základní část, 24. kolo
21.02.2010 14:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

AFC Ajax - SBV Vitesse 4:0

V pořadí jedenáctou domácí výhru v Eredivisii si připsali fotbalisté Ajaxu, kteří nastříleli bezmocnému Vitesse celkem čtyři branky. Statistika z Amsterdam Arena musí budit v soupeřích obrovskou hrůzu. Skóre 42:3 a jen jedno zaváhání z dvanácti utkání na začátku soutěže se Spartou Rotterdam potvrzuje naprostou dominanci Ajaxu před domácími fandy.

Domácí svého soupeře nenechali na pochybách, že jdou vstříc čtvrté ligové v řadě, už od úvodních minut hry. Na první gólovou šanci si Ajax počkal do 18. minuty. De Jongovi vypracoval pozici ke skórování Pantelič a amsterdamský záložník rozvlnil hezky síť levačkou.

O tři minuty to bylo již 2:0, když Suarez nadvakrát dorážel balón do branky po rohovém kopu de Zeeuwa. Vydařenou gólovou pasáž ve 27. minutě uzavřela další, vlastní branka Verhaegha, jenž zamířil pod tlakem dotírajícího soupeře De Zeeuwa hlavou přímo za záda svého brankáře Velthuizena.

Na konečných 4:0 pak v 58. minutě zvyšoval svou druhou trefou v utkání De Jong, jemuž stejně jako v 18. minutě hezky nabil Pantelič. Ve zbytku utkání, kde si Ajax tři body v pohodě pohlídal, si už alespoň brankář Velthuizen zasahal na míč, dvakrát lapil výtečně Christianův pokus a v poslední minutě vychytal také střídajícího Rommedahla.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele