Nizozemská Eredivisie - souhrn 15. kola

20.11.2010, 20:38, aktualizováno 21.11.2010, 18:21
Komentáře a souhrny
Twente na vlastním hřišti prohrálo s Alkmaarem a odmítlo se bodově dotáhnout na PSV. To totiž remizovalo na Ajaxu, takže si upevnilo vedoucí příčku. Groningen si poradil s Feyenoordem, Heerenveen smetl Willem II podobně jako Utrech Nijmegen. Tři body mají i Den Haag, Graafschap a Excelsior.

FC Utrecht - NEC Nijmegen 4:0

21.11.2010 16:30

Góly: 21. Ricky van Wolfswinkel (pen.), 84. Édouard Duplan, 85. Mihai Neşu, 90. Frank Demouge

Utrecht měl sehrát s Nijmegenem vyrovnanou partii, ale nakonec si nebral servítky a svého soupeře udolal hladce čtyřgólovým výpraskem. Nicméně i když byl duel výsledkově zřejmý, průběh tomu rozhodně tolik neodpovídal. Hosté totiž prohrávali od 21. minuty brankou z penalty, v samém závěru pak otevřeli okénka v obraně a během šesti minut inkasovali hned třikrát. O každou trefu domácích se postaral někdo jiný.

Utrecht tak odčinil poslední ligovou porážku s Eindhovenem a v tabulce se posunul na deváté místo se ziskem dvaadvaceti bodů, naopak Nijmegen s devatenácti body klesl o příčku níže, je proto desátý. Utkání velmi ovlivnilo brzké vyloučení hostujícího hráče Marka Ottena, jež musel po druhé žluté kartě předčasně do kabin. Nijmegen i v deseti dlouho živil naději na bodový zisk, v samém závěru mu ale přirozeně došly síly.

Přitom do první příležitosti se dostal Niki Zimling, který prověřil gólmana Utrechtu Michela Worma, síť však nerozvlnil. Na druhé straně fauloval ve vápně Otten pozdějšího střelce Franka Demougeho a sudí mu ukázal po druhé žluté červenou kartu, navíc Utrecht kopal penaltu. K té se postavil suverénně Ricky Van Wolfswinkel, gólman Jacobus Cillesen mu nadělal mírné problémy. Vystihl směr, ovšem vytěsnit balón mimo tyče už nedokázal - 1:0.

Nijmegen bojoval jako lev i v početní nevýhodě, skvělý pokus Lasse Schoneho zlikvidoval výtečný Worm. Těsně před pauzou mohl navýšit stav Jan Wuytens, jenže zblízka hlavičkoval příliš prudce nad. Domácí měli v druhém dějství herní převahu, Van Wolfswinkel se ocitl v souboji muž proti muži brankáři Cillesenovi, jenže chytrým lobem zamířil těsně mimo. Mrzet ho to však nakonec nemuselo, spoluhráči ho zastoupili v samém závěru.

Nejprve v 84.minutě nepohrdl snadnou lahůdkou Edouard Duplan a z blízkosti definitivně zhatil naděje houževnatého soupeře na bodový zisk. NEC navíc zkolabovalo. Neuběhla ani minuta a Mihai Mircea Nesu nekompromisní prudkou levačkou trefil přímo horní růžek hostující branky. Aby těch katastrof nebylo málo, v nastaveném čase ještě upravil na konečných 4:0 Demouge po velké minele gólmana Cillesena.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Willem II 5:0

21.11.2010 14:30

Góly: 18. Mika Väyrynen, 40. Michel Breuer, 57. Roy Beerens, 61. Roy Beerens (pen.), 81. Michel Breuer

Fotbalisté Heerenveenu bez větších potíží zdolali poslední celek Eredivisie Tilburg a do tabulky si připsali povinné tři body. Svému soupeři nadělili pět branek, které si rozdělili do celého průběhu utkání a proto nyní okupují hezké osmé místo se ziskem třiadvaceti bodů. Naopak Tilburgu se krátí čas na vzkříšení a se ziskem pouhých dvou bodů po čtrnácti zápasech si zadělává v příštím ročníku na vstupenku do druhé ligy.

Domácí se dostali do vedení po necelých dvaceti minutách, pojistku přidali pět minut před koncem úvodního dějství. Ve druhé půli kontrolovali průběh hry a odevzdanému soupeři nasázeli další tři trefy. Po dvou brankách zaznamenali Michel Breuer a Roy Beerens, první gól zařídil Mika Väyrynen. Slušný výkon předvedl český krajánek Michal Švec, který opět odehrál v dresu Heerenveenu celých devadesát minut.

Přitom hosté mohli překvapit domácí celek hned na začátku, kdy z dobré pozice pálil Andreas Lasnik, avšak branku o nějaký ten kousek přeci jen přestřelil. O něco později tak ztrestal jeho chybu na druhé straně finský špílmachr Väyrynen, který vypálil z vápna asi ze šesti metrů přímo do horního rohu. Domácí útočili i nadále, do té doby houževnatého soupeře položili na kolena díky druhé trefě. Tentokráte se o ní postaral Michel Breuer.

Po excelentním pasu Youssefa El Akchaouie z pravé strany rozvlnil Breuer síť hlavou. Po poločase se obrázek hry nezměnil. Neuběhla ani čtvrthodina a náskok favorita se opět navýšil. Skvělou individuální akci dokončil přesně Beerens, který zvýšil levačkou z hranice vápna. O dvě minuty později Marlon Pereira stáhl ve vápně k zemi Gerryho Koninga a sudí ukázal na značku pokutového kopu, ke kterému se postavil Beerens.

Ten prudkou střelou nedal gólmanovi Nikimu Maenpaaovi žádnou naději - 4:0. Heerenveen dokončil svůj koncert osm minut před závěrečným hvizdem. Oussama Assaidi skvěle uvolnil Breuera a ten přízemím pokusem do dolního rohu upravil na konečných 5:0. V příštím kole čeká Heerenveen těžká zkouška na půdě rozjetého Alkmaaru, Tilburg si pokusí připsat první výhru proti nováčkovi z Excelsioru.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - NAC Breda 3:0

21.11.2010 14:30

Góly: 5. Dmitrij Bulykin, 49. Wesley Verhoek, 65. Alexandar Radosavljević

Den Haag se začíná stávat velkou hrozbou všech soupeřů. I když se zdálo, že za jeho prozatímní dobré umístění může především lehčí los, tak nyní o jeho kvalitách už nikdo nepochybuje. Nyní totiž papírový adept na boj o záchranu jasně přehrál favorizovanou Bredu 3:0 a tabulkou Eredivisie se posunul na šesté místo se ziskem pětadvaceti bodů. Breda naopak zůstává jedenáctá s devatenácti.

O osudu utkání rozhodly začátky obou poločasů. Den Haag totiž v obou skóroval po pěti minutách hry a vedení o dvě branky ještě pojistil po dvaceti minutách hry v závěrečném dějství. Síla hostů z posledních kol tak opět zmizela. Hosté zvítězili v Heerenveenu a poté před vlastními fandy naprosto šokovali favorizované Twente, nyní ale "tradičně" vyhořeli a právě velká nevyrovnanost výkonů je prozatím připravuje o lepší umístění.

Den Haag naopak pokračuje ve skvělých výkonech a z posledních čtyř ligových kol vybojoval deset bodů, díky zaváhání ostatních soupeřů se zatím může prát i o příčku nejvyšší. V domácím dresu se i nyní trefil Dmitriy Bulykin, který zařídil první nejdůležitější branku a v letošním ročníku táhne hlavně on svůj výběr vzhůru. První gól vsítil zblízka hlavou po překrásném přímém kopu Verhoeka.

Hosté mohli srovnat v 35.minutě, kdy Matthew Amoah našel svým pasem Anthonyho Lurlinga. Ten se sice dokázal uvolnit, ovšem mířil těsně vedle vzdálenější tyče. Pět minut před koncem Verhoek napřáhl z dobrých dvaceti metrů, ale Jelle ten Rouwelaar šel včas k zemi a balón zkrotil ve svých rukavicích. Jenže pět minut po poločase už neměl nárok. Po přímém volném kopu Ramona Leeuwina navyšoval střelou z deseti metrů Verhoek.

Verhoek poté vypracoval slušnou pozici pro Lexe Imerse, ten však pálil příliš vysoko. O něco později nebyl přesný ani Jens Toornstra, nicméně v 65.minutě opět zaúřadoval Bulykin. Ten milimetrově nacentroval na Aleksandera Radosavljeviče a slovenský krajánek ve službách holandského celku nemohl minout - 3:0. V příštím kole jede Den Haag na půdu Feyenoordu, Breda přivítá silný Eindhoven.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Feyenoord Rotterdam 2:0

21.11.2010 14:30

Góly: 14. Tim Matavž, 84. Tim Matavž

Groningen zvládl důležité utkání proti Feyenoordu a zvítězil snadno 2:0.

Domácí celek v utkání jasně dominoval. Od začátku do konce se držel iniciativi a nepustil Feyenoord vůbec k ničemu. Do první větší šance se dostal Gonzalo Garcia. Jeho střelecký pokus však postrádal notnou dávku přesnosti. Poté přišla 13. minuta s ní skvělá individuální akce Matavze. Ten se skvěle prosmýkl mezi bránícími hráči a přesnou ranou pod břevno poslal domácí celek do vedení. Netrvalo to dlouho a domácí opět útočili. V dobré šanci se objevil Tim Sparv. Jeho střelecký pokus těsně minul břevno hostující branky.

Druhý poločas začal opatrněji, přesto však domácí drželi míč na svých kopačkách více než soupeř. Feyenoord se dostal do první šance v 64. minutě. V té se dokázal uvolnit Diego Bisewar, prostrčil si míč do volného prostoru a rychle pálil. S jeho pokusem si však připravený brankář Groningenu poradil. Blížil se samotný závěr utkání a domácí jasně kontrolovali výsledek. Po pravé straně se uvolnil Leandro Bacuna a přesným centrem vybídl Matavze ke druhé brance. Ten neváhal a přesnou ranou stanovil konečné skóre 2:0.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - PSV Eindhoven 0:0

20.11.2010 20:45

Góly: -

Nejsledovanější duel podzimní části Eredivisie tentokrát nenabídnul ani jeden gól. Ajax i Eindhoven sice měly zajímavé příležitosti, jak šlágr patnáctého kola okořenit, brankáři však míč za svá záda nepustili. I díky této remíze ale Eindhoven zvýšil svůj náskok na druhé Twente.

Ajax potřeboval nutně zvítězit, ovšem nechybělo zase tak moc a hned na úvod mohl inkasovat. Po Afellayově výborném centru za obranu ale nedokázal Marcelo ideálně zakončit, střela mu nesedla a skončila pouze ve skrumáži před bránou. Na druhé straně pro změnu zaútočil Siem De Jong. Když se již připravoval ke střele, předvedl obětavý skluz Hutchinson a míč zblokoval do zámezí.

Okolo dvacáté minuty převzal nadvládu nad utkáním Ajax a výsledkem byla jasná gólovka Suáreze, který však opět jen potvrdil, že se v současné době rozhodně nenachází v nějak oslnivé formě. Na gólmana Isaksson šel totiž zcela sám, jenže příliš si předkopnul míč, švédský brankář se mu vrhl pod nohy a z celé šance nic nebylo. Suárez sice ještě dokázal najít El Hamdaouiho, ale ani ten nezakončil.

I v následujících minutách byl Eindhoven pod velkým tlakem a musel odolávat útočícímu Ajaxu. Isakssona pořádně zaměstnala především pumelice Vertonghena z 37. minuty, s ní si ovšem poradil. Další výborný zákrok vytáhl také proti střele De Zeeuwa zpoza šestnáctky. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

První vážnější příležitost druhé půle patřila hostům. Opět v ní měl prsty obránce Marcelo. Tentokrát jeho hlavičku po rohovém kopu vykopával Anita na poslední chvíli z brankové čáry. V úvodních minutách po změně stran působil o poznání nebezpečněji Eindhoven, jenž dostal svého protivníka pod výrazný tlak.

V pokutovém území Ajaxu bylo místy pořádně horko, pokaždé to však pro svěřence kouče Jola dobře dopadlo. V 63. minutě fotbalisté z Amsterdamu konečně nebezpečně zaútočili - výsledkem byla tvrdá pozemní střela Sulejmaniho, s níž si nakonec Isaksson poradil bez větších potíží. Zanedlouho se obtočil Dzsudzsák okolo van der Wiela, jenže se svým zakončením na Stekelenburga nevyzrál.

V 77. minutě vyhrál Sulejmani souboj s Pietersem, předložil míč Suárezovi, který ale zakončit nedokázal. Krátce na to nemířil přesně z dálky Emanuelson. Šokující rozhodnutí tohoto duelu mohlo přijít deset minut před koncem, kdy chtěl Suárez téměř z poloviny hřiště přelobovat Isakssona. Tento nebývalý krok mu málem vyšel, hostující brankářská jednička vyrazila míč skutečně v poslední možný moment. Navíc si při zákroku drobně poranila ruku úderem o břevno.

V závěru zápasu chtěly oba kluby pochopitelně zvrátit stav na svou stranu, jenže ani jednomu se to nepovedlo a duel vítěze nepoznal. V nastaveném čase navíc ještě viděl hodně přísnou červenou kartu střídající Lindgren, který fauloval Afellaye.

Více informací k zápasu

FC Twente - AZ Alkmaar 1:2

20.11.2010 19:45

Góly: 18. Luuk de Jong - 32. Rasmus Elm, 63. Celso Ortíz

Twente nezvládlo utkání proti Alkmaaru, kvůli zbytečnému vyloučení ztratilo své vedení a prohrálo 1:2.

Začátek utkání zastihl Twente ve výborné fazóně. Domácí byli v tlaku a ten přinesl i své ovoce. Již v 17. minutě se totiž uvolnil Janko a naservíroval krásnou přihrávku přímo na De Jonga. Ten si míč zpracoval a přesnou ranou poslal domácí do vytouženého vedení.

Poté však přišla 31. minuta a s ní zbytečný faul Douglase Franca na Erika Falkenberga. Rozhodčí neváhal ani minutu a okamžitě poslal domácího hráče do sprch. Od té chvíle hrál Alkmaar přesilovku a do konce utkání zbývalo hodně času.

Početní výhodu využili však hosté velice rychle. Hned z nařízeného přímého kopu se prosadil Elm. Jeho rána nabrala na síle i na přesnosti a zabadla za záda bezmocného brankáře.

Stav byl tedy smírný a oba celky šly do druhého poločasu s určitou vizí. Domácí nechtěli rozhodně inkasovat a hosté chtěli za každou cenu strhnout vedení na svou stranu.

V 57. minutě se do dobré šance dostal domácí De Jong. Jeho pokus však nezamířil mezi tři tyče. Neuběhlo mnoho a přišla 63. minuta a s ní skvělá akce hostujícího celku. Ragnar Klavan poslal příjemnou kolmici pro Ortize. Ten proběhl skrze obranu Twente a tvrdou ranou zakončil. Hosté šli tedy do vedení a proti deseti se jim bránilo snáze. Twente se do ničeho nedostalo, a tak Alkmaar mohl slavit důležité vítězství.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - Roda JC 3:1

20.11.2010 19:45

Góly: 23. Rydell Poepon, 25. Rydell Poepon, 76. Rydell Poepon - 45. Stein Huysegems

Poepon zařídil svým hattrickem vítězství svého De Graafschapu na domácí půdě proti Rodě poměrem 3:1.

Začátek utkání zachytili domácí. Ti se dostali již od začátku do tlaku a hosté se z něho nemohli dostat. První větší šance přišla ve 23. minutě, ve které se po rychlém protiútoku uvolnil Poepon, dostal přihrávku a přesnou ranou k tyči poslal domácí do vedení.

Hosté zaskočeni přestali v tu chvíli bránit a o dvě minuty později přišel trest. Tentokrát se uvolnil Sjoerd Overgoor, který přesnou přihrávkou našel osamoceného Poepona. Ten ani tentokrát nezaváhal a přesnou ranou poslal svůj tým již do dvoubrankového vedení.

Konec poločasu však nabudil hostující Rodu k útoku. Přišla tak 44. minuta a s ní rychlý protiútok Huysegemse, který se s ničím nerozpakoval a tvrdou ranou po zemi vykřesal Rodě naději.

Druhý poločas začal opatrněji. Oba celky spíše vyčkávaly. Domácí se iniciativy chopili dříve a tak v 76. minutě mohl Poepon slavit hattrick, když se prokličkoval skrze pokutové území až před brankáře a přízemní ranou stanovil konečné skóre 3:1.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Heracles Almelo 2:0

20.11.2010 19:45

Góly: 5. Davy Pröpper, 86. Dalibor Stevanovič

Vitesse i nadále pokračuje ve svých zlepšených výkonech a začíná se vzdalovat sestupovým příčkám. Ve velmi důležitém utkání s Heraclesem zvládlo pozici mírného favorita a vybojovalo další plný počet bodů. Tentokrát se radovalo z vítězství 2:0.

Léčba Albertem Ferrerem očividně arnhemským fotbalistům prospívá. Proti Almelu měli totiž od začátku navrch a svou převahu dokázali velmi brzy využít. Už v páté minutě se zapsal mezi střelce mladík Pröpper, který usměrnil míč do sítě po centru Jennera.

Ve 26. minutě zahrozilo Vitesse podruhé. Tentokrát byl vidět záložník Ismail Aissati, jenž vypálil zpoza šestnáctky a gólman Pasveer se musel pořádně ohánět, aby míč neskončil za jeho zády. Po více jak půlhodině hry dal o sobě vědět také Heracles. Fledderusovu střelu ovšem dokázal zblokovat do bezpečí obránce van der Struijk.

Po změně stran začali hosté o něco lépe a výsledkem byla jejich další branková příležitost. Everton poslal míč ke kopačkám Overtooma, který ale při zakončení zklamal, pálil totiž vysoko nad, a tak gólmanu Roomovi příliš starostí nenadělal. Krátce na to se snažil mezi střelce zapsat také Quansah. Ten předvedl pěné sólo, jenže domácí brankářská jednička jeho šanci nakonec zhatila.

Zápas už pomalu směřoval ke svému konci, když nakonec Vitesse v 86. minutě své vedení pojistilo ještě další brankou. Zajímavou střeleckou pozici vytvořil Pluim pro Stevanoviče, srbský záložník následně vypálil pod Pasveerem a stanovil konečný výsledek na 2:0 pro domácí fotbalisty. Ti se tak konečně začínají vzdalovat chvostu tabulky.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - VVV Venlo 1:0

20.11.2010 18:45

Góly: 75. Roland Bergkamp

Excelsior zvládl domácí utkání proti tápajícímu Venlu, když využil početní převahu a zvítězil těsně 1:0.

Začátek utkání probíhal v poklidném tempu. Oba celky se spíše oťukávaly a vyčkávaly, kdo udělá první chybu. Ta přišla ve 22. minutě. V té se totiž skvěle uvolnil domácí Guyon Fernandez, prošel skrze děravou obranu a tvrdou střelou vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře. Ten byl však připraven a zasáhl reflexivním zákrokem.

Netrvalo dlouho a domácí opět útočili. Tentokrát se v dobré šanci objevil Ruud Boymans. Jeho střela však nebyla tak tvrdá jako první pokus domácích, a tak si brankář Venla na tomto pokusu smlsnul a ukázal divákům tygří skok.

Těsně před poločasovou přestávkou opět úřadovali domácí hráči. Po skvělé kombinaci se v dobré pozici ocitl Kevin Wattamaleo. Ten si skvěle postrčil míč do volného prostoru a vypálil. Jeho pokusu však chyběla přesnost a tak jeho střela letěla mimo branku.

Druhý poločas začal opatrně. Prakticky se nehrálo. Oba celky bojovaly o střed hřiště a k vidění byly spíše nakopávané balony za obranu soupeře. Přišla však 75. minuta a v ní hodně zajímavá situace. Guyon Fernandez se probojoval do hostujícího vápna, kde byl nečistě sražen k zemi Paauweem. Rozhodčí ovšem citlivě ponechal výhodu a tak Bergkamp mohl svou střelou poslat domácí do vedení.

Následně však ukázal hlavní rozhodčí žlutou kartu Paauwemu, pro kterého to byla již druhá v zápase a tak musle opustit hřiště. Hostující celek v oslabení nic nevymyslel a tak domácí uhájili vedení 1:0 až do konce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven15104143:1234
2.FC Twente1594227:1331
3.FC Groningen1593329:2030
4.AFC Ajax1584333:1628
5.AZ Alkmaar1584321:1428
6.ADO Den Haag1574427:2425
7.Roda JC1466224:1924
8.SC Heerenveen1565427:2023
9.FC Utrecht1471625:1922
10.NAC Breda1562718:2320
11.NEC Nijmegen1554625:2719
12.SBV Vitesse1544718:2616
13.BV De Graafschap1444619:3016
14.Heracles Almelo1543824:2615
15.SBV Excelsior1542918:2914
16.Feyenoord Rotterdam1534819:3113
17.VVV Venlo15301215:329
18.Willem II14021212:432

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

super AZ, takhle se mi to libi...skalpy Ajaxu a Twente jsou cenny a dulezity

Reagovat
smazaný uživatel

spokojnost aj na strane PSV..vdaka AZ

Reagovat
smazaný uživatel

AZ už se konečně vrátilo tam kde patří

Reagovat
smazaný uživatel

No do toho vylúčenia nevedeli, kde im hlava stojí. Jeden únik za obranu a Douglas, ktorý zjavne nestíhal rýchlostne už musel zatiahnuť brzdu. Dovtedy bolo AZ permanentne pod tlakom a za vlastnú polovicu sa vtakmer vôbec nedostali. No, prišli po bod a majú tri.

Reagovat
smazaný uživatel

Tož já neříkám že ten jejich fotbal je nějaká krása a nebo ofenzivní hody. Ale na to jaký měli výprodej a jak jsou na tom finančně, tak se držíjou obdivuhodně.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Afellay komediant

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Stiksxx

vy máte celej tým komediantů, když při každym kontaktu padáte ve vápně

Reagovat
Stiksxx

já nevim jak vy,ale já jsme spokojen

Reagovat
smazaný uživatel

Spokojenost, hlavně s druhým poločasem, mohli jsme klidně vyhrát :)

Reagovat
Stiksxx

tjn..první byli lepší oni druhou my..takže plichta asi zasloužená..

Reagovat
afc ajax

aj ked body budú chýbať

Reagovat
Stiksxx

když budou chybět vám, mě to vadit nebude.

Reagovat
AjaxFans

Vyhrát mohli obá,bojovnost až do konce,takže zasloužená remíz.

Reagovat
smazaný uživatel

videl som druhy polcas, pred branou Ajaxu to viac razy horelo a bud vdaka nepresnej finalnej prihravke alebo nepresnej strele v blizkosti sestnasky nevyhrali hostia - PSV. Ajaxu takmer uplne odisla medzihra, utocnici neboli vobec podporovani zalohou. Pre Ajax cenny bod.

Reagovat
AjaxFans

Tak první poločas to bylo přesně naopak.Jong je strašně marný,ale je to i tím,že mu dřív Pantelič vázal hráče na sebe vlevo a on měl pro sebe víc otevřeného místa ve středu.Jsem zvědavý,na přestupové kvokno

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 ale rozhodně jsem se nenudil :)

Reagovat
fantomas

Omg, Desperado, co ste tam vyváděli??

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm Ako som už x-krát písal, do vylúčenia si AZ ani neškrtol, boli pod ohromným tlakom, zo 3-4 tutovky. Potom sa hosťom vydaril jeden brejk a Douglas musel zatianuť brzdu vo forme nedovoleného zastavenia. On je pozične hodne dobrý, aj vo vzduchu, ale rýchlostne samozrejme stíhať myslím, že mu tam unikol Elm. Nie som si však tým istý, a AZ okamžite z priameho vyrovnali, síce Twente malo viac z hry, ale Alkmaar hraje z obrany hodne dobre a ich defenzíva je výborná. Proste deň blbec

Reagovat
smazaný uživatel

citaj vyssie,... Twente v tejto sezone zlyhava obrana ...v predchadzajucom zapase s Bredou, mlady neskuseny obranca nezvladol malu domov, co Amoah vyuzil a specatil na 1:2 pre NAC, no a dnes Douglas nestihal

Reagovat
fantomas

Díky oběma. To je shit no, Alkmaar se do boje o třetí flek vůbec neměl přimotat.

Reagovat
smazaný uživatel

Majú nové mužstvo a spoliehajú sa na defenzívu. Predpokladám, že časom odpadnú, ale na boj o poháre určite majú.

Reagovat
smazaný uživatel

praveze defenziva (vc. golmana) vicemene zustala z mistrovsky sezony komplet, k tomu jeste Schaars a Martens, zbytek je de facto obmenenej...

Reagovat
smazaný uživatel

Veď práve, útok majú celkom biedny, vychádzajú z dobre organizovanej defenzívy.

Reagovat
Stiksxx

hmmm kluci z Haagu chytili slinu

Reagovat
fantomas

Matávž.

Reagovat
zelda

nejlepší stejně bylo jak Suaréz kousnul toho typka z PSV.

Reagovat
afc ajax

Reagovat
AjaxFans

Já to uplně přehlédl.Musím si pustit tube.

Reagovat
Stiksxx

to můžou udělat jen ti šašci od vás

Reagovat
afc ajax

si trápny

Reagovat
Stiksxx

to nevim hele..nechápu jak může hráče napadnout že prostě jinýho kousne na klíční kost

Reagovat
smazaný uživatel

ty by si ho rovnou kousl do kule co?

Reagovat
Stiksxx

tak já to mám naštěstí ještě v palici v pořádku, než abych měl potřebu někoho kousat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele