základní část, 15. kolo
21.11.2010 16:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - NEC Nijmegen 4:0

Utrecht měl sehrát s Nijmegenem vyrovnanou partii, ale nakonec si nebral servítky a svého soupeře udolal hladce čtyřgólovým výpraskem. Nicméně i když byl duel výsledkově zřejmý, průběh tomu rozhodně tolik neodpovídal. Hosté totiž prohrávali od 21. minuty brankou z penalty, v samém závěru pak otevřeli okénka v obraně a během šesti minut inkasovali hned třikrát. O každou trefu domácích se postaral někdo jiný.

Utrecht tak odčinil poslední ligovou porážku s Eindhovenem a v tabulce se posunul na deváté místo se ziskem dvaadvaceti bodů, naopak Nijmegen s devatenácti body klesl o příčku níže, je proto desátý. Utkání velmi ovlivnilo brzké vyloučení hostujícího hráče Marka Ottena, jež musel po druhé žluté kartě předčasně do kabin. Nijmegen i v deseti dlouho živil naději na bodový zisk, v samém závěru mu ale přirozeně došly síly.

Přitom do první příležitosti se dostal Niki Zimling, který prověřil gólmana Utrechtu Michela Worma, síť však nerozvlnil. Na druhé straně fauloval ve vápně Otten pozdějšího střelce Franka Demougeho a sudí mu ukázal po druhé žluté červenou kartu, navíc Utrecht kopal penaltu. K té se postavil suverénně Ricky Van Wolfswinkel, gólman Jacobus Cillesen mu nadělal mírné problémy. Vystihl směr, ovšem vytěsnit balón mimo tyče už nedokázal - 1:0.

Nijmegen bojoval jako lev i v početní nevýhodě, skvělý pokus Lasse Schoneho zlikvidoval výtečný Worm. Těsně před pauzou mohl navýšit stav Jan Wuytens, jenže zblízka hlavičkoval příliš prudce nad. Domácí měli v druhém dějství herní převahu, Van Wolfswinkel se ocitl v souboji muž proti muži brankáři Cillesenovi, jenže chytrým lobem zamířil těsně mimo. Mrzet ho to však nakonec nemuselo, spoluhráči ho zastoupili v samém závěru.

Nejprve v 84.minutě nepohrdl snadnou lahůdkou Edouard Duplan a z blízkosti definitivně zhatil naděje houževnatého soupeře na bodový zisk. NEC navíc zkolabovalo. Neuběhla ani minuta a Mihai Mircea Nesu nekompromisní prudkou levačkou trefil přímo horní růžek hostující branky. Aby těch katastrof nebylo málo, v nastaveném čase ještě upravil na konečných 4:0 Demouge po velké minele gólmana Cillesena.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele