Nizozemská Eredivisie - souhrn 13. kola

19.11.2011, 20:40, aktualizováno 20.11.2011, 16:28
Komentáře a souhrny
Feyenoord se otřepal a snadno vyhrál v Arnhemu. PSV splnilo roli favorita a z De Graafschapu veze všechny body, ty si připsal i Groningen. Venku se zadařilo Rodě, která vyplenila Nijmegen, v dalších dvou zápasech se pak zrodily nerozhodné výsledky. Twente a Ajax nezvládly závěr a mají jen bod z z Almela, resp. Bredy...

FC Groningen - VVV Venlo 2:1

20.11.2011 14:30

Góly: 30. Leandro Bacuna (pen.), 51. David Teixeira - 16. Yanic Wildschut

Měla to být jasná záležitost, nakonec se ale vítězství Groningenu nad Venlem nerodilo tak snadno, jak všichni očekávali. Náročný souboj ovšem Huistrovi svěřenci s vypětím všech sil zvládli a na své konto si připsali povinné tři body.

Domácí fotbalisté začali dobře, dokonce mohli jít už po pouhých šesti minutách do vedení. K zakončení se prodral Dušan Tadić, střela mu ale příliš nesedla a míč poslal nad. Nevyužití této příležitosti jej začalo pořádně mrzet až o deset minut později, kdy se Venlo nečekaně dostalo do vedení. Wildschut využil nedorozumění obránců a pozemní ranou překonal také gólmana Van Loa.

Groningen pochopitelně toužil okamžitě odpovědět, v další šanci ale opět neuspěl Tadić. Srbský záložník se ovšem nakonec pod úvodní gól svého týmu výraznou měrou přeci jen podepsal. Ve 29. minutě jej totiž ve vápně fauloval Andrea Mei, který ihned viděl červenou kartu a daroval domácím výhodu pokutového kopu. Jeho exekuce se ujal Leandro Bacuna a přesně umístěnou ranou vyrovnal.

Brzy po změně stran udeřil Groningen znovu. Tentokrát po výborném centru agilního Tadiće úspěšně zakončil talentovaný útočník César Teixeira. Poté ovšem přestal Groningen hrát a málem se mu to vymstilo. Jeho pasivitu mohl potrestat například Michael Uchebo, jenže v dobré palebné pozici neuspěl. Obdobně si vedl krátce na to také jeho útočný parťák Ahmed Musa. I proto se Venlo vyrovnávací gólu už nedočkalo a muselo skousnout další porážku. Tentokrát ale zanechalo na hřišti alespoň dobrý dojem.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Feyenoord Rotterdam 0:4

20.11.2011 12:30

Góly: 4. John Guidetti, 32. Jordy Clasie, 42. John Guidetti, 56. Sekou Cissé

Fotbalisté Feyenoordu naprosto překvapili širokou veřejnost a vypadá to, že jim reprezentační pauza opravdu prospěla. Na půdě konkurenčního Arnhemu, který byl do minulého kola čtvrtý, dokázali předvést úžasný výkon v obou poločasech a soupeře porazili rozdílem třídy. Díky tomu se na svého protivníka dotáhli bodově a nyní jsou hned čtyři celky, které mají stejný počet bodů. A to k nim ještě může přibýt Groningen, který přivítá podceňované Venlo.

Hosté skórovali hned ze své první akce, už ve 4. minutě se trefil hrdina utkání John Guidetti. Teprve devatenáctiletý Švéd, který po sezóně odejde do anglického Manchesteru City, vsítil svou pátou a šestou trefou v sezóně, rázem se stal nejlepším střelcem týmu. Po uniku na pravé straně nedosáhl na přihrávku Sekou Cissé a balón s dostal až ke Guidettimu, který z dvaceti metrů střelou po zemi zamířil přímo k tyči.

Arnhem se v zápase výrazněji ozval jen krátce po čtvrthodině hry, kdy po krásném lobu unikl ofsajdové pasti Bony a řítil se sám na gólmana Erwina Muldera, ten ale nohama vyrazil balón do bezpečí. O dvě minuty později na druhé straně vystřelil nebezpečně z hranice vápna Jerson Cabral, gólman Piet Velthuizen ovšem fantasticky vytáhl balón zpod břevna nad branku. Ve 20. minutě vypálil znovu Guidetti, Velthuizen brilantně odvrátil na roh.

Feyenoord soupeře v poslední čtvrthodině přitlačil ještě výrazněji a mohl dát více než dva góly. Nejprve přímý volný kop z dobrých pětadvaceti metrů od Jordyho Clasieho nikdo netečoval a balón zapadl ke vzdálenější tyči za přikovaného gólmana Velthuizena. Hlavičkující Kelvin Leerdam možná balón lehce hlavou líznul, videozáznam to však neprokázal. Ve 42. minutě se podruhé trefil Guidetti po velice krásné kombinaci.

Kolmou přihrávkou na hranici ofsajdu se uvolnil ve vápně Cissé, ten zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování spoluhráče, jenže jeho ránu gólman skvěl vyrazil. K dorážce se ovšem přes dva obránce prodral Guidetti a uklidil balón k levé tyči - 0:3. Ve druhém poločase hosté kontrolovali průběh hry a výhru si zasloužili. Guidetti byl několikrát velice blízko hattricku, avšak čtvrtou branku Feyenoodu na konečných 0:4 vsítil deset minut po pauze Cissé. Rozdíl mohl být ještě vyšší, Arnhem už ale další ostudné branky nedovolil.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Utrecht 2:2

20.11.2011 12:30

Góly: 31. Charlton Vicento, 60. Lex Immers - 11. Daan Bovenberg, 80. Leon de Kogel (pen.)

V dramatickém utkání mezi Haagem a Utrechtem se vítěz nenašel. Branek viděli diváci celkem dost, ovšem nakonec na světelné tabuli svítil po závěrečném hvizdu stav 2:2. Den Haag se tak posunul na čtrnácté místo se ziskem čtrnácti korálků před Nijmegen a stále zápasí o záchranu, Utrecht má o dva body více a osamostatnil se prozatím na jedenácté pozici. Nicméně dolní polovina tabulky je velice vyrovnaná a žádný z celků tak neztratil.

Utrecht se totiž dostal do vedení již v 10. minutě, ovšem poté po půl hodině hry bylo srovnáno. Den Haag nastoupil lépe do druhého dějství a přesně po hodině hry se radoval z vedoucí trefy. Pak se ale stáhl do defenzívy a snažil se těsný náskok ubránit, což se mu nakonec nepovedlo. Deset minut před koncem totiž hosté vyrovnali na konečných 2:2 brankou z penalty a v posledních minutách k tomu mohli ještě výsledek otočit.

Hosty nabudila trefa už v 10. minutě, kdy po mírném tlaku využili standardní situaci. Po rohovém kopu Rodneyho Sneijdera hlavičkoval zblízka osamocený Daan Bovenburg. Avšak domácí se vrátili do hry ještě v prvním poločase po krásné přihrávce po zemi téměř z půlky. Den Haag si totiž do vyrovnávací trefy vytvořil dvě velké šance a tu třetí proměnil. Po nahrávce Christiaana Kuma zakončoval podél gólmana Charlton Vicento.

Hned po přestávce předvedl domácí gólman Gino Coutinho jistý zákrok proti hlavičce Michaela Zulla, poté nádherně na druhé straně přesně po hodině hry vypálil Lex Immers a balón z velké dálky zapadl za brankáře Roba Van Dijka. Konečnou remízovou podobu výsledku dal v 80. minutě Leon de Kogel, když v pokutovém území zahrál rukou Kum a de Kogel s přehledem srovnal na konečných 2:2.

V příštím kole přijede Den Haag na půdu posledního Excelsioru a bude určitě favoritem, může se vzdálit sestupovým vodám. Utrecht naopak zavítá na půdě bezkonkurenčního Alkmaaru a úlohu nebude mít vskutku lehkou.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - NAC Breda 2:2

19.11.2011 20:45

Góly: 36. Miralem Sulejmani, 84. Derk Boerrigter - 85. Santi Kolk, 89. Robbert Schilder

Neuvěřitelné! Ajax měl vítězství proti Bredě skutečně na dosah, v závěrečné pětiminutovce ale inkasoval dva góly a spokojit se musel pouze s bodem za remízu 2:2. Ustojí trenér De Boer také tento výpadek?

Domácí fotbalisté vstoupili do utkání podle očekávání velmi aktivně. V úvodních minutách jednoznačně určovali tempo hry, i přesto si ale nedokázali dlouhou dobu vypracovat žádnou skutečnou gólovku. Za zmínku stojí snad jen Bulykinova zblokovaná střela a dělovka zkušeného Janssena, se kterou si bez problémů poradil gólman Ten Rouwelaar. Z úctyhodné vzdálenosti vyzkoušel své štěstí také stoper Toby Alderweireld, k úspěšnému zakončení ale měl pořádně daleko.

V 28. minutě musel hřiště opustit zraněný útočník Bulykin, kterého nahradil Nicolás Lodeiro. A uruguayský špílmachr začal velmi aktivně. Během několika sekund na trávníku si připsal hned dva střelecké pokusy - první byl zblokován na roh, hned vzápětí pro změnu pálil vedle.

Na gól si tak musel Ajax počkat až do 36. minuty. Lodeiro výbornou přihrávku do běhu vyslal vpřed Sulejmaniho, ten využil svých rychlých nohou a z ostrého úhlu překonal také Ten Rouwelaara. Vedení mohl před přestávkou pojistit ještě Lodeiro, tomu se ovšem povedlo nastřelit pouze boční síť.

Po pouhých pěti minutách druhé půle mohl být stav utkání opět nerozhodný. V obrovské šanci se objevil hostující Anthony Lurling, jenže na gólmana Vermeera vyzrát nedokázal. Hned z protiútoku naopak nebezpečně zahrozil Ebecilio, který se efektivně zbavil Gilissena, při zakončení ale postrádal přesnost.

V 60. minutě se vydal na útočný výlet stoper Jan Vertonghen a hned mohl vstřelit gól. Bravurním zákrokem se ale prezentoval Ten Rouwelaar, jenž míč vyrazil na roh. Ajax se pochopitelně i po zbytek zápasu tlačil za každou cenu dopředu a chtěl přidat další branku. Řadu svých akcí však zbytečně překombinoval, a proto se k zakončení příliš častokrát nedostal.

Vytouženého gólu se ovšem nakonec přeci jen dočkal. V 83. minutě si Boerrigter zpracoval míč na zadní tyči a skulinou mezi Ten Rouwelaarem a tyčkou jej propasíroval do sítě. Breda se ale nevzdala a všem domácím příznivcům připravila opravdový šok. Už po dvou minutách snížil, za přispění tragického zákroku Vermeera, Santi Kolk, v samotném závěru pak nádhernou dalekonosnou ranou vyrovnal na konečných 2:2 Schilder.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - FC Twente 1:1

19.11.2011 19:45

Góly: 90+2. Lerin Duarte - 50. Peter Wisgerhof

Twente sahalo po velice důležitých třech bodech na půdě Heraclesu a stačilo opravdu málo. Jenže se nakonec musí spokojit s pouhým bodem a další ztrátou na vedoucí Alkmaar. Navíc PSV si vytvořilo na druhé pozici náskok dvou bodů. Přitom favorit se dostal do vedení pět minut po přestávce a dlouho bránil těsné vedení, v nastavení se mu ale stala nebývalá věc. Gól ve druhé minutě nastavení za těsného vedení Twente se opravdu příliš nevidí.

Twente tak zůstane po tomto kole na třetím místě se šestadvaceti body, ovšem boj o titul se mu začíná pomalu vzdalovat. Naopak Heracles urval velice cenný korálek a na kontě jich má hned sedmnáct, patří mu deváté místo tabulky. Domácí vstoupili do utkání vskutku aktivněji a už ve 4. minutě pálil nebezpečně Everton, ovšem těsně minul horní tyčku. Za další čtyři minuty zahrozil na opačné straně Luuk de Jong, byl ale také nepřesný.

Do konce úvodního dějství měli větší příležitosti domácí. Nejprve střelec pozdější vyrovnávací trefy Lerin Duarte pálil z obrovské dálky o kousek mimo. Pět minut před přestávkou pálil naopak zblízka Willy Overtoom, nicméně gólman Nikolaj Mihajlov jeho tvrdou ránu zlikvidoval. A po pauze okamžitě nastoupili hosté, přetavili mírný tak ve vedoucí branku. Ještě předtím však hlavičkoval Leroy Fer jen do náruče gólmana Remko Pasveera.

Poté už ale využili hosté standardní situaci. Po rohovém kopu Oly Johna dorazil balón do sítě Peter Wisgerhof. Stejný hráč mohl o devět minut později navýšit stav, jeho kroucená rána ovšem nakonec zapadla do boční sítě. V další možnosti neuspěl též střídající Willem Janssen, a proto přišel na druhé straně trest ve druhé minutě nastavení. Po rychlém protiútoku vyzval střídající Marko Vejinovič ke skórování Duarteho a tomu stačilo nastavit nohu - 1:1.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - RKC Waalwijk 1:1

19.11.2011 19:45

Góly: 76. Gerald Sibon - 12. Geoffrey Castillion

Vítězná série Heerenveenu je u konce. Všichni fanoušci počítali, že v zápase s Waalwijkem napíše své další pokračování, Srdíčka ale nakonec s vypětím všech sil dokázala uhrát pouze bod, který si připsala za výsledek 1:1.

Hostům vyšel vstup do zápasu skutečně na výbornou. Favorizované domácí fotbalisty dokázali zaskočit už ve dvanácté minutě hry, kdy se překvapivě dostali do vedení. Na zadní tyči se zjevil špatně hlídaný Geoffrey Castillion, který využil perfektního centru Brabera a neomylně zakončil.

Heerenveen inkasovaný gól nabudil ke zvýšené aktivitě, i proto mohl hned vzápětí vyrovnat. Velmi nebezpečně hlavičkoval Viktor Elm, nakonec mu ale chyběla přesnost. Své štěstí následně střelou z dálky vyzkoušel mladíček Filip Djuričić, narazil však na jistého gólmana Zoeta.

V první půli dokázali domácí fotbalisté dostat Waalwijk pod obrovský tlak, nic z něj ale nevytěžili. Před přestávkou měl další tutovku Oussama Assaidi, jenže nemířil přesně.

Po změně stran se pokračovalo ve stejném duchu. Heerenveen dobýval neprostupnou obranu Waalwijku, dlouhou dobu ale bez kýženého výsledku. Za zmínku stojí především Janmaatova dalekonosná rána, která proletěla těsně okolo tyčky. Po centru Assaidiho pro změnu selhal v zakončení kanonýr Bas Dost.

I z toho důvodu se v 68. minutě dostal na hřiště zkušený harcovník Gerald Sibon, který vystřídal obránce Breuera. A po pouhých osmi minutách se zapsal mezi střelce. Nečekaně vypálil zpoza šestnáctky a gólman Zoet byl na jeho střelu krátký. Sibon mohl dokonce svému týmu zařídit vítězství, v nastaveném čase se mu však povedlo nastřelit už jen břevno.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - Roda JC 1:2

19.11.2011 19:45

Góly: 76. Melvin Platje - 53. Sanharib Malki, 75. Wiljan Pluim

Fotbalisté Nijmegenu poztráceli velice důležité korálky a stále nosí jméno nevyzpytatelného celku Eredivisie. Před reprezentační pauzou totiž dokázali zvítězit ve Feyenoordu a určitě byli povzbuzeni dobrými výsledky, ovšem v domácím prostředí s trápící se Rodou prohráli a ta je tak v tabulce přeskočila. A pokud dokáže Den Haag uhrát v neděli alespoň bod, tak NEC klesne se třinácti body na patnáctou pozici.

To Roda má díky překvapivé výhře na kontě patnáct bodů a je třináctá, oddálila se tak sestupovým vodám a stále může myslet na horní polovinu tabulky. Nicméně výhra se vskutku nerodila tak jednoduše. Po bezbrankové první půli se trefili hosté hned v úvodu té druhé a čtvrthodiny před koncem zvýšili stav. Jenže za necelou minutu domácí snížili a opravdové drama bylo vidět až do závěrečného hvizdu. Hosté nakonec výhru se štěstím uhlídali.

Domácí hráli ve stejné sestavě jako proti Feyenoordu, ovšem chyběla jim šťáva. Úvodní dějství rozhodně nebylo atraktivní a za celých 45. minut se urodila jediná vážnější akce. Tu měl na kopačce hostující Mads Junker, ovšem gólman Gábor Babos předvedl jistý zákrok. Po přestávce se herně nic nezměnilo, jenže hosté vsítili šťastnou trefu. V 53. minutě dostal ve středu hřiště hodně volného prostoru Donald Mitchell a uvolnil Sanhariba Malkiho.

Ten se z těchto pozic nemýlí a osamocen před gólmanem Babosem vsítil svůj osmý gól v sezóně. Navíc přesně čtvrthodiny před koncem přišla druhá rána pro Nijmegen, střídající Wiljan Pluim byl na hřišti pouhých sedm minut a po chybě střídajícího obránce Abdisalama Ibrahima se stačilo dobře podívat. Za necelou minutu svitla N.E.C. naděje, když se skvěle s balónem uvolnil Melvin Platje a jedovatou ranou nedal brankáři Pawlu Kieszekovi naději.

Stejný hráč o moment později rozvlnil síť podruhé a vyrovnal stav, jenže nacházel se v ofsajdové pozici a branka tak platit nemohla. I když se domácí snažili tlačit a vyrovnat, tak bylo pozdě a k dalšímu duelu budou odjíždět s prázdnou.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - PSV Eindhoven 1:3

19.11.2011 18:45

Góly: 22. Sofiane El Hassnaoui - 11. Tim Matavž, 54. Georginio Wijnaldum, 84. Georginio Wijnaldum

PSV Eindhoven zvítězil na půdě zachraňujícího se Graafschapu 3:1 a posunul se na druhé místo za vedoucí AZ Alkmaar. Hrdinou zápasu se stal se dvěma brankami Wijnaldum, vše ale odstartoval už v jedenácté minutě Matavz.

Hosté si začali takřka okamžitě po úvodním hvizdu vytvářet gólové šance. V 10. minutě ještě neuspěl Labyad, když ho vychytal brankář De Winter, ovšem hned o minutu později už se mohl radovat Matavz a s ním celé PSV. Meijer mu přihrál do čisté gólovky a Matavz nedal De Winterovi žádnou šanci - 0:1.

Nicméně výsledek příliš dlouho nevydržel, za dalších jedenáct minut domácí prostřednictvím El Hassnaouiho vyrovnali na 1:1. El Hassnaoui se elegantně zbavil obránce Engelaara a přesně zakončil! Brankář Eindhovenu Andreas Isaksson cítil, že mohl zasáhnout lépe, jenže nestalo se tak. Švedský brankář se činil o chvíli později, kdy zlikvidoval dobrý pokus de Leeuwa.

Favorizovaný Eindhoven rozhodl o svém vítězství po přestávce. Wijnaldum v 54. minutě ukázal, že je velmi rychlým hráčem i dobrým zakončovatelem a svojí brankou opět přiblížil tři body PSV. Několikanásobný nizozemský šampión se ale dlouho o výsledek strachoval, Graafschap držel naděje na bodový zisk až do 84. minuty, kdy se podruhé v zápase prosadil Wijnaldum. Opět ukázal parádní rychlost a přesnost a De Winter potřetí a naposledy kapituloval. Eindhoven vyhrál na půdě Den Graafschapu 1:3 a posunul se na druhé místo Eredivise.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar12101128:831
2.PSV Eindhoven1384136:1528
3.FC Twente1375133:1326
4.AFC Ajax1356234:2221
5.Feyenoord Rotterdam1363425:1721
6.SC Heerenveen1356226:2021
7.FC Groningen1363424:1921
8.SBV Vitesse1363418:1621
9.Heracles Almelo1345419:1917
10.NAC Breda1352620:2117
11.FC Utrecht1344524:2416
12.RKC Waalwijk1343613:2015
13.Roda JC1350817:3415
14.ADO Den Haag1342716:2614
15.NEC Nijmegen1341812:1913
16.BV De Graafschap1323812:299
17.VVV Venlo1314813:317
18.SBV Excelsior121387:246
Zbývající zápasy
20.11. 16:30SBV Excelsior - AZ Alkmaar

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Edgar.

Reagovat
mastakillah

Wijnaldum jen potvrzuje svůj talent

Reagovat
smazaný uživatel

Twente špica

Reagovat
smazaný uživatel

To je prostě neuvěřitelné... Ten Vermeer nemá v základu co dělat!

Reagovat
fantomas

Průměr téměř dvou obdržených golů na zápas je v Ajaxu docela kumšt no. V zimě někoho musej koupit...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono jde hlavně o to, jak ty góly dostává. Minule svůj odkop poslal přímo k protihráči, který tak bez problémů zakončil pro prázdné brány, dnes pro změnu podcenil střelu zpoza šestnáctky a nastartoval obrat Bredy...

Reagovat
fantomas

Jojo, jen že i bez toho by to bylo na pováženou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo, holt přichází Verhovenův čas

Reagovat
AjaxFans

Spíš Jasper by měl dostat šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo, ale zase bych si připomněl jak vypadá ten tlouštík v bráně

Reagovat
AjaxFans

Ježiš,to radši nechtěj

Reagovat
naheCZ

Nevíte někdo jak si vede Čmovš?

Reagovat
smazaný uživatel

Ajaaaaaaaaaaaax

Reagovat
Stiksxx

Dobře prodali konec zápasu. Jak Ajax tak Twente.

Reagovat
AjaxFans

Neser

Reagovat
smazaný uživatel

Wijnaldum ani Fey nemeli nikdy odchazet z Rotterdamu

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Bony velkej kliďas, šup tam fíčky

Reagovat
REPLIKATOR

Vitesse 42. min. 0:3, 43. min. Kalas ze hry

Reagovat
fantomas

Asi tam opravdu válí no...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Kalas a Bony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy jsem mu nepřišel na chuť, zvlášť lidem, kteří by ho viděli v zákaldu nejraději už na nadcházejícím šampionátu...

Reagovat
rufus

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

tak se mu nepovedl jeden zápas no to se může stát každému...

Reagovat
fantomas

Myslíš, že to slovo "nikdy" je tam jen kvůli jednomu zápasu?

Reagovat
smazaný uživatel

Kalas

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal jsem na ty góly a nepřišlo mi, že by chyboval.Hlavně v ten gól na 3:0 jsem ho tam nikde na hřišti neviděl...buď se nevrátil, nebo byl možná ošetřovaný za pomezní čárou=/ Každopádně nikde vidět nebyl=D

Reagovat
smazaný uživatel

Guideti nádhera 6 gólu a 4 asistence, už aby se vrátil do City a Carlos odešel, protože to jak to dává najevo nic jiného ani neříká.

Reagovat
Stiksxx

Koeman + van Bronckhorst

Reagovat
stas87

bony manie je prec?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

02:06 a 14:35

Reagovat
fantomas

Seš prostě poctivej hoch...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Nepřestaneme podporovat v krizi

Reagovat
fantomas

No už sem se lek, že dojde na domácí průser s Venlátkama...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, proč byl přerušenej zápas Excelsioru s Alkmaarem? Měl jsem to na tiketu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli mlze, je to v expreskách.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, jsem lenoch a nečtu expresky:)

Reagovat
REPLIKATOR

Smog

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi taky smog Normální holandská mlha, bývá tam pomerně často...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele