základní část, 24. kolo
20.02.2010 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - FC Groningen 0:2

Nijmegen ukončil šňůru čtyř vítězství v řadě, když na domácí půdě narazil na Groningen, který si s domácím celkem poradil a lehce jej porazil 2:0.

Utkání začalo lépe pro hráče v domácích barvách. Ti se okamžitě do svého soupeře zakousli, avšak po pár minutách jejich úvodní tlak pominul a na řadu přišli hosté, kteří tvrdě udeřili. Běžela 8. minuta utkání a domácí Zomer si potáhl míč středem hřiště, kde o něj lacině přišel. Míče se chopil Leandro Bacuna a okamžitě hledal nabíhajícího Lovreho. Ten si počínal před brankářem jako mazák a tvrdou ranou otevřel skóre.

Po půlhodině hry tomu mohlo být ještě jinak a pro hosty mnohem veseleji. K míči se v dobré pozici náhodou dostal Danny Holla. Předkopl si míč, obešel bránícího protihráče a tvrdou ranou vyzkoušel usazení brankové konstrukce domácí branky, když jeho projektil orazítkoval břevno.

S blížícím se koncem prvního poločasu se do dobré pozice dostal Bjorn Vleminckx, který se dostal k míči po přímém kopu svého spoluhráče, avšak v chumlu nedokázal zachovat klid a branku netrefil. Tím skončil první poločas.

Hosté do druhé půle vstoupili ve velkém stylu a již od samého úvodu na Nijmegen doráželi. Z jejich drtivého tlaku vzešel i další gól. Na vlastní polovině založili rychlý protiútok, na jehož konci stál Matavz. Když převzal míč v plné rychlosti, tak diváci jen zatajili dech a čekali, jak dopadne souboj mezi hostujícím hráčem a domácím brankářem. Matavz zachoval chladnou hlavu a přesnou koncovkou zvýšil na 2:0.

Neuběhlo mnoho a hosté se znovu zapisovali do statistik. Psala se 59. minuta a nesportovním chováním se prezentoval hostující Bacuna, který si nevybíravě vyskočil na domácího Sibuma a rozhodčí jej bez váhání poslal předčasně o sprch.

Domácí cítili šanci, avšak hosté dokonalou obranou nedovolili zvrat v utkání. Duel v tu chvíli ztratil na fotbalovosti, a tak se spíše dohrával. Závěrečnou šanci si na konto připsal domácí Sibum, avšak jeho pokus letěl vysoko nad. I díky tomu tak utkání skončilo 2:0 pro hostující Groningen.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele