základní část, 15. kolo
21.11.2010 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - NAC Breda 3:0

Den Haag se začíná stávat velkou hrozbou všech soupeřů. I když se zdálo, že za jeho prozatímní dobré umístění může především lehčí los, tak nyní o jeho kvalitách už nikdo nepochybuje. Nyní totiž papírový adept na boj o záchranu jasně přehrál favorizovanou Bredu 3:0 a tabulkou Eredivisie se posunul na šesté místo se ziskem pětadvaceti bodů. Breda naopak zůstává jedenáctá s devatenácti.

O osudu utkání rozhodly začátky obou poločasů. Den Haag totiž v obou skóroval po pěti minutách hry a vedení o dvě branky ještě pojistil po dvaceti minutách hry v závěrečném dějství. Síla hostů z posledních kol tak opět zmizela. Hosté zvítězili v Heerenveenu a poté před vlastními fandy naprosto šokovali favorizované Twente, nyní ale "tradičně" vyhořeli a právě velká nevyrovnanost výkonů je prozatím připravuje o lepší umístění.

Den Haag naopak pokračuje ve skvělých výkonech a z posledních čtyř ligových kol vybojoval deset bodů, díky zaváhání ostatních soupeřů se zatím může prát i o příčku nejvyšší. V domácím dresu se i nyní trefil Dmitriy Bulykin, který zařídil první nejdůležitější branku a v letošním ročníku táhne hlavně on svůj výběr vzhůru. První gól vsítil zblízka hlavou po překrásném přímém kopu Verhoeka.

Hosté mohli srovnat v 35.minutě, kdy Matthew Amoah našel svým pasem Anthonyho Lurlinga. Ten se sice dokázal uvolnit, ovšem mířil těsně vedle vzdálenější tyče. Pět minut před koncem Verhoek napřáhl z dobrých dvaceti metrů, ale Jelle ten Rouwelaar šel včas k zemi a balón zkrotil ve svých rukavicích. Jenže pět minut po poločase už neměl nárok. Po přímém volném kopu Ramona Leeuwina navyšoval střelou z deseti metrů Verhoek.

Verhoek poté vypracoval slušnou pozici pro Lexe Imerse, ten však pálil příliš vysoko. O něco později nebyl přesný ani Jens Toornstra, nicméně v 65.minutě opět zaúřadoval Bulykin. Ten milimetrově nacentroval na Aleksandera Radosavljeviče a slovenský krajánek ve službách holandského celku nemohl minout - 3:0. V příštím kole jede Den Haag na půdu Feyenoordu, Breda přivítá silný Eindhoven.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele