základní část, 13. kolo
19.11.2011 19:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Heerenveen - RKC Waalwijk 1:1

Vítězná série Heerenveenu je u konce. Všichni fanoušci počítali, že v zápase s Waalwijkem napíše své další pokračování, Srdíčka ale nakonec s vypětím všech sil dokázala uhrát pouze bod, který si připsala za výsledek 1:1.

Hostům vyšel vstup do zápasu skutečně na výbornou. Favorizované domácí fotbalisty dokázali zaskočit už ve dvanácté minutě hry, kdy se překvapivě dostali do vedení. Na zadní tyči se zjevil špatně hlídaný Geoffrey Castillion, který využil perfektního centru Brabera a neomylně zakončil.

Heerenveen inkasovaný gól nabudil ke zvýšené aktivitě, i proto mohl hned vzápětí vyrovnat. Velmi nebezpečně hlavičkoval Viktor Elm, nakonec mu ale chyběla přesnost. Své štěstí následně střelou z dálky vyzkoušel mladíček Filip Djuričić, narazil však na jistého gólmana Zoeta.

V první půli dokázali domácí fotbalisté dostat Waalwijk pod obrovský tlak, nic z něj ale nevytěžili. Před přestávkou měl další tutovku Oussama Assaidi, jenže nemířil přesně.

Po změně stran se pokračovalo ve stejném duchu. Heerenveen dobýval neprostupnou obranu Waalwijku, dlouhou dobu ale bez kýženého výsledku. Za zmínku stojí především Janmaatova dalekonosná rána, která proletěla těsně okolo tyčky. Po centru Assaidiho pro změnu selhal v zakončení kanonýr Bas Dost.

I z toho důvodu se v 68. minutě dostal na hřiště zkušený harcovník Gerald Sibon, který vystřídal obránce Breuera. A po pouhých osmi minutách se zapsal mezi střelce. Nečekaně vypálil zpoza šestnáctky a gólman Zoet byl na jeho střelu krátký. Sibon mohl dokonce svému týmu zařídit vítězství, v nastaveném čase se mu však povedlo nastřelit už jen břevno.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele