Nizozemská Eredivisie - souhrn 19. kola

18.12.2010, 21:42, aktualizováno 19.01.2011, 22:44
Komentáře a souhrny
Ajax si poradil s Feyenoordem a drží se v závěsu za vedoucím PSV a druhým Twente, které především díky Jankovi rozdrtilo Heracles. Ze hřiště Venlo si veze všechny body Utrecht a v posledním dohrávaném utkání se Alkmaar rozešel smírně s Nijmegenem...

AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam 2:0

19.01.2011 20:45

Góly: 31. Toby Alderweireld, 77. Miralem Sulejmani (pen.)

Fotbalisté Ajaxu zvládli dohrávané utkání ještě z minulého roku a v domácím prostředí si poradili s Feyenoordem, který zatím nezažívá nijak dobrou sezónu a pere se prozatím o záchranu. Ajax se tak vrátil na třetí místo tabulky před Groningen a na vedoucí PSV ztrácí jen tři body. Feyenoord asi může na pohárovou Evropu zapomenout, to by muselo přijít velké zlepšení.

Rotterdamskému celku v tuto chvíli patří třináctá pozice se ziskem dvaceti bodů a na zopakování svého loňského čtvrtého místa mu už schází sedmnáct bodů. Nyní dlouho bojoval alespoň o jeden cenný bodík, penalta necelou čtvrthodiny před koncem ale jeho snahu zmařila. Ajax se dostal do vedení po odehrané půlhodině a pak průběh hry vcelku bez problémů kontroloval, penalta v závěru navíc definitivně odrazila odpor hostů.

Ajax byl aktivnější od úvodního výkopu. Po dvou minutách hry se dostal do šance Miralem Sulejmani, když získal ve vápně ztracený balón, jeho tvrdá levačka ale mířila těsně vedla branky gólmana Erwina Muldera. O něco později pálil asi z dvanácti metrů mimo Siem de Jong, poté na druhé straně hlavičkoval Luc Castaignos nepřesně po nádherném centru z pravého křídla od Krisztiana Simona. Jenže pak opět úřadovali domácí

Ve 27. minutě po rohovém kopu Sulejmaniho se k údivu všem dokutálel balón ve vápně až k Janu Vertonghenovi, ten ho ovšem napálil levačkou nad břevno. O čtyři minuty později se míč již třepetal v síti. Po skvělé spolupráci s belgickým kolegou Tobym Alderweireldem nemohl zblízka minout aktivní Vertonghen, zakončil pravačkou přímo do dolního pravého rohu. Ajax pokračoval v lehkém náporu i po přestávce.

Na úvod druhého dějství se musel vytáhnout brankář Mulder. Po sražené střele Lorenza Ebecilia to dobře zkusil Demy de Zeeuw, hostující gólman ale akrobatickým zákrokem gólu zabránil. V 69. minutě se dostal před Muldera chytře Sulejmani, jenže tváří v tvář proti skvělému strážci rotterdamské branky neuspěl. Osm minut na to však už úspěšný byl. Ve vápně ho srazil Tim de Cler, nařízený pokutový kop sám Sulejmani s přehledem proměnil a potěšil podruhé jednapadesátitisícové publikum v Amsterdam Aréně.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - NEC Nijmegen 2:2

19.01.2011 20:45

Góly: 30. Stijn Schaars, 35. Erik Falkenburg - 22. Björn Vleminckx, 77. Björn Vleminckx

Alkmaar by rád navázal na veleúspěšnou sezónu z předminulého roku, kdy vyhrál ligový titul, nyní se ale podobný úspěch asi čekat nedá. Alkmaar totiž zbytečně ztrácí cenné body. Nyní v dohrávaném utkání 19. kola dlouho sahal po všech bodech s Nijmegenem, jenže čtvrthodiny před koncem neuhlídal nejnebezpečnějšího hráče NEC s musí se tak spokojit pouze s bodem. A to je v boji o Ligu mistrů či mistrovskou trofej málo.

Alkmaaru v tuto chvíli patří v tabulce páté místo a poskočil tedy o jednu příčku vzhůru. Na čtvrtý Groningen už ale má čtyřbodové manko, na vedoucí PSV se ztráta vyšplhala na osm bodů. Nijmegen zůstává se ziskem čtyřiadvaceti bodů jedenáctý a opět se lehce oddálil nejbližším pronásledovatelům, avšak na soupeře před sebou ztrácí nejméně pět bodů a pozice ve středu tabulky mu je tak asi souzena.

Hrdinou zápasu se stal Björn Vleminckx, který zařídil obě trefy Nijmegenu včetně té vyrovnávací. Hosté se dostali do vedení po dvaceti minutách hry, následně ale o vedení přišli a soupeř během pěti minut otočil stav. V závěru ale AZ zaváhalo a urodila se tak celkem spravedlivá remíza 2:2. Po nemastném úvodu se diváci mohli hned kochat první brankou.

Obrana Nijmegenu odvrátila dobře přímý volný kop Ragnara Klavana, protiútok založil John Goosens a předložil luxusní přihrávku Vleminckxovi, který s lehkostí jedním dotykem poslal balón do sítě - 1:0. Alkmaar se okamžitě probudil a srovnal přesně po půlhodině hry. Po rohovém kopu Rasmuse Elma vyskočil na přední tyči nejvýše Stijn Schaars a potěšil většinu příznivců na AZ Stadionu. A to od Alkmaaru nebylo všechno.

O pět minut později po centru Maartena Martense do vápna hlavičkoval Erik Falkenburg naprosto pohodlně za bezmocného gólmana Jaspera Cillessena. Následně domácí promarnili příležitosti na zvýšení náskoku, a tak je Vleminckx v 77. minutě potrestal. Po průniku si dobře všiml lehce vyběhnutého gólmana Sergia Romea a naprosto úžasným lobem se postaral o fantastickou vyrovnávací trefu. Alkmaar se už ani přes tlak na vrácení vedení na svou stranu už nezmohl.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - FC Utrecht 1:2

19.01.2011 18:45

Góly: 38. Ken Leemans - 37. Frank Demouge, 90. Atilla Yildirim

Fotbalisté Venla se dále potácejí na dně holandské Eredivisie a pohodlná záchrana se jim začíná lehce komplikovat. V utkání s Utrechtem drželi i v deseti až do samého závěru alespoň bod, poté ovšem soupeř dokázal v nastavení vsítit rozdílovou trefu. Venlo je tak sedmnácté a na patnáctý Arnhem už ztrácí osm bodů, což bude hodně těžké dohnat. Utrecht poskočil na osmou příčku s devětadvaceti body o skóre před Den Haag a Bredu.

Utkání bylo velmi zajímavé hlavně od 37. do 39. minuty, kde se stihlo udát opravdu hodně věcí. Hosté šli nejprve do vedení, jenže neuplynula ani minuta a Venlu se podařilo srovnat. Tato dobrá zpráva však netrvala ani další minutu a domácí museli zkousnout velkou nepříjemnost. Do kabin bez předchozích varování se pakoval Niels Fleuren. I tak ale Venlo odolávalo až do samého závěru, kdy za Utrecht skórovala nová posila Attila Yildirim, který odehrál svůj vůbec první duel v dresu hostů.

V prvním poločase hráli oba soupeři vyrovnanou partii a střídali se také v nebezpečných akcích. Nejprve se ukázali v dobrém světle hosté, Kevin Strootman střílel po nedorozumění brankáře Kevina Begoise s obráncem Ferrym de Regtem příliš vysoko. Následně to zkoušel na opačné straně Achmed Ahahaoui, jeho rána ale byla nepřesná. Poté už diváci viděli první branku, po centru Driese Mertense hlavičkoval nekompromisně zblízka Frank Demouge - 0:1.

Avšak z následného protiútoku bylo srovnáno a Utrecht neslavil ani celou minutu. Po přímém volném kopu Daria Vučijeviče oplatil stejnou mincí Ken Leemans, jenž hlavičkou nedal brankáři Michaelu Wormovi žádnou naději. Hned na to neudržel nervy na uzdě bek VVV Fleuren a absolutně zbytečně atakoval Michaela Silberbauera, sudí ho tak předčasně již ve 39. minutě poslal do sprch. A nyní na domácí čekaly opravdu perné chvíle.

Hosté si totiž vypracovali několik slibných příležitostí. Po přihrávce Jacoba Lenskyho mohl dát svou druhou trefu v utkání Demouge, jenže Begois si s jeho střelou poradil. O něco později to zkusil z dobrých dvaceti metrů Evert Brouwers, gólman Begois však dokázal fantasticky balón vytlačit nad branku. Jenže v 78. minutě přišel na hřiště Yildirim a po dvanácti minutách rozhodl, když mu lahůdku před téměř prázdnou brankou předložil Demouge - 1:2.

Více informací k zápasu

FC Twente - Heracles Almelo 5:0

19.01.2011 18:45

Góly: 4. Marc Janko, 39. Luuk de Jong, 45. Marc Janko, 60. Marc Janko, 70. Marc Janko

Twente si hravě poradilo s Heraclesem a na domácí půdě jej deklasovalo vysoko 5:0.

Domácí celek z Twente si na dnešní den nabilo ostrými náboji. Již od úvodních minut do svého soupeře začal bušit. Běžela teprve 4. minuta, když se rozehrávky rohového kopu chopil De Jong. Ten svým přesným centrem našel osamoceného Janka, který přesnou trefou otevřel skóre.

Heracles se poté zatáhl, obával se nejspíše další rychlé branky. Obrana však vydžela Almelu jen do 39. minuty. V té se dokázal uvolnit střelec Janko a oplatil brankovou přihrávku De Jongovi. Ten si zpracoval míč a parádní ranou poslal Twente do dvoubrankového vedení.

Blížil se samotný konec prvního poločasu. V tom se však stále dělo hodně zajímavého. Heracles se už viděl v šatně, ovšem domácí celek stále dotíral. Rosales si pohrál s bránícími hráči a přesným centrem vyslal Janka na zteč. Ten si poohrál s padajícím brankářem a snadno zavěsil na poločasový stav 3:0.

Začátek druhého poločasu probíhal opatrně. Uběhlo však 15 minut a Janko opět úřadoval, tentokrát se do role nahrávače postavil Peter Wisgerhof. Jeho přesný pas našel Janka ve velmi dobré pozici. Janko tak neměl sebemenší problém završit svůj hattrick a stanovit tak pro Heracles katastrofální výsledek.

To však nebylo všechno. Uplynulo pouze deset minut a pro hosty bylo mnohem hůře. De Jong se uvolnil a přesnou přihrávkou opět našel rozjetého Janka. Ten v tomto duelu ukázal, že je střelcem, který dokáže velké věci, přesnou ranou trefil svou čtvrtou branku a stanovil tak konečný výsledek 5:0.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Roda JC 3:1

19.12.2010 14:30

Góly: 5. Jeremain Lens, 53. Marcus Berg, 68. Balázs Dzsudzsák - 23. Anouar Hadouir

Hned tři nedělní zápasy Eredivisie se opět kvůli nepřízni počasí odložily, a tak fanoušky nizozemské kopané potěšil pouze duel mezi Eindhovenem a Rodou. Ten nakonec ovládlo PSV, které doma potvrdilo roli favorita a vyhrálo 3:1.

Roda nezačala vůbec špatně, ovšem po pár minutách hry inkasovala hned z první vážnější šance Eindhovenu. Dzsudzsák sice zahrával přímý kop z velké dálky, i přesto ale potvrdil výbornou kopací techniku a na zadní tyči našel Marcela, který hlavou vrátil míč před bránu, kde se nejlépe zorientoval Lens a bez problémů zakončil do zcela odkryté brány.

Za dalších zhruba deset minut mohl přidat další branku Jonathan Reis. Sice šel sám na gólmana Tytona, jenže svou příležitost nevyužil a k tomu všemu se ještě zranil. Musel tedy střídat a jeho místo zaujal Marcus Berg. Ve 23. minutě dokázala Roda s Eindhovenem opět srovnat krok. Zhruba z 22 metrů zahrával přímý kop Anouar Hadouir a krásnou ranou překonal bezmocného Isakssona.

Vyrovnávací gól sice domácí borce mírně rozhodil, ovšem ještě před přestávkou se mohli opět ujmout vedení. Po centru Dzsudzsáka zakončoval Berg, jenže míč poslal těsně nad bránu.

O poznání více štěstí měl švédský kanonýr až v 53. minutě, kdy přidal druhou branku Eindhovenu. Po centru Lense už neměl před sebou žádnou složitou situaci a jeho střela skončila za zády Tytona. Gólovou pojistku nakonec přidal přesně o patnáct minut později Dzsudzsák, který využil přiťuknutého míče od Toivonena a tvrdou ranou do levého rohu brány vstřelil svůj letošní desátý ligový gól.

Roda do konce zápasu již nic pořádného nevymyslela, a tak podle očekávání prohrála. Výhru Eindhovenu mohl ještě pečetit Lens, jenže jeho střela postrádala přesnost. Mrzet jej to ale zase tolik nemuselo.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - Willem II 2:1

18.12.2010 20:45

Góly: 10. Niek Vossebelt (vl.), 52. Veli Lampi (vl.) - 51. Bart Biemans

Den Haag zvládl utkání proti Willem II a zvítězil těsně 2:1.

Utkání začalo rozvážně. Oba celky se spíše oťukávaly. V 10. minutě však přišla zajímavá akce, při které se domácí celek mohl radovat ze snaného vedení. Domácí Verhoek se dokázal v téže minute uvolnit a přesným centrem do pokutového území hledal své spoluhráče. Celou situaci přečetl však bránící Vossebolt. K jeho smůle však jeho hlavičkový pokud zapadl přímo za záda hostujícího brankáře a domácí šli do vedení.

Zbytek poločasu nenabídl nic pěkného. Domácí celek bránil své vedení a hostující celek k ničemu nepustil. Druhý poločas začal zajímavě. Hosté se dostali do nátlaku a tlačili na domácí obránce. Běžela 51. minuta a na rohový kop Larse Huttena si naskočil Biemans a přesnou střelou srovnal stav utkání, při čemž fanoušci hostujícího celku měli důvod k oslavám.

Radost hostů však netrvala dlouho. O pouhou minutu později se totiž před brankou Tiburgu vytvořil závan při kterém si nešťastně do vlastní sítě srazil míč hostující Veli Lampi. Díky jeho nešikovnosti se ADO dostalo do vedení 2:1.

Toto vedení si také Den Haag udržel po zbytek celého utkání a nakonec se mohli domácí radovat z cenného a celkem šťastného vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

NAC Breda - SBV Vitesse 1:1

18.12.2010 19:45

Góly: 58. Nemanja Gudelj - 31. Julian Jenner

Na domácí půdě bývá Breda častokrát k nepřekonání. Před vlastními fanoušky obrala dokonce vedoucí Eindhoven, tentokrát ale poměrně nečekaně darovala bod Vitesse, se kterým se rozešla smírně 1:1.

Do té doby, než se fotbalisté z Arnhemu ujali vedení, byly výkony obou týmů hodně chabé. Na gólové šance mohli všichni přihlížející zapomenout, a tak pouze mrzli na tribunách a sledovali skutečně nudný fotbal.

S první vážnější šancí ale nakonec také přišel úvodní gól. Aissati našel dobrou přihrávkou na pravé straně volného Jennera, ten se následně probil až do pokutového území, kde vypálil z úhlu a gólmana ten Rouwelaar dokázal překonat.

Domácí fotbalisté ale měli poměrně brzy také vynikající šanci, jak vstřelit gól. Bohužel jí ale nedokázali využít. Gilissen zakombinoval s Boussabounem, který tvrdě vypálil, ovšem recept na překonání Rooma nenašel. Do kabin tedy šlo překvapivě ve vedení Vitesse.

Vyrovnat se Bredě povedlo až ve druhém poločasu, konkrétně v 58. minutě. Boussaboun vybojoval míč na vlastní polovině hřiště, následně předvedl krásné sólo a dostal se až k blízkosti hostující šestnáctky, kde poslal přihrávku ke kopačkám Gudelje, který zhruba ze 17 metrů překonal bezmocného Rooma a zvýšil naděje Bredy na vítězství.

Svěřenci trenérů Karelse a Aandewiela mohli dokonce vybojovat tři body. Rozhodnout mohl v 74. minutě Gilissen, jenž sice vyslal perfektní střelu, gólman Room ale vytasil ze svého repertoáru vynikající zákrok a dokázal míč efektivně vyrazit. Gillisen ale nakonec viděl v závěru červenou kartu, čímž svým spoluhráčům více méně vzal naději na další gól. Zápas tedy dospěl ke konci za stavu 1:1.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - FC Groningen 2:2

18.12.2010 19:45

Góly: 49. Ryan Koolwijk (pen.), 89. Daan Bovenberg - 7. Dušan Tadić, 29. Cees Paauwe (vl.)

Groningen nezvládl utkání proti Excelsioru a odváží si pouze bod za remízu 2:2.

Začátek utkání se vyvedl hostujícímu celku. Ten se již od první minuty do svého soupeře zakousl a vytvářel si tlak. Po sedmi minutách hry se však dokázal skvěle uvolnit Tadic. Jeho individuální akce zaznamenala úspěch. Prohodil si bránící hráče a přesnou střelou dokázal otevřít skóre a poslat hostující celek do vedení.

Hra plynula a domácí se snažili srovnat krok. Hostující obrana však byla konsolidovaná a perfektně bránila. Uplynula necelá půlhodina hry, přesněji běžela 29. minuta a hosté se dostali do další skvělé šance. Petter Nadersson se uvolnil a centrem hledal volné spoluhráče uvnitř pokutového území. Jeho centr však nešel jen hlavu bránícího Paauweho, který si srazil míč do vlastní sítě a hosté vedli již o dvě branky.

Druhý poločas začal dobře pro domácí barvy. Necelé čtyři minuty po začátku se totiž v dobré pozici ocitl Roland Bergkamp. Ten byl však v klíčovém momentu faulován a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Koolwijk a přesnou ranou dokázal prostřelit hostujícího brankáře a vykřesat tak naději pro domácí celek.

Domácí v tu chvíli jako by byli polití živou vodou. Jeden útok střídal druhý a obrana hostujícího celku nestačila oraginzovat své řady. V samotném závěru pak přišla pro hostující celek těžká rána. Po skvělé akci se totiž dokázal uvolnit Bovenberg a tvrdou ranou minutu před koncem utkání rovnal stav na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - BV De Graafschap 4:0

18.12.2010 18:45

Góly: 11. Viktor Elm, 34. Filip Đuričić, 44. Luciano Narsingh, 66. Luciano Narsingh

Po nedávné vysoké výhře nad Twente si Heerenveen s chutí zastřílel také dnes. Tentokrát to odnesl De Graafschap, který si domů odvezl debakl 0:4. Nejvíce zazářil mladičký záložník Luciano Narnsingh, který se zapsal hned ve dvou případech do střeleckých statistik.

Už od úvodního hvizdu bylo jasné, kdo bude po většinu zápasu tahat za kratší konec. Heerenveen dokázal zmrazit hosty již po pouhých jedenácti minutách, kdy udeřil poprvé. Z pravé strany poslal výborný centr Grindheim, v pokutovém území se dostal k hlavičce Viktor Elm a zamířil přesně do pravého rohu brány.

V 34. minutě přidali domácí borci další zásah a udělali nesmírně důležitý krok ke konečnému zisku tří bodů. I ve druhém gólu měl prsty záložník Grindheim. Tentokrát nebezpečně vypálil z hranice šestnáctky, gólman Waterman dokázal míč pouze vyrazit, k dorážce se dostal Filip Djuričič a propasíroval míč do sítě. De Graafschap sice mohl už po malé chvíli snížit, jenže Coppoolsovu střelu vykopl z brankové čáry obránce Jong-A-Pin.

Těsně před přestávkou své vedení Heerenveen pojistil ještě třetím gólem. Výborného centru z kopaček Assaidiho využil Narnsingh a dopravil míč do sítě. Již první poločas tedy více méně rozhodl o vítězi.

Po změně stran totiž hra výrazně opadla a diváci neviděli žádnou atraktivní podívanou, která by nabídla řadu gólových šancí. De Graafschap se sice snažil na silně nepříznivý stav nějak odpovědět, ovšem překonat Ellegaarda mu nebylo přáno. Nejblíže byl v 56. minutě, domácí gólman ale vytasil proti ráně Sebense vynikající zákrok.

O deset minut později naopak udeřil počtvrté a naposledy Heerenveen. Chytrý pas Djuričiče tentokrát zúročil Narnsingh, který se prodral až k zakončení a nakonec nedal Watermanovi se svou pozemní ranou šanci. Další gól už nepadl, a tak svěřenci trenéra Janse zvítězili v poměru 4:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven19125253:1941
2.FC Twente19124340:2140
3.AFC Ajax19115339:1738
4.FC Groningen19114437:2437
5.AZ Alkmaar1996427:2033
6.Roda JC1988332:2432
7.SC Heerenveen1986540:2630
8.NAC Breda1993729:2830
9.FC Utrecht1992832:2729
10.ADO Den Haag1985631:3029
11.NEC Nijmegen1966733:3524
12.BV De Graafschap1956821:3721
13.Feyenoord Rotterdam1955923:3520
14.Heracles Almelo19541030:3919
15.SBV Vitesse1946921:3318
16.SBV Excelsior19441122:3616
17.VVV Venlo19311518:4210
18.Willem II19041516:514

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
AjaxFans

Už bylo na čase,aby Gronigen klopýtl

Reagovat
fantomas

Klopýtnout na půdě Exelsioru, omg!!!

Reagovat
Paddy

Reagovat
Godwinson

Božínku, takový klopýtnutí.

Reagovat
Stiksxx

Ted když bude Reis asi na dlouho dobu mimo hru, může Berg chytnout šanci za pačesy a prosadit se mezi střelce. Reisíku brzo se uzdrav

Reagovat
fantomas

To je v hajzlu. Otočený koleno, jo?

Reagovat
fantomas

Hm, už to čtu, prej vykloubený koleno.

Reagovat
Stiksxx

to je hnus no snad se dá brzo do cajku...aspon do EL

Reagovat
Godwinson

To je v zásadě jedno, stejně vyletí. :)

Reagovat
fantomas

Reagovat
Godwinson

Reagovat
fantomas

No nevyletí. :))

Reagovat
Godwinson

Ale ale, s přehledem. Je pravda, že zimní okno může leccos změnit, uvidíme. :)

Reagovat
fantomas

S přehledem - že tě huba nepálí, fakt že jo.

Myslíš třeba, že kdyby Wenger už teď zlanařil Hazarda? (jakože to je jen otázka času)

Reagovat
Godwinson

Nepřeháněj ... pochopitelně to byla nadsázka, i když já osobně mám z týhle dvojky jasno.

Těžko, spíš Gervinho, Rami, Cabayé ... :))

Reagovat
Stiksxx

o ničem nevím

Reagovat
spider_8

Koukam ten Willem to sou typci

Reagovat
AjaxFans

Tilburg mi bude chybět v ered

Reagovat
Ferguson6

Haag nedal gol a aj tak vyhral

Reagovat
Stiksxx

Draci veselé Vánoce a šťastný nový rok a přeju všem do nového roku, ať titul vyhraje PSV

Reagovat
AjaxFans

Äž na to poslední souhlasím Jinak jako vždy AFCA zabere druhou půlu špónu a titul je snad konrčně náš.(Snad i s Mounirem )A jinak bez distanců a bez zranění nejlepších hráčů,ať mají betonáři co závidět Přeji Ered....

Reagovat
afc ajax

dnes sme hrali parádne chlapci mali šťastie mohli schytať ovela viac AJAX

Reagovat
AjaxFans

Jj,nováčci paráda,hlavně Ebicilio. A ještě totok http://www.youtube.com/watch?v=1ggegAKArKY

Reagovat
afc ajax

no jasné videl som to

Reagovat
Woods

Marc Janko

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
fantomas

Janko!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele