základní část, 19. kolo
19.12.2010 14:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - Roda JC 3:1

Hned tři nedělní zápasy Eredivisie se opět kvůli nepřízni počasí odložily, a tak fanoušky nizozemské kopané potěšil pouze duel mezi Eindhovenem a Rodou. Ten nakonec ovládlo PSV, které doma potvrdilo roli favorita a vyhrálo 3:1.

Roda nezačala vůbec špatně, ovšem po pár minutách hry inkasovala hned z první vážnější šance Eindhovenu. Dzsudzsák sice zahrával přímý kop z velké dálky, i přesto ale potvrdil výbornou kopací techniku a na zadní tyči našel Marcela, který hlavou vrátil míč před bránu, kde se nejlépe zorientoval Lens a bez problémů zakončil do zcela odkryté brány.

Za dalších zhruba deset minut mohl přidat další branku Jonathan Reis. Sice šel sám na gólmana Tytona, jenže svou příležitost nevyužil a k tomu všemu se ještě zranil. Musel tedy střídat a jeho místo zaujal Marcus Berg. Ve 23. minutě dokázala Roda s Eindhovenem opět srovnat krok. Zhruba z 22 metrů zahrával přímý kop Anouar Hadouir a krásnou ranou překonal bezmocného Isakssona.

Vyrovnávací gól sice domácí borce mírně rozhodil, ovšem ještě před přestávkou se mohli opět ujmout vedení. Po centru Dzsudzsáka zakončoval Berg, jenže míč poslal těsně nad bránu.

O poznání více štěstí měl švédský kanonýr až v 53. minutě, kdy přidal druhou branku Eindhovenu. Po centru Lense už neměl před sebou žádnou složitou situaci a jeho střela skončila za zády Tytona. Gólovou pojistku nakonec přidal přesně o patnáct minut později Dzsudzsák, který využil přiťuknutého míče od Toivonena a tvrdou ranou do levého rohu brány vstřelil svůj letošní desátý ligový gól.

Roda do konce zápasu již nic pořádného nevymyslela, a tak podle očekávání prohrála. Výhru Eindhovenu mohl ještě pečetit Lens, jenže jeho střela postrádala přesnost. Mrzet jej to ale zase tolik nemuselo.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Este ze Berg dal do tej prazdnej brany, lebo este mal pred tym sancu! Uplne prazdna brana a on prekopne!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Dzsudzsák dal nádherný góóóól!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele