základní část, 13. kolo
19.11.2011 18:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

BV De Graafschap - PSV Eindhoven 1:3

PSV Eindhoven zvítězil na půdě zachraňujícího se Graafschapu 3:1 a posunul se na druhé místo za vedoucí AZ Alkmaar. Hrdinou zápasu se stal se dvěma brankami Wijnaldum, vše ale odstartoval už v jedenácté minutě Matavz.

Hosté si začali takřka okamžitě po úvodním hvizdu vytvářet gólové šance. V 10. minutě ještě neuspěl Labyad, když ho vychytal brankář De Winter, ovšem hned o minutu později už se mohl radovat Matavz a s ním celé PSV. Meijer mu přihrál do čisté gólovky a Matavz nedal De Winterovi žádnou šanci - 0:1.

Nicméně výsledek příliš dlouho nevydržel, za dalších jedenáct minut domácí prostřednictvím El Hassnaouiho vyrovnali na 1:1. El Hassnaoui se elegantně zbavil obránce Engelaara a přesně zakončil! Brankář Eindhovenu Andreas Isaksson cítil, že mohl zasáhnout lépe, jenže nestalo se tak. Švedský brankář se činil o chvíli později, kdy zlikvidoval dobrý pokus de Leeuwa.

Favorizovaný Eindhoven rozhodl o svém vítězství po přestávce. Wijnaldum v 54. minutě ukázal, že je velmi rychlým hráčem i dobrým zakončovatelem a svojí brankou opět přiblížil tři body PSV. Několikanásobný nizozemský šampión se ale dlouho o výsledek strachoval, Graafschap držel naděje na bodový zisk až do 84. minuty, kdy se podruhé v zápase prosadil Wijnaldum. Opět ukázal parádní rychlost a přesnost a De Winter potřetí a naposledy kapituloval. Eindhoven vyhrál na půdě Den Graafschapu 1:3 a posunul se na druhé místo Eredivise.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele