základní část, 19. kolo
19.01.2011 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - NEC Nijmegen 2:2

Alkmaar by rád navázal na veleúspěšnou sezónu z předminulého roku, kdy vyhrál ligový titul, nyní se ale podobný úspěch asi čekat nedá. Alkmaar totiž zbytečně ztrácí cenné body. Nyní v dohrávaném utkání 19. kola dlouho sahal po všech bodech s Nijmegenem, jenže čtvrthodiny před koncem neuhlídal nejnebezpečnějšího hráče NEC s musí se tak spokojit pouze s bodem. A to je v boji o Ligu mistrů či mistrovskou trofej málo.

Alkmaaru v tuto chvíli patří v tabulce páté místo a poskočil tedy o jednu příčku vzhůru. Na čtvrtý Groningen už ale má čtyřbodové manko, na vedoucí PSV se ztráta vyšplhala na osm bodů. Nijmegen zůstává se ziskem čtyřiadvaceti bodů jedenáctý a opět se lehce oddálil nejbližším pronásledovatelům, avšak na soupeře před sebou ztrácí nejméně pět bodů a pozice ve středu tabulky mu je tak asi souzena.

Hrdinou zápasu se stal Björn Vleminckx, který zařídil obě trefy Nijmegenu včetně té vyrovnávací. Hosté se dostali do vedení po dvaceti minutách hry, následně ale o vedení přišli a soupeř během pěti minut otočil stav. V závěru ale AZ zaváhalo a urodila se tak celkem spravedlivá remíza 2:2. Po nemastném úvodu se diváci mohli hned kochat první brankou.

Obrana Nijmegenu odvrátila dobře přímý volný kop Ragnara Klavana, protiútok založil John Goosens a předložil luxusní přihrávku Vleminckxovi, který s lehkostí jedním dotykem poslal balón do sítě - 1:0. Alkmaar se okamžitě probudil a srovnal přesně po půlhodině hry. Po rohovém kopu Rasmuse Elma vyskočil na přední tyči nejvýše Stijn Schaars a potěšil většinu příznivců na AZ Stadionu. A to od Alkmaaru nebylo všechno.

O pět minut později po centru Maartena Martense do vápna hlavičkoval Erik Falkenburg naprosto pohodlně za bezmocného gólmana Jaspera Cillessena. Následně domácí promarnili příležitosti na zvýšení náskoku, a tak je Vleminckx v 77. minutě potrestal. Po průniku si dobře všiml lehce vyběhnutého gólmana Sergia Romea a naprosto úžasným lobem se postaral o fantastickou vyrovnávací trefu. Alkmaar se už ani přes tlak na vrácení vedení na svou stranu už nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele