základní část, 13. kolo
19.11.2011 19:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - Roda JC 1:2

Fotbalisté Nijmegenu poztráceli velice důležité korálky a stále nosí jméno nevyzpytatelného celku Eredivisie. Před reprezentační pauzou totiž dokázali zvítězit ve Feyenoordu a určitě byli povzbuzeni dobrými výsledky, ovšem v domácím prostředí s trápící se Rodou prohráli a ta je tak v tabulce přeskočila. A pokud dokáže Den Haag uhrát v neděli alespoň bod, tak NEC klesne se třinácti body na patnáctou pozici.

To Roda má díky překvapivé výhře na kontě patnáct bodů a je třináctá, oddálila se tak sestupovým vodám a stále může myslet na horní polovinu tabulky. Nicméně výhra se vskutku nerodila tak jednoduše. Po bezbrankové první půli se trefili hosté hned v úvodu té druhé a čtvrthodiny před koncem zvýšili stav. Jenže za necelou minutu domácí snížili a opravdové drama bylo vidět až do závěrečného hvizdu. Hosté nakonec výhru se štěstím uhlídali.

Domácí hráli ve stejné sestavě jako proti Feyenoordu, ovšem chyběla jim šťáva. Úvodní dějství rozhodně nebylo atraktivní a za celých 45. minut se urodila jediná vážnější akce. Tu měl na kopačce hostující Mads Junker, ovšem gólman Gábor Babos předvedl jistý zákrok. Po přestávce se herně nic nezměnilo, jenže hosté vsítili šťastnou trefu. V 53. minutě dostal ve středu hřiště hodně volného prostoru Donald Mitchell a uvolnil Sanhariba Malkiho.

Ten se z těchto pozic nemýlí a osamocen před gólmanem Babosem vsítil svůj osmý gól v sezóně. Navíc přesně čtvrthodiny před koncem přišla druhá rána pro Nijmegen, střídající Wiljan Pluim byl na hřišti pouhých sedm minut a po chybě střídajícího obránce Abdisalama Ibrahima se stačilo dobře podívat. Za necelou minutu svitla N.E.C. naděje, když se skvěle s balónem uvolnil Melvin Platje a jedovatou ranou nedal brankáři Pawlu Kieszekovi naději.

Stejný hráč o moment později rozvlnil síť podruhé a vyrovnal stav, jenže nacházel se v ofsajdové pozici a branka tak platit nemohla. I když se domácí snažili tlačit a vyrovnat, tak bylo pozdě a k dalšímu duelu budou odjíždět s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele