základní část, 13. kolo
20.11.2011 14:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - VVV Venlo 2:1

Měla to být jasná záležitost, nakonec se ale vítězství Groningenu nad Venlem nerodilo tak snadno, jak všichni očekávali. Náročný souboj ovšem Huistrovi svěřenci s vypětím všech sil zvládli a na své konto si připsali povinné tři body.

Domácí fotbalisté začali dobře, dokonce mohli jít už po pouhých šesti minutách do vedení. K zakončení se prodral Dušan Tadić, střela mu ale příliš nesedla a míč poslal nad. Nevyužití této příležitosti jej začalo pořádně mrzet až o deset minut později, kdy se Venlo nečekaně dostalo do vedení. Wildschut využil nedorozumění obránců a pozemní ranou překonal také gólmana Van Loa.

Groningen pochopitelně toužil okamžitě odpovědět, v další šanci ale opět neuspěl Tadić. Srbský záložník se ovšem nakonec pod úvodní gól svého týmu výraznou měrou přeci jen podepsal. Ve 29. minutě jej totiž ve vápně fauloval Andrea Mei, který ihned viděl červenou kartu a daroval domácím výhodu pokutového kopu. Jeho exekuce se ujal Leandro Bacuna a přesně umístěnou ranou vyrovnal.

Brzy po změně stran udeřil Groningen znovu. Tentokrát po výborném centru agilního Tadiće úspěšně zakončil talentovaný útočník César Teixeira. Poté ovšem přestal Groningen hrát a málem se mu to vymstilo. Jeho pasivitu mohl potrestat například Michael Uchebo, jenže v dobré palebné pozici neuspěl. Obdobně si vedl krátce na to také jeho útočný parťák Ahmed Musa. I proto se Venlo vyrovnávací gólu už nedočkalo a muselo skousnout další porážku. Tentokrát ale zanechalo na hřišti alespoň dobrý dojem.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele