základní část, 15. kolo
20.11.2010 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - PSV Eindhoven 0:0

Nejsledovanější duel podzimní části Eredivisie tentokrát nenabídnul ani jeden gól. Ajax i Eindhoven sice měly zajímavé příležitosti, jak šlágr patnáctého kola okořenit, brankáři však míč za svá záda nepustili. I díky této remíze ale Eindhoven zvýšil svůj náskok na druhé Twente.

Ajax potřeboval nutně zvítězit, ovšem nechybělo zase tak moc a hned na úvod mohl inkasovat. Po Afellayově výborném centru za obranu ale nedokázal Marcelo ideálně zakončit, střela mu nesedla a skončila pouze ve skrumáži před bránou. Na druhé straně pro změnu zaútočil Siem De Jong. Když se již připravoval ke střele, předvedl obětavý skluz Hutchinson a míč zblokoval do zámezí.

Okolo dvacáté minuty převzal nadvládu nad utkáním Ajax a výsledkem byla jasná gólovka Suáreze, který však opět jen potvrdil, že se v současné době rozhodně nenachází v nějak oslnivé formě. Na gólmana Isaksson šel totiž zcela sám, jenže příliš si předkopnul míč, švédský brankář se mu vrhl pod nohy a z celé šance nic nebylo. Suárez sice ještě dokázal najít El Hamdaouiho, ale ani ten nezakončil.

I v následujících minutách byl Eindhoven pod velkým tlakem a musel odolávat útočícímu Ajaxu. Isakssona pořádně zaměstnala především pumelice Vertonghena z 37. minuty, s ní si ovšem poradil. Další výborný zákrok vytáhl také proti střele De Zeeuwa zpoza šestnáctky. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

První vážnější příležitost druhé půle patřila hostům. Opět v ní měl prsty obránce Marcelo. Tentokrát jeho hlavičku po rohovém kopu vykopával Anita na poslední chvíli z brankové čáry. V úvodních minutách po změně stran působil o poznání nebezpečněji Eindhoven, jenž dostal svého protivníka pod výrazný tlak.

V pokutovém území Ajaxu bylo místy pořádně horko, pokaždé to však pro svěřence kouče Jola dobře dopadlo. V 63. minutě fotbalisté z Amsterdamu konečně nebezpečně zaútočili - výsledkem byla tvrdá pozemní střela Sulejmaniho, s níž si nakonec Isaksson poradil bez větších potíží. Zanedlouho se obtočil Dzsudzsák okolo van der Wiela, jenže se svým zakončením na Stekelenburga nevyzrál.

V 77. minutě vyhrál Sulejmani souboj s Pietersem, předložil míč Suárezovi, který ale zakončit nedokázal. Krátce na to nemířil přesně z dálky Emanuelson. Šokující rozhodnutí tohoto duelu mohlo přijít deset minut před koncem, kdy chtěl Suárez téměř z poloviny hřiště přelobovat Isakssona. Tento nebývalý krok mu málem vyšel, hostující brankářská jednička vyrazila míč skutečně v poslední možný moment. Navíc si při zákroku drobně poranila ruku úderem o břevno.

V závěru zápasu chtěly oba kluby pochopitelně zvrátit stav na svou stranu, jenže ani jednomu se to nepovedlo a duel vítěze nepoznal. V nastaveném čase navíc ještě viděl hodně přísnou červenou kartu střídající Lindgren, který fauloval Afellaye.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
AjaxFans

Zápas roku Škoda,že vtak blbý večerní čas

Reagovat
smazaný uživatel

PSV je po vsetkych strankach lepsi, ...obrana, stred a aj utok ...Ajax sa posledne zapasy trapi, v utoku, najma Suarez, a ani v obrannej cinnosti to nie je dobre ...tip vyhra PSV

Reagovat
AjaxFans

Jde vídět,že to nesleduješ.Protože Suarez je z formy a zachranuje to Mounir

Reagovat
smazaný uživatel

no nesledujem to kazdy den, len cez vikendy ...a co ti ide??? ved Suarez sa uz nevie trafit ani do brany

Reagovat
smazaný uživatel

AJAX!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ajax zaloha opat velke hovno, ked ma hrac nahrat beha, ked ma behat nahra, ziadna medzihra, nakopavanie na nahodu, vsetci sa spoliehaju len na suareza a ten je uz precitany, len simuluje a rozklada rukami, doma a ziadny tlak, jedine do gati ked sa dzudzak s lensom rozbehli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele