základní část, 13. kolo
20.11.2011 12:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Utrecht 2:2

V dramatickém utkání mezi Haagem a Utrechtem se vítěz nenašel. Branek viděli diváci celkem dost, ovšem nakonec na světelné tabuli svítil po závěrečném hvizdu stav 2:2. Den Haag se tak posunul na čtrnácté místo se ziskem čtrnácti korálků před Nijmegen a stále zápasí o záchranu, Utrecht má o dva body více a osamostatnil se prozatím na jedenácté pozici. Nicméně dolní polovina tabulky je velice vyrovnaná a žádný z celků tak neztratil.

Utrecht se totiž dostal do vedení již v 10. minutě, ovšem poté po půl hodině hry bylo srovnáno. Den Haag nastoupil lépe do druhého dějství a přesně po hodině hry se radoval z vedoucí trefy. Pak se ale stáhl do defenzívy a snažil se těsný náskok ubránit, což se mu nakonec nepovedlo. Deset minut před koncem totiž hosté vyrovnali na konečných 2:2 brankou z penalty a v posledních minutách k tomu mohli ještě výsledek otočit.

Hosty nabudila trefa už v 10. minutě, kdy po mírném tlaku využili standardní situaci. Po rohovém kopu Rodneyho Sneijdera hlavičkoval zblízka osamocený Daan Bovenburg. Avšak domácí se vrátili do hry ještě v prvním poločase po krásné přihrávce po zemi téměř z půlky. Den Haag si totiž do vyrovnávací trefy vytvořil dvě velké šance a tu třetí proměnil. Po nahrávce Christiaana Kuma zakončoval podél gólmana Charlton Vicento.

Hned po přestávce předvedl domácí gólman Gino Coutinho jistý zákrok proti hlavičce Michaela Zulla, poté nádherně na druhé straně přesně po hodině hry vypálil Lex Immers a balón z velké dálky zapadl za brankáře Roba Van Dijka. Konečnou remízovou podobu výsledku dal v 80. minutě Leon de Kogel, když v pokutovém území zahrál rukou Kum a de Kogel s přehledem srovnal na konečných 2:2.

V příštím kole přijede Den Haag na půdu posledního Excelsioru a bude určitě favoritem, může se vzdálit sestupovým vodám. Utrecht naopak zavítá na půdě bezkonkurenčního Alkmaaru a úlohu nebude mít vskutku lehkou.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele