěch. Enschede je silné především doma, venku má trochu štěstí. Minule dokázalo vsítit branku Arnhemu až v nastavení a zachránilo na poslední chvíli vše, co se dalo.

Tilburg v jarní části dokázal bodovat pouze jednou. Když po velké bitvě porazil beznadějně poslední Waalwijk, jinak vždy vyšel naprázdno. Jeho výkony nejsou sice katastrofální, jenže špatná obrana vždy připraví tento mančaft o potřebné body. Tilburg se často dokáže prosadit v útoku, ale téměř vždy velmi rychle inkasuje a ze sevření se již velmi těžko dostává. Navíc na stánek De Grolsch Veste nejezdí rád, naposledy zde dvakrát pohrál 0:2.

Vedení Willemu II se na nepříznivou situaci rozhodlo reagovat a odvolalo trenéra Alfonse Groenendijka. V nedělním duelu s Twente tým povede Mark Schenning.

Kouč domácích Steve McClaren hned na úvod soupeře vyzdvihuje: "Umístění v tabulce není rozhodně úměrné kvalitě protivníkova kádru. Tilburg má rozhodně na víc a může se kdykoliv odrazit k lepším zítřkům, my si na to musíme dát pozor," bojí se velkého překvapení McClaren. K tomu anglického kouče trápí početná marodka, na ní se nacházejí David Carney (rameno), Nashat Akram (stehno), Wellington (kotník) a Vagif Javadov (koleno), vykartovaní jsou Kenneth Perez a Douglas.

McClaren si pochvaluje atmosféru v týmu a dobře ví, že proti Tilburgu musí vyhrát: "Nejdůležitější pro nás je, že spolu dobře vycházíme. Od toho se poté odvíjí všechno. Liga je velmi vyrovnaná a nesmíme si prostě dovolit zaváhat," je jasné domácímu stratégovi. Willem II nepostrádá téměř nikoho a chce se srdnatně prát o zázrak, ani ten nejzarytější fanoušek ale zřejmě nevěří, že by se mohl urodit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.17 - 6.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - FC Utrecht  (sobota 18:45)
Souboj o Evropskou ligu vrcholí, oba týmy se chtějí v nelepší osmičce udržet co nejdéle. Lepší formu na jaře má rozhodně Breda, jenže Utrecht disponuje skvělým kádrem a zdravým sebevědomím, nic tedy nemusí být ztraceno. Týmy jsou za sebou seřazeny na sedmém, respektive osmém místě se stejným počtem bodů a utkání by tak jistě slušela remíza. Zezadu ale tlačí Groningen a oba soupeři by potřebovali vyhrát.

Přímá účast zřejmě oběma unikne, jenže alespoň boj o páté místo je hodně otevřený, tříbodové manko se nedá v této fázi brát vážně. Breda klesla ze sedmé pozice právě po předchozím vystoupení, na jeho umístění se po zlepšeném výkonu s Feyenoordem dostal právě Utrecht. Vzájemné zápasy jsou na stánku Rat Verlegh většinou v režii domácího výběru, po dvou výhrách v řadě se však naposledy zrodila remíza 1:1.

Breda po skvělém úvodu vyjma zaváhání v národním poháru zklamala po ofenzivní bitvě v Nijmegenu, kde zvedajícímu mančaftu podlehla po mizerném výkonu v druhém dějství 2:4. Připsala si proto první porážku na jaře a přerušila tak slibnou sérii, kde ve čtyřech duelech vydolovala deset bodů. Utrecht naopak narazil na těžký los a od senzační výhry nad Ajaxem ze začátku prosince loňského roku čeká na tři body již sedm utkání v řadě.

Kouč domácích dobře ví, co pro jeho výběr utkání znamená: "Utrecht je pro nás přímým konkurentem v boji o Evropskou ligu či dokonce o páté místo, musíme se pečlivě připravit. Je na tom velmi dobře rychlostně a bude obtížné ho srazit na kolena. Chceme hrát jako v předchozích duelech vyjma toho posledního, hráči odvádějí slušnou práci," zhodnotil Maaskaant současnou situaci v klubu. Stále zranění jsou Lurling, Fehér, De Graf a Loran a na trávníku zřejmě nebude ani Leonardo.

Marodka hostujícího výběru je opravdu početná a trenér Ton du Chatnier nemá téměř z čeho vybírat. Mimo totiž jsou Loïc Loval, Alje Schut, Hans Somers a Wesley de Ruiter, vykartován je také Gregoor van Dijk. "Všichni dobře vědí, že jde vcelku o hodně, my se však nesmíme bát hrát fotbal. Breda má velmi dobrou organizaci a rychlý přechod do útoku, na to si vskutku musíme dát velký pozor," vyzdvihuje du Chatnier kvality soupeře.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RKC Waalwijk - SC Heerenveen  (sobota 19:45)
Jednu dobu to vypadalo, že by se Waalwijk mohl přeci jen zúčastnit boje o záchranu, jenže poslední dny ukázaly, že to byla pouze planá naděje. Nejchudší klub holandské Eredivisie pomalu míří do druhé ligy, při této nepříjemné cestě se ale bude snažit alespoň obrat každého protivníka, který se mu postaví do cesty. Tím nadcházejícím je Heerenveen.

Srdíčka se nijak netají skutečností, že na Mandemakers Stadion jedou zvítězit. Od pásma sestupu je stále dělí pouhé dva body. Už je to sice ohraná písnička, ale Heerenveen stále doplácí na svou nevyrovnanou formu. Zatímco v jednom klání zazáří a vyhraje, hned o týden později své fanoušky zklame prohrou. Těch má bohužel na svém kontě o poznání více.

Heerenveen hraje špatně především směrem dozadu. Pokud zlepší svou práci v defenzívě, potom půjde zcela jistě nahoru. Jenom pro srovnání: na svém kontě má 41 inkasovaných branek, což je jen o dvě méně, než zcela jasně poslední Waalwijk. I nadále v táboře hostů dosahuje marodka slušných rozměrů. Mimo hru jsou Mika Vayrynen, Kenny Steppe, Arnor Smarason a Geert Roorda. Christian Grindheim pro změnu nesmí hrát kvůli disciplinárnímu potrestání.

Waalwijk to na jaře rozjíždí ve velkém, jeho příznivci z toho ale radost rozhodně nemají. Bodejť by ano, když jejich oblíbený klub v dosavadních pěti kolech nezískal ani bod. Všechen optimismus tedy z hráčů velmi rychle vyprchal, a ti si nyní určitě přejí, aby už byl konec letošního ročníku. Nějaký čas si ještě ale počkají. V tomto kole se musí obejít bez služeb Charlisona Benschopa a Woutera Guddeho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.90 - 3.10 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VVV Venlo - AZ Alkmaar  (sobota 19:45)
Dlouho očekávané zlepšení konečně přeci jen přišlo. Alkmaar po dlouhých týdnech trápení a prachbídných výsledků míří vzhůru. Jeho cestu by nemělo zastavit ani Venlo, na něhož v tomto kole narazí.

Trenér Dick Advocaat se dostal hned na začátku svého nového angažmá pod velký tlak. Každý fanoušek od něj očekával okamžité zlepšení, jenže to stále nepřicházelo a Alkmaar začal zabředávat do ještě hlubší krize, která vyvrcholila nečekanou prohrou s Groningenem na domácí půdě.

Od té doby jde ale AZ opět strmými kroky k výšinám. Tým s řadou velmi nadějných fotbalistů, vedený především kanonýrem El Hamdaouim, nejprve vybojoval remízu v Bredě a následně si na konto připsal nesmírně cenné vítězství z půdy rozjetého Feyenoordu. To potvrdil následně také s Rodou a Dick Advocaat konečně mohl svobodně dýchat.

Ztráta na čtvrté místo v současnosti činí v případě AZ osm bodů, do konce ročníku navíc zbývá již jen jedenáct kol, i přesto se ale poslední mistři Holandska nevzdávají a chtějí rozjet velkou jízdu, během niž budou tuto ztrátu postupně ukrajovat. Na začátku se ale budou muset zřejmě obejít bez Davida Mendese a Bretta Holmana. Po disciplinárním trestu se ale vrací kapitán Stijn Schaars.

Jenže hned na začátek čeká na Alkmaar setsakramentský těžký úkol. Nastoupit nyní proti Venlu na jeho domácí půdě si nepřeje žádný klub, zcela jistě ani vedoucí a suverénní Eindhoven. VVV totiž skutečně válí. Co na tom, že venku je, co se bodového úspěchu týče, téměř nejhorší z celé soutěže, když na svém stadiónku ničí jednoho favorita za druhým.

Za posledních šest ligových duelů vytěžilo na jeho poměry zcela neuvěřitelných šestnáct bodů, což znamená, že hned pět utkání dovedlo do vítězného konce! Pro toto kolo ale musí kouč van Dijk zapomenout na výpomoc Dennsie Gentenaara, Maya Yoshidy a Krise Boymanse.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.35 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
NEC Nijmegen - FC Groningen  (sobota 20:45)
Zřejmě nejvyrovnanějším duelem 24. kola bude vzájemné měření sil mezi Nijmegenem a Groningenem. Oba kluby mají formu jako hrom a nechtějí na tom nic měnit, takže už nyní je jasné, že půjdou jedině za vítězstvím.

NEC byl přinucen přezimovat na sestupové příčce, na jaře je ovšem k nepoznání. Vždyť už v pouhých šesti kolech získal více bodů, než -li za celý podzim. Přitom v jeho týmu se žádné velké personální změny neudály. Řadu pochval sklízí především záložník Jeffrey Sarpong, jenž přišel na hostování z Ajaxu a zatím v každém zápase předvádí výborné výkony.

Nyní se Nijmegen pyšní báječnou čtyřzápasovou sérii výher. Během ní porazil v důležitých záchranářských soubojích Willem, Spartu i Waalwijk. V současné době tak má na šestnáctou příčku náskok už sedmi bodů. Na nijmegenském seznamu zraněných nalezneme dva hráče , a to konkrétně Lasse Schoneho a Marka Ottena. K tomu všemu možná nebude hrát ani Saidi a John Goossens.

Také Groningenu se daří podle představ. Ani on na tom nebyl o moc lépe než Nijmegen, teď však může směle pomýšlet na umístění v první osmičce, což by byl pro něj nesmírný úspěch, zvláště po nevýrazném startu. Fotbalisté z Euroborgu jsou navíc schopní bodovat také častokrát mimo svůj stadión, a proto není žádné tajemství, že se toho budou snažit pochopitelně využít.

Hlavní kouč Ron Jans se musí obejít bez pěkné řádky fotbalistů. Stále jsou mimo hru Sepp de Roover, Ondřej Švejdík a Petter Andersson. Nenastoupí možná ani Koen van der Laak a Tim Sparv. Vrací se alespoň Leandro Bacuna.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Roda JC - Heracles Almelo  (pátek 20:45)
V páteční předehrávce bude velmi zajímavé sledovat, jak se poperou se situací fotbalisté Heracles. Po perfektním období totiž přišly i chudé týdny a porážky se slabšími soky nevěští nic lichotivého. I když byl poslední duel proti PSV hodně vydařený, důležité jsou především body. A těch se překvapivě pátému celku tabulky prozatím nedostalo. Nyní má slušnou šanci všechno zlomit, Roda totiž paběrkuje přímo nad hranou sestupu, je čtrnáctá.

Avšak domácím na druhou stranu určitě do karet hraje to, že má pouze dva body náskoku na záchranu a potřebuje tak každý korálek, k tomu chce využít špatné formy soupeře. Ta její není úplně k zahození, i přes těžký los získala velmi cenné skalpy. Daří se ji hlavně doma, kde zdolala favorizovaný Utrecht a nedávno i Spartu, na zisk proti PSV, Ajaxu, Twente či Alkmaaru opravdu neměla naději a v další fázi může těžit přijatelného losu.

Heracles též nedokázalo obrat favorizované PSV ani Ajax, na druhou stranu po velkém obratu s Groningenem, kde už prohrávalo 1:3 a nakonec zvítězilo 4:3, potvrdilo pohodu v týmu. Jedinou velkou kaňkou je domácí prohra s Arnhemem 1:2. Heracles však na stánek Parkstad Limburg nejezdí vůbec rádo, prohrálo zde celkem čtyřikrát v řadě, před dvěma lety dokonce hrozivým debaklem 0:7. Vždy zde padá více gólů, ofenzivní koncert se dá čekat i teď.

Kouč hostů Gertjan Verbeek se na utkání velmi těší: "Roda měla po zimní pauze výborný start, to je jisté," nepochybuje o formě soupeře ani v nejmenším. Dále pochvaluje soupeřovu přestupovou politiku: "Vhodně doplnili kádr a přivedli obránce Arnolda Kruiswijka, který dodal spoluhráčům ten potřebný klid," označil největší postavu Rody. "Nesmí se však vznášet v oblacích, čeká je perná cesta."

Největší nebezpečí cítí v záložní řadě: "Hodně kousat bude Anouar Hadouir, na toho si musíme dávat pozor nejvíce," zvedá varovný prst do vzduchu. V sestavě nemůže počítat s vykartovaným Kwamem Quansahem, mimo je též kvůli zraněnému kolenu Juha Hakola. Avšak zpátky na trávníku by měl být tvůrce hry Mark-Jan Fledderus. Domácí jsou opětovně téměř kompletní.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.45 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven23194052:1461
2.FC Twente23184144:1958
3.AFC Ajax23164365:1752
4.Feyenoord Rotterdam23127433:1943
5.Heracles Almelo23113931:3236
6.AZ Alkmaar231121037:2535
7.FC Utrecht2389624:2233
8.NAC Breda2396833:3533
9.FC Groningen2386930:3330
10.NEC Nijmegen2377929:3828
11.VVV Venlo2369831:3227
12.SBV Vitesse23651225:3823
13.Roda JC23651227:4323
14.SC Heerenveen23721425:4123
15.Sparta Rotterdam23651223:3923
16.ADO Den Haag23561223:4021
17.Willem II23521626:4617
18.RKC Waalwijk23401918:4312

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cítim v kostiach , že Ajax zaváha a poteší stávkové.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax si to nemůže dovolit, a doma nezklame Ale já to vidím na krásnou ztrátu bodů pro Twente, a PSV plichta

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes som mal sen, že som umýval dlážku s Ajaxom a ono, rozlialo sa mi.... To niečo znamená, že v Amsterdame bude veľké prekvapenie

Reagovat
smazaný uživatel

ne to je znamení, že si Ajax s Vitesse pěkně zamete

Reagovat
smazaný uživatel

jinač Ajax dá Vitesse půltucet..

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš fakt retard!

Reagovat
smazaný uživatel

Nepýtal som sa na tvoje IQ, to už nezaujíma ani psychológa.

Reagovat
smazaný uživatel

běž si ty svý názory zvracet na vaše maďarsko slovenský stránky čoboláku vlezlej. Jste jak svrab!

Reagovat
smazaný uživatel

Ak si sa poblinkal, uprac si po sebe Alebo si otrep hlavu o stenu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FuckT

si myslis,ze Twente strati body s predposlednym teamom ?? to by museli byt extremne unaveni zo zapasu s Bremami :D

Reagovat
smazaný uživatel

proč by nemohli? možný je naprosto všechno

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Nimegen - Groningen může být hodně pěkný zápas

Reagovat
AjaxFans

Dobrý opičák na fotce

Reagovat
smazaný uživatel

no to je Ola, hráčka z ženského týmu PSV

Reagovat
Stiksxx

to má teda Ajax pěknou vostudu a všichni vostatní taky, že vedeme ligu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

no teď to vedete, ale důležitý to bude po 34.kole

Reagovat
Stiksxx

sem asi nezmáčk reagovat

Reagovat
Stiksxx

myslim, že v tom nebude o moc velký rozdíl. možný že Feyenoord by ještě odsunul Ajax na 4tou pozici.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim nevim, seš si moc jistej, ale to Twente a doufám, že i Ajax vás ještě hodně proženou

Reagovat
Stiksxx

tak to víš že budu mít stáhlý půlky ale přesto věřím

Reagovat
smazaný uživatel

tak možná to bude znít pro někoho jako blbost, ale já pořád věřim v titul Ajaxu

Reagovat
Stiksxx

palec nahoru že věříš, ale palec dolu že ve špatnej tým

Reagovat
AjaxFans

Tak jak ti hrálo PSV?

Reagovat
Stiksxx

po*ral bych se z nich!! tohle je jen výsledek posledních našich výkonů

Reagovat
smazaný uživatel

Momentalne ma nejlepsi formu ale Eindhoven uz to nepusti

Reagovat
smazaný uživatel

pořád tam šance je a já v ní věřim!!!!

Reagovat
mastakillah

Adailton škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele